Prohledat tento blog

pondělí 1. dubna 2019

Rozhovor s bratrem G





    Je stále ještě apríla. Tak tady vyvěšuji fiktivní futuristický rozhovor s velkým bráchou, kterého jsme si nechali malinko přerůst přes hlavu. Inu - dobře jsme ho krmili, Otesánka. Horší je, že tenhle rozhovor nemusí být ani tak moc velká nadsázka a vzdálená budoucnost. Je třeba se připravit. Jde-li to vůbec. 

   Lidstvo si vůbec pěstuje potenciální katy, atomová bomba, komunismus, kapitalismus, nacismus, liberalismus a všeliké jiné "-ismy". V tom jsme přeborníci - jak si co nejvíc uškodit. Protože se odjakživa kritizuje "zlatá střední cesta", protože je prý "vyšlapaná a tráva na ní je sežraná" jak se praví v jedné písni V+W. 
Takže se jak ten osel rozhodujeme jestli doleva nebo doprava. Když se rozhodne polovina tak a polovina onak, je to špatné a vznikne mezi nimi bratrovražedný boj.  

Hra Lemmings ***

  Když se velká většina rozhodne pro jednu stranu, začne situace připomínat tah lumíků včetně zakončení jejich velké výpravy skokem z útesu do moře.* 

   Obvykle to v relativním zdraví přežijí ti, kteří se opozdili nebo zabloudili a přišli tak o veliké finále. Případně se odchýlili z široké frekventované cesty únikem do pankejtů, kde si tiše skuhrali.**








Volající: Dovolal jsem se do Gordonovy pizzerie ?

GOOGLE: Ne pane, toto je Google pizzerie.

Volající: Pak jsem si tedy musel splést číslo, omlouvám se.

GOOGLE: Nikoli pane, Google minulý měsíc koupil Gordonovu pizzerii.

Volající: Dobrá, rád bych si tedy objednal pizzu.

GOOGLE: Chcete vaši obvyklou objednávku ?

Volající: Mou obvyklou ? Vy mně znáte ?

GOOGLE: Dle Vašeho ID data sheetu volajícího jste si za posledních 12 telefonátů objednal extra velkou pizzu, s třemi druhy sýrů, klobásou, chilli papričkami, houbami a masovými koulemi na vysokém těstě.

Volající: OK! To chci…

GOOGLE: Mohu doporučit, abyste si tentokrát objednal pizzu s riccottou, rukolou, sušenými rajčaty a olivami na tenkém, bezlepkovém, celozrnném těstě ?

Volající: Cože ? Já nenávidím zeleninu...

GOOGLE: Váš cholesterol je vysoký, pane.

Volající: Jak to, kurva, víte ?

GOOGLE: No, porovnali jsme Vaše číslo s vašimi zdravotními záznamy. Máme výsledky vašich krevních testů za posledních 7 let.

Volající: Dobrá, ale já nechci vaši plesnivou zeleninovou pizzu, léky na vysoký cholesterol už beru.

GOOGLE: Promiňte pane, ale léky neberete pravidelně. Dle naší databáze jste si koupil jen jednou krabičku 30 pilulek na cholesterol v síti "drug RX" před čtyřmi měsíci.

Volající: Kupoval jsem i v jiných lékárnách.

GOOGLE: To se na výpisu Vaší kreditní karty neukazuje.

Volající: Zaplatil jsem hotově.

GOOGLE: Ale dle výpisu Vaší banky jste si nevybíral dostatek hotovosti.

Volající: Mám jiný zdroj příjmu v hotovosti.

GOOGLE: To nesouhlasí s Vaším posledním daňovým přiznáním. Leda byste si je koupil penězi z nepřiznaného příjmu, což je protizákonné.

Volající: CO TO píííp ?!

GOOGLE: Omlouvám se, pane, tyto informace používáme čistě proto, abychom Vám mohli pomoci.

Volající: To stačí! Je mi zle z těch Vašich Googlů, Facebooků, Twitterů, WhatsAppů a všech podobnejch kokotin. Letim na ostrov, kde není internet, kabelovka, žádnej mobilní signál a nikdo, kdo by mě mohl sledovat, nebo mě špehovat.

GOOGLE: Rozumím pane, ale musíte si napřed vyzvednout nový pas, před 6 týdny Vám totiž vypršela platnost...






*/ sebevraždy lumíků jsou prý fake news. Nejsou dosud vědecky prokázány. Nicméně vznikají z jejich přemnožení a snahou získat nová teritoria. Nic vám to nepřipomíná?

**/ (c) Schumacher

***/  Odpovídá víc stavu společnosti, než by se mohlo zdá. Máte armádu různých postaviček, které se musí dostat z nějako osudové pasti. Každá postava je specialista, dokonce jsou tam i sebevražední útočníci. Ale strategie je na vás. A někdy máte zatraceně málo času. (Je to jediná hra na počítači, kterou jsem kdysi dohrál...) 



Toto mi došlo mailem, už ani nevím od koho. 
Humor, humor - ale tak trochu mě zamrazilo...

6 komentářů:

  1. Data v cloudu? = Data v čoudu! A cosi budeme povídat, pobíhají mezi námi slabomyslní tupouni, co tam do těch čoudů o sobě nacpou úplně všechno. Kdyby to samé, co rvou do sítě zkoušeli rvát na ulicido náhodných kolem jdoucích, skončí asi v blázinci, ale když to rvou do asociální sítě, zamnou si globální parchanti pacičky a datíčka, procedí, prohrábnou, zanalyzují, 150 x vytěží, prosejí a prodají. Je to jako v tom vtipu o Husákově socialsimu:

    1) Nemysli!
    2) Myslíš-li, nic neříkej!
    3) Říkáš-li, nic nepiš!
    4) Píšeš-li, nic nepodepisuj!
    5) Podepisuješ-li, pak se nediv!

    No a někteří se už nestačí divit, co se děje, když zapomínají na prostinké jednoduché promýlení věcí předem a trochu předběžné opatrnosti.

    Ze strany těch globálních parchantů je to neskutečná drzost a zároveň absence trochy morálky a studu a zároveň vlezlost, manipulace, potlačování svobodné vůle a nevyžádané rady. na straně oběti toho všeho pak následná frustrace z bezmoci a touha po návratu k co nejjednoduššímu životu co nejblíž přírodě a v co nejlepším souladu s ní. Už x-kráte jsem přemýšlel, že všechno městské prodám a vypadnu na venkov, nebo až někam do divočiny, kde by se dalo uživit se lovem, ale zatím jsem se ještě neodhodlal ale touha po něčem takovém je čím dál tím větší. Ta okolní úchylná současnost, která nás obklopuje, ta mi moc nesvědčí.

    OdpovědětVymazat
  2. Nemusíme moc daleko, stačí co dělají naši zběrači účtenek do "účtenkovky" hry udavačů a kolaborantů se šmejdy z ANOfertu.
    4P

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ek, pro mě bylo za hranou přijatelného už kontrolní hlášení. EET to byla už poslední třešnička na dortu.

      Vymazat
    2. 2 EK: Velký Bratr to snad ani nepotřebuje.
      To co potřebuje, aby se zmocnil nás všech je zkombinovat databáze pozemkových úřadů, bank, pojišťoven, zdravotní dokumentace, slevových kartiček atd. Naše digitální stopa je velmi zřetelná. Násobně nebezpečnější než odposlechy a veškeré šmírování VB po sociálních sítích. (O uhlíkově stopě ani nemluvě [;>))
      Zkuste si zadat své jméno (celé, v úvozovkách) do několika (!) vyhledávačů. Nejspíš se tam najdete a budete si pak horko ťažko vzpomínat, jak jste se do té pavučiny dostali. Na webu je navíc ten problém, že stopy se neztrácejí, neblednou.
      Zatím je naše štěstí, že tyhle databáze jsou docela obchodovatelné zboží a tak se ho dobrovolně nikdo nezbaví.

      Vymazat
  3. Google, Facebůk atd. napodobují jenom systém, který důvěrně známe. Když jsem sew dvěma malými dětmi v r. 1969 dorazil do západního Německa, nestačil jsem se divit.
    I když jsem ty děti a jejich maminku měl zapsané na dokumentech z hraničního přechodu, příspěvky na děti jsem musel písemně nahlásit na příslušném ouřadě- co věděli celníci, později mětský ouřad, nevěděli tam, kde se vyplácely přídavky na děti. Tohle se celá ta léta opakovalo.
    Pro dávky v hmotné nouzi si v Německu jezdí Libanonci bez dokladů v autech za milióny korun. Sociálka neví, že vlastní nemovitosti za mnoho miliónů a že mají drahá auta.
    Takže jeden extrém zde potvrzuje druhý extrém, v ČSSR o nás vedli velmi podrobné spisy. Najít zde tu zlatou střední cestu, to budou řešit až naši vnuci.

    OdpovědětVymazat
  4. Voda vodka vodička - zlatá střední cestička.
    Milan

    OdpovědětVymazat

"Pravidla moštárny" jsou stejná jako v Hospůdce. Spammeři a trollové budou bez milosti likvidováni. Hlasatelé jiných (i opačných) názorů než má Kocour však nikoliv.

Jak se podepsat? >> Komentovat jako >> Název/Adresa URL >>Název a vepsat svůj nick nebo jméno. Pak >> Pokračovat a nakonec >> Publikovat. (Počkat, až to Drak nebo Kocour propustí na obrazovku.)