Prohledat tento blog

pondělí 28. září 2015

Lidé!

Projev prof. Petra Piťhy, probošta Kolegiátní kapituly Všech svatých na Pražském hradě



Není co dodat. 
Poslouchejte a přemýšlejte.



A děkuji moc Jakubovi za tip.


Co vidí šakal?  Budoucnost?
Anýbrž jak silně máme vpáleny do mozku moderní symboly. Dvojčata, Kaaba...





O nebezpečí tedy víme.  Známe taky řešení?  Nebo si jen tak hrajeme na tvrďáky?  




46 komentářů:

  1. I já děkuju Jakubovi a panu Piťhovi. Chvílemi jsem myslela, že slyším slova Ludvíka Vaculíka, který by jistě teď psal svých dalších Několik tisíc slov, kdyby nás neopustil. Ve středověku chodili podobní lidé na hranici, kde z posledních sil stále trvali na svém názoru.

    Teď ty spalující ohně vypadají jinak, ale jsou daleko hrůznější, protože jich je moc a není síla, která by je uhasila. Jsme ale v podstatě bezbranní.Tato apokalypsa se zažere všude a všude bude ničit. Protože není možné najít osobnosti, jednotu proti nájezdníkům. Evropa a její předáci mají jiné zájmy, než zachraňovat svoje národy. Všichni něco křičí a každý křičí něco jiného. Odnikud není slyšet jednota.

    A bude hůř. Je vůbec možné to odvrátit? Leda by přišla doba ledová! Začne to chorobami, proti kterým nemáme obranu, protože jsme je nikdy neměli, a kam to dojde? Nikdo ještě nedostal ten nápad, jak s tímhetím vším bojovat s úspěchem. Obávám se, že ten nápad ani neexistuje.

    OdpovědětVymazat
  2. Formální demokracie je metoda vládnutí, jejímž prostřednictvím vládci přenášejí odpovědnost za své činy na ovládané.

    OdpovědětVymazat
  3. Jo, Schu.Tomu já říkám fikanost! Kdo to takhle "půvabně" zformuloval? Vždyť je to blbost.

    OdpovědětVymazat
  4. Holá, koncentrovaná pravda
    Leckomu může znít tvrdě
    Nepříjemná pravda JE tvrdá
    Kéž by zapůsobila jako lék na naši nemocnou dobu
    Amen

    OdpovědětVymazat
  5. Tu blbost jsem zformuloval já. Heč!

    OdpovědětVymazat
  6. Zkouknul video, líbí, souhlasím, dobře vystihl.

    OdpovědětVymazat
  7. K tomu, co řekl Petr Piťha:

    Díky Jakubovi za tip a díky Petru Piťhovi, člověku s velkým Č a křesťanovi s velkým K. Ač se s ním neshodnu v lítosti nad tím, že křesťanství skomírá na úbytě, tak ve většině toho, co říká se s ním ztotožním a rád. Většinu toho, o čem hovoří, vnímám, vidím a cítím stejně jako on. A abych nějak vyjádřil ty mé pocity vůči tomu křesťanství, necítím ani přílišnou radost nad tím, že odeznívá, ono všechno má totiž své klady a zápory, rub a líc, temnou a světlou stránku a stejně tak i to křesťanství. Jenže s faktem, že u nás i jinde po Evropě odeznívá, nikdo nic nesvedeme, můžeme si o tom něco myslet, můžeme při tom něco cítit, ale to je asi tak vše, co s tím jde dělat. Na druhou stranu, to v čem zrovna žijeme není ani zdaleka dokonalé, ale jsem si naprosto jist, že nejhorší možnou variantou ze všech je, aby na evropském území byla nastolena islámská totalita a je tudíž v našem bytostném zájmu udělat cokoliv proti tomu, aby se to nestalo.

    OdpovědětVymazat
  8. Vážený Schu, jsi dráždil, to už vím, provokatér a bavíš se tím. To mám ráda!

    Draku, co ta poslední vaše věta má znamenat? Vy snad víte, co se má udělat, aby se TO nestalo?

    OdpovědětVymazat
  9. Křesťanství slábne. Ale lidé asi potřebují mít nějakou "světlou ideu". Nacionální socialismus selhal. Komunismus také selhal. A nějakou další silnou ideu nevidím, protože ani multikulturalismus ani Zelené šílenství nejsou silné. Natož dlouhodoběji životaschopné. Falešnost ideje "trvale udržitelného rozvoje" už lidé také, zatím podvědomě odhalili.
    Tím, že každý bude mít dvě auta a tři počítače ve své vile na kopci se nestanou šťastnými. Poslouchal jsem v rádiu rozhovor se známým psychiatrem Cyrilem Höschlem a ten konstatoval, že pocit štěstí v životě nijak nesouvisí s materiálním bohatstvím, vzděláním, inteligencí, dokonce ani s tělesným zdravím. Naopak - lidé relativně bohatí mají nějaký ten "INDEX ŠTĚSTÍ" nižší než je průměr. Ale lze bez problému najít šťastného bezdomovce. Nebo poněkud nepochopitelné štěstí lidí, kteří čekají na smrt v hospici.
    Takže není žádná nová idea a místo toho nastala honba za bohatstvím, které jednak nemůže být pro všechny a jednak nikoho nenaplní štěstím.
    Zatímco islám dokáže dodat jednotlivcům silný pocit sounáležitosti a najít štěstí třeba v zabíjení bezvěrců - i za cenu vlastní fyzické smrti. A v Mohamedovo učení věří od úplných primitivů po příslušníky inteligence. Stejné o bylo ale i s křesťanstvím, judaismem, fašismem, komunismem. Takže jediné, co potřebujeme, aby nás nespláchl islám, je nějaká NOVÁ IDEA.

    Ale - víte o nějaké? Já ne.

    OdpovědětVymazat
  10. Poznámka:
    Schumacher tu definoval "praktickou demokracii" velmi přesně a pravdivě. Už párkrát tady "zaperlil" výrokem, který stojí za to si zapamatovat.
    Stará, recyklovaná pravda, kterou si moc často ani neuvědomujeme.

    OdpovědětVymazat
  11. Takžetak!
    .....islámská, astro, i neslámská totalita a je tudíž v našem bytostném zájmu udělat cokoliv proti tomu, aby se to nestalo. JE,JE,JE!
    Nepropadejte bezmoci, netrčte hlavu do písku, nečekejte na dobu ledovou, nevěřte falešné představě soucitu, kdýž "řeknu podej krumpáč" už to tu bylo,tak to udělej bez koumání o násadě z vykácených pralesů a železa z indického Arcelor zaměstnávajícího děti z Dháky. A hlavně nevznášejte k nebesům zneuznané od moci odstavené komanče překabátěné do odpůrců těch prověřených. Moc "nemyslete", znáte to jak do toho myslitel šlápl, že? Pozor na provokatéry, filozofce, dobro-sr-áče, zelené, ekolokouče a podobnou maskovanou chamraď. A teď jdu plánovat přesun bez otřesů s pohonem na stlačený vzduch.
    4P

    OdpovědětVymazat
  12. Co dál?:

    Jak už řekl Obuvník, máme tu formální demokracii, to sice není nic moc, ale je to mnohem lepší, než jakýkoliv formální či neformální islám a jeho šaría. A jediné oč bychom se měli snažit je, abychom neměli my sami a naše potomstvo naděláno v palicích místo mozku a snažili se o demokracii co nejméně formální. Vzhledem k tomu, co se děje kolem, není od věci pořídit si zbraně a střelivo, legálně samozřejmě a naučit se s tím dobře zacházet, nejspíš se to brzy bude víc než hodit.

    OdpovědětVymazat
  13. Všem, všem, všem! Jsou to všechno jen slova, co tady píšete. Což takhle skutky? Prdlajs vám budou platný flintičky poschovávaný na půdě. Nikdy není celý národ jako jeden muž, a já, jako samažena, taky zmůžu houbeles.

    Nedokážete říct - CO nebo KDO nebo JAK nebo ČÍM se věci vrátí tam, kde byly, kde být mají, ale kde nebudou. Bezmoci nepropadám, klidně půjdu na hranici, ale štve mě a nepřestane štvát to, že se na celém světě nenechází síla, který by dokázala smést ideologii, která se sem sune. Svržení komančů byl proti tomu čajíček. Násilí se nedá čelit slovy, a je jasné, že násilí se násilím nezničí. Tady je asi zakopaný pes v tom, že se novodobé dějiny píšou hodně pomaličku. Ještě ani nejsou na světě ty statisíce bytostí, které začnou násilně ovládat svět. Ještě přejde hodně generací... Rozčiluje mě to, jsme tady jako flagelanti, co mají rozkoš ze sebemrskačství. Už se tomu nebudu věnovat. Můj zbytek života je mi na to drahý!

    OdpovědětVymazat
  14. Tak jako Astra uvažuje hodně lidí. Proto jsme tam kde jsme - brbláme, ale nic neděláme, protože se dělat vlastně nic nedá. Na flintičky na půdách dojde, až když se stát rozpadne ale vůbec není jisté, že se rozpadne, protože lidé si prostě zvyknou. Říká se tomu syndrom vařené žáby.

    Pokud dojde k sjednocení a na Letné (nebo někde jinde) budou statisíce lidí tak jedině pak se začne něco dít. Kotlinka má na to, aby se ubránila dost vojenském síly, ale aby se vyšli lidé na náměstí, musí si uvědomovat, že je někdo "vaří" jak žábu (v tom je smysl onoho zdánlivého flagelantství) a za druhé se musí něco stát - něco jako masakr na Národní třídě + mrtvý student Šmíd - byť byl falešný. Rozbuška. Ale pokud bude většina lidí ve stavu "Nechci nic slyšet, nechci nic vidět, dejte mi s tím pokoj, já chci v klidu žít!" tak rozbuška pukne - a nic se nebude dít. Takže aspoň být alespoň informovaný a ne napájený chloroformovým proudem ze sdělovacích prostředků a za názor se nechávat bez protestů peskovat "pražskou kavárnou" a spol.

    I když se tahle "osvěta" zdá být zbytečnou a kazící dobrou náladu. Je to takové socialistické, věřit všemu, co se nám vtlouká do hlavy, věřit, že se stále nic neděje. Ani tady, ani jinde. Není třeba na to myslet celý den a každý den v týdnu, ale je třeba vědět, že tu jsou děje, kterým budeme muset nějak čelit.

    Věrchuška se domnívá, že jí se ty změny nebudou týkat. Budou, ať už je přizná nebo ne. Že to s "nimi " nějak skoulí. Neskoulí. Buď je zlikvidují fanatici, (nemusí to být likvidace fyzická, stačí, že budou nahrazení promuslimsky laděnými Čechy) nebo je v případě odporu zlikvidují Češi sami. Ti nejchytřejší se pak zase postaví "do čela".

    Marně přemýšlím nad našimi sluníčkáři. Jsou tak mazaní a myslí tolik dopředu nebo jsou hloupí a dojedou na to? Ale nejspíš mají doma v zásobě několik kabátů různých barev.

    Na druhé straně: Uvědomuji si, že tu meleme jedno téma dokola. Asi nás na něm něco žere.

    OdpovědětVymazat
  15. Astro, to je ve slovanských jazycích oblíbený dvojitý zápor. Který mě popuzuje podobně jako nabídka : "Nedáte si?" Nato jsem alergický jako na Nepomuckého který byl Pomucký, tedy z Pomuku.
    Drak říká : dělat cokoli aby nebyla nastolena islámská totalita.

    Co se týče legálnosti opatření si zbraní a střeliva, Draku, když dojde na lámání chleba, to je jejich hromadné použití, bude to vem kde vem a nikdo nebude řešit legálnost. Pak je to čistě praktická záležitost. Zdroje jsou kam oko pohlédne. Je to jen záležitost vynalézavosti a odvahy je použít. To mi starost nedělá. Stačí znát principy, pak stačí krátký zácvik. Pořád se učím dost rychle. Jenže troufám si říci, že v dohledné době na takovou situaci nedojde.

    Astro, ano, v téhle situaci nejde o dostatek či nedostatek nástrojů, ale o dostatek či nedostatek odvahy. Ovšem největší nebezpečí, obecně, nevidím v hrozbě islámské toatality, ve statisících či milionech muslimů, ale v "našich" reálně vládnoucích a ovládajících. Tím nemyslím figurky vystavené na politické scéně. Je to prosté. A jasné. Tak jako že Chief Salamander není Mlok. Kromě toho, běh událostí není lineární, a pozorujeme nasazení záporných zpětných vazeb v reakci na to, že reálně vládnoucí a ovládající začínají mít pocit ohrožení. Přinejmenším svých zisků. Ano, někteří na krizi vydělávají, jenže jiní prodělávají. To co pozorujeme je tak jako vždy v historii ne boj jedněch poddaných proti jiným poddaným, ale boj jedné vrchnosti proti jiné vrchnosti. Prostřednictvím poddaných. V rozličných zjevných i skrytých formách.

    A pořád mě napadá, nebýt toho co plní všechna média, co by nám bylo předloženo místo toho? Rozhodně ne prázdné stránky. Co se nedovídáme místo toho co se dovídáme? Třeba by to bylo daleko zajímavější než co se dovídáme....

    OdpovědětVymazat
  16. Přesně tohle chci říct, Schumacher mě opět předešel.

    V islámu není žádná chyba, je takovým, jaký je, tak jako není chyba v myších - jsou to prostě hladové, množivé myši.
    Chyba je v hospodáři, který se myším nebrání, nenechá kočky dělat, co dělat mají a nechá si vyžrat celou sýpku s tím, že zabíjet myšičky je přece nelidské. Myši ale nepatří do statku, patří na pole, do lesa. Jsou i na statku, ale musí se s nimi bojovat. Včas, pokud jich není záplava. Myši v sýpce se pomnoží a nakonec celou sýpky vyžerou.
    A na jaře hospodář s celou rodinou chcípne hlady. I s myšmi - ty přece neumí vypěstovat obilí, aby je uživilo - ale to už mrtvého hospodáře nemusí zajímat.

    Pěkné a obecné shrnutí z jakých důvodů zanikají civilizace je tady.

    OdpovědětVymazat
  17. StK nejsou tak mazaní, jsou prachobyčejně zblblí. Jako mravenec je zblblý motolicí ovčí, která ho přinutí aby vylezl na vršek stébla, tam se zakousnul a počkal na spasení ovcí a tak motolici, kterou má v sobě zajistil pokračování životního cyklu. Tak i oni čekají na spasení. Ovšem jejich božstvo vyžaduje hojné obětiny. To co obětují jsou osudy jejich spoluobčanů.

    OdpovědětVymazat
  18. Kocoure, AE News...Začátek kvalitní, odněkud převzatý, jeho rozvedení jednoduché v ehm, jednoduchém stylu politického školení mužstva. Nekomplikovaná představa lineárního vývoje.

    OdpovědětVymazat
  19. No a poodhrnout oponu, aniž by bylo nutno si vymýšlet, co je za ní nebo to složitě vysvětlovat - toť cíl mého vytrvalého brblání.

    OdpovědětVymazat
  20. To převzaté je platné, pak už je to fousaté. Chtěl jsem, äle nemám teď čas udělat "výcuc". Ale i na to dojde - Piťha mě svým projevem docela nakopl. Teď jdu dělat kulturu. [;>)

    OdpovědětVymazat
  21. Na Letné nebo kdekoliv se bude dít houbeles. Uteklo zase čtvrt století, kdy se zvonilo klíči. Situace je úplně jiná. Společnost je úplně jiná. Spodina si tam zařve, tuatam někoho zabásnou a vrchnost si bude pořád sedět na svých vyžraných zadcích a bude si hlídat hlavně to, jak moc si vycpala penězi nebo zlatem třeba sejfy v bankách ve Švýcarsku. Od koryt se nechce, a když mají být plná, musí se poslouchat vrchnost, ta, co je ještě výš nad nimi. Myslím si, že naší slavné vládě je úplně fuk, co bude s národem.

    Tady se mele furt ta jedna mouka.Už je z toho jenom prach... Tím "tady" myslím celou naši drahou vlast!

    Já nebrblám, kocoure, zajímám se o všechno a jsem v obraze. Jak jste si všimnul, dělám, co můžu, já, jedna baba. Snažím se pomáhat aspoň těm okolo, jako vy všichni, co jste v pracovním procesu. Nanadávám ani na to, že mám málo peněz. Snažila jsem se celý život dost, abych měla slušný důchod, se kterým bohatě vystačím. Ale co já se vzrušuju, už jsem se zařekla.....

    OdpovědětVymazat
  22. Konec civilisace / AENews:

    AENews je nutné brát s určitou rezervou. Začátek článku je docela dobrý, ten konec a závěr už je dost tendenční a takový umělý a nepřirozený. No ale když už nic jiného, ze začátku se to četlo dobře. A že si ošklivě zahráváme se samotnou podstatou civilisace, to je pravda, to si zahráváme a tím pádem je jasné, že tak pitomé konání není bez rizika, nemůže být. Mělo by se s tím něco dělat, otázkou je, co to bude. Zatím by podle mého stačilo přitvrdit, trvat na dodržování zákonů všemi stejně, přestat s positivní diskriminací a jinými blbostmi, stanovit imigrační kritéria, kvóty a politiku, trvat na kvalitním vzdělání a pod. a pořád by se to ještě dalo jakž takž ukočírovat v mezích považovatelných za jakž takž demokratické. Obávám se ale, že jestli se nyní zbytečně promarní nejbližších 5-10 let, skončí to nakonec Hitlerem a obrovskou melou.

    OdpovědětVymazat
  23. Tohle si myslím já, nejen, zelené sépie, dobro.erové, multikultové a Ffakultové (ne FOFOLOVÉ) mi mohou víte co, jen poznámka: ozbrojit se dnes legálně není jednoduché. Opačně(nelegálně) ano.
    4P

    PS.strašlivé manévry (250 polic. ) u domu s pěti! kg dusičného hnojiva a padesátkou kusů zábavních raketek + jednou převrtanou vzduchuvkou " U Přelouče policisté našli desítky kilogramů chemikálií a výbušnin." proti "Manévry na jižní hranici České republiky. Osm stovek policistů a vojáků trénovalo spolupráci pro případ zvýšeného přílivu uprchlíků."
    ajeto?

    OdpovědětVymazat
  24. EK ano, teroristou se lze stát snadno. Kdybych se snažil, vyhrabal bych nějakou rtuť, ve spínačích, tzv. prasátkách. K tomu nějaké raketky zbylé od silvestra před pár lety, nějaké škrtací petardy, trávníkové hnojivo by se také našlo, něco kyseliny sírové co byla do baterky, chlorovodíkové a peroxidu vodíku na leptání plošňáků, jeden zásobník CS plynu na doplňování kapesního aerosolového rozprašovače, koupil v krámě někdy v devadesátých letech, asi to ještě nevytěkalo, možná, že ještě někde je zastrčená plechovka Travexu, pytlík hliníkové bronzi by se také našel, k tomu cukr ve špajzu, jeden bajonet z první světové války, jeden z druhé na vyšťuchování pampelišek, spousta elektronických součástek a drátů, hodiny, nějaká gyra z ME109, kompas z Migu 15 a další přístroje, vysílačka na modely, rozličné dílenské a kuchyňské náčiní, jedna vzduchovka dlouhá, jedna vzduchová pistole, jedna pistole na CO2, jedna 75kg letecká puma betonová cvičná bez stopovky, něco vyjetého oleje v barelu, benzín v autě, nějaká ředidla a barvy, radiometr s ionizační komůrkou, souprava PMR vysílaček, několik mobilních telefonů, nějaký švýcarký nářaďový nůž Victorinox, jeden francouzský Opinel (přesně takové teroristické nože byly jako teroristické vybavení zabaveny a demonstrativně vystaveny před více než deseti lety při zásahu v Itálii proti extremistům), několik dalekohledů, z toho jeden teleskop s velkým přiblížením, digitální fotoaparát s teleobjektivem, počítače, potápěčská výbava včetně neoprenu, ploutví a nože (nepochybně v rímci tzv "dolus generalis" určená pro záškodnické akce), náhradní násada ke krumpáči (přechovávaná nepochybně v úmyslu dopouštět se rasového násilí), krumpáč, dva rýče, tři polní lopatky, z toho dvě skládací (a tedy zákeřné), pily, sekery a jiné nebezpečné a zneužitelné nářadí, závadné příspěvky jako je tento na diskusních fórech jako je toto, ...na sestavení exemplárního případu terorismu a trestu by to stačilo : "V úmyslu poškodit ústavní zřízení nebo obranyschopnost České republiky, narušit...., závažným způsobem zastrašit...nebo protiprávně přinutit... shromaždoval prostředky za účelem provedení útoku..., v úmyslu nedovoleně vyrábět anebo jinak získat, přechovával jadernou , chemickou nebo jinou zbraň a provádět nedovolený výzkum, a vývoj jaderné chemické nebo jiné zbraně nebo bojového prostředku nebo výbušniny zakázané zákonem nebo mezinárodní smlouvou...příprava je trestná...." Suma sumárum, mohlo by to vynést až dvacet let státního zaopatření. To kvůli čemu byly ty policejní manévry, je proti tomuhle úplné prd. Vidím se s hubou na dlažbě, se spoutanýma rukama za zády, hlídán ozbrojenci a zakulenci, vedle naaranžovaná výstava nalezeného teroristického vybavení. Možná, že by z nás udělali i organizovanou skupinu. Už toho stačilo i méně aby člověk dostal provaz nebo šel pod sekyru...
    Jak to tak po sobě čtu, abych se šel nahlásit nebo se neprodleně sám zatknul. To jsem netušil, co jsem zač....

    OdpovědětVymazat
  25. Na vlažnost, neurčitost, bezbarvost a nerozhodnost zajdeme.
    Naučili jsme se dobře si žít, nenaučili jsme se usilovat o něco jiného,ani hájit zděděné.
    Hamletovská Evropa.
    Amen

    ST.

    OdpovědětVymazat
  26. Ještě něco teroristické a nacistické literatury : Průmyslová toxikologie, periodická tabulka prvků včetně aktinoidů a transuranů, E. Romp : Chemie v kostce, vydáno 194O, přeložil Ing. Kyzlink(asi nějaký přisluhovač). Našlo by se toho mnohem víc....

    OdpovědětVymazat
  27. Anomymní ano. A na ovčí relativizaci dobra. Poskytněme vlkovi kus masa ze svého těla, vždyť i on má právo žít. Co právo, nárok! Kdo nedá dobrovolně, sami mu vyrveme.

    OdpovědětVymazat
  28. EKoKvětinkách a Létavicích2. října 2015 v 8:14:00 SELČ

    Záměrně se ptám, KDO z vás je ochoten protestovat, vést odboj i sám, jen jednoduchou věcí? Když nás sejří ČTV tak ji jednoduše neplaťte. Je to zbytečné? Jak prosté. „Na jedno prkno tucet razítek“, „Místo pole stohy lejster“ nebo řepky „Já čepuju, stát šmíruje“ změní tyto sviňárny něco? Ano odboj.
    Půjdete na demonstraci proti zavedení elektronické evidence tržeb, která bude 28. října v Praze. Převaha tam bude policejních kameramanů a ti z ČT jim budou za Vaše love radostně sekundovat, zahalit tvář proti ztotožnění účastníků snad mohou jen arabské ženy, ostatní poruší zákon. Od nalého odboje vede cesta k velkému, jen čas. A je toho víc, co nám podstrkují, střelbu v USA, omezte vlastnění zbraní legálům, ti ostatní udá provokatér nebo soused důvěrník. No a tak se ptám kam jden, nebo už tam jsme. Já si to pamatuji, už to tu bylo nadlouho.
    A pozor až budete potřebovat ochranu, nepřijedou dřív než PO! Udání nas. pracovníkem, dojezd 8 min, vloupání do chaty 180 min. Cvičný (12/rok) poplach v nejmenovaném skladu LZL 6 min. Požár (skutečný) 36 min.tamtéž. Na té ČTV si ověřte svoji skutečnou odvahu, netřeba nic dodávat ANI KOMENTOVAT, jen ano/ne.
    4P

    OdpovědětVymazat
  29. Všechno je pravda EK, ale:

    Neplatit poplatky je neúčinné. Můj syn je neplatí - a musel úřadu několikrát písemně potvrzovat, že NEMÁ TV přijímač. A vyhrožovali domovní prohlídkou, ke které ale nikdy (dosud) nedošlo. Lumpárna je v tom totiž ta, že se naplatí SLUŽBY ČTV, ale MOŽNOST přijímat jakýkoliv TV program,.

    V našem ústavu máme několik uzavřených TV okruhů. Analogových, takže se státní/veřejnou TV si ani neškrtneme. Za každý z aparátů se platí poplatek, dokonce i když leží ve skladu. Ten nemusí platit jen obchody. Jakmile jste "koncový zákazník", tak platíte. Ani přechod na AV režim a vymontování tuneru právně nepomáhá. Načalstvo to vzdalo, platí. Státní kasa nás přiživuje a tak je to jen přehazování peněz z levé kapsy do pravé. Soudní spor podle právníku nemůžeme vyhrát - museli bychom používat studiové monitory, které NIKDY neměly VHF vstup. Jsou ale desetkrát dražší, než běžné TVP, které nám zcela vyhoví. Takže se částečně platí, částečně nepřiznává. A tak je to se vším. Neplacení koncesionářských poplatků je vlastně jen klukovina, plané gesto. I kdyby přestala platit třetina domácností, státní rozpočet to TV oblbovačům snadno z eráru dorovná.
    S demonstracemi je to podobné. Pokud bude v místě, půjdu. Ale abych si vzal volno, jel tři sta km do Matičky Stověžaté, zahulákal si na demošce (bez "burky", ať si mě nafilmují) a pak se zase "odpendolinoval" zpátky a zvýšil tak počet demonstrujících o jeden kus... Vidí v tom někdo nějaký smysl?

    Proto tvrdím, že ještě nenazrál čas na protesty. Bude muset být mnohem hůř, abych já (a spousta jiných) pohnula svou línou prdelí a začala konat. Zatím zůstáváme u remcání.

    A chtěl bych upozornit: Tenhle blog NENÍ protistátní. Upozorňuje hlavně na lži a manipulace, na vymývání mozků. Že přitom někdy velmi nesouhlasím s politikou ČR je docela možné, ale je to jen "side-efect". Národ si svobodně* zvolil svoji reprezentaci takovou, jaká je. Nezdá se mi, že má smysl protestovat proti národu - i kdyby byl sebehloupější.

    */ národ zvolil své představitele podle svého rozumu, ale i na základě INFORMACÍ O KANDIDÁTECH. A TAM SE PODVÁDĚLO...

    OdpovědětVymazat
  30. EK činím strašlivé doznání. Nemám a neplatím. Býval jsem dost televizní, jenže jak šel čas a spousta jiných zájmů, včetně internetu a jeho možností (včera intenzívně pročítal kde co o focení) přestalo mě bavit tupě konzumovat předkládanou krmi. Po odpojení se od toho trychtýře asi před deseti lety se mé myšlení čím dál tím víc liší od názorů civitelů (Od civět, nikoli od civis - občan. Ačkoli..., ano. I tak.)Někteří nejen že nechápou, ale reagují až nepřátelsky.

    Začínající podzim se pěkně barví, jestli zítra bude fotografično, vyrazím cvičit. Pohled kvalitním hledáčkem je stejný jako pohled do zbraňové optiky, dobrý výběr motivu, dobrá kompozice, dobré ostření a citlivým stiskem spouště mají hodně společného s výběrem cíle, vyhodnocením, zamířením a citlivým stiskem spouště. Sériové focení je jako střelba dávkou. Čas, clona, korekce expozice jsou jako vyhodnocení balistický údajů. Návyky z jedné činnosti jsou užitečné pro činnost druhou. A naopak.

    OdpovědětVymazat
  31. Kocoure, jak to, že tenhle blog není protistádní? Nepochybně by se našel nějaký stád, jehož majitelé by ho za protistádní považovali. Ostatně není zapotřebí aby byl proti konkrétnímu stádu. Stačí, že narušuje koncepci stádu jako takového, což logicky musí vyvolávat nevoli všech stádníků.

    Není významné co čím bylo, ale co čím je. To by mohli vyžadovat placení poplatku i za vymontovanou obrazovku, s argumentem, že byla součástí přijímače. Co se týče sporu, troufám si předvídat, že byste nakonec uspěli. Ale byla by to fuška. Je pochopení rozdílu mezi televizním přijímačem a monitorem je velmi náročné na právnické chápání. Nepochybně by bylo nutno opatřit znalecký posudek z oboru elektrotechniky. Několik znaleckých posudků. A mohl by být precedent, který by strhl lavinu.

    Demostrace...ano. Prakticky zmiňuješ spontánní řád. Velké události mají velké příčiny. Jestliže většina rozhoduje jak rozhoduje a volí jak volí, je to tím, že jí to vyhovuje.

    Je sice jednoduché, ale tvrdím, že navzdor tomu pravdivé ekonomické vysvětlení. Že většina nynější stav považuje za přijatelnější, než transakční náklady, které by musela vynaložit na jeho změnu. Nespokojená menšina sice nynější stav považuje za daleko méně přijatelný a obává se jeho zhoršení v budoucnu, ale ví, že transakční náklady, které by musela vynaložit na změnu by byly, pokud vůbec by to bylo možné, v hrubém nepoměru k výnosu ze změny. Proto v souladu s principy human action, transakčních nákladů a mezního užitku, lidé místo na změnu systému, tedy příčiny, vynakládají úsilí na zmírnění následků jeho fungování. Asi tak jako když nemůžeš poručit větru, dešti,ale vhodně se oblečeš a použiješ deštník. V případě politického počasí je to obdobné.

    OdpovědětVymazat
  32. Mám, platím - a nedívám se.
    Tedy - velmi, velmi zřídka. Ovšem moje žena se dívá. Výhradně na krimiseriály, nikdy na zprávy. A seriálů a detektivek je spousta. To když pracovala nebylo možné -leda přes video. Nahrát - přehrát - smazat. Ale často už nebylo sil. Ráno bylo třeba jít na zkoušku a večer zas bylo představení.

    Takže se nedá nic dělat. Užívá si důchodu a nemám právo jí v tom bránit. Takže jsem odbojník - teoretik. Hanba mi.

    OdpovědětVymazat
  33. Ale jistě Schumachere,
    je to tak. Nikomu se nechce jít do nejistoty, znovu si vybojovávat postavení, kterého dosáhl. Ať už je to předák nádvorní party nebo předseda vlády. To jsem už několikrát psal. Pomalé vaření žáby. Já se jenom snažím žábě před její vypoulené oči nastrčit teploměr. Nikoliv transparent VYSKOČ! Ovšem zdá se, že zbytečně.

    O.T.: Objednal jsem si z Číny přídavný hledáček k zrcadlovce. Zatím nedošel.

    OdpovědětVymazat
  34. Tak jo.
    Počkáme až nebudem mít co ztratit a pak budem bojovat o to co nemáme, je to tak dobře? Já tomu moc nerozumím, začnu dřív, třeba sám, což je z hlediska prozrazení nejlepší řešení.
    4P

    OdpovědětVymazat
  35. Národ si zvolil docela racionálně menší zlo z toho, co bylo v nabídce. V tomhle žádný problém není. Ten je v tom, že jsme líní se postarat o to, aby příště bylo v nabídce něco přijatelného.
    Vina za destrukci civilizace nepadá ani tak na sluníčkáře (komu není z hůry dáno, v apatice nekoupí), ale především na ty, kteří sice chápou, co se děje, ale přesto s tím nic nedělají.

    OdpovědětVymazat
  36. Kocoure, tohle naprosto zásadní napíšeš, jen tak ? Objednal jsem si z Číny přídavný hledáček k zrcadlovce... Bez odkazu? Bez rozkošatělého pojednání co že to je, jak tuze to je dobré ba tak nutné, že bez toho se zrcadlovkář neobejde? HEČ, já mám přídavný hledáček.... A co chudáci ostatní zrcadlovkáři, polopropustní zrcadlovkáři či bezzrcadlovkáři? Bez přídavného hledáčku.

    Zítra vyrazím cvičit focení, nejradši bych jen s lehoučkou pevnou pětatřicítkou (po přepočtu padesátkou) než s půlkilovým hrncem. Navíc je to i takové hezčí, uměřené. A nerozptyluje "úžasnými možnostmi kompozice".

    OdpovědětVymazat
  37. To Zdeněk Ž.:
    Já (mluvím jen za sebe) tu nevidím nikoho, komu bych dal svůj hlas. Nikoho, kdo by mohl zaujmout i ostatní, já mám jen heden hlas. Radikálové se většinou odkopou, protože jsou jenom "proti něčemu" a buď navrhují řešení, která jsou neproveditelná, nebo žádná pozitivní řešení nenavrhují vůbec.
    A ti ostatní? Ti se starají hlavně o to, aby byli zvoleni a aby měli na příští čtyři roky vystaráno.

    P.S.: Kde to sakra jsme, když nás k národní hrdosti musí vyzývat poloviční Japonec?

    Přihlásil jsem se do hnutí 2080. Poděkovali mi - a nic. Ticho po pěšině.

    OdpovědětVymazat
  38. Já se do žádného hnutí nehrnu. Nikdy nevím kam se pohne. Dnes se hýbe tak, zítra jinak. Prostě hnutí. Nebo jen je aby bylo, případně aby někoho vyneslo nahoru. Nerad mám pošlapaná záda.

    OdpovědětVymazat
  39. Kocoure, tak jsem si přečetl rozhovor s Robejškem....
    Do čehos to duši dal...
    Sice zajímavé myšlenky pro příjemnou pivní debatu, ale v komplexu mimo realitu.

    OdpovědětVymazat
  40. TO obuvník.
    Naja, ale pořád tu někdo křičí, že by se mělo něco dělat. Ale je to asi stejný debatní kroužek jako tady. JEN SLAVNĚJŠÍ.
    Že bych podvědomě čekal na svého Vůdce?

    OdpovědětVymazat
  41. Kocoure, na vůdce Vůdce nemusíš čekat. Najdeš v zrcadle.

    Mě se ten spolek jeví jako banda socialistů, kteří nynější regulaci chtějí nahradit větší regulací. Jedny umělé monopoly jednotným umělým monopolem. Jejich cesta vede k řízenému hospodářství a přídělovému systému. Až vyvlastní superbohaté dojde řada na bohaté pak na méně bohaté, pak na méně chudé,pak na všechny. Až na privilegovanou kastu přerozdělovatelů a určovatelů dobra. V tomhle směru není třeba nic vymýšlet, stačí povolat Kim Čong Ila, ochotně by se toho ujal.

    Jejich představa je typicky nesprávná. Následkům regulace chtějí čelit dokonalejší, podle jejich představ "osvícenou" regulací.

    Věnuj pozornost tomu, co v záplavě "informací" zapadlo. Záporné úrokové sazbě. Co je její příčinou. Svobodný trh nebo regulace vytvářející monopol vnucené služby? Kdyby v době koněspřežky byla nynější byrokratická regulace, samozřejmě, že pro obecné blaho, jak by se rozvíjela parní trakce? Nebezpečné výbuchem ohrožující kotle, nedojící krávy, padající ptactvo otrávené kouřem, spousta mrtvých, protože člověk nemůže přežít rychlost čtyřicet kilometrů v hodině...To samé v případě spalovacího motoru, automobilů, letadel. Na jaderné elektrárny vůbec zapomeň. A na elektřinu vůbec. Vzpomeň na spor mezi Edisonem a Westinghausem. Jestliže v době vynálezu kola by byl mocný regulační úřad s úředníky, kteří by měli možnost vidět do budoucnosti, zakázali by je. Protože ty následky, to vše co kolo způsobilo.... Chodili bychom pěšky. Ostatně, stačil by jen patentový úřad a náležité předpisy.

    Proto, bez ohledu na dílčí postřehy, představa toho podniku je nerozumná.

    OdpovědětVymazat
  42. Co se týče hrdosti, je nebo není. Jako láska. Nelze nařídit. Sice lze vyžadovat vnější projevy... Hrdost je prožívání. Samozřejmě, že ji lze vzbudit. Tak jako například lásku k Vůdci aby za něho byl položen i život. Jenže řeč je o spontánní hrdosti z potěšení nad svým dílem, nad úspěchem, který přináší potěšení. Toto nelze nařídit. Kromě mylná je představa hrdosti samotné o sobě, jestliže není její nositel. Tak jako představa suverenity, jestliže není suverén. Hrdost je projevem někoho a něčeho. Není bez někoho a něčeho. Jsem velmi obezřetný. Pozoruji pokusy využít nebezpečí, snahu posílit pocit nebezpečí, shánět ovce do stáda a vládnout mu. Pozoruji snahy těch a oněch vytvářet houfy oveček. Na jedné straně dupajících "mit einem Schritt", na druhé straně...ze zvědavosti jsem po Meteoru vyslechl zprávy Čro. Tradičně "výživné" a "výběrové". Následky bombardování v Afghanistánu, pak cosi naprosto nepodstatného na co si proto ani nevzpomenu, a pak sdělení nějaké mluvčí nějaké zdejší lidskoprávní organizace domáhající se toho aby zde usídlení "migranti"(usídlení migranti, to mě dostalo) měli mimo jiné volební právo a i jiná politická práva včetně být členy politických stran, aby mohli působit ve prospěch ostatních migrantů. Což mi velmi zvedlo tlak a tak dokonale probralo, že jsem vylezl z pelechu. Co mi to připomíná...novozákonní... Ježíš pravil: "A co ptactvo nebeské, neoře, neseje, nesklízí, a přece je živo." Profesionální dotovaný a žebrající humanitární dobroser lidskoprávní požaduje občanská práva, rozuměj chleba a koláče pro neobčany, kteří neorají, nesejí, nesklízejí. Více oveček znamená více dotací, více dotací znamená více oveček...

    V nynější situaci připomínám Karla Čapka :
    Vůdce : "Vy pakáži, teprve Já z vás udělal národ!"

    OdpovědětVymazat
  43. No právě, Schumachere.
    Ale - druhá strana směřování je rovněž na draka. Nikdy nekončící růst. Nebo "udržitelný rozvoj". Ono to vyrábění (levně, v Číně a inovovat každé tři měsíce!!) a konzumace (tohle musíš mít! vyměň staré za nové!) je stejně nesmyslná, jako ty regulace typu "my víme nejlépe, co je pro vás dobré", "české mléko na český stůl" atd. Konkurence a svobodný trh jsou ale vlastně stejně nepravdivá hesla: Monopoly se postarají, aby ve skutečnosti neplatila.
    Anarcho-kapitalismus prostě dneska nefunguje. A "zlatá střední, vyšlapaná, kde je všechna tráva vyžraná?"
    Na D-F jsem se kdysi hádal, že společnost, byvše zbavena struktury si ji znova sama vytvoří. Vždycky se to stalo. Už jen pro ochranu slabších, jinak to skončí historicky daleko v minulosti. Prvobytně pospolná by proti tomu byla docela moderní.
    Takže vertikální struktura se bude vytvářet vždy, otázka je, jaká bude. Studijní materiály mám nikoliv v odborné literatuře, která je pro mě až nečitelná (a většinou příšerně sebestředná) ale v SF. Malevil, Bídné roky, 1984, Překrásný nový svět, Muži pod ochranou, Pán much atd. Prostě fabule, kterou autor rozvíjí podle svých představ o lidech, jak je zná on. A kupodivu se ani od sebe moc neliší. Buď mají "hepáč", nebo k němu jen pomalu směřují a kniha končí dřív, protože happy-end si autor nedokázal představit.

    Když to vezmu zgruntu, za dnešní "bordel" na Blízkém východě může kdo? Zájmy západních zemí, které "zavrtaly" do do té doby stabilníjh diktatur? Boj jednotlivých tamních diktatur o moc? Nebo náboženská nesnášenlivost? Nebo jen přelidnění - tedy opět vlivem náboženství?
    A my si tady klidně a s fanfárami vpustíme nekompatibilní "rasu", kulturu, s naprosto jinými prioritami.
    Jen proto, že Německo kdysi potřebovalo Gastarbeitery - a má v národní povaze zabudovaný permanentní "pocit viny" za obě světové války. Úpěnlivě se dnes snaží zavdat příčinu k té třetí. Přinejmenším občanské.

    Kdekdo si hraje na ředitele světa - Hollande přikázal Putinovi, že Rusko smí útočit pouze na ty povstalce, které nevyzbrojuje USA a EU. Dost jsem se nasmál při pomyšlení, jak Putin srazi podpadky, zasalutuje a odejde jako spráskaný pes.

    Bože, té francké nemyšlenosti...

    OdpovědětVymazat
  44. Kocoure, aktuálně dobroserové mají zásadní problém. Jak tu masu tady udržet.

    OdpovědětVymazat
  45. Nojo - ale je to myslím spíše nerudovský problém. Kam s ní?

    OdpovědětVymazat
  46. Kocoure, to není náš problém. Jako chtít aby voda tekla do kopce. Buďme rádi, že jsme na kopci. Stačí nestavit hráze.

    OdpovědětVymazat

"Pravidla moštárny" jsou stejná jako v Hospůdce. Spammeři a trollové budou bez milosti likvidováni. Hlasatelé jiných (i opačných) názorů než má Kocour však nikoliv.

Jak se podepsat? >> Komentovat jako >> Název/Adresa URL >>Název a vepsat svůj nick nebo jméno. Pak >> Pokračovat a nakonec >> Publikovat. (Počkat, až to Drak nebo Kocour propustí na obrazovku.)