Prohledat tento blog

sobota 9. září 2023

66 nebo 99

 Když si ty dvě cifry otočíte vzhůru nohama, zjistíme, že jsou vlastně shodné. Záleží totiž na úhlu pohledu. (Tohle slovní spojení mám moc rád!)











   A tak vzpomínám na dopis 99 Pragováků k sovětské okupaci v roce 1968. Byla to vlastně jen provokace a pokus o ovlivnění veřejného mínění. Už ten počet. Necelá stovka. Kdyby těch Pragováků bylo 107 nebo 97, nebylo by to tak zapamatovatelné. A dopis byl prý zneužit, neměl se dostat do sovětského tisku. Jistě, po půl století si už na nikom investigativní žurnalistika asi moc nesmlsne. Nejmladší ze signatářů mají dnes nejméně sedmdesát.




    Ale k výzvě 66 českých a hlavně zahraničních firem o uznání práva LGBT lidiček na to, aby se jejich vztah nazýval manželství. Není tam nic o tom, že by byli diskriminováni. V Česku totiž nejsou. Nebo jsou diskriminováni daleko nejméně z okolních zemí. Mlhavé zdůvodnění, že by se to LGBT+ líbilo víc než registrované partnerství. Že by se v práci cítili komfortněji a byli výkonnější.

   Změna termínu na věci nic nezmění, ale zato způsobí zmatek. Manželství je svazek muže a ženy sloužící k ochraně jejich stávajících nebo budoucích potomků. Jednoduše - ve dvou se to lépe táhne. Prakticky i ekonomicky. Ale gayové ani lesby vlastní děti mít nemohou - ty jim musí porodit heterosexuální žena. Nebo v případě leseb je počít heterosexuální nebo bisexuální muž. Pokud to bereme takto jednoduše nelze stejnopohlavní svazek v žádné případě nazvat manželstvím.

   O co tedy těm 66 signatářům výzvy (apelu) k premiérovi  Fialovi vlastně jde? Jejich zdůvodnění je zcela laxní a nesmyslné. Jen změť slov.
 
   Proto nutně musí jít o něco jiného. O zviditelnění se nebo o pokus zničit pravý, skutečný význam dalšího slova. Vzhledem k tomu ,že mnohé firmy nejsou v českých rukou, pouze tu působí, mohl bych s úspěchem předpokládat, že se jedná o pokus rozeštvat českou společnost, která má, jako celek, vůči této menšině čisté svědomí. Podsunout veřejnosti, že se se ani ona nechová k LGBT+ menšině tak jak by se chovat měla, když tolik firem...

   To, že se tolik firem rozhodlo poslat ten dopis panu předsedovi vlády znamená, že to nebyl spontánní krok (ty jejich domluvy by už byly patrně zveřejněné), ale o akci neoliberálů "Kolektivního Západu" (KoZa) ovlivňovat takovým "bočním způsobem" české zákonodárce. Vláda je totiž držena u moci 108 vládními poslanci. Na to, aby to byl jenom  pokus o zviditelnění je těch firem, většinou vlastněných zahraničním kapitálem příliš mnoho.

Smysl této výzvy je stejný, jako ten dopis 99 Pragováků.



Takže opět pokus o "mistrování" naší republiky. 


Žádné komentáře:

Okomentovat

"Pravidla moštárny" jsou stejná jako v Hospůdce. Spammeři a trollové budou bez milosti likvidováni. Hlasatelé jiných (i opačných) názorů než má Kocour však nikoliv.

Jak se podepsat? >> Komentovat jako >> Název/Adresa URL >>Název a vepsat svůj nick nebo jméno. Pak >> Pokračovat a nakonec >> Publikovat. (Počkat, až to Drak nebo Kocour propustí na obrazovku.)