Prohledat tento blog

úterý 19. listopadu 2013

The truth is out there...

Pravda je tam venku...     (Akta X)

Jsou holt věci a události o kterých se psát nesmí. Říkáme tomu dneska politická a genderová korektnost případně hyperkorektnost. Cenzura a autocenzura je ovšem lepším označením tohoto úkazu. My, starší a dříve narození to známe až příliš dobře. Vadilo mi to jako puberťákovi, ale dočkal jsem se nakonec roku 1968 a po několika málo měsících, kdy to vypadalo, že se věci dají do pořádku, dorazily tanky. K nám, ne  nás. I když vlastně - i nás. Člověk tehdy jenom zíral, jakých rektálních kousků jsou jeho spoluobčané schopni. Jenže na emigraci už jaksi bylo pozdě nebo, přesněji řečeno, byla s rodinou dost obtížná. Chtělo to velkou odvahu, kterou jsem neměl. A bylo nás (naštěstí) víc. Na omluvu své "neodvahy" jsme si vymysleli formulku, že "my jsme tady doma, ať jdou oni!" Floskule, výmluva. 
   Tuhle formulku si zapamatujte. Ještě ji připomenu! Ale styděl jsme se, protože částečně kolaborovat s mocí bylo nutné. Bylo nutné pracovat, aby byla za co žít. Nu což, zvykl jsem si na svoji "neodvahu" říkat svůj názor. Mlčel jsem a myslel si své.  A poslouchal Svobodnou Evropu a Hlas Ameriky. Ale přesto mě systém donutil k tomu, abych se styděl víc. V době, kdy můj syn začal chodit do školy a musel jsem mu dost pracně vysvětlovat rozdíl mezi pravdou skutečnou a pravdou "oficiální". Byl to naštěstí chytrý kluk. Dožili jsme v pohodě "sametky" a vypadalo to, že bude líp. Napadalo mě tehdy ledacos, třeba že nastane "nemilosrdný kapitalismus", že se staneme "zásobárnou otroků" pro ty "rozvinutější kapitalismy" nebo že se vše vrátí pomalu zpátky, jako když vyjdete okouzlení z kina a venku prší. Co mě nenapadlo bylo to, že nastane situace jak vystřižená z románu "1984". 
Že pravda bude nežádaná, nepřípustná, tabu.

     A o jedno takové tabu jde i v tomto případě. Všeobecně se ví o příšerné době, kdy nacisté zabírali postupně Evropu. Likvidace "méněcenných ras", plánované přesídlování celých národů, aby se uvolnil "Lebensraum" pro nadřazenou árijskou rasu. O tomto temném údobí dějin  jsou napsány desetitisíce knih, učených pojednání i románů, natočeny stovky filmů. A přece: Když se někde má objevit film geniální filmařky Leni Riefenstahlové nebo dokonce jen její životopis, najednou je nějak mrazivo. (Objednání se mi povedlo až na třetí pokus.Zda kniha dojde netuším.)  Někdo má strach z toho, že... Z čeho vlastně? Že se Leni dala do služeb diktátora, protože ho platonicky milovala? Protože věřila idejím nacionálního socialismu? Kolik bylo takových... A kolik bylo jiných, kteří věřili ideím komunismu a dodnes obdivují a uctívají masového vraha, generalisima Stalina? 
   Tyhle věci se prostě staly, nemá smysl si zapírat, že existoval nějaký Adolf Hitler a že byl pro miliony Němců Vůdcem. A zase - objeví se kniha jeho projevů a už se vydavatel dostává do vážných potíží. Zdá se, že "nová" společnost nemá žádnou ideologii, která by mohla těm starým konkurovat a proto se zakazuje o minulosti mluvit jinak, než "povoleným způsobem". Přitom - nových mýtů je spousta. Třeba o ten globálním oteplování, způsobeném člověkem. 
   Nebo o nutnosti dovolit ve své zemi provozovat právo šaríja a ostatní středověké zvyklosti islámu. Tohle vše pak vydávat za multikulturalismus a předepisovat to jako "lék" na šovinismus, rasismus, xenofobii a podobné postoje, které by nevznikaly, kdyby nebyly přítomny masívní tlaky zvenčí. Omlouvat jakékoliv chování imigrantů. Vše se začíná schovávat pod falešné heslo "demokracie". Není to demokracie, ale nová totalitní ideologie. Nový mechanismus na ovládání lidí. Píše o tom pěkně Vlaďka Špidlová na svém blogu. 
   Nejvíc mě mrzí, když se do toho "honu na čarodějnice" zapojí ti, kteří by s potlačováním svých práv měli mít historické zkušenosti. Židé a jejich potomci. Leckde ve světě je popírání holokaustu "trestným činem". Jakoby si politici neuvědomovali, že tím nahrávají svým protivníkům, těm, kteří by jinak byli považováni za sprosté žvanily a blouznivé vykladače alternativních dějin. Místo pádných argumentů (a je jich o holokaustu opravdu dost)  si zařídíme, že mluvit o tom, že se něco nestalo je tabu, dokonce i zločin. Maně mě napadá středověká inkvizice a  Giordano Bruno. Nebo Jan Hus - když to chcete po česku. 

   Stává se pravidlem, že lidé žádají, aby se o něčem nemluvilo, aby se nějaké informace nešířily, přestože se ve skutečnosti staly. Pokud se nejedná o státní tajemství nebo ryze rodinné záležitosti je takové jednání pro mě nepochopitelné. Na jedné straně obhajujeme jednání zrádce Edwarda Snowdena a na druhé žádáme stažení satelitního snímku, kde je náhodně zobrazený mrtvý muž. Skutečně, reálně mrtvý muž. A společnost Google, která jinak šmíruje a shromažďuje údaje o každém z nás, který si něco nechá pomocí jeho vyhledávače vyhledat najednou licoměrně ustupuje člověku, který žádá změnit doklad o skutečnosti. Přitom adekvátní reakcí Google by bylo doporučení otci oběti, ať se na daný kousek mapy prostě nedívá, když mu to vyvolává nepříjemnoé vzpomínky. (A to nevíme, zda ten mrtvý nebyl třeba obětí "války gangů".) Tohle je najednou nedůležité - důležité je,že  byl odstraněn záznam skutečnosti. Provedli jsme tedy retuš skutečnosti přesně v intencích románu 1984: Kdo ovládá minulost, ovládá tím budoucnost.

   A jsme u další podivnosti. V TV se poslední dobou rozostřují všechny důležité detaily. Začalo to "vyčtverečkováváním"  firemních značek na oblečení nebo a vývěsních štítů na obchodech za snímaným člověkem - patrně aby nemohl nikdo napadnout TV štáb, že dělá někomu neplacenou reklamu. I když takovou věc obvykle napadají ti, kteří si reklamu, daleko prvoplánovější a proto hloupější, platí v reklamních šotech a v seriálech kde požadují  "produkt placement" - čili používání různých předmětů nebo oblečení s viditelnou značkou - ale za úplatu. To by ještě snad bylo v pořádku. Ale pak se začaly rozostřovat obličeje mladých delikventů a následně i ostatních dětí, pak i dospělých osob jako policistů a poslední dobou už rozostřují všechno podstatné. Ukazují třeba surové zacházení se zvířaty - ale vše, co by o tom mohlo svědčit je rozostřené. Zlomenou nohu fotbalisty - ale je rozostřená. Svědci, sousedé, účastníci nehod i oběti trestných činů jsou bez obličejů.  
Vkrádá se mi kacířská myšlenka, zda vůbec na takové akce brát kameramany. Jestli by si televize neměla dát "bobříka neukazování" a informovat jen zvukem. I když - i ten zvuk bývá u svědků pozměněn k nepoznání. Takže co takhle to jenom napsat na web a před každé tvrzení vsunout slůvko "údajně" nebo "podle informací našeho zdroje". Úřad pro ochranu osobních údajů by byl konečně spokojen, nikdo by nikoho nežaloval pro porušení ochrany osobnosti  a lidé by ušetřili za televizory. 
Musíme přece své diváky/spoluobčany  chránit před krutými nárazy skutečného života.  Před realitou. Jak píší tamní noviny, prý nehodlají toho lva utratit. To mě uklidnilo. Opravdu jsem rád, že neutrácejí ani kočky, které loví ty malinkaté ubohé myšičky. A je dobře, že dětem neříkáme, že kuřátka, jejichž osmažená křupavá křidélka tak rády  konzumují v KFC se napřed musí v klecích rychle za pomocí chemických preparátů vykrmit a pak je nastrkají do zabíjecího stroje, který z nich udělá to křehoučké masíčko. Tají dětem, že vajíčka k snídani jsou vlastně nenarozená kuřátka. Taktéž roztomilá malá selátka a telátka jsou vykrmen a finálně zavěšena na hák (ještě položivá) a stroj je naporcuje, takže v na chladících pultech v Kauflandu nebo Bille už nevypadají, že by k nim mohl někdo cítit nějakou náklonnost. Už to nejsou roztomilá zvířátka, ale maso. Náraz reálného života je pro takové odrostlejší děti tak silný, že se mladí pomatenci stávají vegetariány nebo vegany a následně si jednostrannou stravou zcela podlomí zdraví. Jejich dlouhodobou léčbu pak platíme všichni z našich daní. 

    Pokud někdo chce něco opravdu něco senzačního vidět, může si koupit třeba Blesk. Tam to všechno je v barvě a v detailu. Nebo zprostředkovaně šmírovat mezi exhibicionistickými úchyláky, kteří tráví dny v hádkách ve vile pro Vyvolené nebo mezi pracovníky TV štábu při Výměně manželek. To je něco pro voyery. Nakonec - zmínění to dělají pro prachy, tak co. Nechápu ovšem, proč pak jsou licoměrně odsuzovány prostitutky. To je přece taky jen obchod. Ostatně i nájemná vražda je obchod. 


   Jedna z bláznivých holek, co se chtěly proslavit provokativním vystoupením / protestem v pravoslavném chrámu už skončila na Sibiři, jak je zvykem od dob carského Ruska. K této události i tady v Útulně  byly reakce různé. Otázkou zůstává, zda by něco méně provokativního ve velkém Rusku vůbec zabralo natolik, aby si toho někdo (novináři) všimli.Osobně si myslím, že podpora Pussy Riot byla hysterická a neadekvátní a zrovna tak jejich pootrestání bylo zbytečně kruté. Holky asi měly dostat pár facek od popa a tím by celá věc mohla podle mě skončit.



   Na Filipínách se teprve v dnešních dnech zjišťuje, kolik toho tajfun doopravdy napáchal. Kolik je mrtvých a kolik mrtvých ještě bude následkem nemocí, nedostatku potravin, vody, léků a taky rvaček o tyto komodity. Svět pomáhá - ale už je dost pozdě.

  Jenže - Filipinci budou dále bydlet v chatrných chatrčích na nízkém pobřeží ostrovů, kde je smete další tajfun, který přijde s naprostou jistotou nejpozději příští rok.  A naši "oteplovači" za to zase budou bičovat naši civilizaci, která za to všechno údajně může. 

  Ale Filipínci se budou přesto úspěšně množit. Přírůstek obyvatelstva je 2,3% ročně, 40% obyvatelstva je mladší patnácti let. Výsledek je ale stejný, jako na starém kontinentu - málo práceschopného obyvatelstva. Na rozdíl od přestárlé Evropy se tihle práceschopnými brzy stanou - a starců je tam velmi málo 3,5% lidí starších 65 let.



    "Prosila jsem vojáky. Klečela jsem a žadonila, protože mám cukrovku," řekla Helen Cordialová, jíž tajfun zbořil dům. "Copak mě chtějí nechat umřít na letišti? Mají srdce z kamene," stěžovala si. Pomoci ale prostě není dost pro všechny a hned. Do záchranného člunu se taky nedostanou všichni lidé z potápějící se lodi. Jinak by se záchranný člun rovněž potopil a nezachránil by se vůbec nikdo. 



   Jedna mladičká Filipínka, která porodila během tajfunu, se rozhodla nazvat své děvčátko Israel - na počest země, odkud pocházeli záchranáři, kteří se postarali o ni i o dítě. Takový malinký detail. Prostě ti Izraelci  tam byli včas! 


  A lidi se mají rádi! Big Brother není jen státní instituce, to jsou i Bretschneiderové mezi námi. Inu - člověk člověku... 


Prší...






   Nakonec jeden tip na zajímavý blog - Vlaďka Špidlová, introvert a pesimistka. Možná na něj dám časem stálý link. Mluví mi z duše. Je pro mě zarážející, jak je jinde všechno podobné.Nebo spíše stejné. 





192 komentářů:

  1. Pravda nezemřela, jen se ukrývá, ale na jejím náhrobku je vytesáno lží: Zde odpočívá extremismus, xenofobie,rasizmus,netolerance, ostatní doplň křídou, leží na náhrobku, pokud ji někdo neukradl!
    Kdo se nedostal do "mlejnice" nechápe. Příště už se nedám, proto jdu leštit.
    4P
    Místo pro hraběcí rady:

    OdpovědětVymazat
  2. Úvahy o klamu literatury, které sem moc dobře zapadnou.
    Krása sebaočarenia a gýčová krása
    http://zurnal.pravda.sk/esej/clanok/67825-krasa-sebaocarenia-a-gycova-krasa/

    OdpovědětVymazat
  3. moc dobře to zapadlo, jen mimo dopadovou plochu, žbluňk.

    Krása sebaočarenia

    OdpovědětVymazat
  4. Ale když, tak jenom těsně vedle. Souvisí to. Protože ti, kteří pěstují "vysokou kulturu ducha" daleko snadněji podléhají manipulaci. A snob - to je můj oblíbený terč. Ale je tak velký, že není žádné umění se do něj trefit.

    OdpovědětVymazat
  5. Jestiže, pánové, nechápete, co zde sociolog říká o literatuře, tak vám nemůžu pomoct. Jen tu podtrhnu jeho hlavní myšlenku uvedením dvou odstavců z jeho článku.

    Tí, ktorí sú nositeľmi aktuálne vládnucej kultúry a moci si myslia, že sú šikovnejší, že majú mimoriadne nadanie a talent, jednoducho, že sú lepší a majú lepší vkus ako tí ostatní, a to len preto, lebo patria k tým, ktorých životný štýl, názory a vkus je vydávaný za všeobecný vzor. Ovládaní sa zasa podceňujú a považujú sa za nekompetentných a k takým témam sa radšej nevyjadrujú. Ich stratégiou sa stáva, že rezignujú na vlastný názor alebo pohľad na vec. Vedia, že opera je tým vyšším umením, ale sami na ňu nepôjdu, lebo vopred vedia, že jej nebudú rozumieť a to, čo sa im páči radšej za umenie neoznačia, pretože vedia, že v lepšej spoločnosti sa im za to prinajmenšom vysmejú.

    Druhým typom vzťahu ovládaných k svojmu vzoru je až zbožňujúca fascinácia, keď očarení ľudia začnú usilovne, ako to Kafkovo zviera, napodobňovať tých, ktorí sa považujú za nositeľov vyššej kultúry. Väčšinou tento počiatočný obdiv neprekročí stav zamilovanosti a zbožňovania, lebo pravidlá sveta noblesy nedávajú prišelcovi možnosť tento svet pochopiť a stať sa jeho súčasťou. Najzjavnejším prejavom účinnosti pôsobenia symbolického násilia, ktoré nás mení na sebabičujúce sa zvieratá je to, keď prijímame nejakú predstavu o svete, o kráse, o vkuse ako univerzálne platnú a jedinú možnú a keď si nedokážeme ani len predstaviť, že by vôbec mohlo exitovať aj niečo iné, tiež dobré a estetické. Odmietanie pochybnosti o skutočnej hodnote a kvalite oficiálne prezentovaného vyššieho umenia je tým najzákladnejším dôsledkom symbolického násilia, ktoré cez svoje obete ďalej znásilňuje ďalších ľudí. Jednoducho úcta k autoritám nie je zárukou dobrého vkusu.

    Od pranedávna vytvářeli umělci v lidech představu o tom, co je krásné a co je pravdivé. Totiž diktovali jim tu představu. V některých obdobích víc (jako na příklad za romantizmu, kdy byl básník považován za věštce, jehož ústy hovořil Bůh, nebo nekonečno anebo sám národ). Jindy zas spisovatel, podle představ čtenářů, podával pravdivý autentický obraz světa, společnosti. Někdy zase umělcovými ústy hovořila vládnoucí moc, a tak vštěpovala lidem do mozku svou "pravdu". Abych nechodila za příklady daleko, vzpomeňte si na sorelu. Ale těch příkladů bych mohla uvést celou řadu. Rozhodně uživatel - divák nebo čtenář - je oproti umělci v pozici podřízeného objektu, a může se bránit jedině tím, že knihu odloží, do divadla anebo na výstavu nepůjde. Takže se sám ocejchuje v očích milovníků umění jako nekulturní hlupák anebo odpůrce režimu.
    A na tuto pozici poloboha vyzdvihuje umělce kritika, která docela nekriticky řve na plnou hubu, jaké nové veledílo velký a uznávaný umělec stvořil. U začátečníků je to trochu horší. Musí se nejdřív naučit, jak se dílo a immage jeho tvůrce prodává. Pak to jde jak po másle.
    Tím samozřejmě nechci dělat ze všech, co se namáhají na tomto poli, tlučhuby.
    Ale když se vám dostane do ruky všemi kritiky velebená knížka jako filozofický román, která je v podstatě přežvýkáním různých polopravd anebo docela částečného, náladového pohledu na svět a zabalená do třpytivého papíru "surealistického realizmu", tak co uděláte? Pravděpodobně ji odložíte nedočtenou, ale nikde nebudete říkat, že je to hovadina, že? A asi se nezamyslíte nad tím, proč to autor napsal a co tím chtěl říct, jestli tím vůbec něco říct chtěl a proč to řekl právě touto formou.

    OdpovědětVymazat
  6. Informace,
    docela složitě popisujete situaci, kde vystupuje Umělec, Snob a Obyčejný člověk. Ten článek je dokonce bohatější - popisuje i způsob, jakým si snob zdůvodňuje svůj postoj a netýká se jen literatury nebo jiných umění, ale třeba i ideí politických.
    V přijatém snobství je síla všech pábitelů. Krásně popsáno v Čapkově Matce: "Maminko, ty tomu nerozumíš!"
    Proto nesnáším díla, které potřebují "návod k použití". Ať už jsou to fotky, obrazy, sochy, divadelní kusy nebo filmy. A to, co t. č. pěstujeme mimo kumšt, pomalé vymývání mozků od základních životních skutečností a zkušeností je vlastně pokus vytvořit z lidstva kolektivního, nemyslícího tvora. A je "ganz egal", jestli mu budeme říkat ovčan nebo snob. Bude papouškovat někým podhozené formulky o tom, co je správné, aniž by zapojil vlastní mozek. Myšlení ho bolí. A to mi vadí a proto píši tenhle blog.
    Pokud někdo bude opěvovat třeba dílo pana Boháče (operní skladatel socialistického ražení) nebudu se s ním přít. Takový člověk nenadělá svým obdivem v podstatě žádnou škodu. Pokud ovšem třeba není ředitelem Státní opery. Tam už nějaká škoda vznikne. Ale dá se napravit výpovědí. Tomu řediteli.
    Lidé prostě fungují systémem pokus-omyl. Jenže - špatně si pamatují hlavně ty omyly. Takže se o o ledacos pokoušejí znova a znova. Hned jak se jim zahojí puchýře od horkých kamen, na které si sáhli teprve nedávno.

    OdpovědětVymazat
  7. Jsem jednoduch, nejopravdovější čtení jsou balistické tabulky,ani strojnické nejsou k zahození, kam se hrabu na všeobjímající všeumělce a znalce všehoaartu. Pro tzv. skutečné umění mám jen dva stavy + nebo -, plusky mohu opakovaně, mínusky jdou do stoupy. Pokud někdo něco vychvaluje dávám moc dobrý pozor. Jak říkám , jednoduch.

    4P kunsth.....

    OdpovědětVymazat
  8. Být prostý a nekomplikovaný není nic k zatracení.
    Krása je, když se nemusí nikomu nic vysvětlovat: "Všichni vidí!"
    Přistihl jsem jednou kocoura, jak koukal na růži ve vázičce. Co když se mu líbila? A to nebylo Umění, ale obyčejná Krása.

    OdpovědětVymazat
  9. Jen malá technická (až hnidopišská):
    Ztěch vajec z velkochovů by se kuřátka nevylíhla neb se ty slepice nepotkávají s kohoutem (jednak by to v klecových chovech způsobovalo jisté technické potíže a rovněž by kohouti zvyšovali náklady).

    OdpovědětVymazat
  10. To je sakra potíž... Resumé o Pravdě tam venku je tak obsáhlé, hutné a trefné, že ztrácím chuť pokusit se něco přičinit či vzít jinak.
    A vono to nejni tak p r o s t ý , vědí. Někdo je prostý, neb má IQ 5O, a někdo, protože mu to přes složitě stavěný mozek správně jednoduše myslí. Někdo je komplikovaný, neb musí pořád vše v lebce probírat ze všech stran a hledisek a vůbec, aby vše bylo logicky i eticky co NEJ- - jako by každá denní blbost musela být vytesána do kamene. A jiný, protože není s to ve svém mozečku věci tohoto světa řádně na dřeň oprostit. Tož tak...

    OdpovědětVymazat
  11. Ale já netvrdím Kapitáne, že ta vajíčka jsou zrovna od slepic z velkochovů. Ale to si asi neuvědomí ani jejich rodiče.[;>)
    ===
    Ono je to celé ale spíše parabola, nadsázka. Přesto: podobnou argumentaci jsem už slyšel.
    Zkrátka: děti jsou zcela odervané od reality. Pak se divíme.
    ===
    Hezký zážitek ze ZOO ve Dvoře Králové: Opičky dostaly chuť si zašukat. Kolem klece bylo pár matek s dětmi. Za několik sekund byly nic nechápající děti rychle odvlékány za ruce pryč a zůstal tam jenom jeden starý pán s vnučkou, které klidně vysvětloval, že opičky chtějí mít malá opičátka. Holčička se dívala, nic neříkala, ale určitě si to zapamatovala. Měla pak asi v životě aspoň jednu "výhodu".

    OdpovědětVymazat
  12. Jo Kocoure, tak po tomto upřesnění souhlas všema deseti (asi mám profesionální deformaci, že pokud mě do oka praští nějaká drobnost, která není fakticky úplně pnktlich nebo se mi jen nezdá, tak mě cos pudí se vyjádřit).
    A jinak, jak píše výše Jakub S., ono resumé o pravdě je opravdu obsáhlé, ...
    A v podstatě sedí. Pokud člověka nezaujme drobný detail či technikálie, tak k celku není jednoduché něco jiného připodotknouti, než souhlasně hlavou pokývati.
    Ještě jednou klobouk dolů!

    OdpovědětVymazat
  13. Když má někdo ve všem pravdu, tak je tak nějak - podezřelý. Protivný je určitě.
    Takže ta "piha na kráse" jenom potvrzuje, že ve většině vývodů pravdu mám.
    A to mě...
    Ne, to mne vůbec netěší, Kapitáne, netěší. Jak rád bych se "kardinálně" mýlil!
    Ale copak mě nechaj?!

    OdpovědětVymazat
  14. Kocoure, pokud Vás nekamenují jako proroky či nezabíjejí jako posly špatných zpráv, ...
    Pokud Vás jen "nenechají se mýlit", je ještě dobře na světě.

    OdpovědětVymazat
  15. k ZOO a zvířátkům obecně.
    Hroch se chystal označovat své léno, byl jsem informován v hospodě o postupu nezvedeným synem Vágnera ze Dvora K.,děti a matinky radostně postávají a jásají u ohrady, táhnu své pryč, kdo zůstal byl po.rán. V očích ratolestí jsem okamžitě stoupl na ceně.U manželky až o 35%&☻
    Jako v té EU, jásej, čum, po.erou TĚ!
    4P

    OdpovědětVymazat
  16. To se stává EK,
    že si nějaké zvířátko v ZOO (i jinde) někoho z publika oblíbí a označí si ho. Tohle mi udělal tygr sibiřský. Ustoupil jsem sice včas (patřím mezi informované), ale podcenil jeho "dostřik". Koženou bundu jsem nakonec musel vyhodit - kočky na ni prskaly, psi štěkali a ženský se na mě dívaly dost podivně. Vyčistit se nedala. [;>)

    OdpovědětVymazat
  17. No on ten odeur nepochybně působil neodolatelně eroťicky jen na tentýž druh, no a tohle byl člověk moudrý - a d o s t ř i k ? Od blízkého kriminalisty znám slovo jejich profi slangu d o s a h : O víkendu máš dosah, Zítra buď v dosahu. Profi slangy jsou úžasně poutavá věc.
    Jako v EU: jásej, čum - po*erou tě - oslněn! Krása!
    Omyl... vědí, vono člověk může přijít na omyl třeba moc pozdě, a už to nejni nic vert. Jako ten poprask, když se najednou po třiceti letech po vodpadnutí od víry a od Haliče předků vrátil z Ameriky do Tarnopole starej (no původně mladej, dá rozum) Grinsztajn, no celej štetl ho vobdivuje, ten vohoz, a ty hodinky, zlatej ketl, bříško měl větší než náš rabbi (tehdá byl prostě šnorer, co, frau Ester?) - a tak slavná hostina (no snad se pak nechá vidět, ne?!) s velkým loncmonem... a už se to nosí... a už je to cítit: česnek, česnek, česnek, majoránka, husí masíčko, husí šmolc, a hrnec s pár librama dušených krup: ano, š o u l e t !
    A najednou všici strnou: loncmonovi se začnou po tvářích koulet slzičky, zavírá oči a hlavu si do dlaní dá a na stůl - šma Jisroel, co se stalo?!
    A pan Grinsztajn vstává, oči k Němu upírá, ruce zdvíhá - a všichni bez dechu slyší: - a takomýmuhle náboženství já jsem nevěrnej!

    OdpovědětVymazat
  18. StK,
    nechci Vás zklamat, ale ten tygr na Vás nestříkl z nějakých sympatií, ale aby Vás označil za druhořadého samce, jemu podřízeného. To byl signál pro tygřice, aby si s Vámi nic nezačínaly. Proto taky se na Vás dívaly ženské dost podivně.
    To dělají i kocouři mezi sebou.

    OdpovědětVymazat
  19. Ty židovské anekdoty jsou z nějaké knížky Jakube, nebo to všechno nosíš v hlavě?
    Pokud je b/ správně, je třeba zaznamenat. Pokud platí a/, jak se knížka jmenuje a kde se dá sehnat?
    Já sice tyhle anekdoty nesbírám, ale miluji. Není lidštějších anekdot.

    OdpovědětVymazat
  20. Obávám se převelice, že zákazy všech těch Mein Kampfů, projevů a filmů mají odstínit populaci od faktu, že ti zakazovači jsou vlastně to samé, jen přestříknuté nevýznamnou vrstvičkou špatně kryjící barvy.
    Cíle Hitlera byly až na detaily stejné, jako jsou cíle EU. Byly naprosto (opět až na zanedbatelné detaily) stejné, jako jsou cíle socialistů mnoha druhů, včetně těch, co se promenavali a promenují ve Sněmovně a Senátu, coby "zastupitelé".
    A konec konců, sama EU je ideovým dítkem nedověšeného nacisty a nedověšeného francouzského kolaboranta s nacismem. Takže nemůže být jiná, ani kdyby chtěla (jakože nechce).

    Pokud se týká t+ch Židů: Jejich zaujatost pro podporu těch nejzrůdnějších a nejzločinnějších režimů nechápu a chápat odmítám. Jejich údiv nad tím, že jsou většinou civilizovaných národů vnímáni jako riziko, nebo rovnou zlo, považuji za sprosté pokrytectví.

    OdpovědětVymazat
  21. Informace, asi jste nedávala ve škole pozor. [;>)
    Síť sítí i mé zkušenosti (žiji s kočkami v bytě už 43 let a s jednou (dvounohou) dokonce už 48 let) mi říkají toto:

    O tygrech ussurijských:

    * Kočkovité šelmy rozhodně nemají tak dokonalý čích jako šelmy psovité.Čichem se však řídí při lovu pachem si označují svá lovecká území svá lovecká území Charakteristický pach jednotlivých tygrů hraje obrovskou roli i v sociálním životě.

    * Samice si stejně jako samci značkují revír močí nebo seškrabáváním kůry na určitých stromech. Vzájemně se protínají pouze samčí a samičí revíry, protože samci hájí své území před jinými samci. Jedno území samce zahrnuje většinou i dvě až tři území samic.

    O kočkách domácích čili "lwech kanapowych":

    Značkování močí je u koček jednou z primárně používaných metod, kterými si vyznačuje svoje teritorium. Všechny kočky mohou značkovat, ať je to samice, samec nebo kastrát. Existují dva rozdílné typy značkování močí založené na dobře definovatelných příčinách.
    Jeden z typů je značkování související se sexuální aktivitou. U všech samců a samic je často provázeno zvukovými projevy.
    Dalším typem je značkování močí související se strachem a úzkostí, které jsou často zapříčiněny nějakou změnou v teritoriu kočky.

    Za lekci nemusíte nic platit - to byla jen zaváděcí, zadarmo. [;>))

    OdpovědětVymazat
  22. P.S.: Jsem už kocour starý, poněkud "přecivilizovaný". Už neznačkuji močí...

    OdpovědětVymazat
  23. Přečetl jste to dobře, StK,
    jenomže v tomto případě jde o jiný význam "značkování". A to stanovení hierachického pořádku mezi kocoury.
    Víte, měli jsme také kočky a kocoury po třicet let a ti nežili v bytě ale volně v přírodě - na zahradě a na velké louce vedle, a ta byla, dokud tam nepostavili supermárket, velkým sociálním prostorem pro kočky a kocoury z okolí.
    Takže tam starší dospělí kocouři "obskakovali" ty mladší, nezkušené a takě na ně stříkali. Dělali to i s naším mladým kocourkem a tak jsem po podívala do Lorenze, teď si už nepamatuju, jaká jeho kniha to byla,a tam jsem se dočetla, že se jedná o akt podřízení mladšího autoritě staršího. Při tom obskočení nejde o úplný pohlavní akt, nedojde totiž k proniknutí, je to simulované, aby si mladší uvědomil, kdo je tady pánem.
    Jednou nás to obtěžování našeho mladého kocourka namíchlo, a tak jsme spolu s dětmi chytily toho hlavního nestydu - starého tlustého tygrovatého kocoura, říkali jsme mu Kapitán - a pomazali jsme mu hlavu melasou a ni ni jsme nalepily péří ze slepice. To byste měl vidět, jak kocour zblbnul, při útěku vyhazoval do výšky zadní tlapy až nad hlavu a motal při tom šiškou.
    Stejně to nepomohlo, vrátil se znova, s umytou hlavou. Ale na kocourka si už tak nedovoloval a do zahrady raději nelezl.
    Takže to jsou mé zkušenosti přímo z terénu.
    Zkuste to taky s tou melasou, až půjdete znova do Zoo.

    OdpovědětVymazat
  24. STK
    tu bundu jste mohl výhodnbě prodat. Ten pach totiž mj. odpuzuje kuny, takže půda nebo kůlna (dokonce i prostor motoru přes zimu odstaveného auta) je před nimi chráněn.

    OdpovědětVymazat
  25. x Pergile, už zas... proboha! To už je mánie, obsedantní představa, nevím jak si může inteligentní vzdělaný starší muž namlouvat takové stísňující fantasmagorie. V jiných směrech jste jistě hoden pozoru a diskuse a naslouchání. No tak!
    x Ryba... ale díval, taky, a taky od půlky. A domněnka, že u policie se to už poslední dobu lepší, je pravdivá - doložit vám to nemůžu, ale prostě to z nižšího patra ústředí téhle bohulibé (a ne?) organizace vím, mám průběžné přímé zprávy. Ovšem - to jedno-dvě místa nejvyšší ve správě tohoto rezortu, to je to nejzoufalejší. A nejrizikovější - mít odůvodnitelný pocit, že po nahlášení či poradě (nutné) o stavu věcí v šibeničních mafiánských miliardových kauzách se to začne bleskově jaksi hatit, a třeba vás NÁHLE musí odvolat jinam, jste TAK ZKUŠENÝ a na tohle je vás škoda, pane kolego... Ach scheisse. A už tohle napsané stačí
    - bohatě.

    OdpovědětVymazat
  26. Anekdoty: zatím jen tohle.
    Jicchak (Izák, druhý hebrejský praotec) znamená "Ten, který se bude smát". A předseda Rady Židů v Německu, který zemřel náhle 2009 a jehož dcery dokončily a vydaly jeho kompletovanou sbírku židovských anekdot (mám ji, napsal bych ji svižněji), měl hebrejské jméno Jicchak ben Chaim - Ten, který se bude smát, syn života.
    Ptá se důstojný pán přítele rabína: Poslyš, kamaráde - kdy konečně už tě uvidím jíst vepřové? - Ale to záleží jen na tobě, třeba velice brzo - záleží to jen na tobě. Na tvé svatbě...

    OdpovědětVymazat
  27. Jakube, Pergill má prostě strach. Ne o sebe, ale o náš svět.
    Možná má informace, které my nemáme. Nebo je to opravdu jeho utkvělá představa, kterou mu nikdo nevezme.
    Někdo se nedostane z druhé světové anebo zabrání Sudet, někdo se nedostane z roku 1948, někdo z okupace roku 1968, někdo zase do zblbnutí opakuje větu o tom, jak nám "ukradli" rok 1989. Jenom v tom, kdo to všechno ukradl se liší.
    Já mám například obsedantní představu, jak předpos*aná hyperkorektní levičácká a bůhví jaká politická reprezentace EU ale už i USA nechá rozbujet v našich končinách islám. A až do hořkého konce přečíslení bude mlít něco o demokracii a toleranci. To, že tohle náboženství, tahle islámská civilizace se buď zgruntu transformuje nebo pošle stávající pokrok do kytek je každému, kdo myslí, zcela jasné. A.S.Pergill patrně vidí nějaké celosvětové spiknutí a myslí si (to by ale musel říct sám), že za tím vším stojí "celosvětové židovstvo". Tradiční to nepřítel gojim. Že jsou židé "provázaní" přes celý svět si uvědomuji i já - mám pro to své vlastní, nezprostředkované poznatky. Ale nevzbuzuje to ve mě žádnou hrůzu. Jednak to nejsou ortodoxní, kdo jsou na špici - a ortodoxními se nestanou, protože by si sami ublížili a jednak mě, nežida patrně nehodlají nějak "zotročit". Necítím nic takového. Jediné nebezpečí vidím v tom, že Izrael vyvolá při obraně svého teritoria III.WW. Ale pokud se tak stane, tak by ta "třetí světová" vznikla tak jako tak, jen záminka by byla jiná.
    Útočit na židy je přece tradiční "zábava křesťanů", ne? A komunistů a nacistů a ...
    A tak dále. Někdy mám navíc pocit, že se židům v téhle roli docela líbí. Často naříkají dříve, než se něco stane - tak jaksi "preventivně". Jistě, mají své letité zkušenosti. Ale gojim to někdy připadá - divné.

    OdpovědětVymazat
  28. Jistěže jsou provázaní přes celý svět. No, náš. Chválabohu!
    Právě jsem měl objednané povídání před pár dny v jednom klubu kultury a tam jsem je mj. velice překvapil a zaujal líčením něčeho, o čem skoro nikdo nemá páru (já jo): o vzájemných výslovných a hlubokých sympatiích mezi propuknuvším husitstvím a českými židy. Hned L.P. 1420. Co? Taky nevěříte? Jo jo, takových překvápek je v tomhle tématu kam se podíváte... Brou, velmi brou.

    OdpovědětVymazat
  29. Tenhle blog není demokratický.
    Zato se snažím, aby byl svobodný. Aby každý mohl napsat o čem přemýšlí.
    Já s ním třeba mohu hluboce nesouhlasit, ale pokud nebude osobně ubližovat druhým (názorem ubližovat nelze), tak ať píše. Nemyslím si, že by tu byl nějaký "nositel univerzální pravdy."
    ===
    Jak říká mlíkař Tovje: "Ovšem na druhé straně..."
    (A o tom to všecko je.)

    OdpovědětVymazat
  30. StK,
    media nás informují málo, o tom co se děje a o skutečném dosahu událostí? Plazmují soustavně naše představy o světě s cílem podřídit je nějakému politickému kurzu?
    A co když nás někdy média zavalí takovou haldou domněnek, teorií, výkladů, že nakonec z toho občan buď docela zlbne anebo se na to jednoduše vykašle.
    Jenže když se k novinářům investigativním a pak komentátujícím přidají ještě branže jako film anebo knižní produkce, co pak? Ti od filmu zapůsobí na vědomí diváků mnohem účinnějším způsobem, protože mohou využívat kromě slova i obraz, barvy, hudbu, recitaci herců, mohou volně upravovat scénář co do délky a posloupnosti jednotlivých scén. A při tom to vydávají za dokumentární práci.
    Investigativní "románopisci" o historické události sice nemají k dispozici vizuální prostředky, ale mohou zase využít sémantického potenciálu slova, mohou naznačovat, zasazovat do vědomí čtenáře pochyby anebo polopravdy, jen tak jakoby namátkou, mezi řečí.
    To je právě případ zavraždění prezidenta J.F. Kennedyho v Dallasu, od kterého právě dnes uběhlo padesát let. Americká média a k ní připojené branže se do toho vrhla s celou sílou a vehemencí. Ani v Evropě nezůstávají pozadu. Italská televize tomu věnuje v těchto dnech celou sérii programů. Jen česká média se zdají být střídmější a uměřenější. Tam jse se právě dočetla, že "televize mimo jiné vypočítala, že existuje 311 [spikleneckých] teorií, které se od sebe zásadně liší, že obvinění zamířilo proti 42 skupinám, 82 atentátníkům a 214 lidem."
    Zdroj: http://www.lidovky.cz/na-vyroci-atentatu-na-kennedyho-se-pripravuji-americke-tv-i-muzea-p9d-/media.aspx?c=A131117_223928_ln-media_kys
    V italském rozhlase vystoupil známý režisér Oliver Stone, autor filmu "John Fitzgeral Kennedy, případ dosud otevřený", a neupustil příležitost, aby si taky nehodil kámen do rozbouřeného politického moře tvrzením, že v r. 1948 americká CIA zfalšovala výsledky zdejších voleb, aby zabránila vítězství komunistů. (Oliver Stone a Radio 24: in Italia le elezioni del 1948 furono truccate dagli americani) Velký rozruch to sdělení neudělalo, nikdo se ani neozval. Je to už staré a neaktuální vzhledem k dnešku, kdy potomci bývalého PCI sedí ve vládě a rvou se mezi sebou, kdo má být u kormidla, a dělají si mezi sebou neustálé podrazy, chtějí dokonce tu vládu zas položit.
    Jenže, vraťme se ke Kennedymu. Pár listů jsem si prohlídla, někde píšou o jeho osobním životě děvkaře, jinde zas o jeho neefektivní ústupkové politice, o ty různé komplotní teorie jsem se nezajímala. Nač pak, když je pramalá naděje najít něco, co by dávalo nějakou záruku, že to není výmysl nebo polopravda?
    Chudák historik, až bude chtít něco napsat asi tak po dalších padesáti letech. Jaký materiál bude mít k dispozici?

    OdpovědětVymazat
  31. Jakube,
    Rozhodně nevěřím na nějaké "celosvětové židovské spiknutí". Nicméně jsem toho názoru, že Židé jsou (i ti, co odpadli) vychováváni v určitých tradicích, a ty jsou v podstatě neslučitelné s některými prvky tradiční evropské civilizace (jako je demokracie, ale našlo by se toho víc). Proto víceméně spontánně (a možná i nevědomky)* vždy, když mají možnost, se rozhodují k podpoře totalitních tendencí statisticky častěji, než průměrní evropané.
    Konec konců, starověký Izrael, který je pro Židy pořád jakýmsi etalonem státu, byl teokratická diktatura, totalita jako řemen v oblasti světské i ideologické. A i současný Izrael v podstatě není o moc demokratičtější než byla předpřevratová JAR (dělení obyvatel podle etnických kritérií, nižší váha hlasu příslušníků "podřadných" etnik v "demokratických" volbách, atd.).** Konec konců i hitlerovské Německo bylo "Izrael naruby", protože Hitler vykradl při konstrukci Norimberských zákonů Starý zákon, jen tomu dal modernější dizajn a provedl konverzi na negativ.
    Takže se určitá nedůvěra vůči Židům zákonitě objevuje (srovnávám to se situací, když tchýně stavěla dům a vybírala si hurdisky podle toho, že v té době se opakovaně a na více místech v republice stalo, že hurdisky od určitého konkrétního výrobce popraskaly a spadly stropy, i když pochopitelně neměla žádné důkazy, že by závada ještě nebyla odstraněna).
    Zbavit se takové "statistické" nedůvěry je těžké, chce to čas (řádově několik generací). Průšvih je, že jakýkoli incident (nebo pokus o "tlačení na pilu") může zhatit účinky desítek let bez jakéhokoli průšvihu - mohu s tím nesouhlasit, mohu proti tomu protestovat, ale to je vše, co s tím mohu dělat, prostě proto, že lidská mysl je takto nastavená, a to na tak bazální úrovni, že ji sdílíme i s řadou opic.

    ------
    * Např. u zdravotní výchovy je cílem, aby se její objekt následně rozhodoval pro zdravější variantu svého konání zcela podvědomě, bez nějakého přemýšlení.
    ** Pochopitelně, pokud ho srovnáváme s okolními islámskými státy, tak platí ono známé "mezi slepými jednooký králem".

    OdpovědětVymazat
  32. Já toho moc nevím,
    o Izraeli jen občas něco čtu, tu a tam vidím nějaký film/video, tu a tam se setkám s někým, kdo tam byl (delší dobu, turistický pohled neříká o navštívené zemi obvykle vůbec nic použitelného) a mám takovýto názor na Izrael:
    Izrael vznikl za dost dramatických událostí způsobem, který bychom dnes nazvali teroristickým. Jinak by ale nevznikl. Západ se chtěl zbavit židovského naléhání na "právo na vlast" a tak ustanovil, kde vlastně je "vlast Židů". "Kolemležícím" Arabům se to hrubě nelíbilo a snaha "zahnat všechny Izraelce do moře" tu je od II. WW.
    Takže Izrael je kontinuálně "přípraven na válku". Tu a tam nějaká ta lokální válka vznikne, ale zatím se nikomu nepodařilo zahnat obyvatele Izraele do moře. I když je v početní menšině a na Evropany a Američany se může spolehnout jen částečně, jen v okamžicích, kdy židovská diaspora může rozhodnout nějaké místní evropské nebo americké volby. Možná proto je Izrael vlastně polovojenský stát, kde všichni mladí muži musí odsloužit tři nebo dva (dívky) roky v armádě a také proto není státem sekulárním. Být ale jiný, tak už neexistuje. I Pergill ale musí uznat, že to, co je kolem Izraele je mnohem méně kompatibilní s euroamerickým světem. S křesťansko-židovskou kulturou.
    O židech jako takových toho vím víc. Je poněkud tristní si přiznat, že pokud chceme, aby muzeum, galerie, divadlo nebo filmové či "gramofonové" studio prosperovalo je téměř nezbytné, aby ve svém vrcholovém vedení mělo žida. Nebo člověka, který jako žid uvažuje. Nedokážu definovat proč tomu tak je, ale tohle pravidlo potvrzují jen nemnohé výjimky.
    Jak je to s obchodními společnostmi, výrobními závody nebo vědeckými ústavy netuším. Ale je možné, že je to podobné.

    OdpovědětVymazat
  33. Ale co teď s teoretickýma úvahama, jestli jejich státy byly či jsou tzv. demokratické nebo jaké... voda stoupá. Oni jsou s náma - a už dlouho - na téže lodi. A budou A my s nimi. Punkt, tečka, šlus, ende damit.
    Priority.
    Přál bych vám vidět u nás takové samozřejmé praktické nepatetické niterné vlastenectví jako vidíte v jejich státě. A ta tříletá služba pro ně proboha v naprosté většině není zlá povinnost daná Těmi Nahoře - je to samozřejmá povinnost, a hrdost, těch mladých lidí, krásných, usměvavých, ochotných kdykoli pomoci, sebevědomých, kultivovaných, ukázněných. No, dost...

    OdpovědětVymazat
  34. Tak CIA zasáhla do voleb v Itálii 48?! No vida - pak že nedělá i dobré blahodárné skutky...
    Sakra, nemohli taky trochu severněji - ?
    No nemohli.... N e m o h l i .

    OdpovědětVymazat
  35. Jakube,
    to že tu po válce operovaly tajné služby dvou velmocí, je věc dávno známá, prodebatovaná, najdete o tom obsáhlé stránky na Wikipedii.
    Pan režisér neříká vůbec nic nového. Jenže zapomíná, že i PCI tu měla tajnou ozbrojenou organizaci a chystala státní převrat. Podrobnosti zas na Wiki.
    Převrat neprovedli, čekali, že volby vyhrají a pak Stalin nechtěl po únoru v ČSR moc natahovat provaz, aby "nepřehnal".
    http://it.wikipedia.org/wiki/Organizzazione_Gladio
    http://it.wikipedia.org/wiki/Apparato_paramilitare_del_PCI
    To jste nevěděl?

    OdpovědětVymazat
  36. Jak vypadá dnes prezidentský vůz?
    http://auto.idnes.cz/cadillac-obamy-kennedy-atentat-dzj-/automoto.aspx?c=A131121_193922_automoto_hig

    OdpovědětVymazat
  37. Ad presidentské vozy:
    Preventivní opatrnost. Tak velká, jak je velké nebezpečí. Jak je velká nenávist.
    Našeho současného hradního pána zatím nepostřelili ani plastovou pistolkou - asi je škoda kuliček. Shrnutý koberec na dílčí znehybnění presidenta, jak vidno, stačil. A média aspoň mají o čem špekulovat.

    OdpovědětVymazat
  38. Izrael:

    Myslím, že základy i současné projevy Izraele jako státu jsou mnohem demokratičtější, nežli třeba ty naše. Je tam víc věřících? Ano je, asi si neprošli tím samým, čím my a tak je tam těch sekulárně jednajících a smýšlejících o něco méně. No a? A co bylo na JAR až tak dalece špatného? Rozhodně to fungovalo mnohem líp a slušněji, nežli černošský antibělošský rasizmus naruby, jakého je teď v Africe halda. No a co se týče omezení některých práv, třeba volebních, některým skupinám obyvatel, tak za určitých okolností to lze jak pochopit, tak i ospravedlnit. Já si například myslím, že americká praxe, kdy jsou kriminálníci zbavováni občanských práv, například volebního, je víc než na místě, zatímco české dolejzání s urnami do věznic je debilní a úchylné zároveň. A co je špatného na izraelském modelu armády? Dost mi připomíná švýcarský a jeden jako druhý, na rozdíl od toho nepoužitelného brajglu, který máme u nás, považuji za velice účinné, použitelné a odstrašující pro potenciální protivníky.

    EU:

    Ano, Orwell se o několik desítek let seknul, ale ne zase už o tolik. V Austrálii jsou s tím zákazem brblání proti uhlíkovým daním možná o trochu napřed. Zato tam ale nemají zemědělské dotace. No ale s bruselskou zakazovací vzteklinou je to asi jen otázkou času, než přituhne i tady.

    NATO:

    Pánové z téhle organisace objížděli před několika měsíci členské země, a snažili se jim připomenout, že členstvím se zavazují určitou část rozpočtu účelně vynaložit na armádu, ale nějak to vyšumělo do ztracena. Holt kde nic není, ani zubatá nebere a po našich zlodějských piraních už asi nic moc nezůstalo, a ani v okolí to nebylo lepší. Hlavně že máme na biopaliva, fufrníky, solární panely místo jahod na polích a další nehorázné kraviny, ty totiž strašně potřebujeme...

    OdpovědětVymazat
  39. Tak jsem shlédla ten dlouho oznamovaný dokumentární film o zavraždění J.F.K. a o hlavních teoriích, kdo byl za tou vraždou. Jediným nezvratným faktem prozatím je, že ho zavraždili.
    Po dalších 25 letech prý otevřou tajné archivy. Chi vivrà, saprà.

    OdpovědětVymazat
  40. informaci:

    No, říká se, že mnohdy je nejlepší nebýt příliš zvědavý a i když se to stalo poměrně dávno, asi to pořád ještě spíš patří do kategorie, kdy se vyplatí nebýt příliš zvědavý. Až ty archivy otevřou, tak my už tu asi nebudeme, nebo nám to bude poměrně fuk a stejně tam nemusí být nic moc víc, než mnohem víc otázek, než odpovědí. Jednoznačně a uspokojivě to asi nevyřeší už nikdo a nikdy. Vzhledem k tomu, kolik je kolem toho záhad a co se o tom ví, to nejspíš byla "profesionální" práce a protože těch, kterým by se to "hodilo do krámu" také bylo víc než dost, tak je tu obrovský prostor pro spekulace.

    OdpovědětVymazat
  41. Vzpomínka na zavraždění prezidenta Kennedyho byla nakonec příležitostí připomenout si, co byla vlastně ta "studená válka". Dnes se na to už pomalu zapomíná, novým generacím to připadá jako nějaké hádky na diplomatické úrovni nebo jenom štvavé kampaně v tisku. Ale tenkrát šlo opravdu o to, kdo s koho. Sice se v Evropě nebojovalo zbraněmi, ale válka tu byla - politická, ekonomická, zbrojilo se, byly tu i plány na invazi západní Evropy, blokáda Berlína, válka špionů. Kolik asi musel východní blok utratit jen za tuto položku. Člověk se nediví, že se nakonec položil.
    A za Kennedyho při krizi se sovětskými raketami pro Kubu, svět stál opravdu na pokraji třetí světové. Tenkrát Chruščv ustoupil a pak ho to taky stálo funkci.
    Takže mě může vzít ďas, když čtu, jak jeden světoznámý spisovatel popisuje éru stalinizmu jako burleskní scény na pisoárech Politbyra v Kremlu, kde si členové nejvyššího orgánu ulevovali. Ona to tenkrát nebyla jen historická burleska, byla to sakramentsky vážná situace.

    OdpovědětVymazat
  42. Pergille, za nebezpečné pokládám některé, nositele "náboženského genu", odpadlé od víry, sekulární a bezvěrné. V potřebě nalézt náhradu, kterou by v sobě zaplnili prázdnotu, jsou náchylní podléhat obskurním spasitelským ideologiím ve kterých se "potřebují" najít a které s vehemencí jim vlastní prosazují často ve veřejnoprávních institucích, které pro ně mají velkou přitažlivost.

    OdpovědětVymazat
  43. Schumacher si koledující23. listopadu 2013 v 14:40:00 SEČ

    Draku, jestliže Izrael se jeví jako "demokratičtější", je to jedině tím, že významná část jeho občanů má větší schopnost být suverény než jak je tomu jinde, například u nás. Ostatně, praktikovaný a judaismus ze své podstaty je relativně vnitřně antitotalitní. To že ostatním se jeví jinak, je tím, že na rozdíl od křesťanství, islámu, budhismu a dalších, není vírou universální, ale vírou jediného, židovského národa výlučně pro tento národ. Pro tento národ je demokratickým konceptem. Lze jen diskutovat, zda je demokracií s theokratickými prvky, či theokracií s demokratickými prvky, ale to nepřísluší nám ostatním, ale výlučně Židům. Protože judaismus je výlučně jejich záležitost. Ona afinita některých z nás, Gójů, k judaismu a k Židům, je kromě z něho pocházejícího křesťanství a s tím spojené kultury, způsobena snahou se podílet na jejich úspěchu. Jednou z příčin je pocit naší méněcennosti, vykořeněnosti a absence ideje o kterou se lze opřít. Přidat se k úspěšnějším a podílet se na jejich úspěchu. Skrze to si dodat důležitosti, sebeúcty a pocitu úspěchu jako kompenzace vlastní osobní neúspěšnosti. Nemaje dobrého pocitu z vlastního národa a státu, hledí k Izraeli. To platí obecně,ne jen ve vztahu "blouznivých křesťanů" k Židům a judaismu. Na druhou stranu, obdobné, mimo jiné, protože judaismus je velmi sociálním konceptem, bylo i příčinou velké náchylnosti Židů k socialistickým myšlenkám a k bolševismu. K tomu dodávám, že na druhou stranu je účelově přehlížena účast Židů mezi odpůrci takových nesvobodných hnutí. Židé jsou spojováni jen s jednou stranou tak jak se to komu hodí. Ideologická zaslepenost tím či oním směrem brání rozumnému pohledu.

    OdpovědětVymazat
  44. Tak tak, Ševče.
    Zlatá střední cesta není vůbec zlatá, je vyšlapaná a tráva je na ní vyžraná, ale extrémy jsou na nic. Poslouchej svůj rozum. (To je moje poznámka k obdivu/zatracování filosemitismu či sioninismu.)
    Izrael jako stát má můj obdiv (nikoliv však nekritický) a ze židů nemám strach. Vycházím s nimi dobře. Ostatně tady s nimi žijeme už dlouho a máme je spíše jako příležitostný terč než jako někoho, kdo by doopravdy škodil. Některé židovské záležitosti jsou mi trochu k smíchu (košer strava např.*), některé bychom zase měli převzít - role rabína ve společnosti - například.**

    */ Význam košer stravy tady před časem pěkně vysvětlil Pergill. Je to jeho parketa
    **/ Starší rozumný člověk, kterému místní komunita důvěřuje by možná zabránil mnoha "sousedským zabijačkám"

    OdpovědětVymazat
  45. Pro Informaci:
    Přivedla mě k zajímavému podobenství - činnost sdělovacích prostředků jako koordinovaný hackerský útok na "počítač" v naší hlavě.
    Budu -li mít zítra čas, možná to rozvedu v nějakém, článečku. Zatím tedy u PC sedím, ale zabývám se úplně jinými věcmi, než blogem.

    OdpovědětVymazat
  46. Nemohu otevřeně označit nikoho za pracovitého blba jen pro jeho touhu se prezentovat znalostí W-PEDÁLIE. Mám JEN úzce zaměřené informace. Znám TTD zbraní IOS a vím, že především chrání život člověka, ostatní lze v krátké době s dostatkem statečnosti nahradit, jen ne toho člověka. Příklad pěkný, ale asi ne pro nás. Ehm, že?
    4P

    OdpovědětVymazat
  47. Jé, ahoj kocoure. Kolikrát jsem si říkal, kam ses asi poděl. Omlouvám se za OT, chci jenom pozdravit a podrbat pod krkem. Vrrrr vrrr.

    Arnold Jonathan Rimmer, BdP, SdP.

    OdpovědětVymazat
  48. Jojo Holograme,
    Staří Kocouři ještě žijí. Jsem moc rád, že ses ozval.
    DF mě z nějakého důvodu nepustí do diskuze (už jsem psal několikrát adminovi, ale ten tvrdí, že je vše O.K.) tak jsem podotýkal už jen v Šamanově Doupěti čili Hospůdce u hřbitova a když tam začali Šamanovi dva trollové vytrvale ničit diskuzi, tak ji definitivně stopnul.
    Takže jsem natruc založil tuhle Útulnu. Je nás tu jen pár, ale chováme se k sobě slušně. Kdo by se totiž nechoval slušně, spadne do spamu. Protože Kocour nikdy nespí! (Ale klimbá furt.)

    Ať žije Red Dwarf!

    OdpovědětVymazat
  49. IOS? Co to je, EK?
    A jaký příklad?
    Nějak se nechytám.

    OdpovědětVymazat
  50. StK: Jo, že nespí. Muhehe. Levák mi tu chrápe u nohou až se stěny otřásají. Nikdy bych nevěřil, že tak malý zvíře dokáže vydávat tak hrozný zvuky, kdybych si nemusel dávat špunty do uší.

    Tohle je podivný. Nejseš žádnej troll, imho není důvod. Jestli o to stojíš, můžu to tam rozstřelit.

    Já se tady občas stavím, moc mne potěšilo, že jsem tě našel v dobrý kondici. Teda jestli mne nedostanou mozkocucky. Ale někteří říkají, že zrovna já nemusim mít žádný obavy.

    ARJ

    OdpovědětVymazat
  51. AJR:
    Ad D-F: Budu rád, když se dozvím, proč nemůžu. Ani starým heslem, ani se znova zaregistrovat. Ale není to důležité, jako důchodce stejně nemám skoro na nic čas. Teda dost pracující důchodce. Mám toho víc, než předtím, ale baví mě to - kdykoliv můžu přestat. A jsem odpovědný jenom sám za sebe - to je obrovské (+). Doktorka mi letos pravila, že mám parametry lepší, než před deseti lety. Kromě kloubů tedy. Ale pořád drandím 100 km na kole, takže to asi tak extra zlé nebude (Mezi náma - ale ty kolena pak bolej!)
    Kocoury mám dva, jeden je ten sibirjak V okně za sítem na začátku článečku. Nahlas chrupkají oba (ten druhý je mývalí maiňák). Chrápání? To je asi na plašení myší. Je fakt, že doma žádné myši nemáme. Jinak nick se dává do "Název/Adresa URL" Do "Název" pochopitelně. [;>)

    OdpovědětVymazat
  52. Anonymní StK řekl(a)...
    IOS? Co to je, EK?
    A jaký příklad?
    Informační:
    IOS Izraelské Ozbrojené Síly.
    Příklad, ochrana života vojáka.
    K JFK z opakovací pušky s opt.zam. 3x30 na vzdálenost do 200m nelze na pohybující cíl vystřelit 3x a zasáhnout 2x a to za 8 vteřin, leda v šapito, max. 1x dobrá, druhá moc nejistá, reálně nezaměřitelná a třetí ani nestihnu opakovat. No, pokuste se.
    ÁÁÁÁ.....
    4P (č.p.)

    OdpovědětVymazat
  53. Kotleba:

    Ano, na Slovensku se zatím v malém přihodilo to, o čem tady hovoříme už delší dobu, tedy o tom, že dík nechtění či neschopnosti řešit zdárně a efektivně obyčejné problémy obyčejných lidí tzv. "standardními" politiky, se ti obyčejní lidičkové nakonec naštvou a naházejí to nějaké z variant "tvrdých rukou". Naštvou se proto, že už nehodlají nadále zajišťovat vysoký životní standard chronickým parasitům na svůj úkor a také proto, že do budoucna odmítají, aby kdejaký grázl byl chráněn zákonem lépe a efektivněji, nežli oni a jejich oprávněné zájmy. Toto naštvání může za určité nepříznivé shody okolností způsobit, že se po dlouhou dobu přestanou konat svobodné volby. Určitý model toho všeho už proběhl v Maďarsku a nevezmeme-li si ponaučení ze slovenského a maďarského vývoje a posledních voleb tady, tak nás něco podobného může čekat taky. Asi i čeká, protože jak to tak kolem sebe sleduji, tak sice když 2 dělají totéž, není to úplně totéž, ale moc pudu sebezáchovy v tom dění kolem sebe opravdu nevidím, bohužel.

    OdpovědětVymazat
  54. Schumachere,

    1. Je asi menší zlo vůbec totalitu nemít, než ji mít a mít pár bojovníků proti ní navíc (nehledě k tomu, že oni často nebojují proti totalitě, ale za jinou formu totality, jako třeba osmašedesátníci, mezi kterými byla také spousta Židů. Dtto disidenti - ostatně se po roce 1989 mnozí velice "pěkně" vybarvili.
    2. Beru, že Izrael v té podobě, v jaké existuje, by nemohl vydržet bez rasistické legislativy, zbavující části občanských práv jiná etnika než Židy.
    Problém mám spíš s tím, že ti samí jsou schopni v evropských státech podstatně menší prohřešky proti ideální demokracii tvrdě kritizovat a vydávat to za "vrozenou méněcennost" evropanů.



    Jakube S

    Nedávno nás tu paní informace seznámila s tím, jaký byl poprask kolem toho, že na pohřeb stále věřícího zasloužilého nacisty Priebkeho přišlo nějakých dvacet plus nacistických fanatiků.
    Rabínovi Ovadiovi (autor výroku, že Hospodin stvořil gojim jako tažná zvířata, aby dělali práci za Židy) přišlo na pohřeb 850 000 Židů (a zcela jistě spousta stejně nadšených příznivců z celého světa nemohla dorazit). Sorry, ale z těch 850 000 (a hlavně těch, koho representují) mám daleko větší obavy než z těch 20 - 30.

    OdpovědětVymazat
  55. Nemám velkých obav, Pergille z "židovlády".
    Považuji to za neskonale menší riziko, než se mi objevuje u muslimů. Tam je obrovská síla chudých a nevzdělaných, vedených bohatými a polovzdělanými. A množí se jako králíci. To je nebezpečí stejné nebo snad i horší, než byl komunismus na začátku minulého století. Je o to větší, že ho podporují multikulturalisté a hyperkorektníci, kterýchžto pomatenců je na v vedoucích místech několikanásobně více, než je rozumné. (Ono se zdá, že "věrchuška" mezi sebe jiné než takové nepustí. Co kdyby tam někdo začal nazývat věci pravými jmény? To by přece byl obrovský průšvih, že? Dost na tom, že se idea globálního oteplování, způsobeného člověkem pomalu hroutí.)

    Neonacisté dneska zase plní roli strašáka na stávající "sviňky štětinky", které si uzurpovaly vedení státu - a nejen toho našeho. Zatím z nich nejde strach a věrchuška to taky tak vnímá. Asi si myslí, že bude stačit je halasně zatracovat, persekuovat a připomínat do zblbnutí německý nacismus. Jenže on existuje i nacismus ruský, bulharský a dokonce i český. Slučitelné jsou jen velmi občas, v mnoha otázkách stojí proti sobě.

    Židé, bohatí i relativně bohatí židé se nebudou pouštět do většího konfliktu, kde by mohli ztratit své postavení nebo majetek. Není důvod - ty ideologické a náboženské jsou i přes účast takových mas lidí na pohřbu jednoho duchovního slabé.

    Jediným nebezpečím, které vnímám já je možnost, že vznikne ozbrojený konflikt kolem Izraele a že se použijí ZHN. To by pak pro celý svět mohlo jít do tuhého. Plyn s Sýrii byl jen takový malý pokus - a ještě si naprosto nejsem jist, že to byl "Asadův plyn". Pro něj by nasazení BChL bylo nepraktické i vzhledem k mezinárodní situaci. Zatímco pro povstalce by bylo velmi výhodné, kdyby si svět myslel, že Bašár al-Asad plyn použil. A "liga samozvaných mírotvůrců" se dá do práce.
    Pořád si připomínám radu starého zkušeného esenbáka: Když se bijí dvě tlupy Cikánů, je dobré počkat za rohem (do hospody je nepouštět) a až skončí, zavolat sanitku. Případně furgona, dodávám pochmurně já.

    OdpovědětVymazat
  56. STK, "činnost sdělovacích prostředků jako koordinovaný hackerský útok na "počítač" v naší hlavě..." Moc těším na povídání, To je přesně ono co (nejen pokud jde o sdělovací prostředky)opakuju jako mantru. R. Dawkins, S. Blackmoore....

    Co se týče šábesdeklů, či jak je jeden známý konspirativně nazývá "těch nosatejch z jihu", setkání pro mě bývá intelektuální žranicí. Mám kliku na úžasně chytré a inspirativní lidi. Ríkám si, jestli příčinou evropského úpadku není to, že miliony jich "vylítly komínem". Je to ohromná ztráta a nikdy nebude nahrazena. A lidsky, když si vzpoměnu třeba na kluka, jehož sen o vesmíru skončil v Osvětimi a aby toho nebylo dost, kopie jeho kresby shořela spolu s posádkou Columbie...ach jo. A ke kosmákům mám taky afinitu.

    OdpovědětVymazat
  57. Abych přišla s něčím jiným.
    Včera na římské radnici projednávali zástupci lidu rozpočet na r. 2014.
    Došlo při tom k bitce, lítaly facky a dokonce starostu praštili do hlavy, takže si pak na ni musel dávat ledové obklady.
    Situace se den ze dne víc nahřívá.

    OdpovědětVymazat
  58. Dnes odpoledne ruský prezident V. Putin navštíví ve Vatikánu papeže Františka. Jedním z bodů jednání bude ochrana křesťanských věřících v severní Africe a Azii.
    http://www.agi.it/estero/notizie/201311251045-est-rt10064-putin_a_roma_nel_pomeriggio_l_incontro_con_papa_francesco

    OdpovědětVymazat
  59. informaci:

    Myslíte, že je vůbec možné aby tito dva došli k čemukoliv jinému, než že si vymění pár zdvořilostních frází, nebo rovnou floskulí a že Putin se toho nakonec dozví o dost víc, než mu původně chtěli říci, aniž by se dozvěděli cokoliv užitečného od něj?

    Docela by mi zajímalo co si od toho kdo slibuje a co z toho nakonec bude. Vzhledem k tomu, jak se Rusko projevilo v situaci kolem Sýrie, jsem přesvědčen, že tím Putin něco sleduje, určitě se nebude vláčet na tu dálku zbytečně, otázkou jen je, co je to a proč.

    OdpovědětVymazat
  60. ... se nebudou pouštět do většího konfliktu ...

    Tohle bychom udělali my. Průšvih je, že když někomu vtloukáte do hlavy po X generací, že jedině on (a jeho příbuzní) je plnohodnotný člověk a ostatní jsou jen gojim (tedy něco jako untermenschen), tak téhle úvahy není schopen.
    Hitlerovi stačilo pár let (byť navazoval na nacionalisty, sahající až do poloviny 19. století), tedy velmi podstatně méně, aby Němce zblbl natolik totálně, že opravdu věřili, že Rajch vyhraje, i kdyby Rusové pochodovali po Under den Linden. A nedokázala je poučit ani porážka v první světové válce o pětadvacet let dřív.

    A k tomu bohatství: Existuje jeden rabínský výrok: "Bohatý je ten, kdo má dost." A mnohý z našeho pohledu boháč nemá a nebude mít dost, ani kdyby plaval ve zlaťácích jak pan Skrblík.

    OdpovědětVymazat
  61. Draku,
    jde spíš o zdvořilostní návštěvu. Putin přijel do Itálie s delegací na jednání mezi dvěma státy - Ruskema Itálií. Navštíví pak i prezidenta republiky.
    Kolem jeho návštěvy ale kolují divné zprávy. V poledním teležurnálu říkali, že se Putin setká i s Berlusconim a nabídne mu právo azylu v Rusku a ruský pas, aby se tam mohl uchýlit v případě, že to budou chtít zavřít.
    Berlusconi má být zbaven ve středu místa senátora a tedy imunity - bude o tom právě senát hlasovat - a pak ho čeká ještě pět dalších procesů. Už v červnu ho znova odsoudili, zatím v první instanci, na 7 let a k doživotnímu zbavení práv pro pohlavní styky s nezletilou.

    OdpovědětVymazat
  62. Ad SILVIO B.:
    Ti Taliáni jsou ale fakt nechutně mstiví. Montekové a Kapuleti, Borgiové - a takty náš bývalý italský dirigent jsou toho příkladem...
    Kolik té "tanečnici" chybělo do plnoletosti? Půl roku? Jak to odsud na tu dálku vypadá, je to jen záminka bigotních italských katolíků(?)

    OdpovědětVymazat
  63. Co se to jen děje v ocelovém srov.......
    http://ostrava-mesto.eu/ostravsky-magistrat-nabidl-romum-praci-za-16-tisic-ti-ji-ale-odmitli/
    Ne jen v ŘÍMĚ
    4P

    OdpovědětVymazat
  64. StK,
    jde hlavně o to, že by potřeboval reformovat systém soudnictví. Soudce nikdo nekontroluje, nikomu se nezodpovídají, jen svému samosprávnímu orgánu.
    Takže se dějou věci "turecké".
    Poslední případ: starosta Neapole bývalý prokurátor, ze strany soudců IdV, kterého si hloupí nepolitánci sami zvolili, Luigi De Magistris, zažaloval týdeník Espresso za šíření poplašných zpráv a zažádal o miliardu euro náhrady pro škody, které utrpěla image města Neapole, protože Espresso zveřejnil dokument Velení US Navy v Neapoli o znečištění půdy a vody v Neapoli a okolí.
    http://espresso.repubblica.it/inchieste/2013/11/15/news/veleni-in-campania-il-dossier-dello-scandalo-1.141232
    Na tom dokumentu pracoval po dva roky team amerických ODBORNÍKŮ, stál 30 milionů dolarů, bylo prozkoumáno víc jak tisíc čtverečních km (zbytek si můžete přečíst na odkazu sám),a došlo se k závěru, že na té ploše
    je vážně znečištěna půda a hlavně pitná voda.
    Americké velení ji odevzdalo italským ůřadům a ty ji někam klidně založily. Teď na to upozorňuje Espresso a jak reaguje bývalý prokurátoer? Žalobou. Nic jiného neumí.
    A ti soudci, hlavně levicoví, co vykonávají své funkce jak by smet.

    OdpovědětVymazat
  65. Vladimir Putin je právě na přátelské večeři u Silvia Berlusconiho i s celým doprovodem.

    OdpovědětVymazat
  66. S těmi vašimi zastydlými komouši to teď asi pěkně tříská o zem. Kudy kam, kudy kam...

    OdpovědětVymazat
  67. K Izraeli, Židům a židům:

    Historicky si jak se říká v Evropě i mnohde jinde zažili své. Jestli pak nějaký jejich představitel pronese něco peprnějšího, nebo nelibého našemu sluchu, je mi přiměřeně situaci spíš srdečně fuk, než aby mi to zdvihalo ze židle. Po dlouhá staletí byli pro naše předky otloukánky a subjekty dobrými od pouhého pohrdání přes hromadné oškubávání až vraždění, nazývané pogromy. Konec konců to Hitlerovo řádění a poslední polské a sovětské pogromy se konaly relativně nedávno. Nechci být pohrobkem a dědicem toho všeho.

    S Josefem Ovadjou se přišlo rozloučit tolika lidí proto, že v době svého působení vykonal mnohé pro překonání rozdílů a potíží mezi světem víry a světem sekulárním, neboť díky vyššímu počtu věřících v izraelské společnosti a objektivním potřebám izraelského státu toho bylo zapotřebí.

    V Izraeli žijí i lidé, Židé, kteří chtějí zlikvidovat svůj vlastní stát a kupodivu je v rámci možností nechávají pokud možno na pokoji. Odebrání volebního práva militantním Arabům chápu nikoliv jako jako rasistický počin, ale jako zdravý projev pudu sebezáchovy. Něco podobného nám mimochodem v Evropě dost chybí, vzhledem k rostoucímu počtu militantních islamistů zde a jejich nijak nezakrývaných úmyslů demokracii (spíš její žalostné zbytky) zničit a zadupat do země spolu s původním obyvatelstvem...

    Mnohé z toho, co si o otm myslím vyjádřili lépe než já StK a Obuvník. A.S.P se domnívám že jen slyší trávu růst někde, kde k tomu není důvod.

    K S.B.:

    To, co se děje v Itálii kolem S.B., je tak o řád až dva horší než to, co se stalo tady s Nečasovou vládou. Ne, že by si to ten pán nezasloužil za tu trestuhodnou idiocii, kterou projevil zprvu v osobním životě a pak jí přenesl do toho politického a místo aby se omluvil, stáhl se do soukromí a přestal unavovat, tak si ještě hraje na ukřivděnou oběť.

    V souvislosti s tím se mi jeví dost děsivým fakt, že časem se asi Rusko pomalu ve vztahu vůči EU a jejím členům, začne jevit demokratičtějším, smysluplnějším a života schopnějším uspořádáním, nežli celý tenhle hyperkorektní, zelenorudý dotační, socialistický a censurovaný bordel s pokřivenou justicí. Tím narážím na nabídku asylu pro S.B.

    informaci:

    No faktem je, že baťka Putin se rád ukazuje na veřejnosti nechává se u toho fotit a natáčet. Františka ještě nemá ve sbírce :-) A určitě se u něj i něco dozví.

    A ta justice by potřebovala pořádnou reformu a uzdu nejen v Itálii. S neodvolatelnými je vždycky ta největší potíž, protože spolu s neodvolatelností přichází i neodpovědnost, neovladatelnost a pohrdání okolím.

    OdpovědětVymazat
  68. Nezdá se Vám divným, Draku, že president Ruské federace, který je tu na oficiální návštěvě v doprovodu sedmi ministrů, jde první den do Vatikánu, odpoledne se setká s R.Prodim, který byl vyslán generálním tajemníkem OSN spolu s početnou delegací do afrického Sahelu, a večer pak jde k Berlusconimu na večeři? S vládou se setká až ve středu v Terstu, kde se budou Italové zoufale snažit uzavřít s Rusy obchodní smlouvy, aby nějak vytáhli státní hospodářství ze srabu.
    Ukazuje všem, včetně presidenta it. republiky, že na ně zvejšky ... (sloveso si doplňte sám).
    A taky, že si Berlusconiho váží, že se k němu v takovéhle nesnadné situaci neobrací zády.

    OdpovědětVymazat
  69. Stejně jako drak drak si nemyslím, že je nějaký důvod bát se židů.
    Bát se je potřeba těch, kteří ve jménu svého boha jdou zabíjet nic netušící civilisty anebo jejich zabíjení shvalují. A nejen bát se, ale i na svou obranu něco účinně podniknout.
    A taky je potřeba něco delat proti všeobecně rostoucímu násilí. U tohoto http://zpravy.idnes.cz/nebezpecna-hra-v-usa-0qm-/zahranicni.aspx?c=A131125_201524_zahranicni_brm
    to vypadá že všechny v současné době preferované způsoby výchovy selhaly. Tady by mohly pomoci už asi jen některé středověké metody. Takové veřejné bičování (+ dlouhodobější omezení na svobodě + ůhrada nákladů léčení a vyplaceného pojistného plnění + dlouhodobější izolace od společnosti) by asi mohlo být účinnější.To píšu s vědomím toho, že veřejné násilí neschvaluji, ale na extrémní činy musí nastoupit extrémní represe.

    OdpovědětVymazat
  70. K S.B. a Putinovi v Itálii / informaci:

    Rozhodně to není náhoda a pravděpodobně tím opravdu chce cosi sdělit, nebo něčeho docílit. Na druhou stranu, je to pro něho v jeho postavení dost snadné. Pomůže-li to S.B. z rejže, tak proč ne? Nemyslím, že by si to, co se mu přihodilo, zasluhoval. Není svatý, ale to, co se mu stalo, si podle mého nezasluhuje. Ti, co si na něm zchladili žáhu by rozhodně potřebovali a měli dostat přes pazoury víc než on.

    Ještě malé doplnění k židům a Židům:

    Dokud byl britským premiérem Benjamin Disraeli (měl židovské kořeny), byla Británie impériem, na kterým obrazně řečeno, nezapadalo slunce. Jak postupně narůstal příklon k socialismu v Británii, spolu s antisemitismem, projevilo se to špatně i na jejím celkovém postavení a kondici. Dnes jí Putin posměšně nazývá flíčkem na mapě, částečně je to právem.

    K násilí / kapitánu Nemovi:

    Bezdůvodné násilí, nebo přesněji řečeno, násilí konané pro pobavení dotyčného považuji za zhovadilost nejhrubšího zrna. Jakkoliv nejsem příznivcem násilí, tak za činy tohoto druhu bych poprvé nechal dotyčného pachatele veřejně zbičovat k polosmrti a kdyby to nepomohlo, tak podruhé už rovnou stáhnout z kůže zaživa a rozsekat na nudličky, na krmivo pro žraloky a piraně.

    Je zajímavé, že nejčastěji je toto násilí pácháno na těch pracovitějších a produktivnějších, tedy na Židech, Asiatech a bílých. Ještě zajímavější je, že s tím začali mladí černošští gangsteři ponejprv mezi sebou navzájem, no ale gangsteři navzájem, ať se třískají dle libosti, v tom bych jim nebránil. Pak se to ale rozšířilo na další, pro černochy podřadné bytosti, tedy Asiaty, Židy a bílé. S největší pravděpodobností to bude to bude jeden z následků kombinace působení positivní diskriminace na černoušky, kteří si začali myslet, že jsou pány všeho tvorstva a k tomu se na tom ještě podepsaly následky debilisace filmy plnými násilí, spolu s hrami plnými téhož. To vše ještě spolu s absencí výchovy doma a mizerným školstvím. Co byste od toho vlastně čekali? Vzpomínáte ne ten řev, když bílý člen domobrany zastřeli v sebeobraně černého grázlíka, který ho napadl a který právo praštit ho považoval za přirozené, jak vyplynulo ze svědectví jeho partnerky? Divím se, že ta prolhaná hyperkorektnost a positivní diskriminace začala takhle zjevně škodit až teprve teď.

    OdpovědětVymazat
  71. Kapitáne, to je systémová chyba, snažit se převychovat zločince či na ně jinak působit v tom směru. Podstatu problému je nutno hledat na straně obětí. Ty jsou vinny. Protože si stanovují taková pravidla chování, právě která je činí obětmi. Například v případě Somálských pirátů by vše vyřídilo náležité ozbrojení civilních lodí. Plus náležitá vojenská akce. To samé platí ve všech ostatních případech včetně každodenně kriminálních. Například místo šmírovacích kamer všude možně dovolit občanům účinně se bránit. Namísto výchovných trestů ukládaných mnohonásobným recidivistům ukládat přísné tresty alespoň ve výši, kterou umožňuje zákon. Vždyť je to prosté. Zlu je nutno odporovat násilím. Líbí se mi dvě teze:
    Proč je na světě tolik zlých lidí? Protože je nelegální je zabít.
    Ošklivým lidem děláme ošklivé věci.
    Neodporování zlu je zločin. Neviňme zločince, my sami jsme vinni, že jsme obětmi.

    OdpovědětVymazat
  72. Sebedrastičtější exemplární tresty jsou nanic. Není podstatná výše trestu, ale poměr nepotrestaných a potrestaných zločinů. Dokud jich zůstane významná část nepotrestána, tak výše trestu zločince neodradí, protože se domnívá, že je chytřejší než ostatní a že se dokáže vyhnout dopadení.
    Jsou však oblasti, kde by se tresty měly přitvrdit - totiž ne u těch nejzávažnějších, ale naopak u těch zdánlivě banálních, aby se nasilí zarazilo hned v samotném zárodku. Současný stav, kdy pachatel může někoho veřejně zfackovat a dostane za to jen pokutu, je nehorázný. Tady by nepomohlo ani "oko z oko, zub za zub", tedy facku mu vrátit a přidat další navrch. Fyzické napadení by se mělo trestat několika dny (dle míry závažnosti až týdny) nepodmíněného vězení (a může si to odsedět třeba přeruševaně o víkendech, aby nepřišel o práci).
    Je třeba narýsovat ostrou čáru mezi verbálním a fyzickým napadením. Bohužel spousta jinak slušných lidí nevidí nic štaného na tom "dát někomu po hubě za blbý kecy".

    OdpovědětVymazat
  73. Dovolil bych si oponovat Obuvníku:
    To, co navrhujete, je vlastně systém "Jednou a dost". Čili provinění následované přísným až drakonickým trestem. Na tu blbou opici Homo Sapiens to ale taky nefunguje. Ve středověkou veřejně, na náměstí popravovali kapesní zloděje - a zadní řady čumilů okrádali jiní kapesní zloději. Souhlasil bych (částečně) s mnohem větší mírou sebeobrany občanů. Tohle funguje. Jenže když se to přežene, začnou se tvořit zájmové skupiny a situace se postupně přetvoří v takovou malou klanovou válku. Taková středověká Severní Itálie. (Nebo kdekoliv jinde - ale tam je to literárně dobře popsáno.)
    Jak z toho ven doopravdy netuším. Rozhodně ale ne tím, že budeme přestupníky omlouvat, že "oni už jsou takoví". Ne, opravdu to MY jsme TAKOVÍ (poserové). Za pořádek, (řád a zákonnost) na (historicky) našem území odpovídáme my sami. Co tu dovolíme, to tu bude. Momentálně dovolujeme mnohem více, než je zdrávo.
    A může se to rychle překlopit do opačného extrému - na to by ti, kteří za pořádek odpovídají měli myslet. Pohár trpělivosti lidí přeteče jak říká klasik.

    OdpovědětVymazat
  74. Prosím o prominutí za nepřesnost zprávy o delegaci, která doprovází V.Putina.
    Ruský prezident je doprovázen 11 ministry, jednání budou zahájena dnes v Terstu, počítá se s podepsáním sedmi institučních dohod a asi dvaceti obchodních. S prezidentem přijela i řada ruských podnikatelů, kteří se sejdou s italskými na Ekonomickém foru.
    Itálie je druhým evropským obchodním partnerem Ruska po Německu.
    Putin je bezpochyby velice obratným politikem.
    Zároveň byla dementována zpráva o vydání ruského diplomatického pasu Berlusconimu.

    OdpovědětVymazat
  75. Smysl zprávy to nezměnilo a zkontrolovat to rozumně nelze.
    Takže děkuji.

    OdpovědětVymazat
  76. Stk, vyjma nejtěžších zločinů to není to jednou a dost. nemířím na drobníé delikventy, ale na mnohokrát trestané recidivisty. Krádež, krádež, krádež, podvod, krádež, loupež, řízení pod vlivem drog, znovu krádež...žádný poctivý zdrij obživy, to co vyšlo nejevo je jen zlomek spáchaného. Na pověšení by bohatě stačilo. Ostatně nevidím nic špatného na tom, když by jeho život při první loupeži skončil rukou přepadeného. Kdysi mi jeden přistižený cikán z proslulé tlupy kasářských "hrošíků" vyhrožoval, že mě shodí pod metro. Kdybych měl u sebe zbraň a bylo to pro takový případ dovoleno, bez sebemenších výčitek svědomí bych ho na mnístě odstřelil jak škodnou. Se stajným pocitem jako když zatloukám hřebík kladivem.

    OdpovědětVymazat
  77. O tom žádná, jenže žijeme v multikulturní a hyperkorektní společnosti.
    A podle dnešních zpráv se bude trestat vězením i pár facek, když je dáte feťákovi, který po vás bude chtít finanční příspěvek na svou drogu a čirou náhodou bude v ruce držet nůž. Ale to je přece pořád to samé, co tu píšem. A nic.

    OdpovědětVymazat
  78. Ano, Stk. Problémem nejsou zlí lidé, ale dobří lidé, kteří z "ušlechtilých" pohnutek zakazují ostatním dobrým lidem se účinně bránit těm zlým.

    OdpovědětVymazat
  79. Ševče, to nejsou dobří lidé
    To jsou buď blbí lidé (pokud to dělají z alturismu)
    anebo OPRAVDU ZLÍ LIDÉ, pokud to dělají s vidinou nějaké výhody (třeba ovládání mas, předhození zástupného problému, ...).

    jinak, myslím si, že lidé už začínají být opravdu naštvaní, viz volba banskobystrického župana. Jen na horních palubách Politického Titanicu se nic nepochopilo a stále se ještě tančí. Zatím je ještě čas se probudit, ale zanedlouho se bude tančit na vlastních hrobech

    OdpovědětVymazat
  80. Pro Draka:
    Nechci už natahovat sloupek "Vzkazy" tak pár slov k fetu a feťákům dám raději tady:
    Nevidím rozdíl mezi opilcem a feťákem. Snad jen ten, že opilců je řádově více a tím pádem i škod je více. Přitom alkohol je droga legální, neexistuje žádné "vetší než malé množství alkoholu" v osobním držení, neexistuje zákaz pěstování např. švestek nebo hroznů. Zákaz pálení sice existuje, ale je motivován spíše daňovými úniky (když zaplatíš daň, můžeš pálit) než starostí o to, aby se někdo neopil a v opilosti cosi neprovedl. Přečiny "pod vlivem" se řeší až poté, co se stanou.

    Co je špatné, jsou zatím málo zřetelné snahy o regulaci života jedince vůbec. Dneska se v TV NOHA např. probíralo nadměrné solení a restrikce, které mají nadměrnému solení zabránit. Jenže těch škodlivin je spousta: příliš tučné jídlo, příliš sladké jídlo, příliš jídla vůbec, málo pohybu, příliš vysoké teploty v obytných místnostech, příliš mnoho vylučovaného CO2 atd. atp. V některých zemích se už zdaňují více nezdravá jídla. Tabák je silně zdaněn už i u nás.
    Je tu snaha na vše najít normativ a NĚKDO nám všem bude určovat, CO SE SMÍ A CO NE. Ne proto, že by to vadilo ostatním lidem, ale prostě proto, že je to ZDRAVÉ / NEZDRAVÉ. Možná se pak dostaneme i k doporučenému / povolenému / přikázanému počtu souloží týdně.
    Zdá se to šílené? Ne, to je jenom extrapolace současných snah do (nepříliš) vzdálené budoucnosti.

    Nejen 1984 ale třeba i Muži pod ochranou jsou vize, které na to už narazily.

    OdpovědětVymazat
  81. Kapitánovi a Schumacherovi:
    Tady je příklad, jak se správně parazituje. Ministerstva se jim zachtělo, vyžírkům!

    OdpovědětVymazat
  82. Nooo, pokud by to ministerstvo hájilo i práva většiny, mohlo by docela mít smysl ;)

    OdpovědětVymazat
  83. Draku,
    nikdo Židům nebere právo na to, být ovlivněni historií (vč. holokaustu). Na to mají legitimní nárok a my jsme povinni to respektovat. Problém nastává v momentě, kdy začnou bojovat proti nacionalitě evropských národů a současně ale sami pěstují extrémní nacionalismus vlastní (sionismus). Pak se těžko můžete divit temným podezřením, že je za tím nějaký negativní záměr (a těžko se můžete divit lidem, kteří půjdou za někým, kdo podozření z podobného negativního záměru vysloví).
    Prostě buď budou Židé s ostatními národy jednat stylem "já pán ty pán", nebo si zadělají na nějaký další průšvih (Holokaust II). A těžko mohou po někom chtít, aby je z toho tahal.

    STK
    Problém vidím v tom, že multikulturalismus je prakticky čistě židovská filosofie, jeho zakladatelé jsou všichni Židé, nebo alepoň židovského původu a prakticky všichni významní rozvíječi a provozovatelé dtto. (A pak jsme zase u různých temných podezření, které by Židé měli vyvrátit - ovšem svým chováním, nikoli tím že postaví vyslovení těchto podezření mimo zákon - protože to bude řada lidí chápat jako důkaz pravdivosti těch podezření, bez ohledu na skutečnost.)

    Jinak gaye mohu tolerovat, i gayovskou komunitu, ale lézt s nimi do postele (případně to mít jako politickou povinnost) považuji za věc mimo hranici legitimní tolerance.

    OdpovědětVymazat
  84. To A.S.Pergill:
    Mám osobní zkušenost jak s židy (v Kotlince a Rakousích), tak s gayi (leckde). Až na výjimky (mezi gayi) byl "styk" (spolupráce, čili kolaborace) vedena právě způsobem "já pán, ty pán". Jiný způsob totiž ani nepřipouštím. (Dtto Cikáni.) Se skutečnými muslimy jsem se dosud osobně nesetkal, musím se spolehnout na zprávy a ty jsou jednoznačně velmi varující.
    =============
    Takže názor na postavení židů i Židů k ostatnímu světu s vámi Pergille nesdílím. Moje informace jsou prostě jiné.

    OdpovědětVymazat
  85. Obuvník 23. 14.14: dokonale souzní s mými názory, závěry, poznatky, cítěním. Tak. Neřekl bych to zdaleka tak hutně, koncizně, jasně. Závidím.
    Své jasné důvody, proč se nezabývat, zvláště nyní, nebezpečím názorů a inklinování etnika/národa, kterého je asi jako nás, jsem dávno sdělil. A proč věnovat veškerou pozornost etniku či lépe věroučné komunitě stokrát větší(mu). A proč měl takové rozloučení Josef Ovadija popsal tuším Stk či Drak.
    Báťuška s načalstvom u papy itd.: Bolševici, resp. Rusi si vždycky oprávněně (?) slibovali hodně od nadšených fanfarónských Talijánů...

    OdpovědětVymazat
  86. Ministerstvo pro otázky menšin / kapitánu Nemovi:

    Nebuďte naivní. Díra do rozpočtu na provoz toho bordelu by byla asi ta nejmenší škoda, ke které by došlo. Vlastních hrobařů si i bez téhle potenciální sebranky živíme až nad hlavu. Ne, ne, jen ať se nic takového raději nezřizuje.

    Ke zločinnosti a potažmo multikulturalismu:

    Ti, co uspořádávají věci jak nejdebilněji to jde, tedy křičí proti zbraním, brání trestání zločinců a prevenci zločinnosti, umožňují parasitům nerušně existovat a jinak ochraňují a protežují grázly před slušnými lidmi, jsou většinou jen troubové s těmi nejlepšími úmysly, tedy je to jakási vzpoura blbů. Zároveň s tím ale je ta vzpoura velice šikovně usměrňovaná, ovlivňovaná a manipulovaná opravdu zlými, neskutečně zištnými, cynickými a podlými psychopaty.

    A.S.P:

    Mé osobní zkušenosti také spíš podporují to, co říká StK.

    Když už byli zmíněni ti, kdož uspořádávají veřejné věci špatně, tak je třeba známo, kdo z bruselských špiček má nějaké semitské kořeny či původ? A jak jsou na tom třeba tyto špičky procentuálně složením?

    Ještě ke zločinnosti / ZŽ:

    V hloubce krize současné situace vidím velký podíl značné části policie, která z nějakého důvodu kašle na svou práci, prostě si to jen odsedí a bere plat za nic, to je ta lepší varianta, ta horší je, že škodí úmyslně. Podobně je to i se státními zastupitelstvími a justicí, dílem debilita a lenost, dílem úmyslné přilévání oleje do ohně. Takové to bolševické: "Čím hůř, tím líp"

    Dokud se nezlepší ochrana nedotknutelnosti bydliště a majetku, včetně možnosti nastražit do bytu, chaty, či auta třeba i smrtelné pasti, tak se ta situace nezlepší. Naopak, bude se poměrně rychle horšit a Kotlebové, Vandasové, bolševici a další dárečci, budou sbírat body. No a na horních palubách Titanicu to zdá se pořád ještě nevědí, největší starostí teď zrovna je, jak:

    * Vyrobit z ČT za peníze českých daňových poplatníků oddělení pro styk s veřejností páně Krejčířovo a

    * Vyvinout dostatečně účinný tlak na zrušení lustračního zákona, aby mohl být Babiš ministrem a po něm ještě spousty soudruhů z KSČM...

    Co se Krejčíře týče, vydat nám ho svého času nechtěli, tak teď si ho užili a ještě užijí dosyta, dobře jim tak.

    Co se lustračního zákona týče, měl by platit ještě aspoň 50 let. Tak dlouho, dokud nevychcípají všichni, kdož by mohli dostat positivní lustraci. Bohatě, úplně, až nad hlavu stačí, jak tahle nedobitá pakáž škodí v osobních odděleních nadnárodních firem, případně agenturách, co jim vybírají lidi, nemusíme je mít zpátky ještě i v politice.

    Putin v Itálii:

    Ta večeře u S.B., je z Putinovy strany zajímavá a sympatická zároveň.

    Rusko je zajímavý obchodní partner, je to velký trh, který ale má svá poměrně ošklivé zvláštnosti. My i Italové o tom za ta léta ale nepochybně víme své, byť dnes je to už v mnohém jiné, než například před 30 lety, byť některé věci jsou jsou v čase spíš neměnné a bohužel jsou to spíš ty špatné.

    OdpovědětVymazat
  87. Jakubovi S.:

    Vztahy a místy i vzájemné sympatie mezi Ruskem a Itálií mají svou poměrně dlouhou tradici. Do Itálie jezdila už za cara poměrně hojně ruská šlechta, ale nejenom ta, do Itálie jezdili svého času "pomáhat" s bordelem i ruští anarchisté a další šílenci a revolucionáři. A ruský zájem o Itálii neustal ani za Stalina a jeho následovníků a nějaký trvá určitě i dodnes. Nemluvě o tom, že Rusko je obrovské odbytiště a Italové zase poměrně tradiční a zdatní obchodníci, takže Rusko určitě bude mít zájem o haldy italského zbožího, jídla i pití. Konec konců i tyhle obchodní vztahy už mají svou poměrně dlouho tradici. Konec konců fabriku na Žigulíky dodali Sovětům svého času Italové. Chová-li se tam na trhu VW poněkud usurpátorsky, možná se bude stavět ještě něco dalšího, s pomocí Fiatu. Časem se o tom pravděpodobně asi něco dozvíme.

    OdpovědětVymazat
  88. Rozčilujete se, pánové, že aktivisti "neziskových organizací" žádají o zřízení ministerstva pro lidská práva, menšiny a rovné příležitosti? A proč by nežádali, když "vědecké teorie" feminizmu a sexuálních menšin jsou vyučovány na Karlově univerzitě, mrkněte se na http://gender.fhs.cuni.cz/, hlavně si pak přečtěte odstavec PROFIL ABSOLVUJÍCÍCH A JEJICH UPLATNĚNÍ V PRAXI. Katedra genderových studií v ČR vznikla prý s opožděním oproti jiným zemím EU, kterážto šíření těchto "vědeckých disciplin" podporuje. Nevím, jak kde, ale v Itálii podobnou katedru zavedli na univerzitě v Neapoli, napolitánci jsou příslovečně známí svým vrozeným parazitizmem na úkor státu.
    A pro šíření kultury sexuálních menšin vzniklo v Brně seskupení STUD http://cs.wikipedia.org/wiki/Stud_Brno. Zatím prý neziskové. Ale odkud bere tedy peníze?
    Podle mého se mýlíte, Pergille, když vidíte kořeny multikulturalizmu (do kterého spadá také teorie queer a genderizmus) v židovském prostředí. Tato hnutí a s nimi spojené teorie, vznikla někdy v šedesátých letech v Americe, odtud se pak rozšířila do Evropy někdy tak v osmdesátých-devadesátých letech a nyní se stala, jak čtu na stránkách neapolské univerzity Federico II, "součástí evropské kulturní politiky, která podporuje "institualizaci (zavedení) těchto studií na evropských univerzitách".
    Co vy na to, útulníci?
    Pro informaci, co je to genderismus a teorie queer, se stačí podívat na hesla ve Wikipedii - genderová studia a queer

    OdpovědětVymazat
  89. Jakube,
    nas..nost lidí tím, co popisuji, vynesla do županství Kotlebu. Opravdu nic jiného za tím není. To samé se může stát na jaře s Vandasem. Nepřeji si to, ale jsem nucen zastávat názor: "Komu není rady, tomu není pomoci".

    OdpovědětVymazat
  90. Ad Putin v Itálii.
    Itálie rozšíření obchodních vztahů kvůli posílení vývozu potřebuje jako sůl, aby nezkrachovala. Všude jinde naráží na německou konkurenci.
    Prý je v delegaci i ruský ministr obrany, kvůli vyjednávání o vývozu zbraní do R:F:
    Rusové na to zřejmě mají. A pak je to další krok, jak se uplatnit v evropské politice.
    O nějaké navazování na staré tradice tu, podle mého, nejde.

    OdpovědětVymazat
  91. Do těch smrtelnelnejch pastí by se omylem chytilo víc nevinnejch lidí než zločinců. Přitom je to úplně zbytečné, měl jsem dojem, že jsme se shodli na tom, jak krádeže účinně omezit: důslednou kontrolou bazarů, zastaváren, sběrných surovin a podobně; a vůbec křížovou kontrolou účetnictví, aby nebylo možné prodávat kradené věci nebo vyrábět z kradeného materiálu.
    ---
    To, že je zvoleno pár extrémistů, těm na palubě nijak nevadí, naopak z toho mají prospěch: potřebují nějaké strašidlo pro své předvolební mobilizace. Po více než dvaceti letech je strašení návratem komunismu už poněkud opotřebované, tak se jim hodí vyděsit voliče zase něčím jiným, aby sami vypadali jako menší zlo.

    OdpovědětVymazat
  92. K tomu ministerstvu jsem teď viděl komentář u Semeráda na gurroa:

    Zpráva z TV: Aktivisté žádají založení Ministerstva pro lidská práva...
    Překlad do češtiny - Ministerstvo spravedlnosti není schopno zajistit lidská práva

    OdpovědětVymazat
  93. A to nové ministerstvo pro Kocába a spol. ta lidská práva zajistí?! "Okrem iného" - co vlastně míníte pod pojmem "lidská práva"!?

    OdpovědětVymazat
  94. Noviny dnes píší o příjezdu Putina do Terstu. Nechal čekat it. ministerského předsedu půl druhé hodiny a pak byl ledově zdvořilý. Na tiskové konferenci prohlásil, že jeho vztahy s Berlusconim «sono amichevoli e non cambieranno a seconda della congiuntura italiana, lui ha fatto molto per incrementare i rapporti tra Russia e Italia» jsou přátelské a nebudou se měnit podle italské politické konjunktury. Udělal mnoho pro zvýšení vztahů mezi Ruskem a Itálií.
    Nepředstavitelný bezpečnostní systém kolem jeho osoby, jak italský tak ruský, co si s sebou přivezl.
    http://www.ilgiornale.it/news/esteri/putin-fa-aspettare-letta-e-poi-loda-berlusconi-971169.html

    OdpovědětVymazat
  95. EK k blbosti spokojeností27. listopadu 2013 v 10:30:00 SEČ

    A co myslíte o tomhle? Češka v Anglii: Lidé tu jsou hloupí, ale spokojenější než Češi.
    pekud hloupost roste směrem na jih (k teplu), potěš jakeš spokojené jižany.Vše pěkné, jako venku!
    4P

    OdpovědětVymazat
  96. Informace, nejspíš to schytám, leč nesouhlasím. Protože je logická podpora menšiny všech osttaních menšinových hnutí za účelem narušení homogenity většiny a odvádějící pozornost od sebe. Je výhodnější být jednou z mnohých menšin než jedinou vyčnívající menšinou uvnitř většiny.Nevidím v tom spiknutí, ale přirozenou reakci. Ostatně divide et impera.

    OdpovědětVymazat
  97. Zdeňku, co se týče smrtelných pastí, nechť je plně uplatňována odpovědnost za újmu způsobenou nevinnému. Jenže ve všech známých případech újmu utrpěl zločinec.

    OdpovědětVymazat
  98. Lidská práva neuznávám, protože neexistují. Existuje jen svoboda. Která je právě těmi umělými "lidskými právy" okrajována. Protože konečným důsledkem a nejen důsledkem, ale záměrem "lidských práv" je zvýhodňování a parazitismus jedněch na úkor druhých. Jejich majetku pocházejícího z jejich práce, z jejich jejich času, z jejich života.

    OdpovědětVymazat
  99. Draku - k násilí, souhlas.

    OdpovědětVymazat
  100. ...nedobitá pakáž škodí v osobních odděleních nadnárodních firem, případně agenturách..
    Draku, kdybych nic nevěděl o činnosti tehdejší kontrarozvědky na úseku ochrany hospodářství, tak bych tomu i věřil. Jenže mám info z první ruky. Tady je obecná představa, že všichni honili disidenty a kuli teroristické pikle proti svobodnému a demokratickému světu, zatímco ti z druhé strany na sobě dělali uzle aby nám zajistili svobodu, demokracii a prosperitu. Jenže realita je poněkud jiná a po roce 1989, kdy všichni byli hozeni do jednoho pytle, tak jak to v takových případech bývá, jsme se ocitli jako nazí v trní. Případ Reinhardta Gehlena je příkladem, že Němci po válce nebyli tak hloupí.

    OdpovědětVymazat
  101. Než jsem Vám stačila odpovědět, Obuvníku, odpověděl jste si sám.
    Právě tyhle menšiny lezou všude s křikem, jak je jim ubližováno, aby co nejvíc trhly od státu na penězích a pak na výhodách a privilegiích.
    Minulý týden jsem našla v novinách článek jedné novinářky, která poukazuje na to, že z it. rozpočtu na školství, již tak ořezaného, protože stát šetří, bylo uděleno 10 milionů euro na vyučování genderového učení na středních školách. Nač to prosím Vás je, říkat školákům, že muž a žena se s genderovou (sexuální) identitou nerodí, ale získávají ji během života? Na to musí mít zvláštní předmět? Anebo, že na př. na literární dílo se muži dívají jinak než ženy? A totéž zastánkyně genderismu a queer říkají i o menšinách LGBT (lesbičky, gay, transexuálové) anebo i etnických menšinách přistěhovalců.
    Nebudu to dál rozbírat, pokud jde o chápání literatury anebo kultury vůbec, ale jako trik na financování těch zástupkyň genderových práv je to povedený nápad.
    Samozřejmě, že se toho chytila levice, zas z opačné strany. Univerzitních kateder genderové teorie je málo, univerzity je po pokusném období zavírají a při tom je Itálie na 80. místě na žebříčku Globálního světového Gender Gap z celkového počtu 136 zemí (nepošlebujte se, ČR je na 83. místě) dokonce daleko za Čínou, která je na 69. místě.
    http://reports.weforum.org/global-gender-gap-report-2013/
    Člověk by tomu nevěřil, za co všechno se dají trhnout peníze.

    OdpovědětVymazat
  102. K menšinám, aktivistům a zbytečným ministerstvům:

    Je to parasitistická pakáž. Pakáž, která by ze soukromých zdrojů dostala nedostala ani vindru, ledaže by jí financoval někdo, kdo by chtěl destabilisovat situaci v nějaké jiné zemi, u sebe doma asi ani omylem. Na učňovské školství přispějí kupříkladu zainteresované firmy, na tyhle bláboly o ničem leda tak blázen, nebo hajzl, co chce škodit. Takže dotyční si musí ty své prachy mediálně vyřvat. A že se jim ale hajzlům daří.

    Postřeh profesora Parkinsona zní, že britské ministerstvo kolonií mělo nejvíce zaměstnanců v době, kdy Británie už žádné kolonie neměla. Tohle je podobné. Práva a svobody mají všichni grázlové, jen ne my, tak jim uděláme ministerstvo, aby pro nás nezbylo už vůbec nic.

    K zločinnosti a trestům:

    Příklad: Za noc z 25.11. na 26.11 bylo ze zhruba 50 vozidel odcizeno po páru předražených předních světlometů. To dělá škodu mezi 50 - 75 kKč na jednom voze a generuje to cca 100 naštvaných občanů za jednu jedinou noc. Policie nenajde a nevyšetří zhola nic a zrovna tak nikoho nezavře. Zúřaduje leda tak papíry pro pojišťovnu. Po celé republice bude takhle naštvaných tak zhruba 1000 za noc a za rok to bude činit tak 300.000 naštvaných ročně. Mnozí něco takového zažívají opakovaně. Jak dlouho si myslíte, že ještě budou čekat na to, že se ti líní a neschopní vzchopí policajti a konečně začnou něco dělat? Já si myslím, že ve výhledu zhruba 10, nejpozději 20 let, tu můžeme čekat něco dost ošklivého. Možná spolu s těmi zloději vymlátí nakonec ti naštvaní i ty neschopné policajty, státní zástupce a soudce, kteří tak dlouho a vytrvale odmítali chránit nějak efektivně jejich oprávněné zájmy.

    Když už je ten stát totálně neschopný, tak opravdu nechápu, proč lidi nenechá, aby si to s těmi poberty vyřídili sami a po svém, přinejmenším by se tím významně snížilo napětí ve společnosti, ušetřilo se za přeplněné kriminály a bachaře a zlevnilo by pojištění kdečeho. A především, všelijací zastánci tvrdé ruky, by nesbírali politické body k dobru tak snadno a rychle, jako teď. Na mě už ta strašidla také pomalu a jistě přestávají fungovat. Naopak, zdá se, že získávají svou přitažlivost. Ale tupouny na palubě Titanicu to nevrušuje a tančí dál...

    OdpovědětVymazat
  103. Putin v Itálii:

    Velikost ochranky nekomentuji, Rusové nejsou o nic menší tajtrlíci a exhibicionisté, nežli jejich americké protějšky, spíš jsou v mnoha ohledech potrhlejší a zároveň pragmatičtější a drsnější. Putin se producíruje a natáčí rad, takže mu to taky nevadí.

    Putin nechal čekat premiéra? Asi mu tím chtěl něco naznačit, něco trochu nelichotivého. Ona ta stabilita té vlády s naštvaným a pořád ještě odsouzeným S.B., asi nebude valná, tak proč se s tím párat? Mohl si to dovolit, tak to i udělal. No a že se zastal kamaráda S.B. ho do určité míry šlechtí. A nejvíc mu stejně jde o ruské zájmy a kšefty co se dohodnou, v Terstu i jinde, veřejné i zákulisní.

    K lustracím, StB a podobně:

    Já jsem si jasně vědom toho, že každý stát má své špiony, protišpiony, analytiky a další potřebné profese. Nejsem naivní. Jasně, že je muselo mít a mělo i socialistické Československo. A je jasné, že mnozí z nich dělali velice užitečné věci pro nás pro všechny. Mnozí z nich byli a pořád ještě jsou profesionálové každým coulem. Zároveň s tím ale k nim patřili i klasické mlátičky mániček, pronásledovatelé disidentů a další zpolitisovaná verbež, včetně těch ochotných personalistů všude možně, kteří pak na žádost toho, či onoho vysoce postaveného komanče, dělali s gustem lidem ze života peklo a dokonce i nad rámce žádaného, chtěli se totiž sviňky zavděčit. Nezapomínejme ale zároveň s tím, že významná infiltrace policie a armády sovětskými agenty, probíhala už před válkou. A já se občas podle některý projevů na silových ministerstvech domnívám, že problémy s tím spjaté jsem nepřekonali dodnes. Ono po listopadu 1989 k určitému oddělení zrna od plev došlo, ale domnívám se, že nebylo dostatečně promyšlené a důsledné a tím pádem bylo dost nezdařilé. Následky neseme dodnes. Co se týče (ne)úrovně české personalistiky, tak na té se to projevuje možná nejvíc. O té žalostné (ne)úrovni české personalistiky toho vím poměrně dost, narazil jsem na to nejednou sám a lidé v mém okolí také. Co se týče polistopadového třídění zrna od plev tak toho nevím dost, abych mohl nějak generalisovat. Co se lustračního zákona týče, tak asi není dokonalý, ale myslím, že nejdříve by mělo být nějak rozumně zajištěno jiným zákonem, aby se nám kupříkladu mlátičky mániček či politických vězňů nemohly dostávat na vysoké státní funkce a pak až teprve rušit nějak prý už překonaný lustrační zákon.

    OdpovědětVymazat
  104. Televize vysílá celé odpoledne non stop ze senátu, kde se bude hlasovat o vyloučení Berlusconiho. Pro ty mamlasy je to historická událost, konečně se jim podaří vyhodit na smetiště nepřítele! Když to nejde při volbách tak tedy soudně.
    O jednáních v Terstu s Putinem ani muk. Psaly o tom jen B. noviny il Giornale. Že by ta jednání neprobíhala příznivě? Jindy by o tom udělala média takový rámus!

    OdpovědětVymazat
  105. Tak právě vyloučili Berlusconiho ze senátu.
    Nekomentuju.

    OdpovědětVymazat
  106. Draku, jenže ti, kteří dělali to užitečné pro všechny, bylu vypláchnuti společně s mlátiči mániček. A naopak, kdejaký už tehdejší parazit a podvodník se předvádí jako oběť "systému". Pak se nedivme, že je to takové jaké je.

    OdpovědětVymazat
  107. I, přesně jsem nepochopil, jaký je to žebříček - čeho, sím?
    Před pár dny jsem si vyměnil pár sms a emailů s p. Pierallim, tím Čechotalijánem v Praze (znám ho už i osobně), organizuje velice přitažlivé akce - na jaře Santini Aichel, teď bude o velkém Niccolovi, konference (kulaté výročí autora Il principe). Budu tam*. A jenom jsem naťukl taky téma SB, jenom ťuk... a ten reagoval! Zběsilost je eufemismus. Úplně mě tou nepříčetností šokoval. I, je to typické, že běžný, ne vrcholně vzdělaný, nicméně snaživý italský třicátník ze Severu je k SB tak vyhraněný? Negativně až po jeho srovnávání s ducem?
    * Vědecké akce, konference ap. pro mne jsou přitažlivé jako pro normální chlapy hokej či fotbal, shánění něčeho či chlastačky. Já su takovej inťošskej vůl, no. Taky mnou okolí právem otevřeně pohrdá. C´est ca simplement, mes amis. Rien de rien.

    OdpovědětVymazat
  108. Draku, to s tou užitečností byl pokus o černý humor, jen v tomhle prostředí nevládnu smajlíky

    OdpovědětVymazat
  109. A´ten fór v té karikatuře ve FQ je kouzelný, byť na můj vkus trochu přihrublý - leč on si dobrovolně naběhl, nevyužijte toho... a já jsem se s úžasem mj. dověděl, že calamita je, jenom s jiným přízvukem, taky magnet. Jak to tak? Třeba by to zaujalo i pár normálních lidí, nejen mě.

    OdpovědětVymazat
  110. Schumacherovi - Kazisvětovi:
    Tohle předstírání, že jsem oběť je obecný fórek: můj táta kvůli tomu vystoupil ze "Svazu protifašistických bojovníků", protože někteří tehdejší "potentáti" téhle organizace a tzv. "oběti nacismu" seděli v KL třeba za krádež bicyklu nebo za znásilnění a chtěli to vydávat za "odboj". A táta jim to měl dosvědčit. Táta byl hodný člověk, ale nerad lhal. Tak raději vystoupil, i když mu pak sebrali nějaký příspěvek k platu (a pak důchodu). (Tak nazlobeného jako tenkrát jsem ho už nikdy neviděl. A předtím jenom v osmašedesátém - přesněji řečeno v devětašedesátém, když jeho kolegové "obraceli". Po opravdě řečeno i mi se tehdy chtělo blinkat. Ale nakonec jsem si zvykl. Téměř zvykl. Nerad na tu dobu vzpomínám.

    OdpovědětVymazat
  111. Jakube,
    na Pieralliho se vyserte. To je takový běžný polovzdělaný absolvent vysoké školy devadesátých a dalších let. Ti ten antiberlusconizmus zřejmě cucali ještě z kojenecké flašky. Nemyslící, opakující stále stejná hesla nebo tak nanejvýš titulky z la Repubblica. S těmi nemá cenu se ani bavit. Ti hloupější vůbec nepochopí, co jim říkáte a ti chytřejší, co to pochopí, dostanete do úzkých za takových deset minut.
    Pieralli je tedy pořád z Praze? Už dlouho jsem na jeho blogu nic nového neviděla. Asi ho to omrzelo. Novinář ze satirického sprostého livornského týdeníku il Vernacoliere, jak se jednou chlubil v domnění, že ten časopis nikdo v ČR nezná.
    Calamíta - magnet, calamitá - kalamita.

    OdpovědětVymazat
  112. Jo a žebříček Gender Gap měří nakolik jsou ženy ponechávány pozadu v sociálním životě a pracovním poměru vůči mužům.
    Máte tam v tabulce všechy parametry, podle kterých to měří.

    OdpovědětVymazat
  113. Je to stará zapšklá Informace: svět již udivujeme řadu let, nebude dlouho trvat a dobudeme jej vzděláním, jeho šíří a kvalitou. Ta začíná již ve školkách. A zde je kreslená pomůcka k jeho dosažení. Jde o absolutní vrchol didaktiky zvláště pro tlachače z FF na celém světě.
    http://data.zpravy.cz/soubory/ln_domov/A090709_HRN_OMALOVANKY.PDF


    není to pěkné?
    4P&☻

    OdpovědětVymazat
  114. Pozor EK!
    Aby Vám po staré zapšklé Informaci náhodou neexplodoval frňák. To se taky občas stává.

    OdpovědětVymazat
  115. Stk to znám. Kdejaký kdo seděl za rozkrádání majetku v socialistickém vlastnictví to vydává za odbojovou činnost.
    Draku, ti, na které nadáváme, tuneláři, podvodníci a šíbři všecho druhu, ti hlasatelé "pravicových" hodnot, které si uhnali jako rýmu, byli kýmkoli jiným jen ne komunisty z přesvědčení. Byli jak se říká "u nich". Nalezli by i do lidožroutské strany a pak se vydávali za vegetariány. Pro spoustu ostatních to bylo existenční i racionální rozhodnutí z různých důvodů. například v Ústavu fyziky pevných látek byli nebo snad ještě jsou "dva Kamarádi". Tak se jim říkalo. Príma lidi. Jeden bezpartijní s kádrovým škraloupem, druhý ve Straně aby dělal vedoucího oddělení. Po převratu, když zavládli bílí bolševici, když to jinak nešlo, protože ten první měl kádrový škraloup, se prohodili. A zas to fungovalo. K nepochopení "odbojářů".

    OdpovědětVymazat
  116. To EK: Ještě trošku přitvrdí a "NO PASSARAN!"

    OdpovědětVymazat
  117. Ženám až na výjimky, chybí něco co je nutné pro úspěch ve specifických oblastech, například v některých vědních oborech. Troufám si říci, že jsem přišel na to co to je. Kromě archetypálních struktur mozku se zakódovaným pudem riskovat a tedy objevovat, poháněných přiměřenou dávkou testosteronu, je to jistá míra infantility. Hračičkovství. Když je to namícháno ve špatných poměrech a navíc s extrémní dávkou testosteronu, výsledkem je lopata, která nic nevymyslí.

    OdpovědětVymazat
  118. Informace -ke "Gender Gap":
    1. Ženy mají volební právo
    2. Co to znamená "jsou ponechávány pozadu v sociálním životě"?
    3. Mnohé ženy si v takových rolích a v takové kultuře libují a šíří jí jako "trendy", viz módní a lifestylová média.
    4. Ženy nejsou žádné chudinky, jenže jejich role není tak viditelná.
    5. Kvůli čemu "samci" na sobě dělají uzle, ba i páchají zločiny, aby na koho udělali dojem? Ano, správně. Aby udělali dojem na ty "chudinky".
    6. Ženy nejsou žádné chudinky, ty z nich dělají ty, které některým z nic závidí, kterým není dáno být úspěšnými ženami v "mužském" světě, pro které je "genderismus" náplastí na vlastní nezpůsobilost, případně příležitostí k obživě. I když, ve skutečnosti, to nemusí být ani z jejich hlav. Doporučuji film Sexmise...
    Letěl jsem a pilotovala ženská. Porovnání take of:
    - Bývalý vojenský pilot ELAL : 45s, byli jsme asi drobet přetíženi, šábesdekli si na palubu brali lodní kufry, co by příruční zavazadla. Při přistání s tím bouchnul jako s bomarďákem.
    - Běžná evropská linka, pilot : přímo z pojiždění, 37s.
    - Běžná evropská linka, pilot -ženská: pojíždění, zastavení, zkouška motorů, plnej, odbrždění. 25s. Jako na katapultu, takovej fofr jsem nezažil. Excelentní.

    OdpovědětVymazat
  119. Obuvníku,
    na odkazu máte tabulky a tak je můžete prokonzultovat, co ten Výbor bere v úvahu. http://reports.weforum.org/global-gender-gap-report-2013/
    Já jsem se jen pozastavila nad tím 69. místem Číny. Že by byla tak vyspělá oproti Česku a Itálii?
    Myslím, že nemá smysl se bavit o fyziologických rozdílech mezi ženským a mužským pohlavím. Nepřesvědčují mě ani tabulky, co nedávno zveřejnil Pergill na svém blogu. Průměr je průměr a zas nic jiného než průměr. Jsou tu jedinci jak ženy tak muži podprůměrní anebo zas nadprůměrní. Takže hovořit o nějaké neschopnosti žen působit v některých vědních oborech nemá smyl.
    Mě by zas jen zajímalo, jak si ti aktivisti a teoretici genderých studijí představují výchovu dítěte k uvědomění si vlastní genderové identity.

    OdpovědětVymazat
  120. No, nějak to eksplození nechápu, "Pozor EK!
    Aby Vám po staré zapšklé Informaci náhodou neexplodoval frňák. To se taky občas stává."
    Ta informace je skutečně stará genderová obíhačka, koluje to po síti nejméně několik let.
    K explodování obecně, nejhorší je metan, pozor při konání. V kaverně dovede napáchat svinčík. Skutečně je třeba být na pozoru zvláště s fagulou dávno po záruce.
    Jen žádné upalování v dubnu ani na vánoce.
    4P


    OdpovědětVymazat
  121. Myslím* Info a Ševče, že bychom měli odložit metry a váhy a uvědomit si zásadní věc: chytrá ženská ze sebe dokáže udělat kdykoliv když potřebuje chudinku** a chlap, aby jí (hlavně ale "si") dokázal, že je alfa samec (?) tak dělá divy. Obvykle iobě vědí, že se jedná o hru, ale hrají ji s chutí.
    Takže pro inteligentní ženské (a je jich fůra - jedná se právě o tu část inteligence, které se říká sociální) vlastně celý ten "gender boj" představuje nebezpečí.
    Nakonec boje o "rovnoprávnost" pohlaví už nesou své plody, právě prý v USA. Pustit tam ženu do dveří jako první je téměř sexistická urážka, takže je asi lépe danou osobu tvrdě odstrčit, ale hlavně v metru nebo busu nepustit ji sednout, sufražetku jakousi! Je nám asi moc dobře, tak si na sebe vzájemně vymýšlíme blbiny.
    Homo Blbensis...

    */ před léty jsem slyšel takový překlad "Koito ergo sun!"

    **/ naše slovesnost přece zná příběh o Šárce z období dívčích válek (které ale prý vůbec nebyly)

    OdpovědětVymazat
  122. Vite, abych to doplnila, odjakživa se malému chlapečkovi kupovaly jako hračky autíčka, nákladní auta, míchačky betonu, jeřáby a pod., holčičkám zas panenky, nábyteček, nádobíčko. Jako společná hra tu byly jen skládací kostky. Jinak chlpeček si nikdy nehrál s holčičími hračkami a holčičky také nikdy v obchosu nesáhly po nějakém jerábovém nákladním autu. A to spontánně.
    Mám tedy malé vnučce, až si začne hrát, koupit náklaďák?

    OdpovědětVymazat
  123. StK,
    nechme raději stranou historickou antropologii. Podle některých odborníků prastaré slovanské kmeny měly matriarchální zřízení a s tím přišly do Evropy. Pozůstatky toho nacházejí v materiální kultuře (kde se zachovaly místně až do poloviny minulého století) a v jazyce.
    Pověst o Šárce by tomu nasvědčovala.

    OdpovědětVymazat
  124. O matriarchát tu přece vůbec nejde, Info. Jenom, že chytrá ženská nepotřebuje žádná genderová studia na to, aby si uměla poradit. A té hloupé nepomůže ani velikost 4.

    Muž je hlavou rodiny. Žena je krkem, která tou hlavou otáčí.

    A nechme už ty "gendery" na pokoji, tady je to samý sexista a sufražetka.

    OdpovědětVymazat
  125. Jak vidím, StK, jste sexista, kteý si nechá kroutit hlavou zleva do prava a ani při tom nemukne.
    Nechme tedy být genderismus. Dostala jsem se k němu náhodou, když se tu hovořilo o právech menšin.
    Na genderismus jako takový jsem zas přišla náhodou na sousedním blogu, kde se diskutovalo o teorii umění. Teorie genderismu v umění je právě posledním výplodem v této disciplině. Když tam o to nikdo neprojevil zájem, napsala jsem o tom něco tady.
    Že mužský nepustí v Americe ženskou sednout, není ničím divným - od sedmdesátých let se vyučuje genderismus na hlavnch amerických univerzitách. Stačí si ťuknout na Google.
    Výchova nese plody.
    Tak bych snad vnučce koupila jako hračku rovnou kulomet?

    OdpovědětVymazat
  126. Schumacher ééh...a vůbec28. listopadu 2013 v 15:09:00 SEČ

    Informace, no to mi povídej. právě jsem se vrátil z WC a své multifunkční pohlaví shledávám velmi praktickým. Zatím nejsem nucen čůrat v sedě. Třebaže chápu některé praktické výhody pro údržbu odkladiště.
    Co se týče dotazu jak si ti aktivisti a teoretici genderých studijí představují výchovu dítěte k uvědomění si vlastní genderové identity, předpokládám zaměření výchovy na introspekci objektu zda není orientován gay/lesb/bi/trans a v případě, že dojde k závaru že je chlapeček/holčička, bude následovat požadavek hlubší introspekce provázené náležitým přesvědčovacím kurzem. Jedinci kteří tvrdošíjně setrvají na své heteroorientaci budou podrobeni intenzívní výuce pocitů viny.

    Stk, chytrá ženská... no to mi povídej....! Někdy na Nobelovu cenu.

    OdpovědětVymazat
  127. Informace,
    už v Iliadě (kterou napsal buď Homér, nebo jiný Řek téhož jména), je popsáno, jak Odysseus vyhmátl Achilla, převlečeného za dívku.
    A tenhle tisíce let starý postřeh prostě sedí. Děti spontánně vyhledávají hračky, které jim pasují, a - světe, div se! - jsou to hračky specifikující jejich pohlaví (tedy, spíš než "gender").
    Akorát Cimrmanovi se podařilo žít v dětství dlouho v přesvědčení, že je dívka, ale to byl génius.

    OdpovědětVymazat
  128. Vážení,
    Vy berete genderismus a multikulturalismus na lehkou váhu, ale můžu Vás ujistit, že to jsou už propracované ideologie, které nejenom ovlivňují politiku, ale zakořeňují se v myslích a názorech mladších generací.
    Po vyslechnutí dnešních večerních zpráv jsem si uvědomila, že naše kultura a naše politická praxe je poznamenaná nesmyslným e nepřekonatelným protikladem mezi našimi zájmy a těmito ideologiemi.
    Na víc se mě neptejte. Na nějaké optimistické vyhlídky to nevypadá.

    OdpovědětVymazat
  129. Ach ano... ten klasický už Géniův zoufalý výkřik: Není tam nic! Není tam nic!!
    Varuji důrazně před nepředloženým nabídnutím svého sedadla ženě či poskytnutím přednosti při vstupu! Pokud je to v US nebo jde o US female citizen! Byl jsem u nás k dispozici na mez. kož. kongresu, na Spoláku, před cca 30 lety. Vcházím do dveří sálu, když za mnou přichází pár hostí. Vida to ve skle, ustoupím a galantně naznačím rukou přednost rázné neupravené vědkyni-třicátnici, jdoucí první. Bleskově se zastavila, v očích zmatek a děs: co to je?! Připravena se ihned otočit a prchnout či začít se rvát. V následující sekundě jsem byl už zcela perplex i já. Až její starší kolegové, Evropani, ji zklidnili, usmáli se na mne, distinguovaně drobně pokrčili rameny... ona se začervenala, v očích napsáno: Jo Evropa - to jsem se provařila...oni tu pořád mají středověk, oh Lord!
    Oh yes. Trocha devatenáctého století nikomu neškodí. Kdo to sakra řekl?

    OdpovědětVymazat
  130. A máme tady první sensace.
    http://ona.idnes.cz/prvni-evropsky-muz-porodil-dite-dok-/nasi-muzi.aspx?c=A130910_162024_nasi-muzi_brv

    OdpovědětVymazat
  131. Mr Voskovec či pan Werich to řekl, jo. V pozdějším svém životě. Amerikánském, resp. reálně socialistickém.

    OdpovědětVymazat
  132. Každá doba má své zvyklosti. Zvrhlosti. V Římě to byli milci boháčů, teď tu máme homosexuály, bisexuály, transvestity, transsexuály. Dějinami se vytrvale táhnou mužatky (Johanka z Arcu), chlapci se vychovávají jako dívky, aby se uchránili před vojnou...

    Všichni o tom ví. S mnohými jsem profesně spolupracoval a bylo to bez problémů. Fajn lidi.
    (Screamers např.) Ale jejich deviace jsme neřešili.
    Proč se o tom ale máme bavit zrovna tady? Prostě jsou. Nedá se to změnit, nemá to smysl odsuzovat ale ani adorovat.
    Je-li ovšem zrovna tohle ta "správná debata" intelektuálů, tak díky, nechci.

    OdpovědětVymazat
  133. Dobrá, StK, už budu zticha.
    Abych změnila téma, posílám Vám odkaz na dva obrazy Lukase Granacha staršího z 16. stol. Jak si tenkrát představovali zemský ráj a první lidstvo.
    http://cranach.diecigrandimostre.it/sale-temi/tema2-2-1.htm
    Koupila jsem si totiž dneska novou knihu Umberta Eca: Storia delle terre e dei luoghi leggendari. Úžasná kniha, nejen je tak bohatá vědomostmi a znalostmi, takže ji musí člověk číst po kouskách, aby to měl čas vstřebat, ale je bohatě ilustrovaná, starými, někdy i normálně nedostupnými mapami a uměleckými obrazy.
    Třeba kdybyste namísto odkazu ty obrazy otiskl in natura? Abyste změnil náladu. Není tam žádný copyright, jak jsem viděla.

    OdpovědětVymazat
  134. Ano. Prostě brát na vědomí, že tu takoví a takové prostě jsou a šlus. Jako oni/y musí (jak jinak) brát na vědomí, že naprostá většina všech okolo je jiná.
    Analogie s tzv. Romy - ?
    Na toho Cranacha se časem mrknu, o severské (tzv. zaalpské) renesanci toho dost vím - tedy věděl jsem před půl stoletím. Ale ten emocionální, pocitový podíl toho, co jsem tehdy nenasytně a okouzleně hltal na přednáškách kapacit - ten hodně zůstává. In fin dei conti šlo o dějiny u m ě n í , ne?

    OdpovědětVymazat
  135. Ti US POLICAJTI byli v e l m i zdrženliví. Protože holt byli tzv. Caucasians, kdežto tamti byli tzv. Afroamericans. Jo jo... Mohli střílet mnohem dřív. A nikdo by jim to nevyčítal. Natož aby z toho měli vyšetřování. Tam.

    OdpovědětVymazat
  136. StK.
    píšete na závěr naší debaty o problémech genderové politiky: "Je-li ovšem zrovna tohle ta "správná debata" intelektuálů, tak díky, nechci."
    A to po úvodním prohlášení na začátku Vašeho článku: "Jsou holt věci a události o kterých se psát nesmí. Říkáme tomu dneska politická a genderová korektnost případně hyperkorektnost." A dál pak: "Nový mechanismus na ovládání lidí."
    Zřejmě si neuvědomujete, protože nejste dostatečně informován, že genderová politika, která byla definována oficiálně na IV světové konferenci OSN v Pekingu v r. 1995 o rovnoprávnosti žen jako "gender maistreaming", a kde bylo rozhodnuto, že členské státy jsou zavázány impementovat rozhodnutí konference do své politiky, je nyní oficiální postoj OSN. "Za realizaci Akční platformy mají primární zodpovědnost vlády. Závazek na
    nejvyšší politické úrovni je pro její realizaci nezbytný a vlády musí hrát vedoucí roli při koordinaci, monitorování a hodnocení pokroku. Čtvrtá světová konference žen je konference národních a mezinárodních závazků a akcí. http://www.mpsv.cz/files/clanky/12427/Peking-1995_1.pdf
    (Alla Conferenza dei governi hanno partecipato 5.307 delegate e delegati ufficiali, e 3.824 rappresentanti delle ONG. Erano inoltre presenti 3.200 operatori dei media e 4.041 giornalisti provenienti da 124 paesi. Di questi, 841 erano cinesi, 1.468 provenivano da 18 paesi asiatici, 1.210 dall'Europa e dall'Australia, 268 dall'Africa, 134 dai paesi del Medio Oriente e 829 dagli Stati Uniti e dal Canada. Contemporaneamente, al Forum delle ONG di Huairou partecipavano 31.000 donne, rappresentanti di più di 2.000 organizzazioni di 200 diversi paesi.) http://www.dirittiumani.donne.aidos.it/bibl_2_testi/d_impegni_pol_internaz/a_conf_mondiali_onu/b_conf_pechino/home_pechino.html tam také najdete oficiální text Akční platformy v italském překladu).
    Na základě toho Evropská Unie zahrnula v r. 1997 do Amsterodamské smlouvy rozhodnutí o odstraňování všech forem nerovnoprávnosti žen na různých úrovních - politické, ekonomické, organizační, výchovné (školství).
    Nevíte dobře, co je to gender mainstreaming? V češtině jsem nic nenašla, podívejte se na stránky
    http://e-learn.provinz.bz.it/data/copernicus/lm_data/lm_9875/definition/gender_mainstreaming.html
    -Na základě Akční platformy započaly v evropských zemích více méně rozhádané a neplodné diskuze o státním školství. Ve Švýcarsku byl vypracován dost kritizovaný plán Harmos pod vedením Hochpedagogische Schule Luzern.
    -Na základě toho vyvstaly požadavky žen na čtyřiceti procentní kvoty ve vedoucích místech, atd.
    Když píšu, že genderismus je už propracovaná ideologie, široce uplatňovaná v politice, vím, o čem mluvím.
    Ale když se Vám to zdá nezajímavým ...

    OdpovědětVymazat
  137. Pište, dumejte Informace.
    Budu vyvěšovat, ale nebudu podotýkat. Není co. Taktéž jen jednou jsme tu dišputovali o Velkém Špagetovém Bohu - a stačilo. Každá úchylka není pro nepostižené zajímavá. Vím (ne "myslím si"), že žena, skutečná žena nemá se svou pozicí žádnou potíž - pokud se nesnaží s ní něco nepřirozeného dělat. Ale aby "ženu" někdo vnímal jinak - to už chce jiný postoj okolí. Dtto muž. Je to stejně "přirozené", jako Pochody Pýchy gayům a leseb.
    Neboli: jakási "intelektuálně zdatná menšina" (většina ženských se se svou rolí zcela bez problému poradí, ba i patřičně své postavení beze zbytku využije - opakuji podruhé - se snaží vyrobit problém, aby z jeho "řešení" mohla žit.
    Což ovšem neznamená, že v okolním, neevropském světě není žena považována za věc. Méně než kráva. Jenže tam jsou tihle "genderoví bojovníci" a bojovnice naprosto bezmocní. Ať jdou kázat své učení do muslimských zemí nebo do Afriky. Případně mohou zkusit i Jižní Ameriku. Nemůže se jim stát nic horšího, než že je tam rituálně podřežou jako rozvraceče víry.
    To je zase to staré známé "intelektuání velikášství", kdy Eskymáci radí Hotentotům, jak bojovat s horkem. Ale mají někde teplé místečko a plodí (dáma promine) naprosté krávoviny. Dtto ochrana menšin, dtto politická hyperkorektnost, dtto, dtto oteplování planety člověkem. Dtto, atd., atp.
    A přitom je král zcela nahatý.

    Žijeme ve věku často vysokoškolsky vzdělaných žvanilů a darmošlapů. Vím, že to zní komunisticky, ale je to bohužel tak. Ti ostatní, kteří se živí (nebo možná spíše "zabývají") myšlením se nechávají vtáhnout do zbytečných, prázdných diskuzí o jednotlivostech, místo aby tyhle trendy a jejich autory a kazatele poslali kam patří a nebavili se s nimi.

    Jak se u nás říká: "O cypovinach synci. O cypovinach."

    OdpovědětVymazat
  138. Stk, pěkně shrnuto, připojuju se.

    OdpovědětVymazat
  139. Jakube, normální američanky s tím nemají problém. Tohle byl její problém, protože má nějaký problém. Předpokládám, že ona vědkyně nebyla přírodovědní....

    OdpovědětVymazat
  140. StK,
    zřejmě jsem se dost jasně nevyjádřila. Nejsem propagátorkou genderismu ani jeho zastánkyní, to jsem upřesnila již několikrát.
    Chtěla jsem tu jen upozornit, že genderismus už ovlivnil politiku a tlačí na ni, aby zákonodárnými zákroky teorie genderismu uváděla v platnost. A ta to už dělá.
    Místo abychom tu hovořili jen o vedlejších projevech, výstřelcích, nebo si z nich dělali legraci, měli bychom si uvědomit, že dochází k podstatnému zvratu jak v naší kultuře, tak v politice.
    Jestli nějaký jedinec pociťuje potřebu ukázat, že je na příklad bisex, je to jeho věc. Ale zároveň je to ukazatel, a dost znepokojující, jak právě dochází k onomu zvrácení tradičních hodnot a pojmů.
    Dítě nemá být do čtyř let vychováváno podle svého pohlaví? nemají se mu vštěpovat představy o své pohlavní identitě?
    Může být sirotek adoptován párem homosexuálů, aniž by to ovlivnilo právě jeho pohlavní orientaci? A co s novorozenci, jejichž pohlavní orgány nejsou zcela vyvinuty, mohou být rodiči zapsány na úřadě jako třetí pohlaví?
    Diskutuje se o tom všude, právě po rozhodnutí francouzských a německých zákonodárců.
    Přečtěte si něco o té diskuzi.
    http://www.lemonde.fr/societe/article/2013/05/25/comment-les-detracteurs-de-la-theorie-du-genre-se-mobilisent_3180069_3224.html

    http://www.lemonde.fr/europe/article/2013/08/19/l-allemagne-premier-pays-europeen-a-reconnaitre-un-troisieme-genre_3463053_3214.html#ens_id=3175401&xtor=RSS-3208

    Máme si zacpat uši a zavřít oči?

    OdpovědětVymazat
  141. Schumacher aktuálně plch29. listopadu 2013 v 13:59:00 SEČ

    Informace, samozřejmě, že dítě do čtyř let, ale ani vůbec nemá být vychováváno podle svého pohlaví. Stejně tak nemá být vychováváno podle kultury, do které se narodilo. To je přece jasné. Aby nebyla znásilňována jeho svoboda výběru. Co kdyby chtělo mluvit jiným jazykem než rodiče? Ať si samo svobodně vybere jazyk, kterým chce mluvit. Stejně jako vše ostatní. Buďme důslední. Nemá být vychováváno ani jako člověk. Aby si svobodně mohlo vybrat svoji přirozenost. Co kdyby chtělo být třeba psem, ovcí, žábou? Cožpak lidská výchova, stejně tak jako výchova podle pohlaví není znásilňováním svobody?

    OdpovědětVymazat
  142. Ano , ucpat nos však bude lépe. Jak pozoruji,......... má choré čivy. Je pátek, počasí za starou belu, jen opatrně s odvozem na sběrný dvůr, suché větve berou jen od 16 do 18 hod.,prošlé fagule neberou, ani ostatní explodovny.Prostě "cypovina", neberte se tak vážně jinak se z toho nakonec upozorníte! Doufám, že to není jasné.
    4P

    OdpovědětVymazat
  143. Informace,
    pokud je to původně ženská a na chlapa předělaná jen kosmeticky, tak těhotenství atd. není zásadní technický problém. Tam je spíš umělá diskrepance mezi biologickým pohlavím a tím, co má napsáno v papírech.
    Zásadní zlom nastane v momentě, až se např. jeden z gayů nechá ukecat a odnosí mimino zevnitř na břišní stěně (což jde, na opicích - tuším paviánech - se to úspěšně vyzkoušelo). V zásadě by mohli mít dítě i spolu, pokud by sehnali nějakou dárkyni vajíčka, které by se zbavilo jádra a šuply se do něj dvě hlavičky spermie, od každého tatínka jedna (dárkyně by ovšem do dítěte přispěla také - mimojadernými geny, takže by mělo fakticky tři biologické rodiče).
    Až budete chtít mít nějaký adrenalínový zážitek, tak to zkuste vylíčit nějakému klerikálovi (nejlépe, jakože se to už stalo), ale nastudujte si předem první pomoc pro ty, co je klepne Pepka.

    OdpovědětVymazat
  144. Opravdu, I to určitě ani náznakem nepropaguje, to je misunderstanding, sím.
    Koito ergo sum je náádhera! Okamžitě zaujalo místo v mé pořád eště ne zcela plné hlavičce. A vzhledem k téměř nulové znalosti latiny (o řečtině nemluvě) dneska vůbec neva, že by mělo bý coeo /koeó/, navíc by se tím ztratil ten fór. Ceterum autem sděluji, že původní význam tohoto pikantního slovíčka je sejití, scházení se, sblížení - sbližování (se), spojování (se), až pak to dospělo k t o m u . Klasičtí cudní gymnaziální autoři slovníků to decentně nazývali obcováním a do závorky odevzdaně dávali (pohlavní).
    Zajímavý filozofický problém: lze toto praktikování považovat za kritérium existence, bytí (toho kterého jedince)? No ale počkejte, to myslím vážně: živočišný druh by většinou bez toho vkrátku vyhynul!
    Žvanilové a darmošlapi byli přece vždycky. Jenom jich nemohl být tolik, resp. takové procento, vzhledem k celkové úrovni zajištění života (existence). A VŠ neměli, neboť buď vůbec nebyly, nebo jenom pro církevní profesionály, lékaře a právníky... Je to optický klam - laici (v hist, sociálních ap. disciplínách) vidí minulost nutně zkresleně. Pitomé filmy a lidové romány ji jaksi nezobrazují moc echt. Tož tak...

    OdpovědětVymazat
  145. Jistěže, pohled do minulosti mají přesný pouze a jen historici. A to jen ti nejlepší. My ostatní jsme odkázání na jejich vysvětlení, jak to vlastně bylo. Ani tomu, co jsme zažili nemůžeme tak úplně věřit, pokud to není odborně potvrzeno aspoň ze tří zdrojů. Víme přece, jak jsou naše smysly snadno oklamatelné. Musíme se teprve naučit, jak to máme chápat.

    A tomu, co nám říkali rodiče a dědečkové už raději vůbec nevěřit! To všechno je jen tradiční omyl prostých, nevzdělaných lidí. Co není odborně vysvětleno, jako by nebylo.

    P.S.: Schumachere dík, ta hořkost je naše společná hořkost. Ale nevím, jestli o ní platí, že sdělená hořkost je poloviční hořkost. Možná je spíš dvojnásobná, jako radost.

    OdpovědětVymazat
  146. Ale dyť mne ani nenapadlo říct či vůbec si pomyslet něco takového. Asi nebylo jasné, že mluvím o dřívějších staletích, no.

    OdpovědětVymazat
  147. S, ano - logická hrůzná extrapolace dnešních trendů v (ne)výchově, (ne)vzdělávání!
    Jak je to dávno, co jsme se opájeli fantazií George Orwella, že?

    OdpovědětVymazat
  148. Pergille,
    s těmi paviány jste mě šokoval. Vždyť mimoděložní těhotenství končí smrtí plodu a pak infekcí.
    Už takhle, když čtu stránky toho genderovského mainstreaming. se mi dělá zle.
    Vždyť děti jako ostatní mláďata se učí spontánně od rodičů. Tak dostávají první imprinting. Jak mohou rodiče neovlivnit jejich pohlavní orientaci? Vždyť je to blbost.
    A teď si představte, že tyhle blbosti se vučují na univerzitách a v Itálii by měly být zavedeny i do středních škol. Jestli jim tedy těch málo peněz, co dostanou, bude stačit.
    A pak 40 procent míst, vedoucích a i v soukromých podnicích ženám. Cožpak ty ženy nerodí, nemají mateřskou dovolenou, nezůstávají doma, když dítě onemocní? Jak se to slučuje s odpovědnými funkcemi, kde je zapotřebí také jisté kontinuity?

    OdpovědětVymazat
  149. Pro Jakuba S.:
    Oni ti historici často to, co se stalo vykládají podle rekonstruovaných pověstí a pohádek, že? Písemné materiály nejsou vždy úplné a už vůbec ne nestranné. Stačí se podívat na portréty velmožů na jakémkoliv hradě nebo zámku. Poplatné době, poplatné tomu, co bylo tehdy považováno za chic.

    [;>)

    OdpovědětVymazat
  150. A já to nějak popírám? A co?
    Že by někdo někdy vycházel z nějaké pohádky, to mi není známo. Ani si to nemůžu představit. Pověst - ta třeba může nanejvýš být prvotním východiskem k něčemu, a to ještě jenom pro dávná údobí. Ale budiž, nějak neurčitě a nepřesně vnímám, co tím mělo být řečeno. To jsou mimoběžky, mluvíme příkladně o různých věcech, to je jedno. Su zoufale unavený, ospalý, přepracovaný, jak už dlouho ne. A neozývá se mi rodina. Zítra.

    OdpovědětVymazat
  151. Informace,

    1. Naprostá většina mimoděložních těhotenství je lokalizována ve vejcovodu, v němž nejsou podmínky pro rozvoj plodu (místo, dostupnost větších cév apod.) Tam to skutečně končí jako potrat (většinou do konce 4. měsíce), který ženu ohrožuje krvácením.

    2. Z období hiátu mezi vznikem schopnosti udělat císařský řez a schopností tyhle stavy diagnostikovat (třeba ultrazvukem) je popsáno několik případů "vycísařování" zdravého dítěte, vyrostlého buď zevně na děloze nebo na přední stěně břišní, nebo v blízkostí dna pánevního, kde jsou výživové poměry a mechanické tlaky atd. příznivější. Faktem je, že mezi těmito dětmi se vyskytovalo víc deformit než u normálních plodů (proetě některé z těch lokalizací nejsou nejvhodnější, ale na dožití konce těhotenství stačí), proto jdou gynekologové u žen bez dělohy raději do "náhradní nosnice" než do umělého mimoděložního těhotenství.

    3. Část transsexuálních prostitutů si nechává udělat pod kůží na břiše váček či záhyb, který používají při práci jako náhražku vaginy. IMHO podobný útvar, ale větší a trochu jinak "konstruovaný", by se dal použít taky a těhotenství by bylo pod kontrolou zvenku. Dnešní plastická chirurgie by to bez problémů zvládla udělat.

    Je to opravdu jen otázka času, kdy do toho někdo půjde.
    Na tom oplodnění bezjaderného vajíčka dvěma spermiemi by se ještě muselo zapracovat, miunimálně by se muselo embrao před implantací testovat na kombinaci YY, která přežívá řádově týdny nitroděložního života a pak je potracena. Nicméně tohle je jen otázka pár let a peněz na běžně dostupný materál a bodygardy, kteří budou střílet náboženské fanatiky, motající se v okolí s bombami nebo něčím podobným.

    OdpovědětVymazat
  152. Jak já chudák k tomu přijdu. Jsem plch více než čtyř let vychovávaný jako člověk. Byla ve mně potlačena moje plší přirozenost. Už neumím být plchem. Imprintovali do mě člověka. Jenže o mnoho později mě oslovili mí noví plší přátelé z plšské organizace. Vysvětlili mi, že nejsem člověk. Že ve skutečnosti jsem plch, jen ve mě zločinní rodiče a zločinná lidská společnost potlačila mé přirozené plšství. Takových plchů prý je mnoho, daleko více než je na první pohled vidět. Protože jsou utajení v sobě. Protože byli zmanipulováni lidskou většinou. Jenže plch potřebuje plcha. A kde ho má nalézt, když plchů je tak málo? Proto je třeba hledat a přesvědčovat. Vždyť v každém je kus plcha. Jde o to ho probudit. Přesvědčit. Protože být plchem je krásné. Zvlášť plchem mezi plchy. Čím víc plchů, tím krásněji. Plchové spojeni ve velký průvod hrdého plšství. Pod všemi barvami duhy....

    OdpovědětVymazat
  153. "Zásadní zlom nastane v momentě, až se např. jeden z gayů nechá ukecat a odnosí mimino zevnitř na břišní stěně.."

    Pergille, rád bych věděl jak se jim podařilo přesvědčit toho paviána. Oni jsou dost svéhlaví, nerudní a tuze kousaví :-)))

    OdpovědětVymazat
  154. Ten Pergillův "Nový svět" ve mě vyvolává trochu třas. Trochu hodně. Realizace Matrixu mě nenaplňujě štěstím. Ale je tady "naštěstí" ještě jiná, pravděpodobnější varianta - islám.

    To souvisí s poznámkou pro Ševce: Místo slůvka "plch" je možno dosadit cokoliv jiného, že?
    Pak ovšem má pravdu nejen Pergill - ale i já. Kdokoliv může nejen dělat cokoliv a může se cítit kýmkoliv. Veletrh splěných přání. Karneval marnosti.

    ...vždy jsem si přál být svým vlastním kocourem...

    OdpovědětVymazat
  155. Schumachere, to jste mě zas jednou rozesmál.
    Ale pozor na genderistky/y, taky slídí, co se o nich říká.

    OdpovědětVymazat
  156. Pergille,
    pro vědu to jsou zářné vyhlídky na úspěch. Ale pro lidstvo, tedy pro naši západní civilizaci, už mnohem míň.

    OdpovědětVymazat
  157. Takže jste se pánové Schumachere a Starý Kocoure, nakonec odhalili.
    Jste taky genderisti, první nebo druhé generace.
    Tajně jste si přelouskali od J.Derridy L'animal que donc je suis (Jsem tedy v podstatě zvíře)a teď nám vykládáte o své dvojí identitě, zvířecí - té podstatné a lidské - podloudně vám vpašované.
    Mně to bylo dlouho divné, že tu Kocour nechce o genderismu ani hovořit a Obuvník dělá, jakoby to byla jen taková srandička.

    OdpovědětVymazat
  158. Schumacher člověk pozemšťan30. listopadu 2013 v 13:57:00 SEČ

    Stk, zajisté, že lze dosadil lecos. Leč konkrétně je v tom skryto jisté hnutí....To jsme šli kolem nějaké hospody a na ní duhová vlajka. Já "Hele, Grínpís!"
    Manželka pravila "Tak tohle opravdu není Grínpís..." Tak jsem byl ve svém ignorantství poučen. Pak v médiích byly obsáhlé zprávy o nějakých parádách a prajdech. Tahle hnutí včetně genderových jsou propojena, navzájem se podporují a snaží se získat příznivce. Kromě toho oni myšlení "plchové" se snaží rozšířit své řady o "převychované plchy" pod heslem, že být plchem je príma a "každý s každým" je moderní. Některé z nich zlobí, že ne každý, kdo se jim líbí je plch tak se zabývají tím jak s neplchů vhodným působením udělat své souplchy. Krom toho kolem plšství je príma byznys.
    Toť odpověď i Informaci. Jsme předurčeni geneticky, jenže příroda je fuzzy a vliv imprintingu je silný. Společenská role by něměla být v rozporu s rolí genetickou. Gender hnutí vzniklo ve specifických společenských podmínkách a k nám je importováno ptěmi, kyteré nezvládají své ženské role nebo se necítí být až tak moc ženami, pod heslem "naši muži jsou prasata tak vaši muži jsou také prasata", kdežto my jsme nadřazeny a vy také musíte být nadřazeny". Což obecně je nesmysl, třebaže to neznamená, že na jedné straně není prasat a na druhé slepic. Já za normáloní považuju, že muž a žena jsou komplementární dvojice, v případě nutnosti a v mezích svých biologických možností plnit zástupnou roli. Z pohledu muže na ženě je přitažlivé všechno to co ji dělá ženou, i když v některých specifických situacích to může lézt na nervy a z pohledy ženy na muži je přitažlivé včechno co ho dělá mužem, i když v některých specifických situacích to může lézt na nervy. Třebaže z mého mužského pohledu....

    OdpovědětVymazat
  159. Informace, já jednu takovou poznal, na jednu stranu tuze chytrá a fajn a měla můj obdiv, na druhou stranu měla nějaké subjektivní problémy, které ji vedly k angažování tím směrem.

    OdpovědětVymazat
  160. Pro Schumachera a Uniformaci:¨
    U nás v Ústavu je jich poměrně dost. Rozhodně víc než 4%. Bylo jich kdysi víc, teď je jich trochu méně, ale zaujímají vedoucí místa. A funguje jim heslo "Musíme si pomáhat."
    Ale: Vycházím s nimi velmi dobře. Neboť žádní blbí gayové u nás nepracují. Jen ti chytří. Oni ví, že já vím - a mlčím, takže taková je domluva - beze slov. O sexus u mě už v mém věku snad nejde - takže klid a pohoda. Abych pravdu řekl, nikdy jsem je nepřitahoval - jen jeden jediný na mě učinil atak, když mi bylo 17 a byl jsem poněkud opilý. Skončilo to jeho zlomenými řezáky (2 ks) a mou zakrvácenou rukou. Pravou. Byl jsem poněkud opilý a rvavý.

    OdpovědětVymazat
  161. Stk, také nerozlišuju. Nejde-li o sexuální preference :-)

    Mám multikulturní odpoledne, sestavoval polici z Ikey. Ausegerechnet vytahuju z polívky hovězí, které jsem táhnul osm hodin, zatím co žena je na nákupním průzkumu. Zároveň od sousedů znějí talmudické zpěvy. Zdá se, že už Chanuka. Tamní krajová produkce je na jedno brdo, židovská nebo islámská, zní to všechno jako od muezzina a jako když bolí zuby. Že bych jim jako present přinesl třeba Brufen... Když už bych si mohl vybrat, piáno by bylo o moc lepší. Pořád lepší než kdyby nad námi bydleli třeba Bavoráci, "juchuchů, kolena dovrchu, frau Braun." Naštěstí to netrvá dlouho. Mám z toho zajímavý pocit, jako by skrze to a strop sem pronikala Boží milost, tedy jestli něco takového existuje. Někde vyhrabu Talmud, tuyhle přesahy jsou zajímavé. V dnešním bláznivém a splašeném světě. Co jiného zbývá, šediváci usedají před televizní obrazovky a do hlav si nasazují trychtýře.

    OdpovědětVymazat
  162. Z vašich poněkud uražených nebo snad rozpačitých odpovědí, vážení pánové, soudím, že jste si asi toho Derridu nepřelouskali. On totiž tím zvířetem v sobě nemyslí nějaké prase, ale živočicha jako takového. Co odlišuje člověka od živočichů, jaké má člověk vlastnosti nebo přednosti, že se chová jako pán tvorstva, podřizuje si, zneužívá, zotročuje jiné živočichy?
    Je to slovo, jazyk, schopnost komunikovat? Je to schopnost myslet? Má živočich vědomí svého já, své identity? Rozlišuje mezi dobrem a zlem?
    Zná živočich pocit studu, ptá se Derrida, když vidí, že ho kočka pozoruje nezúčastněným pohledem, když vyjde nahý z koupelny. Když se nestydí kočka, proč se stydí za svou nahotu on? Ví živočich, co je to být nahý?
    Tyhle věci mě napadly, když StK napsal, že by chtěl být svým kocourem. Nesdílí tedy Derridův animalismus? A Schumacher to tím plžem ještě nadsadil, i když to měla být asi metafora.

    Derrida byl také po nějaký čas teoretikem genderismu.

    OdpovědětVymazat
  163. EK teplometně genderové30. listopadu 2013 v 19:59:00 SEČ

    Asi nemám sen, asi je v ozbrojených sborech totální nedostatek č4 až se7 procentních spoluobčanů, bude to přítomnou buzerací? Nebo snad jinou .....ací? Nebo nedostatkem přirozeného intelektu? Nahrávka-Smeč?
    4P

    OdpovědětVymazat
  164. Obuvníkovi / Ke startům a přistáním:

    K těm startům letadel bych podotkl jen tolik, že takhle se to asi srovnávat nedá. Předpokládejme, že se jedná o stejný typ (těch dnes není v provozu až tolika), a dejme tomu, že i stejnou modifikaci stroje (těch už je ale podstatně víc) a motorů (těch je také docela dost). Ale i tak se to srovnávat úplně nedá, protože nejvíc asi závisí na tom, kolik činí celková vzletová hmotnost a jak moc se blíží k maximální přípustné, pro danou délku dráhy a místní meteorologické podmínky, protože v tom pak ještě hraje významnou roli hustota okolního vzduchu, kterou ovlivňují nadmořská výška, teplota a vlhkost vzduchu, což ovlivňuje výkonnost motorů a pak také ještě a směr a rychlost větru vzhledem k vzletové a přistávací dráze. A tyhle faktory to ovlivňují mnohem víc, než temperament pilota. Přetíženou kysnu, bez protivětru a v horkém vzduchu, tedy málo hustém, budete prostě do vzduchu dostávat hodně dlouho, a nic se na tom nezmění, i kdyby si posádka s cestujícími zatancovali kozáčka po uších a na hlavě.

    El Al nejsou jediné aerolinky, které přijímají do svých řad bývalé vojenské piloty. Vojenští piloti obvykle odcházejí ve věku něco málo přes 40 let, ti izraelští mívají tou dobou nalétáno řádově desítky tisíc letových hodin, což přepočteno na jiné jednotky času znamená léta strávená ve vzduchu a tisíce přistání. Lidé s touto praxí přistávají zpravidla jako do bavlnky, skoro ani nezaznamenáte dotyk podvozku s dráhou. To už je prostě taková rutina, oni už to ani neumí jinak. ČSA před listopadem přijímaly skoro výlučně bývalé vojenské piloty a jak jsem je měl možnost poznat při práci, o zem se mnou netřískal nikdo z nich, naopak, bylo složité zaznamenat, kdy se vlastně dotkl podvozek dráhy. Nicméně stane se, že při méně příznivé souhře okolností, kdy letadlo přistává a po celou dobu má protivítr, se kterým se počítá, manévr probíhá hladce, jako už tisíckrát před tím, ale najednou v okamžiku dosedu se třeba stane, že vítr přestane foukat a stroj se okamžitě propadne třeba i o několik metrů. Když se stroj během vteřiny propadne o 3-4 metry, tak to s ním prostě o tu dráhu praští a pilot s tím v ten okamžik už neudělá nic, ani kdyby se roztrhl, to je zhola nemožné. Není to moc časté, ale občas se to stává. Stroj to obvykle přežije bez úhony, jen ten dojem z toho není moc hezký.

    Každé pravidlo mívá své výjimky, i mezi piloty s velkým počtem nalétaných hodin, se občas najde nějaký exemplář s olšovýma nohama a rukama, ale je to mnohem méně časté, než občasné zazlobení větru a jeho poryvů při přistáních.

    Konec konců, jestli jste někdy zkoušel létat s modely, tak na těch se to dá zažít také, vlastně snadněji, protože mají mnohem menší hmotnosti, než opravdové stroje, tak s nimi ten vítr pohazuje mnohem snadněji. Někdy je pak docela dost práce s opravami a můžete létat sebelíp, ale když se ty okolnosti blbě sejdou, tak můžete umět co chcete, a bude to stejně prd platné.

    OdpovědětVymazat
  165. Kdo nezná slavný příběh z Oceánie roku 1 9 8 4 , dnes v 10.30 začíná na Vltavě první díl úžasné, sugestivní dramatizace z roku 1991: Ornest, Rösner, Hrušínský, Munzar... no? Devětkrát 40 minut. Řekl bych, že to je jako stvořené pro rozhlas. Zvukař by to mohl ocenit.

    OdpovědětVymazat
  166. Sch, strnul jsem: to snad nelze myslet vážně, viďte že ne, že to bylo (mo)mentální selhání - že by židovské "zpěvy" zněly "jak od muezzína"? Že je to k nerozeznání od Arabů - ? Takovou - no... nepředloženost jsem dosud neslyšel, od muzikologů, teologů ani laiků, ani mne nikdy nenapadla. No tak - ! Že všechno tamodtud je stejné. To jste zrovna moc nemyslel, že?

    OdpovědětVymazat
  167. Jsou lidé, kteří nerozeznají Janáčka od Martinů. Jsou lidé, kteří nerozeznají Smetanu od Verdiho a Verdiho od Monteverdiho, Myslivečka od Mozarta. Prostě to není jejich šálek čaje, hudba jim splývá. Před novorenesančním kostelem jsem jednou slyšel učitele, jak žáčkům vykládá o pozdní gotice. Každý nemůže být odborník na všechno, Jakube.
    Ale každý si z toho všeho může dělat legraci čili srandu. A neznamená to, že to nebo ono nenávidí nebo tím hluboce pohrdá. Když vidím, jak se mi pod okny vyhrnou každou neděli dopoledne věřící robečky z kostela, taky mi to připadá dost legrační. Jít někam obcovat z Bohem, kterého si dost lidí nosí v sobě.
    Ale když to tak chtějí...

    OdpovědětVymazat
  168. "S" sakra, "S" ne "z Bohem". Inu, každý nemůže být odborník...
    Ale může pak spáchat sebekritiku, což činím.

    OdpovědětVymazat
  169. Já vím, Draku, to jen aby byla trošku legrace. El Al používá Boeingy, nevím jestli také Airbusy. Ten Boeing, kterým jsem letěl jevil známky značné olétanosti, ale budil důvěru, že je festovní. Modely - no to mi povídej. Pořádný letadlo má bejt těžký, tak moudře pravil generál Peřina.

    Stk, to je přece jasné. Jak laděj začátku do konce, je to Janáček. Jak laděj jen na začátku, je to to ostatní. Když trošku laděj uprostřed věty, zní to jako rozpáraný gatě a po pěti minutách z toho bolí hlava, je to Martinů. Když se to dá poslouchat bez újmy na zdraví, je to většinou Mozart.

    OdpovědětVymazat
  170. Jakube, nejspíš je to tím, že skrz strop neproniknou drobné nuance. Je ještě jedna možnost. Že souseda bolej zuby.

    OdpovědětVymazat
  171. Schumacher hříšník1. prosince 2013 v 11:32:00 SEČ

    Stk, z některých třeba vyprchává, tak tam chodí nechat si dolejt nádrž. Nebo je to něco jako update systému. Jako pravidelné připojování. Aby při příchodu do nebe, což je smyslem jejich pozemské pouti, jim to nehlásilo "Your system version is not supported" a štandopéde nebyli posláni rovnou do pekla, nebo v lepším případě pro update do očistce.

    OdpovědětVymazat
  172. Stk, nebo "s Bohama". Například lidožravci v hloubi Afriky jich mají více.

    OdpovědětVymazat
  173. Nejen v "temné Africe" milý Ševče. I naši symfonici si občas, při příchodu některých dirigentů tiše mumlají "Pane Bože...!"

    OdpovědětVymazat
  174. No tak jo. Ta systematika rozeznávání vypadá ze zkušenosti, velice upotřebitelně. Eště doplním: jak pořád nerozeznáš, esli ladí či nikoliv, je to Hába. Znám se s muzikantsko-muzikologicko-dirigentskou rodinou Zdeňka Pol. v Brně. Zeptám se jich na názor. Ale oni to budou znát asi, co?

    OdpovědětVymazat
  175. Informace,
    neviděl bych to tak černě: Lidstvo se nějak rozmnožovat musí. Není absolutně důvod vyřazovat z toho procesu GLBT komunitu jen proto, že nejsou schopni se rozmnožovat klasickým způsobem.
    A řešit nedostatečné přírůstky dovozem něčeho naprosto nekompatibilního s lidskou civilizací asi také není nejlepší řešení. Dtto si nechat prorůstat populaci, jako tělo rakovinou, věřící toho či onoho pochybného náboženství kteří se množí jak králící (nebo potkani), protože antikoncepce je "hřích".

    OdpovědětVymazat
  176. Pro Pergilla: A co tak pozměnit to náboženství, "Hackonout" ho. Mít více dětí než dvě je hřích...

    Jakube: Pololáník?

    OdpovědětVymazat
  177. Pergille, jenže ona hříšnost antikoncepce je právě oním užitečným memem vedoucím k přežití. Dalším malérem naší "civilizace" je v "sexu" oddělení funkce rozmnožovací od fukce potěšovací. Obdobně jako u jídla "nacpěte se a neztloustněte" viz jogurty "nula procent tuku". Jenže v příroda funguje tak, že právě pocitem slasti odměňuje žádoucí chování prospívající zachování jedince (jídlo) a zachování druhu (sex). Se vším jsou spojeny i nějaké nevýhody, tak člověk, bytos myslící, že je bytost myslící, si myslí, že přírodu oblafne. Jenže neoblafne. Je jako féťák, se zkratovanými obvody, který hledá instantní potěšení aniž by musel vykonávat namáhavou činnost, která je skýtá.

    OdpovědětVymazat
  178. A co se týče množení LGBT, vždyť jim je nikdo nezakazuje. Oni jen chtějí nadstandardní podmínky.

    OdpovědětVymazat
  179. Jo a jak to, že GLBT nejsou shcopni rozmnožovat se klasickým způsobem? No protože v jejich případě nefunguje onen princip propojení slasti s žádoucím chováním zajišťujícím přežití rodu. Mají na výběr. Buď dají přednost slasti před zachováním rodu nebo si vzájemně vypomohou a dají pro onen akt tak přednost zachování rodu před slastí. A když trvají na tom, že to musí fungovat stejnopohlavně, ať si poradí jinak, třeba výzkumem financovaným na vlastní náklady. Jenže ono to od nich leckdy zní podobně jako od našich cikánských spoluobčanů "Zařiďe nám..."

    OdpovědětVymazat
  180. Pergille,
    není chybou minorit, že majorita má záporný přírůstek.
    A imigranti (vlastně veškeré expandující minority) jen obsazují volnou ekologickou niku, kterou stávající majorita svým chováním uvolnila či nově vytvořila.
    Současná euroatlantická civilizace nebude první, a zřejmě ani poslední, která odešla do zapomění poté, co narazila na meze svého růstu.

    OdpovědětVymazat
  181. Jo, poloviční láník. Vzal si mou kamarádku, krásnou (dosud) ženskou z ročníku na fildě. Synek bydlí v Holešově a občas porůznu někde diriguje. Sestra taky muzikolog. Pokaždé, když s pí L. mluvím, říkám: Sakra, nemůže se aspoň někdo z vaší famílije živit poctivě - ? - Nemůže...!

    OdpovědětVymazat
  182. Zdeněk Pololáník - napsal nám scéniku k devíti činohrám, mimo jiné i k Shapirovi.

    OdpovědětVymazat
  183. No vida. Ale dneska už ne... No, svoje si udělal, je to jedno z trvalých brněnských jmen v muzice po půl století. Jej, to byla heroická sajtna. Jan Novák, Pavel Blatný, Štědroňové (dnes o nich pořad v ČRo) - čo bolo, bolo. A kroměřížská muzikální rodina jeho paní - Arne Linka z JAMU byl její brácha. Brno pořád hřmělo muzikou všeho druhu. Snad pořád - ?

    OdpovědětVymazat
  184. Tak jest, Kapitáne. Krom toho mně připadá pokrytecké, protestuje-li ona většina proti cizím chrámům, zatím co její vlastní zejí prázdnotou. Nejsou-li jimi právě jí přeplňované chrámy konzumu.

    OdpovědětVymazat
  185. Schumachere,
    klepl jste hlavičkou o hřebíček. Majorita majority se přemístila do chrámů konzumu a adoruje množství za minimální cenu. Protože jinak by se ty masné produkty bez masa, ovocné výrobky bez ovoce, tmavá čokoláda bez kakaa a další podobné šunty tak dobře neprodávaly.

    OdpovědětVymazat
  186. Přece jenom bych skromně podotkl: Ona se nám ta současná "zatím minorita" do našeho prostoru docela vlamuje. Ne, že bychom jim ho moc vyprazdňovali. Tedy kromě zvláštní, nepochopitelné nechuti se rozmnožovat. Reprodukce lidí zabírá čas, finanční prostředky a je ve výsledku, včetně výchovy dětí dost pracná. Naše civilizace ztratila instinkt. A na to dojede. Jednáme-li podle hesla "po nás potopa", ta potopa přijde.
    Nemít děti je sobecké a vlastně sebezničující. Zapomíná se na jednoduchou pravdu, že naaši nesmrtelnost zajistí jen naše děti. Ne dílo - protože nebude-li mít kdo v našem díle pokračovat, za čas se rozpadne, zapomene.

    OdpovědětVymazat
  187. Když dovolíte, napíšu něco o tom, co se děje tady.
    Dnes odpoledne Cvrčkové uspořádali v Janově Victory Day. Měli tam naraženo, televise to vysílala v přímém přenosu.
    Co chtějí teď cvrčkové? Vyhodit vládu, protože je to vláda prezidentská a nikoho nepředstavuje, v parlamentu podají návrh na impeachment nynějšího prezidenta Napolitana, protože překračuje limity své pravomoci. A pak chtějí nové volby.
    To všechno uprostřed největšího možného chaosu: Berlusconiho vyhodili ze senátu, protože byl zbaven soudem politických práv, od jeho strany se oddělila část poslanců, senátorů a samozřejmě ministři nynější koaliční vlády a utvořila svou skupinu.
    Levicová Pd se mezitím roztříštila do tří skupin a taky chtějí zlikvidvat vládu, ve které mají, mimo jiné, většinu ministrů.
    Co z tohohle bordelu může vyjít, to je ve hvězdách.

    OdpovědětVymazat
  188. Jo, abych nezapoměla. Ještě jeden programový bod vyhlásil Grillo. A to že uspořádají referendum o vystoupení Itálie z eura.

    OdpovědětVymazat
  189. StK "Nemít děti je sobecké a vlastně sebezničující.."

    Tak jest. Amen.

    OdpovědětVymazat

"Pravidla moštárny" jsou stejná jako v Hospůdce. Spammeři a trollové budou bez milosti likvidováni. Hlasatelé jiných (i opačných) názorů než má Kocour však nikoliv.

Jak se podepsat? >> Komentovat jako >> Název/Adresa URL >>Název a vepsat svůj nick nebo jméno. Pak >> Pokračovat a nakonec >> Publikovat. (Počkat, až to Drak nebo Kocour propustí na obrazovku.)