Prohledat tento blog

neděle 5. března 2023

Čeho je moc, toho je příliš!

Aneb "Tak dlouho se chodí se džbánem pro vodu až...







  Před několika měsíci jsem poslal  jednomu hnutí či snad začínající straničce trochu peněz. Jenom trochu, těch skupinek, požadujících od mě nějaký příspěvek je totiž hodně. Některým přispívám víceméně pravidelně, některým jsem poslal pár stokorun jenom jednou, dvakrát, třikrát  a pak jsem pochopil, že chtějí něco jiného, než si představuji já a posílat jsem přestal.  Proč mám podporovat něco, co se nakonec odchýlilo od směru, kterým mě  to zaujal.




   Třeba Trikolora. To, co zahájil Václav Klaus mladší byla podle mě odvážná revolta, na kterou doplatil vyloučením ze strany. Ale pak nějak ztratil "tah na branku" a zmizel. Nikdy nevysvětlil proč. Jestli raději zvolil rodinu nebo někdo na něho něco ví a pohrozil mu, že to zveřejní, když bude pokračovat. Trikolora zorganizovala několik schůzek v Ostravě aby se stala regulérní stranou, Ve té vinárně se sešlo několik málo desítek lidi a začali diskutovat, co dál, Tak jsem zjistil, že ti nejaktivnější se začali starat hlavně o to, aby ve vznikající straně dostali nějakou funkci. Nějaké výhledy "do budoucna" víceméně nechávali na pražském vedení, na zrzavé dračici Zuzaně Majerové-Zahradníkové. Takže o vstupu jsem přestal uvažovat a o podpoře taktéž.

   S jinými politickými subjekty to bylo podobné - i když ne tak docela. Jejich ideje byly pro mě přijatelné, dokonce lákavé. Zase párkrát pár set korun příspěvku. Ale začali mě přesvědčovat poněkud vlezlým způsobem. Neustálé maily, kdy zase bude předseda pořádat na síti nějaký videoprojev nebo dokonce videokonferenci. V těch několika málo relacích, které jsem viděl a slyšel opakoval mnoha slovy totéž, co už bylo napsáno dříve. Pokud bych chtěl něco vědět, stačí obyčejný text a odkazy na body, které mě případně zajímají. Tedy žádná "masírka" pomocí argumentů, které jsem už několikrát četl nebo slyšel. Tedy další dva spolky už nebudu podporovat a poslouchat. Nakonec - nezajímat se o politiku není zločin a zajímat se o ty názory, které mě zajímají taky ne. 


Tak dlouho se chodí se džbánem
pro vodu až...
   Politika je (podle mě) schopnost nabídnout obyčejným lidem nějakou vizi. Něco, co jim konvenuje, co se jim líbí, pod co se mohou podepsat. A pak se snažit tuto vizi, pokud možno s minimem kompromisů, uskutečnit. Což se neděje moc často. V okamžiku, kdy se špičky nějaké party dostanou "k lizu" ,začnou se starat o sebe. Hromadit majetek, navazovat "užitečné vztahy" s jiný i subjekty a společně se starat, aby jim nebyl kdokoliv schopen "vypustit  rybník". Za tím účelem se sdružují s lidmi, kteří mají sice zcela jiné názory na řešení situace, ale kteří se shodnou na  postupu, jak si zachovat a zvýšit svůj vliv. 

   Lidé, kteří je zvolili jim najednou překáží, je třeba je přesvědčovat, že jimi opuštěné ideály nebyly dobré a že ty nové jsou lepší. Pokud to nejsou lidé ochotni přijmout, nastupuje mediální masáž (média jsou vždy nakloněna vládě, protože jsou na ní závislá), cenzura, špiclování a může následovat už jenom brutální nátlak, zavírání, "koncentrační tábory". K tomu si vládnoucí třída, "věrchuška", připraví vhodné nástroje, zákony a podobně. Pokud to nejde pomocí zákonů, je ochotna pro svůj prospěch i pozměnit, ohnout samotnou Ústavu. 

   Protože si momentální "věrchuška" ne zcela věří, ne všechny revoluce jsou pouhý palácový převrat se změnou jmen začínají se státy spojovat do bloků. Tak jak existovala Varšavská smlouva a RVHP, existuje dnes NATO a EU. Tyhle organizace se starají, aby národní vlády byly podporovány zvenku, zatím jen finančně, za pomocí úplatků, zvaných dotace, na které se jednotlivé státy "skládají"  pomocí odvodů ze svých rozpočtů.

   Ale ani EU ani NATO nejsou úplnými suverény, ale podléhají mocnějším silám, pro které jsou nuceni pracovat, Říkáme sice USA ale za tímto nejmocnějším státem světa, jak se říká, stojí síla ještě mocnější, které se prý říká Deep State, která je skutečným vládcem světa. Aby mohla vládnout (t.j. vydělávat pro sebe peníze) potřebuje být hegemonem, jediným vládcem naší Zeměkoule. 
Proto si hlídá své "stádečko" států a nutí je k věcem, na které by asi jinak nedošlo. 
Například k současné válce na Ukrajině, kdy se Ruská Federace rozhodla zasáhnout proti množícím se základnám USA kolem jejich území a sousedním státům, které také stále častěji podléhají veleni NATO, stávají se jeho členy. 


Smrt Moskalům!
   To jsou prostě fakta. Jenže k tomu, aby někdo nesouhlasil s dodávkami zbraní na Ukrajinu, která se pod svým vedením rozhodla odporovat násilné denacifikaci (Prapor Azov, Banderovci, Šuchevyč atd.) ze strany Ruska i za cenu totálního rozbití země a nepředstavitelných lidských obětí je potřeba stále více odvahy. 
EU a NATO je ochotno tuto občanskou válku (Ukrajina ještě ne tak dávno byla součástí Sovětského svazu a předtím se její podstatná část nazývala Malorusko a bylo součástí ruské říše) podporovat jednak vyhlašováním sebepoškozujících sankcí proti Rusku, jednak dodávkami zbraní, žoldnéřů a specialistů na úkor vlastního obyvatelstva.

   Navíc president Zelenskij vypustil minulý týden "pokusný balónek" prohlášením, že pokud nebude spojený Západ dostatečně podporovat Ukrajinu zbraněmi a penězi bude muset poslat do války s Ruskem i své "syny a dcery". Tedy vstoupit do regulérní války. Tohle vyvolalo negativní reakce dokonce i ve věrchušce západních zemí.

  Tahle situace pochopitelně vyvolává strach a odpor obyvatelstva, protože RF jasně řeklo, že pokud se válka rozšíří na území Ruska, RF,  a  toto usoudí, že se jedná o ohrožení jeho celistvosti, bude odpovědí RF jaderná válka neodhadnutelného rozsahu, kdy eskalace na válku totální nebude trvat ani dny ba možná ani hodiny.   

Takže se v zemích Západu objevují protiválečné demonstrace, o kterých se v našich médiích moc nemluví, dokonce se zdá, že se nemluví vůbec.

   Nevyhlášená válka Západu s Ruskem zatím nevede k jednoznačnému výsledku. Řešení situace není nic jednoduchého. Nejde tady o nějakou svatou válku USA a Západu vedenou "statečným staříkem" Bidenem proti "říši zla" reprezentovanou ďábelským Putinem a Si Tin-pchingem, jak se to snaží interpretovat naše média. Rusko samo, nehledě na nepořádek, který v něm panuje, by se snad dalo časem udolat - hospodářská síla Západu je totiž pořád větší. Ale nelze zapomínat na Čínu, která stále sílí a která nebude chtít porážku Ruska, protože pak by byla na řadě ona. Rusko sice podporuje jen "distinguovaně", ale Západ je bezesporu jejím budoucím nepřítelem.

  A sama Čína by nemohla silám "spojenému Západu" odolat přesto, že se velmi pilně snaží stát dobře vyzbrojenou velmocí. Ani ona nechce být poddanou zemí v případě unipolárního světa. A nechce čekat, až se ta velikánská říše začne rozpadat vnitřními pnutími, i když USA zná způsoby, jak "neposlušné" státy ze svého stáda přivést" k rozumu". Války z posledních několika desetiletí o tom podávají jednoznačné svědectví. Jak tvrdí některé prameny, přes 80% válek, které vznikly po II. světové bylo vyprovokováno USA. USA jsou si zatím jisty, že její území nebude napadeno, Spojené státu jsou totiž doslova "za vodou" a válku pociťují jenom jako hospodářskou zátěž a nutnost pořádat slavnostní pohřby pro své "syny a dcery" kteří se z těchto válek vracejí v zaletovaných rakvích.

   

   Proto je snaha USA do války co nejvíce zatáhnout i Evropu. A Evropa se bouří a bude bouřit čím dál tím víc. Transparenty na demonstracích hlásají: Není to naše válka! USA GO HOME! a další podobná hesla. Tedy nic proruského, jak se to snaží média vykládat.

   I když - vlastně ano. Ničení veškerých vzpomínek na II. světovou válku, zpochybňování jejich výsledků, úřední boj proti ruským sportovcům, umělcům, knihám, sochám a vůbec celé kultuře, dokonce i před sovětské doby je jenom důkazem o barbarství Západu. Návrat ke středověku nebo situaci před II. světovou válkou. Nahradit to hnutími jako #MeeToo, uznáváním mnoha pohlaví, vyhrožování koncem světa vlivem oteplování a křečovitými akcemi na jeho oddálení (Green Deal) prostě nelze, protože tyto ideje nejsou funkční. V Rusku to ještě není tak markantní.

   Někde jsem za poslední dny četl, že my, staří pamětníci různých režimů nemáme právo mladým radit nebo poroučet, jak mají žít. To je pravda, na nás už čeká jen ta poslední plavba přes řeku Zapomnění. 

   Ale druhá pravda je ta, že co není životaschopné, zahyne. Populace, která nechce mít děti protože "nemohou své děti přivést do takového světa" prostě bezbolestně vyhyne. Nepředá své poblázněné geny (víru) dál. Civilizace, která se bude absolutně starat o "neporušenost přírody" zahyne, protože zelené zemědělství nebude schopné takové množství lidí uživit. Kolik z nich umí zasadit políčko brambor?  Atd., atp.

   A tak vzniklá prázdná nika bude vzápětí obsazena těmi druhy tvorů, kteří se dokáží množit, vychovávat své děti pro život a používat Přírodu tak, aby jim vydržela. A hlídat si své reprodukční schopnosti, aby Země to množství lidí uživila. Po několika generacích možná začnou mít  chuť se podívat, co se vlastně tehdy stalo. A budou nad námi a našimi bezprostředními následovníky kroutit hlavou. Pokud budou mít nějaký krk. Oni to totiž mohou klidně být hlavonožci.


Šašci! 
Pitomci!
Debilové
Bezmozci!

Ani jeden z vyobrazených není vládcem světa.


Je zajímavé, jak se za pouhý rok může vyvinout alergie na některé kombinace barev. 
U mě je to modrá se žlutou.

==================

Přehledná infografika (video) o tom, kdy a jak dochází ke změně "Světového řádu". Tedy kdo bude novým nejsilnějším subjektem na zeměkouli. Není to nic nového, každý, kdo trochu přemýšlí  to vlastně ví,  ale je to velmi přehledné  a ukazuje to na na historických faktech. Našel jsem to náhodou a velmi doporučuji tomu věnovat pár minut.

3 komentáře:

  1. Smekám před tímto článkem. Briskně jasně bez kudrlinek popsáno tak, že se pod to s chutí podepíšu. Dokonce se s vámi shodnu i na té alergii na kombinaci žlutomodré. I proto hážu fotbalovou Opavu za sebe do minulosti.
    Budu se těšit na další podobné články, a doufám, že za nějaký čas- čím dříve tím lépe, bude téma radostnější. Kdesi psali, že když člověka urazíte, nebo mu ublížíte, je to jako by jste zatloukli hřeb do stromu. a i když se to nějak odčiní, odvane čas, nebo přijde omluva, tak po vytažení toho hřebu tam ta rána zůstane.

    OdpovědětVymazat
  2. StK je to dobrý článek, ale mohly by to být dva velmi dobré články (1: já a politika; 2:svět a politika). Závidím.

    OdpovědětVymazat

"Pravidla moštárny" jsou stejná jako v Hospůdce. Spammeři a trollové budou bez milosti likvidováni. Hlasatelé jiných (i opačných) názorů než má Kocour však nikoliv.

Jak se podepsat? >> Komentovat jako >> Název/Adresa URL >>Název a vepsat svůj nick nebo jméno. Pak >> Pokračovat a nakonec >> Publikovat. (Počkat, až to Drak nebo Kocour propustí na obrazovku.)