Prohledat tento blog

neděle 11. ledna 2015

Dřisty






   V Paříži se momentálně nevraždí. A zatím ani nikde jinde. Při hustotě 1,5 policisty na metr trasy pochodu  je to dost obtížné, zvláště pak, když jsou snajpeři na každé střeše kolem trasy pochodu. Dneska se nestřílí, demonstruje se. Všichni jsou Charlie. A žvaní se - povětšinou bohužel velmi hloupě.




   Francouzský ministr vnitra Bernard Cazenevue vyplodil větu: "Nejedná se o střet kultur, my bojujeme proti džihádistům!" Možná to řekl trochu jinými slovy. Ale podstatné je, že se tento pán a spolu s ním většina politické reprezentace strašně, přímo fatálně mýlí. Pokud si neuvědomíme, že se právě o střet kultur jedná, znamená to, že jsme nic nepochopili
   Umírněný muslim se je jakýsi podivný člověk, věřící Koránu a učení proroka Mohameda, pravidelně se modlící a scházející se v mešitách,  který se ale, jak se stále znovu a znovu dovídáme, může kdykoliv "radikalizovat" a může se z něj stát "bojovník". Nebo aspoň své bratry ve víře bude podporovat finančně, ubytováním a tak dále. Hranice mezi mírným muslimem a bojovníkem je značně rozmazaná, nejistá a kdykoliv se může posunout. Je si prostě třeba přiznat, že soužití tak vzdálených kultur prostě není v pořádku. Nefunguje a fungovat nemůže. Multikulturalismus z větší části selhal i když idea to byla určitě krásná a lákavá. Jenže uskutečnit ji s reálnými lidmi není možné. Zvláště pak, kdy většina menšinou v každodenním životě tajně opovrhuje a ta menšina o něco méně tajně za to onu většinu k smrti nenávidí. Výjimky potvrzují pravidlo.
Jenže - co s tím? Řešit to nějakými internačními tábory jednak v civilizované společností není v možné a vzhledem k počtu muslimské komunity je už vlastně neproveditelné. Návrh našeho presidenta je sice dost populární (populistický), ale zrovna tak neproveditelný. Ale aspoň bychom si měli přestat lhát do kapsy.

   Na následné konferenci ministrů vnitra EU všimněte si, že kdykoliv se politici někde sejdou, hned si udělají konferenci. Napsat si maily nebo si zatelefonovat  by asi bylo moc složité. Nebo spíše - u toho nebývají TV kamery. Zazněly tam návrhy Španělska, že by se mělo, kromě zvýšení ostrahy vnější hranice EU  uvažovat také  revizi hranic v Schengenské oblasti. Česky řečeno - obnovit prohlídky na hranicích mezi státy. Ovšem zasahování EU do vnitřních záležitostí národních států pochopitelně ponechat.
Druhý návrh tam padlý (bohužel ne pod stůl) je ještě nebezpečnější: dostat pod kontrolu "radikalistické" weby. Víme jak je snadné kohokoliv, kdo nesouhlasí s momentálním chováním vrchnosti - nebo dokonce jen vlivové skupiny (multikulturalisté, zelení, genderové bojovnice) prohlásit za "radikalistickou skupinu". Záleží jen na schopnosti dostat takový názor do sdělovacích prostředků. A Útulnu nám klidně zavřou.

   Další skvělý výrok se povedl našemu krásnému a štíhlému ministrovi vnitra: ..."Česku nehrozí reálné nebezpečí teroristického útoku, zdůraznil Chovanec opakovaně. Připustil nicméně, že nelze zcela vyloučit, že zaútočí malé skupiny podobně jako v Paříži. Tomu nejde nikdy zabránit." Pan ministr měl zřejmě doposud představu že těch dvanáct tisíc muslimů v Česku vezme zbraně a zaútočí koordinovaně na Kramářovu vilu nebo dokonce na pražský Hrad. Nicméně - něco jiného se pronáší do TV kamer, něco jiného se (naštěstí) koná.


   Ale, jak říkala po našem moje babička, hlavně "fultame". Čili "hlupě dřistame". Marně uvažuji, komu jsou ty dřisty určeny. Ty, kteří o nich jen trochu uvažují rozčílí a ty ostatní nezajímají,. Někdy mám pocit, že si politici nalhávají  něco jen tak, mezi sebou. Takže já toho raději nechám, bych nebyl považován za příliš "radikalistického" Kocoura.


A bonus: Report z protiislamistické demonstrace v Drážďanech PEGIDA 5. ledna 2015. Podle našich médií zcela zanedbatelná záležitost několika málo tisíc odpůrců multikulturalismu. Vyváženost zpravodajství našich mainstreamových médií je "obdivuhodná". Ale internet může ledacos (aspoň trochu) napravit.



Apendix:

   Holanďan Bernard „Willem“ Holtrop, zakládající člen časopisu Charlie Hebdo, který atentátu šťastně unikl jen díky svojí momentální nepřítomnosti v redakci, se nad tím povykem trpce usmívá: „Získali jsme hodně nových přátel, jako je papež, královna Alžběta nebo Vladimír Putin. Musím se tomu smát.“ V interview pokládá řečnickou otázku, kolikpak z nich asi kdy předtím drželo časopis v ruce: „Je nám na zvracení ze všech těch lidí, co se najednou nazývají našimi přáteli.“


(Milan Dřevojánek na Neviditelném Psu)

24 komentářů:

  1. Jakmile pochopíme trojjedinost islámu (náb., společ. a politická dimenze - JS), snadno jej porazíme. Nemůžeme jej zakázat jako náboženství, je jej však možno zakázat jako politický systém, jenž je v rozporu s demokracií a našimi zákony.Islám např. nezná rovnost lidí před zákony; nepřiznává stejná práva pohlavím; neuznává svobodu muslimů zříci se víry. Tímto vším islám porušuje naše zákony a tudíž by měl být zakázán. (Z: Understanding Muhammad and Muslims, 2011.)
    O čem je řeč? Mají všichni občané táž práva a povinnosti nebo nikoliv? Platí legislativa každého státu pro veškeré obyvatelstvo či nikoliv?

    OdpovědětVymazat
  2. Otázky legitimní - ale fórum nevhodné.
    Tady znají správné odpovědi myslím úplně všichni. [;>)

    OdpovědětVymazat
  3. Samozřejmě, že platí, Jakube. Všichni jsou si rovní. Ale někteří jsou si rovnější.

    Napadlo mě, kdyby si tu někdo srandu z Lidických....

    Vadí mi selektivita. Ti, kteří ani nevzdychnou nad miliony pobitých pěšáků se mohou posrat z osudu jednoho arcivévody. U těch pěšáků se jejich osud kanonenfutru tak nějak předpokládá. Kdežto na arcivévody se nesahá. Majitelé jediných správných názorů kvůli tisícům, desetitisícům civilistů kdesi daleko ani nepípnou. To je Ani kvůli dvě

    OdpovědětVymazat
  4. Jo, večer to dopíšu, Obuvníku. Píšu, že "vyvolených" je fůra. Skoro každý se mezi ně chce dostat - ale ty vyvolenosti jsou různé, povětšinu antagonistické. Kdyby to nebylo tak vážné, tak je to Božská komedie.

    OdpovědětVymazat
  5. K dřístání a dřístům:

    Dřísty, které teď můžete od unijních a lokálních politiků slyšet, jsou dobře sepsány zde:

    http://www.tyden.cz/rubriky/zahranici/evropa/s-muslimy-na-vecne-casy-vecnost-tahak-pro-multikulti_329504.html#.VK8LRtKG-So

    Je tam snůška uklidňovacích oblbovacích a skutečnost překrucujících frází, které ale tváří v tvář realitě už nezabírají, navíc na lidi s mozkem působí spíš kontraproduktivně, neboť pak chtějí praštit po palici dřístajícího dřív, než ty agresivní vozembouchy, kvůli kterým ty dřísty musí poslouchat. Hlavně ale jsou ty dřísty už v takovém rozporu se skutečností, že už jim nevěří pomalu ani jejich šiřitelé dřístalové a na očích je jim mnohdy vidět ta bezradnost z uvědomění si, že tyhle dřísty už jim lidi "nežerou", ale nové, účinnější zatím nemají. A když ano, tak je to takové to "Eééé... aááááa.... eéééee...", třeba od soudruha Rupnika s následným pokusem shodit vše na Le Penovou a to už taky moc nezabírá.

    U nás poslední dobou dřístají nejhůř a nejvíc Hamáček, Zaostálek a Kalousek, to už se skoro nedá poslouchat. Jsou už skoro jako Míla Jakeš těsně před listopadem 1989, tedy naprosto mimo realitu. Chovanec, nejspíš proto, že je o něco lépe informován a proto, že jeho resort je v tomhle ohledu první na ráně, se vyjadřuje a chová mnohem reálněji.

    K neslučitelnosti islámu s lidskými svobodami:

    Oni si původně možná ti naivní původní dřístalové mysleli, že když nechají islámská gheta na pokoji a na pospas islámským pravidlům, že to soudruzi vozembouchové pochopí a na oplátku nechají v klidu zase neislámský svět kolem jejich ghet. Zpočátku se možná i mohlo jevit, že to tak funguje, ale postupem času si tuhle skutečnost začal islám vykládat jinak, po svém, tedy jakožto slabost majority a neschopnost se jim postavit. To samozřejmě posílilo jak jejich sebevědomí, tak jejich agresivitu a spolu s jejich počtem, který za ta léta také nabobtnal na násobky těch původních, tu máme tenhle přemnožený, výbušný a toxický koktejl a maglajz.

    Dřístalové, kteří sice už vědí, nebo ti hodně natvrdlí aspoň začínají tušit, že z toho všeho začíná být obrovský průšvih, jsou bohužel paralyzováni vlastním strachem a blbostí. Místo aby Hollande, Merkelová a další rasantně sdělili soudruhům vozembochům, že už delší dobu a systematicky překračují všechny rozumné a slušné meze soužití, a že jim to nebude nadále tolerováno a naopak, že se proti tomu bude rasantně postupovat, tak nesmyslně dřístají v jakési naivní snaze uklidnit vlastní lidi v tom smyslu, že vlastně o nic nejde, že islám není nebezpečný a že pár statisticky nevýznamných magorů se nemusíme bát... Jenomže vlastní lidi jim už nevěří ani pozdrav a vozembouchové se tím povzbuzují k dalšímu šíření teroru a strachu, protože zjevně musí dojít k názoru, že si klidně mohou dovolit přitvrdit. Kdybyste na ulici den co den potkávali magora, který usmějete-li se na něj, dá vám stovku, praštíte-li ho, kopnete-li ho, plivnete-li po něm, a on vám debil dá dvě stovky, místo toho aby vás po zásluze praštil, tak jak se k němu asi zachováte příště? A takhle nějak magorně se Evropan chová k vozembouchům a dalším menšinám a tzv uprchlíkům a imigrantům a dalším "dárkům", co se nechtějí integrovat. No, tak to se pak ale nedivme, že si s ním "dárkové" po zásluze vytírají zadnice a neberou ho moc vážně. Při zachování současného kursu nemůže nebýt hůř a to už celkem brzy. Další vhodná záminka a šance na změnu sebezničujícího kursu byla zdá nejenom že jalově promarněna, ale naopak přenechána nepříteli k úspěšné demonstraci síly a toho, že se vlastně nemusí ničeho obávat.

    OdpovědětVymazat
  6. Draku, příčinu třeba hledat v základním onemocnění,v naší kultuře. Ne v přidruživší se islamistické infekci. Vždyť si vystačíme sami mezi sebou. Desítky milionů mrtvých jen ve dvou světlových válkách. Kolonialismus, neokolonialismus. Chamtivost vedoucí i k obchodu s peklem, kdyby bylo. Nynější stav je důsledkem nějakých dlouhodobých příčin. Źádné "zčistajasna". Naše problémy s islámem, v porovnání s jatkami rozpoutanými naší kulturou, jsou nicotné.
    Hrozba islamismem je odvracení pozornosti od skutečných příčin a snaha vzít nás ještě víc u huby. za naše peníze, jak jinak.

    OdpovědětVymazat
  7. Že islámskou "infekci" jsme si způsobili sami je pravda, Schumachere. Že je to jen jeden z neduhů naší civilizace je taky pravda. Jenže si nejsem jist, jestli to není infekce podobná té streptokokové. Rychlá a smrtelná. A to, že s sebou vezmeme do nenávratna i islamisty mě moc neutěšuje.
    To, co se tady snažím ventilovat je jenom vlastně ten vtip o pánovi, který padá z z osmdesátého patra mrakodrapu a u každého poschodí, které míjí si pomyslí: "Ještě je to dobré..."

    Ale možná ještě víc mě hněvají ty naše "masy", které věrchušce buď jejich řeči "žerou" (málokdy) nebo je nezajímají. Ovčané.

    Tohle je můj problém: Císařovy nové šaty. Ta poschodí bychom aspoň měli počítat nahlas, když už nic jiného nesvedem.

    OdpovědětVymazat
  8. A ještě bych podotkl: Nehledejme odpověď na otázku"Kdo za to může!" ale na jinou - "Co teď s tím!"

    OdpovědětVymazat
  9. Příčiny a následky / Obuvníkovi:

    Máte pravdu a nemáte zároveň. To, co se děje po světě jako takovém, náš civilisační okruh nevyjímaje, je řekl bych problémem a nemocí nejenom naší kultury a našeho civilisačního okruhu, ale lidského druhu jako takového a jeho (ne)schopnosti působit ve větších celcích, jako jsou pracovní skupiny, podniky, vesnice či čtvrti, města, regiony, státy a planety. Uspokojivě nezvládáme nic z toho. Nejvíc kvůli hamižnosti, nenažranosti, nedostatku zdravého rozumu a soudnosti a nadbytku debility a agresivity. To opravdu není jen a pouze problém nás a našeho civilisačního okruhu, je to problém lidského druhu jako takového a je celosvětový. Dík globálním technologiím bílého muže se i globálně projevuje. Je velikou otázkou, zda je vůbec uspokojivě řešitelný. Pakliže se sami vyhubíme, dostane časem šanci nějaký jiný druh a tím se to vyřeší tak či onak. Bylo by ale hloupé až vyloženě nemoudré čekat na to, že nás v kratším časovém horizontu zničí ona vámi zmiňovaná islamistická infekce. Ta totiž hrozí obrovským průšvihem v mnohem kratším časovém horizontu, to není jen mlha k odvrácení pozornosti, to je akutní problém, který se musí akutně řešit. Ten druhý problém je sice mnohem horší, protože generuje ty menší jako je tahle infekce a někdy i horší, ale recept na jeho zvládnutí není obávám se znám a jen tak nebude. Jenže tenhle problém tu je více méně stejně dlouho, jako lidský druh a nějaké průšvihy typu inckého kultu, mayského kultu, křesťanství, islámu, Hitlera, Stalina, Maa, hady ismů a Maa ... doplňte si dle libosti... generuje neustále. V zásadě jen a pouze proto, že buď neustále někdo pokukuje po tom sousedově a snaží se žít jako parazit, nebo proto, že nějaký kretén nabyde pocitu, že nalezl nějakou nezpochybnitelnou universální pravdu, kterou za každou cenu musí vnutit všem kolem.

    OdpovědětVymazat
  10. ....nějaký kretén nabyde pocitu, že nalezl nějakou nezpochybnitelnou universální pravdu, kterou za každou cenu musí vnutit všem kolem...

    Jistěže, co dříve misionáři, nyní my, šiřitelé svobody, demokracie, lidských práv a prosperity. I kdybychom ten xindl nevděčnej měli vyhubit. Samozřejmě, že ne zadarmo, jen za to abychom se měli dobře, aby za nás dělali nekvalifikované práce, protože zatím na ně nemáme roboty. Jenže Na rozdíl od robotů je pro případ nepotřeby nemůžeme vypnout ani vyhodit do šrotu a recyklovat na něco jiného. A také potřebujeme zdroje v jejich zemích, které patří nám, protože pro ně jich je škoda a sami by je nejen neuměli čerpat, ale ani najít. My na ně máme právo, protože to umíme a jsme silnější. A máme silmé technicky vyzbrojené armády. Jsme to my, kteří určujeme pravidla bitev a veškerých klání. My vedeme jen spravedlivé války ve jménu svobody, demokracie, lidských práv a prosperity. samozřejmě, že té naší. My smíme zabíjet. Podle našich pravidel. Kdežto ti, kteří se nám to snaží oplatit primitivními zbraněmi a přesto nás účinně zasahují na citlivých místech, jsou zločinci, protože nehrají podle našich pravidel. My otevřeně prostřednictví regulérní armády bombardujeme jejich města, kdežto oni nás podle a zákeřně vraždí. Těžké je břímě bílého muže, nositele svobody, demokracie, lidských práv a prosperity.

    OdpovědětVymazat
  11. Pořád řešíme, "kdo je v právu". Nejsem si jist Schumachere, že tahle úloha má vůbec nějaké řešení. Nicméně blížíme se ke srázu. A je třeba si říct, jestli se zastavíme nebo se vrhneme střemhlav. Musíme si to říct všichni - protože "věrchuška" zatím vede jenom uklidňovací řeči a pořádán velké pohřební průvody s heslem "Já jsem Charlie!" Lhát si do kapsy nikdy nepřineslo nic dobrého.

    P.S.: Premiér Jaceňuk pronesl nádhernou tzv. odkopávací větu. A co na to my, "Západ?" Ticho po pěšině. Když se nám to hodí, ohluchneme.

    OdpovědětVymazat
  12. Sch, žasnu. Nemám slova, jak čtu dál a dál.
    Tak v tomto kajícném nekonečném mlácení do prsou za celou Evropu kolika století se mnou tedy nepočítejte. Přestěhujte se k Zálivu nebo pod Saharu a tam se jim kajte a bijte hlavou o zem. Tady nechejte nás, co jsme Evropani a chceme jimi tu být co nejdéle. Tečka.
    Pro boha živého!!! Vzpamatujte se!

    OdpovědětVymazat
  13. Jo, jednou se omluvíme i za Heydricha...
    Tohle už nabírá rozměry osvětimské lži.

    OdpovědětVymazat
  14. No tak, pánové, přestaňte už řešit kvadraturu kruhu! [;>)
    Na otázku "Kdo za to může?" neexistuje jednoznačná a dokonce ani správná odpověď, to už tady kdysi konstatovala Informace blahém paměti.

    OdpovědětVymazat
  15. Omluvy:

    Nehodlám se omlouvat nikomu za nic, co jsem já sám nezpůsobil nebo za něco, co jsem já sám nijak nemohl ovlivnit. Pakliže se někdo za něco takového omlouvá či cítí provinile a jedná pak proti vlastním zájmům a způsobuje si tím zbytečně problémy, pak je idiot a ty problémy si zaslouží. Pakliže mi někdo do něčeho takového zatahuje proti mé vůli, cítím se oprávněn nakopat ho za to do zadnice a když to nepomůže, tak do hlavy...

    Vnucování pravdy všem kolem:

    Měl jsem na mysli především dvě záležitosti z poslední doby. Tou první je marný a nákladný boj s globálními změnami klimatu, který nelze vyhrát, ale zato ale při něm lze zaručeně zhuntovat státní rozpočty a legálně okrádat každého jedince. Je to nehoráznost, zlodějina a svinstvo a někdo by si to měl škaredě odskákat. Podobně je to s multikulturalismem a imigrační politikou, hrozí nám to zkázou a nikdo z odpovědných s tím nehodlá přestat. Tolik zhruba tak co se týče toho nejhoršího z vnitřních záležitostí našeho civilisačního okruhu. Další záležitostí směrovanou naším civilisačním okruhem navenek, je vnucování "demokracie" směrem ven za každou cenu a bez úvahy o následcích jaké to bude mít a bez ohledu na ně, i když se tuší, že to bude k ničemu. Toto například působilo například pád vojenského režimu v Turecku a přivedlo tam k moci islamisty, podobné je to v Pákistánu, nadělalo to neskutečný bordel v Íránu, Iráku, Egyptě, Somálsku, v Africe obecně a zejména pak na severu a já nevím takhle na honem z hlavy, kde všude ještě, ale shrnout se to stručně dá tak, že to většinou přivedlo k moci ještě horší zrůdy, než byly ty svržené. To všechno pak následně pomohlo pozvednout drzé palice islamistů v USA a Evropě.

    Domnívám se, že už je dávno na čase přestat tak usilovně pracovat na vlastním sebezničení a začít se spíš zabývat záchranou toho, co se ještě zachránit dá a to pokud možno, co nejdříve.

    Nespokojenost se světem:

    Svět je sice místy dost odporná žumpa naplněná v lepším případě převážně idioty a v tom horším lumpy, ale ť už je to jak chce, nic lepšího k dispozici není. Můžeme leda zkoušet našimi omezenými silami dělat něco pro to, aby tu bylo méně idiotů i lumpů a nejspíš se smířit s tím, že to v lepším případě jde špatně a pomalu a v tom horším, že se to vůbec nedaří. To je asi tak všechno. Kdo tu tíhu nedokáže unést, může skončit blbě, třeba jako závislák na práškách či chlastu, nebo v blázinci či úspěšně spáchat sebevraždu. Neradím nikomu, aby těm frustracím a podobným blbostem dával příliš volný průchod, je to především v jeho vlastním zájmu.

    Volný překlad ukrajinského přísloví říká:

    Neblbni a nos jen kolik uneseš...

    V originále je to mimochodem mnohem hezčí, ale přeložit to do češtiny tak dobře, aby to znělo se stejným vtipem a rasancí jako v té ukrajinštině, nebude zrovna snadné, aspoň mi momentálně nic takového nenapadá. Třeba to přijde někdy jindy.

    OdpovědětVymazat
  16. Draku také : Nevysereš víc než sežereš.

    OdpovědětVymazat
  17. Draku, celý příspěvek omluvy...
    Souhlasím.

    OdpovědětVymazat
  18. Jak je to ukrajinsky?! Poslat, třeba v latince!

    OdpovědětVymazat
  19. Zákon o zachování hmoty a energie:

    Souhlas, co člověk vypije a sní a vdechne, to nakonec zase vydýchá, vyčůrá, vysere, vyzáří a někdo i případně na něčem odpracuje. Celková hmotnostní a energetická bilance musí ale sedět a zůstat vyrovnaná ;-) Na preteriány, prány, Duchy Svaté a další pohádky pro ptačí mozečky opravdu nevěřím:

    http://www.novinky.cz/zena/zdravi/254808-henri-monfort-clovek-ktery-uz-devet-let-nejedl.html

    Je mi docela záhadou, že za takovouto show je někdo ochoten zacálovat a ne zrovna málo. Pak se nedivme, že někdo věří v islám jako náboženství míru... Po svobodě pobíhají rozliční cvoci a magoři.

    OdpovědětVymazat
  20. Jakubovi S.:

    Od té doby, co máme takové "vymoženosti" jako UTF-8 a fonetické klábosnice, netřeba se trápit s přepisme bukvic do latinky :-)

    Tady to máš, třeba se Ti to podaří líp, jsou toho 2 varianty a nevím, která je správnější:

    Не бери дурного в голову и тяжелого в руки.

    Не берить дурного в голову и тяжелого в руки.

    Ta druhá je ke slyšení o neco častěji, pakliže si správně vzpomínám. Držím palce ;-)

    OdpovědětVymazat
  21. Nic hlúpého do hlavičky, nic těžkého na ručičky. Tož tak. Tošak to néní žádná hrůza, ogaři. Pokáď temu rozumím, rozumí sa! Ále co. Aspoň neco. Dobrá psovi mucha - a vám také!

    OdpovědětVymazat
  22. Jakubovi S.:

    Nádherný překlad, díky :-) Tak takhle se kupříkladu hned pozná opravdový profík, tedy ten, kdo se těmi překlady živí a ne jen a pouze dle příznaku, že za to bere peníze, ale především proto, že umí pořádně překládat. Brát peníze za cokoliv a v jakékoliv (ne)kvalitě, to umí každý vůl, překládat ale úplně každý neumí, a voli už vůbec ne, aspoň ne tak dobře, aby byla radost to číst.

    OdpovědětVymazat
  23. No to zahřeje... Tož kdo mě pochválí, dostane ode mne někdy kafe! Ať jste zainteresováni.
    Mé známé heslo je: Přeložím všechno - třeba na osmkrát!

    OdpovědětVymazat
  24. Pochvala / Jakubovi S.:

    Ta pochvala, to není mazání medu kolem papule, tu Jsi si zasloužil, protože Tě za pár minut napadlo to, co mě ne za celá léta. Také se na rozdíl od Tebe překlady neživím, jen je rád čtu, když jsou povedené :-)

    Kdyby se mi to nelíbilo, taktně bych Ti to sdělil, to se spolehni. Nejsem zvyklý chodit kolem něčeho, co se mi nelíbí. Ale necítím zase při tom potřebu někoho hanět či srážet, řeknu třeba něco v tom smyslu, že dotyčnému věřím, že to zvládne líp, a on většinou zvládne.

    OdpovědětVymazat

"Pravidla moštárny" jsou stejná jako v Hospůdce. Spammeři a trollové budou bez milosti likvidováni. Hlasatelé jiných (i opačných) názorů než má Kocour však nikoliv.

Jak se podepsat? >> Komentovat jako >> Název/Adresa URL >>Název a vepsat svůj nick nebo jméno. Pak >> Pokračovat a nakonec >> Publikovat. (Počkat, až to Drak nebo Kocour propustí na obrazovku.)