Prohledat tento blog

středa 3. července 2019

Co Čech to machr

   Ne, nebude to nic o "zlatých českých ručičkách". Ty nezpochybňuji ani náhodou. I když je jich už míň a míň. Kdysi, když se něco pokazilo, tak majitel jako první pomoc zkusil věc opravit sám. Když zjistil, že je to nad jeho síly nebo spíš vědomosti, hledal někoho známého, který by to uměl. Až pak přišla na řadu oficiální opravna. Jako poslední možnost byla zakoupení nové věci. Dneska se to děje spíše v opačném pořadí. Peněz je dost, kdo by se s tím patlal. Když není dost peněz, tak si vezmeme půjčku, kterou neumíme splácet a tak nás exekutor pošle do insolvence a my pak budeme plakat před kamerami, že nám vzal i střechu nad hlavou.

   Že je to proto, že jsme si žili nad poměry a "nutně se museli před sousedy ukázat" třeba zájezdem do Emirátů v tom mediálním žalozpěvu obvykle už nebývá.



   Kdybych se nevrátil minulý týden z Ruska, asi bych si toho vůbec nevšiml. Ale při cestě z letiště autobus nezvykle poskakoval po ulicích Prahy - na rozdíl od hladké jízdy mnohem starších busů v Petrohradě. V Praze díry, sem tam nějaké oprávky - ale před polednem na nich nikdo nepracoval.
  Už na parkovišti jsem viděl na zemi spoustu nedopalků, vajglů. Taky věc, kterou jsem několik už dní neviděl. Ne, že by Rusové na ulici nekouřili. Kouřili, ale nedopalky byly v odpadkových koších. Nicméně mi opravdu doťuklo, že jsem doma v okamžiku, kdy jsem na sebe pustil českou televizi. V Praze byl od toho dne vyhlášen zákaz kouření a používání otevřeného ohně i v parcích. A reportéři (tuším z TV PRIMA) zašli do parků a hledali ty, kteří zákazu neuposlechli. Bylo jich dost. Ale místo toho, aby řekli "Promiňte, nevěděl jsem nebo neuvědomil jsem si" tak začali do kamery zdůvodňovat, že zákaz je nesmyslný a že ho nehodlají respektovat. A že jim to nikdo průkazně "nesdělil".
   Dokonce ani městský strážník o zákazu údajně nevěděl, ale hned zaútočil, že to TV nemusí zajímat. Podrážděná agrese místo toho, aby si ověřil, že takový zákaz existuje. A tak je to se vším. S vjížděním do křižovatky na červenou, nedání přednosti chodcům atd. Nebo trapné diskuze přistižených černých pasažérů v tramvajích či autobusech.    Většina Čechů se domnívá, že oni osobně jsou z jakéhokoliv řádu vyjmuti, že se jich netýká. Většinou se pokoušejí o obranu ve stylu "A víte, kdo já jsem?!"

   Ostatně ta shromáždění "Miliónu chvilek nenávisti" jsou vlastně vedena ve stejném duchu. Někdo byl zvolen, někdo jiný právoplatně jmenován, ale jim se to prostě nelíbí, oni to chtějí jinak. Nesouhlasí s tím, že Babiš nastoupil na místo ministerského předsedy jako člen hnutí, které vyhrálo svobodné volby. Volby prostě nehodlají respektovat, protože ti, kteří ho zvolil byli v nejlepším případě "špatně informováni", v horším to byla "spodina  společnosti", totální hlupáci. Z toho mi vychází, že oni sami jsou opakem, výkvětem společnosti, moudrými a spravedlivými lidmi.
Jsou to prostě machři, vyvolení.

   Jenže demokracie znamená, že se menšina má podřídit většině, jinak nejde o demokracii, ale o anarchii. A podle mého názoru jde o anarchii, která vypadá, jako by byla odněkud řízena. Někdo prostě nechce čekat a musí být po jeho - ale ne ve svobodných volbách, protože ty by podle odhadů vyhrálo ANO ještě přesvědčivěji než posledně. Proto se ani v jednom projevu neobjevil požadavek na předčasné volby. Nemám nic proti demonstracím, aspoň si kluci, co dělají amplifikaci a telestěny vydělají. Jenom se  mi hrubě nelíbí to, že víc jak 30% voličů považují za spodinu.

Že to nijak nesouvisí s vajgly na zemi a s kouřením v parcích!? Myslím, že "vrcholově" ano. Nejsme totiž sebevědomý národ. Jenom národ, který si na střídačku o sobě myslí, že je nejlepší na světě (to když vyhrajeme nějaký sportovní mač) nebo že jsme úplní nýmandi.

 Abychom neohrozili své hmotné "výdobytky" tak raději ani nemáme děti s argumentem, že je nemůžeme přivést "do takového světa". Globální oteplování a tak... 

A tak vymíráme. Zcela oprávněně. 



7 komentářů:

  1. K poslední větě tohoto článku...

    Včera jsem viděla, jak přede mnou pochoduje budoucnost.Šla zahalená žena, jen oči jí koukaly a za ní pět dětiček pěkně v řádce, jako káčátka. Jejich černé vlásky čechral milý český letní větříček a ty dětičky tady byly DOMA..

    OdpovědětVymazat
  2. Odpovědi
    1. Ono je to sice pravda, ale...
      Nepodceňujme rozkladný vliv okolí. Pokud se nějakým způsobe zabrání vytvoření islámských (arabských atd.) ghet tak se tradice budou rozvolňvat. Je to na našich "orgánech" a na "zákonotvůrcích", aby jim nedovolili překračovat zákony ČR. V odlišném prostředí to funguje i v tak tuhé ideologii, jako je islám*. Bojím se jedině chamtivosti zdejších obyvatel, aby neprodávali své pozemky "větší nabídce" a nedovolili tak vznik ghet jako ve Francii, Belgii a Německu.

      */ Komunismus v Rusku byl taky dost tuhý režim a Rusové jsou poměrně ovladatelní věrchuškou - ale viděl jsem, že se ruská mentalita pomalu vrací do carské doby aniž by nějak zcela zavrhovali ono komunistické období. Takže jistá naděje tu je.

      Vymazat
    2. Muslimské dělohy se nebudu nikoho ptát,kolik mají rodit dětí. Ty děti se nebudou ptát, jestli vadí, jak se chovají,budou se chovat,jak jsou tisíce let zvyklé. Jako dospělí budou plnit svoje poslání,které mají v krvi - hlava nehlava.Evoluce se pozvolna překulí zpátky, svět se bude valit do rozvalin a nepořádků. Chtěla bych sem nakouknout třeba jen už za sto let. Bude stačit deset generací, možná o něco víc.......

      Vymazat
  3. No, my už to nezjistíme...

    Ale po úpadku civilizace nastává nový rozvoj - jiné civilizace. Za střídání stráží si ale můžeme z 99% sami. Druh, který se nemnoží, vymírá. To neobkecá ani sv. Gréta.

    Škoda je toho, že budou znovu objevovat věci, které už byly objeveny dávno.
    Některé dokonce několikrát.
    Jejich archeologové budou vytahovat ze sklepení a jeskyní věci, které jsou pro nás normální a budou dumat, k čemu nám byly třeba ty ploché krabičky z plastu, které se vykopaly u mnohých koster. Jako by tam mělo být něco namalováno - ale není tam nic. Že je to "chytrý mobil" nebudou ani tušit - protože povídání o mobilech, se kterými se dalo domluvit po celé, světě je přede pohádka pro děti...

    OdpovědětVymazat
  4. Ve státech, jako Rusko, Německo, Anglie byli lidé zvyklí na svého cára, císaře nebo krále, takže tam tu autoritu mají v krvi. Češi byli od konce Přemyslovců v podstatě bezprizorní, vládl jim kde kdo. Zejména v době reformace byly autority demontovány zcela nevídaným způsobem.
    Z toho nás Habsburgové nedostali, už přesvědčit je, že se musí nechat korunovat za českého krále jim bylo zatěžko.
    Dnes převládá idealizovaný pohled na Masarykovu republiku. Kdo se však dostal k novinám z té doby, musí být překvapen, jak podobné politické poměry tenkrát vládly. Kmotři, defraudanti, podvodníci na denním pořádku.
    Neúcta ke zvoleným zástupcům a trvalé pomlouvání autority je jenom pokračování několika století české revolty proti "panstvu".
    Zda se náš dorost jednou identifikuje se svým státem, těžko předpovídat. Ale pokud nepřijdou k rozumu, obsadí je otroci cizí ideologie, která je s tou naší ze zásady v rozporu a zotročí je také.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ona ta disciplína často vede k celonárodním průšvihům.
      Hitler, Stalin, Mao, "zelená" Merkel...
      Měl jsem pratetu - Němku. Ta měla Dolfiho fotku pořád schovanou v kredenci. Nebo zbytek rodiny - Poláci. Otčina a Bůh - nebo naopak. Tak mě někdy napadá, že to naše "rebelantství" je možná někdy lepší. I když "celonárodně" spadnout do průšvihu taky umíme - viz volby v roce 1948.

      Vymazat

"Pravidla moštárny" jsou stejná jako v Hospůdce. Spammeři a trollové budou bez milosti likvidováni. Hlasatelé jiných (i opačných) názorů než má Kocour však nikoliv.

Jak se podepsat? >> Komentovat jako >> Název/Adresa URL >>Název a vepsat svůj nick nebo jméno. Pak >> Pokračovat a nakonec >> Publikovat. (Počkat, až to Drak nebo Kocour propustí na obrazovku.)