Prohledat tento blog

středa 28. října 2015

Demonstrace Bloku proti islámu v Ostravě


   Na návštěvu náměstí i focení jsem měl jen deset minut. Takže o čem se mluvilo nevím, ale asi tom, že islám v České republice nechceme. S tím bych i souhlasil, jen s názvem "Blok proti islámu" mám  trochu problém. Islám totiž existuje a nemáme ani právo, ani reálnou možnost jej nějak "zastavit". Jediné co můžeme a musíme žádat od vlády je striktní dodržování našich zákonů a pravidel - bez výjimek, ani kdyby byly nadirigovány z Bruselu. 







   Odhadl jsem počet demonstrantů na cca 500, ověřil si to dotazem u policistů, jejichž odhad byl stejný. Už odcházeli, protože se vše odbývalo naprosto bez excesů a v 15:10 se už shromáždění asi chýlilo ke konci. 





   Pořadatelé patrně počítali s větším počtem lidí, protože si najali TV stěnu. Demonstranti byli většinou muži kolem padesáti, byli tam i mladší ba i matky s dětmi. Kromě českých bylo vidět i izraelské vlajky.


   Nemohu o tom více psát, protože bych se choval jak ta média, která kritizuji. Takže to berte jako holou zprávu + několik vlastnoručních fotek.

Fotky se dají rozkliknout na větší.

45 komentářů:

  1. 1938: Nacismus totiž existuje a nemáme ani právo, ani reálnou možnost jej nějak "zastavit".
    1948: Komunismus totiž existuje a nemáme ani právo, ani reálnou možnost jej nějak "zastavit".

    OdpovědětVymazat
  2. To je Zdeňku demagogický argument.

    Ale nakonec je pravdivý. Nikdo nezastaví transformovaný komunismus v EU. Nebo v Severní Koreji. Nikdo neporazí neofašismus, který je stále s námi. A islám je mnohem větší problém. Můžeme se od těchto ideologií jen isolovat, nepřipustit je na našem území.
    ===
    Mimo jiné můj názor je, že čím méně reálné svobody ve společnosti je, tím více se tyhle totalitní ideologie prosazují. Pokud se nic nebude dít (uvolňovat) v současné EU, objeví se nějaký nový Hitler a bude velkou většinou zvolen.
    Lidi už jsou takoví. [;>/

    OdpovědětVymazat
  3. "Můžeme se od těchto ideologií jen isolovat, nepřipustit je na našem území."
    Tedy stručně řečeno je zastavit. Zastavit jejich expanzi na naše území.

    Těžko bych nějak argumentovat proti pesimistickému názoru, že už se s tím nedá nic _udělat_. Ale to neznamená, že se nemáme aspoň pokusit s tím něco _dělat_, i když naděje na úspěch je nevalná.

    A hlavně za přímo sluníčkářskou považuji považuji formulaci, že nemáme _právo_ se bránit.

    OdpovědětVymazat
  4. Nemáme_právo_se_bránit:

    Upřímně řečeno, již kdesi na pomezí krátkodobého a střednědobého horizontu začíná jít o holé krky. V takovém případě kašlu na to, jestli mi někdo milostivě udělí právo se bránit, nebo ne, prostě se bránit budu a jako s prvním v pořadí se ale vypořádám s tím hajzlem, co by mi chtěl zakazovat se bránit. Pak už to půjde samo.

    OdpovědětVymazat
  5. Nebudeme slovíčkařit, že?

    Píši, že islám nezastavíme. Tedy: nezastavíme jeho eventuální rozvoj v zemích, kde se praktikuje. To by znamenalo zlikvidovat 1 600 000 000 lidí. Koukněte se na wiki. Máme na to "právo"?

    Takže jedinou reálnou obranou je chránit své území / stát / Evropu před jeho infiltrací. Před infiltrací nejen fyickou - muslimy - ale i virtuální, popíráním, bagatelizováním našich hodnot. Což činíme vinou / zásluhou našich sluníčkářských popletů. Znamená to omezit svobodu? Ano. Omezit svobodu podvratné činnosti, páchané z jakkoliv "ušlechtilých" pohnutek. Když to neuděláme, bude následně naše svoboda omezena mnohonásobně více.

    Takže opakuji - nebojujeme proti islámu, ale proti jeho infiltraci.
    Tak jak nebojujeme proti dešti, ale použijeme deštník.

    OdpovědětVymazat
  6. Lépe nem sě jesť nynie brániti,
    než ny budú naše děti potom haniti,
    řkúc: "Otci naši byli sě na pokoj otdali,
    a nám sú hrdla řězali."
    (Dalimolova kronoka)

    OdpovědětVymazat
  7. Slovíčkařit? Vžyť to je jak radio Jerevan. To je takový problém přiznat, že ta formulace byla chybná? Nemáme právo je zastavit, pouze je můžeme zastavit? Tady už chybí jen ono sluníčkářské "islám nemá s islámem nic společného".

    OdpovědětVymazat
  8. Jak je libo Zdeňku. Jak je libo. Je dobré nejen přečíst, ale i pochopit. Pokud není striktní dodržování zákonů, které se ovšem neděje, obrana... Vlastně jediná reálná.
    Jestli je tam problém, je mi líto. Nečtěte to.

    OdpovědětVymazat
  9. Vím, že se opakuju, ale... Neměl by v místech pro muslimské migranty být pro ně zaveden přísný islámský režim?
    Jako ve vtipu o pekle. "...Jo to jsou křesťani. Oni to tak chtěli...."
    Ostatně, co je nespravedlivého na tom, kdyby se každému dostávalo přesně podle jeho víry?

    OdpovědětVymazat
  10. 1) Jistě, nedodržování zákonů je zásadní problém, ale samo o sobě dodržovat zákony nestačí, je třeba se také postarat o to, aby to byly dobré zákony. A ano, v našem současném režimu (narozdíl od režimů třeba nacistických nebo islámských) je mnohem větším problémem nedodržování zákonů než to, že některé z nich jsou nedokonalé nebo přímo nemravné. A jak jinak řešit oba tyto problémy, než se politicky angažovat?
    2) Jak mohou být zákony dodržovány, když si je každý vykládá jinak? Jestliže se neschodneme ani na významu tak obyčejného pojmu jako je "zastavit", pak v podmínkách takového babylónského zmatení jazyků se skutečně nedá nic dělat.

    OdpovědětVymazat
  11. V tom bych problém neviděl, Schumachere.

    Horší je, že oni chtějí, aby se dostalo dobrodiní jejich víry i nám. A dovolávají se demokracie. Že je jich prý (zatím lokálně) většina.
    Jak vlastně vypadá echt islámská demokracie? [;>)

    A ti naši mladí prostě nechtějí mít děti. Stojí fůru peněz a je s nimi moc práce. A kdo je bude hlídat, když je někde "párty".

    Ale nepodceňoval bych tu hrozbu zvenčí. Naši "horní chlapci" nás prodají sami, ani Brusele jim nebude potřeba.

    Na druhé straně - "Kdo chce kam..." Viz Kauza Klimkovice. Petrodolary nesmrdí... Ale muslimské zvyky už začínají klimkovickým zapáchat.

    OdpovědětVymazat
  12. Vynucují si islám? V pořádku. Čím víc Evropa bude islámská pro muslimy, tím lépe. Žádný švindlislám. Islám se vší důsledností a přísností. Jedině takový islám může zachránit Evropu.

    OdpovědětVymazat
  13. Proč ten kondicionál a trpný rod, vždyť oni si ho už dávno sami zavedli v těch táborech, kde už je jich nadkritické množství, které se nedá zvnějšku regulovat.
    (A hlavně proč to má být na našem území, když na to mají jednak svoje a druhak území těch civilizací, které zlikvidovali před námi.)

    OdpovědětVymazat
  14. Kocoure, proto je nezbytné, aby se jim islámu dostalo hned a v plné míře. Když islám tak se vším všudy. Na demokracii ať zapomenou. V islámu demokracie není. To se pletou. V Koránu se o ní nepíše a tam, kde vládne přísný, tedy autentický islám, se netrpí. Zpracování příslušného islámského kodexu podle nejpřísnějších principů wahábistického a talibanského islámu by nebylo náročné. Znalce islámu a legislativce máme. Stačilo by pár snímků z exekucí, například za pití alkoholu, nedodržení ramadánu, zásad správného chování a oblékání, krádež, nevěru...

    OdpovědětVymazat
  15. Naši horní chlapci nás prodají....No a co, z mimulosti kdy poddaní si nemohli "demokraticky" určovat co a jak, jsou zvyklí a naučení přežít. Vím, není to kdoví co. Ale dá se.

    Výhoda ručního ostření v krajině je, že stačí zaostřit jednou pořádně a je vystaráno pro všechny kompozice a expozice z toho místa bez obavy že při nějakém snímku ostření ujede.

    OdpovědětVymazat
  16. Semerádovi hrdinové v jednom z jeho světů vyhradili jednu planetu pro ty, kteří nesouhlasili s přikázáním "nezabiješ" - když jim to tak vyhovuje, tak ať se klidně vraždí mezi sebou a přesvědčí se prakticky, jak je to špatné. Ovšem když se tam začaly rodit (být zabíjeny) děti, tak se na to nevydrželi dívat a tu autonomii jim zase zrušili.

    OdpovědětVymazat
  17. Jenže ono je to jinak.
    Na tohle muslimové nepřistoupí, to přece mohli zůstat doma. Je tam tepleji, spousta lidí, kteří mluví arabsky, mají tam mešity...
    Takže nastávají humorné ale i méně humorné situace. To už není k pláči, tady je třeba se chechtat, jinak se člověk může třeba i zbláznit.

    OdpovědětVymazat
  18. Zdeňku, jsem pro zasahování jen v krajních případech, když jde o život a jen na žádost. Navíc s výjimkou případů, že o pomoc žádá lidožrout jen proto, že dokud požíral jiné mu lidožroutsví vyhovovalo, se sám ocitl na jídelním lístku. Je to ode mně cynické, ale Semerádovi hrdinové si sami přivodili morální dilema, že je na té planetě sledovali jak si počínají. To byla chyba. Chcete svobodu, máte ji. Vyřízeno. Dát plnou svobodu znemená nijak se nestarat ani nezajímat. Jako po rozchodu ve vztahu. Bývalý/á se nesleduje.

    OdpovědětVymazat
  19. Problémy dnešní doby a příčiny současné zoufalé situace:

    1) Zoufalé přelidnění v Africe a na BV, vzniklé následkem nedomyšlené lékařské a potravinové pomoci vyspělého světa, aniž by bylo současně s tím zajištěno adekvátní vzdělání a „zcivilisování“, tedy do dobrovolné nemnožení se krysími strategiemi, které je tak příznačné pro primitivní kultury. Jenže když primitivní kultury nemají k dispozici dost jídla a lékařskou pomoc, k přemnožení následkem přirozených faktorů nedochází. Islám se na tom samozřejmě, že podílí. Kvalita veškerá žádná, zato ta množství.

    2) Zoufalé přelidnění v Asii, vede Indie s jejím obyvatelstvem, které na náboženském základě trpí debilní ideou, že má práva a je přímo povoláno k tomu, aby se množili bylo jich hodně. Mlčí se tom, ale je to ve svých důsledcích docela děsivé. Čína dělala svého času aspoň něco rozumného v tom smyslu, Indové ne, ti se jen množí jak vzteklí a blbí.

    3) Zoufalé přelidnění v Jižní Americe, tam zase berou až příliš vážně katolictví a proti populační explozi nejenom že nepodnikají zhola nic, ale podobně jako Indové, za přiblblého povzbuzování se množí se jako vzteklí dál a dál...

    Do toho všeho tady do nás nějací zatracení padouši bůh ví s jakým nekalým či politicky korektním úmyslem „hustí“ bláboly o tom, že vymíráme a že potřebujeme doplňovat nebo zvyšovat počty obyvatel. Proboha a proč. Tady u nás v ČR máme 133,623 obyvatele na 1 km2. Ono když se to přepočítá, tak pro jednoho je k mání čtverec o straně necelých 86,51 metru. Kam chtějí narvat ty další? Máme si snad kálet na hlavy? Kdo nemá v palici naděláno, se do takhle „hustého“ prostředí množit přirozeně nechce a nebude. někdo s názory a inteligencí potkana nejspíš ano, Indové jsou například zvyklí kálet si málem po hlavách navzájem. A v Evropě jsou i místa s vyšší hustotou. Navíc zvířata chudáci po celém světě dík těm přemnoženým lidským dementům přicházejí o přirozené prostředí a začínají docela houfně vymírat. Za chvíli tu spolu se šváby, medůzami, potkany a bakteriemi zůstaneme sami, zato nás bude hodně a budeme se žrát navzájem?

    A největším problémem obecně je to, že problémy, které lidstvo obecně, jako takové a spolu s ním planetu a život na ní a jeho rozmanitost opravdu a bytostně ohrožují, se neřeší vůbec a místo toho se když už, tak například pod záminkou boje s kysličníkem uhličitým a rozvoje alternativních zdrojů energie na jedné straně sekají dluhy a na druhé rvou prachy do chřtánu zlodějům. Jinými slovy, míra toho jak si můžeme navzájem věřit klesá kamsi k hodnotám, které hrozí rozkladem civilisace. Míra bezohledného sobectví a erupce arogantní nevzdělanosti vykonávají každou vteřinu své zhoubné dílo. Existuje vůbec z něčeho takového nějaké rozumné východisko? Za stavu, kdy se do záchranného člunu povinně přibírají primitivové, kteří ho neumí obsluhovat a navíc se chystají vymlátit původní posádku, já žádné rozumné a schůdné nevidím. Časem asi dostane šanci jiný druh, tenhle experiment s olysalými a zarostlými opicemi se zjevně nepodařil...

    OdpovědětVymazat
  20. Obávám se, že Drak má kus pravdy.

    Nedejbože celu pravdu. Jenže zatím to Příroda vždycky nějak vyřešila, i s těmi veleještěry, kteří si rovněž šlapali po hlavách, jak zjišťují poslední archeologické výzkumy. Přiletěl z nebe hodně velký šutr a bylo.
    Možná je to takový přírodní zákon, že každý úspěšný živočišný druh musí skončit jako ti praještěři. Nebo že se příliš velká hvězda nutně zhroutí do černé díry. Čeho je moc, toho je příliš.

    Dobrou noc.

    OdpovědětVymazat
  21. Podle posledního hlášení od "vědců-pa" ještěři pojídali nevhodnou stravu a vymřeli na řídnutí kostí. Takžetak. A už konečně pochopte, je nutno se ozbrojit a vycvičit. Pokud máte problém s usmrcením živého tvora pomněte na kuřata i vepřové a chudáky krávy. Nebo se maso pěstuje v MAKRU ?
    Já problém nemám, vše potřebné v zásobě.
    4P

    OdpovědětVymazat
  22. Aodlehčítko!

    https://www.facebook.com/stvava.vysilacka.liberland/videos

    4P

    OdpovědětVymazat
  23. Draku, to je i můj pohled.
    Snažím se být optimistou jak chlápek když padal kolem osmého patra...ještě je to dobrý. Nemusíme se svlékat do naha a skákat mezi kaktusy. Třenbaže někteří radí že je to skvělý nápad.

    K pomici "třetímu" světu i obecně :
    Nejen je nám říkáno, ale i ukazováno jak se mají mizerně. A že jim máme, ba dokonce musíme pomoci. Že máme povinnost jim pomoci, protože přinejmenším proto, že se máme lépe než oni a že musíme odčinit křivdy jichž jsme jim způsobili a v jejichž důsledku se mají tak mizerně.
    Jenže místo pohledu kterým objektivně, alespoň jak se snažíme, zkoumáme přírodní procesy, ukazatelem jak moc dobře se daří nějaké havěti či rostlinstvu, je jejich růst, na člověka pohlížíme odlišně.
    Jestliže si místo lidské populace v Africe a Asii představíme populaci jakéhokoli jiného druhu a budeme ji zkoumat okem přírodovědce, konstatujeme úspěšný růst. Jenže pro lidskou populaci jako by toto neplatilo. Jako by platil opak. To co v případě všech ostatních druhů pojímáme jako příznak prosperity, v případě člověka přehlížíme. Protože člověk přece není živočich jako každý jiný, člověk je výjimečný, nepodléhá tomu čemu podléhá ostatní. Člověk byl stvořen k obrazu....Ano do čeho všecho a jak hluboko je vsáknuto toto náboženské dogma a jak ovlivňuje myšlení a rozhodování lidí a jak mnoho i těch, které nelze označit za náboženské fanatiky a kteří by byli hluboce dotčeni nad zapochybováním o jejich racionalitě.

    Bez ohledu na to co je nám předváděno, na to čím jsme manipulováni, realita je tak prostá, jakože král je nahý.

    Stačí porovnat populační růst těch, kterým má být pomoženo s populačním růstem těch po nichž je žádáno aby pomohli.
    Populační růst těch, kterým má být dáno s populačním růstem těch, kterým má být odebráno.

    Jak dlouho se necháme manipulovat spolkem "Sypejte ptáčkům" s důsledkem zvětšujících se houfů hladového ptactva dožadujícího se dalšího a lepšího krmení?

    Proč máme solidárně sdílet kocovinu s těmi, kteří nás nepřizvali ke svému flámu? S těmi, kteří ve své hladovosti rozesírali a rozesírají svět aby zisky si nechli pro sebe a o ztráty se dělili? Proč bychom měli vyslyšet ty, kteří, když jsme se ozvali, nám povýšeně vzkázali ať držíme hubu?


    OdpovědětVymazat
  24. Doufám že se též dostavíte a podpoříte:
    http://bbcdn.go.cz.bbelements.com/creatives/cdn29225/b64/655/1/b646551/b646551_1.jpg

    Já ANNO
    4P

    OdpovědětVymazat
  25. Nyní u nás je detenci necelých pět set migrantů. Kolik je naproti tomu protestujících?
    Necelých pět set lidí je vážné politikum plnící přední stany médií. Necelých pět set lidí, mužů, žen a dětí. Kteří tu ani většinou nechtějí zůstat. Zrnéčko písku v tlačících botách. Ano, na desetitisíce kriminálníků všech kategorií jsme si zvykli tak jako na všelijaké darebáctví o kterém jsme ujišťování, že patří k "demokracii". Zločin považujeme za standard tak i to, že stát, který by nás před ním měl chránit, nás nechrání. Zvykli jsme si. Kvůli tomu nedemonstrujeme. Ani kvůli mnohému jinému čím jsme sužováni. Ale z nějakého důvodu těch necelých pěst set lidí nám tuze vadí. Ano, jinde jich mají desetitisíce a statisíce. Jenže tady není jinde. Z nějaké příčiny. Ano, i tady by tomu mohlo být jinak. Někteří odjinud ale i zdejší se o to snaží. To by teprv bylo nějaké politikum. A obchod kolem toho. Především obchod. S voličskými hlasy a ...samozřejmě, o peníze jde až první řadě. Jenže je to takové jaké je. Některým vadí necelých pět set lidí. Jiným vadí, že jich je jen necelých pět set. Jsou zklamáni, ti i oni. Nedočkali se vyhlédnuté hračky.

    OdpovědětVymazat
  26. Moc se bojím,

    že si tu pořád mrmláme něco jako modlitbu, argumentujeme lidem, kteří si myslí totéž. Nanejvýš vznikne pochybnost o přesnosti té či oné formulace.

    Přitom chyba je, jak víme všichni, v nás. V naší lenosti mít děti, v našem sebeuspokojení, když se zalykáme se vlastní šlechetností. Jako by neexistovaly pohádky o Jezinkách-bezinkách, Smolíčkovi-pacholíčkovi a jelenu se zlatým parožím. Zapomínáme na základní zkušenosti, tak základní, že je pomocí pohádek už mnoho generaci zprostředkováváme našim nejmenším.

    Co můžeme dělat? Odmítat propagandu, praní mozku ať už profesionální nebo jen takové to naše, české, z lenosti. Dávat si pozor na salámový způsob omezování svobody slova, svobody projevu.
    Konstatovat, co znamená islám je pro myslícího člověka zbytečné - ví to. Co mě irituje je právě popírání tohoto faktu různými "věrozvěsty" nebo quislingy, navíc placenými z našich daní. A publicita, tomu počínání poskytovaná. Ale to je už dáno začátkem tohoto odstavce.

    Útěk od tématu a orientace jen na "krásné vzpomínky z mládí" je taky poněkud falešný. To je ta "hlava v písku". (Až na to, že tohle pštrosi vůbec nedělají [;>)

    Takže hlídat a nedovolit, aby nám "valili klíny do hlavy" a "zalepovali hubu". Protože na propagandu nejsnadněji naběhnou mladí bez reálných zkušeností navrhuji založit "Reflektor starých".

    OdpovědětVymazat
  27. Mám zlepšováček. Do příštího léta bych vycvičila armádu krásných mladých žen, pokud možno blondýn - a ty by potom chodily ve dvojicích ulicemi (aby se tak nebály) NAHÉ. Naši muži by měli druhé vánoce a (mu)slimáci by museli páchat sebevraždy, neb jsem někde četla, že uvidí-li nahou ženu, jejich život musí skončit. Vezměte to v úvahu, jestli by se to nemělo nějak rozhlasit nebo co :-) Pro ty dívky by to zároveň byla nenásilná výchova k vlastnectví.Zavedla bych to ve školách jako povinný předmět. A Ministerstvo školství by to dotovalo nějakými drobnými dárečky účastnicím.

    Jdu rači píct buchty! Mějte se rádi !

    OdpovědětVymazat
  28. Schumacherovi:

    Zločin je běžnou/nutnou součástí společnosti. Je všude, byl vždy. Liší se jen četností a závažností. Totalitní systémy mají jinou zločinnost než ty "svobodné" a "demokratické". Co se ale neděje pořád, ale ve vlnách je změna řádu. Někdy i kultury.

    To co tu omíláme zbytečně dokola je, že "islám je špatný, je špatný, je špatný". Axiom. Netřeba argumentovat.

    500 utečenců. Pakatel. Možná, že se sundáváme kalhoty, aniž je brod v dohledu, Dvě věci: Ten brod už může být už hned za nejbližším keřem. A za druhé - ten brod tam vpředu někde určitě je.
    Nepanikaříme - vlastně jenom odmítáme vykřikovat - "Teprve osmé patro! Je to pořád dobrý!"

    Já jenom nechci, aby mě někdo přesvědčoval, že dopad bude měkký. Nebude.

    Nebo že se nedá nic dělat. Nedá. S islámem nedá. Ale s tím ostatním ano. A nevyřeší to Magnum ve skříni, ba ani SA-26 a celou krabicí nábojů. Jedině "podvratná osvěta" může něco (snad možná) něco účinně pozměnit. Posvítit na špagátky, kterými se ovládají kašpárci - a nezabřednout přitom do spikleneckých teorií.

    Naslouchejme suflérovi, který napovídá těm našim kašpárkům - budeme dopředu vědět, jakou hru budou hrát.

    OdpovědětVymazat
  29. To Astra: ¨
    Nápad je to dokonalý - zcela odpovídá absurditě diskuze tu i jinde a vlastně celé situace. Ale už na něco podobného přišli. Ale už na něco podobného přišli. Dostal jsem to dneska s popiskem "Hráz proti muslimům!"

    OdpovědětVymazat
  30. U nás? Co je to "u nás"? Když už jsme vlezli do EU, tak je to teď u nás kde hoří na předměstích automobily, kde muslimové vraždí "rouhače" a židy, kde nejfrekventovanější jméno dávané dětem je Mohammed.

    ---

    Re Jezinky & Smolíček-pacholíček:
    A taky ježek zajíc.

    Ezop, výmluvný tento otec povídek líbezných a šprýmův, vypravuje bájku velmi kratochvilnou (kterouž také čteme u Fédra, jenže o čubě, ku porodu pracující), kterak totiž kdysi za noci zimní k loži zajíčka přišel ježek mrazem skřehlý i prosbami mnohými a lichotivými přimlouval se, aby se mu v loži dopřálo místečka nějakého. I odpověděl zajíc: „Vidíš bratře, jak tu sám ležím schoulen a skrčen; sotva mne tato dutinka uzounká městí, pročež Ty dle rozumu svého jiné si hledej místo postrannější.“ Ježek, tímto oslyšením rozmrzen, s hněvem pravil: „Takováto k hostem outrpnosť? To-li to srdce Tvé, jež prý jest tak velmi měkké? Než uprostřed noci mohu si vyhledati lože nové, zahynu, Ty pak prací tou nutíš mne, abych mrazem pošel. Poshov a jen malounko místa dopřej mi ubohému; teplem svým obapolně budeme se zahřívati; já sám při vchodu si lehnu a proti šelmám, hrozí-li Ti jaké, nastavím bodce a kopí svá a budu Ti vykonávati službu ježka válečného,[5] Ty pak bezpečně budeš odpočívati; mněť vyhoví, kolik stačí, kam bych hlavu položil.“

    Přemluvil dobráčka, sprostného zajíčka a on postoupil místa s dostatek; avšak ježek, kam hlavu vstrčil, též nohy, mrazem, jak pravil, již odumřelé, snažil se položiti, i také položil, avšak neopatrně, nejedním ostnem a kolcem prorazil srsť a zároveň kůži zajíce přechoulostivého. I vzkřikl zajíček: „Toť čin nehodný!“ Omlouval se ježek, řka: „Přál bych si, aby se nebylo stalo,“ i prosil, aby odpustil, přičítaje to náhodě a spánku. Následovalo pak něco příměří; avšak hle! ježek opět hřbet obrátil a ostny strašnými zajíce tak popíchal, že bolestí bez sebe povyskočil. Ježek, již divočejší, namítal, že nic nového nedělá, takovýť prý zvyk jeho, i napomínal k pokoji; konečně pícháním, tlučením a dle zvyku svého na všecky strany se přemítáním způsobil, že zajíce vyhodiv, celé to místo sám zaujal.

    Tu teprv, ač pozdě, zajíček povolnosť svou proklínati počal, bohy a lidi, co mohl, zapřísahati, žalovati na nevděčnosť, zlých zvířat ježkovi spílati, mezitím co tento do hrdla se smál; konečně nechtěl-li zahynouti, jak jen stačil za tmavé noci, utíkal do známých lesův a hájův, aby u příbuzných a strýčkův doprosil se lože.
    (Bohuslav Balbín. Rozprava na obranu jazyka slovanského, zvláště pak českého
    Bohuslav BalbínBohuslav Balbín. § III.)

    OdpovědětVymazat
  31. Hurá, KOCOURE, přesně tak jsem to viděla ve snách. Škoda, že už nejsem mladá plaovláska, hned bych se hlásila do zbraně.Tak du vyndat buchty z trouby, na víc už se nezmotám! Pa, chlapci" :-)

    OdpovědětVymazat
  32. Astrální lenoch....OCH?
    AKTIVISTI.
    V každé zemi a každé době se vyskytoval tenhle typ lidí. Aktivisti.
    Mívali tři věci společné: mládí (a nedostatek životních zkušeností), nadšení (s přesvědčením o jediné PRAVDĚ) a pak, do třetice – neschopnost slušně se uživit jinak.
    Jejich zapálení pro pitomou věc a následný náraz na nepochopení a odmítnutí jejich okolím je zatvrdilo a přetavilo nadšení v nenávist k většině, k těm normálním, slušným, pracujícím, kteří jejich moudra odmítli.
    Konce bývaly tristní. Jakmile přestala působit síla (ať národní, nebo zahraniční), která je chránila a protěžovala, dopadl na ně hněv těch, kterými dosud pohrdali a které se pokoušeli silou předělat podle svého.
    Myslím, že přihořívá. V celé Evropě.

    NEBUDÉ TĚŽKÉ ZJISTIT ODKUD JE OPSÁNO, EHMEHMEHM.
    4P

    OdpovědětVymazat
  33. STK:
    Ať je jich kolik je, pokud nám sem lezou a dělají bugr, máme právo se bránit. A každá strategicky pojatá obrana nutně musí mít ofenzívní prvky. Čistě technická orázka: Kolik z těch 1,6 mld zbude po pár stech atomovkách? A kolik se jich bude ochotno někde shromažďovat, když jich shodíme třeba jen deset (na ta shromaždiště)? Prostě je potřeba do čela Evropy, nebo zemí po rozpadu EU, když to jinak nepůjde, lidi, kteří se ty atomovky nebudou žinýrovat nasadit. Je to ošklivé, ale je to tak.

    OdpovědětVymazat
  34. Hoří automobily... Když domácí zapalování strpí, tak ať jsou zapalovány. Je to v nejlepším pořádku. Protože není to proto, že domácí jsou v menšině, že nejsou vyzbrojeni. Že jim brání nějaká vnější moc či překážka. Příčina, proč to strpí je v nich samých. Proto je spravedlivé, že trpí. Nejspíš jim to tak vyhovuje. Je to v nejlepším pořádku. Tak jako ve všech ostatních a podobných případech. A tak se bude dít i dál a stále hůř dokud si to nechají líbit, dokud si za odpor nepřestanou vyhrožovat, dokud se sami nepřestanou trestat a dokud za zapalování a takové činy budou přísně trestat. Dokud na válku ve svých ulicích, dokud jsou to ještě jejich ulice nebudou reagovat válkou dokud jsou ještě v přesile.

    OdpovědětVymazat
  35. Hořící auta:

    Pár lehkých děl a několik těžkých kulometů by na tu zatracenou chátru stačilo. Dobře by si ten výprask zapamatovali a minimálně dalších 50 let by byl od toho jejich řádění svatý klid a pokoj. Nechápu, jak se na to někdo může dívat a nic nedělat, neleze mi to do kebule. Zblbnutí? Demence? Degenerace?

    OdpovědětVymazat
  36. Re "argumentujeme lidem, kteří si myslí totéž"

    Nejsem si jist, jestli si myslí totéž; nejsem si totiž vůbec jist, co si vlastně myslí. Někdy to na mne působí dojmem, jako kdyby pod jedním jménem diskutovalo několik jedinců. Jak třeba ladí dohromady ten bagatelizující příspěvek o necelých pěti stech migrantů (30. října 2015 11:22:00) s ostatními příspěvky téhož autora?

    Jestliže se i nadále bude krást (a co ještě horšího, i devastovat), tak to nějak přežijeme, jako jsme to přežili dříve. Zdrží nás to zase pár desítek let, ale principiálně se to nápravit. Ovšem pokud se poruší naše "nepřirozená národní homogenita", tak si na vlastní kůži užijeme radostí multikulturního soužití, jak to tak vždy v podobných případech chodilo a chodí: Indie a Pakisán, Severní Irsko, Baskicko, rozpad Jugoslávie, Ukrajina, Izrael. A zachránit nás pak bude moci jedině zázrak, ale těch už jsme si několik vybrali a nelze spoléhat na to, že jsou ještě nějaké v zásobě.

    OdpovědětVymazat
  37. Draku, stačí dovolit účinnou obranu. Lidé se ubrání sami. Zákonem uložit vyhoštění všech rodinných příslušníků odsouzeného.

    Podobně by šlo zredukovat obvyklý zločin. Trestní řízení by bylo zaměřeno jen na to, jestli se skutek který zavdal příčinu k obraně stal a jestli ho spáchal usmrcený. V nějaké míře je to možné už teď. Trestní zákoník za nutnou považuje obranu, která není zcela zjevně nepřiměřená. Jenže zákon žije ústy vykladačů a těch, kteří rozhodují. Ti staří psi a mladí psi zkažení starými, ho vykládají po staru.

    OdpovědětVymazat
  38. Pro Obuvníka:

    Takže pustit do zákonodárství a justice mladé a nezkažené /nezkušené? Jenže bez revoluce u nás samých to nepůjde, židli si každý hlídá. Neb židle jsou peníze a společenské postavení. A protože mají k ruce represivní aparát, tak to stejně zbude na všelidové bouře. Na "berlínskou defenestraci".
    Vrátil jsem se z Ústavu a žena mi povídá, že na Andělku M. bylo podáni 400 trestních oznámení pro podezření s vlastizrady. Myslím, že to pod nějakou záminkou hromadeně smetou ze stolu.
    Ale až bude v Berlíně 300 000 lidí u braniborské brány, tak se teprve začne něco dít. Protože proti takové "tlupě" se nedá rozumně nasadit ani policie, ani vojsko. Ono by to totiž taky mohlo skončit odmítnutím rozkazu. Rozvalem státu.
    Pak se ovšem vůdcem smečky stane nějaký ten nový "pán s knírkem". Nechápu, že to současné germánské věrchušce nedochází. Protože do toho stavu už nemáme daleko. Stačí pár excesů zklamaných imigrantů. Bomby v U-Bahn nebo něco podobného.
    Třeba přepadení TV a vyhlášení Islámského státu v Německu. Myslím, že by se něco takového mohlo podařit věrohodně zorganizovat. Viz požár Říšského sněmu nebo přepadení vysílače v Gliwicích.
    Mají v tom praxi, hnědí hoši.

    OdpovědětVymazat
  39. A nebylo před třemi týdny v tom Berlíně 250 000 lidí na demonstraci proti TTIP? Vojsko a policii nasazovat netřeba, stačí jednoduše demonstraci ignorovat.

    OdpovědětVymazat
  40. Ignorovat? To nejde příliš dlouho. Jako tu Letnou v roce 89. Jedna se ještě dá "přemlčet". Platí:
    "Jedna demonstrace (německé) jaro nedělá!"
    A jak tak dumám, změna bude na nich. Kolem je dost odporu proti jejich fanfaronskému dobro...milství a asi už to začínají cítit.

    OdpovědětVymazat
  41. Mám dost věcí o islámu, jednu další teď zas převádím. Až soukromě sdělím, od koho, otevřete é - ústa. A teď jsem si donesl a otevřel jeho podrobný výklad od jednoho vynikajícího Peršana a opíšu vám tu pouze názvy pár sekcí té bichle: Když příčetní následují nepříčetné, Psychologie strachu, Dominový efekt, Kam máme namířeno?, Eliminace opozice, Zákaz nesouhlasu, Bezmezná oddanost, Postupné pohlcování, Kontrola nad informacemi, Vzrůstající netolerance mezi nemuslimy, Menšina vládne, Pátá kolona mezi námi... Satis, satis, amicae.
    Satis est?
    Jo a ve Figaru 2001 vyšla stať Islam et communisme, une ressemblance frappante. A už pradávno to postřehli další z těch, kterých si bezmezně vážím - Bertrand Russell (1921!), Artur Koestler (1950)...
    A na závěr snad Gallimardova Monnerota - Sociologie du Communisme (1949): Komumnismus je islám dvacátého století.
    Chcete na tohle téma obšírněji?

    OdpovědětVymazat
  42. Jakube,
    pokud je v těch (dozajista moudrých) materiálech i něco o FATÁLNÍCH chybách naší kultury tak určitě. Popisovat islám jako takový ale asi nemá cenu - každý tady si už ozřejmil, kdo je to muslim, jak se z umírněného může lusknutím prstů stát fanatický atd. Tenhle kulturní dávnověk asi nemá cenu podrobněji popisovat. To nám (či spíše našim potomkům) moc nepomůže.
    My si potřebujeme uvědomit, jakým způsobem vznikl ten dnešní velký atak islámu, tedy kde udělala naše civilizace (židovsko-křesťanská) chybu a zda je možné ji ještě napravit, nebo jestli nezvratně nastává nový věk temna.

    OdpovědětVymazat
  43. Kocoure, naše civilizace...křesťansko židovská....
    A co Čína? Víc než milaarda. Nechávají to tu vycukávat, obchodují, staví pozice, rozšiřují vliv. Islamisté? Z jejich pohledu drobnost. Doma si to hlídají. V případě potřeby nelidskoprávně spláchnou. V případě ohrožení zájmů, jestliže to nebude mít obchodní řešení, taky. Bez okolků.

    OdpovědětVymazat
  44. Přesně, Obuvníku!
    Když jsem jen tak nerozhodně postával, říkala mi máti: "Neokolkuj tady!"
    Problém naší civilizace je hlavně v tom okolkování. Okolkujeme, ohánějíce se pravidly, které ctíme jen my, ostatní je nerespektují.
    Bez okolků.

    OdpovědětVymazat
  45. Okolky a pravidla:

    Okolky pravidla mají hluboký smysl, ale jenom a pouze tehdy, když platí pro všechny, v opačném případě jsou kontraproduktivní. Ono je už dost dlouho vidět, že žijeme v době tvrdých loktů a ran pod pás. Už je na čase vzít to konečně na vědomí dřív, než na to škaredě doplatíme.

    OdpovědětVymazat

"Pravidla moštárny" jsou stejná jako v Hospůdce. Spammeři a trollové budou bez milosti likvidováni. Hlasatelé jiných (i opačných) názorů než má Kocour však nikoliv.

Jak se podepsat? >> Komentovat jako >> Název/Adresa URL >>Název a vepsat svůj nick nebo jméno. Pak >> Pokračovat a nakonec >> Publikovat. (Počkat, až to Drak nebo Kocour propustí na obrazovku.)