Prohledat tento blog

pondělí 17. ledna 2022

PPP

   Pragmatický postoj pojišťoven
 


   Během onemocnění zákazníků covidem   pojišťovny   "životně" nepojišťují, až tři měsíce po prodělání a následné prohlídce.   Následky covidu jsou totiž  ne  až   tak řídké,   rozhodně hustší, než následky očkování.  Lidé po covidu musí počítat s tím, že budou mít často zvýšené pojistné o 20 - 200%.  Tak pravili zástupci pojišťoven. (A hned mají důvod zdražit.) 
Co s tím?



   Sílí moje přesvědčení, že "antivaxeři" jsou stále hlasitější a agresivnější neboť ztrácejí nervy. O "koronáč" už dávno nejde. Jde o ochotu se podvolit nějakému přijatému pravidlu. Někteří nejsou ochotni se pravidlu podřídit,  ale ani nejsou ochotni nést důsledky. Jejich řev sílí ´, ale množství klesá. Stále přibývá pragmatiků, kteří "chtějí mít pokoj". Ale někteří jsou pevní ve své víře jako Jan Hus.

   Djokovič třeba. Očkovat se nechce (jistě, jeho volba) ale na Australian Open chce, protože si chce zachovat renomé (I. hráč světa) a prachy. Když ho, protože vstup do Austrálie je jen pro očkované nechtějí, vyvolává dva soudy, Přitom se ukáže, že nejméně dvakrát podváděl v souvislosti s očkováním. 
   Celé Srbsko je vyhoštěním popuzeno. No jistě, ono to Srbsko krom Djokoviče celkem nic jiného světu nemůže nabídnout. (Možná dokonce vyhlásí Austrálii válku. [;>))

   Jenže Austrálie nemá důvod z pravidel která si sama na svém území vyhlásila ustupovat.    Nemá ani kam - proticovidová pravidla tam byla (a jsou) velmi přísná a veřejné mínění bylo proti Djokovočovi. Jak řekl v projevu jeden australský ministr "ani královna by sem nemohla vstoupit neočkovaná". Novak se tím vším lavírováním a soudy možná vyhnul veřejné ostudě - byl by nejspíš vypískán z kurtu.  Australáci prostě nemají rádi, když je někdo výrazně "rovnější" než ostatní. 

   U nás je to trochu jiné. Jednak "odbojní Češi", "smějici se bestie" mají v genech ten podpovrchový odboj, disidentství, jednak celkem obdivují všechny, kteří se dokáží postavit proti oficiální moci a závidí jim, což je další vlastnost. Sami tolik odvahy nemají, tak jenom "pyskují" ale podvolí se. Znám několik lidí, kteří se nechali naočkovat, neinzerují to nebo dokonce tají a obhajují antivaxery. Ano, je to tak české... 

Není! 

   Tohle dělají v určité míře všichni lidé. Napříč národnostmi, pohlavími i politickým přesvědčením. Konformní, nekonformní a "tajně konformní". Tohle pozoroval po II. válce můj táta. A dost ho to znechucovalo. Jak si různí "zalezlíci" osobovali právo "být v protinacistickém odboji" a žádali, prosili tátu, koncentráčníka, o dosvědčení jejich zásluh. Neměli žádné. Tátovi se to tak hnusilo, že raději vystoupil ze Svazu protifašistických bojovníků či jak se tahle organizace jmenovala a vzdal se jejich finančních benefitů. Matinku to snížení příjmu sice mrzelo, ale nenaléhala.

  Vlastimil Vonduška, kterého rád čtu i poslouchám píše: “Prosím všechny, zahoďte slepou víru a používejte rozum. Pokud dojdete k závěru, že vakcíně věříte, očkujte se. Pokud dojdete k závěru, že nechcete, nedělejte to! Ale ať už uděláte to anebo ono, nespílejte těm druhým, každý máme právo na svůj život vedený podle svého svědomí a rozumu.”

   S tímto se nedá nesouhlasit. Těch informací o covidu už bylo tolik, že se v nich možná nevyznají ani ti, kteří na to mají aprobaci. Jenže s tím, jak ubývá antivaxerů se tito stávají čím dál tím hlasitější. Každý den čtu vyznání hasičů, zdravotních sester nebo policajtů, že se v žádném případě nenechají očkovat a hrdě ponesou následky. Hned za tím ovšem bývá několik naléhavých vět, jak je jejich práce důležitá a jak jejich odchodem ze zaměstnání bude zbytek Kotlinky trpět. 

   Zdá se, si tihle lidé nejsou příliš jisti svým záměrem a celé to "antivaxerské hnutí" je jen hypertrofovaný humbuk, který dělají proto, aby se sami ujistili, že se rozhodli správně. 

   Už tyhle apely nečtu. Říkám si, že asi mají plné právo si tohle myslet po tom informačním "guláši" v  médiích, kdy už běžný uživatel nemá šanci si cokoliv ověřit. A tohle, ta naprostá zmatenost, kdo říká co co a současně fakt, že jsme všichni čím dál tím víc obklopování technologiemi, které nám něco umožňují a nabízejí a něco ne a jsme na nich závislí je daleko nebezpečnější situace než žabomyší spor nadepsaný "očkovat nebo neočkovat", toť otázka! Dokonce si myslím, jestli to není náhradní, umělý spor, aby si nikdo neuvědomoval ty všemocné a vševědoucí technologie kolem nás. Kterým podléháme, aniž si to uvědomujeme.  
Většinou z pohodlnosti nebo i nevědomosti. Ne, jestli je Novak Djokovič očkován nebo ne a vpuštěn do Austrálie nebo ne. Nebo jestli se "neposedný stařeček" Felix Slováček smířil se svou bývalou ženou nebo snad milenkou. Nebo jestli rváč Karlos Vémola opravdu zfackoval svoji konkubínu.

   O tohle se má všechen lid zajímat. O situaci v Kazachstánu nebo na Donbase. V nejhorším případě zda převažuje názor na očkování nebo neočkování. Hlavně si nesmí  uvědomit, co by se stalo po vypnutí (nebo ovládnutí) internetu, TV a rádií. Nebo se nesmí dostat ke své "složce" v  CML, "Centrálním Mozku Lidstva". 


   Ne, nenamlouvám si, že je někde nějaká "centrála", kterou by bylo možné obsadit, zmocnit se ji. Je to rozptýlená moc, společné vědomí, podobné síle mravenců nebo včel. Pokud si vzpomenete na nějaký přírodopisný film pak víte, jak mocné síly to jsou. Takové "ovládnutí" zatím na Zemi žádný jiný druh nepotkalo. Ne ovládnutí atomové energie, ale tohle může být pro Homo Sapiens konečná.





nebo?






6 komentářů:

  1. Podle mého chybí politikům odvaha, sdělit lidem i méně radostné zprávy. Zejména, když se nedají použít jako důvod ke zvýšení daní.
    Já jsem s trochou investované námahy našel pár sdělení o vedlejších účincích očkování proti coviru. Samozřejmě ne v němšině nebo v češtině. Objektivní proto, že to psali lékaři, kteří vyzývají lidi, aby se přesto nechali očkovat. Ale nesmí se leknout, že i očkování u mnohých způsobí slabou odezvu podobnou infekci.
    Očkování jakéhokoliv druhu je založené na tom, aby vyvolalo reakci imunního systému tím, že jej konfrontuje s oslabenými zárodky- důležité je, aby imunní systém zaznamenal přítomnost cizích buněk, jejich identitu podle DNA a začal vyrábět protilátky. Což se samozřejmě stane i při reálné infekci, jenomže pak je množství aktivních zárodků příliš velké, dojde často k přetížení.
    Po očkování mohou pacienti s nějakými handicapy, jako kardiaci, obézní, diabetici se sklony k alergiím, zažít i dost nepříjemné reakce. Zatím však není známo, že by s takovými omezenými nepříjemnostmi nedokázali lékaři úspěšně bojovat.
    Kdo se těch nepříjemných účinků bojí, riskuje mnohem víc při reálné infekci.Kdo po očkování necítil nic, tomu zřejmě ani při infekci nic nebezpečného nehrozí. Může to být i důsledek dávno zapomenutého jiného očkování, třeba proti TBC nebo spalničkám. Trénovaný imunní systém je výkonnější.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na vlastní štěstí nejsem nucen si svá rozhodnutí, dobrá ani špatná, ospravedlňovat berličkou odkazů na ...... Vše je dáno strachem o život. Každý se bojí něčeho, někdo očkování, někdo TBC, další svého rozhodnutí litují tak či tak.
      Já mám strach ze zapovězeného nízkého přetlaku v kabině starších civilních letadel a hor nad 2000 m n.m.
      Není vždy dostupný Boeing 777X, a proto nelétám. Jen čekám kdy mně začne někdo nutit, vždyť šikaně se říká motivace a podlehnutí dobrovolnost.
      4p

      Vymazat
    2. To je opravdu závažná obava. Teď jenom aby to nebylo infekční! Jinak by ti, co nemají obav museli na náměstí! Pryč s leteckou lobby! [;>D)

      Vymazat
    3. ještě podotek: Těmto jevům říkají "potvrzující zkreslení" a "selektivní vnímání". Jsou to přirozené mechanismy našeho mozku a týkají se i velmi inteligentních lidí. Jejich kouzlo spočívá v tom že všechno a vždy lze nějak potvrdit.
      4p

      Vymazat
  2. A na odlehčenou, LEGENDA bíložravců FORKY´S otevřeka v Kampus Palace Ostrava.
    4p

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Chodím denně okolo. Podívám se aspoň zvenku. Jestli jsou to ti. kteří zabrali chodník a kousek jízdní dráhy tak nevím, nevím, jak dopadnou, až tam rozestaví stolečky. Musím kvůli nim dvakrát přecházet cestu cestou do Ústavu. Inspirace pražským Hřibem.

      Vymazat

"Pravidla moštárny" jsou stejná jako v Hospůdce. Spammeři a trollové budou bez milosti likvidováni. Hlasatelé jiných (i opačných) názorů než má Kocour však nikoliv.

Jak se podepsat? >> Komentovat jako >> Název/Adresa URL >>Název a vepsat svůj nick nebo jméno. Pak >> Pokračovat a nakonec >> Publikovat. (Počkat, až to Drak nebo Kocour propustí na obrazovku.)