Prohledat tento blog

sobota 18. března 2023

Augenblicky (podoteky)

 










Budu tady připisovat takové kraťoučké myšlenky, které nestojí za článek, ale za poznámku ano. 


17. 03. 2023

   Vzpomněl jsem dneska při snídani, kdy poslouchám rádio (jindy ne), jak vypadal program za mého mládí, Co se hrálo, jak vypadaly zprávy. Vzpomínám na povolená procenta "západní hudební produkce". Na památnou  větičku: "Zprávy z domova. Sovětský svaz..." 

   Dneska to vpadá úplně zrcadlově. Texty písniček téměř výlučně anglické. Ne, že by se mi moc stýskalo po častuškách, ale stejně. Alexandrovci jedenkrát za den by asi byli spíše osvěžením než propagandou.  Zprávy tendenční, nejvíc se asi tak dá věřit předpovědi počasí. To asi ale nejde. Máme totiž povinnou nenávist k Rusku. 

Třeba dneska:   
   Nějaký výbor OSN včera vydal zprávu, že ruští vojáci páchají na Ukrajině válečné zločiny, že střílí civilisty, rozbíjí ukrajinské domy a unáší do Ruska ukrajinské děti, ba i psy a kočky. Což je asi podle mého spíš pro jejich dobro, jedná se totiž o opuštěné děti, psy a kočky. 
O.K., může to být pravda, tyhle věci se válce dělají a "kdo za to může" určí až vítěz téhle bratrovražedné války. Dějiny píší vítězové. 

   Ale kurňa, ukrajinští vojáci žádné takové věci nepáchají? Tomu mám jako věřit?  Rusové si snad ostřelují svá města sami? Nakonec už našim novinářům nebude věřit nikdo nic. A Rusko, bez vlastního přičinění, ten propagandistický zápas vyhraje. A začneme se opět přichylovat k "velikému tomu tam dubisku, jež odolává dosaváde časům".


19/03/2023:

   Obraz Oskara Kokoschky s názvem Frau mit dem Sklaven (Žena a otrok), který byl v neděli odpoledne k mání v aukci v Praze, se neprodal. Vyvolávací cenu měl 200 milionů korun, s tak vysokou cenou zatím umělecké dílo v Česku dosud draženo nebylo. 

Inu: Každé dílo má takovou cenu, za kterou ho dokážete prodat. Ani o  korunu víc. Ten zbytek jsou jenom kulturně obřadní tanečky. A spekulace.


20/3/2023:

Tak toto je opravdu něco naprosto neuvěřitelného. Hanobení naší historie neonacisty, ponížení vlastního národa. 
Tak Petr Pavel je ve funkci 2 dny a posvětí toto:
https://www.pokec24.cz/blog/ani-za-nemecke-okupace-nevisela-na-svatovitske-katedrale-vlajka-s-hakovym-krizem/
A co církev, kardinál  Duka,  ta je s tím v pohodě?
Opravdu neskutečné.....a to den po demonstraci.....oni tady chtějí asi opravdu vyprovokovat občanské nepokoje a vzbudit odpor veřejnosti k církvi. jiný smysl mi to nedává...

Ne všichni Ukrajinci jsou neonacisté, to je fakt. Ale věrchuška ano. 



22/3/2023

   Nestačím se divit, kam odešla přirozená kritičnost novináře Ondry Neffa. Není už nejmladší a nenávist (Zeman, Babiš) mu nějak "zatemnila". Inu, v jeho věku je nějaké rozhlížení se po světě asi už obtížnější - na nějaké obraty u něj nevěřím. Sice si ho občas přečtu, ale nemám, co bych dodal. Vidím to prostě jinak i když jsem jen o dva roky mladší.



27/3/2023

...Mám své zprávy z Ruska. Tak je to vždycky, když se Rusové cítí ohrožení. To pak zapomínají na to, že žijí v henté dikatutře, zapomínají na to, že se chtějí mít dobře, zapomínají na všechny hříchy svých vládců, chápou se zbraní, nepřátel se nelekají a na množství nehledí. Před Stalinem měli celou řadu podobných kultů. Dimitirj Donský, Ivan Hrozný, Dimitrij Požarský (u jeho sochy Putin skládá prezidentskou přísahu), Petr Veliký, generál Suvorov... a mohl bych pokračovat až k tomu Stalinovi. 

Pro Rusko jsou totiž evropské dějiny k uzoufání nudné. Vždycky se tu najde někdo, kdo Evropu sjednotí proti Rusku, pak se rozjedou tam do stepí, slavně vítězí, už už jsou v Moskvě... a pak dostanou strašně na budku. V Evropě se změní režimy i hranice... a celé to začne znovu. 

(D. Steržik)

Jsem rád, že mohu s Vidlákem souhlasit. 
Taky mám známosti s Rusy, Bělorusy ba i Ukrajinci.



31/03/2023

 „Zločiny Spojených států jsou systematické, neustálé, kruté, nelítostné, ale ve skutečnosti o nich mluví jen velmi málo lidí. To se Americe musí nechat, že to dokážou. Po celém světě provádějí zcela klinickou manipulaci s mocí, přičemž se tváří jako síla pro všeobecné dobro. Je to brilantní, přímo vtipný a velmi úspěšný akt hypnózy.“

(dramatik Harold Pinter, nositel Nobelovy Ceny míru, 2008)


Zeptal jsem ho, jestli je to ta "submisivní prázdnota" o které kdysi hovořila Leni Reifenstahlová. „To znamená, že vymývání mozků je tak důkladné, že jsme naprogramováni spolknout balík lží. Pokud tu propagandu nerozpoznáme, můžeme ji přijmout jako normální a věřit jí. To je ta submisivní prázdnota.“

(John Pilger citovaný na Vlkově Kose.)


31/03/2023 (17:05)

„Ministerstvo obrany a armáda podporuje Ukrajinu a nesouhlasí s tím, aby ruští a běloruští sportovci startovali na olympiádě, když jejich ukrajinští kolegové umírají na frontě ve válce rozpoutané Ruskem a podporované Běloruskem. Tento jednotný postoj očekávám od všech vojáků,“ uvedla po schůzce Černochová.

Ještě je kam stupňovat.

Co takhle toho sportovce popravit pro výstrahu ostatním na Staroměstském náměstí? Setnout, oběsit, nebo upálit? Vlastní názor se nepřipouští, soudruzi!
(Kdo dostane roli Slánského?)

Už dlouho tvrdím, že ty “vlky z lesa” vyžene až hlad. Ale třeba se pletu. Vyžene je možná i neskutečná nadutost naší věrchušky. I když tomu už moc nevěřím.



1/4/2023

Apríl! 

  Ale kdepak. Říká se (asi právem) že dnešní doba se bude jednou nazývat dobou informační. Co není v médiích jakoby se nestalo. A naopak jakákoliv drobnost se dá pomocí médií "hlavního proudu" nafouknout do obrovské velikosti a důležitosti.
Ale dovolil bych si přidat ještě jednu důležitou charakteristiku. Je to pokrytectví. Je mezi lidmi od nepaměti, ale jsou údobí, kdy je takřka "státním náboženstvím". 

 A ta doba je teď.  Spolu s mediokracií je to smrtící koktejl. Žijeme ve světě, kde se věci nazývají pouze náhradními povolenými termíny a skutečnost, která není zobrazena v mainstreamu, jako by nebyla.

  Když dnešek aplikuji na prostořekého chlapečka, který vykřikl v Andersenově pohádce "Císařovy nové šaty" tu větičku, že císař je nahý, musím doplnit, že dnes by všichni přihlížející nezmlkli úžasem, co si to dovolil, spratek jeden, ale místo toho by biřici chlapečka okamžitě odklidili. Heroldové by o té příhodě mlčeli a z kazatelen by se také neozvala.

Nic se nestalo, pokračujete v práci, milí poddaní!


5 komentářů:

  1. 200 Mega? To je necelých 19 korun na jednoho obyvatele. Půl kila chleba.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Půl kila, tak za Krále Holce..........no, možná, tedy pokud kupujete to co Váš market za chleba vydává tak snad.
      4p
      prosba o radu, neznáte nějaký prográmek, apku, pro nastavení sluchátek, něco jako grafický ekvalizér osvědčený pro jednoduchou práci na APPLE Ipod, Iphon?

      Vymazat
  2. Zeptám se kolegů, kteří kapesní jablko používají.

    OdpovědětVymazat
  3. Nikdo nic neví nebo mi to nechějí říct. Zkuste strejdu Googla

    OdpovědětVymazat
  4. Co se týče Ukrajiny, je mi líto i vojáků na obou stranách. Ničení kvalitního genofondu. Který bude chybět tak jako chyběl po obou světových válkách. Z té druhé se byť vítězný Sovětský svaz už nevzpamatoval, byť nepřehlížím bolševickou autoimunitní autogenocidu. Pak miliony Židů. A zde dosud poznamenané "Sudety". Ano, významným základem prosperity byl židovsko - německý kapitál.
    Je mi líto lidí. Ne "států".

    OdpovědětVymazat

"Pravidla moštárny" jsou stejná jako v Hospůdce. Spammeři a trollové budou bez milosti likvidováni. Hlasatelé jiných (i opačných) názorů než má Kocour však nikoliv.

Jak se podepsat? >> Komentovat jako >> Název/Adresa URL >>Název a vepsat svůj nick nebo jméno. Pak >> Pokračovat a nakonec >> Publikovat. (Počkat, až to Drak nebo Kocour propustí na obrazovku.)