Prohledat tento blog

středa 12. listopadu 2014

Patricia Janečková – „Malý římský zázrak“


  Není to tak dávno, kdy si chodila ke zvukové režii pro mikroport malá hezká dívenka, která zpívala v Mozartově "Kouzelné flétně" jednoho z "´Drei Knaben". Vždy přicházela včas, připravená, usměvavá - i když vlastně ten port ani nepotřebovala - to jen aby všichni Tři Chlapci, kteří v téhle opeře vlastně zastupují Deus ex Machina - komentují a posouvají děj - byli ve stejném zvukovém prostoru. 



A vida, co se to vylíhlo...           Kocour moc a moc gratuluje!




Agentura GRO
PR a tiskový servis, management
Tisková zpráva – 11. 11. 2014




   Šestnáctiletá Slovenka žijící v Ostravě Patricia Janečková, která jako dvanáctiletá vyhrála v roce 2010 česko-slovenskou televizní soutěž Talentmania, se právě stala vítězkou 14. ročníku prestižní celosvětové pěvecké soutěže CONCORSO DI MUSICA SACRA 2014 v Římě. V soutěži, věnované mladým interpretům duchovní hudby do 36 let, obstála v tříkolovém klání ve velmi silné konkurenci osmdesáti zpěváků z celého světa.

   Patricia Janečková, která je studentkou operního zpěvu na ostravské konzervatoři u prof. Evy Dřízgové-Jirušové, přednesla skladby P. Rombiho („Ave Maria"), G. F. Händela („Oh, had i jubal's lyre“ z oratoria „Joshua“ a „Dixit Dominus - Tecum principium“) a J. S. Bacha. Porotu v čele s Toni Gradsackem, ředitelem castingu z milánské La Scaly, ve finále doslova oslnila krásně zabarveným sopránem a dokonalým a emocionálním přednesem Bachovy „Aus Liebe will mein Heiland sterben“ z Matoušových pašijí.

   Finálový gala koncert, který v monumentální bazilice S. Maria sopra Minerva sledovalo na dva tisíce hostů včetně Petra Dvorského, bude ze záznamu vysílat 15. 11. ve 20.30 televizní stanice TELEPACE.

   Soutěž CONCORSO DI MUSICA SACRA 2014 uzavřel 9. 11. večer koncert všech laureátů soutěže v římském Chiesa degli Artisti (Kostel umělců).

   Patricia Janečková se po návratu z Říma zúčastní 14. 11. pěvecké soutěže „Operní naděje“ pro budoucí koncertní a operní pěvce ve věku 16-20 let z České republiky a Slovenské republiky, pořádané v rámci Mezinárodní pěvecké soutěže Antonína Dvořáka v Karlových Varech.





Záznam z předávání ceny Patricii Janečkové v Římě (a vítězná skladba)

3 komentáře:

  1. Že?
    No ta nová slovensko-moravsko-slezská hvězda ja prostě asi Gesamtkunstwerk!
    Právě předevčírem jsem před svým nejstarším vnukem (15, exploze růstu do výšky a puberty) a synem obhajoval tezi, že Ostrava je dnes pěkné, vstřícné, otevřené, umělecky prostě explodující město. Nebyli s to to přijmout. No brňáčci moji, to se nedá čekat. ALE NA DRUHÉ STRANĚ - jak su rád, že zůstávají nejen v mém rodném hlavním zemském městě, ale aji jeho lokálpatrioti. Když to nepřesáhne únosnou míru, má to tak byt, ogaři, a pokluzené.

    OdpovědětVymazat
  2. Řekl bych, že je víc než na místě popřát slečně Patricii hodně štěstí a spolu s ním i hodně úspěchů a k tomu navrch ještě, aby všechnu tu slávu ve zdraví a při zdravém rozumu přežila :-)

    Je velice příjemné aspoň čas od času narazit na obyčejné lidské zprávy, které se čtou s radostí a zůstává po nich příjemný pocit.

    OdpovědětVymazat

"Pravidla moštárny" jsou stejná jako v Hospůdce. Spammeři a trollové budou bez milosti likvidováni. Hlasatelé jiných (i opačných) názorů než má Kocour však nikoliv.

Jak se podepsat? >> Komentovat jako >> Název/Adresa URL >>Název a vepsat svůj nick nebo jméno. Pak >> Pokračovat a nakonec >> Publikovat. (Počkat, až to Drak nebo Kocour propustí na obrazovku.)