Prohledat tento blog

středa 13. února 2019

Paraziti?


Moderní pojmologie





   Když se řekne parazit, většinou si představíme něco jako tasemnici, která žije ve střevech z potravy, kterou sníme. Nebo jako nějakého Bc. či Mgr. z neziskovky, která žije za státní peníze a jejíž výstupu jsou v lepším případě jen rozčilující bláboly, v horším se snaží jako PR agentura ovlivnit veřejné mínění hlavně tak, že má spojení na „sdělováky“, nejlépe celostátního významu. 




   Jenže při investigativním „prošetřování“ kauzy polského masa ze zraněných nebo nemocných krav najednou zjistíte, že maso fakticky dodané do Česka si postupně přeprodávají čtyři firmy v Praze. Pochopitelně aniž by s masem něco dělaly. Jen si posílají papíry. Nakonec je dostane host v luxusní restauraci jako „argentinské hovězí“ za cenu odpovídající exotické destinaci. Možná je to tak v pořádku – lidé kteří jídají v takových restauracích rozhodně nejsou chudáci a tak se o své peníze rozdělí i s „masovými překupníky“. A Státní veterinární správa a podobné firmy kupodivu nezjistily v pražských restauracích polské závadné  maso, ale jenom maso, které bylo vydávané za jiné, dražší. Čili to staré známé malé okrádání movitých zákazníku, kteří nerozeznají zda je steak z Argentiny nebo Holandska. A navíc - Holanďané ho nevyrábějí, jen bourají a přebalují maso - české. 

Mezi námi, to rozezná asi jen skutečný gurmán. Z hostů si nikdo nestěžoval, záměnu poznali až inspektoři - ovšem podle dodacích listů. 


   Když posloucháte jak se mluví v TV o problémech s opravou dálnice D1 zjistíte, že firma, Eurovia, která uzavřela kontrakt se Správou silnic a dálnic má své subdodavatele, tedy kazašsko-italsko-české konsorcium.  Někdo prostě slíbí, že zařídí všechno, co potřebujete (rukama a mozky někoho jiného) - když mu dost zaplatíte.

   To není jen ve vyšších kruzích. Když jsme před asi dvěma desetiletími modernizovali jednu budovu našeho Ústavu, bylo to úplně stejné. Vybraný generální dodavatel - to byla firma, která měla rodinné kontakty na Krajském úřadu - si pak vybíral pomocí soutěže subdodavatele a ti zase své sub- subdodavatele, kteří pak skutečně realizovali rekonstrukci.
Některé nakupované věci byly předražené i o 300%. Když jsem se ozval, že např. nachlup stejnou kameru mají „támhle na náměstí“ za čtvrtinovou cenu, pokoušeli se mě nejprve podplatit a pak „vyřadit ze slosování“ jako neodborníka. Až když se jim to nepovedlo, začali mi vysvětlovat, že měli s výběrem hodně práce, že je mám nechat vydělat - a snížili cenu na polovinu. Tedy dvojnásobek ceny v obchodě – včetně DPH.

   Tohle byl ovšem souboj s větrnými mlýny. Můj bezprostřední šéf nejspíš podplacený nebo zastrašený, ředitel patrně taky. Tak jsem jen kontinuálně „prudil“ a snižoval cenu tím způsobem, že jsem některé položky projektu napadal jako nadbytečné nebo neperspektivní a požadoval jejich vyškrtnutí včetně ceny za instalaci. Myslím, že se mi tímhle způsobem podařilo „ušetřit“ asi tak 30% nákladů. Investice už ovšem byly schválené krajem, musely se utratit a tak se aspoň mohlo za ty ušetřené prostředky pořídit něco, co bychom vzápětí po dokončení projektu museli dokupovat – a prostředky by na to nebyly. Takže o systému subdodavatelů nemám mnoho iluzí.

  Člověk si tak říká, jakou cenovou hladinu bychom mohli mít, kdyby nebylo těch "přeprodejců“. Uvědomuji si to třeba u fotografického příslušenství. Internetový obchod je ochoten dodat lecjaké drobnosti za přijatelnou cenu. Značkový akumulátor do aparátu LUMIX stojí např. v Megapixelu  1650.- Kč. Neznačkový, na internetu, jenom 650.- s dodáním do týdne. 

   Vzpomněl jsem si ale, že jsem na netu viděl podobný v čínském zásilkovém obchodě. Nebyl podobný, byl naprosto stejný a za 220.- Kč včetně dopravy z Číny. (Fotografii na českém internetovém obchodě prostě z čínského zkopírovali). Nevýhoda je, že je třeba několik týdnů počkat, než zboží dojde a platí se předem. Nicméně když zboží dojde poškozené nebo je nefunkční, případně nedojde vůbec, (Česká pošta je v kategorii „nedodavatelů zásilek“ myslím světovou jedničkou) tak reklamaci Číňané vyřizují většinou zasláním stejného zboží znova – a starý kus se má zlikvidovat, protože cena poštovného do Číny je často vyšší, než cena zboží včetně cla.

   A to jsou vlastně také jen „přeprodejci“, zboží vám posílá výrobní fabrika na své náklady, ale peníze od „Aliho“ dostane, až když mu potvrdím přijetí a bezvadnost produktu. Takže - jde to jednodušeji a mnohem levněji. Pravda, bývá problém s dvouletou zárukou a s návodem v jiném jazyku, než čínštině – ale nekup to za ty peníze. Není to obvykle kvalitativně nic nejskvělejšího, ale pokud se vyznáte v sortimentu a dokážete si podle popisu vybrat, je to koupě bezesporu výhodná.

   Když se přece jen „zadaří“ objednat něco, co sice funkční je, ale parametry jsou podprůměrné, tak prostě věc zlikvidujete a koupíte si novou. Takže tímto je prakticky prokázáno, že to jde mnohem jednodušeji a levněji. Jenže – kolik lidí profituje z přeprodávání, aniž by ve skutečnosti dokázali „přidat nějakou hodnotu“, ačkoliv zákazník zaplatí DPH si netroufnu ani odhadnout. Ale tisíce to nebudou, spíše tak o jeden, dva řády více.




   Neziskovky jsou druhá, mnohem horší sorta parazitů. Někdy mám pocit, že je zakládají daleko důležitější hráči na trhu jen proto, aby svými vazbami na média ovlivňovali veřejné mínění. Jako „přeprodejci“ ideí jsou zdánlivě nezávislí a nejsou vnímání jako vlivové agentury.

   A někdy prostě neziskovky ani „neziskové“ nejsou. Od investorů nebo stavebních firem požaduji výpalné aby přestali podávat žaloby a odvolání k projektům silnic, tratí nebo vedeno VVN. Náš právní řád je na ně, jak se zdá, krátký. To není kauza “Klinika“, která byla jen takovou drobnější lapálií, to jsou například Děti Země, které pomocí ekologů a právníků nacházejí důvody, proč se nedá stavět ta nebo ona část dálnice, obchvatu či vysokorychlostní trati.

   Na žabičkách nebo polních křečcích jim záleží stejně málo jako na tom, že vlivem hypertrofované kamionové přepravy trpí (a nakonec možná i umírají) lidé v postižených vesnicích a městech.
Kauza si žije celá léta, soudy pomalu probíhají, je dost práce pro advokáty i soudce.

   Pak najednou spory skončí. Kupodivu nikdy ne proto, že by inkriminovaný křeček polní z nějakých jiných nejasných příčin v předmětné lokalitě vyhynul. Zajímalo by mě, kdo komu zaplatil a kolik, aby se usoudilo, že křeček už není tak důležitý. Myslím, že se tomu kdysi říkávalo vydírání. U vlastníků pozemků přes které mají vést nějaké stavby to celkem chápu, Je oř´třeba prodat za coi nejvyšší cenu, protože stát nabízí za pozemky jen almužnu – podle zastaralých tabulek. Prý to jinak nejde. Ale kolik zaplatí stát za zdržení v přímých i nepřímých nákladech se asi těžko dozvíme.






K tomu těžko něco dodávat, aby to nebylo sprosté slovo. 









MOŽNÁ posloupnost dějů

  • Polsko má rozvinuté agrární hospodářství
  • Poláci dokáží vyrobit hovězí maso levněji než jiné státy - i díky nepřímým dotacím
  • Polské maso se vyváží do států EU i ČR a dodává leckde
  • Dovoz levnějšího masa ze zahraničí (např. Argenina) tlačí výkupní ceny dolů
  • Čeští zemědělci nejsou schopni tak levné maso vyrobit a postupně zavírají chovy
  • Odhalit nepravosti na polských jatkách je pro české farmáře i jiné dovozce spása
  • Udělat z otřesných záběrů investigativců velkou kampaň je výhodné pro všechny - jen ne pro Poláky - a pro české spotřebitele


   Je mi líto, ale začínám být hodně nedůvěřivý k masivním kampaním, protože jednotlivé sdělovací prostředky si přebírají zprávy od jiných a kromě oněch záběrů tady jiných důkazů není. Ono to může být i tak, jak jsem naznačil v bodech nahoře.





    S eventuální špionáží firmy HUAWEI to může být podobné. Takže celé kauza může být jen konkurenčním bojem velkých výrobců síťové elektroniky i celých sestav. Čína elektroniku už umí – to, že je důsledkem čínské průmyslové špionáže a schopnosti čínského průmyslu dobře napodobit téměř vše a hlavně, dodat to za daleko menší peníze. O tom snad nikdo nepochybuje.*
   O tom které čipy konkrétně odesílají bez vědomí uživatele jeho data někam jsem zatím nikde nic nenašel. Pokud takový důkaz neexistuje, arbitráž právem prohrajeme.
Ostatně – průmyslová, vojenská i politická špionáž je vlastně normální stav. Dokonce bych řekl, že s různými metodami trvá od starověku. Vzpomenu jenom na to, že byl dlouhou dobu odposloucháván mobil Angely Merkelové a to americkou stranou. Celý případ po odhalení jaksi utichl. Žádné diplomatické nóty, žádná protiopatření. Tuším ale, že USA se omluvilo.

   Spousta elektroniky dodávaná např. Rakušáky a vydávaná za japonské zboží je vyráběna v Číně. Jestli jsou fabriky jiných zemí (USA, Rakousko) jen v Číně umístěné, případně jestli jsou výrobky vyráběny na základně řádné licence od jiných výrobců můžeme jen spekulovat. I kdybychom to věděli - k čemu nám to bude?



*/ Šestikanálový digitální záznamník ZOOM VI, který mi nedávno dodali z rakouského internetového obchodu byl proponován jako japonský výrobek. Když jsem ale otevřel prostor pro akumulátory, byla tak nalepena usvědčující malinká cedulička "Made in Hong Kong".  Aparát dělá co má, kvalitu má pro profi práci zcela dostatečnou, takže vracet ho nebudu. I když je vlastně čínský.

65 komentářů:

  1. No co?
    */ Šestikanálový digitální záznamník ZOOM VI, který mi nedávno dodali z rakouského.......
    Pro Rakušáky je Ho-Ko jako Japonsko, na tom nic není, vždyť pro Francouzskou polis jsme ČEČENCI. Arogance, povýšenost, pohrdání "OST" je jejich pradávná nadnárodní vlastnost, kdo nezažil, nechápe. ŽABOŽROUTI a.s..
    4P

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Co se mě týká, můžou si žabožrouti nacpat tu jejich přebujelou a nepodloženou pýchu a aroganci do řitního otvoru naširoko...

      Vymazat
  2. Ten prípad s Liam Neesonon je šialený. V podstate porozprával, ako sa popasoval s vnútornými démonmi a ako ten zápas vyhral. A teraz ho idú odsudzovať ľudia, ktorí nemajú problém ospravedlňovať a "prepáčiť" dokonanú vraždu - pokiaľ ju spácha príslušník správnej menšiny...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Liam Neeson, jakožto celebrita, se jen těžko může držet moudrého úsloví: „Mlč a nic se ti nestane!“, aniž by to ohrozilo jeho kariéru no a tak ho to v těch hyperkorektních a pošahaných Spokojených státech kouslo do zadnice z té druhé strany. Útěchou mu může být jenom to, že ta parta těch uřvaných, zparchantělých inkvisitorů dovede „zužitkovat“ do mrtě prakticky jakoukoliv záminku a že se jim nejde zavděčit, nebo je uklidnit, nebo něco podobného. Jediné co může pomoci je, nenechat se zastrašit, nebrat je vážně, přejít do protiútoku a poslat je co nejdrsněji co nejdál, pokud možno bez zpáteční letenky. Zkusí-li se z toho Liam Neeson vylhat, vykroutit, vykecat či vyomlouvat, nepomůže mu to, naopak, zabředne do toho ještě hůře. Akorát ho zašlapou do země a utřou si s ním zadice. Jediné rozumná možnost, která mu zbývá a co mu pomůže, je držet tvář a přejítdo protiútoku. Může se například inspirovat tímto případem, Antiomluvou Larryho Correiy:

      Originál v jazyce anglickém:
      http://monsterhunternation.com/2019/01/31/to-the-book-community-go-fuck-yourself-an-anti-apology/

      Kvalitní překlad do češtiny:
      https://kechlibar.net/2019/02/04/o-otrokarstvi-psat-nesmis-aneb-antiomluva/

      Vymazat
  3. Je poměr cena/výkon, při kterém se nezabývám zárukou, s rizikem počítám. Čínský výrobce a obchodník se snaží o přiměřenou kvalitu, někdy je překvapivě vysoká a o spolehlivost. Protože ve vysoce konkurenčním prostředí a se zpětnou odezvou zákazníků, prodávat aušus je vedoucí ke krachu. Výrobce a obchodník chtějí prodávat i zítra, a pozítří, mají zájem na růstu počtu zákazníků.

    U značkových výrobků je lahůdkou pozáruční servis. Cena "značkových" náhradních dílů.

    Opravdu jsem nezjistil rozdíl ve spolehlivosti mezi značkovým akumulátorem a neznačkovým. Až na cenu 1650 oproti 350.

    Paraziti pčicucnutí na veřejný sektor? Viníkem je veřejný sektor. Parazitující "neziskovky"? Proč stát peníze daňových poplatníků zpronevěřuje například na výuku Afričanů v kopání latrín?

    Jo, "vsjo sdělano na Tchajwáně"...

    Deviantní "korektivismus" je nákaza z USA. Příznačný pro tamní degenerující anglosaskou kulturu. Naštěstí jsme "smějící se bestie".

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. K čínské kb´valitě. Předělávám čínské "kondensátorové" mikrofony (větší elektrety) na kondensátorové. Mají solidní zinkové tělo a promyšlená předzesilovač okopčený od Mikrofon Gefell. Takže se tam dají "legendární" kapsle NEUMANN M7S a M8S ale je potřeba měnič na polarizační napětí. Místa nemnoho ale vešel - odebírá 0,6 mA a dává 67 V při kmitočtu cca 250 kHz.Nojo - ela ten předzesilovač umí i toho 1/4 MHz a na výstupu je to skoro Volt. Takže znova, měnič do stínění a bude. Ty kapsle se ne e-bay prodávají kolem 80 000.- Kč/ks.
      Čínské mikrofony BM-800 stály i s dopravou 316.- Kč/ks. Myslím, že se mi je podaří docela zhodnotit i když si budu počítat 500.- Kč/hod. vlastní práce. Až bude finito, pověsím na KOTEKA.

      Vymazat
    2. Dříve levné japonské výrobky jsou dnes drahé, ale mimořádně kvalitní. Něco podobného se stalo i s výrobky z Koreje, té jižní :-) a následoval Tchaj-wan, Hongkong a nyní totéž probíhá postupně v celé kontinentální Číně. Ta prostě už přestává být levným výrobcem kdečeho pro kdekoho. Některé čínské výrobky už je dokonce radost vzít do ruky, byť bych to s tou radostí pořád ještě příliš nepřeháněl. Na druhou stranu, s velkým Nikonem jsem si pořídil v sadě i objektiv s pevným, 50 mm ohniskem a ten byl sice vymyšlen v japonském Nikonu, ale vyroben v Číně, před 9 lety a funguje dodnes, pořád je hezky světelný a kreslí moc pěkně, ostřící motůrky jsou rychlé i tiché. Konec konců, je to velmoc, která dovede uspět naodvrácené straně Měsíce, což obnáší překonat určitá technologická i logistická úskalí a Čína v testu obstála.

      Když jsem sháněl přiměřeně kvalitní mikrofony za peníze, co by šly zaplatit, vyšly mi z toho čínské Soundking ED024B. Mám je dodnes, nestěžuji si. Teď mi přišel docela šikovný přenosný měřáček za pár šupů. Zdá se že splňuje co sliboval před nákupem, opravdu měří a zdá se, že nekecá :-)

      Vymazat
  4. A co se týče hovězího, prý aby bylo křehké, má být náležitě uleželé. Bylo. Asi i chutnalo.

    Pozoruju snahu diskreditovat potraviny z Polska. Například mléčné výrobky a sýry. Že některé nevyhovující, protože trochu slanější, jiné méně tučnější... Leč nic zásadně závadného. Všeobecně kvalita dobrá za dobrou cenu. Známe, protože je kupujeme. Lidl je naším Tuzexem. Má dobré i masné výrobky, např. Pikok. Spoustu výrobků určených pro německý trh. Ne extra pro východní s "vylepšenou" recepturou jako v případě "proslulých" značek.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Do otčiny jezdívám. Jí se tam pořád docela dobře. Jenom člověk musí vědět, kam se vrtnout. Místňáci poradí. Zatím jsme salmonelu nebo jinou nepříjemnost nedostali.

      Vymazat
    2. Myslím, že jedna věc je zajet někam do Polska na trh a koupit si k jídlu něco od někoho, kdo to opravdu pěstuje a úplně jiná vc je, když to projde přes padouchy z velkoskladů a velkohangárů. Toho prvního se příliš nebojím, byť pro mě je Polsko kapku z ruky, takže nakupuji i našich místních opičáků. S některými se známe už léta letoucí a jsme na sebe zvyklí.

      Vymazat
    3. Obuvníku, u těch velkopadouchů, ať už je to kdokoliv, nic moc dobrého nečekám. Oni umí tlačit na cenu při nákupu tak moc, že dodáváajícímu už je to pak srdečně u zadku, co jim dodá, byvše odrbán až na kost. Ti velcí si klidně umí objednat zboží, které mírně překorčí normy na dusičnany, protože dobře vědí, že jejich právniská smečka spolu s kontakty na ty správné lidi to zametou pod koberec. Zboží jim naroste rychleji a tak bude levnější.

      Co se kupříkladu palmového oleje týká, tak on je kvalitní, velmi kvalitní jak na smažení, tak třeba jakožto surovina pro cenově dostupnější čokolády cukrovinky a pod., ale aby se zvýšila jeho produkce, tak jsou mýceny pralesy a orangutani přicházejí o své domovy. Spolu s orangutany o své domovy pod tlakem roztahovačných muslimáků musí bojovat i lidojedští Dajakové, ti jsou snad zdá se docela úspěšní v jejich snažení :-) Já si prostě věci, kde je palmový olej vedomě a záměrně nekupuji, protože nechci vědomě podporovat růst problémů spojený s růstem jeho produkce. Těm velkým je to srdečně fuk, když se to bude dobře prodávat, orangutani, Dajákové a jiní je nedojmou, kšeft je přednější a klidně může hamtat přes mrtvoly, hlavně když bude stoupat obrat i zisky...

      Vymazat
  5. Huawei... Dosud nikdo nezjevil ono bezpečnostní riziko. "Musíte nám věřit, že Huawei je bezpečnostní riziko. Nemůžeme říci proč, ale MUSÍTE nám věřit."

    Rozuním. Tím rizikem je konkurence v 5G síti. Velký Bratr za Louží zjevil, musíme poslouchat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A jak dnes pravili v TV, vlastně s výběrem čtvrtého operátora čekáme, co na kauzu Huawei odpoví ostatní. Jsme sice smějící se bestie - ale moc si vyskakovat nedovolíme. Bo...
      Mimo Mísu:
      Dá polský předseda vlády ruku do ohně, že se pogromů a židy za II. války nezúčastnili žádní Poláci. Já, ač Polopolák bych ji tam nedal. Doporučil bych mu inscenaci "Naše třída".
      O tom si vyprávěli i moji "rodní" doma v Polsce. A najednou jsou všichni čistí...
      Analogicky - nikdy se nic nikomu nestalo. To mě dost nadzdvihlo.

      Vymazat
    2. Huawei ...???... dobrý levný bezpečný nebezpečný...???

      Nemyslím si, že někdy uvidím černé na bílém Huawei je nebezpečný potože 1),2), ... n)
      Oni Angláni taky za války nevytrubovali že umí číst Enigmu a aby to skryli tak sakra přemýšleli jak zprávy využít

      V kauze Huawei jde o to, jak si kdo vyhodnotí dosažitelné indicie/fakta a čemu chce věřit:
      Čína je zajímavý hybrid komunismu, kapitalismu a orientální despocie
      Čína si nikdy nedělala těžkou hlavu z patentovcé ochrany
      bylo nemálo nemálo čínských mobilů ve kterých byly nejrůznější vši
      To, že něco chválí nebo pomlouvá nejnižší slechtic má také nějakou vypovídací hodnotu
      Pokud by ty backdoory a vši byly tak definovatelné a popsatelné aby to pochopil i strejda ze Zapadlé Lhoty in the middle of nowhere byly by v Huawei neskuteční tupci
      Kdyby tajné služby na písknutí zveřejňovaly tajné informace byly by neskuteční idioti a nebyly by to tajné služby
      .....
      Tož, jak??
      Každý podle svého založení co se mu jeví jak relevantní ...

      Vymazat
    3. To, že tajné služby nevytrubují co všechno ví je jasné, Kapitáne.
      Ale proč takový humbuk na veřejnosti? Nejnižší šlechtic tím přece jenom zamíchal - a určitě není jediný, kdo výstupy od kontrášů dostává.
      Jenže je tu ta arbitráž...

      Vymazat
    4. Hummbuk je tu nejspíš kvůli nějakému potenciálnímu velkém kšeftu, kde by „tradiční“ výrobce cenově a možná že i parametricky neobstál proti čínské konkurenci.

      Vymazat
  6. Blafují?
    Opravdu ji podají?
    Po pár zkušenostech, pokud strýček Sam o něčem řekne že je to černé a strýček Ivan nebo strýček Si že je to bílé, jaké to vlastně je? Nejspíš ani černé, ani bílé ale nějak divně šedivé, ale spíš tmavší než světlejší ...

    A nemůže se stát že by prohraná arbitráž vyšla nakonec levněji než ztráta soukromí resp. ovladatelnosti kditické komunikační infrastrukturypokud už to někdo takhle zdrbal? přístup k soutěžím že jediné/ nejdůležitější kritérium je cena, tak takhle se dá soutěžit jen vyhrabání výkopu, už ani ne jeho zasypání ne (pokud nebudu tomu makáčovi imrvére čučet na pracky co a jak dělá).

    samé otázky a žádné odpovědi
    nerad se z něčeho předposrávám
    pokud se z nějakého kočkování vyvine rvačka musím počítat s tím že taky nějakou koupím, ne vždy se dá vycouvat

    Humbuk z toho udělal ten z hradu a zadělal na něj ten ze Strakovky co se soukromě sešel s tím Číňanem a nejdřív mlčel a když Číňan vypustil co se mu hodilo tak začal něco mektat, ale chlapské slovo z něj nevypadlo

    jsou v životě situace, že v lepším případě nevíte jestli jste se rozhodl dobře, ale pokud se rozhodnete špatně tak to počase zjistíte

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, kdosi kdysi kdesi řekl "Vím, že nic nevím a ani to nevím"
      A jiný zase zpíval že "nikdy nic nikdy nemá míti za definitivní"

      Beru to s klidem jako půjčky od té zebry....

      Vymazat
  7. Huawei, to je záležitost pro bezpečnostní experty v oblasti IT. IT odborníky. Ne odborníky podle titulu a zařazení, ale odborníky reálné. Pro puberťáky a postpuberťáky, kteří se v tom ze záliby všednodenně vrtají. Pro skutečné experty, ne pro úředníky z tajných služeb, kteří poskládávají co jim přinesou experti, na které tajné služby nemají monopol. "Informace" o nebezpečnosti výrobků Huawei, je velkou ajťáckou výzvou. Jenže zatím žádný potvrzující výstup.
    Jenom cizozemští i zdejší "oficiálové" hlásají o bezpečnostním riziku, a že z důvodu utajení je nemohou zjevit, a že je nutno jim věřit. Že Huawei ne, že to říkají především američtí experti, a že je nutno jim věřit. Přestože sami máme spoustu odborníků vysoce motivovaných zvědavostí. Mám ponětí o diskusích o rizikových síťových komponentech. To je systémová záležitost. Nic o koncových zařízeních. Jenže idiot ministr-úředník si jako Huawei dovede představit akorát mobil. Vydá opatření a systémem horizontálného rozstřiku ho rozešle aby v jednotlivých rezortech jako rozprášené hovno padalo do nižších úrovní a dostalo se k neposlednějšímu státnímu poskokovi aby se podle toho zařídil. Protože kdyby nezařídil, tak jak víme, nedosírné následky. Protože Velký bratr za velkou Louží zjevil...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Poslušným poníženým AUVEJ výstupem chování naší vlády je snad odměna? Cesta EsTébáka Burešee do Trumpetova tomu nasvědčuje. Příští zastávka bude maus-oleum vedle Putintalinova paláce? No ANO! Makáme.
      4P

      Vymazat
    2. Aplikuji třetí větu z návodu: Nesouhlasím, ale nemám patent na pravdu.
      Ad Andy u Donalda: Říká se tomu politika. Je třeba vyvažovat vliv Mrkací Anděly a krasavce Makaróna, protože EU je příliš blízko Koltlinky a volby do EP toho moc nezmění. Kdyby mohly, EK by určitě našla způsob, jak je odsunout nebo zakázat. Co se týče návštěvy Putinovic je to stejné, jenom s opačným znaménkem.
      Navíc: Jede tam předseda vlády ČR, žádný Andrej z Čapího hnízda. To bych taky rozlišil.

      Vymazat
    3. A proč je t.č. předseda vlády pan velkopodnikatel Andy? Protože se nenašel nikdo, komu by věřila většina voličů. Ne, že by Andrej byl tak dobrý, to spíš ti ostatní jsou tak špatní. Ta snaha na politice něco trhnout z nich leze jako péra ze starého gauče. Andy už má nahrabáno, tak je přijatelnjší. (A navíc mi platí tři ze čtyř cest autobusem na chalupu. No nekup to! Ale volit ho nemusím.

      Vymazat
    4. Obuvníku, vůbec nejde o mobily, tablety a podobnou technologickou verbež a odpad, jde o páteřní sítě a o operátorské bezdrátové sítě. V tom se puberťáci a postpuberťáci opravdu, ale opravdu nevrtají, protože by je k tomu nikdo, komu je jeho dobře placená sesle milá a má aspoň zbytky soudnosti, prostě nepustil a správně podle mého názoru činí. Jediné co mi kdysi nějaký vyhulený náctieltý sousedovic puberťácký zázrak předvedl, bylo neuvěřitelně rychlé mlácení do klábosnice, které vedlo v konečném důsledku k neuvěřitelně rychlému zavirování ukradených Woken. Ten čas, kdyby ho někdo býval zapsal do knihy rekordů, by asi dlouho odolával překonání. Kdybych ho od té piksly nevypudil a ta Wokna tam v klidu nedostal, asi by tam do té klábosnice mlátil dodnes.

      To čím se mnozí takoví chlubí nejsou jejich vlastní, hluboké znalosti, ale je to zpravidla cizí peří, stažené odkudsi z hlubin Sítě, ale čert ví komu tím dobře poslouží, když si spustí ten stažený cizí backdoor u sebe, nebo u někoho jiného. Nicméně pro určité lidi z hlubinn Sítě je přímo poklad najít si pitomce, co si něco dobrovolně a bez odporu stáhnou a hned to spustí, aniž by nad tím zbytečně dlouho přemýšleli. Možná, že u toho vypadají velice znale a inteligentně, ale zdání klame :-)

      No a s těmi „huhlavými“ technologiemi podotknu tolik:

      1) Když v devadesátých letech probíhala masivní čínská průmyslová špionáž proti Ericssonu a Nokii, neozval se nikdo a nechali to plavat.

      2) Když byl náš SPT Telecom, s.p. prodán španělsko-německému konsorciu a poté byly jeho páteřní i mobilní sítě přezbrojeny na čínskou techniku, nikdo tehdy ani nepípl a zejména pak ne regulátor, který to má v popisu práce.

      Ten dnešní řev tudíž pokládám za velmi nemístný a velmi zpozdilý. Nejspíš tedy půjde o nějaký velký kšeft a nejspíš jde o to, z něho pod bezpečnostní záminkou vyšachovat Číňany, ale u nás už jsou sítě dávno čínské, tak trochu tápu ve tmě, o co komu jde a proč vlastně.

      Reálně vzato, žijeme v době, kdy pitomci hýkající blahem, rvou všechno pod tlakem do „čoudu“ pod záminkou, že se nebudou muset starat o vnitřní z jejich primitivního úhlu pohledu zbytečně složitou infrastrukturu. No to je sice tak trochu pravda, ale stávají se tím velice zranitelnými a závislými na někom, na koho nemají prakticky žádný vliv ani páky. Dojde-li poruše síte, budou v háji, když mizerně placený opičák poskytovatele „čoudu“ prodá jejich citlivá data konkurenci, může je to stát hodně peněz, nebo i existenci, ale jak se říká, kdo chce kam, pomozme mu tam. V nadcházející době „čoudové“ ale docela sejde na tom, kdo bude mít pod palcem vypínače od Sítě a ne že ne a jestli si to někdo uvědomil až teď, tak je vskutku výstavní osel.

      Vymazat
    5. EKoeaglenestInGodwetrust22. února 2019 v 6:45:00 SEČ

      Pánové! HA!"předseda vlády ČR, žádný Andrej z Čapího hnízda. "
      To mi zní jako "hodný strýček Hitler z Eagle Nest jinak Řížský Vůdce třetí říše" To je to rozlišení. God we trust!

      Vymazat
    6. EK, Andy velice umně využil situaci, kterou mu připravili jeho předchůdci. Jenomže i ten Andy, ve snaze zavděčit se všem, nakonec postupně znechucuje, nebo začíná štvát kdekoho, takže jak tu přízeň rychle nabral, tak o ní postupně i přijde. Kupříkladu jeden úchylný pakt Andy odmítne, druhý za něj, údajně bez jeho vědomí přijme poskok toho Poche a Andy ho z vlády nevyrazí a pakt neodřekne? Toto je příklad jedné z těch větších chyb, co se týče středně a dlouhodobé budoucnosti pro nás pro všechny. No a teď je tu jedna chyba veliká, která Andymu možná zlomí vaz v horizontu krátkodobém. Andy má teď na stole krásnou možnost zlomit vaz germano a bruselstánským satrapům na Kavčích horách a zdá se, že Andy to neudělá, ačkoliv by mohl a dopustí se tím obrovské chyby, protože satrapové tím pádem budou mít možnost zlomit vaz Andymu a oni tu chybu na rozdíl od něj neudělají, to si pište. Kdysi měl Spartacus možnost zaútočit na Řím a nedělal to, tím mu dal čas nabrat sílu a Řím pak úspěšně zaútočil na něj. Andy je teď v postavení Spartakově a vypadá to, že se hodlá dopustit stejné chyby.

      Do Spokojených států měl jet původně hradní pán, ale ten jednak nemá dostatečný politický a další vliv, ten má předseda vlády a druhak je hradní pán propagandisticky v pozici kremelského agenta a Trump má doma i bez návštěvy hradního pána dost problémů tohoto druhu. Nu a tak dlouhodobě plánovaný termín hradního pána přidělili narychlo Andymu a je po ptákách. Relativně jednoduché a elegantní řešení.

      Určitě půjde o vyvažování vlivů, neboť víme, že Frankoněmecko má jakési mocenské a vojenské ambice mimo NATO. Unie se rozpadá, UK už je jednou nohou venku a vztekem vykolejené Frankoněmecko podniká některé kroky, nad kterými za louží zvedají obočí. Intensivnější americko - polské vztahy z poslední doby, včetně intensivního zbrojení polské armády už napovídají, jak na to reagují za louží a uvidíme, s čím se vrátí Andy, ale nejspíš tu bude nějaká nabídka na prohloubení vtahů v mnoha oblastech a také v neposlední řadě půjde o kšefty, o ten jaderný nepochybně. S těmi dostavbami jaderných bloků jsme už promrhali tolika času zbytečně, že už reálně hrozí, že budeme elektřinu dovážet. Za něco takového by ta současná vláda zasluhovala oběsit, spolu s jednou až dvěma předchozími.

      Vymazat
    7. Draku, zajisté, že nejde o prestižní hračky jaké má kdejaký ministr, migrant či houmlesák, vyjma mně, ale o infrastrukturu.

      Vymazat
  8. Kocoure, sysel chráněný na letňanském letišti buď vyhynul, nebo byl vyhynut, nebo se odstěhoval někam jinam, pokus možno za lepším. O důvodech se můžeme jen dohadovat, asi jich bylo víc, ale ať už je to jak chce, sysel už tam není.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. EKoeaglenestInGodwetrust22. února 2019 v 6:48:00 SEČ

      některé odkazy přestávají fungovat...... www.KehlsteinHaus.de..... Goo.gl/photos/dux55b2kz5v9PeC48. Prostě záhada?

      Vymazat
    2. Proč záhada? Od prostého výmazu z vůle vládce daného kyberprostoru až po zásah censury to může být cokoliv.

      Vymazat
    3. Mimo mísu: Adof H. měl moc rád svého psa a taky Evu Braunovou. Z jejich pohledu to tedy byl asi "hodný strýček..." Téměř až do konce.

      Vymazat
    4. Byla jsem postižena parazity.Hned dvěma.Zkraje se zdáli být neškodní, ovšem v průběhu našich tří životů se ukázali jako pěkní hajzlíci.

      První byl zlatý stafylokok. Proč se mu říká zlatý, to netuším, ale máme ho všichni pěkně chrupajícího v tělech. Když se potom někdy naskytne nějaká vhodná příhoda pro jeho probuzení, dělá ten šamstr psí kusy. Klofla jsem ho v nemocnici, kde jsem byla s chorobou, kterou zcela zastínil svojí působností. Nechal mi ochrnout nohy. Mrcha. Už jsem se z toho vylízala, ale trvá to druhý rok a ještě vyhráno není. Proti tomuto parazitu se jeden neubrání,leda by žaloval nemocnici, že tam mají bordel a špínu, z nichž ten fešák tyje. To jsem vzdala. Je to moloch, neuspěla bych, jakž i ve druhém případě, který popíšu.

      Tenhle parazit se jmenuje O2. Macatá nenažraná společnost. Nečekaně jsem v sobě našla naivní představu, že jsou tam hodní a že člověku poradí a pomůžou, když je potřeba. Pomohli mi málem do hrobu, jak mě rozčílili, byla jsem na infarkt a ještě to stále doznívá. Hupsla jsem jim na špek.Nebudu nudit a prudit vším, co se tam stalo, pravda je, že za blbost se ale platí.Platit budu já, několikatisícové penále za zrušení služeb, ke kterým jsem byla zavázána přesvědčovacími způsoby. Nad svojí blbostí si rvu vlasy, ale platný je mi to houby. Asi tam v té jejich prodejně rozprašují nějaký omamovací plyn, po jehož nadýchání člověk zblbne.

      Omlouvám se za zpověď, musela jsem si postěžovat na místě, kde nacházím společné názory. To už se najde málokde.

      Vymazat
  9. No jo Astro,

    Když jdu někam tak si nejdřív prostuduji nabídky těch ostatních, něco si předjednám s jiným a pak tam teprve jdu. A vydírám je, hnusy. Chtějí mě mít - tak ať nabídnou lepší podmínky než ti první. Nepomůže vyhrožovat, chce tu udělat vážný krok k odchodu. "Vygenerujte mi spojovací číslo, prosím!" - a najednou jsem přepojen z prodejny přímo na ústředí, kde mi přívětivá hlasem slečna nabídne - no vlastně to, co jsem požadoval. Přý jenom pro mě, že jsem starý zákazník a podobné. Takže t.č. mám neomezené hovory za 260.- měsíčně kamkoliv a SMS v ČR taky. Data nemám protože nechci ačkoliv i tvrdili, že bez dat to nejde. A neplatím 750.- či kolik jako ti ostatní.
    Ano, zdaleka jsem nevydobyl tolik, kolik mají nasmlouváno různá ministerstva atd., ale zas člověk musí vědět, v kterém momentu přestat vydírat. Je to italský způsob, který mě naučila jedna židovka, baletka. Tu a tam na ni vzpomenu s láskou - když jsme spolu nic neměli. (Škoda, byla hezká...)
    ===
    To stafylokokové zlatíčko se mi naštěstí vyhýbá. Pro staršího člověka to může být i smrtelná záležitost. Mluvil jsem s jedním doktorem, který má tyhle "vnitropodnikové" infekce na starosti v Ostravě a okolí a ten mi tvrdil, že se to na 100% vymýtit nedá. Ty svině jsou prý čím dál tím odolnější. Ale hlavně by na toho stafylokoka měli přijít co nejdřív - a to běžní doktoři neumí.
    Na druhé straně já vyznávám heslo "Co tě nezabije, to tě posílí!"

    A nebrblej: Přežila jsi? Přežila! Tak "Vo co go!" [;>D)

    OdpovědětVymazat
  10. Můžeš prozradit, u které tak laskavé společnosti máš svůj účet? Až se vzpamatuju, přejdu!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Astro, operátoři jsou jenom 3 a 2 větší uzavřeli „skrytý“ kartel, který se ale nedá nevidět proti třetímu, spojili síť de facto v jednu. Jestli chceš dosáhnout na nějaké lepší podmínky, nemůžeš na to jít jako sympatická slušná dáma, to už se dnes nenosí. Budeš potřebovat pohotového, drsného a tvrdého koňského handlíře. Máš-li takového v rodině, požádej ho o pomoc a svěř se mu do rukou, jen si pokecejte dopředu o tom, co bys ráda a až budete dojednávat, musíte být jedno tělo a jedna duše, ne že mezi vás ta obchodnická mrcha vrazí klín. Obchodní praktiky na pobočkách jsou hrozné. Než jsem u „U Kyslíků“ zrušil pevnou linku, připadal jsem si, že snad mluvím čínsky, jasně jsem jim sdělil, že chci vypovědět smlouvu na pevnou linku a ani o chlup víc a ani ochlup míň a přesto mi bylo nabízeno snad 1200 variant změny smlouvy z pevné linky čert ví na co všechno a proč vlastně, ani o jednu možnost jsem nestál, protože to byla jedna větší kravina než druhá, ale zabilo to opakování: „Ne, děkuji, Jste velice laskav, ale nemám zájem...“ určitě přes hodinu. Příště pošlu písemnou výpověď na adresu z obchodního rejstříku a bude po žížalách, osobně už nikam nepůjdu, příliš by mi svrběla pracka toho obchodnického otrapu praštit.

      Vymazat
  11. Ta společnost vůbec není laskavá ani seriózní, Astro. T-MOBILE.
    Kdybych na ně nebyl "sviňa", tak platím asi tak 500 až 800.- Kč. Ale budu mít data, která nepoužívám a ani nechci.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano Kocoure, nijak laskavá ta společnost není, viz oddíl 8 VP (Všeobecných podmínek):

      ===============
      8.1. V případě, že budete v prodlení s úhradou Vyúčtování jeden den, jsme Vám oprávněni účtovat smluvní pokutu ve výši 150 Kč. V případě, že budete v prodlení s úhradou Vyúčtování 21 dnů, jsme Vám oprávněni účtovat smluvní pokutu ve výši
      1 000 Kč.
      ===============

      50,- Kč za jednu písemnou upomínku zaslanou poštou, je horní mez, do které se to dá považovat ještě za mravnou částku. Za úpomínku zaslanou e-mailem, který nic moc nestojí a může ho vygenerovat plechovka automaticky, je 50,- Kč nehoráznost a 150,- Kč nehoráznost trojnásobná.

      Když jsem s nimi hovořil o tom, za jakých podmínek případně prodloužím smlouvu, chtěl jsem tyto částky snížit, ale oni ne, tak jsem požádal o to spojovací číslo a byl klid. Poměrně dlouho mi nebavilo dohadovat se o tarifech a nestále migrovat, ale časem mi došlo, že budu za kombinaci vola a „Oslíčku otřes se!“, protože operátoři jsou kreténi, kteří místo aby odměňovali stabilní, klidné a věrné zákazníky automatickým snižováním tarifů za věrnost, a kultivovali tím trh, tak místo toho kreténi reagují positivně na otrapy a koňské handlíře a jednomu tedy nezbývá, než se tomuto trendu přizpůsobit, nechce-li být až do skonání věků za oškubávaného vola. Přitom věrnostní odměňování by zvládla naprogramovaná plechovka, na handlíře a migranty potřebujete haldu obchodníků, což zbytečně zvyšuje náklady a snižuje efektivitu.

      Vymazat
    2. Takový malý drzý dotaz Draku:
      Nemohl bys ty být ten buldozer pro Astru? Mám to tady ve východní gubernii trochu hodně z ruky. A Draka by se mohli trošku bát...

      Vymazat
    3. Kocoure je to dotaz k místu, nic drzého na něm nevidím. Klidně bych pro Astru zadkem hnul, hubou taky, nevidím v tom zásadní problém, problém je s časem. Do konce března mám co dělat kvůli účtařině a daním a v dubnu bude ještě hůř, neb se mi nepodařilo pár šíleným volům rozmluvit spuštění jednoho zkázonosného sofwarového projektu. Očekávám, že jeho ničivé následky propuknou naplno začátkem dubna a s časem bude ještě hůř. Když to dopadne úplně blbě, ta možnost tu je a není zanedbatelná, budu ho mít možná až moc.

      Vymazat
  12. Pak je pragmatická otázka, když ne tyhle dva u kterých je to prašť jak uhoď, jakého jiného operátora než tyhle dva. Kyslík zatím měl výhodu výhodnějšího volání do stejné sítě. Kvůli mamince, na pevnou. Jenže tam kam maminka nedávno odešla žádná síť není. Kam bych volal každý večer v devět a dovolal se. Platbu za pevnou jsem snížil na minimum a asi ji zruším. V krajním případě nás několik odejde k jinému operátorovi. "Pokuta" když se rozhodnu, není problém. Když operátor přijde o několik zákazníků, pokuta mu je nenahradí. Jenže nikdo jiný než Vodafone s obstojným pokrytím není.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Obuvníku, neporadím, sám si s tím nevím rady. Je to tak na vrh koskou, nebo hození mincí.

      Vymazat
  13. Astro, vyřídím. Jako bych to udělal pro maminku. Kontakt na mě přes Kocoura.
    Poslední dva měsíce byly bolavé, sám se ptám jak dlouhá mi zbývá knot. Kolik času k radosti mi zbývá. Můžu si ji udělat i takovouhle malou náplastí na své hříchy.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Budu držet palce, ať to dopadne dobře. Dejte pak vědět, jak jste dopadli.

      Vymazat
  14. HOŠI, V POSLEDNÍCH TÝDNECH ŽIJU JAKO VE SNÁCH O PEKLE. V O2 jsou takoví šmejdi, že to nemá obdobu. Už třetí měsíc hlídám svoji srdeční soustavu, aby mi neselhala, infarkt mám denně na krajíčku. Od poloviny prosince doteď jsem zaplatila cca 14 tisíc za "balíček", který jsem mohla rozbalit až v momentě, kdy mi přišlo první vyúčtování.

    Tam jsem se dozvěděla, že mám další dvě telefonní čísla, o jejichž existenci jsem neměla tušení a arogantní mladík v prodejně O2 na Pavláku se mnou mluvil jako kdybych byla přistěhovalkyně z Nairobi.Dále mě tam nikdo neupozornil, když mi vnucoval televizní programy, že bych si měla předem nechat změřit signál, jestli to v mém bytě bude fungovat. Takže jsem vyplajza dvanáct stovek za připojení a za nějaký modem k tomu a poté jsem zjistila, že to tady prostě nefunguje. Když jsem to šla rušit, dělali na mě - tytyty ty to budeš platiti. A sankce a pokuty všeho druhu mě stíhají. Zítra jdu opět platit přes dva a půl tácu za provoz televizních čísel, která nepoužívám a nikdy jsem je nechtěla. Asi před třemi týdny jsem to všechno vytelefonovala s nějakou paní v nějaké O2 ústředně v Ústí nad Labem a ta mi slíbila, že se pokusí ty sankce srazit na nejnižší míru.

    Já bych srazila především toho chlapečka, který si tam ze mě udělal fackovacího panáka.Teď je březen - přijde další vyúčtování - už třetí toho druhu. Já vyhazuju svoje těžce uškudlený peníze z důchodu - chytám se za hlavu a říkám si, za co jsme to vlastně cinkali klíčema. Ano, za blbost se platí, to já vím, tak platím. Ale co je to vůbec za systém? O2 je hejno šmejdů, kde je to nastavené jen tak, aby obírali lidi.

    Přečetla jsem si, co jste tady psali, a děkuju vám za snahu. Nebyla jsem tady dlouho, mám navíc bytelnou chřipku, se kterou musím obcházet O2 a banku, abych pořád někam posílala peníze. Celé roky mi banka posílá všechny poplatky automaticky z účtu, jen pro O2 jsem si dala měsíční limit dva tisíce, jako bych to tušila, takže tam musím teď osobně, když jsou to takový pálky. Například za doporučený dopis s urgencí platby si O2 účtuje skoro dvě stovky. Jsem u nich asi 2O let, nikdy jsem nic nezameškala, takže by si snad mohli všimnout, že nejsem nějaký lempl, ale ten moloch, kde tímhle způsobem okrádají lidi, je pro prostého člověka naprosto nerozšifrovatelný. Neexistuje u nich kancelář, kam můžete přijít a stěžovat si. To je snad rovnou na soud a na to já nervy nemám.

    Tak zkrátka pomůžu někomu, kdo mě o moje peníze okrádá, k lepšímu životu. A ty boty za dva tácy si jednoduše nekoupím, i když jsou dokonalé a nebolely by mě v nich moje staré nožky.



    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. EK opředsudcíchastereotipech8. března 2019 v 7:30:00 SEČ

      Chápu, jde jednoznačně o zneužití sociální gerontologie "OOtů" v kombinaci s nátlakem za použití aplikované psychologie marketingu. Vaše důvěřivost je sebevražedná. Copak skutečně nemáte nikoho kdo Vás "drobet" pohlídá? Pokud svoji "laskavou dobrotu" nepřevedete při jednání na jediné slovo "NE!" budete příště opakoveně zneužita, a to do úplného zničení (vyždímání), pokud se nepoučíte.
      Tedy!
      Kritické myšlení je důležité, protože v záplavě názorů a informací učí informace analyzovat, vyhodnocovat a vysvětlovat. Kultivované myšlení snižuje riziko, že člověk přijímá povrchní informace z jakéhokoliv zdroje, že myslí a jedná na základě předsudků či stereotypů.
      Je to zlé, ale byla jste zneužita za použití Vašich vlastních předsudků a stereotipů.
      4p

      Vymazat
    2. Snad to dopadne aspoň nerozhodně EK-áčko - tedy skončí vydírání. Astra bude mít silné zastánce.
      ===
      Laskavá vstřícnost je něco, co se ode mě žádný prodejce (zatím) nedočká. Např. v okamžiku, kdy v telefonu uslyším, že "Hovor je monitorován!" odpovídám "Žádné telefonické nabídky!" a vypínám. To, že platí telefonicky uzavřená smlouva bez jejího pozdějšího povinného písemného potvrzení považuji za velkou nedokonalost našeho právního řádu. Podstatně větší, než stupidní hlídání "hladinky" u vodáků. (Nezdá se mi, že by vlastním utopením vodák ohrožoval cokoliv jiného. Tolik jich není, aby jejich mrtvoly zacpaly propustě a způsobovaly tak lokální povodně. [;>))
      A "motoroví sportovci" - ano, motorové vozidlo = motorové plavidlo.

      Osobní zážitek s člunem, který se na mě, plavce řítil snad 40 km/hod. a minul mě ani ne o metr (kormidelník se cicmal s kráskou) je nepřenosný.

      Vymazat
    3. Ano Kocoure v takový okamžik člověk tomu kreténovi zcelého srdce popřeje, aby někde najel na miny, nebo si aspoň rozbil tu blbou držku o mostní pilíř.

      Vymazat
  15. Pánové, předem se přiznávám k vlastní blbosti - naběhla jsem si z neznalosti šmejdů, netušila jsem, že i v takových oblastech jako jsou spoje existuje stoka, kde jsou lidi vyždímáni až do bezvědomí. Měla jsem po boku jednoho z vás a můžu vás ujistit, že ten muž je PERLA. Elegantním a delikátním přístupem masíroval mladíka za pultem O2. Trvalo to asi hodinu, a všechno bylo naráz OK. Služby jsou nastaveny podle mého přání. Spadla ze mě tříměsíční tíseň a zoufalství, které si už hrálo s mým zdravím. Samozřejmě si zaplatím pokutu, kdybych byla chytřejší, neplatila bych, ale pokuta bude rozporcována na měsíční splátky, takže to nebude tolik bolet.
    Děkuju ti, můj milý společníku za všechno, cos pro mě dnes udělal. Nedá se to vyčíslit, ani slovy popsat.Doufám, že se najde nějaká příležitost, abych svoji pomoc mohla investovat někdy já, zase do někoho jiného, tak by to poselství přátelství běželo pořád dál. Moje zdecimovaná dušička zase pookřívá.... jak by bylo na světě krásně, kdyby si lidi pomáhali..................................

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Astro, ponaučení do budoucna pro sebe i jiné už máš, tak držím palce. Žumpa je všude kolem nás a to i tam, ke bychom jí nečekali, všudek kam se podíváme. Jeden musí být jak ostříž a bez předchozí konsultace s právníkem nic nepodepisovat.

      Vymazat
    2. Astro, píšeš, že s O2 je to snad rovnou na soud. No, se soudy to u nás není žádná velká sláva, ale s O2 a ostatními operátory je to ještě horší, než s kýmkoliv jiným, protože když Tě nějak napálí, nebo oberou, tak nemůžeš jít rovnou k soudu, ale první instancí je ČTÚ, který ze zásady nekoná buď vůbec, nebo když už tak nic odbrého a už ani náhodou ne to, co by měl. Neplatí tam ani zákony, ani lhůty. No a teprve až to „vybouchne“ nebo „vyhnije“ na ČTÚ, tak teprve můžeš k soudu, kde to sice za moc nestojí, ale proti ČTÚ tam aspoň čas od času aspoň někde panuje nějaký řád a pořádek. Já osobně se domnívám, že jak pánům, tak dámám od operátorů jakož i z ČTÚ, by velice slušely „betonové fusekle“, nebo potapěčské oblečky z drátěného pletiva.

      Vymazat
    3. Dráčku, pravdu díš, ale! Ty betonové fusekle by zasloužil někdo jiný. Kdo ty milé chlapce a dívky - loajální k zaměstnavateli přinutil, aby se chovali jako dobytek.
      Odhalila jsem však zajímavost, kterou nevím, jestli někdo tušíte.Tenhleten O2 kyslík má kdesi asi na nebesích pěkný baráček, kam mohou jen vyvolení. Plebs se stížnostmi přístup nemá - ovšem - jestliže plebs začne revoltovat příliš, do toho domečku se dostane.Prostřednictví telefonu a pouze z aparátku pána, který sedí před plebsem v pouliční úřadovně a už si neví rady s jeho blbostí - a do toho krásného domečku se dovolává vždy, když mu někdo z občanů leze na nervy až tak, že to sám nezvládá. Ten domeček se jmenuje Modrá. Tedy u O2. Jak je to jinde, to nevím, ale bude to něco v růžovém. A jsou tam většinou dámy stejného příjmení - všechny jsou nebesky Modré jako reklama O2 v televizi a mávnutím ruček uklidňují plebs a vynakládají veškeré umění, aby se vlk nažral a koza zůstala v petrželi.
      Jsou dozajista velice dobře vybrané - mají laskavé hlasy vhodně posazené spíš k altovému tónu, žádné ječilky.Jsou perfektně psychologicky vyškolené Mateřským pohlazením jsou jejich sliby - ano, samozřejmě, všechno udělám proto, milá paní Taata, abyste byla spokojená, napravíme tu chybu spolu. A tak plebs podlehne opět mámení.
      Takže teď budu čekat na vyúčtování za březen a potom teprve poznám, kde je pravda.
      Můj páteční průvodce zaúřadoval brilantně a s obsolutním přehledem. Ještě jednou tisíceré díky! Konečně jsem se v noci zase normálně vyspala, bez šíleného bušení srdce a beze strachu, co mě zase čeká zítra za ránu od O2.

      O taková kamna se už nikdy nespálím!

      Vymazat
    4. Astro, otravuje-li Tě někdo telefonem, řekni mu, že nic nechceš a prostě to zavěs. Otravuje-li opakovaně, některé telefony mají funkci blokace volání, prostě to číslo zařadíš na černou listinu a je po ptákách, protože se Ti už nedovolá. Těch co si nedali říct napoprvé mám na listině něco přes 20, zbytku stačilo první odmítnutí, těch ale bylo za ta léta snad už tisíce, stovky ale nepochybně. Je to jednoduché:

      Otrapa „Máte čas?“

      Já: „Nemám!“

      Otrapa „Máte zájem o...?“

      Já: „Nemám!“

      Otrapa „Můžeme vám zavolat jindy?“

      Já: „To bych vám neradil!“

      A nedá-li se odbýt, prvnímodmítnutím, tak se to dá vjádřit po ostravacku: „Dite s tím křápem k.... do řiti! Je to teď dost jasné?!“

      Není to tak těžké :-)

      Vymazat
    5. Dráčku, s telefonovacími otrapy vybíhám tempem bez dotazů. Zkraje jsem bývávala slušná, protože je mi jasné, že dámy, co se živí tímto způsobem, za nic nemůžou, prostě jen slouží. Ale když jedna jednu byla úplně divoká, tak jsem si řekla, že dost. A jsem nekompromisní. Zajímalo by mě, kde berou naše telefonní čísla?

      Vymazat
    6. Astro, dáváte jim je sama, v dotaznících u lékaře, při objednání-doručení na poště, přepravcům, správci bytu,na úřadě, aby vám ...blablabla...., v bance při zřízení účtu, když ho nikdo nebude znát, nikdo volat nebude. Jasné? Kdo jiný jim je může dát, jen vaše "JÁ". A robot? To je jen výmluva.
      4p

      Vymazat
    7. To myslím není docela pravda, EK-áčko.
      Robot zjišťuje, zda je číslo aktivní (přidělené) tím, že zavolá (jedno číslo po druhém) a když se telefon ohlásí vyzváněním (zazvoní jen jednou a krátce) ho zařadí do seznamu čísel, na které má smysl volat. Když ovšem znají i jméno tak to je pak způsobeno popsaným postupem - někdo jim tu informaci prodal. S databázemi čísel se normálně (byť tajně) obchoduje.

      Vymazat
    8. Přesně tak, telefonní čísla jsou zboží, jako každé jiné. Je možné je získat tím, že se strčí do telefonní sítě plechovka s modemem, nebo rovnou hejno plechovek a ty pak vytáčejí přidělený interval, jedno číslo za druhým a vyrábějí databázi těch, kde jim to někdo zvedl, nebo kde byl správný tón. Prý to neodporuje ani zákonu, ani požadavkům kladeným na účastníka telefonní sítě. Nicméně znalost jména k číslu, spolu s faktem, že jsem nikdy nedal souhlas s uveřejněním čísla v seznamu jasně prokazuje, že zaměstnanec operátora zcizil a prodal databázi, nebo aspoň její kus, ke kterému se dostal. Bohužel ani jeho ani kupce nikdo nenachytal a i kdybych tenkrát byl býval šel podat trestní oznámení, nejspíš by ho odložili.

      Vymazat
    9. Draku, naprosto stejná reakce jako Tvé ajťácké alterego. Startuje na první našlápnutí.

      Vymazat
    10. To se dá pochopit Obuvníku, na ty kriply Je totiž škoda času :-) Čas je tuze vzácný a nenahraditelný kapitál.

      Vymazat
    11. Draku, ano. Každý ušetřený řádek programu je dobrý...
      Akorát netřeba se nasírat a spílat tomu chudákovi na druhém konci, pro kterého je to je nevděčná práce, kterou si vydělává na chleba. Netřeba mu to dávat vyžrat za protivnou firmu. Stačí nabídku stručně slušně odmítnout a ukončit hovor.

      Vymazat
  16. Draku, ČTÚ funguje. Záleží případ od případu v čem a jak může pomoci. Co se týče vedení soudního sporu o cokoli, jsem toho názoru, že nutno vážit zisk oproti komplexním transakčním nákladům. Aby i případný úspěch nebyl Pyrrhovým.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Obuvníku, statistiky ohledně ČTÚ jsou nepříznivé. Právní, technologické a ekonomické povědomí úředníků, kteří rozhodují na úrovni soudů první instance se spíš podobá bezvědomí a nevědomí. Jakoregulátor ČTÚ v zásadě nic nereguluje a tak si tu vlastníci sítí a operátoři dělají co chtějí. Některé služby máme v horší kvalitě a dražší v absolutní hodnotě než Švýcaři, jenže jaká je švýcarská kupní síla a jaká naše že? Takže o to je to horší a z významné části je to následkem nekonání ČTÚ jako regulátora. U nás je v veřejné sféře mnohem jednodušší říct co funguje, než co ne.

      Vymazat
  17. Draku, mám příznivější poznatky. Kéž by i jiné úřady fungovaly tak dobře jako ČTÚ.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já znám ČTÚ naštěstí jenom z doslechu. To, co se ke mně poslechem z okolí dostalo byly většinou případy, kdy ČTÚ dal zapravdu operátorským padouchům a poškození to museli s pomocí dobrých advokátů uvádět na pravou míru u soudů a podle vysokého procenta jejich úspěšnosti bych to na dobrou funkci ČTÚ opravdu neviděl. To už mi ta justice připadla o řád až dva použitelnější a blíž k reálnému životu.

      Vymazat
  18. Draku, k soudu se nechodí pro spravedlnost, ale pro rozsudek. Ano, s pomocí dobrých advokátů lze dosáhnout příznivého rozsudku, jenže při shrnutí komplexních nákladů se leckdy prakticky jedná o Pyrrhovo vítězství.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já to trochu upřesním Obuvníku, nezkušený člověk, nebo někdo kdo měl jen smůlu a k něčemu se blbě přimotal, jde k soudu pro spravdlnost jenomže odejde s rozsudkem, který často bývá té spravedlnosti na míle vzdálen. Tento jev se vyskytuje dost často. Na Balkáně dojde-li ke sporu, je z podobného důvodu mnohem pravděpodobnější že případný sporu bude řešen násilím, než že se dostane k soudu. K určité „balkanisaci“ sporů dochází podle mého názoru i zde. Hledíce do statistik a na zprávy mi připadne, že u nás hoří o dost častěji, nežli by bylo přirozené. Část z toho bude souviset s pojistnými podvody a část z toho bude pravděpodobně souviset s nějakým vyřizováním si účtů. Je tu prostě nepřímá úměra: Čím více rozsudků a méně spravedlnosti, tím více mimosoudního srovnávání účtů.

      Samozřejmě, že každý spor má své nároky na zdroje, peněžní, lidské a psychické a je zapotřebí to před zahájením sporu vzít v úvahu. Někdy ale nad vším tím racionálním uvažováním převáží touha alespoň po morální převaze nad nějakým parchantem, když už to jinak nejde a pak jde obvykle racionální uvažování stranou. U nás, na rozdíl od zemí na západ od nás, je to poměrně častý jev.

      Vymazat

"Pravidla moštárny" jsou stejná jako v Hospůdce. Spammeři a trollové budou bez milosti likvidováni. Hlasatelé jiných (i opačných) názorů než má Kocour však nikoliv.

Jak se podepsat? >> Komentovat jako >> Název/Adresa URL >>Název a vepsat svůj nick nebo jméno. Pak >> Pokračovat a nakonec >> Publikovat. (Počkat, až to Drak nebo Kocour propustí na obrazovku.)