Prohledat tento blog

středa 14. října 2020

Výkřik do tmy

"Zakázat ty internety a bude pokoj..."  (odposlechnuto prý v parku)



"Vražda* na samolibém žvanilovi není zločinem,

ale naopak činem lidstvu obecně prospěšným!"

/* mediální vražda, pochopitelně


 Ke koronaviru, pandemii, vládě a opatřením proti němu se už vyslovili snad všichni, kteří mají do světa informací nějakou možnost vstoupit a promluvit.

   Ti, co by k tomu mohli něco říct protože tomu aspoň trochu rozumí, ti, co se jen potřebují připomennout P.T. publiku, protože zájem o jejich mediální obraz už dávno upadl, ti, co jsou frustrovaní současnou situací a neví, jak se té frustrace zbavit a tak o ní píší, ti, kteří někoho nenávidí a "koronáč" se jim jeví dobrým, klackem, kterým lze praštit, ti, kteří se s infekcí už setkali a pocítili její sílu, ti, kterým covid 19 vzal někoho blízkého, ti kteří jsou z přemíry neověřených informací o pandemii zmateni a chtějí v tom zmatku orientovat, ti, kterým dělá radost vytvářet "mediální hluk", ti, kteří měli na vojně problémy s nadřízenými, ti, kteří jsou opatřeními postiženi finančně, ti, kteří si i tak poradí, ti, kteří na pandemii mohou vydělat, ti, pro které je informování i pandemii náplní práce, ti, kteří jakékoliv opatření považují za omezení osobní svobody, ti, kteří si myslí, že nebyli dobře ošetřeni, ti, kterým koronavirus zhatil nějaké plány, ti kteří nevydrží dva týdny bez návštěvy hospody nebo baru, ti, kterým vadí nosit roušky, ti, kterým to zas tak moc nevadí, ti kteří by rádi chodili do školy mezi kamarády, ti, kteří distanční výuku vítají, protože si mohou přispat...    

Doplňte, prosím, dle vlastních postřehů.



     (Tak a teď jsem si ulevil i já.)

9 komentářů:

  1. A pomohlo to??
    Ne? Je třeba přitvrdit!
    ANO? Přeji pěkný den s hustým deštěm, u kamen , bez zpěvu.
    4p
    Ps. Tady je to jako ve Skotsku, leje vodorovně.

    OdpovědětVymazat
  2. K tomu úvodnímu citátu: Vy neznáte Věru Pohlovou?

    OdpovědětVymazat
  3. Ne, neznám. To ona tohle pronesla? Když to tak vezmu od základu - nemá ona nakonec pravdu?

    OdpovědětVymazat
  4. https://cs.wikipedia.org/wiki/J%C3%A1_bych_v%C5%A1echny_ty_internety_a_po%C4%8D%C3%ADta%C4%8De_zak%C3%A1zala

    OdpovědětVymazat
  5. Hmmmm... a když jsem vám tady někdy z jara psala, že by lidi neměli jezdit do Itálie nebo kamkoliv jinam, jen pro to, aby se mohli vyráchat v moři a potom nám sem dovézt navštívenku v podobě korony, tak jste se divili, že jsem nějaká unáhlená. Až mě to na vás naštvalo. Proč teď máme trpět s těmi, co se slastně čtrnáct dní ráchali ve slané vodě. Kdyby naši zvolenci hodlali riskovat a zatrhli by výjezdy ven a to všem, mohli jsme tady teď klidně spát. Jenže, zvolenci by riskli svoje výdobytky v různých podobách a to se jim nechtělo. Já se vždycky spolehnu na selský rozum, i když jsem odjakživa Pražka. Kdybych mohla, nikoho bych nikam nepustila. Muselo by se to chvíli vydržet, ale money jsou money, to hýbe světenm. Ne starost o národ.
    Kdysi se zpívávalo "Teď,když máme, co jsme chtěli.." můžeme si to zase zanotovat. Komunistický režim byl taky taková jedna obrovská korona roky trvající. Dějiny se v různých podobách neustále opakují...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Astro, pláčeš na špatném hrobě. To Praha je to semeniště všeho, z Prahy se to šíří jako mor. A dovoz ze zahraničí do Prahy zajistí rádi jinozemci-návštěvníci techtlemechtle. Odtud s veeeeekendy "pražské kavárny" vesele rozvážejí po republice. To proto "to" do lesa ještě nedosáhlo, ale stejně dosáhne. I když plukovníci zavřou do karanteny Prahu, Středočeský Kraj nebo les ve VVP. A hranice, K smíchu! Zelenina z Espaňa kytky z Neederlandu vše ostatní z Indo-číny. Letadla letí, vlaky jezdí, lodě plují.
      A PRAHA je zlatá loď.
      Přeji upřímně klidný život. Nic víc nemohu.
      4p

      Vymazat
  6. No jo, EKo. Všichni jsme tady chytrý jak rádio. Jenže nikdo neví, jak to rádio vypnout!

    OdpovědětVymazat
  7. Astro, v moři a na pláži to chytil málokdo. Ani na sjezdovce, v horách. Chytil to při "vedlejších skupinových aktivitách" příslušných pro jeho způsob života a při intenzívním kontaktu s "aktivisty". V létě jsme chodili v horách, cachtali se v jezerech. Dodržovali všechna opatření, žádné rizikové aktivity. Těm ze vyhýbáme i tak. V pořádku. Jenže pak při dodržování téhož ve zdejší zalidněné "civilizaci" se přeneslo a vyrazilo. Naštěstí jen otřelo. Jenže i přes to, po podzimních plánovaných horách máme utrum. Včetně tamního focení.

    OdpovědětVymazat

"Pravidla moštárny" jsou stejná jako v Hospůdce. Spammeři a trollové budou bez milosti likvidováni. Hlasatelé jiných (i opačných) názorů než má Kocour však nikoliv.

Jak se podepsat? >> Komentovat jako >> Název/Adresa URL >>Název a vepsat svůj nick nebo jméno. Pak >> Pokračovat a nakonec >> Publikovat. (Počkat, až to Drak nebo Kocour propustí na obrazovku.)