Prohledat tento blog

neděle 25. května 2014

O tom i o onom - bez ladu a skladu



   Objevují se plané úvahy o tom, že nastává jakési "muslimské jaro" , že prý snad musulmani odsuzují čin teroristické islámské skupiny Boko Haram, která unesla téměř tři stovky křesťanských dívek a prodává je do otroctví nebo je, obrácené na islám provdává za muslimy. A jak známo, z islámské víry není cesty zpět - stanete se pak odpadlíkem, člověkem, který musí být zlikvidován. 


O ortodoxních  multikulturalistech



   Komunismus měl cosi podobného - ale v evropské "soft" verzi. Odpadlík býval zlikvidován obvykle jen profesně - už nedostal práci v oboru, kde něco znamenal, jeho děti se nedostaly na vyšší školu... Takový "soft islám".
Inu uvidíme, jestli je to není jen takový pokus o ideové vylepšení islámu. Protože kdyby to měla být nějaká sebereflexe islámu, muselo by to mít nějaké trvalé důsledky minimálně v aplikaci práva šaría. A v to prostě nevěřím.
   Nevěří tomu ani komentátor saúdského vládního listu Okaz když si stěžuje, že islámské instituce a autority prostě nedělají dost. "Vždyť tyto zločiny se neustále opakují. To, co dělá Boko Haram, je jen jedním z mnoha případů skupin, které zakazují všechny aspekty západního vzdělání a kultury a rozsívají teror a násilí. To, co dělají oni a jim podobní, je problém islámské společnosti a muslimského náboženství, ale islámské instituce nedělají ani minimum, aby tomu bránily." A v úvodu zmíněný pákistánský autor Murtaza Haider v narážce na obecný postoj islámských společností k ženám tvrdí: "Jakási mini Boko Haram je v každé ulici, v každé muslimské společnosti."

   Jaký býval islám před několika sty lety kdysi se můžeme přít - v době kdy i křesťanství bylo agresívní nebyl možná rozdíl mezi těmito dvěma vírami velký rozdíl. Dnes, kdy je křesťanství (chválabohu) vlažné jsou to dva naprosto neslučitelné principy. Multikulturalisté jsou jednoduše řečeno lháři. Nelze na jedné straně podporovat sexuální menšiny a jejich Pride-Parade a na druhé islám. A je jedno, nakolik jsou ortodoxní. To je totiž parametr naprosto gumový. "Ortodoxnost" se mění dle momentální potřeby toho nebo onoho učení.  

   Nakonec - přečtěte si sami o tom, jak bude USA "bojovat" proti teroristům, kteří ovšem mají podporu téměř celého islámského světa,  jak Írán zachází s lidmi, kteří poruší náboženská přikázání  a jak se k jinakosti stavíme my z Kotlinky. No nic, US army si v Africe trochu zacvičí a aspoň vystřílí patrony, kterým už končí exspirační doba.

   No uznejte sami - dá se to dát nějak dohromady, aby to nevybuchlo jako špatně smíchaná pyrotechnická směs?

Lidé se vzájemně  vraždí a my tu řešíme obrácená gesta.

Ostatně - jako obvykle: za všechno mohou židé. 
Jen ortodoxní nebo všichni a vždycky?
Nebo snad  Vladimír V. Putin?

Ééééch, čort adín!



O tajných symbolech

   Americká firma Procter&Gamble propagovala v Německu nabídku na balení pracího prášku Ariel, které mimořádně obsahovalo 88 dávek. Nevědomky tak prý odkazovala na nacistický pozdrav Heil Hitler.

Ti političtí (i jiní)  korektníci jsou opravdu šílenci. Zakázaná čísla, zakázané posunky, zakázané symboly, zakázané knihy.  Třeba Rudolf Hess R. H. = 238,  Heil Hitler  H.H.= 88,   Adolf Hitler A.H. =  18 - kdo zná nějaké zakázané inicioáíly určitě dokáže doplnit desítku dalších. Takže ode dneška  budeme počítat _, 2, 3, 4, 5, 6, 7, _, 9, ......15, 16, 17, __, 19, 20...  A jak budeme nazývat Rh faktor při rozboru krve?

Tady by myslím někdo potřeboval proplesknout - aby se probral. Pokud to nepomůže tak repete - dokud to nezabere.

Věci, které se již zakazují jsou:
- nacistické symboly, gesta, ideje
- popírání holokaustu
- popírání výsledku II. světové války
- popírání Darwinovy teorie
- šíření Darwinovy teorie
- a mnoho dalších, například
- fotografování, filmování i kreslení nedostatečně oděný dětí
- jakékoliv zpodobování osob či zvířat
- tvrzení, že mezi etniky jsou nějaké rozdíly
- pohyb žen po veřejném prostoru bez nikábu
- pohyb žen po veřejném prostoru s nikábem
- vstup do chrámu s pokrývkou hlavy
- vstup do modlitebny bez pokrývky hlavy
- vstup do svatyně v obuvi

Věci, které dosud zakázané (snad) nejsou:
- vstup do kostela naboso
- komunistické symboly, gesta, ideje
- zveličování holokaustu
- tvrzení, že 2 x 2 = 5
- teorie, že Zemi nesou na hřbetě čtyři sloni
- nauka, že Zemi nese na hřbetě veliká želva
- teorie nastávajícího globálního oteplení, způsobeného člověkem
- teorie nastávající doby ledové, způsobené člověkem
- systém pseudodůkazů o tom, že Američané na Měsíci nikdy nebyli

Ale hlavně je třeba zakázat:
- islám
-judaismus
- křesťanství
- komunismus, fašismus, socialismus a všechna ostatní náboženství a sekty
- kvasnicovou polévku*

*/  tu polévku jsem si tam přidal já, protože ji upřímně nenávidím.
[;>))


Křeče, nic než křeče.
Kam se na dnešek hrabe raný středověk se svými církevními zákazy nebo dokonce pravěk se svými tabu.
Stádo tupých ovčanů je třeba přesně instruovat. Nelze nechat nic náhodě nebo vlastní úvaze.
Pokud tyhle snahy o "instruktáž" necháme bez odezvy, asi jsme opravdu tupouni. Stádo bezmozků.


Citáty:
Jako občané svobodné společnosti máme povinnost kriticky nahlížet na svůj svět. 
(Tony Judt)

Neodpovídej hlupákovi podle jeho pošetilosti, abys nebyl jako on. 
(Přísloví, XXVI, 4)

O nenávisti téměř až za hrob

   Kdo jsou ti Němci. Tihle noví Němci, kteří tak strašně nenávidí ty staré Němce?? Nechtějí snad pár provinilých německých vojáků vyhrabat z hrobů a exemplárně popravit jejich kosti? Své předky, otce svých otců? Mám pocit, že se takhle pokoušejí zbavit svých vlastních pocitů viny. Čert a oni sami vědí jakých.  Běžte už k čertu ...

  Ne, že by to na druhé nebo třetí straně bylo lepší. Kdyby to nebylo tak trapné, tak by mě porovnání V.Putina  a A. Hitlera  pobavilo. Ale oni to fakt mysleli vážně! Co jim třeba nadávat do Stalinových pohrobků? A proč se raději nezmínili o Velkém kormidelníkovo Maovi?

   Kolikrát se už Amerika omluvila černochům za otrokářskou minulost? A kolikrát se ještě bude omlouvat, aby to prapravnukům někdejších otroků stačilo? Tedy spíše jejich mluvčím - advokátům, kteří na tom profitují.
A neměli by se Češi omluvit za husitské výboje do okolních zemí? A křižáci? To bylo nějakých výprav do Svaté země!

Asi se tu máme pořád příliš dobře, když s "plným nasazením" řešíme takovéhle kokotiny.


O dalších a dalších zákazech...

   Slabším vysavačem se pochopitelně vysává déle. Nemám to nějak objektivně zjištěné, ale dá se předpokládat, že celková spotřeba energie na úklid jednoho bytu bude stejná, jako kdybychom použili vysavač výkonnější. Jenom na ní strávíme více času. Je snad tohle cílem EU? Občan, který pilně vysává své koberečky a nestará se, jak poslanci EU - parlamentu vysávají jeho penízky? Nebo se spojili výrobci těch slabých" luxů" a prolobovali zákaz výkonných přístrojů, protože ty jejich chabé nikdo nekupoval?

   Pokusy zakázat jakékoliv jevy, které společnost (smetánka společnosti) považuje za negativní jsou skutečně k smíchu. Tady si někdo myslí, že zákazem lze dosáhnout odstranění jevu. Historicky by se mohli ti velcí zakazovači z EU poučit v USA. Prohibice  na začátku minulého století je přece klasický, školní případ.
A potom - proč se nezakazují i jiná negativa? Zatím jsou to drogy, kouření, příliš tučná a sladká či tučná jídla. (Ne u nás, zatím.) Kdy přijde z EU příkaz na provádění pravidelných tělesných cvičení? Na pravidelný sex, který upravuje nejen tělesné, ale hlavně duševní nerovnováhy? Na zákaz alkoholu? Na zákaz používání výtahů - ty by byly jen pro tělesně postižené? Chození po schodech přece posiluje oběhový systém a oddaluje infarkt!

   Nebo jednodušeji: Na zákaz hazardních her? Pokud jsem četl, pokoušeli se o to konšelé už ve středověku. Zákazy byly vyvěšovány po hospodách i za Rakouska-Uherska, za socialismu je pamatuji i já. Marná snaha. Za "nových pořádků" jsme se o to ještě pořádně ani nepokusili. Alke není to proto, že bychom si uvědomili marnost tohoto počínání. Nene, je to proto, že z hazardu vybíráme daně. A vybrané daně - to jsou přece společné peníze, ze kterých lze nějakou tu částku odklonit do vlastní kapsičky, aniž by si toho lidé tak moc všimli. A pragmatici si uvědomují, že po zákazu výherních automatů by se hazard přenesl do soukromí, chodilo by se pak "válčit u starýho Růžičky s penězi, smotanými do pevné ruličky" jak zpívá Richard Müller. A zastupitelé by "obstrouhali".



Čtenářský kroužek

aneb stejně bude pršet, tak si v Útulně (a v suchu) aspoň pěkně počtěte

   Dvě série článků v ajťáckém časopise. Článků, které se problémem IT zabývají jen okrajově. Překvapivé.




O rektálním alpinismu médií

„Korsická obluda se vylodila v zálivu Jouan,“ „Lidožrout táhne na Grasse,“ „Uzurpátor vstoupil do Grenoblu,“ „Bonaparte obsadil Lyon,“ „Napoleon se blíží k Fontainebleau,“ „Jeho Císařské Veličenstvo dnes očekává své věrné v Paříži“

   Takové byly titulky v dobovém francouzském  tisku. Mnoho se toho nezměnilo. Dnes se totéž dělá pomocí "dopisů čtenářů" nebo v rubrice "rozhovor týdne" - nejlépe s nově jmenovaným šéfredaktorem redakce. 
Napadá mě podobenství mezi Silviem B. a Andrejem B. Úspěšní mediální magnáti. A k moci se dostali stejným způsobem - zajistili si, aby se o nich psalo převážně jen dobře. Prostě si všechny ty noviny koupili. Nic protizákonného.


O tom, co už jsme dávno zapomněli:

   Je naprosto zásadní rozdíl mezi zprávou a komentářem k ní. Zpráva má být pravdivá, objektivní a čerstvá. Není tam nic o nějaké vyváženosti nebo korektnosti k čemukoliv.
Teprve komentář vyjadřuje postoj novináře , politického pozorovatele, politika nebo i dělníka z Poldovky. Ale neříkejme komentáři zpráva. A nepleťme do zprávy nějaké "názory".

   Ono se to sice tak striktně nedodržovalo ani za "socíku v Kotlince", ale večerní pořad v TV se přece jen jmenoval "Události a komentáře". Snaha tu ale byla.Už není. Každá zpráva (snad s výjimkou "Psího stručně" na Neffově "Neviditelném psovi") je už sama o sobě komentářem. Prostým lidem je přece nutné vysvětlit i déšť - zda prší dobře nebo špatně. A pro koho dobře a pro koho špatně a hlavně 

KDO ZA TO MŮŽE!



Appendix


O tomhle jsem chtěl původně začít, ale nějak se mi to vymklo z rukou - našel jsem odkazy k ledasčemu, ale ne k tomu, co mě nedávno napadlo.

Co mě nedávno napadlo:


  Kolem každého z nás stále krouží spousty podivných společností, jejichž cílem je vnutit nám nějaké peníze. Půjčit nám peníze. A ty pak budeme výhodně (výhodně pro věřitele) splácet - a pokud nebudeme, oni už najdou způsob, jak se ke svému majetku dostat a my zaplatíme (pochopitelně nedobrovolně) vše i úroky a pokutami. A ještě si přijde na své exekutor.
  Takže se v rámci "předběžné opatrnosti" doporučuje půjčovat si co nejméně, s rozmyslem a jen s jistotou, že jsme schopni svůj dluh vyrovnat, i když se naše situace zhorší. Jinak přijdeme o všechno. Kdysi to bylo vězení pro dlužníky a ještě předtím by nás mohli pro dluhy prodat do otroctví. To všechno věřitelé vědí a proto nás ponoukají, abychom si půjčovali. Půjčovali hodně a nestarali se o to, jak to splatíme. 

Podobně se chovají velmoci. Ledacos nám dají na dluh s vědomím, že si svůj majetek nějakým způsobem vezmou zpět. Takhle se chová i Evropská unie a její "dotace". Za dotace platíme už dnes tím, že tancujeme přesně tak, jak unie píská. Nevyznám se v ekonomice ani ve světovém hospodářství, ale vím, že jsme byli v leckterých komoditách soběstační, dokonce jsme některé dokázali exportovat. Třeba cukr. 
Jenže byl vymyšlen způsob, jek "regulovat množství cukru v EU". Cukrovary koupili Francouzi a pro jistotu je zbourali. Takže i kdybychom se hnedle rozhodli unii neuposlechnout a začali pěstovat cukrovou řepu na "nedovolené výměře", nebude kde ten cukr vařit. Cukr dovážíme, dovážíme ho draze a jsme na dovoz odkázáni. Taktéž vodárenské společnosti prodali úplatní (nebo hloupí) porevoluční radní nadnárodním společnostem, protože nechtěli investovat do zanedbané infrastruktury. Česky - nechtělo se jim vyměňovat prorezlé potrubí - v němž se ztrácelo někde až 70% vody. A podívejte se dneska, kolik nám účtují majitelé za vodu. A tady, v komoditě "pitná voda" neexistuje rozumná konkurence. Dvoje prameniště, dvě úpravny vody, dva potrubní systémy vedoucí ke každému domu a bytu. Jedině tak by si mohli dva dodavatelé vody konkurovat.Takže to je ztracená záležitost. Tohle vypadá na "vyvlastnění" - které si ovšem při současné mezinárodní situaci nedokážu představit. Jak pitomě jsme se nechali napálit...

   V květnu 2014 činil náš státní dluh přibližně 1 700 000 000 000 Kč (1,7 bilionu) korun, čili přibližně 47% státního rozpočtu. To opravdu není částka , která by se dala splatit během několika let života občanů s utaženými opasky. Ale je to částka, na kterou budeme kontinuálně upozorňováni, když se pokusíme v něčem úředníky z EU neuposlechnout. A je to částka, ze které musíme každý rok platit "obsluhu dluhu" čili úroky - 51 000 000 000.-  (51 miliard) korun ročně. 

   EU přispívá jen na ty projekty, na které přispívat chce. Takže budujeme cyklostezky, hřiště a parky, které sice tak nutně nepotřebujeme, vždy z 50% za peníze EU a z 50% za peníze z rozpočtu, které ale postupně zvyšují naše zadlužení. 

   Spousty fabrik už je ve vlastnictví nadnárodních korporací, které využívají poměrně vzdělanou základnu dělníků v republice a toho, že je tady práce ještě pořád levnější, než na západ od nás. A když zdejší fabrika nebo důl svým majitelům málo vynáší, tak se důl prostě uzavře a fabrika přestěhuje dále na východ, kde je cena práce ještě nižší než u nás. Tady se najednou objeví spousta nezaměstnaných a ty státe se o ně postarej. Kdybychom se začali zpěčovat, octneme se hned v roli Španělska nebo Řecka, potažmo Kypru. Spojený bankovní systém si prostě vezme naše naspořené peníze, protože to umožňuje bankovní unie. Čili vlastně exekuce. Mocných se to netýká, ti dostanou včas avízo, aby si "své miliardky" včas přesunuli jinam.

   Státní dluh západních velmocí, třeba USA se řeší rovněž podivným způsobem - natisknou se prostě další bankovky. Ty nejsou kryty zlatem, dokonce ani jinými komoditami - to už je jenom papírek s číslicí, k němuž se každý chová, jako by byl platný. Nastává inflace a ten, kdo má úspory o jejich část přijde. Už za ně nedostane koupit to, co kdysi. 


   Až bude opravdu zle, tak se udělá měna. Třeba 1:100 nebo v jakémkoliv jiném poměru - prostředky drobných střadatelů se sice zcela znehodnotí, ale stát bude mít tak potřebný "příjem" na vládnutí, tedy na další úplatky.

   Tohle jsou pochopitelně všechno známé věci. V malém je můžeme pozorovat denně kolem sebe. Home Credit, Cofidis a jiné sešlost se všemi možnými způsoby se snaží, abychom se zadlužili. A jsou často i úspěšní - zvláště když je potenciální dlužník trochu "chabější na hlavu". Stařecká demence dlužníka je dokonalé řešení. Pak jim do klína spadne majetek mnohem větší, než činila hodnota původně vypůjčených peněz. A mě děsí, že se náš stát staví k půjčkám (dotacím) stejně, jako by to byla půjčka od Cofidisu nebo Home Creditu. Že jsme se nechali vmanipulovat do pozice dementních stařečků, kteří si myslí, že půjčku po nás nebude nikdo chtít vrátit. Bude. A když se mu zachce, tak nás ovládne, prostě si nás koupí - všechno podle platného mezinárodního práva. Přijetím dotací EU se dostáváme do pozice, kdy už nejsme svéprávný stát. Proč se to děje? Už jsem to psal: protože z každé dotace, z každého "komplementárního doplatku" k této dotaci se dá nenápadně "odklonit část prostředků do soukromých kapes. A protože se jedná o opravdu velkém prostředky, často se na to ani nepřijde, pokud nejsou "odkláněči " příliš nenažraní. . To jsou všechny ty losovačky, tendry, výkupy pozemků pod novými dálnicemi, vysoutěžené projekty či určení územního plánu pro kus země  pod sklady Amazonu atd., atp. 

   Bez pomoci penězchtivých by nás EU nedokázala dostat do té smutné situace, kdy posíláme své "vyslance do Brusdelu a už dopředu víme, že tam v podstatě nic, ale vůbec nic nezmůžou. 
Ale prý budou mít měsíčně skoro půl milionu korun. Tož to už přece stojí za trochu toho sebezapření. Za trochu pošlapaného sebevědomí. Taky bych to bral. 


A aspoň jedna dobrá zpráva - mezi europoslance se dostal i Petr Mach ze Strany svobodných občanů. Sice taky nic nezmůže, ale znamená to, že se ovčané Kotlinky  pomalinku probouzejí.  Zatím každý dvacátý.




Tak Ukrajina (tzv. Západní Ukrajina) má od neděle nového presidenta.
Nebo spíše cara - viz symptomatické foto s korunou na hlavě..
Až se zjistí, že krade i tenhle oligarcha 

(proč by měl být výjimkou), 
asi ho zase otráví...

11 komentářů:

  1. U starého Růžičky se neválčí. Dnes je u st.Růžičky valcha. Že to Slovák zašumluje je odpustitelné.

    OdpovědětVymazat
  2. Nojo, to my "mimopražští" ani netušíme, ráčej prominout. [;>)
    Zvalchovat je "po našem" někoho pořádně zmlátit.

    OdpovědětVymazat
  3. Paliva - látky které při svém spalování uvolňují velké množství tepelné energie. Hodnoceny jsou především podle své výhřevnosti a dostupnosti. Dílčí, ale rovněž podstatné je složení látek vznikajících jejich spalováním (toxické či netoxické plyny, vlastnosti a množství pevného odpadu). Jako paliva se v současnosti používají především uhlovodíkové sloučeniny - naftové produkty, uhlí, zemní plyny.

    Zápalné látky - jsou paliva speciálně upravená k zapalování jiných látek. Požadujeme od nich především vysokou teplotu a dlouhou dobu hoření, dobrou přilnavost a obtížnou hasitelnost. Největší využití nalézají ve vojenství. Méně známé je, že v současnosti představují stejné ohrožení jako jaderné zbraně a stejně jako ony jsou zařazeny mezi zbraně hromadného ničení. Jedná se především o zahuštěné naftové směsy (napalmy) a kovové zápalné látky (pyrogely, termity).

    Střeliviny - druh výbušnin schopný explozivního hoření, za určitých podmínek přecházející k detonaci. Zpravidla se používají k udělení pohybové energie střelám - tvoří hnací náplň munice. Jde především o černý a bezdýmný prach.

    Třaskaviny - látky vysoce citlivé na většinu impulsů (náraz, tření, teplota, statická elektřina) schopné rychlého přechodu od explozivního hoření k detonaci. Používají se k vyvolání detonace jiných méně citlivých výbušnin. Nejčastěji jde o třaskavou rtuť, azid olovnatý, azid stříbrný, dinol.

    Trhaviny - výbušniny schopné detonace, mající velkou stabilitu a malou citlivost. Detonovat mohou pouze pomocí rozbušky, nebo detonace jiné trhaviny. Z tohoto hlediska jsou značně bezpečné. Vybuchují detonací s velkým destrukčním účinkem. Jde např. o TNT, Hexogen, Pentrit, Dynamit, Semtex, C-4, PE-4.

    co se děje?

    OdpovědětVymazat
  4. No - vím to snad já?
    Ale ten pokus o postupnou teleportaci příručky výstrojního náčelníka a zbrojíře je zajímavý. Otázkou zůstává, JAKOU příručku z těch úryvků složím já...

    OdpovědětVymazat
  5. No tohle je článeček jedna báseň. Poklidně rozsáhlý, zamyšlený, přemýšlivý, zasvěcený, aktuální. Souhrn: dost bezútěšný. No a co? Výchozí stav k počátku všeho je přece rekognoskace terénu. Pak se začně navrhovat,řešení, že.

    OdpovědětVymazat
  6. Dobrými zprávami jsou především výsledky v Anglii a Francii. Že se u nás ještě tolik neprojevil pud sebezáchvy není dáno snad nějakou naší podřadností, ale tím, že u nás ještě není tak zle. Tady i tam jsou zhruba stejní Povondrové, jenom těch mloků v Temži a Seině je vidět podstatně víc než ve Vltavě.

    OdpovědětVymazat
  7. To Zdeněk Ž.:
    V některých ohledech je u nás zatím lépe (imigrace), v jiných je to +/- stejné. Rozdíl je hlavně v tom, že ovčané Kotlinky jsou ještě pořád zvyklí na horší časy, takže "tahle voda jim nepřipadá ještě tak horká".
    Jen se obávám, že když se nic nestane, bude žába už natolik rozvařená, že sama vyskočit nedokáže.

    OdpovědětVymazat
  8. StK, to je neuvěřitelné. Úžasná shoda. Jestliže jsem blázen, těší mě, že nejsem sám, a že jsem v dobré společnosti.

    OdpovědětVymazat
  9. Jenom je blbý být vědoucí žábou...

    OdpovědětVymazat
  10. Vedoucí žáby to asi nijak nermoutí.

    OdpovědětVymazat
  11. Jej - teďka tohle čte někdo v Buxtehude ve spolkové zemi Niedersachsen! Prohlaste se, sím!

    OdpovědětVymazat

"Pravidla moštárny" jsou stejná jako v Hospůdce. Spammeři a trollové budou bez milosti likvidováni. Hlasatelé jiných (i opačných) názorů než má Kocour však nikoliv.

Jak se podepsat? >> Komentovat jako >> Název/Adresa URL >>Název a vepsat svůj nick nebo jméno. Pak >> Pokračovat a nakonec >> Publikovat. (Počkat, až to Drak nebo Kocour propustí na obrazovku.)