Prohledat tento blog

úterý 20. dubna 2021

Jak se mě pokusili urazit

   O utajování skutečnosti







  Pokud vám někdo lže hloupým, primitivním způsobem, považuje vás tím za hlupáka. Uráží vás. Urazit vás ale může jenom někdo, koho si vážíte, na jehož mínění vám záleží. A to stávající věrchuška není. Takže její poslední pokus o urážku nebyl platný. 


  Byl jsem, přesvědčen, že během požáru  se nemá odvolávat velitel hasičů. Že se mu to spočítá až potom. Moje přesvědčení nějak nebezpečně slábne. Respektive už vymizelo. To, co v současnosti provádí naše vláda je trestuhodné a nejsem si proto jist, že by se mělo čekat do voleb. Ta následující vláda to ale bude mít hodně těžké: Minimální důvěra obyvatelstva, obrovský státní dluh, rozhašené hospodářství i "rozjitřené" mezinárodní vztahy.

   Proč nemá vláda důvěru obyvatelstva? Protože se z lidí snaží udělat idioty. Ano, opravdu ne vše lze uveřejnit. A ledacos je třeba pro "velkou hru" obětovat,  třeba nechat vybombardovat i celé britské město Coventry, aby Německo nemělo podezření, že spojenci prolomili jejich kód. Ale marně uvažuju, proč hrajeme tu hru na špiony v případě Vrbětice. Prý nelze odtajnit některé skutečnosti (staré již téměř sedm let) aby se ruská strana nedovtípila, že o ní víme víc, než si myslí. Podle mě taky špatný předpoklad. 

   Vzhledem k tomu, že "někoho z BIS" napadlo si spojit pasové fotografie, které ruští agenti poslali jako kopie svých pasů, když žádali o vstup do vojenského prostoru s pasovými fotografiemi agentů, kteří se pokusili otrávit přeběhlíka Skripala ve Velké Británii, které kolovaly tehdy volně po internetu již před čtyřmi lety - a nedělo se nic, kromě nedoložené zprávy o dvou pokusech otrávit bulharského obchodníka se zbraněmi Emiliana Gebreva, který je spojován s kauzou Vrbětice je pak tvrzení o "živém případu" poněkud humorné. Je snad možné, že něco začalo prosakovat do médií a aby zabránili úniku něčeho důležitého tak raději spustili ten ohňostroj.

   Začali jsme si tedy s Ruskem vypovídat diplomaty - my 18, oni 20, ale kromě folklóru se stalo jen to, že vláda rozhodla neposlat Rosatomu žádost o data k bezpečnostní prověrce, čímž ho vyřadila "ze slosování"  - nemůže se ucházet o dostavbu JE Dukovany. Tuším, že to Rosatom tak moc nevytrestá, ale my možná ty Dukovany ani nedostavíme. Šachty máme pozavírané, plyn a ropa z Ruska. Navíc jsme podepsali "Green Deal". Ten americký břidličný plyn bude zatraceně drahý - musí se zkapalnit, převézt přes oceán a pak pustit do trubek, které povedou až do Kotlinky. A v neposlední řadě zaplatit Bruselu "uhlíkovou daň", takže nastane větší závislost na Rusku nebo na USA. 

   Takto se rozhodla tato vláda. Co udělá ta příští zatím nevíme. Vzhledem k totálnímu nedostatku skutečných informací se rojí různé alternativní konstrukce. Spousta konstruktů. Má to pro věrchušku jeden pozitivní efekt, za pár dnů už nikdo pořádně nebude vědět, co kdo napsal a o čem to vlastně bylo. Skutečné informace se v tom mumraji prostě ztratí. Tak, jak když chcete zbránit krádeži vzácného diamantu. Nejlépe je ho zamíchat do velkého pytlíku s falešnými diamanty - tam ho nikdo nenajde a jen vy víte, jak ho bezpečně rozeznat. 

   Mám dojem, že jsme jako stát postaveni do role "užitečného idiota", který bude v případě potřeby obětován. Nakonec - máme v tom už docela tradici - Mnichovská zrada. Ano, nakonec nás někdo "zachrání - za cenu dalšího zmenšení naší suverenity. Ostatně - snažit se o příliš velkou suverenitu vzhledem k naší velikostí a geografické poloze je iluzorní.

   Nezbývá, než počkat. Piráti už uvažují o shození vlády, jenže zatím nemají potřebnou podporu ve sněmovně - tam je třeba dvanáct hlasů a t.č. má opozice jen 108. Čili - hledá se dvanáct přeběhlíků.

   Nevím proč, ale stále mě napadá starý britský film s názvem "Myš, která řvala". Jenže s námi je to trochu jiné. Nemáme atomovou bombu. Takže bychom neměli tak nahlas řvát. Rusko si nás ani nevšimne a Západ? Ten nás zašlápne v okamžiku, kdy už nás nebude potřebovat.


Jako obvykle - dodatek. 

Generál Šándor: Čuk a Gek ve Vrběticích?


*/ Coventry má navázanou "družbu" s městem Ostrava.  Už dlouho jsem o té záležitosti nic neslyšel. 


4 komentáře:

  1. Každý normální člověk co jen zahlédl podobný sklad vám na otázku:
    Stojí podle vás za výbuchem ve Vrběticích ruští agenti?
    Řekne:
    Ne (94%, 1 005 Votes)
    Ano (6%, 63 Votes)
    Já to nekomentuji, Jsem za plotem.
    4p

    OdpovědětVymazat
  2. Zdeněk Žíkovecký21. dubna 2021 v 8:07:00 SELČ

    "následující vláda to ale bude mít hodně těžké: Minimální důvěra obyvatelstva, obrovský státní dluh"
    Státní dluh snad někomu vadí?
    Před několika lety jsem zahlédl předvolební billboard. Cože to tam píšou, "Snížíme zadlužení."? Že by některá strana dostala rozum? Ale ne, podíval jsem se pořádně a ve skutečnosti tam stálo: "Snížíme zadlužování.".

    OdpovědětVymazat
  3. Za mě to shrnul Andor Šándor a vhodně to s tou urážkou inteligence doplnil Kocour. Tahle vláda za nic nestojí a šance, že by jí nahradilo něco lepšího, rozumějme něco, co si bude hledět především českých zájmů a ne těch cizích, navíc za trapně nízké „všimné“, je skoro nulová. Spíš je skoro jisté, že to co vzejde z voleb, bude ještě horší, než to, co je tam teď. V tomto ohledu sdílím obavy Klause seniora. Zkrátka není to dobré a nejspíš bude ještě hůř. Šance na zlepšení možná někdy nastane, až budeme sedět se zmrzlými zadnicemi a po tmě, protože bez elktřiny a pak možná konečně bude někdo ochoten jít už konečně provést defenestraci a začít se snažit o nějakou nápravu...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. EKojaterničkusežral22. dubna 2021 v 7:50:00 SELČ

      .....to ještě ne. Ale až jim seberou jaterničku a Březňáka 10 to možná, jen možná......
      4p

      Vymazat

"Pravidla moštárny" jsou stejná jako v Hospůdce. Spammeři a trollové budou bez milosti likvidováni. Hlasatelé jiných (i opačných) názorů než má Kocour však nikoliv.

Jak se podepsat? >> Komentovat jako >> Název/Adresa URL >>Název a vepsat svůj nick nebo jméno. Pak >> Pokračovat a nakonec >> Publikovat. (Počkat, až to Drak nebo Kocour propustí na obrazovku.)