Prohledat tento blog

čtvrtek 1. srpna 2013

Cedníky a jiné insignie













   Aston, čili Ondřej Neff je už pán v úctyhodném věku. Od života už dostal "pěkných pár úderů na solar" a stal se smířlivějším k chybám jiných a o to nesmiřitelnější ke lžím. Což je u novináře dost zvláštní kombinace - u bulváru to bývá přesně naopak. 



...aneb co brát vážně a co ne - čili "Lidé si hrají"



















  



   Jeho úvodník na Neviditelném psu pojednávající o pastafariánech je opravdu zajímavý. Ukazuje, že smysl pro humor naštěstí nechybí ani brněnským úřadům. Ty si ale asi neuvědomily, co to pastafariánství vlastně je.  Je to, podle mého názoru - a v tom se shoduji i s jinými pozorovateli - inteligentní zesměšnění jakýchkoliv náboženství a jejich insignií. Parodie na náboženství. Kříž ať už jednoduchý nebo pravoslavný či dokonce hákový maji větší význam, než fakta. (Chudáci z "Antify". Ta trochu zmatená stará paní se je pokoušela udat proto, že na chodník nastříkali symboly "Nacismu vstup zakázán".)  Krásné nepochopení. Madaři to vyřešili jednoduše a možná i spravedlivě. Když jsou povolené rudé hvězdy, srpy a kladiva, kříže i půlměsíce, tak proč ne jiné symboly. V těch obrázcích to není, ideologie je v hlavách. A hlavně - už si nikdo neosobuje právo určovat, co je a co naopak není povolený symbol, jako u nás některé skupiny. (Je třeba dodat, že levicové.)  A nacistou / komunistou mohu být i bez zjevného "ohakenkrojcování" nebo srpu a kladiva. 














    Hvězda, židovská i rudá, pokrývky hlavy církevních potentátů i jejich oveček. Ale celé to učení si tím, že si dělá legraci samo ze sebe dělá i z těch ostatních. A to jak z jejich učení (a obvykle neexistence jakýchkoliv důkazních prostředků), tak i ze symbolů, které jsou často vydávány za něco, co nikdy nepředstavovaly nebo naopak stejné symboly představují různé ideje, do značné míry protichůdné. Víra je cosi iracionálního - ale pomáhá lidem žít. Jednak je zbavuje nutnosti řešit některé taktické i strategické volby v životě.








     Židé se často dotazují svého rabína, co mají udělat se svým životem - aspoň to tak tvrdí krásná literatura. O muslimech a radách jejich ímánů ani nemluvě. Korán vám dokonale nalinkuje život. Pokud sami nerozumíte jeho súrám, co z nich pro váš život vyplývá dnes i zítra, imán vám rád podá vysvětlení. Pokaždé takové, které se bude hodit jemu samému. Ale všechny tyhle věřící víra zbavuje nutnosti myslet a odpovídat za své činy, dobré i špatné. Jak jednoduché.





   Křesťané, aspoň ti, které znám, mají vztah k víře víceméně vlažný a často ani nedodržují Desatero, což je soubor pravidel, který by (po docela malé modernizaci) mohl být klidně závazným kodexem současného "digitálního člověka". Ale jak jsem si všiml, křesťané často používají víry v existenci Boha k tomu, aby se vymluvili, že něco neudělali nebo naopak udělali. To přece nedělali oni z vlastní vůle, tak to přece chtěl On, Bůh. Takovou "omluvu" pro své konání dokonce používají i vrahové z vilnosti. Docela pohodlné.



Oltář a kněžiště - KS Číny
Mučedník komunismu
Katolické shromáždění - předsednictvo 
Zakladatel křesťanství - Ježíš


   Do výčtu náboženství nemohu nepřidat komunismus. Ať už se nazývá vědecký nebo jakýkoliv jiný, je založený na oddání se idejím. Na poslušnosti,. Není třeba přemýšlet nad tím, zda konám správně nebo nikoliv - strana to ví lépe než já. Pokud provedu něco nekalého, na stranické skupině provedu kritiku a jsem často očištěn. Nepovede-lui se to a přečin je už veřejně známý a neomluvitelný, strana se mě naopak zbaví budu z ní vyloučen, protože žádný komunista přece nemůže... atd. Ostatně co je exkomunikace v církvi? Takže nic nového. A atributy komunismu a křesťanství jsou si taky tak podobné. Obřady, oltáře, kněží i věřící. Dost na to, aby mě to zarazilo už za mých mladých let. A tuhle analogii se nikomu ui mě nepodařilo odstranit ani dnes. A navíc - mnohé dnešní politické strany se chovají taky "tak trochu" jako církve. 



Ovečky...
...a pastýř. Jiných oveček.





A jiné ovečky jiného pastýře.


   To je vlastně důvod, proč se v nich nikdy neangažuji. Kázeň v myšlení není mojí silnou stránkou. Samozřejmě - když jedu po silnici, dodržuji pravidla silničního provozu. Taktéž při jiných činnostech, kde jsou stanovena jakákoliv pravidla. Jinak by náš "svět" asi brzy přestal fungovat. Ale v okamžiku, kdy mi někdo začne přikazovat, co si mám o tom nebo onom myslet nebo naopak si myslet nesmím, stává se za mě vzpurný chlapeček. A vykřikuji své subjektivní poznatky na celé náměstí.

    Dneska jsem ani nic psát nechtěl, ale narazil jsem na Astonův článek o "nositelích sítek". A došlo mi, že tahle recese má poněkud hlubší příčiny - ale i dopady.

Ramen!


Dodatek:

   Náš prozatímní ministr vnitra P*cina, směšná postava, zcela naplněn svou důležitostí se hrdě a z pozice síly postavil proti  možnosti občana, projevovat se jako  Pastafarián.  Prokázal tím minimální až nulový smysl pro humor. Nyní nás očekávají buď mezinárodní soudní spory (které ČR pět prohraje) nebo ze bude konat  rychlý úprk z původních (a zásadních pozic)  jako u pana ministra kultury Balbína.




Všechny použité obrázky jsou z netu, veřejně přístupné via vyhledávač Google. Mohl bych tam dát místo nich odkazy - ale výsledek by byl fakticky stejný. Jen by to pomaleji reagovalo.  


26 komentářů:

  1. Aleale. Pán v úctyhodném věku? Mně by musel pro pivo. A já pořád čekám, kdy budu v tom věku, ale už jsem to asi nějak nedopatřením minul. Stejně jako etapu, kdy začnou šednou vlasy a vousy a budu Šón Connery v bleděmodrém, a holky mě budou obtěžovat na potkání. Jaksi zatím furt nic. Ne že bych věděl, co najednou dělat. Nějak bych se z toho vypindal (konečně je to z vůle státostrany má profese). Ale upozorňuju vás, že filmy s postaršími gentlemany jako idoly srdéček nemají pravdu. Abyste na to nečakali. Nemám ovšem (má dcera dixit) nejdůležitější vedlejší faktor - a zamne o sebe dvěma prsty.
    Nejstručnější nejhutnější shrnutí moudrého úcty nepožívajícího starce k tématu víry: astázie. Neschopnost stát na (vlastních) nohou.

    OdpovědětVymazat
  2. To je ale ošklivý obrázek, ten v záhlaví! Co to má být? Ledviny, opletené červy? A co ta tykadla?
    Vy máte dost morbidní vkus, StK.
    Člověk už tak vidí dost ohavností kolem sebe a Vy mu je ještě předkládáte jako doprovod ke čtení.
    Včera nám vpadla do pokoje hrdlička. Doslova vpadla, praštila sebou o zem. Zachraňovala se tím střemhlavým pádem před útokem racka, který ji chtěl sežrat. Byla tak vyděšená, že jsem ji nijak nemohla dostat dveřmi ven. Nechala se chytit do ruky a na terase pak dlouho váhala, než se rozhodla odletět do koruny stromu.
    To je život in natura.
    Jeden žere druhého, bez milosti.
    Představte si, že rackové žerou žrádlo kocourům, které všechny vyhnali. Předevčírem sbírali na vozovce syrové makarony, co tam někdo rozházel. A ani před auty se nezvedli a neuletěli.
    Taky vznešený pták ten racek!

    OdpovědětVymazat
  3. Když si rozkliknete některý z odkazů v článku Info, poznáte, že je to zobrazení Velkého špagetového Boha. A o všelikých Bozích je i těch mých pár slov. Jinak: Jak tam dole u vás likvidují Silvia, tak tady u nás zase politici vyvádějí jako urvaný vagón. Vyhrál jsem oběd dle mého výběru - vsadil jsem se, že nový "pan ministr kultury" to odvolání ředitele ND odvolá". Říkal jsem, že to bude do tří dnů - ale bylo to mnohem rychlejší. Inu - s důvěrou v parlamentu si není radno hrát...

    P.S.: Nevím, zda jste t.č. v Italsku, ale tady v Kotlince je vedro k padnutí. 33 - 36°C. Nic pro člověka, jehož předci pocházejí z oblasti Mazurských jezer.
    Ostatní diskutéři už asi "padli". Byl jsem dneska přes poledne fotit v ZOO a všechna zvířátka na mě vyplazovala jazyk. Dokonce i sova.
    A mě teď čeká fotografování za prachy. Ach jo...

    OdpovědětVymazat
  4. Člověče, co si požád stěžujete? Buďte rád, že máte teplo. Kdyby bylo chladno, stěžoval byste si tuplem. Ale kolem 8.-10. srpna se má africký anticyklon stáhnout. Pak si budete naříkat, že je Vám zima.

    No, ti milánští blbové se zase jednou vytáhli.
    Přečtěte si německé noviny, píšou o tom docela výstižně. Levice si zločineckou postavu Berlusconiho vytvořila, aby mohla "aktivizovat" masy a aby se udržela pohromadě. Jak Berlusconi vyjde z politiky, levice se rozpadne a zhroutí. Vlastně ti polopřiblblí soudci jednají proti levici, pracují na její zkáze. To ti volové nevidí?
    Vláda, co dali dohromady, za nic nestojí, Letta je jezdí a žvaní, ale žádné kroky pro zlepšení situace nedělá. Teď, kdyby se jim rozpadla i tahle vláda, jsou úplně hotoví.
    Hovada zasraná. Umí jen štvát, ale nic pořdného nedají dohromady, ani kdyby se rozkrájeli.
    Přečtěte si nějaký německý list, píšou o tom všichni více méně stejně.

    OdpovědětVymazat
  5. Levice uměla vždy jen destrukci a přerozdělování, tedy, štvaní, rozdmýchávání závisti a nenávisti a zlodějinu ve velkém. Co se týče všeho ostatního, spoléhá se raději na jiné. Je to jako sloučení Škody a Slovnaftu do jednoho socialistického podniku jménem "Škoda Slov"...

    OdpovědětVymazat
  6. Asi před dvěma dny se mne Jakub ptal, co říkám článku o Neapoli, co uveřejnili na Psu. Nemohla jsem mu odpovědět, nefungovalo mi napojení na internet.
    Teď bych mu chtěla říct, že situace v Nepoli je výsledek víc jak dvacetileté správy města levicí. Nechali zahnojit město a okolí tak, že si dneska odtud nic nekupujeme - tedy k jídlu. Pámbuví, jaké jedy v tom jsou. To vládla levice spolu s camorrou. Proti té byla taky bezmocná.
    A dnešní starosta města, taky bývalý vyšetřující soudce, samozřejmě protiberluskonský levičák, co přešel od soudu k politice? Hanba mluvit. Neschopný hejsek. Problém odpadků řeší tím, že je za drahé peníze nechá vyvážet lodí do Německa na spalování. Němci spalují a berou peníze, ale napolitánci vlastní spalovnu nechtějí, prý by jim zamořila vzduch. A mají ji už postavenou. Ale stojí.

    OdpovědětVymazat
  7. S tou neapolskou spalovnou odpadů je to podobně osvícené rozhodnutí jako s tou rakouskou jadernou elektrárnou, co tam stojí bez paliva a chátrá. Spalovna mimo provoz asi vyjde o něco levněji.

    OdpovědětVymazat
  8. Jak jsem se dočetla na stránkách it. vlády (on je to totiž vojenský objekt ta spalovna), tak ji počátkem tohoto roku spustili.
    Přesto ale mají odpadků tolik, že je vyvážejí kromě Německa i do Holandska a jednají i se Švédskem a Norskem. Jen za odvoz do Holandska platí neapolská správa 8 milionů euro ročně.
    A ulice jsou pořád špinavé. Podívejte se na nedávný stav.
    http://www.nonsprecare.it/rifiuti-a-napoli-olanda-smaltimento

    OdpovědětVymazat
  9. A jsme pořád u téhož:
    Když byste si nalistovali argumenty té i oné strany, začnete mít pocit, že každá mluví nejen o jiném objektu, ale i o zcela jiném problému. O spalovně sice nic nevím, ale o politické argumentaci se přesvědčuji každý den. A nejen politické.
    P.S.: Lihobenzín, z jehož ceny jsem včera málem dostal hysterický záchvat jsem dneska sehnal v jiné lékárně asi o 400 m dál za 22.- Kč / 50 ccm. Za čtvrtinu. Může mi někdo rozumně vysvětlit ten rozdíl? Stejná kapalina, stejná lahvička...

    OdpovědětVymazat
  10. K likvidaci Silvia jsem dnes ráno v novinách našla zábavnou karikaturu: sebevražda levicové Pd.
    Epifani - nynější dočasný tajemník Democratické strany - strká nůž do zad Berlusconimu, ten zas bodá dál nožem nynějšího premiéra Lettu (také Pd).
    Ti patentovaní blbci si nedají pokoj, dokud všechno nerozflákají. Měl byste si přečíst dnešní noviny!
    Abych Vám pozvedla morálku, podívejte se, z čeho dělají kuřecí karbanátky ve Fast Food.
    http://www.giornalettismo.com/archives/85679/questa-roba-cui-sono-fatti-bocconcini/
    Lákavé, není-liž pravda?

    OdpovědětVymazat
  11. StK:

    S tou lahvičkou to může být cokoliv, od "výborných" studijních výsledků až po obyčejnou nenažranost. Já tyhle věci ale obvykle sháním v drogeriích, přičemž ne v těch super hyper a jiných hangárových obludách, ale v těch s opravdovými drogisty, kde ještě mají přehled o tom, co je na trhu, co se k čemu hodí a co za to. Ještě nějaké kupodivu existují.

    informaci:

    Lidé se chovají rozumně teprve až tehdy, když jsou už všechny pošetilé možnosti vyčerpány. Takže s tím rozflákáním všeho kolem, bych reálně vzato opravdu počítal.

    Kdyby mi hrozila smrt hladem, asi bych do fastfoodu zašel, ale i to s krajním sebezapřením a i tak bych si asi zkusil dát něco, kde se ty suroviny a příprava nedají ošulit příliš snadno. Lidem, co tam chodí dobrovolně a s radostí opravdu nerozumím a nechápu je.

    OdpovědětVymazat
  12. Přátelé, nemohli byste se někdo podívat na tento odkaz http://www.youtube.com/watch?v=OO38WaZxolU a pak zde napsat, zda to byla recese*) nebo je to myšleno vážně? Přece jenom jsem už starší ročník - 70 na krku - a rád bych se dožil alespoň toho průměrného věku pro muže v ČR. Jestli to je myšleno vážně, tak by mne asi zkosil infarkt a měli byste tady ode mne pokoj. *) Vzpomínám na jednu Renčínovu kresbičku v tiskovině pro členy bývalého Gramoklubu, kde sedí postarší manželé doma ve křeslech v obýváku. A ona se ho ptá: " A poslyš táto, ten Smetana a Jára da Cimrman ti doopravdy byli, nebo je to zase nějaká sranda?"
    Obávám se, že i když ty návrhy vlajek vypadají jako recese, tak jsou myšleny vážně. Alespoň celé to video se tváří (nebo snaží tvářit) naprosto seriozně.


    OdpovědětVymazat
  13. Pedro, hlavně klid...

    Je horko, aspoň tady na severovýchodě strašně, venku kolem 38°C ve stínu uvnitř mám "jenom" 33°C. Ve sněmovně se páni a soudruzi poslanci dohadují o nesmyslech a já už nemám nervy na to, snažit se pochopit, kdo je "víc v právu". A kdo míň.
    Česko-cikánská vlajka je obyčejná provokace mladých multikulturalistů, kryptokomunistů a jiných podivných "intošů". Ti, pevně přisáti na státní penězovody chtějí jen jedno: Aby se někdo ozval, oni jej obratem obviní z rasismu a tím budou prezentovat potřebnost, ba přímo nezbytnost svých multikulturních organizací. A penízky jim politici dají, aby nebyli obviněni (třeba i z Bruselu, takové organizace mají v EU velké zastání - on se ten "bruselský management" vlastně sestává hlavně z takových příživníků. To jsou přesně ty skupiny, které se intenzívně starají o likvidaci naší kulturu, naší civilizace. Tohle extempore by snad mohl vyřešit dobrý a dostatečně motivovaný právník, protože se jedná o návrhy, jak zneuctít symbol české státnosti. Navíc - v ČR je přece dost Rusů, Ukrajinců, Vietnamců, Slováků... Ti si také budou nárokovat na nějaký znak na vlajku?

    Ne Pedro, zklamu Tě: To, co se tu děje není humor. To je obyčejná lumpárna a pokus o zviditelnění se. Pokus, jak bezpracně žít na státní útratu.

    Pro ilustraci: Minulý týden se náhle ozvala "vládní zmocněnkyně pro romskou otázku", blonďatá kráska Monika Šimůnková. Prý je třeba hned něco udělat s legislativou, aby státní příspěvky pro "sociálně vyloučené" (t.j.převážně Cikány) nešly přímou cestou do kapes "podnikatelů", kteří v mizerných domech vybírají od "nepřizpůsobivých" obrovské peníze za ubytování.
    Vyhovuje to všem. Pánům podnikatelům, kteří mají jistý přísun státních peněz, "vyloučeným", protože oni, byť mizerně bydlí tak vlastně nic neplatí a nezajímá je, kolik z ně platí stát (t.j. ostatní občané) a nakonec i státu, který takto zbůhdarma utracené nemalé peníze vydává za "podporů Romů". To, že tenhle problém je známý už fůru let nikoho nepálí. Místo toho dokola řešíme vepřín v Letech. Opět zástupný pseudoproblém.

    To, co takoví "kulturní věrozvěstové" opravdu nesnášejí je, kdyby se někdo opravdu snažil o plnou rovnoprávnost všech občanů. Rom Nerom, Gádžo Negádžo. Nepracuješ, nejez. A podporu? Jen tak malou, aby opravdu nezemřeli hlady. A pokud si ji propijí nebo prohrají v automatech - tak ať zemřou. Už to není naše věc. Všem stejně.

    Za svoji špatnou pověst si mohou Romové jedině sami.
    Pro tu jejich pověst je nikdo nechce zaměstnat, proto je nikdo nechce za sousedy. Ne proto, že mají pokožku jiné barvy, než jiní. A s každým dalším pokusem o integraci se přesvědčuje (zatím) majorita o tom, že pověsti nelžou. Výjimky jen potvrzují pravidlo.

    Takže klid Pedro, ono se to zase vsákne. Jako v Kotlince vždy.

    OdpovědětVymazat
  14. Díky, Kocoure. Já jenom že jsem to dokoukal až do okamžiku, kdy ten slovenský tvůrce začal představovat jednotlivé výtvarné návrhy. Pak mě začaly brnět konečky prstů na levé ruce a začal jsem ve vzduchu cítit aviváž, ačkoliv nikde okolo se s ní nepracovalo. Takže jsem to video ze sebezáchovných důvodů rychle "zatípl".

    OdpovědětVymazat
  15. Co na tom videu vlastně je? Mně se nepřehrává, nemám dost silný signál.
    Kdo jsou ti lidi, co sedí za stolem?

    OdpovědětVymazat
  16. Děkuju mockrát za vysvětlení. Máte to u mne schované.

    OdpovědětVymazat
  17. Mám pocit, vážená Informace, že jste se malinko spletla, že?

    OdpovědětVymazat
  18. Ani si tou blbostí nebudu svinit mozek, stačí, že to hýblo žlučí Pedrovi.

    Když se mi podaří napočítat cca do deseti, většinou už pak nevybuchnu. A daří se mi to naštěstí mnohem častěji, než naopak.

    OdpovědětVymazat
  19. Máte pocit, že jsem se spletla?
    Ba ne, nespletla. Video se mi sice otevřelo, ale stálo a tak jsem se ptala, kdo pořádá tu tiskovou konferenci, co se tam říká, kdo podává návrh na změnu státní vlajky.
    Když se po dvou hodinách nikdo nezmohl na odpověď, poděkovala jsem za laskavou vstřícnost s dodatkem, že i já pro příště budu stejně rychlá a ochotná podat žádané informace.
    Tutto qui.
    Jetě jednou děkuji za porozumění a přátelskou ochotu.
    Přísloví: jak ty mně tak já tobě.

    OdpovědětVymazat
  20. Informace, já osobně jsem tedy neodpovídal z toho důvodu, že jsem to video viděl jenom částečně. A vzhledem k tomu, že zdravotní důvody mě donutily ukončit jeho sledování, tak jsem se necítil dostatečně informovaný o něm něco referovat. Co říkáte článkům z sobotní přílohy LN? A to poslední dvojčíslo Zpravodaje pan Pieralli na stránky SPI pořád ještě nevyvěsil!

    OdpovědětVymazat
  21. Pedro,
    mám tak mizerné napojení na internet, že se mi ten materiál nepodařilo vyzvednout.
    Mohl byste ho poslat znovu asi tak v září?
    Mrzí mě to, ale co se dá dělat.
    Mockrát děkuju.

    OdpovědětVymazat
  22. Informace, vzhledem k tomu, že na Vás nemám přímé spojení, tak jsem požádal o zprostředkování zaslání oněch materiálů Kocoura. Takže jedině mohu požádat Kocoura, ať ty materiály zašle znovu v září (pokud je má někde uložené). Pokud už je nemá k dispozici, tak se domluvíme. A možná by to celé šlo nějak sešmoulit (znáte v daleké Itálii české reálie a význam slov šmoulit, šmoulení?) s využitím "úschovny"? Pokud ne, tak celou akci po domluvě s Kocourem uskutečníme znovu v září.

    OdpovědětVymazat
  23. Informace,
    doporučuji tento:
    http://akademie.dsss.cz/htk-ke-kauze-tzv_-___cesko-___-romske-vlajky___
    článek "vlajkologa" k problematice česko-romské vlajky, je docela zajímavý. A "zlí extrémisté" sbírají body jen a jen tím, že požadují dodržování platných zákonů ...

    OdpovědětVymazat
  24. OK, Pedro. Mějte strpení, internet mi tu opravdu funguje napůl.
    A nemáte nějaké příbuzné v Itálii? V Abbruzzách a v Laziu se Vaše příjmení vyskytuje dost často. Dokonce jedna bývalá římská radní se jmenovala jako Vy.

    OdpovědětVymazat
  25. Díky, Pergille,
    konečně jsem se o tom dozvěděla víc.
    Te návrh je opravdu skandál. Jinde by za něco podobného byli ti multikulti horlivci soudně stíhání. To je urážka státu.

    OdpovědětVymazat
  26. 2 Informace: O žádných příbuzných v Itálii nevím. Nejvíce se toto jméno vyskytuje na Moravě. Ale možná nějací by se našli v Persii. [;-))

    OdpovědětVymazat

"Pravidla moštárny" jsou stejná jako v Hospůdce. Spammeři a trollové budou bez milosti likvidováni. Hlasatelé jiných (i opačných) názorů než má Kocour však nikoliv.

Jak se podepsat? >> Komentovat jako >> Název/Adresa URL >>Název a vepsat svůj nick nebo jméno. Pak >> Pokračovat a nakonec >> Publikovat. (Počkat, až to Drak nebo Kocour propustí na obrazovku.)