Prohledat tento blog

úterý 18. dubna 2023

Budeme rukovat?




  To není tak snadné. Odvedence lze získat na základě dobrovolnosti anebo násilím.
Dobrovolnost neválkychtivého obyvatelstva lze povzbudit propagandou. V nynější situaci by její účinek byl mizivý. Násilím lze, jak je osvědčeno, dosáhnout více. Jenže v uvažování je významná stránka ekonomická. Donucení musí být provázeno hrozbou silnější než riziko. Nynější systém nemá jiný zákonný donucovací prostředek než vězení. Které je výhodnější než vysoká pravděpodobnost přijít na frontě o život nebo skončit jako mrzák. Ani hrozba dlouholetým vězením nepomůže, protože je naděje, že vstup do války vyvolá pád vlády a anulaci rozsudků. Aniž bych předbíhal, neočekávám, že justice by překypovala horlivostí v odsuzování. Takhle to tedy nepůjde.

   Nejúčinnější možností jak zlomit nechuť nechat se poslat do mlýnku na maso, ponechám-li stranou nastolení brutální diktatury, které by ve zdejší nynější kultuře bylo velmi obtížné, je zatažení přímo do války s civilními ztrátami na našem území. Ale i toto je nejisté. Kromě toho by těmito důsledky, spolu s padlými v bojích byl vyvolán intenzívní odpor čím dál větší části obyvatelstva.


   To je základ pro další otázku ekonomickou. Bylo by toto výhodné pro členy nynější vlády a státního systému? Co by tím získali, co by ztratili? Odpověď je jasná. Nezískali by nic, ztratili by všechno. Nedrali se do nynějších pozic proto aby se měli mizerně. Místo toho aby si užívali príma života za peníze daňových poplatníků, dřepěli by v krytech, obklopeni strážemi, báli by se o své životy, životy svých dětí, příbuzných….Jestliže by včas neodešli do exilu, aby válku řídili odtamtud. Ani to by v porovnáním jak se mají nyní, nebyla žádná hitparáda. Jestliže si tohle uvědomují, je v jejich zájmu se navzájem hlídat, aby nějaký magor, který se mezi nimi najde, jako všude, nezatáhl nás do války. V tomto, doufám, se nemýlím.


   Jenže, jsou oni určujícím činitelem? Nejsou. Největší nebezpečí hrozí, že do války budeme zataženi zvenčí. Něčí akcí, provokací. Vyvoláním účasti na základě článku 5. Severoatlantické smlouvy. Například „napadením“ Polska. Takových dějinných příkladů a záminek je hodně. Nejen „zabili jste mi strejčka“. I to by nynější vládnoucí měli vědět ve svém zájmu. Ideální situací pro ně je udržovat stav sice napnutý, sloužící obchodníkům se zbraněmi a jiným cizím zájmům, skrytým přímým a nepřímým chlebodárcům, ale nepřipustit stav otevřeně válečný s jeho důsledky. Jenže je velmi obtížné tento stav dlouhodobě udržovat nebo i stupňovat. Snažit se o to je jako se snažit o permanentní erekci se stupňujícím se vzrušením. Pak obvykle dochází k nevyhnutelnému….



Jestliže nyní pozorujeme válečnou erekci, bylo by, velmi mírně řečeno nepříjemné, kdyby došlo k válečné ejakulaci. Hlavně pak pokud by se jednalo o Ejaculatio ante portas.



Osmnáctého dubna roku 2023, Schumacher


A jako obvykle dodatek Starého kocoura:



4 komentáře:

  1. Já vím, jak to probíhalo ještě před proruskou vládou v Německu. Povinná služba byla velmi volná, večer se šlo k mamince a ráno nastoupilo do služby. V podstatě šlo o kurs zacházení se zbraní a technikou- to bylo v případě napadení to rozhodující. Čepičkova metoda byla daleko tvrdší, krejčí Čepička nařizoval aby branci byli umístěni co nejdále od svých rodin.
    S ruskými nebo nacistickými metodami ta modernější vojenská výchova neměla nic společného, nějaké "bažanty" nebo už zpracované "mazáky" v Německu po 1945 už neznali.
    Jsou ovšem i branci, kteří jakoukoliv službu u zbraně odmítali. Pro ty byla zavedena náhradní civilní služba, třeba ve starobincích. Zakže získat čas tímto trikem nešlo, normální vojna byla asi příjemnější.
    Pokud bude v EU opět zavedena běžná prezenční vojenská služba, tak to jistě bude podle osvědčené německé metody. Ta usnadňuje lepší vztah ke své zbrani, bezpečnosti státu, rodiny, města.

    OdpovědětVymazat
  2. NE rukovat nebudete, není kdo ani proč a už vůbec s čím. Pouze tech.pozn. ve skladech které nejsou, není uskladněno jako mob. záloha 1 000 000 ks „ručních“ palných zbraní, 300 000 000 kusů střeliva do nich, 300 ks tanků, 100 000 ks munice do jejich kanonů, 300 ks dělostřeleckých kompletů, 70 000ks munice do nich, ………………. ČSLA v roce 1969 uvolnila sklad pro Sovětskou armádu přemístěním cca 1 a 1/2 tisíce žel. Vozů o prům. nosnosti 10 tun. Tento sklad se stal centrálním pro potřeby SSSR až do odchodu SA . Když jej SA vyklidila při odchodu za pomoci DVOU TISÍC !!! Žel. Vozů o prům. Nosnosti 50 t. 100 000 tun střeliva a munice, no VŠE PRO SSV SSSR tj. cca 65 000 mužů na našem území. Naše armáda v té době 210 000 mužů v činné službě, 1 000 000 vycvičených záloh v různém stupni, 1973.
    Chciválkové si mohou tak tahat podolek a posmrkovat, pěkně tiše, že?
    4p
    jen fakta, nic jiného k diskutování.

    OdpovědětVymazat
  3. Ekáčko - posledních cca 25 let:
    Zajímá snad někoho realita, skutečnost? Všechno posuzujeme optikou řečí a keců. A ty žvásty mohou jednu a tutéž věc nebo děj popsat několika způsoby, takže tu najednou máme nepřeberné množství věcí a dějů, ve kyterých se přízemně ((logicky) myslící člověk prostě vyznat nemůže. A příčinou úpadku Západu je myslím právě to, že se z 90% orientuje právě na kecání o věci. Rusko a Čína si toho "namlouvá" o dost méně.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jediné co mně je líto je rychlost běhu času, to co popisuju je prožitek místo i doba, bez optiky pěkně (stará)kosa z vostra. Prostě s podílem účastníka.
      A veseleji:
      https://youtu.be/rJS3p5QbXa8
      4p, užíjte si mládí dokud je.

      Vymazat

"Pravidla moštárny" jsou stejná jako v Hospůdce. Spammeři a trollové budou bez milosti likvidováni. Hlasatelé jiných (i opačných) názorů než má Kocour však nikoliv.

Jak se podepsat? >> Komentovat jako >> Název/Adresa URL >>Název a vepsat svůj nick nebo jméno. Pak >> Pokračovat a nakonec >> Publikovat. (Počkat, až to Drak nebo Kocour propustí na obrazovku.)