Prohledat tento blog

středa 1. ledna 2014

Freud


PŘEDTÍM, NEŽ SI DIAGNOSTIKUJETE DEPRESI A NÍZKÉ SEBEVĚDOMÍ, UJISTĚTE SE PROSÍM, ZDA NEJSTE OBKLOPENI BLBCI.


Tak tohle Sigmund Freud  sice neřekl, ale to vůbec neznamená,. že to není pravda.





Sigmund Freud byl lékař–neurolog, psycholog a zakladatel psychoanalýzy. Narodil se v moravském Příboře v německy mluvící židovské rodině pocházející z Haliče. Během jeho dětství se rodina přestěhovala do Vídně, kde prožil takřka celý život.          (Wikipedie)


Velmi zvláštní úkaz: Jakub S. ani Informace se k "palestinské patálii" nevyjadřují.
A právě od nich bych nějaký postoj očekával. 

32 komentářů:

  1. Mám takový dojem, že rok 2014 bude rokem bojovným. Včera večer Beppe Grillo ve svém novoročním projevu, který vysílal na webu současně s televizním projevem prezidenta republiky jako alternativní poselství k italskému lidu, vyhlásil tažení proti německému finančnímu diktátu, proti euru a proti imigraci. Na linku se prý nebylo možno dostat, byla přecpaná. Takže jsem to viděla až dneska v novinách. Grillo měl za sebou gigantografii, kde trůnil převlečený za Garibaldiho. Začíná tak předvolební kampaň do evropského parlamentu. A určitě ho zvolí, s takovýmhle programem. Nevím, jestli bude kandidovat osobně, ale představa Grilla, jak řeční v europarlamentu, mě naplňuje upřímným veselím. To si tam s ním užijou srandy!
    Říkáte, Kocoure, že máme dát stranou staré křivdy a žít ve smíru. Itálie tedy na toto ucho neslyší. Po celých čtrnáct dní před vánoci Berlusconiho televize vysílala každý večer krátký karikaturální skeč na Merkelovou. Švýcarská herečka M. Hunziker vstupovala důležitě na scénu, náležitě vycpaná na potřebných místech za zvuků německé hymny. A pak pronesla nějakou banální blbost. Všimly si toho prý i německé noviny, kterým se to nijak zvlášť nelíbilo.
    A včera jiná celostátní televize vysílala jako sylvestrovský program film Rosselliniho z 1945 r. Řím otevřené město, kde gestapo mučí římské odbojáře a zastřelí katolicho kněze, protože odmítne s gestapáky spolupracovat. Na nějaké smíření to nijak nevypadá.

    A kdo by tu měl být teda blbec? Velice spletitá situace - celoevropská ne-li mezinárodní, aby se mohl člověk nějak opodstatněně vyjádřit.

    OdpovědětVymazat
  2. Je to jako o těch kamnech. Stokrát můžete děcku říkat, ať to nedělá. Dokud se nespálí. A i potom bude řvát, že za to mohou jen ta kamna.

    OdpovědětVymazat
  3. ...jenže čekat na první spálení - to pak už ty čekající žíznivá kamna budou tak žhavá, že to zasyčí a bude po vás. A utrum. No z d a l i !*
    *Tohle české (bémiš) rčení se mi teď najednou vybavilo - utrum znamená zda, zdali: Utrum sis albus an ater homo - Eslipak jsi bílý nebo černý, takový nebo makový - ? Promiň, Catulle: Bohemicae mi to připadá krásnější!

    OdpovědětVymazat
  4. Kravské rozhledy.
    Tak nám ten boj (rok) pěkně začíná.
    Možná se pletu, ale …. Jak si dovoluji z doslechu podotknout, tak při výrobě nástražného výbušného systému (pyrotechnika) byla zabita na velvyslanectví Palestinské země- nezemě jedna osoba (asi výrobce). Určitě to nebude pravda, asi se pletu. Alláh aqbar 30x.
    4P, amen.
    P.S.Jen ti blbci ne a ne bouchat! Jen kvákat.

    OdpovědětVymazat
  5. Už to tak bude, Poranění byla dutina hrudní, dutina břišní a také v oblasti hlavy po detonačním výbuchu
    Zdroj: http://www.lidovky.cz/ Jen dodám:
    Jasně, v sedě za stolem otevřel trezor ve protější stěně a.....
    4P

    OdpovědětVymazat
  6. To je nešťastná, nediplomatická, n i k o m u neprospívající desperádská akce. navíc ten mrtvý je jejich tzv. velvyslanec. Nechme to být. A PROSÍM nepište tu a nikde (navíc opakovaně) Alláh akbar. Jakkoliv "z legrace", ironicky atp. to taky ničemu (ani vtipnosti, věřte!) neprospívá. - Historik - judaista

    OdpovědětVymazat
  7. Omlouvám se Jakube S nemohu jinak.
    24. 5. 2006 - "Ještě se nikomu nic nestalo a my už jsme vstřícně předposraný!" říká sochařova žena ve filmu Pupendo.
    A tak se ptám: jak mohu blahořečit avala a jeho avaláta? Neuraziv jemnocit velkého Echelona!
    Za pouhé umožnění možného děje který z duše schvaluji a znovu opakuji, děj se co děti se má. Ostatně soudím, že vražda na tyranu není zločinem!
    4P

    OdpovědětVymazat
  8. Když už to tady protřepáváme: Podle posledních zpráv se zdá, že panu velvyslanci opravdu vybuchl do obličeje jeho vlastní tresor. Patrně zadal špatné heslo. A že těch výbušnin a výbušných nástrah bylo ve dvou barácích daleko více. A tak ptám se (s Rayem Korantengem): "Jak to, že cizí stát (území Palestina) si tady nastěhoval zbraně a diverzní materiál?"! Všichni zpovídaní potentáti hovořili v TV přeopatrně - asi ještě nevíme, jak se k tomu budeme stavět jako stát - a jako člen EU.
    Dost smutný pohled na policejního presidenta, který neví, co si může dovolit sdělit národu.

    OdpovědětVymazat
  9. Milí přátelé,
    v EuAstanu se drží korektně huba. Zvykejte si. To není jako za socializmu.

    OdpovědětVymazat
  10. Varianty jsou v zásadě 2:

    Buď pan velvyslanec obsluhoval něco, co bylo chytřejší nežli on sám a tak to taky podle toho dopadlo. No a nebo, někdo, kdo měl dobrý důvod odeslat pana velvyslance expres ke všem čertům, využil znalostí a přístupu a prostě to heslo přenastavil a správně vsadil na páně velvyslancovu zarputilost a neodbytnost. Ta první varianta mi připadne taková víc pravděpodobnější k místu, víc "česká" a tedy víc pravděpodobná. Ale nic nevíme, zda se něco dozvíme se zatím neví. Ano, dříve či později se to nakonec stejně rozkecá...

    Červíčkovi bych nic nezazlíval, je v tom nevinně. Při případech ožehavě diplomatických, jako je tento, vypadá jako pitomec skoro každý policejní president a to skoro v každé zemi na světě, snad jen s výjimkou Číny, Severní Koreje a Venezuely.

    OdpovědětVymazat
  11. Včera jsem obědval s mně velmi blízkým podřízeným p. Č. Opravdu je za takových okolností takové vyjadřování obvyklé, správné, solidní, nelze vyčítat, prosím.
    Čemu se však neustále divím, je neustálé používání označení VELVYSLANEC, VELVYSLANECTVÍ... to přece sakra můžou mít jen řádné státy jako takové. Se všemi atributy tohoto pojmu. Je to zastupitelství čehosi, jakési nejasné navzájem spolu bojující teroristické řádného fungování neschopné entity.
    Všude, kde jsou, něco bouchá, lítá do vzduchu, umírá... On to někdo neví? Pročpak asi je žádný z okolních bratrských států naplno hmotně ap. nepodporuje a nechce je mít u sebe? On to někdo nevidí?

    OdpovědětVymazat
  12. Varianty mohou být různé.
    A pravděpodobně se to nedozvíme.

    Proč mi dává Piksla heslo "Repugnance"?

    OdpovědětVymazat
  13. Ale! Odpor, neupřímnost, nechuť, neochota, nedůtklivost... Cicero: Simulatio amicitiae repugnat maxime - Nejvíce se přátelství protiví neupřímnost. Ve smyslu "je v rozporu".

    OdpovědětVymazat
  14. Já se neujišťuju. Já to presumuju. V případě, že žádného nemohu nalézt, podívám se do zdcadla, kde mám jistotu, že ho naleznu.

    OdpovědětVymazat
  15. Ad výbuch.
    Nepochybně se všichni shodeme na tom, že ať se stalo jak se stalo, ten chlápek měl dost zkaženej Novej rok.

    OdpovědětVymazat
  16. Ad Červíčkovo interview:
    Divadelní výraz "Hrajou to jak u Červíčků" ve smyslu "špatně, diletantsky" (Červíčkova kočovná divadelní společnost tím byla pověstná - dokázali prý hrát Hamleta ve čtyřech hercích) tak dostal nový význam.
    Protože tak vysocí činovníci (policejní presidenti) by měli přece projít aspoň základním hereckým školením, aby mohli věrohodně veřejně vystupovat. Nebo to raději svěřit policejnímu mluvkovi. Já se přiznám, já se během výstupu páně policejního presidenta chcechtal. Nejde o to CO řekl, ale JAK to řekl. Když mluvil, oči mu nervozně lítaly vlevo i vpravo od kamery. Měl jsem velmi živou představu, že vlevo vedla kameramana stojí Palestinec s namířenou pistolí a dbá, aby pan Červíček mluvil "palestinskou pravdu" a vpravo nějaký Izraelec, který se stará o totéž, jenom dbá, aby pravda byla a la MOSAD.

    Já vím, jsem zlý... [;>)
    Když ale jsem zvyklý poslouchat nejen to, co se říká ale i to, jak se to říká. A KDO tom říká a KDY to říká. Princip mimoslovní komunikace. Jedna špatně/mazaně zvolená pauza ve větě může její smysl zcela obrátit. Ale když to napíšete, tak to bude normální.

    OdpovědětVymazat
  17. StK,
    hrál jste si někdy jako kluk na hru "všechno lítá, co péří má"? A někdy lítalo i to, co nemělo péří?
    Podívejte se trochu do novin.

    OdpovědětVymazat
  18. Nerozumím - a noviny nekupuji a ani nečtu. Stejně lžou.

    OdpovědětVymazat
  19. V diskusi na asi idnes nebo kde na dotaz jak je možné, že máme u nás velvyslanectví něčeho, co ani oficiálně neexistuje, byla tahle zajímavá (snad i pravdivá) odpověď:

    Niktorius Alex Botev
    • před 3 hodinami
    "Zastoupení PNS v ČR nese označení Velvyslanectví Státu Palestina od února r. 1989, poté, co tehdejší ČSSR v roce 1988 uznala vyhlášení Státu Palestina. ČR v současné době toleruje status quo palestinského zastoupení v Praze, a to přesto, že de facto existenci palestinského státu neuznává. Mírové dohody z Oslo z roku 1993 zahraniční zastoupení PNS sice formálně nepřipouštějí, nicméně kodifikují zachování úrovně již existujících diplomatických misí. Tento postoj je v souladu s politikou Evropské unie."

    OdpovědětVymazat
  20. Já jdu jen po povrchu věcí Info - dovnitř nevidím, je to pro mě daleko - ale špatného herce poznám bezpečně. Těch zmatečných zpráv kolem podobných aktivit je dost a určitě to nebude tenhle blog, kde to vyřešíme.
    Nicméně trvám na tom, že pan policejní prezident by měl příště nechat raději konat policejního mluvku. Pokud chce zůstat presidentem.

    OdpovědětVymazat
  21. Zatímco se tady prázdnoslámově řeší ví bůh, já jsem pokročil se sluchátky. Po zatlumení otvoru v magnetu nalepenou plstí, prázdný prostor mezi skořepinou a měničem navíc lhce vycpal vatičkou. Malý řídký smoteček vatičky lehce nasoukal do trubičky zvukovodu. Tím se dá měnit imepdance. Když zatížím zadek, vhodně zatížím předek. Kromě toho případný drobek nečistoty z ucha nezapadne do systému. Vatička se dá snadno vyměnit za novou. Hraje to nevím jak věrně, ale velmi příjemně. Do kulata. Tak mám jedinečné Koss The Plug, original modification by Schumi. Limited edition. Jediný kus na světě. HEČ! A hlavně pro vnější hluk jsou velmi málo průchozí. A to má výhodu že mi to nemusí řvát do ucha a ničit sluch.

    OdpovědětVymazat
  22. Každému co jeho jest, Schumi*.
    Já zase řešil, jak se dostat s ultrazoomem tak blízko k mřížím zvířátek v ZOO, aby se rozostřily a nebyly vidět, když tam nasázeli před každým výběhem neprostupná křovíčka, aby dětičky nemohly strkat ručičky tygrům a podobným až do tlamičky. Fotil jsem v předklonu cca 90°, což se v mém věku nedá moc dlouho vydržet. Večer to pak bolí přenáramně - a jsem své ženě k smíchu.

    Takže jsem vymyslel, že koupím monopod, natáhnu aparát až ke kleci, podle displeje přibližně zamířím a prásk ho! Jenže monopod je od 1 299.- Kč výše. Tak jsem zašel za svým "Číňanem" (což je Vietnamec, majitel krámku se sortimentem "vše, na co si vzpomenete a za pá kaček" a našel tam čínskou teleskopickou vycházkovou hůlku z duralu za 79.- Kč. Spodek jsem odřízl a udělal tam závit 1/4", na který se našroubuje hlava z hrudního stativu, připojí se drátová spoušť - a je to. Strávil jsem sice dvě hodiny u soustruhu v Ústavu (byl tam vrátná, kotelník (obsluha vzduchotechniky a výměníku) a já - ale mám hotovo. Do pozítří zatuhne i epoxyd, kterým je to všechno fixováno a pojedu na kopec za zvířátky ten "vynalazek" vyzkoušet.
    Ale zítra budu muset postříhat a otitulkovat aspoň jednu a půl inscenace. Takže v Útulně nechám na stráži Draka samotného a po snídani se odpojím.
    "Bo inačej nic nězrobě."

    */ Schumi byl náš "panský kočí". Neříkali jsme mu tak oprto,že by jezdil jako Schumacher, ale proto, že řediteli poslal párkrát pohlednici s jemnými urážkami a podepsal se "Šumivý chroust". Ale za čas byl odhalen. Takže pak už mu každý říkal jen" Šumi" a málopkdo věděl, jak se ve skutečnosti jmenoval.
    (Už je taky po smrti, jako spousta těch, které jsem měl rád.)

    OdpovědětVymazat
  23. Monopod / StK:

    S tím "vynálezem" zacházejte velmi opatrně prosím. Já chápu, že monopod za 1,3 kKč a víc, není zrovna zadarmo, ale foťák s objektivem je mnohem, tak aspoň o řád dražší sranda a když to celé řachne z výšky cca 1/2 metru a vyšší, tak se může objektiv, přežijí-li skla bez úhony, "rozhasit" tak, že už nikdy pořádně nezaostří (zohýbají se pojezdové kolejnice). Opravit to nejde, nevyplatí se to. Foťáku zase může prdnout zrcadlo, nebo se urve něco kolem závěrky. Každá věc z těch zmíňených vyjde určitě mnohem dráž, než jeden monopod za 1,3 kKč. Připevnění kovu ke kovu bych raději řešil závitem, šroubem, nýtem, rozehřátím širšího a ochlazením užšího dílu a následným sesazením, lepidlem třeba taky, ale až kdyby to jinak vůbec nešlo. CHS Epoxy je fajn, ale když se lepí na kov na kov, je mnohem lepší zelený Eprosin na jemně "ošmirglovaný" povrch. A ještě lepší je k tomu určené specialisované "vteřinové" lepidlo, drahé jak čert mimochodem, ale to zase na hladký a pečlivě odmaštěný povrch. mimochodem. Radši to doma před "ostrým" použitím bezpečně otestujte. Když jsem vzal v úvahu váhu foťáku, nejtěžšího objektivu, hlavy a pod, pořídil jsem k tomu stativ, který to bezpečně unese a teď se tomu okolí směje, že to není stativ, ale lafeta pod těžký kulomet. No, je uhlíkový, takže na nošení to těžké není, ale je to trochu neskladné a nebylo to zrovna za děkuju ale za docela dost peněz.

    Varován Jste byl a teď jen držím palce, aby Vám to dobře dopadlo ;-)

    V pátek ráno:

    Mám lítání po městě, nejde se mu vyhnout a musí se to zvládnout na čas a včas. Něco mohu ovlivnit, něco zase ne. Jezdit autem po Praze je stejně dost za trest. Mezi těmi sebestřednými bezohlednými tupouny je to nervy drásající a místy i dost održkózní zážitek. Poslušen hlasu rozumu a pudu sebezáchovy, zkusím to co nejvíc zkrátit a vrátit se co nejdřív .

    OdpovědětVymazat
  24. Draku,bez obav. Ten monopod slouží jen jako opora foťáku. Drží se to za foťák, což znamená, že v nejhorším neupadne foťák z monopodu,ale monopod z foťáku. Já bych neměl trpělivost čekat tak dlouho, použil bych rychlé epoxy, nebo "platický kov", zpracovává jse jako plastelína a za deset minut je fest. Kyanoakrylát je výborný, ale nejspíš bylo třeba vypatlat nějaké vůle. StK ví co činí, spoj bude určitě nejpevnější na celé sestavě.
    Monopod je velmi šikovný. Kdybych nebyl vůl, mohl jsem ho mít "za hubičku", kdybych v hnutí mysli nevyhodil starý stativ po tom co mi upadl na led a rozlomila se plastová hlava. Stačilo rozebrat a na jednu nohu nabastlit stativový šroub. Což by byla hračka. Elegance, móda, vkus...A o zbylé nohy jsem se mohl podělit. Jenže to mi napadlo pozdě. Uvážlivost se vyplácí.

    OdpovědětVymazat
  25. Aha, ono to má sloužit ne jako podpora, ale jako bidlo prodlužující ruku. Jestli to má držet zrcadlovku, tož aby to bylo opravdu fest. Krom toho udržet bez rozklepání štangli se závažím na konci a fotit s tím, je protivné. Pro tohle použití by byla nejvhodnější tyčka na konci s montáží pro foťák a monopodní podporou připojenou kloubem s nastavitelnou tuhostí. Jako pravoúhlý trojúhelník bez odvěsny. Prostě monopod s prodloužením ruky. Nebo opatřit oporou či háčkem aby se to dalo opřít o mříž. Nebo magnetem. Ale to by se nesetkalo s pochopením personálu, strkat do mříže.

    OdpovědětVymazat
  26. Pro Obuvníka:
    Personál mě, když se protlačím přes křovíčko nebo ho obejdu většinou jen varuje, ať si dávám bacha, že ten a ten chovanec má rychlou tlapku nebo ruku. U opic jsem veleopatrný - před lety jsem se s jedním makakem tahal o filmovou kameru. No - zařval jsem na něj a on ji pustil. Naštěstí - nabyla moje, ale ČsTV. (A nikdy nefotím u kočkovitých šelem jejich zadek. Počůrán jsem byl jen jednou a stačilo mi to.)
    Tady jde o focení, když jsou kolem i nějací normální návštěvníci a s dětmi. Nechci jim dávat špatný příklad. A na konci tyče budu mít jen ultrazoom, ne zrcadlovku. Ta je "s teletem" skoro desetkrát těžší, než ten LUMIX FZ200. Tu bych neudržel.

    OdpovědětVymazat
  27. Aha, to jo. To by se mělo dát udržet. Zvědavý na fotky.

    Draku, z lepidel většinou používám "prstolepy". Které kyanoakryláty a na co? Všeobecně a na prsty používám z distribuce HVP model, na plasty a jejich opravy používám typ "gummi", který je trochu pružnější. Loctite na náročné prťavosti.

    OdpovědětVymazat
  28. Ještě k focení skrz mříž / StK a Obuvníkovi

    Já jsem, před nějakou dobou, když jsem chtěl vyfotit potvoru straku na balkóně, řešil podobnou úlohu. Straka totiž, když jsem měl žaluzie vytažené, tak bestie viděla dovnitř dobře dovnitř, a jak jsem se hnul k foťáku, tak okamžitě ufrnkla pryč, čímž mi poměrně zdatně psychicky deptala. Když byly žaluzie spuštěné a vodorovně, tak už neviděla dovnitř tak dobře a tím pádem se mé šance zlepšily. Jenže byl problém s ostřením, místo straky jsem tam měl žaluzie... Říká se, že: "Když už nevíš kudyma kam, vezmi si manuál...", tak jsem si početl a cesty z rejže, tedy jak fotit skrz mříže (žaluzie) jsou v zásadě tři:

    * Využít tlačítko AE-L, tedy zaostřit na něco stejně vzdáleného, jako fotografované zvíře za mřížemi, stisknout tlačítko AE-L, automat přestane ostřit, zamíříme na zvíře a stiskneme spoušť. Chce to kvůli hloubce ostrosti raději větší clonu.

    * Přepnout na ruční ostření a zaostřit si ručně. Jde to, také se hodí trochu větší clona.

    * A pak je tu ještě, pakliže to ostřící automat umožňuje, nastavit si bodové automatické zaostřování, single point AF a skrz mříž si zaostřit na bod na zvířeti.

    Vše zmíněné má své přednosti i úskalí. Podmínky jsou ztížené a tak se jeden nesmí vztekat, když se nepovede hned napoprvé, co chtěl. Ale pravý nadšenec má nejraději ze všeho ten proces překonávání úskalí a omezení.

    No a pak se dá samozřejmě zkoušet i foťák na tyči, i to má nesporně své přednosti, ale i úskalí :-) Až to StK vyzkouší, tak se dozvíme, zda to funguje.

    Držím palce a dejte vědět, jak to dopadlo.

    OdpovědětVymazat
  29. Jsem na těchto stránkách poprvé, ale musím upozornit, že Sigmund je FREUD ne Freund. Děkuji za pozornost

    OdpovědětVymazat
  30. Jéžíš snad jste toho Freunda neopravil kvůli tomu příspěvečku nějakého šťourálka od vedle.
    Vždyť to byla hezká legrace.
    Měl jste odpovědět, že pana Freunda jste osobně neznal, ale že si dopisujete s AnnaLízou Lacanovou. A bylo to.
    Vy taky nemáte smysl pro humor.

    OdpovědětVymazat
  31. Napsat špatně jméno není humor, ale buranství.

    OdpovědětVymazat
  32. Voni sou s prominutím kůň. Já bych to tam byla schválně nechala, ať si ten malinkatej foxteriérčík ňafá jak chce.
    Ať se rači koukne doma, co píšou. Taky jim to nikdo nevopravuje.
    Kdo na to pak má čas, že jo?

    OdpovědětVymazat

"Pravidla moštárny" jsou stejná jako v Hospůdce. Spammeři a trollové budou bez milosti likvidováni. Hlasatelé jiných (i opačných) názorů než má Kocour však nikoliv.

Jak se podepsat? >> Komentovat jako >> Název/Adresa URL >>Název a vepsat svůj nick nebo jméno. Pak >> Pokračovat a nakonec >> Publikovat. (Počkat, až to Drak nebo Kocour propustí na obrazovku.)