Prohledat tento blog

sobota 4. ledna 2014

Kdo tu nosí kalhoty?

Kdo bude nakonec vítěz?
(Kliknutím se obrázek zvětší do čitelné velikosti.)



Kdekdo nadává na kdeco. 
A to pořád čili furt.




Třeba na to, že politici mezi sebou kšeftují funkce, tak aby se na každého něco dostalo a potřebná odbornost se odbude ne zcela pravdivým bonmotem, že "politik je vlastně jen manažer" a na odborné řízení má své specialisty. 




   Má to háček - tedy hák. A hned dva. Politik si vybírá své náměstky a ředitele odborů - a to podle stranického klíče. Tedy správně by měl umět posoudit, nakolik jsou jeho podřízení schopni daný resort řídit, orientovat se v problematice a tak odolat různým korupčním nástrahám. Ale toho politik, který o daném oboru ví málo nebo nic je schopen asi stěží. Takže i v tomto případě poslechne "volání strany" a obsadí funkce na svém ministerstvu podle stranické příslušnosti. A podle toho to pak vypadá. Protože funkce - to je víceméně volný přístup k penězovodům našim i evropským a možnost je "odklonit" tak, aby z nich měl užitek on sám nebo jeho straničtí kamarádi, případně jiné spřízněné duše a mohl se tak nastartovat systém "půjčka za oplátku". Prospěch těch blbečků, kteří ho zvolili je nepodstatný - má přece před sebou čtyři roky podílu na moci a ke konci toho magického čísla jednak ovčanům něco slíbí, vysvětlí se jim, že nevládli sami a proto opravdu, ale opravdu nemohli splnit sliby předchozí a velmi nahlas se upozorní na to, že ani ostatní své sliby neplnili a navíc kradli, podváděli a smilnili. Vše pochopitelně v nežalovatelných náznacích.


   Na druhé straně popularita našeho pana presidenta neustále klesá. Většina (nepatrná, ale většina) si ho v přímých volbách ovšem zvolila jako svého "prvního občana". Věděli, co je to za člověka, že trpí jistou úchylkou, které se říká narcisismus (lidově zduřelé sebevědomí) a že se bude rozhodovat sám, bez toho, že by ho někdo mohl někam dotlačit. 

   A tenhle "šlechtic" (zeman byl šlechtický titul) se taky sám rozhoduje. Když pominu jeho slabost pro sebestřednou sebechválu, jeho rozhodnutí jsou z pohledu obyčejných lidí docela pochopitelná. Nechce dekorovat (jmenovat) nové profesory, protože pokud k tomu nemá nic podotknout je to zbytečný akt. Je jenom nosičem těch červených papírových trubek. Což se mu nelíbí a když odmítl jmenovat profesorem jednoho homosexuála, který se vyjadřoval veřejně k politickým otázkám právě z pozice gaye ("Katolické buzny zdraví...") zdvihla se v akademické obci obrovská kritika, že si "to prezident nemůže dovolit" a jmenovat Putnu profesorem "prostě musí". Takže reakce byla, že profesory president jmenovat nadále nebude, požádá o změnu zákona a tuto "pravomoc / povinnost" přenese na ministra školství. A akademická obec je opět nespokojena - že to snižuje význam profesury. Páni akademici (koukám, že se zas tak neliší od „pánů umělců“ nebo lékařů) by prostě měli rádi pana presidenta "na povel". Což Mlhoš Z. právem odmítá.


   Další záležitost se právě blíží do finiše. Miloš Zeman předem prohlásil, že bude jmenovat pouze vládu, která má zaručenou bezpečnou většinu v parlamentu, nemá ve svých řadách lidi s pochybnou minulostí a ministři budou odborníci v oboru, který mají řídit. Což ovšem „presumptivní premiér“ Sobotka nehodlá dodržet, protože je vázán výsledky jednání se svými partnery – tedy hlavně s Babišovci. A už po médiích posílá zprávy, že pokud president nejmenuje ty, co si koaličníci usmyslili na trojstranných jednáních, budou ho nejmenovaní (krásný dvojsmysl) žalovat u Ústavního soudu. Opravdu nádherné. K čemu potřebujeme presidenta, voleného „vším lidem“, když by měl konat jen to, na čem se domluví politici, kteří přímo voleni nebyli. A státem má snad vládnout Nejvyšší či snad Ústavní soud? Nevolený, jmenovaný? A k čemu tedy potřebujeme vládu? A volby? (A stát!)


   Vím, je to nepřípustné zjednodušování. Ale naši (všichni) politici tak strašně baží po moci (čti „po penězích“), že se vydávají i na tenhle kluzký svah. Dole pod ním je ale bažina a v ní číhá povstání, převrat nebo revoluce a pak se záhy moci uchopí populisté. A proti nim se už nebude schopen postavit nikdo. Naši skvělí žurnalisté s obrovskou chutí uveřejňují jednotlivé rány (i podpásové) v tomhle zápasu a ovčané – ti se jenom diví, koho si to vlastně zvolili. 

   Třetí věc je palestinský „velvyslanec“, vyhozený do vzduchu pomocí vlastního trezoru. Nelze s přiměřenou pravděpodobností vůbec odhadnout, co se ve skutečnosti stalo. Když si porovnáte tuhle, tuhle nebo tuhle zprávu s tím , co prohlásila „velvyslancova“ dcera budete na rozpacích, kdo tady vlastně lže a mlží. Dokonce mám nejasný pocit, že se jedná o práci docela schopného „spin doktora“. Pokud chceme něco, co se dostalo na veřejnost dodatečně utajit, vyrobíme o záležitosti spoustu falešných nebo polo-falešných zpráv a je potom velmi těžké určit, která z nich má nejblíže k pravdě. 

   Uvedu příklad: pokud někdo ztratí (nebo si nechá ukrást) laptop s „výbušnými“ daty, je docela moudrým počinem, záchranou situace, „pozapomínat“ po městě desítky dalších podobných laptopů s daty, která se jako přísně tajná jenom tváří. A nabídnout „poctivému nálezci laptopu“ odměnu. Je docela možné, že se chytí i ten, kdo má v držení ten pravý laptop. Pokud byl ale počítač ukraden s tím, že právě jsou tam důležitá data, tak alespoň tahle akce (sdělovacími prostředky sledovaná jako „krádež laptopu vysokého úředníka“) získaná dala poněkud (velmi) znevěrohodní.

   K „velvyslanecké“ explozi tady nikdo kromě mne a Draka nic nepodotkl (ostatní patrně o věcí ví víc, než je zdrávo vědět nebo se jen předem trošku podělali strachy) a tak tady uvádím pár odkazů. 
   Ať si ten zmatek přečtou i jiní. Teorií, jak se to vlastně seběhlo, jaký to mělo pravděpodobně význam jsou už snad celé desítky. Ale tenhle blog je osobním blogem nedůležitého Starého Kocoura, který k žádným tajným dokumentům nemá přístup. Proto si nemyslím, že by mě chtěli vypátrat Palestnci nebo Izraelci a pokoušeli se mě zlikvidovat. Nebo snad dokonce ti „naši“. 

   Zbraně nalezené na ambasádě byly ve třech velkých kufrech. Dokonce ještě při zásahu policie se neustále snažil jeden z Palestinců dostat ke zbraním. V rukou měl visačky "diplomatické zavazadlo" a s největší pravděpodobností se tak snažil zabránit nalezení a zabavení ilegálních zbraní. 

   Jen jsem čekal, kdy se objeví domněnka, že za tím vším stojí izraelský MOSAD. Už je na světě. (Byl bych velmi nervózní, kdyby se neobjevila.) Právě na odražení předpokládaného útoku MOSAD-u (v Praze!) byly údajně ony zbraně určeny.

   Pokud máte chuť si počíst ještě senzačnější zprávy, tak tady jsou. Naše i z Ruska.

   Tady je patrné, že „někdo“ považuje běžné lidi za naprosté idioty. Takže se bavme a počkejme, co se z celé té zamotané situace vyvine. Pro „čacké žurnalisty“ je tahle kauza záchranou – kromě nehody Michaela Schumachera a sněhových bouřích v USA není o čem psát. A o sněhových bouřích neradi slyší hlavně američtí „oteplovači“. Nějak se nám otepluje jinak, než bylo jimi předpovězeno. Antarktida má např. nejsilnější zalednění za posledních 50 let. Ani u nás, když je teplo jak na jaře to není nic zvláštního. Průměrná teplota letos je pouze o 0,4°C vyšší než obvykle. A může klidně přijít studené a pozdní jaro. 

   Museli bychom spálit všechny středověké kroniky, abychom mohli tvrdit, že současné oteplování je způsobeno převážně lidmi. Někdy mám pocit, že i toho jme schopni.





Kdo ovládá minulost, ovládá i budoucnost! 
(Orwell, „1984“) 






53 komentářů:

  1. Pokud žere, nedrobí a nemlaská...

    OdpovědětVymazat
  2. K jmenování ministrů:

    Pokud vím, máme tady, aspoň teoreticky parlamentní demokracii, kdy vládne vláda v čele s předsedou vlády a president, jakožto pozůstatek po panovnících, má spíše representativní a ceremoniální funkce. Podle toho i vypadá ústava. Ústava je psána gentlemany pro gentlemany a co si budeme povídat, pro lidi Zemanova ražení by musela být přepsána. Nabyla by na objemu a musela by obsahovat obraty jako:" ... jmenuje předsedu vlády nejpozději do 20 dnů po ustavující schůzi sněmovny..." a "... neučiní-li tak může proti němu býti zahájeno odvolací řízení...". Nevypadá to dobře a myslím, že toho ani není zapotřebí, jen je třeba nevolit do této funkce takové exoty. Volič to tentokrát poněkud podcenil. Jednu nikým nevolenou vládu už tady máme, Rusnokovu a není to zrovna příjemná nebo hezká situace. Na druhou stranu, existuje i varianta přechodu na presidentský systém, president by měl víc pravomocí, fungoval by spíš jako předseda vlády a zda by musel vládu jmenovat podle svého, nebo si vybírat v rámci sněmovny, to už by záleželo na politické shodě, protože by se ta ústava také musela změnit. Já si myslím, že je na čase začít o nějakých dalších změnách uvažovat, ten současný kočkopes je plný problémů a něco takového by chtělo aspoň zkusit změnit k lepšímu. No a když si spočteme hlasy v těchto volbách, naházených proti "zavedeným" stranám, tak bychom si měli uvědomit, že když se to sečte, dává to dohromady zhruba tolik, kolik kdysi umožnilo Hitlerovi zahájit nástup k moci. Ty naše jsou naštěstí rozdrobené do víc stran, ale to neznamená, že to tak musí být napořád. Pánové mají jednu z posledních šancí...

    K bouchavým Palestincům:

    Galimatyáš je kolem toho už naprostý a dokonalý. Věřit se logicky nedá skoro ničemu.

    K oteplovacím lhářům a zlodějům:

    Oteplovací padouši ty staré kroniky zatím ještě nepálí, ale řekněme, že údaje v nich zaznamenané jen neberou na vědomí, tedy jakoby nebyly, tváří se, že neexistují. Je to a bude to při neustále vzrůstající ignoranci a debilitě, čím dál tím snadnější. Podobně se soudruzi oteplovací lháři tváří, jakoby neexistovala některá současná měření, která jim nejdou na ruku. Jeden by si řekl, že je-li někdo přistižen s důkazy o tom, jak manipuluje s údaji, podle kterých modeluje, měl by mít po profesionální pověsti, grantech atd, atp, prostě musel by začít znovu, od nuly a zasloužit si postupně znovu důvěru. Tady se jede dál, tlačí se na uzavírání mezinárodních dohod a krade se na miliardy dál, jakoby se nechumelilo. Že by to zase čekalo na nějakého nového Hitlera? Mám obavy, že dokud salvy popravčích čet nepošlou po zásluze ke všem čertům aspoň ty největší oteplovací lháře a zloděje, nic se k lepšímu nezmění. Jejich hroší kůže je neuvěřitelně tlustá a absence charakteru a svědomí je absolutní.

    OdpovědětVymazat
  3. Draku, vždyť víš (například na rozdíl od soudkyně Ústavního soudu či novodobých politruků a novinářských šmoků), že demokracie je jen formou vlády, že sama je bezobsažná. Může být víc než snesitelná ale i bestiální. Ostatně až na výjimky je "demokracií". Tak jako socialismus byl "socialismem". Jako když na Trabanta napíšeš Porsche. I tržnicový "Adidas" mívá kvalitu bližší originálu. Forma vlády a její fungování a především její faktické fungování bez ohledu na pojmenování, velmi závisí na nositelské všeobecné kultuře. Představy mnohých o demokracii jsou na úrovni snahy dát lidožravcům vegetariánskou ústavu v přesvědčení, že podle ní budou fungovat. V některých případech s motivační podporou artilérie. To v nejlepším případě může vést k uspokojivé fasádě, za kterou se skrývá lidožravectví. Stačí když dělové čluny odplují a vše se vrací k původnímu. Nebo dokonce k horšímu, když si lidožravci onou péčí pomůžou k vymoženostem, na které by se jinak nezmohli a své lidožravectví šíří do okolí.
    Trochu jsem odbočil. Mám zásadní otázku, zda kultura zdejšího lidu je vhodným substrátem pro autentickou demokracii. Nebo je to jako u těch lidožravců, že demokracie je jen fasáda zakrývající reálnou formu vlády? Je-li tomu tak, je zbůhdarma se divit.

    OdpovědětVymazat
  4. Jako komentář si dovoluju doporučit přednášku:
    MUDr. František Koukolík DrSc. - Mocenská posedlost(přednáška
    https://www.youtube.com/watch?v=WLFGCQN9B_k

    Je sice poněkud dlouhá, trvá hodinu a tři čtvrtě a závěry znějí pesimisticky, ale vyjasní mnoho situací.

    OdpovědětVymazat
  5. Vzledem k tomu, že ho MUDR. Koukolík necituje, připomněla bych i knihu De l'esprit des lois, kterou napsal v 18.stol. francouzský osvícenec Charles-Louis (de Secondat, barone de La Brède e di) Montesquieu
    http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/d/d6/Esprit_Loix_1749.JPG

    Jinak mezi námi děvčaty, máte pěkně naběhnutý italský scénář.

    OdpovědětVymazat
  6. informaci:

    Kdybych měl možnost vybrat si nějaký evropský vzor k napodobení, bylo by to určitě Švýcarsko. Není tam sice vše ani zdaleka ideální a dokonalé, ale z toho, co je po Evropě k mání a vidění, je to asi to nejlepší co jde najít. Jenže jak říká Obuvník, jsou tu ty značné problémy s tím substrátem, no a jaký substrát, takoví politici. Takže souhlasím, ta rezonance s Itálií a dohánění Itálie mílovými kroky zejména v tom špatném až vyloženě nežádoucím, to se prostě nedá nevidět. Máte pravdu, máme tady k té současné Itálii nakročeno více a zdárněji, než bychom sami chtěli. Můžeme se jen utěšovat tím, že když dva dělají totéž, přece to není úplně totéž a doufat ve šťastnou náhodu, ale to je asi tak všechno... Důvodů k optimismu vidím kolem sebe dost málo.

    OdpovědětVymazat
  7. Nebudu vám zdejší situaci popisovat, v posledních týdnech se tu hodně věcí změnilo.
    Jenom: Hnutí 5 Hvězd chce žádat v lednu impeachment presidenta Napolitana, protože soustavně překračuje své pravomoce a Berlusconiho staronová FI se chce přidat. Prezident už řekl, že v tom případě odstoupí sám.
    Koho pak zvolí?

    Ale nechci sem plést jiná témata, máte k diskuzi věcí až dost.

    OdpovědětVymazat
  8. Klidně tu jiná témata pleťte, Informace.
    Člověka vždycky potěším, že v těch prušvizích není tak sám... [;>)

    OdpovědětVymazat
  9. Zpráva, která Vás StK, jistě potěší. Itálie přijala jako emigranta kocoura, který připlul ke břehům Sicilie spolu s dalšími 823 osobami.
    Dostal hned státní občanství Italské kočičí komunity.
    http://www.repubblica.it/cronaca/2014/01/04/foto/augusta_sbarcano_823_migranti_a_bordo_anche_un_gatto-75137695/1/?rss#1

    OdpovědětVymazat
  10. Informace, dík za připomenutí Koukolíka. Četl "Vzpora deprivantů" a další texty. Moudrý člověk se syntetickým myšlením po způsobu velkých světových myslitelů, jdoucí napříč vědními obory. Doporučuju. Některé fachhidioty velmi prudí, se přehrabuje na jejich písečku. To mě těší.

    Politiky je možno přirovnat k ovoci a národ ke stromu. Je-li národ (kultura)dobrý, politici jsou dobří. Je-li národ špatný, jeho politici jsou špatní.

    OdpovědětVymazat
  11. K drakovu jmenování ministrů:
    právě takovéto excesy by měl řešit ústavní soud, který by měl presidenta odkázat do patřičných mezí (včetně možnosti jeho sesazení). Jenže to by musel bý opravdu nezávislý a nadstranický.
    Což není ani náhodou, to by členy nesměl navrhovat president a schvalovat politici.

    S tím stromem je to Schumachere pěkné přirovnání. Jen nám chybí zahradník, který by strom šlechtil, aby nesl dobré ovoce. Neboť jak vědí (doufám že nejen) technici a přírodovědci, samovolně probíhají děje ve směru rostoucí entropie.

    OdpovědětVymazat
  12. Azyl pro kocoura / informaci a StK:

    Idiotsky vstřícná imigrační politika, potvrzuje jednou světlou výjimkou pravidlo, že jinak je zhoubná a debilní zároveň.

    Koukolík a další / informaci a Obuvníkovi:

    Já si velmi vážím toho, když někdo nadprůměrně dobře ovládá svůj obor. Jenomže žijeme ve vesmíru a v tom vesmíru na světě, kde obory jsou potvory a vzájemně se všelijak ovlivňují a prolínají. Kdeco souvisí s kdečím. Určitě tedy není od věci, mít odpovídají znalosti toho podstatného i z oborů okolních, navazujících na ten náš hlavní. Fyziologicky nejde, vědět o všem všechno. Lidská neuronová síť prostě pojme jen něco, rozhodně ne všechno. Proto je poměrně dobré přemýšlet i nad tím, co se do ní vyplatí nacpat a co zase ne. Proto si já osobně, ještě víc než jednooborových fachmanů, vážím lidí, jako je pan Koukolík, kteří sice neznají a ani nemohou znát do mrtě kdeco z okolních oborů, až do celé hloubky jejich současného poznání, ale vědí o nich to rozhodující a podstatné a díky tomu mají to, čemu se říká široký rozhled, celkový přehled a na základě toho jsou schopni dojít ke správnému úsudku. Něčeho takového není schopen ani zdaleka každý. Koukolíka čtu, poslouchám, nebo se na něj dívám rád, na rozdíl od třeba od Blesku, mi má co dát :-)

    Jmenování ministrů a ústavní soud / kapitánu Nemovi:

    To s tím jmenováním a případným vymezováním presidenta do patřičných mezí, souvisí se zněním ústavy. Nechce se mi to číst, byť to není až tak dlouhé čtení ale mohu se na to časem přeptat lidí z oboru, tedy získat k tomu, když už nic jiného, povolanější komentář, než by byl ten můj. Já si také myslím, že není úplně šťastné, když všechny ústavní soudce navrhuje president a potvrzuje senát. Mně by se třeba líbila představa, že 1/3 by ústavního soudu by navrhoval president a schvaloval senát, tedy tak, jako dosud by to byli politici. 1/3 by navrhovala a na jejich návrh povinně jmenovali president a senát, tzv. odborná veřejnost, tedy soudci, advokátní komora, notářská komora, právnické fakulty a 1/3 by si přímo volila, podobně jako presidenta, voličská obec. Určitě by to odstranilo spoustu pochybností, významně pročistilo zatuchlou atmosféru a hlavně, lépe vyvážilo jednotlivé pilíře moci. jenže to by se holoubci museli shodnout na odpovídající změně ústavy, což nebude jednoduché a hlavně ve výsledku hrozí, že z toho zase bude nějaká děsivá nepoužitelná patlanice, asi jako když kočička a pejsek vařili dort, jak je tady již dlouho zvykem, protože každý idiot si musí prosazovat to svoje za každou cenu a bez ohledu na následky. Protože je idiot, neodhadne je předem a pak jen vřeští, že to ne on, to ten druhý. No nic, my to tu stejně nevytrhneme...

    OdpovědětVymazat
  13. Faktem je, že podle policejních údajů měli plastelínci zbraně pro jednotku o velikosti roty. Pro představu, s takto velkou jednotkou by se dal např. obsadit Pražský hrad a vzít jako rukojmí řada ústavních činitelů. Stejně tak by se s tím dala dobýt a učinit "judenfrei" ambasáda Izraele.

    Jednou z možností je, že ten výbuch, který navíc poskytl záminku k proniknutí na "diplomatickou půdu" a zabavení zbraní, byl prevencí nějaké takové akce.

    OdpovědětVymazat
  14. Ovoce, strom a entropie / kapitánu Nemovi a Obuvníkovi:

    S tou entropií je to sice známá věc, ale má to, jako všechno, svá ale.

    Konkrétně, co se té jabloně týče, tak jabloň sama pro sebe, potřebuje dost vody, světla, tepla a minerálů z půdy. Vzhledem k těmto svým potřebám pro své vlastní přežití, tedy především sebe sama, jako stromu a potažmo pak i jabloní, jako druhu. Jestliže od ní někdo, třeba zrovna člověk chce chutná, sladká a šťavnatá jablka, no tak zasahuje do běhu věcí, které by se bez jeho zásahu vyvíjely jinak. Je úplně fuk, jak to nazveme, můžeme to pojmenovat šlechtěním, nebo genetickou manipulací. V podstatě ale jde jenom a pouze o jiný běh událostí s vlivem tohoto, řekněme lidského faktoru, nežli bez něj. Když se tedy člověk přestane do jabloní montovat, no tak se věci zase vrátí do stavu, který bude výsledkem rovnováhy mezi tím co sama se sebou udělá jabloň a jak jí ovlivní její okolí, tentokrát ale už bez vlivu člověka. Hovořit tady o vzrůstající míře entropie není dle mého názoru na místě, jedná se o něco úplně jiného, byť to tak z určitého, zaujatého úhlu pohledu, může vypadat. Té jabloni je to lidské snažení srdečně fuk, nemůže ho ovlivnit, dokud se člověk stará. Ale zařídí se po svém, když přestane. S mírou entropie, to nemá co do činění.

    Já na jedné straně chápu, že lidem se chce dostat odpovědi na otázky vesmíru, života a tak vůbec a že je velice zajímavé o tom přemýšlet a velmi lákavé vymýšlet na základě poznatků vědy a jejich výkladů všelijaké hypotézy. Jenomže je velmi ošidné brát to za bernou minci. Vezmeme-li jemný říční písek a dáme ho do sklenice s vodou, tak když nebudeme se sklenicí třepat, písek se nakonec usadí na dně. Bez ovlivňování té malé soustavy by se tedy dalo říci, že míra entropie samovolně klesne.

    Kdybychom vzali ty poučky o entropii za hotovou věc, tak by z toho dost intensivně koukala, jako šídlo z pytle, kreacionistická teorie, nebo se tomu také říká inteligentní design.

    Jak tak koukám kolem sebe, kreacionismus má mnohem víc logických i jiných děr a vzájemně se vylučujících předpokladů, nežli teorie o samovolném, náhodném vzniku života a jeho následném vývoji. Konec konců, dá se třeba to lidské překřížení cest dýchacích s trávícím ústrojím chápat jako inteligentní design? Taková spatlanina? Dá se to stádo lehce manipulovatelných a oblbnutelných ovcí brát jako inteligentní design? No, to teda děkuju pěkně!

    Zkrátka a dobře nic proti poznání, naopak! Nic proti přemýšlení, ani náhodou! Nic proti filosofování, ale některá tvrzení by prostě měla znít jen a pouze podmíněně, a ne kategoricky, aspoň prozatím. Na mnohá kategorická tvrzení, toho prostě nevíme dost. Ale měli bychom si určitě udržet aspoň snahu, se toho dost dozvědět.

    OdpovědětVymazat
  15. S touhou po poznání jde o to nebýt jako můra a v touze po světle poznání se v marném počínání neumlátit o nejbližší žárovku.

    OdpovědětVymazat
  16. Draku, ano není to dokonalé. Možná je to tím, že náš nedokonalý vesmír je jen smetištěm jiného časopropstoru.

    OdpovědětVymazat
  17. A ještě díky Informaci za odkaz na Koukolíka na YouTube.
    Také Plzák je dobrý, "Obrana proti zlu".

    OdpovědětVymazat
  18. Pro Pergilla:
    Podle posledních zpráv (zatím posledních) to prý bylo 12 hlavní. Kolik z toho kalašnikovů a kolik pistolí řečeno nebylo. Nicméně při současné "zaručenosti" zpráv mohou být zítra počty zcela jiné. Není, jak něco "dobře utajovat" - vzniká nádherný prostor na dohady a spiklenecké teorie. Ostatně - dobýt Pražský hrad by s několika dobře vycvičenými "mučedníky" dokázala i ta četa.
    Jenže se ptám - proč? Co by tím "Palestinská autonomie" dokázala?

    OdpovědětVymazat
  19. Obuvníkovi (tomu našemu):
    Bonmot o touze po vědění, která se málem umlátí o žárovku - to je originál?
    Tleskám!

    OdpovědětVymazat
  20. Draku,
    asi Vám uniklo, že kromě toho jednoho roztomilého kocourka, přistálo u Lampedusy od října 7.155 emigrantů, con una media di quasi 100 al giorno (průměrně 100 denně).
    Kam s nimi? A kdo to vůbec je?

    OdpovědětVymazat
  21. Já jen říkám, ať žije byrokracie!
    Hip hip hurá!
    Nebejt toho, že se na ni plastelínci vykašlali a stěhovali se do baráku bez kolaudace, tak starýho čerta by se tam mohla napasovat česká policie a barák prošmátrat.
    A asi by to vypadalo dneska jinak.

    OdpovědětVymazat
  22. Byrokarati!
    Jo, Al Caponeho dostali na neplacení dní. A protože plastelínci porušili předpisy platné pro zastupitelské úřady v naší zemi, mohou být jednoduše vypovězeni. A další várku plastelínských diplomatů netřeba jako diplomaty přijímat s těžkým argumentem, že Palestiská autonomie není plnohodnotný stát.
    Ale - kdo tady nosí kalhoty? Věrchuška to nebude.
    ====
    Strávil jsem dnešní večer z MUDr. Koukolíkem, jakož jsem před časem strávil večer s MUDr. Hnízdilem. Moc príma páni, chytří a bez vnitřních tabu - mluví mi oba z 95% z duše - ale co s tím? Paradoxně je mi po dvou a půl hodině hrozně smutno.
    "Bo co s tym, synci a ďouchy?"

    OdpovědětVymazat
  23. Obuvníkovi,
    nemáte zač děkovat, Koukolíka jsem našla náhodou, když jsem hledala Webera. A líbil se mi pro svůj postřeh a přehled. Tak jsem dala odkaz sem.

    OdpovědětVymazat
  24. No, coby, zase budeme odcházet do vnitřní duchovní emigrace a vytvářet si ochranné mimikry jak za komančů, jen ty důvody budou jiné.

    OdpovědětVymazat
  25. Už fakt nebudu po sobě upravovat příspěvky. Z výrazu "zcela zaujat" jsme nechal "z" a nijak mě nerušilo, že tam má být "s".

    Pardon.

    OdpovědětVymazat
  26. Kde mělo být "s"? Z 95% z duše?
    Vždyť je to dobře!
    Sice to nezní moc elegantně, ale je to správně.

    OdpovědětVymazat
  27. Páni,
    svět jde celej šejdrem.
    V Americe sněží a mrzne, v Evropě prší a fouká vítr, na středním východě padají z nebe kusy mrtvol.
    Ne, vážení, nelokla jsm, si hned po ránu. Píše to dnešní seriozní finanční list il Sole24Ore.
    http://www.ilsole24ore.com/art/notizie/2014-01-05/pioggia-resti-umani-piena-notte-gedda-arabia-saudita-180920.shtml?uuid=ABsfznn

    V Saudské Arábii si to nedokážou vysvětlit.
    Klimatologové se dosud k jevu nevyjádřili.

    OdpovědětVymazat
  28. StK, včera jsem dřepěl nad zdejší diskusí, manželka pravila hele, vlítla nám se můra. V lednu! Já na to, že chudák, že mi jí je líto, že by nebyl problém jí krmit naředěným medem, jenže zásadní problém je v tom, že je tak blbá, že se umlátí o nejbližší žárovku. Propojilo se mi přemýšlením o Drakových příspěvcích, nějaké asociace a je to. Jestli to není z podvědomí, že bych to už někde pochytil, měl by to být originál. Na základě přihrávky od Draka.

    OdpovědětVymazat
  29. Jo a co s tím?
    Nic. Takoví jsou lidé odedávna. Nelze je změnit. Lze jen lépe poznávat sebe i jiné, lépe se bránit při vědomí toho že jsou takoví, proč jsou takoví, a jaké to má zlé důsledky a tyto omezovat.
    Mnohé to co se ukáže jako pošetilá marnost má příčinu v hledání a konstruovaného pozemského ráje. "Tři sta let jsme trpěli, republika, máme republiku! Ubráníme! Naše místo je v Říši! Vůdce! Nic než národ! Odboj! Pryč S Hitlerem, ať žije Stalin! Jediný správný odboj! Východní hrdinové a západní zrádci! Vybudujeme! Pryč se soukromým vlastnictvím! Nenecháme rozvrátit! Vyhubíme amerického brouka! Doženeme a předeženeme! Dědeček a babička ujídají chlebíčka! Již zítra budeme žít v komunismu! Kdo nejde s námi, jde proti nám! Varšavská smlouva - záruka míru a socialismu! Obrodíme! Pryč s revizionisty! Když máš dlouhý vlas, nechoď mezi nás! Se Sovětským svazem na věčné časy a nikdy jinak! Charta! Anticharta! Jakeše do koše! Nejsme jako oni! Utáhneme si opasky! Ať žije soukromé vlastnictví! Západní hrdinové a východní zrádci! S Klausem nebo doleva! Jediná správná cesta! NATO - záruka míru, svobody, demokracie a kapitalismu! Evropská unie! Multikulturalismus! Pryč s těmi lidožravci! Pochopení pro támhlety lidožravce! Akcionáči plačte! Zachraňme planetu Zemi před zhoubnými žárovkami! Recyklujte! Spotřebovávejte! Nakupujte, oživíte ekonomiku! Šetřete! Utrácejte! Volte nás, Spásnou stranu! Za nás! Proti tamtěm! Pro tamty! Kupujte zubní pastu Tojevono! Lidi plačte, Šulánková dala košem Lulánkovi!...."
    A tak jako před tím kam až nesahá lidská paměť se lidi snaží tak nějak obyčejně žít.

    OdpovědětVymazat
  30. EK ví, Bůh t a paní Buchtová6. ledna 2014 v 13:05:00 SEČ

    Čtenáři PB ke smrti palestinského velvyslance, kterého prý zabil výbuch trezoru: „Zítra nám oznámí,že ho zabil novoroční puding“ … „Příčinou exploze byla údajně neopatrná manipulace s plynovým sporákem. Velvyslanec chtěl překvapit rodinu vepřovým gulášem, Alláh jej však pohotově potrestal.“
    A tuhle znáte? Ze zdi na mě tupě zírá po trezoru velká díra….

    ALL ryght? Bo ni??
    4P

    OdpovědětVymazat
  31. To EK:
    Třeba měl smlouvu jako Dr. Faust a ta mu vypršela. A protože se Mefistofeles nechtěl zbytečně unavovat kouzly, tak odpálil některé z jeho výbušnin.
    Myslím, že teorie zcela rovnocenná většině z toho, co je nám předkládáno k věření.ffeptio

    OdpovědětVymazat
  32. A vás by to nešokovalo, kdybyste našli ráno ped domem na ulici nebo v zahrádce lidskou ruku nebo nohu?
    Mávli byste rukou a řekli si - to zas nějakej ilegální imigrant vypad' z letadla a při tom pádu se rozbil na kusy?
    Je dosvědčeno,že z nebe mohou pršet žáby, ryby, ptáci nebo dokonce kamení. Prý je to spojeno s tornady.
    Ale nikde není známo, že by z nebe pršely rozložené mrtvoly.

    OdpovědětVymazat
  33. Třeba by to mohla být moderní středo východní obdoba démonického holiče z Fleet street.
    http://putlocker.bz/watch-sweeney-todd-the-demon-barber-of-fleet-street-online-free-putlocker.html

    Anebo nedovolený obchod s těly zemřelých.

    OdpovědětVymazat
  34. Vás to nějak fascinuje, Informace.
    Ale opravdu se to stává, že nějaký neználek naskočí na podvozek letadla s nadějí, že se zadarmiko a bez pasové kontroly někam dostane. Pokud je šikovný, tak ho skládající se podvozek hned nerozdrtí. Ovšem pak letadlo vystoupá nad 10 km výšky a čolobrdík se tam pomalu udusí. Kdyby to náhodou přežil (letadlo neletělo tak vysoko, nebyl to transatlantický let) tak při delší trase prostě umrzne (-40°C žádná zvláštnost). Pokud vydrží i tohle, tak obvykle vypadne, když letadlo otevírá podvozek (chlápek už je zmrzlý na kost a přidušený/udušený) a padá na zem v přistávacím koridoru. Kdyby se přece jen udržel, tak spadne v okamžiku, kdy podvozek dosedne na dráhu ve třísetkilometrové rychlosti. Dost ho to ohobluje nebo roztočí jako káču. Obojí způsobí obvykle smrtelná zranění. Pakliže i toto "ustojí" (vydrží), lapne ho pozemní personál letiště, když éro zastaví na stojánce. To ovšem jen v případě, že má obrovské štěstí a neskutečnou výdrž. Ale i tak to několik lidí zkouší každý rok.

    Tolik na vysvětlenou Info, proč se všichni padajícím údům nediví...

    OdpovědětVymazat
  35. Já bych se k té zprávě nevracela, StK, kdyby ji nepřetiskovaly jedny po druhých všechny noviny. A nikdo nehovoří o těle mrtvého muže, ale o lidských ostatcích, zbytcích.
    A tak mi to připomnělo anglický román na pokračování z 19.stol., který pak zfilmovali "The String of Pearls". A tam šílený mstivý holič podřezává krk zákazníkům, kteří se proti němu před tím nějak provinili a nechává je spadnout i s křeslem do propadliště v kryptě. Tam je pak mele na sekanou a jeho společnice z toho dělá masové koláče a prodává je ve svém krámku nic netušícím londýňanům.
    Musíte uznat, že pro podobnou asociaci je tu víc jak jeden důvod.
    A ten film jste si prohlédl?

    OdpovědětVymazat
  36. Hovořila o tom i televize
    http://www.rainews.it/dl/rainews/articoli/resti-umani-gedda-498b9c8f-5b18-47e5-a463-42566a88cdb8.html
    a tam taky mluví "o záhadném dešti kusů lidských těl".
    Třeba se vracejí explodovavší mučedníci, aby reklamovali odměnu?

    OdpovědětVymazat
  37. A tisková agentura Italia 24 Ore k tomu dodává, že před dvěma měsíci v Číně zase pršela hovna, což vzbudilo velkou nelibost obyvatelstva.
    http://www.italia24ore.it/201401061816/esteri/orrore-dai-cieli-piovono-pezzi-di-cadavere.html

    OdpovědětVymazat
  38. Zdeněk Žíkovecký7. ledna 2014 v 9:49:00 SEČ

    V té Číně to bude asi podobný případ jako když Jar da Cimrman při experimentech s rozmetáváním hnoje pomocí výbušnin poněkud předimenzoval nálož, takže hnůj nedopadl na okolní pole, ale na tržiště v Tanvaldu.

    OdpovědětVymazat
  39. Než budu číst diskusi: hned do Levných knih!
    Před silvestrem se tam objevil štos krásných knížek v bělostné obálce: 1 9 8 4 ! Okamžitě jsem zakoupil. Poprvé omráčen a naprosto nezklamán jsem shltl 84, kdy jsem byl článečkem řetězu přenašečů, distributorů a čtenářů samizdatu, 68 Publishers etc. jako vždy na to byl den-dva. Kupodivu: za t o h l e jsem nikdy nebyl chycen, natož persekvován. A nikdo z pár dalších, co jsem znal. A že by to byl pro člověka, zatčeného a odsouzeného pro VÝTRŽNOSTI 21. srpna 19XX, a s dvěma potomky a ženou v muzeu, sakra mazec... Bože, já jsem byl vůl. Vlastně hrdina. Ne. Lehkovážný frája. Co jsem byl? Nevíte?

    OdpovědětVymazat
  40. Ne, prosím, hnojili přímo z letadla, čímž ušetřili na převozu a dalším zpracování, případně skladování.

    OdpovědětVymazat
  41. Jakube, nejspíš tím, že se nenašel práskač, že jste byly malé ryby, že to nebylo vyhodnoceno jako hodno zásahu. Je vysoce pravděpodobné, že to bylo pod kontrolou, ale řekněme, ne všichni "u nás na gestapu" byli zlí, omezení a nelidští iniciativní blbci. Velmi mě překvapilo když jsme se dověděl, jak někdo koho jsem považoval za primitivního omezence se zachoval velmi lidsky a moudře. Člověk má mnoho vrstev. Pavel býval Šavel....

    OdpovědětVymazat
  42. TAK JEST Schumachere!
    Je třeba posuzovat každého jednoho zvlášť. Jenže někteří tohle prostě nechtějí chápat. Pro ně je všechno jednoduché, označíme je barvou a je to.
    Ty jsi sudeťák, ty komouš, ty jsi židák a ty antisemita, ty zase cigoš a ty rasista...
    Myslím, že tohle tohle nálepkování je ze 70% všech problémů dneška.

    A naši ctění žurnalisté to podporují.

    OdpovědětVymazat
  43. Tak tak kocoure
    jen byly a jsou v různých obdobích vrstvy či skupiny, v nichž promořenost hajzly byla násobně vyšší. Dokonce si dovolím formulovat nový přírodně společenský zákon:
    Po každé skokové či násilné změně poměrů začnou novou vládnoucí vrstvu tak intenzivně kolonizovat hajzlové, že společenské poměry zakrátko dosahnou horší úrovně, než jakou měly v okamžiku vypuknutí revoluce.

    OdpovědětVymazat
  44. Ale jistěže. Kapitán má sice vždycky pravdu, leč tentokrát ji má naprosto.
    Znám intuitivně od mládí - hlubokou nedůvěru ke všem převratům, revoltám atd. jsem zdědil po rodičích, prarodičích... nazval jsem si to pro sebe pradávno historische Schaukel. Houpačka dějin.

    OdpovědětVymazat
  45. Asp, to s tou možností obsazení ambasády (ne tak daleké ostatně) Státu I. mne napadlo okamžitě po přečtení toho sdělení o zbraních. Jistěže. Není nač čekat, ostatně to NENÍ řádné dipl. zastoupení řádného státu. So what - ?

    OdpovědětVymazat
  46. Jakubovi:
    Cítíš se tak trošku "podvedený", že Tě STB nepronásledovala za "podvratnou činnost"? Ono to MOHLO být tak, že pro STB sloužil jako signální bójka, aby věděla, kde a jaké proudy protistátní činnosti existují.
    Já byl třeba také překvapen, že jsem měl v kolektivu jednoho spolupracovníka STB. Byl docela fajn, nosil na kopírování různé audiomateriály (kázání, Kryla) a jak bylo tehdy mezi slušnými lidmi zvykem, nadával na režim. Po převratu kamsi odešel (z ne zcela jasných důvodů) a za čas jsem se s ním setkal jako s velkým podnikatelem ve stavebnictví. Předpokládám, že mu ten obrovský rozestavěný barák KV KSČ dohodili "bývalí", kteří se dokázali včas transformovat. Čti "převléct kabáty". Nakonec ale skončil s podnikáním (něco selhalo), postavil (nechal si postavit) úhlednou vilku s tenisovými kurty a bazénem a teď už nevím, co je s ním dál. Naposledy vlastnil a provozoval autoškolu.
    Tak ten mi řekl, že jsme byli jen takoví disidenti - dělníci (říkal "my" - on i já!!!) a že pro STB jsme neměli valný význam. No - obě tato tvrzení mě trošku urazila - ale protiargument jsem neměl. Je zase pravda, že opravu nevím o nikom, komu by jakkoliv ublížil, udal ho.
    Tož tak, Jakube. [;>)

    OdpovědětVymazat
  47. Tak to opravdu ne: podvedený nezájmem StB jsem se opravdu, ale opravdu necítil ani tehdy, ani dodatečně... a dva-tři další jsem znal dlouho a natolik, že mne pochyby o nich ani nemohly napadnout. Jinak veškeré informace chodily osobně, žádné telefony, žádné návštěvy v bytech, resp. byli-li to informatici z jiných podniků/pracovišť, požádali o běžnou pracovní schůzku.
    Mě by se dotkla spíš skutečnost, že bych byl býval malá ryba, a všichni v tom. To by mě/nás dost uráželo. Chcete vědět, jak jsem balancoval na špičce nože jako lektor tzv. společnosti s dlouhým jménem - Soc. akademie?
    A musím pochválit EK: Ze zdi na mě tupě zírá... no jak to, že to nenapadlo mne?!

    OdpovědětVymazat
  48. To chápu. Člověk žije v přesvědčení, že rozvrací režim, že se konspirativně podílí na něčem výjimečném a velikém co přesahuje do věčnosti. To mu přináší i větší potěšení než uspokojení nějaké potřeby, ke kterému jeho aktivita měla původně sloužit, například dostat se k nedostatkovému zboží t tomhle případě k "libri prohibiti". Sdružování s lidmi podobného smýšlení a potřeb společná konspirace přinášejí uspokojení. Tak se původní prostředek se postupně stává cílem. To je velmi obecný jev. Jenže nakonec se doví, že hovno. Často je to problém intelektuálů. Přízemní lidé činící ilegální aktivity například aby si opatřili valuty či všeobecně nedostupné zboží tím netrpěli a netrpí. Pro ně to je jen pragmatický prostředek a ne uspokojující rituál.
    Jak se s tím vyrovnat? Ex post těžko. Je jediná účinná medicína - považovat to co dělám za něco naprosto obyčejného a nepřikládat sobě zvláštní důležitost. Ano, je to strašně moc obtížné, protože být, třebže jen ve svých očích, celebritou ve světle ramp je příjemné. Sám znám ten pocit a kajícně se za něj nakopávám. Jestliže nežiju s vědomím své důležitosti nemůžu být frustrován tím, že o ně přijdu. Jenže, kdo by nechtěl být alespoň trochu důležitým....No, také si drbu koule, ne že ne. Třeba tady.

    OdpovědětVymazat
  49. Ad frustrace ze svého života:Pokud člověk odolá mesiášskému komplexu a občas (tak asi pětkrát denně) si přizná, že není mistr světa ani ředitel Evropy, tak má celkem klid. Nevyzývám tím k nesebedůvěře!
    Ne že by si člověk neměl občas vyzkoušet, jaké to je, když si načechrá peříčka. Ale nemá se to přehánět. Vede to k rychlému pelichání. Pak je to "čechrání" poněkud trapné a když je poblíž kvalitní zrcadlo, bývá to příčinou naprosté ztráty úcty i sebeúcty.
    Asi tak od patnácti si vždycky říkám: Uvědom si chlapče, jak jsi ve skutečnosti velký a taky jak velké sousto si můžeš dovolit ukousnout, aniž by ses zadusil. A lokomotivě uhni z cesty. Nevyhraješ.

    OdpovědětVymazat
  50. Jsou různé moudrosti pro různé příležitosti i pro různé lidi. Jsou moudrosti nejen univerzální, ale i vybrané pro pány i pro kmány, pro vrchnost i pro sedláky. Pro ty druhé jsou zvlášť vybrané aby jich poslušní byli neprotivili se pánům....

    Proto na druhou stranu také je pravda, že čím víc jíš, tím víc a větší sousta si můžeš dovolit ukousnout až jsi tak těžký, že obtížně odstrčitelný a stačí když jen šlápneš. Ano, není moudré lokomotivě stát v cestě. Ale když odstraníš koleje tak je v řiti.

    OdpovědětVymazat
  51. K té moudrosti.
    Pan dvorní rada von G. jednou ve svém skrovném palácíku na Frauenplanu poznamenal: Člověk vlastně VÍ, jenom když toho ví málo -s věděním rostou pochyby... A svému nešťastnému doktoru F. pak vložil do úst: Co neznámo mi, toho zrovna třeba, a to, co vím, ach, neupotřebím... (překlad JS).

    OdpovědětVymazat
  52. Jakube, "Vím, že nic nevím"....
    S věděním je to jako když stoupáš na horu. Čím jsi výš, tím více nepoznaného kraje vidíš. V té souvislosti mi napadá, kde je aboslutní limit našeho poznání (už jsme se v některých oblastech dostali do potíží, že jsme dosáhli limitu pro přímé pozorování a místo něho musíme užívat nepřímých metod) jak vysoká je hora na kterou stoupáme, kde má vrchol, kolik času nám zbývá, a jestliže dosáhneme vrcholu, co pak. Možná, že je to tak od přirozenosti zařízeno, že dříve dosáhneme limitu spočívajícího ani ne tak v podstatě naší fyzické existence, ale v naší kultuře a konečně v nás samých jako živočišném druhu.

    OdpovědětVymazat

"Pravidla moštárny" jsou stejná jako v Hospůdce. Spammeři a trollové budou bez milosti likvidováni. Hlasatelé jiných (i opačných) názorů než má Kocour však nikoliv.

Jak se podepsat? >> Komentovat jako >> Název/Adresa URL >>Název a vepsat svůj nick nebo jméno. Pak >> Pokračovat a nakonec >> Publikovat. (Počkat, až to Drak nebo Kocour propustí na obrazovku.)