Prohledat tento blog

pátek 9. ledna 2015

Synci, co s tym zrobime?


   Napadání lidí muslimskými atentátníky, "mučedníky" pokračuje. Další dvojice, černý muž a arabská žena napadli nějakou košer prodejnu v Paříži. Dva lidi zabili, další drží jako rukojmí. Veřejnost je pobouřena, ohrazuje se, začíná mít z té záplavy nositelů středověkých názorů strach. 
Ale stále se ozývají hlasy, že o nic nejde, že atentátníci nepředstavují "skutečné muslimy" ale jen nějaký "odpad". Jistě, ne každý muslim je atentátník. Ale skoro každý atentátník je muslim. Čili být muslimem je téměř nezbytným předpokladem k tomu stát se "rozhněvaným mladým mužem" - atentátníkem. Jednoduše: vrahem. Takže tyto islámské i "sluníčkové" hlasy beru asi stejně vážně jako ty, které tvrdí že nacisté nebyli tak zlí, protože mnozí z nich byli vynikajícími pianisty a měli rádi psy a své děti.*


   Myslím, že shodneme na tom, že muslimové nemohou za to, že se jako muslimové narodili a byli jako muslimové vychováni. Na věc se dívají ze svého úhlu pohledu, kde "ti dobytkové" jsme my. Není při daném poměru sil  možné muslimy nějak hromadně vystěhovat z Evropy. Taky otázka - kam. Takže otázka zní: Co s nimi?

   Vzhledem k tomu, že muslimů přibývá téměř geometrickou řadu - částečně vysoká natalita, částečně další imigranti - a jako třída se radikalizují není možné to "nechat vyhnít". Nabízí se jedna možnost - skončit s positivní diskriminací. Tedy všem podle jejich zásluh - ne podle našich možností. A hlavně skutečná, ne papírová rovnost práv. Tedy obhajovat  práva sexuálních menšin nebo gender práva - s těmi jsme už poněkud trapní,  ale i práva většin.  
Stát - exekutiva - dokáže docela úspěšně potlačit nebo aspoň omezit  projevy neonacismu. 

   Symboly, právo shromažďování, přístup do veřejných médií. Jenže když se jedná o "jiné", kteří se dají zařadit (zatím) jako menšiny - gay a lesbické obyvatele, Cikány, muslimy atd. je při pomyšlení, jaký povyk by spustili pravdoláskaři, multikulturalisté a podobní ovšem z toho porovnávání s většinou hodlají naši politici vyjmout.

   Což je přesně ta zásadní chyba. Pokud nebude skutečná rovnost před zákonem, bude mlčící většina pomalu kumulovat vztek a bezmoc a pak už bude stačit jeden novodobý Hitler. Vedení EU hraje o čas, pokouší se kličkovat a čeká přitom na zázrak, který ovšem nepřijde. 

Nenávistí k muslimům nic nevyřešíme!

  Francie nadále čelí teroristickým hrozbám, řekl prezident Hollande. V televizním projevu zdůraznil, že fanatici nemají nic společného s islámem. 
Jenže tohle není pravda. 

Vezměme si to ještě jednou:


  • Imigranti převážně ze zbídačelých muslimských zemí přijíždějí po II. světové válce do Německa, Francie i do severských zemí za prací.
  • Jsou vítáni, protože vzhledem ke své kvalifikaci, limitující směrem k nule jsou ochotni vykonávat tzv. podřadné práce, o které původní obyvatelé nejeví zájem. Proti situaci původních zemím jsou i tak "královsky placeni". 
  • Usazují se. Neučí se ale intenzívně jazyk hostitelské země, tudíž si nemohou zvyšovat kvalifikaci. Cítí se osamělí, sdružují se v ghetech a obnovují své náboženské tradice - islám, protože jiné neznají.
  • Mají děti, ovšem většinou v rámci své komunity. Ty se už jazyk naučí, protože jsou většinou nuceny absolvovat alespoň základní školní docházku.
  • Jejich dětí dospívají. Rodiče však mají nízký sociální status, nejsou se svým postavením, isolovaným od majority příliš spokojeni. Nespokojenost se přenáší i na děti. Ty by rády status změnily, jenže tu je opět překážka: jen základní vzdělání a - podle zkušeností s jejich rodiči - nedůvěra většinové společnosti. Kdo získal vzdlání odchází mimo komunitu a obvykle se již nevrací. Asimiluje. Není nich mnoho.
  • Mladí se proto radikalizují - rodiče i duchovní jim nabízejí jednoduchý návod na život podle Koránu. Stačí se naučit pár základů a poslechnout si rady místního ímána.
  • Ingerence Západu do muslimských a arabských zemí za účelem znovuzískání vlivu po skončení koloniální éry způsobuje v nich neklid, změny vlád, náboženské bouře. Děti přistěhovalců to vnímají a mají pocit, že byli Západem zneužiti. Muslimská víra se svými floskulemi jim to potvrzuje.



   A jsme v dnešku. Ti, kteří zapalovali auta na pařížských předměstích jsou už druhá generace přistěhovalců narozená ve Francii. A když nepomohou ta auta a obchody, začnou vraždit novináře. A zákazníky košer obchodů - židé jsou přece odvěcí nepřátelé muslimů. 
Není třeba hledat viníka, jedeme v tom všichni. Tedy my z "tábora míru a socialismu" ne tak mnoho. Je třeba najít východisko, abychom se navzájem nepovraždili. Čím déle budeme tvrdit, že islám je takový nebo makový a že nesouvisí s excesy toho dnešního a včerejšího dění v Paříži, tím déle k žádnému řešení nedojdeme. 

   Návrh řešení je pro "selskou logiku"  (není zas tak primitivní, jak se zdá) už tady padl mnohokrát. 
   Všichni příchozí se musí podřídit zákonům a kultuře hostitelské země. Bez ohledu na to, kolik generací uplynulo od faktické imigrace. Měřit je třeba všem stejně. Žádná pozitivní diskriminace - protože u diskriminace na znaménku nezáleží. Je to v každém případě diskriminace.

   A komu se to nelíbí, není schopen tenhle režim akceptovat, bude si muset najít ve světě zemi, kde je to, co se mu líbí zákonným normálem. Zní to fantasticky a neuskutečnitelně, ale je to opravdu asi jediné řešení kromě občanské a pak světové války.


Kdo chce s vlky žíti, musí s nimi výti!
nebo kdo to má rád pohádkověji: 
Mauglí a zákony vlčí smečky.



Poznámka:


   Gerilový boj je velmi účinný. V Paříži řádili tři atentátníci. Jsou už mrtví, manželka a možná  pomocnice jednoho z nich je na útěku. Bilance?

  Za dva dni 9 mrtvých novinářů, 2 členové ochranky, vrátný, nezainteresovaný policista, policistka, která se "připletla" a 4 rukojmí a  snad 12 raněných. Celkem osmnáct mrtvých na tři vrahy. Poměr 1:6. A manévry tisíců policistů, vojáků, kriminalistů atd. Na dva dni ochromené více než dvoumilionové město. 

Tomu říkám efektivita. 




   Kdo z toho profitoval?  Tedy zajisté novináři. A dál? Dál se uvidí.   Jedno je jisté. Když si budeme stále něco nalhávat o slučitelnosti tak různých kultur, jako je islám a žido-křesťanství, povede to napřed k novým Breivikům a pak... 

Raději nemyslet.







   Ukazuje se, že náš tak neoblíbený president Zeman selskou logikou disponuje. Což některým "intelektuálům" prudce vadí. Tak přemýšlím, jak se přesně říká lidem, kteří otevírají brány města nepříteli. Myslím že zrádce není dost silné slovo.



16 komentářů:

  1. StK, tihle jsou už 3. generace. První - ti se ještě učili jazyk a chtěli se zapojit. Ta druhá - frustrace - já francouz (brit, němec, belgičan), on francouz (brit, němec, belgičan), on bere tisíce a já almužnu (tady je ten průser - oni neviděli rozdíl ve vzdělání a evropani zase neakceptovali rovnost těch vzdělanějších. Z téhle frustrace vyrostla ta třetí, toxická generace. Oni nás nahoru nepustí, my jim ukážeme/oni je ječí a nastavují ruku, měli by dostat po hubě. Jenže ruku dnes nastavují i "bílí" a auta zapalují stejně jako ti ostatní a dokonce spěchají bojovat za IS(-IS/IL). Kde nastala ta chyba?

    OdpovědětVymazat
  2. No však to není o Arabech. To je o kultuře a ideologii. O náboženství vlastně jen velmi okrajově.
    A že nastavují i bílí? Totéž, co u ostatních. Žádná pozitivní/negativní diskriminace. Protože tahle nesamostatnost vede napřed k pohodlnosti a nakonec ke zpupnosti a eskalaci požadavků.

    "Oblíbené a neoblíbené dítě".

    OdpovědětVymazat
  3. A ještě něco Jiný Honzo:
    S Vietnamci a Číňany problémy toho rázu nejsou. Oni se dokáží jednak přizpůsobit, jednak prosadit. (Přičemž na svou kulturu (a řeč) nerezignují. Učitelky ze škol říkají, že vietnamské děti jsou násobně pilnější a cílevědomější než česká děcka.

    OdpovědětVymazat
  4. U nás je to jiné. V důsledku dosavadního vývoje. Zatím. Nemusíme tu mít všechno co vidíme v cizině. Třebaže leckteří by se rádi podělili a jiní zde se tím cítili být velmi obohacování.
    Zatím necítím že jsme na tom tak zle. Třebaže naši námi placení politici se snaží aby bylo.

    OdpovědětVymazat
  5. Vzkaz pro Draka (i Jakuba):
    Vypnul jsem teď ověřování pomocí slova (captcha). Ať je to jednodušší. Pokud se ale na blog zaměří spamovací automaty, zase ho zapnu. StK.

    OdpovědětVymazat
  6. Huráá! Dobrá psovi mucha! Budeme uvidět!

    OdpovědětVymazat
  7. U nás je to jiné / Obuvníkovi:

    Je to sice jiné, než ve Francii, Německu, Británii, Holandsku a Španělsku, ale jsme jak se říká na řadě. Posledních 2-3 roky už je těch ručníkářů, vozembouchů a nindž v našem okolí čím dál tím víc. A to byste tu pýchu z toho jejich nadřazeného pohledu musel vidět, dala by se zhmotnit, krájet a prodávat jako léčivo chudákům s nedostatkem sebevědomí. A nejhorší je, že máme mezi sebou takovéhle exempláře:

    http://usti.idnes.cz/byvaly-starosta-modlan-prodava-pozemky-arabum-fl1-/usti-zpravy.aspx?c=A141215_162951_usti-zpravy_alh

    A nejeden exemplář, takže ať už z blbosti nebo pro peníze, oni jim v tom aktivně napomáhají. Události se hýbají blbým směrem a bohužel mnohem rychleji, než jsem čekal. Průser s tímhle nastalý budeme řešit ještě za našeho života už my. Nedělejme si velké iluze. Bude to tak lepší.

    OdpovědětVymazat
  8. Proti té rovnosti před zákonem tvrdě bojují i Židé (respektive část z nich, ta, co tu židovskou identitu dává ostentativně najevo), protože to jsou taky imigranti v X-té generaci a pořád se zhruba tato část z nich není ochotna přizpůsobit obecně platným pravidlům (příkladů by se našlo dost). Proto (resp. jeden z více důvodů), přes oběti ve vlastních řadách, v podstatě podporují muslimy.

    OdpovědětVymazat
  9. Ortodoxní židé / ASP:

    Ono s kýmkoliv ortodoxním není lehké vyjít, ani s ortodoxním křesťanem, ani muslimem, ani bolševikem, ani náckem a ani židem. Ale ať už je to ale jak chce, tak pořád ještě jsem neviděl, aby ortodoxní žid vystřílel redakci plátku, co se mu nelíbí tak, jako to provedli ti ortodoxní vozembouchové. Ano někteří ortodoxní židé se chovají arogantně, hnusně a hlučně, ale pořád ještě se při tom všem drží v mnohem rozumnějších mezích, nelži jiní, také ortodoxní, ale ne židé. Řvou, jsou arogantní, neposlouchají a nechtějí do armády, ale to je zhruba tak to nejhorší, co od nich lze čekat.

    Zkrátka a dobře, v každé nějak definované skupině lidí najdete dárky rozličné rasance, kalibru, arogance, debility a stupně obecného ohrožení. Zatím nejhorší nač jsem kdy v životě narazil byli náckové, bolševici a ortodoxní, či chcete-li radikální vozembouchové. Ti poslední mi připadají jako úplně nejhorší ze všech, neboť se rovnou a velmi ochotně zříkají jakékoliv možnosti mentálního a jiného vývoje a ještě považují za žádoucí a prospěšné šířit ty jejich srágory ohněm a mečem...

    OdpovědětVymazat
  10. ASP, neblbněte. To by byl objev okamžitě na nobelovku - dokázat, že věřící židé v podstatě podporují islám. Ovšem jako nápad je to svěží půvabná dada absurdita.
    A na ČRo2 začíná R.U.R. z roku 1968 - Brousek, Brabec, Adamová atd. Helen Gloryová se právě setkává s první robotkou - sekretářkou.

    OdpovědětVymazat
  11. Pergille, právě naopak. Ne ti ortodoxní, sice bláznivě, ale upřímně věřící, nýbrž odpadlí, vykořenění, dekedentní, sedící na dvou či více židlích, chytající se pomatených ideologií, podporujícící multikulti, humanrightismus a morální relativismus.

    OdpovědětVymazat
  12. Tady bych se Pergilla zastal.
    Když se podívám na zprávy o tom, co provádějí mladí ortodoxní židé přímo v Izraeli, trochu mě mrazí. To řezání si větve pod zadkem jsou jak je vidno schopni provádět i židé.
    Pokud je někdo víc žid než člověk... [;>/

    OdpovědětVymazat
  13. Morální relativista! Skvělý odborný termín! A nežalovatelný!!

    OdpovědětVymazat
  14. A když už tak žonglujeme se slovy Schumachere - nemohl bych si říkat třeba relativní moralista? [;>)

    OdpovědětVymazat
  15. To je paráda. Schvaluje se!!

    OdpovědětVymazat
  16. Kocoure, není to můj výmysl.
    Relativní moralista je také pěkné.
    Lze vymýšlet dál. Třeba....
    Morální realista, reálný moralista, morální idealista. ideální moralista, morální recidivista, recidivní moralista, nasírající moralista, moralistický nasíratel....
    Možností je nepřeberně.

    OdpovědětVymazat

"Pravidla moštárny" jsou stejná jako v Hospůdce. Spammeři a trollové budou bez milosti likvidováni. Hlasatelé jiných (i opačných) názorů než má Kocour však nikoliv.

Jak se podepsat? >> Komentovat jako >> Název/Adresa URL >>Název a vepsat svůj nick nebo jméno. Pak >> Pokračovat a nakonec >> Publikovat. (Počkat, až to Drak nebo Kocour propustí na obrazovku.)