Prohledat tento blog

pátek 25. října 2019

Poseroutkové

Západní kultura nám nějak vyměkla.



   Neexistence opravdu vážných situací, které by donutily většinu populace se starat o samotné přežití sebe nebo svého rodu, to jest nějaká velká válka, přírodní katastrofa nebo epidemie způsobuje tuhle nepochopitelnou situaci. Ve společnosti vyhrávají "boj o koryta" ne lidé silní, ale lide konformní. Tím nechci tvrdit, že se jedná o lidi jakkoliv morálně pevné. Ke svým postům se často dopracovali jednak podlézáním těm silnějším, jednak nekrvavou likvidací svých protivníků pomluvami, donášením, podrazy. O místo ve společnosti, které si takto vydobyli se bojí. Nedovedou si vůbec představit, že by o ně přišli a museli se živit prací. Skutečnou prací. A právě na takové cílí jiná sorta lidí, kterým říkám vyděrači. Ne takoví ti, kteří vyhrožují zabitím vašich dětí nebo prozrazením, že jste se v mládí stýkali s někým, kdo je v současnosti v obecné nepřízni. Ale daleko sofistikovanějšími způsoby. 


Aktivisté. Genderoví bojovníci, multikulturalisté, všechny ty spolky na záchranu planety Země před lidmi samými, zelení, oteplovači, #MeToo atd. atp. 

  Jejich síla spočívá jen a jen ve zbabělosti výše popsané "věrchušky. Politické, ekonomické, společenské, umělecké. Někteří z nich (netuším kolik jich je na procenta) určitě mají své "máslo na hlavě", tedy něco provedli a bojí se, že to vyjde najevo.  
Ale valná většina z nich má jen strach, když vidí, jak je snadné je znectít (čti "pomluvit") ve veřejných sdělovacích prostředcích a "snížit jim rating". Ohrozit jejich postavení. Ani jejich čisté svědomí je strachu nezbaví - všechny ty útoky jsou totiž vedeny tak, aby poškodily nebo zlikvidovaly svou oběť, aniž by bylo třeba jakýchkoliv důkazů. Žurnalisté - ti jdou po senzacích, protože ty způsobují "prodejnost" a "sledovanost" a jsou nezbytným článkem toho to vydírání. Bez nich by to prostě nefungovalo. Proto tak pohrdám valnou většinou žurnalistů ze všech myslitelných médií. Je mezi nimi opravdu nezanedbatelné množství "prodejných děvek". 

   Tím nemyslím, že by za novinářem X někdo přišel a vyhrožoval mu zabitím jeho dětí nebo prozrazením nějakých jeho intimit konkurenčnímu médiu - tedy jiným "prodejným děvkám". Kdepak. Tak jako existuje institut autocenzury existuje i pocit vlastní velikosti, podmíněný vlastním sebevědomím. Takto "sebevědomý člověk" si ovšem uvědomuje, že jeho sebevědomí není podložené fakty, faktickou prací nebo vědomostmi a znalostmi, ale většinou jen pověstí a styky. A pokud nebude dostatečně "výkonný", může o svou pověst a tedy i styky snadno přijít. 

   Takže takový novinář se snaží "rozkrývat populární kauzy", často se připojuje k cizím kauzám způsobem Copy a Paste. Je to pohodlné. Prodejnost a sledovanost média stoupá, "lid v podhradí" dostane svou dávku "krve". 

   A "vyděrači nové doby" jen vymýšlejí, jak získat bezpracně peníze. Protože za mnoha kauzami je skutečné vydírání. Většina námitek proti liniovým stavbám a podobným projektům zmizí, jakmile se odpůrcům třeba jaderného úložiště nebo dálnice odevzdá úplatek. Najednou se zjistí, že vzácný křeček polní už dotčenou lokalitu neobývá a že skalní podloží pod vesnici je tak pevné, že ji radioaktivita neohrozí po mnoho staletí. Nebo že si už dáma přesně nepamatuje, zda ji tenkrát osahával pan C nebo D protože tenkrát před dvaceti lety byla opilá nebo sjetá kokainem.

   Poslední dobou jsou to aktivisté, kteří se zaklínají životním prostředím, změnou klimatu, svobodou rozhodovat o svém "tekutém" pohlaví atd. Aktivisté z LGBTI to dokázali v čerstvé kauze Procter & Gamble. (Pokud to není marketingový trik jak dostat svou značku na výsluní zájmu veřejnosti.) 
Ale spíše ne. Posledních pár let stačí "položit požadavek", sebe nesmyslnější a zcela neoprávněný a dát mu patřičnou publicitu. Nastupují klasická média, sociální sítě atd. O zbytek nesmyslného tanečku se postarají výše uvedení zbabělci na vyšších místech politiky, univerzit, kultury, ba i obchodu.

   Takové ataky se nikdy nesměřují na lidi méně významné. Nebývají tak bohatí, aby si mohli dovolit ze svého bohatství větší část ztratit ani tak vysoko postavení, aby se o své postavení tak hrozně báli. Uživí se i rukama nebo hlavou. Klidně to nechávají dojít až k soudu - kde to ovšem většinou ani nedoputuje (pokud se do toho nezačne míchat úřad ombudsmana). Neslyšel jsem ještě o případu, že by si stárnoucí herečka vzpomněla po dvou desetiletích na to, jak ji tenkrát v karavanu obtěžoval třeba osvětlovač nebo kameraman a požadovala satisfakci v řádech milionů dolarů. Ale o spoustě jiných případů, kdy napadený může něco ztratit, slyšet je velice. 

   Aby se tenhle absurdní kolotoč roztočil je třeba  mít všechny tři prvky: aktivistu (vyděrače), novináře (zbabělce nebo kariéristu) a výše postavenou oběť, která se tak bojí o své místo, že zapomněla, že by měla "mít koule". 

   Vysloví požadavek a na druhých žádají jeho splnění. Mediální děvky to rozprostřou po společnosti. Za to společnosti nikdo nic neslíbí - snad jen to, že příště vydírat budou kvůli něčemu  jinému. A přitvrdí.

Jak prosté...



Venceremos?
No passaran?


4 komentáře:

  1. Chybí-li nám nepřítel, musíme si ho vymyslet, jinak bychom zde stáli bezradní. Politika potřebuje nepřítele, jako káva kofein.
    Vládnoucí kamarilla samozřejmě nepřítele má, to jsou ti nezvolení z konkurenční kamarilly.
    Ale běžný občan, začínající ráno v šest, práci čest, ten nic neví, tomu je třeba něco předložit, za co by měl bojovat.
    Byly to šílené krávy, krmené jakýmisi nemocnými mozky, poté kdosi vynalezl Le Waldsterben, jak si z toho utahovali Francouzi, ptačí chřipku, prasečí mor a nyní, díky 16-leté holčičce, která se naučila přednášet texty svého tatínka Svante, máme éru zachrany klímy. V pátek vyjdou do ulic záškoláci spasit Klimu, muslimové do mešit k Alláhovi, v sobotu židé do synagogy k svému JHW, v neděli věřící do kostela ke Kristovi a v pondělí živnostníci podle tradice modří alespoň dopoledne. Ale to se těch opravdu pracujících netýká.
    Hledání cecku, kam se přisát, začíná výběrem politické strany a hochů, s kterými chceme mluvit. Za správné příspěvky na sociálních sítích, pomoc s organizací demonstrací, vylepování bilboardů kyne funkce ve stranou ovládané instituci a to je cíl!
    My všichni, co bláhově investovali energii do studia, vymýšleli projekty a něco vybudovali zůstaneme těmi káfiry, jak náz zovou muslimové, my je musíme živit a oslavovat.
    Ti musí na ty všechny příživníky a líná děcka pracovat.

    OdpovědětVymazat
  2. Mildo,
    není to věc těch děcek, ba ani jejich loutkovodičů Je to věc těch, kteří přijmou z předpo*ranosti tuhle jejich hru. Ti mě iritují! Proto je titulní obrázek takový, jaký je. Mimo jiné - pštrosi hlavy do písku nestrkají, to je stále tradovaná fake news! [;>)

    OdpovědětVymazat
  3. EKo "z"pátečnících?30. října 2019 v 7:03:00 SEČ

    Lituji jen sám sebe, že nemám odvahu se jim postavit. Už se nepodivuji zoufalcům co vezmou zbraň a jdou si svoji beznaděj vyřídit, jen škoda každé rány co padne vedle.
    Sluníčkáři a podobní spasitelé čtěte:
    "Jste první generace, která vyžaduje klimatizaci v každé místnosti;
    všechny vaše akce a lekce jsou prováděny na počítači;máte TV v každé místnosti;
    strávíte každý den s elektronickými prostředky všeho druhu,
    místo abyste šli do pěšky školy, používáte velké množství všemožných vozidel, která ucpávají ulice.
    Jste největším spotřebitelem zbytného zboží v historii a neustále nakupujete nové nejdražší oblečení, aby bylo "módní"; Váš protest je inzerován výhradně digitálně a elektronicky".
    "Mládeži, než budete protestovat, vypněte klimatizaci, choďte do školy pěšky, vypněte telefon a čtěte knihy, místo nákupu baleného jídla si připravte sendvič"

    "Nic z toho se nestane, protože jste sobečtí, špatně a nedostatečně vzdělaní, ovládaní lidmi, kteří vás využívají pro svůj cíl tvrzením, že jste ušlechtilá prospěšná společnost, zatímco vy si užíváte nejdivočejší západní luxus .
    Probuďte se, napřed se učte a moudřete, nyní zavřete ústa.
    Před protestováním se prvně informujte o všech možných skutečnostech."

    a já dodám 4p

    OdpovědětVymazat
  4. Jaký svět si si dnes připraví, takový ho zítra budou mít.

    OdpovědětVymazat

"Pravidla moštárny" jsou stejná jako v Hospůdce. Spammeři a trollové budou bez milosti likvidováni. Hlasatelé jiných (i opačných) názorů než má Kocour však nikoliv.

Jak se podepsat? >> Komentovat jako >> Název/Adresa URL >>Název a vepsat svůj nick nebo jméno. Pak >> Pokračovat a nakonec >> Publikovat. (Počkat, až to Drak nebo Kocour propustí na obrazovku.)