Prohledat tento blog

pondělí 20. dubna 2015

Příčina a důsledek...

    

Zdroj: Google

   Pod hladinou Středozemního moře každoročně mizí tisíce utečenců, hlavně z Afriky. Mají na výběr: Utopit se nebo si nechat uříznout hlavu doma. Tak to risknou - a mnozí se utopí.  Mnohem více jich ale dorazí do Evropy, kde je vstupní bránou je italská Lampedusa. Itálie hlasitě protestuje, EU se diví, pohoršuje, hledá řešení a viníky. Jenže je třeba si uvědomit, co bylo napřed a co potom.





   Na severu Afriky i na Blízkém východě bylo před několika lety docela klidno. Fungovaly tam režimy většinou diktátorské, s odpůrci diktátorů se tito ovšem nijak nemazlili a likvidovali je někdy ne dost humánními prostředky - třeba i bojovými plyny. Ale velká většina tamních obyvatel už byla na takový režim zvyklá, tamní státy měly své vládce, se kterými Evropa i USA mohly jednat a smlouvy byly (+/-) dodržovány. 

   Pak se USA i EU rozhodly k ráznému kroku - k násilnému vývozu demokracie. Začaly podporovat síly, které stály proti autokratickým vládcům a umožnily (dodáním zbraní i "poradců") rozpoutání protivládních bojů. protože mnohé režimy byly dostatečně silné, začali jsme se (my Evropa i USA) do těchto bojů míchat, začaly se vyhlašovat "bezletové zóny" a nakonec mnozí diktátoři padli. Jenže se zjistilo, že proti vládě nestála jedna kompaktní strana, ale několik frakcí, které se lišily třeba jen způsobem vyznáváni islámu nebo tím, že reprezentovaly chudé kraje a jiní zase kraji bohaté - třeba na ropu. A tyto frakce začaly bojovat o vliv. Už se nebylo možno na někoho obrátit - nikdo nevěděl, kdo vlastně tu nebo onu zemi reprezentuje, ovládá. 

Zdroj: Google
  V Iráku dokonce spojenci (tedy USA + rekruti z jiných zemí, sdružených v obranném paktu NATO) přímo vojensky (sice na dva pokusy, ale nakonec se to povedlo) diktaturu  svrhly a ustanovily, s nemalými potížemi, vládu svou, loutkovou. Protože ani Islám není jednotný, vzápětí proti vládě začala bojovat druhá, ve vládě nepříliš zastoupená sekce. V zemích, kam jsme exportovali demokracii nastalo bezvládí a rozjely se občanské války. Hospodářství prudce upadlo, obyvatelé, kteří se nechtěli účastnit bojů byli pro svou příslušnost vražděni atd. Vznikly skupiny jako je Al Kajdá, Islámský Stát a mnohé další a začaly docela pohodlně rekrutovat své bojovníky. Už jen proto, že politický přehled tamní obyvatelstvo získávalo jen v mešitách - a pak už záleželo jen na tom, čí  mešity to jsou - jestli  šiítské nebo sunitské.   Jedno mají všichni společné - nenávidí své "osvoboditele", kteří jim narušili navyklý řád.

   Až se sebevražední atentátníci začali masivněji objevovat i v Evropě,  začala věrchuška EU rozčileně schůzovat, co s tím. Vázána vlastními zákony není schopna se nějak vymezit proti náboženství, které veřejně hlásá, že hodlá zlikvidovat všechny "nemuslimy". Evropa naopak muslimy a jiné kultury podporuje, přijímá a chrání před (přirozeným) odporem místních obyvatel. 
V tom jim pomáhá jednak žurnalistická, jednak politická pátá kolona, tzv. "užiteční idioti", kteří netuší nebo si nepřipouští, že i oni mají být islámem zlikvidováni.  A že pokud se to nestane, budou stejně za dvacet - třicet let prohlášeni za zrádce svého národa a své civilizace, za nové Quislingy.

Zdroj: Google

   Takže řešíme, co s utečenci, kteří se snaží ze svých díky nám rozvrácených zemí. Nápady jsou různé, od kvót, kolik utečenců má který stát přijmout až po extrémní názory, že se čluny s utečenci nemají přijímat a lodě, které se k takovému "obchodu s lidmi" dají použit se mají potopit. Nejrozumnější a nejlidštější názory (a jsem rád, že ČR patří k jejím k zastáncům) doporučují pomáhat přímo v zemích, které svou tragickou situací vlastně ten velký útěk před smrtí způsobují. 



   Kardinální otázkou ovšem zůstává JAK. Nemocnice, lékařské týmy, potravinová pomoc vlastně nic nevyřeší, jen umožní další boje mezi frakcemi, bude více mrtvých. A určitě se najde firma, které bude oběma (všem) stranám tamní občanské války tajně, ale ráda dodávat zbraně.

   Další možnost by byla vojenskou silou ustanovit silnou vládu zvenku - jenže to bude mít za následek sjednocení nynějších protivníků proti vnucené vládě a zase nové boje, další mrtvé a další úprk zoufalých lidiček na Západ. Jenže my tam prodáme (nebo dodáme na dluh) spoustu zbraní. 

   Takže rozumné řešení snad ani neexistuje. Snad jen jedno: separace či segregace. Všechny, kteří jsou jsou proti naši civilizaci odeslat tam, kde je jejich názor převažující, privilegia na základě přesvědčení nebo rasy nepřijímat a další uprchlíky z oněch zemi rovněž. 

  Je to asi návrh neprůchozí - ale pokud někdo islámský atak přežije, bude už vědět, že by to bývala byla jediná možná cesta - kterou se ovšem Evropa nevydala. Zajímavý bude postoj USA, Ruska a Číny. Tyto velmoci (ano i Rusko je velmoc to, že se k němu chováme jako k nějakému ořezávátku na tom faktu nic nezmění.) počkají, až si EU vytvoří svými kroky a postoji  dostatek problémů a pak si Evropu opět pěkně rozparcelují do svých sfér vlivu. Jenže už to nebudou dvě sféry ale tři. Čína například velmi intenzivně pracuje na zvýšení svého vlivu v Africe.    

  Jenže - kdo to všechno způsobil? Ano - my, Západ. Naše hlupáctví, naše neschopnost nazývat věci pravými jmény, naše pokrytectví, naše slabost. Duchů, které jsme ze zištných důvodů pomáhali vyvolat se teď nezbavíme.

Být policajtem, zvláště pak policajtem celosvětovým, je krajně nevděčná úloha. 
Nakonec se proti němu postaví všichni - dokonce i ti, které se pokoušel chránit.
To se nedá dlouhodobě ustát.

======================

Apendix:

   Na jedné lodi s utečenci do Itálie se stalo tohle: Muslimští utečenci, kteří u nás budou žádat o asyl naházeli do moře utečence křesťanské. Asi deset "kusů". Ti už o asyl žádat nebudou, utopili se. 

Ale jistě je je to jen nějaký omyl - islám je přece podle novinářů mírumilovné náboženství. A nijak nás neohrožuje. Chce se vykřiknou: "Panebože, Ty to vidíš!" 


Apendix II:

   Docela by mě zajímalo, co by na povinné kvóty utečenců pro členy EU řekla někdejší "útulnice"  Informace. A taky na potápění lodí - byť prázdných. Zdali to všechno má nějakou cenu. Přece jen je Italka, byť českého původu.Vidí to odjinud a asi úplně jinak.   [;>)


Apendix III:
(z diskuze na Neviditelném psovi)

Konečně kvalifikovaný názor k přemýšlení. Jen bych ještě doplnil jednu podle mne významnou skutečnost. Pašerák migrantovi slíbí, že ho přepraví do EU a ta se pak o něj dál postará. V momentě kdy my druhou část jeho slibu splníme, spoluvytváříme s pašerákem trh, kde on má veškerý zisk a my veškeré náklady. Dojímání se vlastní ušlechtilostí a „lidskostí“ je opravdu jenom projevem neuvěřitelné hlouposti a ztráty pudu sebezáchovy.


8 komentářů:

  1. Pán Bůh to vidí. Ano. KAŽDÝ bůh všechno vidí.
    Asi jsou nahoře v řadě vedle sebe a bedlivě pozorují vše dole. Nejspíš nějak rozeznávají, kdo z těch mravenečků pod kterého spadá. A po způsobu loutkářů (hrál jsem kdysi vášnivě loutkové divadlo) s nimi pohybují - manipulují: Ten, ten a ten teď zvednou ruku dopředu - zahajlují! Tam ti zvednou obě nahoru - vzdávají se. Tam ti v řadě si dají ruku před čelo a ztrnou - salutují - dávají najevo bezpodmínečnou poslušnost těm s víc hvězdičkami = předali jim rozhodování o svém myšlení, konání, všem.A tam ti dávají ručičky na podlahu, vystrčí v dlouhých řadách zadek k nebi - ti patří vám, kolego - ! Ano, děkuji, přebírám...

    OdpovědětVymazat
  2. Bohové musejí být šílení!
    To není jen název filmu, který humornou formou upozorňuje na obrovské civilizační rozdíly. To je konstatování skutečnosti, kde si můžeme místo slovíčka "Bůh" dosadit univerzálnější pojem - kultura.

    Ten film by si měli shlédnout všichni, kdož se zasazují za multikulturalismus. Nemusí vždy dojít na utlačování či vraždění. Stačí jen - nepochopení.

    OdpovědětVymazat
  3. Ano, Jakube. A každý má Boha jakého si zaslouží.

    OdpovědětVymazat
  4. Naopak Obuvníku.
    Každý Bůh má národ jaký si zaslouží.

    OdpovědětVymazat
  5. Převozy uprchlíků do Evropy z Afriky a BV:

    Ty převozy uprchlíků z Afriky a BV do Evropy jsou především výnosný byznys pro určitou skupinu zmetků. K čemu tedy mrháme těmi haldami pezněz na všelijaké kontrarozvědky a další haldy flákačů a nicnedělačů, když neumějí najít pár pašeráků lidí a zmrazit jim účty v bankách civilisovaného světa a když to nepomůže tak je rovnou natvrdo odpravit?

    Ano pokoušet se změnit problémy na místě k lepšímu je sice hezké, ale před tím by ale bylo víc nežli žádoucí nevměšovat se do vnitřních věcí zemí, kterým ani trochu nerozumíme a v nichž tím pádem nemůžeme s našim tam v tom prostředí neuplatnitelným přístupem nadělat nic jiného, nežli rozvrat a chaos. A za současného stavu věcí se obávám, že účelné bude zatím jen potopit jakoukoliv rachotinu potenciálně zneužitelnou k převozu uprchlíků do Evropy a zároveň s tím zkusit zlikvidovat ekonomicky a nepůjde-li to, tak třeba i fyzicky ty převozníky a převaděče.

    Na severu Afriky a většině BV nezbyde nejspíš než trpělivě vyčkat, tam kde to situace dovolí na to, než se tam časem sám vyvine nějaký přirozeně silný a tedy dostatečně stabilní autoritářský režim, se kterým se půjde na něčem rozumném dohodnout.

    OdpovědětVymazat
  6. Jedině důsledně potápět.

    Nehledě k tomu, že ten přejezd do Evropy je pro ně součást džihádu, a, jak je obecně známo, pokud muslim zemře na džihádu, odletí rovnou do ráje k sexuálním (a i jiným) orgiím.
    Takže by to bylo takové win-win řešení: oni by měli svůj ráj, po kterém touží více, než po čemkoli jiném (proto také kašlou na možnosti změnit k něčemu pozitivnímu svět okolo sebe) a my bychom měli svou civilizaci.

    OdpovědětVymazat
  7. Jsem zásadně proti kvótám s uprchlíky, většinou muslimy. Nechci u nás v ČR (západní Evropa je asi ztracená) celou Afriku a Blízký východ. Jedná se o lidi, kteří jsou pro Evropu jen a jen přítěží. Bílý muž není povinen spasit Afriku a Blízký východ. Narodit se jako běloch snad není stigma, nejsme snad zatíženi dědičným hříchem, jak se nás snaží přesvědčit multikulti politkorektníci. Neříkám potápět lodi, ale nechat loď doplout na břeh a pak vrátit do země svého původu, odkud přišli.

    OdpovědětVymazat
  8. Jak jsem psala, já u nás žádnou černou muslimskou Afriku a muslimský Blízký východ nechci, alespoň u nás v ČR a sebemrskačství je k ničemu. Ano, sesazení diktátorů byla tragická chyba to ano, to ale neznamená, že musíme přijmout stovky tisíc imigrantů. Ať jsou muslimové (Arabové, černoši), tam kde jsou. Přijímat skutečně pronásledované lidi, křesťany, jezidy a ateisty, to ano, ale jejich pronásledovatele, muslimy ne. Já tady žádný islám nechci, islám do České republiky nepatří. Když se chtějí Němci a Francouzi zailslamizovat ještě více, nežli jsou, jejich volba, ale my Češi tady žádné muslimy nechceme.

    OdpovědětVymazat

"Pravidla moštárny" jsou stejná jako v Hospůdce. Spammeři a trollové budou bez milosti likvidováni. Hlasatelé jiných (i opačných) názorů než má Kocour však nikoliv.

Jak se podepsat? >> Komentovat jako >> Název/Adresa URL >>Název a vepsat svůj nick nebo jméno. Pak >> Pokračovat a nakonec >> Publikovat. (Počkat, až to Drak nebo Kocour propustí na obrazovku.)