Prohledat tento blog

pátek 6. ledna 2023

Pár čísel





    Stále se strachujeme, že nedostatečně podporujeme Zelenského Ukrajinu. Měl jsem pocit, že naše vláda ji podporuje dostatečně. Trochu jsem pohledal na netu, abych zjistil, jak kdo pomáhá Ukrajině. Částky na podporu Ukrajiny se mi věrohodně nepodařilo zjistit, ani hodnoty zbraní, které na Ukrajinu skutečně posílají, tak jsem dal do tabulky počet imigrantů a obyvatel některých evropských zemí.  



  Výsledky jsou zajímavé. Víc než 4,5 % obyvatel naší země dnes tvoří uprchlíci z Ukrajiny. Srovnatelný počet má  ještě Polsko, které bez ohledu na masivní podporu Benderovců (je už i mezi obyvatelstvem, které donedávna bylo k problému víceméně laxní) Ukrajinu dočasně podporuje, přesto, že nacistické hnutí (Banderovci a spol.) před II. světovou válkou a během ní vyvraždilo velké množství polské populace na Ukrajině žijící a ukrajinských Židů. A přesto vše je Stepan Bandera oslavován, oficiální představitelé Ukrajiny se nechávají fotografovat před jeho portréty a ukrajinský parlament ho oficiálně adoroval jako národního hrdinu. 

  Pokoušel jsem se zjistit, proč tomu tak je. Nemám příliš mnoho známých Ukrajinců a ti, které náhodně potkávám v obchodech i jinde o tom mluvit nechtějí. Mají strach, že jsem provokatér. 
 
  Ale zjistil jsem následující: Mladí podporují ukrajinský nacionalismus proto, že se o historii nezajímají a vycházejí z toho, co je učí ve škole a z veřejných informačních zdrojů, které jsou pod striktním dohledem vlády a učebnice jsou rovněž "vlastenecky" zaměřené. 

   Starší, kteří pamatují SSSR sice vědí základní skutečnosti, používají internet a přes rusofobskou kampaň si tam dokáží najít informace. Ale veřejně se buď nevyjadřují, nebo rusofobii podporují ze strachu. Situace je podobná poměrům ve III. Říši v Německu a třeba i v Německem obsazených zemích, například v protektorátu Čechy a Morava. Nepodpora Vůdce byla tehdy nemyslitelná a byla klasifikována jako zločin. 

   Takže občanská válka, Ruskem eufemisticky nazývaná "speciální operace" patrně bude opravdu pokračovat až do "posledního Ukrajince", protože jiná cesta pro Rusko asi není - měli by na své západní hranici obyvatelstvo silně protirusky zaměřené se vším, co k tomu patří - spolupráce Ukrajiny se "Západem" t,j, především s USA, které chce Rusko oslabit, rozdělit a po částech ovládnout. Ukrajina respektive to, co by z ní zbylo by zřizovala na svém území vojenské základny NATO nebo USA. Stále by byly podnikány teroristické a a diverzní akce, které by Západ podporoval materiálně i finančně.

  Takže se máme na co těšit - naše stávající vláda, která je zcela ve vleku Západu by byla ochotná vstoupit do rusko-ukrajinské války i vojensky. A tím pádem by se z "nedrúženstvenné strany" stala stranou v´"vražeskou" a Rusko by mohlo na našem území zasáhnou i vojensky, Už teď k tomu má prostředky. Přesné rajkety s dlouhým doletem, nesestřelitelné ultrasonické rakety Kinžal a Zirkon s dlouhým doletem. Jeden "křižník" vybavený těmito raketami míří do Středozemního moře. Dostřel? Do celé Evropy. Rakety mohou být vybaveny jadernými hlavicemi.

   Mám-li mluvit za sebe, docela rád bych se bez války obešel. Pohled na jaderný výbuch (v případě, že situace eskaluje) může být to poslední, co člověk uvidí.       

   Nakonec jedna jedovatost z blogu Miroslava Macka: Máme v ČR přes 471 000 oficiálních imigrantů. 101 000 z nich si našlo práci a platí tedy zdravotní pojištění. Kdo ale platí zdravotní pojištěni zbývajícím 370 000 Ukrajinců?  


Jak může vypadat "láska k vlasti"

   Na tomto snímku mě zaujaly obličeje ukrajinských nacionalistů. Nebýt těch pochodní a Bandery na banneru mohl by se snímek vydávat za průvod skalních fanoušků Baníku nebo Sparty. Viditelné prázdno ve vyholených  hlavách, jenom testosteronová bouře.

13 komentářů:

  1. Tady bylo několik komentářů. Jsou pryč a já je nemazal. Že by už cenzura?

    OdpovědětVymazat
  2. 'jiná cesta pro Rusko asi není - měli by na své západní hranici obyvatelstvo silně protirusky zaměřené'
    Takže obsadí Ukrajinu, ale pak ovšem budou mít zase na své západní hranici další obyvatelstvo silně protirusky zaměřené, takže opět pro Rusko nebude jiná cesta než další speciální občanská operace - nakonec jsme také bratři Slované, takže to bude opět jen vnitřní záležitost Ruska, do které nemá Západ co mluvit. Ledaže by se podařilo dojednat nějaké výpalné - tak jako jsme kdysi posílali do Němec 300 volů, tak bychom teď posílali do Ruska 300 praček, aby se nemuseli namáhat si sem pro ně přijet.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nemyslím.
      Česko není tak promořeno hurávlastenectvím banderovského typu. Takže se skupinovou nenávistí nemusí u nás Rusko počítat. A vláda? Ta do té doby už nemusí být tatáž, Poměrně dost lidí chápe, že naše vláda je loutková, řízená USA.
      Může být vyměměna. Takže by pak možná došlo k utlumení rusofobie a k navázání normálnějších vztahů s RF.
      Ad procesory z automatických praček" Je zajímavé, jak se ten "mem" drží. Nehledě na to, že je to kompletně nesmyslná zpráva - stačí mít ponětí i o tom, jak funguje specializovaný procesor tak 300 procesorů by RF spotřebovala za cca 8 dní ostřelování Ukrajiny.

      (Jsem zvědav, jestli ty komentáře zase zmizí.)

      Vymazat
  3. Zdeněk Žíkovecký6. ledna 2023 v 12:36:00 SEČ

    'Takže "skupinová nenávist" se u nás nedá čekat.'
    To je zase rétorika jako od "Hate free", ti také každý nesouhlas označují za nenávist.

    'vláda se může do té doby změnit'
    A kdo ji nahradí? "Alternativa"? Ti sice mohou lpět na své představě, že "vláda má důvěru jen 28 %, tož nás alternativců logicky musí být 72 % a stačí párkrát zademonstrovat, aby politici otočili a začali jednat podle našich představ", ale ve skutečnosti na většinu nedosáhnou ani kdyby se spojili s chamberlainama, kteří sice Rusy neobdivují, ale zastávají filosofii "není třeba být rychlejší než medvěd, stačí být rychlejší než nejpomalejší člen výpravy.

    'ten "mem" s procesory do praček'
    Nejde o pračky jako zdroj procesorů, ale o vojenskou kořist. Nic tak nepozvedne bojovou morálku jako hojný bituňk.
    Aneb jak uvedlo ve svém prohlášení ukrajinské ministerstvo obrany: „Rozumíme tomu, že Rusové pod tlakem naší armády při útěku po sobě zanechávají zbraně a střelivo, tak je tomu vždy. Ale opustit pračku? Trofej získanou s takovým úsilím? Tohle nikdy nepochopíme.“

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. 1. Nenávist je něco iracionálního. Nesouhlas je - nesouhlas.
      2. Nemyslím, že by stávající Alternativa mohla převzít vládu úspěšně. Připomíná mi smečku ratlíků, kteří kromě toho, že neškodně štěkají na karavanu se nejvíce rvou mezi sebou o "Prvenství". Ani jeden Vůdce.
      Není stále dost zle na to, aby :rva pochopili, že je třeba jednoty. Ale to se poddá.
      3. Tohle je taky pěkný "mem". Ukrajinské ministerstvo obrany jako zdroj informací není moc věrohodné. Tedy vůbec. Jako zdroj humoru ale docela ujde. [;>))

      Vymazat
    2. Zdeněk Žíkovecký9. ledna 2023 v 15:58:00 SEČ

      'Nenávist je něco iracionálního. Nesouhlas je - nesouhlas.'
      A dalo by se to vědecky ověřit magnetickou resonancí, jako tenkrát s tou "xenofobií":
      https://dvojka.rozhlas.cz/cyril-hoschl-vedci-dokazali-ze-ti-kteri-uprchliky-nechteji-nejsou-xenofobove-7459775

      Vymazat
    3. Jistěže. Souvisí to taky s přizpůsobování se většině - nejít proti davu. Ale tady to myslím spíše naopak, jako hledání racionálních důvodů pro intenzivní pocit animální nenávisti. U rusko-ukrajinských vztazích je to vzájemná, ale davová nenávist.
      Stejná jako ty "minuty nenávisti" popsané Orwellem v románu 1984.

      Vymazat
    4. Zdeněk Žíkovecký10. ledna 2023 v 9:03:00 SEČ

      'hledání racionálních důvodů'
      Ve válce nikdo důvody hledat nemusí, v rozvalinách vypálené vesnice nad mrtvolami sousedů a příbuzných jich má víc než dost.

      Vymazat
    5. "Ti druzí" stříleli a vypalovali tu vesnici ze stejných důvodů - jejich vesnice byla vypálena, děti a starci postříleni atd. Pokud začnete rozlišovat čí vesnice, už se zapojujete do sporu a přestáváte být pozorovatel. Pokud ta vesnice je vaše, asi nemáte jinou možnost. Ale pokud jste stovky kilometrů daleko...
      Pozor! Ne soudce, ale pozorovatel.

      Vymazat
    6. Zdeněk Žíkovecký10. ledna 2023 v 10:49:00 SEČ

      'pokud jste stovky kilometrů daleko...'
      ... tak máte trochu času začít intenzivně zbrojit a budovat protiletecké kryty, než za fronta dorazí až k vám. Jinak ta opravená fasáda muzea dlouho nevydrží.

      Vymazat
    7. Pochybuji o tom, že by si Rus ukousl víc, než stačí požvýkat. Před nedávnem se o tom přesvědčil, když se rozpadl SSSR. Naopak to ovšem neplatí, USA prosazuje ono římské "Divide et impera!" Ale nikomu neberu jeho přesvědčení. [;>))

      Vymazat
  4. A jako obvykle.... bude všechno jinak. Na sloupku, pevně omotat chapadly a držet.

    OdpovědětVymazat

"Pravidla moštárny" jsou stejná jako v Hospůdce. Spammeři a trollové budou bez milosti likvidováni. Hlasatelé jiných (i opačných) názorů než má Kocour však nikoliv.

Jak se podepsat? >> Komentovat jako >> Název/Adresa URL >>Název a vepsat svůj nick nebo jméno. Pak >> Pokračovat a nakonec >> Publikovat. (Počkat, až to Drak nebo Kocour propustí na obrazovku.)