Prohledat tento blog

středa 17. března 2021

V+W po devadesáti letech

 
 

    "Tak co tomu řikaj?" "Čemu?" "Na tamtomu, jak dostal šest za tamto. "Za co?" "Vy to nevíte? Za jednu větu" "Za jednu větu? A to je hodně nebo málo?" "To záleží jak se to vezme. Například šest korun by nebylo tak moc. Kdežto šest let je až dost." "Šest let za jednu větu?" "To je možné? O takovém honoráři jsem ještě neslyšel. Kolik by pak dostal například Šejkspír?" Na to by nestačil ani starověk, středověk s novověkem dohromady. Leda k tomu připočítat ještě Kambrium." "Šest let vězení, pane." "Vězení? Za jedinou větu? Dneska v moderní takříkajíc pokrokové době vězení za jedinou větu? " "No co by ne. Jen vzpomeňte jak jste na zeď napsal "Brutus" před to moje "Krade". "To je pravda. Podle toho jsme tehdy také dopadli. Jenže to byl starověk...



   "No vono když se to tak vezme, tak už jen jmenovat se Kraft říká o problém." "O problém? No sakrblé!" "Ano, problém, pane." Stačí abyste se jen nevhodně narodil, a už je to přitěžující okolnost. "Dějepisně vzdělaný lingvista hned doplní durch Freunde, a malér je na světě" "Aha. A to ti dnešní mladí jsou tak vzdělaní?" "Jistěže. Ti jsou daleko vzdělanější než dřív byli staří vzdělaní. "Tak moc že jsou vzdělaní?" "No ovšem. Například už včera věděli jaký dnes vynesou rozsudek. A to ještě nezačalo soudní jednání!" Neříkejte pane, vždyť máme principy, svobodu, demokracii, lidská práva.." "A to máte odkud, pane? " "Odkud bych to měl mít? Z novin, rozhlasu, televize." "Aha, to je pravda. Tam nelžou. To není jako kdysi." "To je pravda....Jenže když se o tom bavíme, co je to ta pravda, to je velká otázka. "Vy nevíte co je pravda?" Ale jistěže vím, pane. Například jako odraz poznávaného v mysli poznávajícího subjektu." "No to je úžasné! To jste vymyslel vlastní hlavou?" "Ale kdepak, tím se zabývali už starověcí filosofové." "Starověcí? Tak dávno, že to snad už ani nemůže být pravda? Co je to pravda v naší moderní svobodné, demokratické společnosti? " Vy to nevíte?" "Ani netuším." "Tak já vám to vysvětlím. Pravda v naší moderní svobodné demokratické společnosti je to co se odhlasuje." "To je úžasné!"


   "Ano. A to všechno píšou v novinách. Například. To si ráno koupíte noviny, přečtete, a hned víte co je pravda. A když se Vás někdo zeptá, odpovíte podle toho co jste se dočetl a nebudete mít potíže." "No to je úžasné, pane. Jenže co když v těch dnešních novinách je včerejší pravda, já ji řeknu, a pak někdo si v zítřejších novinách přečte dnešní pravdu, a já s tou včerejší pravdou budu mít potíže." "To máte pravdu pane." Nehledě na to, že byste četl nějaké nevhodné noviny." "Nevhodné?" To je možné?" "Jistě pane. V naší svobodné demokratické společnosti máme zaručenu svobodu tisku." "To se mi ulevilo, já měl starost jaké noviny si vybrat." "Jen nejásejte pane, svoboda tisku neznamená svobodu po tisku. To máte jako se svobodou projevu." "No ano, vzpomínám, tu máme." "No vidíte, s ní je to stejné." "Jak to, jo... aha. No to snad ne?" "Ale ano, pane. V nevhodnou dobu si svobodně přečtete nevhodné noviny, svobodně řeknete nevhodnou pravdu, a... na důchod máte vystaráno. Strava třikrát denně, televize, kulturní program, zdravotní péče, za dobré chování i vycházka. A bez starostí." "To je nějaký domov důchodců?" "Ne, pane. To je vězení."


  "Ach tak…., děkuji, že jste mi to všechno objasnil." "To nic, radši sem už nechoďte, nevíte, kdo všechno nás poslouchá, udělá z toho případ, dostane to na stůl nějakej mladej, kterej už včera věděl co bude zejtra a budete mít potíže a možná i vystaráno tak, že byste nechtěl." "No to máte pravdu pane, žena je na mě hodná, slušně vaří, občas mě i do hospody pustí." To máte recht, kdepak, s pravdou si nezahrávejte. Víte jak dopadl ten co hlásal mluv pravdu, piš pravdu, braň pravdu. Pak skrz to špatně dopadl." "To znám, to byl Palach." "Ale kdepak Palach, Hus to byl. Husa upálili. Palach se upálil sám." "To vzpomínám, jak při tom volal Kto za pravdu horí!" "Ale kdeže, to napsal Kuzmány, Slovák, v devatenáctém století. To je nějaké popletené, raději toho nechme, doba začíná být zlá.“ „To máte pravdu pane, člověk nikdy neví. Tak se mějte.“




„Všichni se mějte. Na shledanou v lepších časech.“

Schumacher                       

Apendix: A co na to právníci? Zase jeden úlet práva....


9 komentářů:

  1. Nevím, kde se reaguje na "vzkazy" VPRAVO NAHOŘE. Tak píšu sem. Že v Astře přiznali chybu.
    Jsem očkovaná její první dávkou, měla jsem šílenou reakci, asi 12 hodin jsem se dusila. Pravděpodobně též asi dílem svojí choroby CHOPN, ale bylo mi na smrt. To jsem nezažila nikdy, a že jsem se svými plícemi seznámená opravdu důvěrně.

    Po očkování jsem dostala legitimaci s datem příští aplikace. Legitimaci jsem nestudovala. Až včera. Je tam pokyn, aby lidi volali a vyprávěli o svých potížích po aplikaci dávky. Tak jsem zavolala.
    Byl z toho půlhodinový rozhovor s pánem mladého hlasu, pán byl velmi empatický a chytrý a velmi ochotný a trpělivý. Snažila jsem se být racionální, nevyprávět bláboly, což se mu zalíbilo až tak (hovor byl natáčený), že se i přesto doznal, že kolikrát má volající takový rozměr, že se to nedá vůbec zaregistrovat. Z celého rozhovoru vyplynulo - NIC pro mě.Co mám dělat,jak se mám chovat, mám jít na druhou dávku? Nevím... Je to dilema - aspoň pro mě - a sem vám to píšu proto, že potřebuju poradit. Nemám kolem sebe soudné osoby, vy jste všichni moudří a máte přehled.
    CO MÁM DĚLAT? Určitě to připomenu praktikovi,až tam půjdu, ale nutně potřebuju znát váš názor.Já sama jsem zatím rozhodnutá Astru nechtít. Druhou takovou ataku na plice bych už asi nevydržela. Je to dobře? Je to špatně?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Schu,omlouvám se ti, že jsem sem vlítla do tvého příspěvku s nepopulárním problémem, ale byla jsem nějak rozhozená okolnostmi. Už jsem se trochu zklidnila, ale je toho všeho na mě nějak moc.Tady v podstatě není rady.Měla jsem si to uvědomit dřív.

      Vymazat
    2. Mohe druhá dávka se odehrála zcela bez následků. Jsem ovšem klient Biontec-Pfizeru. Po té první jsem čtvrtý den měl asi 2 hodiny záchvat podobný srdeční slabosti, byl jsem zrovna venku a domů jsem došel docela oslabený. Ale za dvě hodiny to bylo pryč.
      V úterý jsem měl druhou a poslední dávku, reakce žádná, jenom na rozdíl od té první dávky,místo vpichu bylo tři dny citlivé na omak- to u té první dávky nebylo. Prostě reakce imunity se změnila.
      Astra Zeneca, tu dostala moje manželka, nedělala jí vůbec nic.Na přeočkování jde až v prvním červnovém týdnu. Podle všeho, co na západě o Astře Zenece koluje, je nebezpečí embolie výhradně pro ženy mezi 30 a 50 roky, starším to zatím nikde neublížilo. Je to vlastně spíš typický účinek coviru, ten v té vakcině také v oslabené formě je. Nejspíš určitá šarže nebyla tak přesně oslabená. Myslím, že tam na té vakcině pracují, v červnu bude jistě ještě lepší a bude i na ty nové mutace zabírat.
      Já tam určitě tu svoji dovezu a doprovodím, kdyby se jí mělo udělat špatné, vím, kam ji co nejrychleji dopravit. Ale mě spadl kámen ze srdce, covir už neohrožuje mě, jenom mé okolí.

      Vymazat
  2. O očkování toho vím asi tolik, co o pěstování marihuany.
    Ty reakce asi budou individuální - žena i já jsme dostali Pficer a bylo to naprosto v pohodě.
    Ptal jsem se - očkovat se musí stejnou vakcínou obě dávky, už po první dávce nastává částečná imunita. Možná kdyby ses nechala na den hospitalizovat aby si s tím poradili?
    Prostě NEVÍM.

    (Do toho sloupku vpravo může psát jenom Drak nebo já.)

    OdpovědětVymazat
  3. No díky, Kocoure, to je další rána, nevěděla jsem, že se musí očkovat tím samým sérem, no, má to logiku. Toho jsem se bála.Do nemocnice? Ani náhodou.Ta reakce u mě nastala až po několika dnech. Momentálně je v nemocnici můj zeť, se kterým jsme si naštěstí v čase jeho infikování jenom telefonovali.Bydlí tady v domě, klika, že jsme se nanavštívili.

    OdpovědětVymazat
  4. Na očkování proti coroně budu už expert. Já byl očkován 2. března Biontech-Pfizerem, čtyři dny potom jsem cítil cosi jako tlak na plicích, ale za dvě hodiny to přešlo. Tentýž den jsem si vyjel na asi 5 km tůru na kole. Přesně za týden mám repete, jestli se pak neozvu, tak zdravím z věčných lovišť.
    Manželka dostala v sobotu, t.j. před 5 dny Astru Zenecu, snažil jsem se ji sledovat, ale opravdu nic se nedělo, ani to místo, kde to bylo píchnuto, není znát. Termín na repete má ale až za tři měsíce, do té doby se toho ještě může stát!
    Třeba abdikují ti dederóni z německé vlády, nebo se Evropa zaplaví vakcínou z některé licenční výroby, nic nevíme, vláda neví také nic. To dříve nebývalo, zkrátka ten virus nebyl v pětiletce zaplánovaný, víme, kdy se už nebudou dělat auta na benzin nebo naftu, kdy se už nesmí kopat uhlí, vše ostatní zůstává zahaleno mlhou.
    Ale přežili jsme Hitlera, Gottwalda, přežijeme i Merkelovou. Virus nám ten socialismus zatraceně narušuje, stejně jako čtyři roční období. Dnes třeba sněžilo stejně, jako 1939 v březnu ve stejný den, to jsem byl ještě batole. Tehdy se v tom sněhu a dešti probíjela hrdinná Wehrmacht do naší okleštěné restčechaj.
    Klima neposlouchá, podle předpisu mělo být oteplení! Posledních 82 roků jsou výkyvy, ale na obě strany. V dlouhodobém výhledu sotva měřitelné změny, dřív to potřebovalo staletí a tisíce let, dnes na to tu trpělivost nemáme, daně zvýšíme raději hned! Jenom jestli se klíma těch miliard nějak zalekne? Však si ty peníze už svůj cíl najdou samy, že? My budeme jenom ten zdroj.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A ještě........
      http://www.macekvbotach.cz/ctvrtecni-glosy-18-3-2021/
      kleště....
      4p

      Vymazat
  5. Tak koukám.....
    Už Vám to došlo? "Pravda a Láska" to tu obsadila za souhlasného bečení oveček. Jen s těma popravama je problém, ale jsou daleko horší metody, jako např. zničit napřed psychicky (vyhrožování) a pak ekonomicky (pokuta,sankce).
    OČKOVÁNÍ A OSTATNÍ : moc to nepomáhá (vůbec a kolik dávek?), jen totální separace od společnosti možná u nás v pustém lese.
    4p

    OdpovědětVymazat
  6. Národ je naštvaný, protože je omezený. Ale asi je to tak správně, protože někteří omezenci jsou stále mezi námi. Platí, že od jednoho nahnilého jablka se zkazí celý košík. A jak vídám různé sešlosti bez náhubku, tak tam se to může šířit docela snadno.
    U nás v Ústavu byly tři nákazy - jednou se tancovalo v maskách, ale tanečníci se poněkud dusili tak si asi ty roušky sundávali, a dvakrát, protože si různé soubory uspořádaly soukromé (nepovolené) mecheche po nějaké "akci" - natáčení. Jinak nic. Bylo několik nemocných a desítky lidí v karanténě.
    Takže si myslím (nevím, myslím si to) že kdyby se ta opatření dodržovala striktně už by to všechno klesalo. To, co doporučuje zubař Macek je vlastně další buzerace. Pacoši budou uznávaní jako "koviod negativní", položí se mezi skutečně negativní a pojede to jako na másle. Za čtrnáct dnů se budou všichni divit a dojde na Flégra.

    OdpovědětVymazat

"Pravidla moštárny" jsou stejná jako v Hospůdce. Spammeři a trollové budou bez milosti likvidováni. Hlasatelé jiných (i opačných) názorů než má Kocour však nikoliv.

Jak se podepsat? >> Komentovat jako >> Název/Adresa URL >>Název a vepsat svůj nick nebo jméno. Pak >> Pokračovat a nakonec >> Publikovat. (Počkat, až to Drak nebo Kocour propustí na obrazovku.)