Prohledat tento blog

úterý 4. listopadu 2014

Via e-mail

Celý text Michala Horáčka tak,  jak ho prý uveřejnil na Facebooku: 








Tak nám pan Kalousek dneska vzkázal, že "zlaté časy v 
Evropě skončily; prožrali jsme to a proflákali."


   Koho tím "my" myslel? Už desítky let pracuji ve dne a hlavně v noci, o víkendech, o svátcích. Moje žena pracuje od rána do večera a ještě se stará o dcerku; nejednou si pak dá budík na tři ráno, aby mohla přemýšlet a kreslit. Můj tchán, profesor teoretické fyziky, pracuje nepřetržitě. 

   Mí kolegové jako zvukař Michal Pekárek nebo Vojta Dyk nebo Dodo Gombár pracují, až padají únavou, stejně jako editorka mých knih Daniela Iwashita. Když jdu nakoupit, vidím ženské, které sedí den co den hodiny za pokladnami, vidím řidiče autobusů, vidím lidi na stavbách, lékaře v extra službách v nemocnicích, znám lidi, co vstávají ke koním před pátou ráno... 

   Nepochybuji, že mnoho lidí se "fláká", ale kdo jim umožnil ten luxus flákat se a "přežírat" díky prostředkům, které vytvořili ti usilovní? Nebyl to snad právě profesionální politik - zprava i zleva, tohle rozdělení dávno ztratilo jakýkoli smysl - kdo si tak kupoval jejich hlasy? 

   Anebo, stejně jako já soudím podle lidí ve svém okolí, soudí tak i MK? Vidí pašáky jako pan Škromach, který jako bolševik, odborář a politik o práci nezavadil nikdy a vždycky jen heftoval lidi. Vidí celou tu vlastní povedenou partu, která se stará hlavně o přihrávky předražených státních zakázek na cokoli svým kumpánům. V tom případě se nedivím, že mluví o flákárně a přežranosti. Ale to ať mluví za sebe a za 
své, ne za mě a za mé. 

  Tenhle dnešní ministrův žvást není jen blbý, je vůči stále ohromnému počtu slušných a pracovitých Čechů nesnesitelně drzý.


=======================================================
poznámka: Chceš-li se mít jako prase, musíš se chovat jako svině. 

„Víš co mě můžeš, národe...?“

 Došlo mailem.

Kocourova poznámka: 
Udělal to gesto Kalousek nebo je to fotomontáž? Pokud udělal, má asi zlomený prostředníček.

14 komentářů:

  1. Uf to jsem si oddechl, že nejsem my.

    OdpovědětVymazat
  2. Kalousek:

    Ta fotka nejspíš bude fotomontáž. Je sice dost pravděpodobné, že po patřičné provokaci by se Kalousek nechal nachytat na to, aby postál modelem pro opravdovou autentickou, ale tahle asi autentická opravdu nebude.

    Má smůlu, že částečně právem vyhrál soutěž o největšího démona a hajzla v politice, ale není ani zdaleka sám, kdo by zasluhoval být podroben podobně intensivní démonisaci a tlaku s tím spojenému. Jenže v případě jiných démonů nám tu vládne jakási mediální a jiná selektivní slepota.

    Článek:

    Pochybuji, že článek psal Michal Horáček a ještě víc, pochybuji, že by ho uveřejnil na Facebooku. Tím víc pak pochybuji, že by po někom chtěl, nebo že by souhlasil s tím, aby se šířil řetězovými mailováním.

    Svého času se od podobně laděného a šířeného článku horko těžko distancoval Milan Lasica a nějakou dobu byl od tohoto druhu mailového otravování poměrně klid. Teď to vypadá, že otrapové zase vystrkují růžky. Touží po odměně v podobě ozvěny. Je důležité jim v tom nevyhovovat.

    Neříkám, že vše je v nejlepším pořádku, ale to šíření blbé nálady zrovna tímhle způsobem mi taky radost nečiní. Ono snad to naše každoroční zatínání čím dál tím větší sekery snad není prožírání?

    A když jsme u toho prožírání, padáky Kalouska za pár šupů vadí a Babišova bionafta a biolíh nevadí? A proč tamto ano a onamto ne? Částečně to bude z blbosti, lidi většinou neumí počítat a částečně to bude záměrné, záměrem je od jednoho megakleptomana odpoutat pozornost a z druhého v podstatě pidikleptomana, zase vyrobit otloukánka, nebo hromosvod.

    OdpovědětVymazat
  3. EKotaz.JE TO VÝHODNÉ?6. listopadu 2014 v 6:24:00 SEČ

    Voliči jsou jako jurodivé zelené aktivistky střídavě bojující proti tukům, později oteplení, cukrům a v poslední době lepku v hromadě s klimatickou změnou. A nemohu zapomenout na babky a dědky zevlující před Teskem se slevou na citrony do vyprodání zásob/10 kg na jeden nákup vzájemně se ujišťujíc o "výhodnosti" nákupu. To je ta armáda která to tu ovládla.
    4P

    OdpovědětVymazat
  4. Z POHLEDU počtů je rozdíl jen několik NUL. Několik je více než dvě a méně než dvanáct. Tedy platí: 0000000000000+0=0, ehm, ehm!
    4P

    OdpovědětVymazat
  5. Současné poměry / EK:

    Hezky jste vystihl onu úroveň rozhodování většinového voliče a tím pádem nastalé poměry. Ve mě to probouzí trochu mrazení v zádech a vzpomínku na Ježkovu píseň Až nás budou miliony... a mrazí mi pak ještě víc.

    Počty:

    Ano, z hlediska počtů několik nul, ale z hlediska úsilí nutného k nápravě vzniklých deformací, už to vypadá o dost hůř.

    Nicméně zrovna na démonisaci Kalouska a jejím výsledku se dá dobře ilustrovat několik více, či méně známých postřehů:

    * Trefovat se do protivníka uřvanými a dobře mířenými polopravdami, je mimořádně účinná zbraň.

    * Je-li někdo inteligentní bytost a dobrý řečník, což Kalousek je, automaticky a s gustem si ho za cíl vybere přesila tupounů, mnohdy značná a někdy se dokonce spřáhnou i tupouni jinak si konkurující a to už jen proto, že je převyšuje inteligencí, jen to jim k tomu stačí, o výřečnosti ani nemluvě. S o to větším gustem ho pak zadupávají do země.

    Jeden ani pořádně neví, z čeho by měl mít větší obavy a co je vlastně odpudivější.

    OdpovědětVymazat
  6. Ten článek byl opravdu na tom Faceboku uveřejněn, a to 20. září 2012; dá se to snadno vygůglovat.

    OdpovědětVymazat
  7. Tak napsal Horáček ten článek nebo ne? / ZŽ:

    V té snadnosti je právě ten problém. To, co se vyhrabe hrabadlem, na první ukvapený pohled vypadá, jako by by to od Horáčka bylo. Jenže při zevrubnějším hrabání se v tom víc do hloubky a směrem k Horáčkovi je vidět, že s tím nejspíš nemá nic společného. Podrobněji to rozvedu zítra, dnes není dost času. Jsem přesvědčen, že když se na to podíváte pořádně, tak dojdete k tomu samému závěru. Mám se Horáčka zeptat? Není to ani tak těžké ani tak nemožné.

    Já jsem bytostně přesvědčen, že se jedná o obratné parasitování jedné neznámé pidistrany na popularitě Michala Horáčka. Někdo s nimi spojený umí docela slušně oblbovat hrabadlo strejdy Googla a pak už to po dosažení určité kvantitativní hranice nikdo do podrobna nezkoumá, protože je zavalen spoustou zdánlivě důvěryhodných odkazů od hrabadla strejdy Googla. Z jejich strany je to tah sice chytrý, technicky určitě, ale z hlediska důvěry hodnosti jen z dost krátkodobého horizontu, časem to musí prasknout.

    OdpovědětVymazat
  8. Ano Draku, právě o tom, o manipulaci, je tenhle blog. Ne o "zaujmuti nějakého postoje".*
    Dostal jsem od jednoho přítele z Útulny článek z LN psaný Stanislavem Balíkem o Lumpen-kavárně. Jakoby odhaluje manipulaci - přitom sám manipuluje. Zítra se na něj podívám a napíšu k němu jakousi oponenturu. Dneska aby jeden nevěřil nikomu ani ten "DOBRÝ DEN!"

    */Když vidím, jaký je povyk kolem "argotu pana presidenta" tak to vůbec neznamená, že ho nějak obhajuji. Jenom soudím, že někdo presidentských sprosťáren využil jako palivo pod kotlík se svou polívčičkou. [;>)

    OdpovědětVymazat
  9. draku, já pořád ne a ne Kalouska nenávidět, třebaže mnozí mě přesvědčují, že bych měl. jenže já nevím proč bych ho měl nenávidět. Mně neublížil, mnohé jeho ekonomické názory pokládám za rozumné a naprosto souhlasím s tím co řekl o "prožrání". Naprosto nechápu lidi, kteří, třebaže ho neznají, nijak jim neublížil, mají s ním těžký osobní problém. Tako jako s tím či oním. Tak jako se Zemanem, který v nějakém kontextu vyslovil "kunda" a v někom to vzbudilo naléhavou potřebu sepsat a podepisovat petici za jeho odstoupení a procházet se s nějakou cedulí. Neznám ty lidi, jen na základě zkušeností si troufám dovodit, že mají nějaké osobní problémy, které nedokáží řešit a tak hledají náhradu. Když se pídím, zjišťuju, že jen opakují to co jim říkají jiní, především toho času vlivní lidé a média. To samé u Schwarzenberga. Také nevím.
    Proč bych s nějakým davem měl chvíli co chvíli tu adorovat, tu zavrhovat, podle toho kdo jak píská a bubnuje. Nemám problém ani s muslimy. Vnímám, že i ti samí, kteří mi donedávna vnucovali multikulti, kteří podkopávali základy naší kultury, zvoní na poplach. V muslimech nevidím nebezpečí. Opravdu ne. Vždyť u nás nečiní nic víc než co jim je dovoleno. Problém nejsou oni, ale lidé, kteří jim to dovolují, kteří jiným i za použití státní moci překážejí aby v tom bránili. Že tím problémem nejsou muslimové, ale jím jsou naše vlády. Že jím jsme my sami. Tak jako když osmnáctkrát trestaného recidivistu přistihnu jak se mi vloupal do domu. Problémem není on, problémem jsou ti, kteří mi hrozbou trestu brání v tom abych se účinně ochránil sám. Problémem jsou ti, včetně mně samého, kteří to trpí.

    OdpovědětVymazat
  10. Pochopitelně jsem se nespokojil s výstupem Googlu, ale podíval jsem se i přímo do toho Facebooku. Falešný profil sice také může existovat, pokud si pravá osoba nestěžuje, a navíc třeba nějaký František Novák je na tom hůř než řekněme Agája Vopajšlíková, protože má spoustu jmenovců. Těch Michalů Horáčků jsou tam desítky; jako "Veřejně známá osobnost" je veden ten s datem narození 23. červenec 1952. Se stejným datem narození má i soukromý profil, který je podrobnější, ale některé články sdílí z toho veřejněznáměosobnostního; to je i případ toho článku o Kalouskovi.

    OdpovědětVymazat
  11. Ministr financí musí být tak trochu hajzlík.
    A teď, babo raď:
    Je větší hajzl ten ministr financí, který si populistickými kroky kupuje přízeň davů anebo ten, který dav buď ignoruje anebo spíš dráždí?

    OdpovědětVymazat
  12. Ministr financí se musí tak trochu chovat, jako by celý ten státní rozpočet byl jeho soukromý. A přemýšlet, co bude příští rok a za deset let, až on tu nebude.
    Vyslyšet všechny ty "ministranty", jak ho žádají o korunky na "lízátka pro své věrné" je cesta k vrcholné popularitě. Tedy do pekla.

    OdpovědětVymazat
  13. Ano Kocoure, tak trochu jako byl jeho soukromý ....
    krásně řečeno, a v jistém smyslu pravdivě, jenže současně krásně obojetně kluzké ...

    Ano ve smyslu zodpovědného zvažování co přinese v budoucnu užitek všem
    NE ve smyslu co přinese ještě dnes užitek jemu a spřízněným duším

    To samé i pro poslance všech úrovní

    A skutek? když budu shovívavý, tak jak kdo, jak kde, jak kdy ...
    Ale, abych byl spravedlivý, tohle platí vice méně kdekoliv, nejen v této zemi. Pravda, v míře různé, někde lepší, jinde i horší

    OdpovědětVymazat
  14. K Horáčkovi:

    Nemaje účet na držkoknize (facebooku), cosi vygooglím, ale nikdy ne přímo od Horáčka. To ale bude vada přímo u strejdy Googla, protože když jsem to po něm chtěl najít, tak jsem ho posílal přímo na českou verzi Facebooku a přesto to nenašel. Evidentně s tím jsou nějaké problémy. Musel jsem se k tomu nakonec dohrabat sám. Takže ano, asi to Horáček napsal, na jeho stránce u FB se to v Timeline za rok 2012 opravdu najít dá.

    No ale hledíc na to datum, ono je to 2 roky staré a tudíž poněkud neaktuální. Druhou věcí je, proč ho štve zrovna Kalousek, když jen na něm to všechno, co je tady špatně, ani nestálo ani nepadalo. Jenomže zrovna do Kalouska se v téhle zemi dobře trefovalo a trefuje, je to takový oblíbený hromosvod, do kterého se s řevem buší, odvádí se pozornost, to aby se líp tahaly haldy miliard o kousek vedle.

    Je-li Babišův Agrofert jedním z největších příjemců dotací na ekopaliva a Babiš sám je ministrem financí, tak se kozel stal zahradníkem. Kozel v zahradě si chce nabrat posily a tak prosazuje do vedení dalšího ministerstva dalšího kozla zahradníkem.

    Tohle Horáčkovi nevadí? Tohle nekomentuje? Asi ne, do Babiše se totiž netrefuje tak snadno, aspoň zatím určitě ne.

    OdpovědětVymazat

"Pravidla moštárny" jsou stejná jako v Hospůdce. Spammeři a trollové budou bez milosti likvidováni. Hlasatelé jiných (i opačných) názorů než má Kocour však nikoliv.

Jak se podepsat? >> Komentovat jako >> Název/Adresa URL >>Název a vepsat svůj nick nebo jméno. Pak >> Pokračovat a nakonec >> Publikovat. (Počkat, až to Drak nebo Kocour propustí na obrazovku.)