Prohledat tento blog

středa 12. února 2014

...musejí být šílení!

Výhled z mého balkonu na jih.



   Ten titulek jsem ukradl z jednoho pěkného filmu o Křovácích z Jižní Afriky. Celý zní "Bohové musejí být šílení!" Z pohledu jednoduchých Křováků, kteří se mají co otáčet, aby přežili v tamní poušti Kalahari jsou běloši sice bohové velmi mocní, ale naprosto šílení. Dělají věci, nad kterými rozum Křováka zůstává stát. 

   Často mívám pocity toho Křováka. Ale ne vůči Křovákům, chraň bůh, ale vůči svým spoluobčanům - z okolí i z dáli. Až na to, že je v žádném případě nepovažuji za bohy. Inu posuďte sami:


Pár inspirací z dnešních TV zpráv:


- geometr jakýsi, jménem Vladimír Hlavsa se rozhodl, že prověří, zda má nejvyšší hora Kotlinky, Sněžka, opravdu inzerovaných 1 602 m nad mořem. A měřil a měřil až se doměřil, že je to naprosto špatně. Jednak je o více než metr vyšší - 1 603,3 m.n.m. a jednak její vrchol je o několik metrů dále na sever - v Polsku. Takže Sněžka NENÍ nejvyšší česká hora, protože je to hora polská. Jako vtípek docela dobrý - tuším, že se teď do sebe pustí polští a čeští internetoví diskutéři a nastane to pravé Flameware. Co mě dostalo byl fakt, že se tím zpravodajství ČT zabývalo celé dlouhé minuty - včetně rozhovoru se slouvutným geodetem, který ten nový údaj změřil a vybíral si svých patnáct minut slávy v TV a následujícími rozhovory se školní mládeží, která dostávala zákeřnou otázku, jak je vysoká Sněžka. (Co se naučili, co říkali. Nedivím se.)  Nejhezčí byl učitel zeměpisu a vlastivědy, který do kamery hrdě prohlásil, že se žádný nový údaj učit nebude a žáky bude učit postaru. Byl mi tak nějak docela sympatický.
Byla to tedy málem hlavní zpráva dne na ČT1. A NOVA? Dtto o několik minut později. Opravdu závažná a aktuální zpráva. Musíme ji znát a hned. Jen tak dál, soudruzi z televize!

Původně se můj dnešní podotek měl jmenovat "Klamné cíle a jejich ostřelování". Ale nadpis, který jsem použil je přesnější. Jsou šílení!

- instruktor, který v Iráku cvičil sebevražedné atentátníky použil pro demonstraci práce s pásem s výbušninou nikoliv atrapy, jak měl (asi) v úmyslu, ale ostré trhaviny. Dvaadvacet  budoucích sebevražedníků včetně něj do vzalo zkratkou a teď už se někde v muslimském nebi dožadují svých panen. Otázkou je, zda vůbec mají na ty panny nárok. Protože to nejsou mučedníci ale nádherní blbové, kteří naštěstí nestačili natropit žádnou škodu. Alláh akbar! Už toho asi taky měl dost, tak to zařídíl takhle. Myslím, že by měli dostat ne Nobelovu cenu, ta je poslední dobou určena pro "jiné lidi", ale cenu Darwinovu. Plně si ji zaslouží.

- pedofilní sadistický vrah Mariusz Trinkiewicz si odseděl v polském vězení svých pětadvacet let a musí být podle zákona propuštěn. Měl se snad (někdy, kdoví kdy) vyjádřit v tom smyslu, že si nemůže pomoct,  ale asi bude vraždit dál. Je dokonce ochoten se nechat chemicky kastrovat - chirurgická kastrace není v katolickém Polsku povolena. Polsko teď řeší, kdo nebo co selhalo a co s tím dále. Zatím na něj nasadí policii, která jej bude sledovat. Nepřetržitě. Aby ho dokázali "usledovat", bude třeba nejméně tří policistů v nepřetržitých směnách + jednoho střídače a záložníka pro případ nemoci nebo zasloužené dovolené některého z těch třech. 
Tak přemýšlím, kolik bude následný život pana Maruiusze polského daňového poplatníka stát. Čtyři policisté se budou starat o jednoho presumptivního vraha. Trest smrti byl v Polsku, stejně jako u nás, humánně zrušen, doživotí mu na pětadvacet let změnila presidentská amnestie. Tančíme stejné pseudohumánní tanečky jako v případě, kdy nedovolíme ukončit život někomu, kdo už o další utrpení v nemoci nestojí a dal to (často předem) najevo nebo jehož stav je pouze vegetativní a i rodina se vzdala vší naděje. Stojí to spoustu peněz, které pak chybí v případech, kde by mohly opravdu někomu pomoci. Zajímalo by mě, jestli by o prodlužování agonie usilovali lidé, když by museli tuhle péči platit z vlastní kapsy, ne z bezedné kapsy státní. 
   Podobné to je, když se zachraňuje nějaké dítě, postižené exotickou chorobou, která je sice nevyléčitelná, ale zato je její "udržování" nesmírně nákladné. Ty miliony musí přece někde chybět. Někde, kde by mohly skutečně zachraňovat, uzdravovat, zlepšovat kvalitu života. Vždycky vzpomenu na filmové scény z válečných obvazišť, kde těžké a relativně beznadějné případy dostávaly, pokud ho bylo dost, pouze morfium. Zachraňovali se jen ti, kteří vypadali "nadějně". Zní to strašně - ale je to racionální. 
(Humanisté hlasitě kvílí, scéna jde pomalu do fade-outu.)

- Ne na mém dvorku! je tuším anglické úsloví, které velice pěkně vystihuje rozdílný vztah k problému, který se týká všech a stejného problému, když se týká jen mě nebo mé rodiny. Obchvat Olbramovic je klasickou ukázkou toho, jak se liší názor na jednu věc. Nejde o to, že bny oc´bchvat nechtěli. Chtěji na něm jenom vydělat. Nebo aspoň neprodělat. Výkupní ceny pozemků totiž stát skokově snížil až na třetinu a ti,kteří nechtěli prodat dříve nebo o jejichž pozemek nebyl v té době zájem opovažují to považují za křivdu. Takže stát si zadělává na problémy sám. Tedy "si". Ne zadělává na problémy obyvatelům Olbramovic a mnohých jiných vesnic rozesetých po frekventovaných silničních trasách. Známý je případ selky Havránkové, která pomocí svých právníků stát "podojila" opravdu důkladně. Těžko potom někomu fandit. Čeští furianti!


======================

  Tady vidíte, jak snadné je dostat se do mediálního víru. Pochopitelně  zprávy ze SOCHI mají velkou prioritu, zvláště pak popotahování kalhotek jedné biatlonistky a vliv tohoto aktu na její umístění v soutěži - a pak není čas na takové drobnosti, jakže jsme už dohlédli docela blízko k samému počátku vesmíru. Byla nalezena galaxie, která vznikla pouhých šest set padesát miliónů let po Big Bangu. A na Marsu stojí v rozpacích vozítko Curiosity před písečnou dunou a její šoféři dumají, zda ho poslat dál a riskovat, že se zahrabe a už nevyhrabe nebo místo raději složitě objet. To ale nikoho nezajímá. 



Než jsem to dopsal, už je tu nová dobrá zpráva: ZVĚDAVOST SI TROUFLA!  
Už je za dunou.



53 komentářů:

  1. Kouzelné, závan normálnosti bez závějí informace. Jen podtrtek, pozor na bezednou kapsu státu, ta prázdná floskule šílená je ve skutečnosti vpochvena hluboko v kapse většiny z nás s odvoláním na soledoryti. Nic jako kapsa státu není, jen kapsa moje bez ohledu kolik si do ní ušmudlím.
    Ty nehody se stávají, cvičíte, cvičíte a náhle chyba ...."docv!y!čeno"

    4P

    OdpovědětVymazat
  2. To se ve světě nic neděje, že tu předkládáte k diskuzi "šílenosti" české televize?
    Vzbuďte se, Kocoure!
    http://www.nespresso.com/ultimate-coffee-creations/IT/it/intenso?cid=BA_ITit_B2C_Jan14_Xaxis_Ros_LesIntense&dfaid=1#home

    OdpovědětVymazat
  3. Reklama na kafe z kapsle je pěkná, jen hudba trošičku nudná (osm taktů dokola), tohle kafe jsem pil předloni na jejich promo akci v pražském Národním divadle každý večer. Bylo vynikající. Jenom jsem si spočítal, že jedno kafe doma mě přijde na víc než 70.- Kč a trochu mi zhořklo. Tedy dost mi zhořklo - v kavárně ani tolik nestojí a mám to s obsluhou.
    ====
    A teď jedna zásadní otázka Informace: Co jste nám odkazem na tuhle reklamu chtěla naznačit?

    OdpovědětVymazat
  4. EK konfidentůře ne12. února 2014 v 8:44:00 SEČ

    Dobrá rada......nad zlato
    http://www.psycholog-psu.com/
    4P

    OdpovědětVymazat
  5. K výbuchu 22 jihadistů dnešní il Foglio píše:
    C’è poco da ridere sui bombaroli iracheni
    Un jihadista fa strage di reclute per errore durante una “lezione”
    Lunedì mattina, vicino a Samarra, città poco a nord di Baghdad, sono morti 22 appartenenti allo Stato islamico, il gruppo jihadista guidato da al Baghdadi che combatte in Iraq e in Siria e che per la sua ferocia e autonomia è stato disconosciuto persino da al Qaida... sembra una storia da giornale satirico, ma c’è ben poco da ridere.
    Není tu nic k smíchu nad iráckými výbušnými sebevražedníky.
    Jihadista zaviní omylem masakr naverbovaných nováčků při "výcviku"
    V pondělí u Samarry, městu nedaleko na sever od Bagdadu zemřelo 22 příslušníků Islámského státu. jihadistické skupiny veden al Baghdadim, která bojuje v Iráku a v Sýrii a od které pro její krutost a autonomii se odtáhla dokonce i Al Kájda ... vypadá to jako historka ze satyrického časopisu, ale není tu nic k smíchu.

    Taky jsem toho mínění, že na tom není nic k smíchu, k nějakým lechtivým poznámkám.

    OdpovědětVymazat
  6. EK foorkomfidentura ne12. února 2014 v 10:13:00 SEČ

    Kdo se směje bude konfidenturou bonznut (jak místně příznačné)zde:
    http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/6/6a/Venedig_BW_1.JPG
    4p
    a šlůs......

    OdpovědětVymazat
  7. Ano. Až na to dítě stižené exotickou chorobou. Kolik že takových dětí je a jak mnoho se vyhazuje na nesmysly jako například cyklostezky, podchody a nadchody pro nějaké kopytnatce nebo jen proto, že kdesi jsou líní zvednout zadele a přičinit se aby se neuseli brodit bahnem. Na vnucování "demokracie, lidských práv" a "humanitární pomoc" v kdejakém Tramtaristánu, kde o to nestojí a odvěčí se tím, že vám uříznou hlavu.
    IZIP a luxusní pobočky VZP....
    Představ si tohle jak vysvětluješ dítěti, které má hlavu v pořádku, všechno chápe, těší se z každého dne. Že musí brzy umřít, že sice by mohlo žít, ale že na to nejsou peníze protože se musejí vyhazovat na tohle všechno a spoustu dalšího, že ty peníze které by mu pomohly žít je nutno utratit na krmení kdejakých budižkničemů a parazitů líných pracovat, všemožně si ničících zdraví a nad to ubližujících ostatním. Představ si, že s tímhle by ses mu musel podívat do očí.

    OdpovědětVymazat
  8. Informace, co je na tom mimořádného? Normální pracovní úraz.

    OdpovědětVymazat
  9. FOTKA, krásný pohled z balkonu, Gajdošova ? Dra. Malého, Myrona? No opravdu pěkný. Moje Ostrava je asi ztracena, hospoda "Koksovna" V.Ú. na Přívoze už asi není.
    4P

    OdpovědětVymazat
  10. Ztratil se Vám kousek mého komentáře.
    Anebo se mi to jen zdá?

    OdpovědětVymazat
  11. Jistěže se dají ušetřit strašné prachy, Schumachere.
    Ale nemůžu stavět věci takto - takhle úvaha nemá řešení. Můžu si dovolit jenom malé srovnání na malém dvorku: Udržím při jakž-takž životě* jedno děcko, umřou ale desítky jiných, na které nezbude. Deseti se zkrátí život o pět let. Každý z nich mohl dožít déle. Jenže...
    V celém konání lidstva to je pochopitelně jen droboučká lapálie - lidi se vzájemně zabíjejí a ukracují si život jak pominutí.
    Vlastně je to taková soutěž. Kdo dojme více, bude mu uspořádána sbírka. A kdo dostane šanci dojmout určuje redaktorka TV. To je to, co mě zlobí. Jistě bych všem přál, aby dožili, pokud se dá. Ale - copak to jde? Copak je život spravedlivý?
    ===
    "Doopatrovával" jsem kolegyni, která dostala - s jasnou hlavou v pětapadesáti - od doktorů ortel. ALS. Do čtyř měsíců konec - nejdéle rok. Nedá se léčit. Napřed přestanete mluvit, pak ovládat ruce, pak nohy, pak zbytek těla. Nakonec i dýchání a tak se udusíte ve spánku. Bylo to taky hrozně nespravedlivé. A pokud ještě mohla psát, tak si striktně vyžádala, že nebude uměle krmena ani oživována. A koukala se na svět, který jsem ji nosil ve fotkách, v záznamech z představení s vědomím, že to ve velmi dohledné době skončí. Plakala jen málo - vlastně jen v okamžiku, kdy se dozvěděla, že její rodina "nemá dost peněz" na celodenní ošetřovatelku nebo na hospic.

    Statečná baba!

    */ Jim to "jakž-takž" samozřejmě nepřipadá. Nic lepšího totiž nepoznali a tak žijí, jak umějí. Touha po životě je strašně silná věc.

    OdpovědětVymazat
  12. To Info k chybějící části:
    To naštěstí nejde. Můžu příspěvek smazat nebo zneviditelnit, ale nemůžu tam pozměnit ani čárku.
    Měnit (opravovat) můžu jenom text ve svých vlastních článcích.

    OdpovědětVymazat
  13. StK, to je otázka priorit. Jestliže jsou takové jak sem popsal, jsou špatné. Protože, proč to není obráceně? Tohle z peněz daňových poplatníků, kdežto na cyklostezky, nadchody, podchody, čistění studní kdesi kde si do nich zase naserou, a šíření demokracie, lidských práv a pravdy a lásky všude ve světě vyhlásit sbírku. Jestliže te to tak a ne onak, znamená to, že něco je špatně. Pro lepší představu stačí tohle převést do všedního života, že by to tahle bylo třeba v rodině.

    OdpovědětVymazat
  14. Co sem plete EKáčko hrozby Benátčanům, co nejchtěli platit daně a zatajovali majetek?
    Přečet by si to líp Vašnosto.

    OdpovědětVymazat
  15. Totiž v Benátském státě měli docela slušně rozvinutou tajnou policii a do úst té ženy na rilievu, který se jmenoval Bocca della Verità, jste mohli vhodit lísteček s anonymním udáním - jakýmkoliv a na kohokoliv.
    Mrkněte se tady:
    http://www.ottsworld.com/blogs/secret-politics-doges-palace-venice/

    OdpovědětVymazat
  16. Jistě, Ševče.
    Protože tahle představa je naprosto nerealistická, tak se do ní ani nepouštím. Stejně jako se nedám zlákat k budování komunismu nebo ultraliberální společnosti ani teoreticky. Myslím, že jsem už trochu pochopil, kdo je to vlastně Homo Sapiens.
    Ostatně ultraliberálové (libertariáni) a komunisté zase toho mají hodně společného - jako ostatně všechny myšlenkové proudy na okraji reality.

    K té rodině - ráčej si Schumi znovu přečíst moji vzpomínku na jednu kolegyni.

    A malá zlomyslnost nakonec: Nejvíce vražd se spáchá mezi rodinnými příslušníky. Kriminalisté těm případům říkají "domácí zabíjačka".

    OdpovědětVymazat
  17. StK, ano to je smutné.

    OdpovědětVymazat
  18. Válka Pisy s Florencií je v plném proudu. Celé odpoledne jsem sledovala přímý přenos a pak komentáře. Na stranu Pisy se už postavil Terst.
    Podaří se Florencii Pisu znova porazit jako v r. 1406, bude následovat 200 let nepřátelství a potyček jako v 15. a 16. století?
    http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/a/ae/FlorenceCoA.svg
    http://upload.wikimedia.org/wikipedia/it/d/d3/Bandiera_repubblica_di_Pisa.png

    Všichni napjatě čekáme, jak to skončí. Kdo bude vládnout v Itálii?

    OdpovědětVymazat
  19. I Německo je vážně znepokojeno situací, zítřejší noviny vyjdou s titulky: Florenz spielt mit dem Feuer
    Doufejme, že Merkelovou nenapadne spustit se do Itálie s oddíly svých žoldnéřů. To by tak ještě scházelo.

    OdpovědětVymazat
  20. EK na prostohmatatelnou brnkotruhlu13. února 2014 v 6:52:00 SEČ

    Paní "Radová" píše: Všichni napjatě čekáme, jak to skončí. Kdo bude vládnout v Itálii?

    My ne. Nám jasno, bude to ten co slíbuje nejvíc (špagety do hlavy) největší skupině lůzy a ta mu to žere s podporou na zdroji přisátých intošů jako všude na světě.
    Zabrnkej voni stará harfo, svět naslouchá, spektákl pokračuje.
    4P

    OdpovědětVymazat
  21. Něco osvěty k obrázku z úvodu: http://www.hornictvi.info/prirucka/zprac/vyspec/vyspec.htm
    Ze znepokojeného očekávání kuličku neuděláš, ze železa ano. Jde i pozlatit!
    Jooo... a RP psalo a rádio Jerevan vysílalo Informaci......(dopln dle potřeby)
    4P

    OdpovědětVymazat
  22. Drobné upřesnění: Těch 25 let nebylo dáno presidentskou amnestiítím, že v Polsku, na rozdíl od nás, nemají trest doživotí a těch 25 let mu dali coby maximum tehdy možné. Potom zachrápali, protože na cestě je zákon o povinné izolaci takto dále nebezpečných vězňů, který ale přijde v platnost až poté, co ho propustí. Prostě typický (post)socialistický b...l s křesťanským akcentem.

    OdpovědětVymazat
  23. Zoufalá bezmoc. Bezmocně přihlížet - celý stát, národ, všichni - jak se vypouští psychopat, co sám upozorňuje, že ho to nezvladatelně táhne k hošíkům. Zabíjet je.
    A ááno, už se ozvaly pobouřené dámy z ochrany lidských práv: Ó jak zrůdné, že už se organizují sousedi a vůbec k honu na něj, aby jej co nejdřív zabili! Jak nelidské! Zabraňte jim, izolujte tyto bestie! Kde je jeho právo na záčátek nového života, po pouhých čtyřech sadistických vraždách krásných chlapců?!
    Že by byl bestií jaksi spíše ON, a jeho okamžité bezžití je v zájmu nejvyššího principu mravního - to těmhle krávám (omlouvám se, kravičky!!) - dámám nejhoršího chovu - nedojde. Mimoběžky.
    Z téhož chovu jsou dáámy pobouřeně protestující proti ó tak nemorálnímu chování vůči našim cigánům. Nežily tu, v ničem takovém, jako my, neznají realitu nejsou s to ji hodnotit, neznají jazyky, nikdy nežiyv t a k o v é čtvrti - ani jako ´gádžo, ani jako cigán - ale PROTESTUJÍ.
    To jsem se rozepsal. A to se chystám jet se podívat na chatu.

    OdpovědětVymazat
  24. EK, souhlas. Tak to bylo, je a bude. Dokud se to nepotento.

    OdpovědětVymazat
  25. Rada ÉKáčkovi: neplést se tam, kde ničemu nerozumíš.
    Dnešní noviny: Florencie už připravila gilotinu na useknutí hlavy vládě.
    A já dodávám: zrádci se už teď třesou, celé pohublí jen zoufale šermují rukama. Za pět židlí prodali stranu a teď mají skončit PRDELÍ NA BLÁTĚ.
    Jak skončil svého času kapitán Giovanni Krátkonožka? To jim mělo být výstrahou.

    OdpovědětVymazat
  26. To Pergill:
    médiím se, jak vidno, nedá věřit ani v podružnostech. "Presidentskou amnestii" mi naroubovali v ČT. Pardon.

    To Jakub:
    Souhlasím, ale ten mlíkař Tovje ve mě podotýká: Prohlásil, že bude zabíjet dál. Že musí. Není snad v Polsku zákon, který by to vyhodnotil jako "nebezpečné vyhrožování" a na tom základě ho nechal v ťurmě?
    K dámám (i pánům) pseudohumanistům: rádi se schovávají za inteligenci. Tedy za lidi, živící se převážně hlavou. Je chybou "intošů" (v dobrém slova smyslu) že si to nechávají líbit. Dokonce i skuteční humanisté by se měli nahlas ozvat. Je to totiž jen další zneužité (jako skoro pořád) termínu na označení jiné věci.
    Hitler miloval psy. "Kdo miluje psy, nemůže být špatný člověk." Nebo naopak: "Kdo miluje psy, je na tom stejně jako Hitler."
    Logiko, logiko, pořád dostáváš na prdel.

    OdpovědětVymazat
  27. Výdyť ho mohliu nechat prohlídnout psychiatry a zavřít ho do blázince. Na doživotí. Na to v Polsku nepřišli?

    OdpovědětVymazat
  28. Zdeněk Žíkovecký13. února 2014 v 9:55:00 SEČ

    Re: podchody a nadchody pro nějaké kopytnatce

    Vzpomínáte si na Jiránkovo "Pivo přes ulici"? Takový jelen či medvěd to takhle ovšem vyřešit nemůže, nemá obvykle automobil ani řidičský průkaz.

    OdpovědětVymazat
  29. Skutečně tomu neroz (neplést se tam, kde ničemu nerozumíš)umím a je vidět že to(Výdyť ho mohliu nechat prohlídnout psychiatry a zavřít ho do blázince. Na doživotí.) nefunguje ani v IT, NO A, že důkazů je.......!
    NÁVOD:
    Konec dlouhým odkaszům JE http://jdem.cz/

    OdpovědětVymazat
  30. Naše rozmilé eK/ačátko. je skuzečně zdrojem všech IN IN In in/ formací. Jen si občas něco splete, jako tu benátskou hubu pravdy, co polykala vo sto šest anonymní udání, ale zato v mašinkvérech, výbušninách a vnitřní politice Itálie je nepřekonatelný majstr.
    Už na to přišlo Kačátko, kdo byl ten pisánskej Honza Krátkonožka?
    Aby Vašnosto, věděli, vono se tu jedná vo vnitřní palácovej boj. Ten novej lídr chce poslat k vodě toho starýho, aby se neřeklo, že ve vedení nic nedělá. A taky nabízí spolupráci starýmu všema mastima mazanýmu leopardovi. A ten zatím kouká, kde se co šustne. A co bude dál.
    Mezitím chtějí poslat do penze starýho neapolskýho krále. Už prej tam dost nasmrděl.
    To aby vo tom měl Vašnosta/Kačátko trochu přehled.
    A na ňákej ten překlep bych se zas tak moc nesoustřeďovala. Kdo je bez chyby ... zná Kačátko to pořekadlo?

    OdpovědětVymazat
  31. A eště dodatek pro ek/A/čátko,
    právě došla zpráva, že v Paláci celou noc nespali, jen nervozně pobíhali sem a tam, dohadovali se, kuli pikle a splejtali zápletky.
    Teď vokolo všichni s napjetím čekají, jestli Pisánec vstrčí sám hlavu pod gilotinu Florenťana a nechá si ji useknout, anebo veme včas roha a pude po svejch. Hlava je nakonec hlava. Co pak bez ní?

    OdpovědětVymazat
  32. Jakube, proč to rozhořčení? Vždyť rozhodli podle pravidel, která si o své vůli stanovili. Demokraticky....
    Kromě toho připomínám, že na Zemi je zhruba sedm miliard lidí, a polde toho také mnoho nepravostí nad kterými s enerozčiluješ jenom proto, že o nich nevíš. Protože Ti nebyly zjeveny za tím účelem aby ses nad tím zjevil. To je úmyslem zjevovatelů, abys byl vytížen takovými zjeveními a nezjevoval se kvůli něčemu jinému. Síťaři a správci webů tomuhle říkají "acces of denied". Nebo stoprocentní zatížení systému jedinou úlohou, kvůli čemuž na ostatní úlohy nedojde. Někdy systém neodpovídá na povely k jejímu zrušení. Podobný problém nastává, když se šprajcne tisková úloha a za jí se hromadí další. A netiskne to a netiskne a netiskne.
    Nainstaluj si do svého systému, nalezneš ho v té skořápce, kterou máš na krku, firewall a antispam. Je to utility, kterými Tě příroda vybavila při instalaci systému. Upgraduj si antivir a nastav přístupová práva. Mělo by to pomoci. Napřed si spusť správce procesů a ukonči procesy "nasranost","rozhořčenost"a "beznaděj". Ten poslední je nejhorší.

    OdpovědětVymazat
  33. Zdeňku, co má nějaký medvěd nebo jelen co chodit přes dálnici. Má dřepět v rezervaci či v oboře, předvádět se turistům a občas se nechat zastřelit aby byla trofej pro nějako VIP personu.

    OdpovědětVymazat
  34. Páni, to je demokracie. Tak tu máme za premiéra Samozvance!
    Bylo to tak: ten z Pisy a ten z Florencie se měli sejít odpoledne v Paláci, aby si to mezi sebou vyříkali. Pisánec se asi polekal, zůstal doma a vzkázal - dělejte si co chcete!
    A tak se Florentinec prohlásil za nového premiéra!
    Teď dává dohromady vládu. Ta prý bude trvat až do r. 2018.
    Před třemi měsíci byl ještě florentským starostou, pak ho členové Pd zvolili za nového tajemníka strany a za pár měsíců se už vyšplhal na místo premiéra.
    Němci o něm říkají, že se považuje za nového Machiavelliho. Kdepak Machiavelli, přímo Vládce.

    OdpovědětVymazat
  35. Ukončit procesy... ale dyť ono to krátkodobě občas není škodlivé, dokonce to bývá užitečné! Nejsem a bohdá nebudu studený netečný nad vše povýšený vším pohrdající šutr. Resp. Olympan, blahovolně shlížející na to tak nudné hemžení dole...
    Access of denied? Pěkné! Jenom: je to určitě takto, těmito dvěma výrazy?

    OdpovědětVymazat
  36. A Itálie je zdá se definitivně paralelní vesmír s hektickým děním, jež je analogické k našemu a přitom úplně jiné...

    OdpovědětVymazat
  37. Jakube, mám za to, že pokud jde o spiknutí, machinace, spletky je Itálie nedostižitelná. Má v tom ohledu víc jak dvou tisíciletou tradici, Připomeňte si třeba tento krátký dialog:
    -Tu quoque, Brute, fili mi!
    - Sic semper tyrannis!
    Anebo rodinu Borgia.
    Teď celý večer poslouchám debatu, co se vllastně dělo v zákulisí a proč k tomu brutálnímu podrazu došlo. Ještě včera odpoledne nyní sesazený premiér na velké tiskové konferenci představoval nový program své vlády a rozdal všem tlustý svazek s přehledem dosavadní činnosti a nových cílů. A dneska ho sesadili bez váhání a bez ohledů.
    Prý předsedal vládě prezidenta a byl jen jeho výkonnou rukou. Prezident má být super partes a ne se plést do politiky. Takže ho odzbrojila jeho vlastní strana! Může tomu člověk věřit?
    Teď se ptají, bude mít Florenťan dost kuráže a energie, aby v Bruselu praštil pěstí do stolu a usadil Merkelovou?

    OdpovědětVymazat
  38. Aha, obráceně. Denied of acces.

    Jakube, uveď případy ve kterých Ti ono trychtýřem nalité do hlavy bylo prakticky užitečné.

    OdpovědětVymazat
  39. No může to najednou nasměrovat myšlení, oči, snažení někam jinam, než byly dosavadní koleje. Vybudit. Což občas musí být, není-li člověk vyrovnaný vědec, soustředěně soustavně pracující postupně na úkolech x, y, z - má-li v sobě značný podíl uměleckého, intuitivního, empatického chápání světa (tj. všeho). Což není ani dobře ani špatně, nýbrž prostě jinak, a moc s tím dělat nejde. A není ani většinou důvod. Je škoda usilovně měnit zaměření jednotlivce. Danas jesmo, sutra nismo, bývalo na jihosl. krčmách - dnes tu jsme, zítra ne; dělejme pokud možno vše podle svých dispozic (řekněme).(Pokračuje to: - kato uči sveto Pismo.)

    OdpovědětVymazat
  40. Ráno už jsem měl napsané připomenutí, jenom rozluštit a vepsat heslo a nick, ale pak jsem musel narychlo odjet. A k PC usedám bohužel až teď. Takže jenom malá připomínka - dneska oslavil 85. narozeniny ing. Miroslav Zikmund (Jakub to k němu má co by kamenem dohodil). Ještě dneska slyším ty dva hlasy, doprovázející fimové reportáže H+Z v fimových týdenících. Jeden z nich byl hlas Jaromíra Spala (na jméno druhého "spíkra" si už nemohu vzpomenout, možná někdo z P.T. návštěvníků Útulny bude vědět). Jeho jméno je dnes zcela zapomenuto možná kvůli tomu, že prý za války v protektorátním rozhlase imitoval vysílání dr. Edvarda Beneše z Londýna na vlnách BBC.

    OdpovědětVymazat
  41. Tak to druhé jméno by mohlo být "pšítel" Karel Pech, ale na rozdíl od Jaromíra Spala si jím nejsem až tak jistý.

    OdpovědětVymazat
  42. Jasně, cca 550 m. Vídám ho každou chvíli - chodí se svou squaw neustále do divadla, na besedy, vernisáže, přednášky, výstavy... Mí rodiče je však ani v padesátých nijak nezbožňovali, není pravda, že Afrika snů a skutečnosti byla v každé druhé domácnosti. Cestovali, mohli. Posléze vstoupili do Strany. Jako jejich přítel, rovněž místní svatý - dr. Karel P., etnograf z muzea. Jako nebožtík František P., býv. ředitel ČRo, z Lukova. Mám k nim určitý zřetelný odstup. Bolševici předosmašedesátí, osmašedesátí, poosmašedesátí si (nejen) tu předávají hned od května 45 veslo. přičemž k nim ale MZ + JH přímo neřadím. Jenom m u s e l i - aby mohli zas vyjet, aby jim to tu vycházelo, aby jim byly k dislozici ateliéry...
    A vedle nich ovšem tu byla množina neviditelných lidiček jako mí prarodiče, rodiče, já, bratři, celá rodina mé ženy - kteří tuhle jasnou zřetelnou hranici viděli jako ne formální, nýbrž zásadní. Tohle ne. Takže nikdy. Takže zůstali vždy za těmi prvními. Amen. Ite, missa est. Promiňte.

    OdpovědětVymazat
  43. 2 Jakub: K tématu H+Z - Zajímavá kniha - Leonid Šinkarjov: Všecko jsem skoro zapomněl ...

    OdpovědětVymazat
  44. To mi nic neříká. Ovšem doporučení z Teplic a toto téma - pozdějc dnes se na to vrhnu!
    Aby nebylo omylu: ing. Z. je obrovský sympaťák, neustále se kření, vstřícný vůči všem a všemu má úroveň, rozhled, noblesu, je to krásný vysoký elegantní pán - jedna z ikon města.
    Nicméně. Číst s nadšením o tom, co 14 miliónů nemohlo doslova ani ve snu... Tři z mé rodiny byli x po smrti na Šumavě, x v Leopoldově, x skrývali se na faře na Vysočině. Když oni vynášeli, ó, čs. vlaječku na Kilimandžáro. K propagaci fy. Tatra a této bestiální země.

    OdpovědětVymazat
  45. Jenom malá oprava - M. Zikmund se včera dožil 95, nikoliv 85 let. Ovšem při pohledu na něj a jeho fyzickou i mentální kondici není takový omyl nepochopitelný....

    OdpovědětVymazat
  46. Obuvníkovi a Jakubovi S.:

    Access Denied = Přístup odepřen/odmítnut, je odpověď některých systémů na blbě zadané heslo, případně jiné přístupové údaje, třeba uživatelské jméno.

    DoS / Denial of Service = Odmítnutí služby, zpravidla způsobené zahlcením napadené plechovky takovým počtem požadavků, aby je nemohla zvládnout.

    Předpokládám, že DoS je to, o čem byla řeč a ano, takhle nějak mi připadá, že dnešní debilisační média působí. Proto je dobré je sledovat jen velmi málo kdy a předem si vybírat obsah.

    OdpovědětVymazat
  47. K demolici italského státu / informaci:

    Při takové nestabilitě, jaká zavládla po posledních volbách, už je asi docela fuk, kdo vládne, protože je tam s největší pravděpodobností jen na chvilku. Domníváte se, že už ten chaos dosáhl vrcholu, nebo že bude ještě hůř? Hůř může být vždy, domnívám se, že v tomto ohledu dokáže skutečnost překonat i ty nejhorší představy. Trvanlivější vládu může zajistit asi jen nějaký usurpátor, který ihned po svém zvolení provede takové změny, že už na něj nikdo nebude moci sáhnout. Je ale otázkou, zda to bude lepší, nežli současná bezvládná křeč. Nemá každá zem takovou kliku, jakou měli svého času v Chile.

    Tady také nic moc.

    K přechodům pro zvířata přes dálnice / ZŽ a dalším:

    Lidí je hodně a někteří z nich se potřebují přemísťovat po dálnicích. Aby to bylo přiměřeně rychlé a bezpečné zároveň je ale zapotřebí zajistit, aby se na silnici pokud možno nedostával zvířátka. Ta nejmenší to může zabít, ta středně velká to zabije taky, ale už je to nebezpečné pro auta i ty, co sedí v nich a co se týče těch větších, od cca 200 kg a těžších, tak ti střet zpravidla nepřežijí, ale spolu s nimi častokrát ani posádka vozu, který do nich narazil. Takže já osobně kombinaci oplocení dálnic a přechodů pro zvířata pokládám za velice žádoucí a vzájemně prospěšnou záležitost.

    Lidí je už dnes značný nadbytek a proto bych mírně vymírací trend v Evropě, za předpokladu, že se zarazí přísun agresivních a množivých tupounů odkudkoliv odjinud, pokládal za velmi žádoucí a prospěšný. Kdyby se totiž nakonec dospělo ke stavu, kdy by cca 2/3 plochy jakékoliv evropské země mohly zůstat zalesněné, myslím, že by se došlo k poměrně snesitelnému a dlouhodobě únosnému stavu rovnováhy mezi lidmi a zbytkem přírody. Bylo by pak velmi žádoucí, aby se k něčemu podobnému dobrali i na ostatních kontinentech.

    Ke kolaboraci s bolševikem / Pedrovi a Jakubovi S.:

    Černobíle viděno, souhlasím s Jakubem v tom, že dokázal-li se někdo udržet a projít životem tak, aniž se musel upsat ďáblu v podobě získání rudé knížky a nebylo tomu tak jen a pouze proto, že o něj nestáli a tudíž mu nic takového ani nenabízeli, ale naopak, musel něco takového opakovaně odmítat, tak klobouk dolů před takovými. Toto ale, jak znám ze svého bližšího i vzdálenějšího okolí ale nebylo dopřáno každému. Ono ti bolševici, když jim o něco, nebo někoho šlo, dovedli být lstiví, vytrvalí, zákeřní a výmluvní, takže častokrát když chtěli, dosáhli nakonec svého. Když ale u těch padouchů skončil nakonec někdo, kdo z profesních důvodů neměl na vybranou, tak ho sice neobdivuji, ale dovedu to do nějaké míry omluvit a pochopit. Jak jsem tak některé lidi poslouchal, když o tom vyprávěli, tak sám nevím, co bych dělal na jejich místě.

    OdpovědětVymazat
  48. Drak mě velmi potěšil.
    Jednak i jako mladší člověk chápe, že svým způsobem se v minulém režimu "omočili" všichni. Nemuseli zrovna vstupovat do KSČ. Někdy stačilo proti něčemu neprotestovat, aby člověk měl ne zcela čisté svědomí. Protože kdo mlčí, souhlasí. Kolaborace není nic tak strašného - je to obyčejná spolupráce v podřízeném postavení, jak jsem se dočetl na Wiki. Takže vlastně "kolaborujeme" denně a pořád. To uvádím jenom proto, že se z toho slova stal strašák. Zase vznikl jiný význam obyčejného slova. (Snad původem francouzského.) Tudíž kdo chodil do práce vlastně kolaboroval s režimem. Protože režim byl živ z jeho práce. Tím, že jsem ozvučoval stranické konference konané v našem Ústavu jsem vlastně taky kolaboroval. Měl jsem hrdě říct ne a nechat se i s rodinou vyhodit. Z práce, z bytu.

    To je právě to nepoctivé na "tepačich" bývalých "kolaborantů" s režimem. Nevěřím jim ani slovo! A to nemluvím jen o komunismu - ono to vlastně bylo stejné i za okupace! Německé. A pak za další okupace, které jsme povinně říkali "bratrská pomoc". Zase špatná slova, která znamenají něco jiného. A dneska - zase vesele používáme slov jako "kulturní obohacení" pro agresívní průnik jiné ideologie. A mnoho dalších. viz obsah tohoto blogu.
    ===
    Je to jako obvykle o nemožnosti stanovit přesnou hranici mezi kolaborací běžnou, takovou, jakou musel provádět každý, kdo chtěl obyčejně žít a "nadkolaborací" - co už nikdo nemusel. Kolik toho udělal navíc. Říkali jsme tomu "rektální alpinismus" čili "doprdelevlezectví". A těžko se dokazuje, že Franta vstoupil do strany jen proto, že jinak by jeho dcerka nemohla dělat vysokou. Možná mohla, možná nemohla. Určitě by to měla těžší. Ale možná mu taky slíbili nějaké to lepší místo v kanclu místo toho postávání u soustruhu. Mimo jiné - myslíte, že dnes kolaborace není? Že nejsou kolaboranti? Tak se pořádně koukněte kolem sebe!!
    ===
    Naše rodina se omočila jen nepatrně - ani jeden komunista. Ani jeden - táta dokonce vystoupil se "Svazu protifašistických bojovníků", protože odmítl křivě svědčit ve prospěch nějakých soudruhů, kteří v žádném KL nebyli, ale snažili se to předstírat, neboť si chtěli finančně polepšit.
    Ale nebrali jsme to jako rodinnou zásluhu - ale jako štěstí, že se povedlo vyhnout.
    Nejblíž jsem k ostudě měl já, když jsem se rozhodl, že vstoupím do strany (rok 1970) a pokusím se ji reformovat. No co chcete od dvaadvacetiletého idealisty. Když jsem se byl zeptat, jak se to dělá, naše personalistka si mě ihned vtáhla do kanceláře, zamkla, vyvěsila telefon a půl hodiny mi vysvětlovala, málem s fackami, jaký jsem to nebetyčný vůl. Že dovnitř se dostanu snadno, ale nic s těmi lidmi, co tam jsou nesvedu a už se nikdy nedostanu ven bez "ztráty kytičky". A to prosím byla komunistická činovnice a její muž byl opravdu hodně velké zvíře "na kraji". Často na paní Marcelku vzpomínám, jak mě uchránila před snad největší blbostí, kterou jsem mohl udělat. No co chcete: komunistka, ne?!
    =====
    Bude to pokračovat..

    OdpovědětVymazat
  49. Lesy, horské pláně a temná zarostlá údolí.
    Tím mě Drak dostal. Mám v Jeseníkách (a obou Fatrách v sousední republice) několik míst, tras, kde mohu chodit i dva dni a človíčka nepotkám. Leda lesní zvěř. Kdesi za kopcem jsou sice slyšet auta a na nebi občas prosviští tryskáč - ale ŽÁDNÍ LIDI. Takovou celodenní procházkou si člověk neuvěřitelně spraví životní pocity. Po starých hornických stezkách od jedné opuštěné štoly k jiné, po bývalé lesní železnici, kde už zbyly z kolejí jen dva rezavé pásy mezi trávou.
    Jestli se domníváte, že vám prozradím kde to je, tak se ztraceně mýlíte. To je můj kraj, moje osobní pustinka uprostřed Evropy. Česko je sice jedno z nejzalesněnějších území v Evropě (ve střední Evropě určitě) a stejně by se mi líbila Drakova představa o třetině lidí v krajině. A trojnásobku lesů. Ubylo by i nervozity a nenávisti mezi lidmi, lidé by se museli spoléhat víc sami na sebe a na dobré sousedy.
    Pro mě by to byl opravdový "překrásný nový svět."
    Škoda, že se ho nedožiju.

    Takže jsem si "ulevil" a zase do práce. Postříhat další slavný koncert. Zvuk už mám, teď ještě sestavit tři kamery do koukatelného filmečku, titulky, autorizace, menu, obal... ¨
    Mějte se tu pěkně.

    OdpovědětVymazat
  50. Osobní pustinka.
    To jsem kdysi poznal na Spišské Maguře. A nad chatou mám soukromou čtyrkilometrovou vrstevnicovou strádu, co jsem na ní posledního živáčka potkal asi předloni.
    A na té Maguře je hřebenová stezička, asi půl metru, posetá v létě motýly. Pokrytá. Není vidět co je pod nimi. Pestrokřídelci. Zmateně vzlétají, mlátí se křídly o sebe navzájem, padají, strkají se. Oranžovohnědočernobílé šílenství. Nevědí co se děje, jdete-li tam. Očividně nevědí, co je člověk. Akorát že jsem tam nebyl od pětašedesátého. Takže kdo ví. A v Jeseníkách ovšemže není těžké člověka prostý prostor najít. Nejvelkolepější hory u nás, všichni potomci na to přišli nezávisle na mně. P. Arnošt Hrabal, básník moravského lesa, to věděl a ryl do dřeva. Něco o něm časem povím, jezdil jsem za ním na faru do Buchlovic.

    OdpovědětVymazat
  51. Užít si klidu / StK a Jakubovi S.:

    Užít si klidu může člověk různě. Pro mě bývá poměrně efektivním a nenákladným řešením zůstat v Praze v době, kdy všichni ostatní vystřelí z města na chaty a chalupy. Stačí držet se dál od centra okupovaného turisty a je klid...

    Do přírody, kde by byl klid to mám poměrně daleko. Na druhou stranu, když si udělám čas ve všední den, to také někdy jde, je dost klidu i v Prokopském údolí, nebo v Chuchli.

    Pravda s Jeseníky se to asi nedá srovnat, ale zase je to na dosah :-)

    OdpovědětVymazat

"Pravidla moštárny" jsou stejná jako v Hospůdce. Spammeři a trollové budou bez milosti likvidováni. Hlasatelé jiných (i opačných) názorů než má Kocour však nikoliv.

Jak se podepsat? >> Komentovat jako >> Název/Adresa URL >>Název a vepsat svůj nick nebo jméno. Pak >> Pokračovat a nakonec >> Publikovat. (Počkat, až to Drak nebo Kocour propustí na obrazovku.)