Prohledat tento blog

neděle 13. února 2022

Válka začne ve středu

Šumavák mi nedovolil delší diskuzní příspěvek. Tak jsem si ho přepsal na vlastní blog. Dám odkaz.






Motto:
Trapné je, že si mi stále před očima motá ten hnusný komunistický pojem “váleční štváči”.

(quivis na Šumavákovi)



   To je bohužel pravda. O těch válečných štváčích. Mimo jiné - docela podrobně jsem sledoval "Majdan" a už tam bylo patrná snaha rozes*at Ukrajinu co nejvíc. Podpora ukrajinským nacionalistům, sliby, co všechno jim "Západ" dá, když budou poslouchat. Když to velmi zjednoduším, nacionalisti se pokusili udělat z Rusů na Ukrajině "Untermenschen". Na a na východě Ukrajiny se to neobešlo bez násilí. A Západ, protože nebyl úspěšný, nic z toho, co sliboval nesplnil. Moci se ujali ti nejšikovnější - korporace a národovci. Těch 18% Rusů není po Ukrajině rozloženo rovnoměrně. A i celkem rozumní Ukrajinci vnímali předchozí pořádky, kdy se na vedoucích místech vyskytovali hlavně Rusové s nechutí. Podobný pocit, jaký měli u nás Slováci. U nás to rozdělení ale proběhlo bez krve.

   Pokusy vyprovokovat Putina k nějaké nepředloženosti jsou odsouzené k neúspěchu. U nás kromě některých probruselských politiků bez podpory. Jinde ovšem u jednodušších povah ta štvavá ideologie zabrat může. I když ani na Ukrajině moc nezabírá.

   Západní ideologie, komunističtější než se zdá na první pohled, protože je převlečená za progresivisty, "anti"rasisty, zachránce planety si z části občanstva udělala vlastní "Kanonenfutter", který si neuvědomuje, že se jedná o zisky několika tisíc (set?) superboháčů. A těm je jedno, kolik lidí zemře někde "na východě". Ovšem - neměli by to být američtí hoši, protože nálada Ameriky se může rychle změnit, když se jich bude hodně vracet domů v černých pytlích. A protože je ta "západní" společnost v lecčem antagonistická, je potřeba:

- najít nějakého "vnějšího nepřítele" a tím sjednotit vnitřní rozmíšky vlastního obyvatelstva

- pokusit se rozdmýchat konflikt bez přímé účasti, pokud možno lokální. Rusko má atomové zbraně.

- prodat/darovat veškeré zásoby klasických zbraní a munice, kterým dochází exspirace

- tím konfliktem co nejvíc oslabit Rusko (a Čínu)

- po skončení lokálního konfliktu nabídnout poválečnou pomoc a pochopitelně i správu území

- obsadit toto území svými dosazenými poslušnými správci a čekat na další příležitost k expanzi.



   Pochopitelně si nenamlouvám, že kdyby bylo Rusko silnější než je, nechovalo by se stejně jako Západ. Nakonec my starší pamatujeme "tábor míru a socialismu" až příliš dobře. Velmoci se tak prostě chovají. Tedy ta jejich bohatá třída. Buď zjevně bohatá jako na Západě nebo skrytě jako na Východě. Putin už pomalu dává dohromady rozprchlé státečky bývalého CCCP, jestli jste si nevšimli. To je možná další důvod dnešní situace. Ukrajina mimo vliv NATO a Západu je pro Rusko mnohem přijatelnější než Ukrajina, kde se budou budovat základny a letiště NATO určené k boji se zlým Ruskem, které má takové zásoby surovin, že to až není slušné a mělo by se se Západem podělit. Bezúplatně, pochopitelně. Rusko totiž, přestože to stále popíráme sílí, což je pro Západ velmi nebezpečná situace.









Závěrečné naučení je prosté:
Když se dva perou, třetí se směje.

Není vyloučené, že ten smějící se má šikmé oči.






Aktualizace 16/02/2022:

   Zprávy západních tajných služeb se ukázaly jako značně nepřesné a mediální masáž spuštěná na jejich základě jako nepředložená. Předpoklad, že gosudar Putin není blb se naproti tomu ukázala jako oprávněný. 
   Nicméně situace je zase o něco horší než před touhle mediální bublinou, i když praskla. Západ si ponechá nějaká svá vojska poblíž ruských hranic a Putin bude nucen udělat totéž. A bude se čekat, kdo jako první "hmátne po svém Coltu".  Předpokládám, že Rusko to nebude, nemělo by co získat. Ale není proto, že by se zaleklo sankcí Západu - ten není jednotný a mnozí jeho členové už pragmaticky vyjednávají s Moskvou, aby nepřišli o plyn nebo ropu. Jedeme tedy dál a Rusko se sbližuje s Čínou. Pokud to bude pokračovat, Západ bude pro novou koalici čím dál tím menším nebezpečím. A pro své občany opět o dost nedůvěryhodnějším - a směšnějším. Nejlépe pro čacké journalisty bude najít si nové téma. Třeba Jak to vypadá s kamioňáky v Kanadě?

Válka nenastala, zapomeňte!

13 komentářů:

  1. Nutno rozlišovat sovětský systém a Rusko. Když odfiltruji specifická ideologická negativa sovětského systému, navíc některá přičinlivě převzatá, viz rozdíl od Kádárova "gulášového socialismu" na rozdíl od "vyspělého Západu s Ruskem nemáme špatné zkušenosti. Stejnou přičinlivost vidím při nynějším přebírání zhovadilostí z "vyspělého Západu".

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tenhle "malý rozdíl" právě spousta lidí nerozlišuje. Carské Rusko není totéž co Sovětský svaz. Liší se, když pominu spoustu dalších rozdílů také smýšlením a mentalitou. Neznamená to, že Rus není svým založením občan velmoci. Rusové, které jsem poznal (pravda, nebyli to zrovna dělníci nebo mužici) byli na Rusko hrdí, jsou s ním ztotožnění. Což u nás v Kotlince je vidět, jen když vyhrajeme hokej. A proto, že máme taky "nějakou historii" nás berou jako malý, ale nezanedbatelný národ. V Rusku jsem se necítil jako na nepřátelském území, v cizině. Což mě překvapilo, ale rozhodně nezarmoutilo. Ostatně, ruská diaspora třeba tady, ve vzdálené východní gubernii se prostě dokonale asimilovala. Lépe než Vietnamci nebo Řekové - a ti se asimilovali velmi dobře. A přitom o sobě vědí, mají společné akce. Ale "neprudí".

      Vymazat
  2. Vidím, že máte podobné myšlenky jako já. Na druhou stranu nejsem překvapen kolik lidí zblblo propagandou zásobovanou mediální "scénou".
    Něco z tvorby našich hlídačů demokracie : ,,V pražské ordinaci pro chudé se dveře netrhnou, častými návštěvníky jsou cizinci, Bojovníci proti covidovým opatřením si vyplácejí statisíce,
    Manželovi k narozeninám dopřála sex ve třech. Během něj zjistila, že je lesbička, Lipavský měl pozitivní test na covid
    Rakouský kancléř nevyloučil konec povinného očkování proti covidu
    Policie stíhá mladého kněze. Uřízl muži varle
    Moře vyplavilo na australské břehy bizarní bytost, vypadá jako červeno-zelený mozek
    Britský důchodce vyhrál neuvěřitelnou sázku, kurz byl 90 tisíc ku jedné
    Ruská ponorka proplula Bosporem do Černého moře
    Karanténa se ruší, izolace se prodlouží.

    ………………..doufám, že to stačí,úderná tvorba veřejného mínění bude spokojena.
    4p
    Ps. Nezapomenu na hlášku prodavače Večerní Prahy na Wilsoňáku ,“pdřízla manžela jako kuře“, pro vojína z vojenského újezdu to byl silný apel.

    OdpovědětVymazat
  3. EKojistotěpatnáctinásobku18. února 2022 v 7:39:00 SEČ

    A je po válkování (válka), co bude následovat?

    Něco k cenám EL.
    Rusko s Čínou se dohodlo na budoucích dodávkách ropy a zemního plynu z bohatých sibiřských nalezišť, takže poté, co bude dostavěn plynovod Síla Sibiře 2,nebude během několika let Rusko evropské peníze potřebovat vůbec. Co to znamená, si každý přemýšlející člověk dovodí.

    A pro remcadla: ..Poslanci budou projednávat vládní pomoc lidem zasaženým rostoucími cenami energie. Část opozice prosazuje plošnou pomoc například v podobě snížení daně z přidané hodnoty na dodávku energie, koalice chce zase jít cestou zvýšení a rozšíření příspěvků na bydlení.
    Spolek Pro dostavbu JETE v této souvislosti apeluje na všechny poslance, aby se nepřikláněli ke krátkodobým řešením, nýbrž požaduje, aby vláda zveřejnila analýzu možností opuštění jednotného energetického trhu s cílem dlouhodobě snížit cenu energie pro české domácnosti i průmysl.
    Pro zvyšování cen energie totiž není jediný objektivní důvod: v České republice máme dostatek elektřiny a v širším slova smyslu i energie. V její výrobě jsme na rozdíl od jiných evropských států soběstační. Problém mají pouze ty státy (Německo, Švédsko apod.), které podlehly zelenému šílenství, odstavily jaderné a uhelné elektrárny a nyní nemají proud. My zatím máme vše v provozu, proud jim tedy vyvážíme.
    I když v ČR vyrobíme elektřinu levně, platíme za ni nejvíce v Evropě! V ČR vyrobíme 1 kWh elektřiny z jádra za 25 haléřů, povinně ji vyvezeme na německou burzu (tam se její cena navýší o emisní povolenky a další spekulace), abychom si ji přes distributory (ti cenu dále navýší) koupili zpět, ale už nikoliv za 25 haléřů, nýbrž za 16 korun.
    Pokud je přepočet i z části preavdou, tak si ani netroufám předpovědět co to udělá až dojde vyúčtování "prostému" lidu. Logicky cena stoupne na PATNÁCTI-NÁSOBEK.
    4p

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jak je to s energetickou soběstačností nevím jistě, profesor Wagner mluvil u Martiny Kociánové ne tak jednoznačně.
      Ono to je jako se soběstačností potravinovou: Jakmile nějakým způsobem podvážeme mezinárodní obchod, abychom podpořili naše ubohé: ovocnáře, pěstitele zeleniny, mlékaře, chovatele prasa či skotu a ti by přestali být pod tlakem konkurence z ciziny, stali by je monopolisty se vším, co tato pozice obnáší. Například diktát cen, skladba nabídky atd.

      Vymazat
    2. Odpověď lze získat na : https://www.ceps.cz/cs/data#CrossborderPowerFlows
      tam je to polopatě. Kupecké počty.
      4p

      Vymazat
  4. https://www.kupredudominulosti.cz/wagner-vladimir-3d-zeleni-aktiviste-maji-vetsinou-male-odborne-znalosti-a-ridi-se-emocemi/
    I předchozí díly.

    OdpovědětVymazat
  5. Ven se jít nedá, padají stromy.
    Myšlenky zevlují. Tohle je snad přímo z duše, “ Žijeme dobu, v níž kdekdo tvrdí nebo si to dokonce myslí a věří tomu, že nejvíc a nejkrásněji smrdí jeho hovno, že to jeho je hovnem ze všech hoven největším, nejhezčím a nejdůležitějším. Žijeme v blahobytu, jako by to byla samozřejmost, a všeobecné plýtvání je ctností: plýtvání surovinami, potravinami, předměty i názory a myšlenkami. Všeho je hojno v té naší blahobytné části světa, stačí vztáhnout ruku, přičichnout, olíznout a zahodit: prázdnou láhev, chleba, tepláky, okurku, ledničku, auto… myšlenku. Taky všelijakých pravd je všude plno, každý má nějakou skutečnou nebo alternativní pravdu, a když pravda je na něj tuze vznešená, má alespoň názor.”


    https://www.forum24.cz/kam-se-ztratily-krasny-ztraty-tvarime-se-jako-by-smrt-byla-cimsi-vyjimecnym/

    A tak se ptám, budeme se léčit a jak a kdy a proč ? Sám pro sebe odpověď mám , co VY? (D)
    4p

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Binara jsem znával. Ale je to už dávno. Ale stejně tam má chybičku, těch mrtvých ryb v Bečvě bylo 40 tun, ne 40 tisíc tun. Toby tam už nezbylo místo na vodu... [;>))

      Vymazat
  6. Dobrovolně se léčit z přežranosti?
    Kdepak, léčba nastane v okamžiku, kdy už nebude co žrát. Buď postupně nebo rázem. Rozpadne se systém a bude každý jen za sebe, nanejvýš za svoji rodinu. Pak se začne stavět znova od prvobytně pospolné společnosti až vlastně do dneška. A tam to bude stejné jako dnes.
    Lidi a lidoopi jsou stejní. Žádná skupina není poučitelná, pokud se to poučení rozloží do staletí, přes mnoho generací. Už si nic nepamatují, je to všechno "dávno".
    Zkuste se mrknout na historii Velikonočního ostrova. Tam to byla odisolovaná společnost, tam to proběhlo rychleji.

    OdpovědětVymazat
  7. Ruský plyn je také jenom fosilní palivo, v dohledné době dojde. Největší dosud známé zásoby jsou ve středozemním moři mezi Kyprem, Izraelem a Egyptem. Tamní plyn se může napojit na současně už budovaný plynovod jižně od Turecka, ten vede od Azerbajdžánu do Itálie.
    Rusko zřejmě už tuší, že mu Evropa může utéct z udice. Ostatně i Saudové a Irán musí myslet na dobu, až jim to nadělení Boží dojde. Turka štve, že si nezabral Kypr celý. Bolestná ztráta.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Beznadějně vzdálena budoucnost, do té doby tu zmrznem.
      4p

      Vymazat
    2. SAUDOVÉ A OSTATNÍ KOŠILÁČI STAVĚJÍ "JE" jako o život. Irán Bušehr 1 GW, další Saudové A.Spol.Westinghouse, francouzská EDF, ruský Rosatom, čínská CNNC a jihokorejské KEPCO. Saúdská Arábie tak pravděpodobně bude další zemí Perského zálivu po Spojených Arabských Emirátech,Iránu, která bude disponovat jadernou elektrárnou. Snad do roku 2028 10 GW ??
      Eu budet řít ebonit?
      4p

      Vymazat

"Pravidla moštárny" jsou stejná jako v Hospůdce. Spammeři a trollové budou bez milosti likvidováni. Hlasatelé jiných (i opačných) názorů než má Kocour však nikoliv.

Jak se podepsat? >> Komentovat jako >> Název/Adresa URL >>Název a vepsat svůj nick nebo jméno. Pak >> Pokračovat a nakonec >> Publikovat. (Počkat, až to Drak nebo Kocour propustí na obrazovku.)