Prohledat tento blog

středa 21. dubna 2021

Vyhlásit válku Rusku!

Budeme-li spor eskalovat, Rusko možná uzavře svůj konzulát v Praze i v Brně. 
Na to nemáme adekvátní odpověď. 


   To je, prosím, jen pokus o smutný sarkastický  vtip. Vtipného na situaci ve skutečnosti nic není. Jsme jen zbrojnoši královi a musíme plnit Jeho příkazy. Nevíme přesně, kdo to je, jen víme, že nemluví ani česky, ani slovensky ba ani rusky. Ale klídek. nikdo nás nebude obsazovat ani bombardovat. Ani humanitárně. A my jadernou zbraň v Moskvě taky nemáme.

   Kotlinka je nedůležitá země jak pro Rusko, tak pro celý Západ. Nemusíme vzpomínat na Mnichovskou zradu. Vzpomeňme jen, jak se postavil Západ k intervenci vojsk Varšavské smlouvy v roce 1968. Já si to pamatuji velmi dobře.

Takže teď je ovšem nejvhodnější doba srazit zpupné Rusy na kolena! 
Stejně jako Napoleon! 
Stejně jako Hitler!

   Rusko je pro USA i Evropu a Čínu čistě z ekonomického pohledu absolutně nezajímavé. Vše z důvodu, že světu nemůže vytvořit konkurenci, chybí vlastní technologie a nejenom vědecké elity Rusko opouštějí. Proto se ani o Rusku ve světě moc nepíše a neinformuje - není moc o čem. 

   A Putin prý taky slábne! Tak ale nevím, proč poslední výzkum veřejného mínění v Kotlince ukázal, že 65 procent obyvatel považuje Rusko za hrozbu a 41 procent dokonce za velikou hrozbu. Průzkum provedený po dvoudenní mediální masáži.

    Musíme si věřit! Někdy se prý stane, že dostatečně rozzuřený ratlík zažene do úzkých i zbabělého  medvěda! Uvidíme ve čtvrtek v poledne, kdy skončí ultimátum dané Rusku zcela novým Kulhánkem, ministrem zahraničí.

==============================

Jako obvykle - dodatek:

Nepodepsaná teorie o Vrbětické kauze. Vypadá docela promyšleně a pravděpodobně. Že by nějaký ruský (proruský) Goebbels? Nebo snad Koudelka zavrtěl hloupým psem?

Dvě otázky: 

Jak to, že z BIS tyhle informace unikly?
Proč premiér i ministr vnitra poslouchají ředitele BIS? On na ně něco ví?

33 komentářů:

  1. Jsem pro přísné sankce. Uvalit embargo na jakékoli obchodní aktivity s Ruskem. Rusko musí poznat naši sílu. Na kolenou bude prosit o obnovení dodávek Plzeňského, Škodovek a sýrů z Madety.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Už se nemůžu dočkat, až budu sedět doma v obýváku u ohýnku na koberci a budu k tomu dlabat taveňák, páč si nebudu moct ohřát jídlo na plynovém či elektrickém vařiči. Plzeňský nepiju, mám ráda černýho Popovickýho kozla, toho mi snad nevezmou. :-) :-(

      Vymazat
    2. Klídek Astro. Řeč se mluví a vode (plyn, nafta) teče. Tyhle mediální bouře jsou jen rapné. Dnes jsem si početl Zacharovovou. Sdělila jen, že takhle se Ruskem nemluví. To celé bych jakožto kocour na sloupku shrnul: Pes, který štěká nekouše.
      Ale: Už teď Westinghouse i Francouzi uvažují, jak vysoko mohou jít s navýšením ceny.

      Vymazat
    3. Kocoure, já vím, že jsou to jen tanečky nad propastí, ale štve mě, že právě v téhle době si lidi vymýšlejí další a další překážky, jak slušně žít.Už jsem toho ve svém dlouhodobém životě zažila dost, nebaví mě blbost všeho druhu. Nikdo se asi nikdy nenaučí, co je to radost ze života.

      Vymazat
    4. Víš Astro, to si člověk musí zažít věci hodné nepěkné, aby si dokázal vážit klidu a míru. Víš to, možná líp než já. Ale já taky.

      Vymazat
    5. Tak Pilsner Urquell nahradí snadno jiná, třeba bavorská nebo polská značka. Místo Škodovky si Rusové mohou koupit téměř stejné auto od VW. Sýry z Madety jsou možná v ČR považovány za něco kvalitního, takových sýrů najdete v bavorských diskontech ale plno.
      Upřímně řečeno, nenahraditelné jsou snad olomócké tvarůžky. Pražskou šunku najdete snad opravdu jenom v nejlepších pražských uzenářstvích, v běžných obchodech je už jenom slisovaný balík odpadků slepený mletým vazivem v plastu a s ochrannou atmosférou, značka "šunka nejvyšší jakosti". Současná generace asi tu skutečnou pražskou šunku už ani nezažila, od 1989 se vzdalujeme vesmírnou rychlostí.
      V Moskvě i v Pítěru si mnohé snadno nahradí, jinde, daloko od Moskvy, zůstane vše při starém.
      Pokud jde o nové reaktory- na co máme ČVUT, Řež, tisíce jaderných odborníků? Snad se vyplatí, dělat nejenom světově unikátní superturbiny, ale i ty reaktorové nádoby ve vlastní firmě?

      Vymazat
    6. Tvarůžky - no nevím, jak jsou v Rusku populární...

      Co týče Řeže - mám tam pár známých, ale už to vymírá, vymírá. To je historie půl století stará. Mám i novější kamarády - chvíli byli v Dukovanech i v Temelíně a taky už jsou v penzi. Prostě živý člověk nevydrží tak dlouho jako utkvělá myšlenka ve společnosti.

      Fixní idea forever...
      Třeba ta oblíbená pohádka o zlatých českých ručičkách. Až na výjimky už ty zlaté ručičky prošly kremační pecí.

      Vymazat
    7. Bude to tak, studoval jsem kdysi v sedmdesátých letech v Německu jadernou chemii, to je dnes už pasé- i funkční a perfektně udržované jaderky se v Německu likvidují, očekává se snad tsunami?
      Náklady na likvidaci jsou téměř vyšší, než na postavení a uložení ve stometrových hloubkách budí v obyvatelstvu i vzdálených obcí hysterii.
      Není proto divu, že studenti jaderné energetiky zkrátka nebudou, když jim to na nic nebude.
      Jadernou fyziku teď intenzivně studují muslimové,to budí ovšem málo dobré pocity, zejména když obohacují izotopy na hodnoty obvyklé v bombách.
      Zlaté české ručičky jsou podobného původu, jako Daliborova hra na housle. Nám v minulosti nic jiného nezbývalo, než si problémy vyřešit sami.
      Nemají-li v obchodě to, co jsem chtěl, koupím něco jiného. To pochopí jenom ten, kdo tu dobu zažil.

      Vymazat
  2. Vakátní hlášení:
    NENÍ CO HLÁSIT.
    4p

    OdpovědětVymazat
  3. Zdeněk Žíkovecký22. dubna 2021 v 7:12:00 SELČ

    "Na to nemáme adekvátní odpověď." Jak to že ne? Naopak tenhle zápas nemůžou Rusové vyhrát, my jim můžeme vyhostit víc diplomatů než oni nám.

    OdpovědětVymazat
  4. Zdeněk Žíkovecký22. dubna 2021 v 7:30:00 SELČ

    "jak se postavil Západ k intervenci vojsk Varšavské smlouvy v roce 1968"
    Ovšem co mohl Západ tenkrát dělat? Nanejvýš nás varovat, pokud je Sověti předem varovali, že pohyb jejich armády není začátek horké fáze třetí světové války, ale jen trestná výprava do vzpurné kolonie. A pokud bychom byli předem varováni, co bychom mohli dělat my? Vzpomínám si, že bylo tenkrát s černým humorem navrhováno jako jediné řešení poslat naši armádu do Bavorska, čímž bychom rozpoutali světovou válku a dosáhli tak "úplného oboustranného vítězství".
    Spíš mi vadí, že Západ v roce 1945 nepřišel na pomoc Pražskému povstání. Nemuseli by ani sami překročit demarkační čáru, stačilo dodat nám zbraně.

    OdpovědětVymazat
  5. Pan prezident si nechal týden na utkání osnovy, aby v neděli dorazil na vozíku do Moskvy už se zcela vyrobeným kobercem zářivých barev.Nepochybuju, že se pokusí vrátit do svých vyjetých kolejí a se zbytkem prognostika v závitech předestře mírovou smlouvu. Aby se vlk nažral!

    OdpovědětVymazat
  6. Nemusíme nikomu lézt nikam. A neměli bychom.

    Ale není rozumné, když si myslíme, že naše štěkání někoho zajímá nebo se ho dokonce zalekne.
    Ten štěkot se rozléhá nanajvýš na našem dvorečku, u sousedů je sotva slyšet.

    OdpovědětVymazat
  7. Vážení pánové, mám jednoduchou otázku, na kterou neznám odpověď.
    Vyslechla jsem prezidentova slova o současné situaci, a protože se v prezidentově výkladu řešil pouze následek a nikoliv jeho příčina - pokládám dotaz zde.
    Proč někdo někdy povolil někomu z Bulharska, aby si u nás, v malé vesničce Vrbětice a v našich krásných lesích uskladnil jakýsi výbušný materiál. Kdyby tam tento nebyl, rostly by tam dál jen houby a byl by klídek.

    Je z toho mezinárodní drámo. Mimochodem, pan prezident dal pěknou čočku moderátorce Tománkové, což džentlmen nedělá. Divím se, a obdivuju ji, že to ustála. To se přihodit mně, za mých produktivích dob v rozhlase, asi by vybuchlo rádio. Jenže jsem zapomněla, že tenkrát se nevysílalo živě. Hlavní správa tiskového dozoru musela dostat předem z pásku přepsaný rozhovor a občas nařídila střihy...Tak jak je to s tím Bulharskem???Kdo to ví?

    OdpovědětVymazat
  8. Ano, tohle by gentleman ani urputné moderátorce dělat neměl. Ale ustála to, klobouček dolů. a druhé straně - měla poslouchat co říká a ne číst připravené otázky z papíru.
    ===
    Aby se ten spletenec kolem výbuchu ve Vrběticích vysvětlil bude to potřebovat čas. Pokud vím - byl to státní muničák, pak se zjistilo, že stát tolik munice nepotřebuje a tak se to začalo pronajímat obchodníkům se zbraněmi, kteří už na bezpečnost tak nehleděli a stát to už tak moc nekontroloval.
    ===
    Sbírám zprávy z netu z té doby a zdá se, že na nás někdo hraje habaďůru - BIS. To nic, jsme nepodstatní, ale oni neinformují ani presidenta, což je průser.
    Tohle bych nazval velezradou.
    ===
    To podstatné ale řekl Zeman na konec: Pokud opozice shodí vládu, nechá president stávající garnituru dovládnout v demisi. Je to jeho právo.
    Pokud seženou 120 hlasů na rozpuštění parlamentu zase mají smůlu. Protože president může (t.j. nemusí) rozpustit parlament.
    Až jim to dojde, možná se začnu k hlavě státu chovat poněkud uctivěji.

    OdpovědětVymazat
  9. Největší ekonomickou sankci ve vztazích s Ruskem, jsme způsobili my, sami sobě a vlastníma rukama a to vyřazením Rosatomu z tendru o Dukovany. To se časem může projevit asi i projeví zdražením lektřiny a v horším případě i jejím nedostatkem. Rusové, možná zaskočení naší sebedestruktivně-aktivní debilitou možná necítí potřebu ještě víc zhoršovat situaci vyostřebou z naší srany. Když budou chtít, tu situaci zostřit, tak snadno nahradí naše dodávky dodávkami odjinud, což jim bude u zadku a naše firmy to poškodí víc. To, co se tu již delší dobu děje a co se teď vyostřilo, není dobré a není to v našem zájmu.

    OdpovědětVymazat
  10. Progresivističtí levičáci prostě útočí stylem "po nás potopa". Dělají vše pro to, abychom se dostali pod absolutní vliv "Západu", neosocialistického a i jinak posunutého. Snad další vláda bude aspoň rozumnější. To vyřazení Rosatomu asi není definitivní, dá se napravit.
    ALE: Dostat se pod absolutní vliv Ruska je taky špatně. Máme používat rozum a Západ vyvažovat Ruskem a naopak. Jenže to chce politiky s mozkem a ne se stranickou knížkou.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak nějak. Poslední dobou se objevují různě v médiích plamenná slova o „patření“ či „orientaci“ na východ nebo na západ a bere se tak nějak za samozřejmé, že ta západní orientace je lepší či správná. A teď tedy není od věci zkusit si odpovdědět na to, čím vlastně ta západní orientace vlastně lepší je? Se svobodou projevu to jde z kopce čím dál tím rychlejí, viz kupříkladu poslední unijní legislativní iniciativa, snažící se centrálně zavírat huby v členských zemích podle pokynů z Brusele. Dík dotacím jsou tu lepší příležitosti k rozkrádání (privatisaci) veřejných statků. Dodám, že zatím, než ten dotační cirkus, provozovaný na dluh, po zásluze a v křečích zkolabuje. Zatím je tu lepší životní úroveň, než jí zničí ten úžasný boj s uhlíkem zvaný „grean deal“ a přechod na OZE... Nestane-li se zázrak, nic moc dobrého ten západ nečeká už jen kvůli tomuhle. Hloupé a kontraproduktivní unijní postoje a legislativa ohledně geneticky modifikovaných organismů působí zaostávání v genetických oborech na půde Evropy už teď. O časovené bombě v podobě neřešení situce v tzv „no-go“ zónách se raději ani nezmiňuji. Po rozsudku padnuvším nad Chauvinem, odsouzeným na politickou objednávku, se dá říci, že Spokojené státy, označované mimo jiné za kolébku demokracie, už mají za sebou první „politický proces“, ne nepodobný odsouzení Milady Horákové. Zkrátka když se nad tím člověk pořádn zamyslí a sundá si růžové propagandou nasazené brýle, vidí, že ten trend, kam se západ pohybuje a k čemu se propracovává, je dost varovný. „Distanc“ na 10 zápasů pro Koudelku je ve srovnání s touto hrůzou spíš úsměvný, byť je to kvítko ze stejné čertovy zahrádky. A tomuhle se někdo žene v ústrety s nadšením a zpěvem na rtech?

      Vymazat
  11. Problém je v tom, že my víme, kam se řítíme. Prožili jsme si to. Mladí neví. V padesátých letech to bylo podobné. Mladí komunisté, svazáci, pionýři. Mnozí z nich upřímně věřili - než se přesvědčili. Moc si z toho nepamatuji, ale rodiče a prarodiče vzpomínali.
    Je proti nám kdo není s námi! A ejhle - už to slyšíme znova. Jiná slova, stejný apel.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kdo se neumí z historie poučit, bude poučen tím, co si zažije na vlastní kůži. Za blbost se platí, někdy má někdo kliku a cena je směšná, jindy zaplatí vlastní krví a krví svých blízkých. Jak drahé nebo levné to poučení bude, se dopředu nedá odhadnout. Dá se i odjet ale s rostoucím věkem se rapidně zkracuje počet reálných možností a dík zatracené globalisaci a dlouhodobému rozkolísávání sitace kdejakým hajzlem v kdejakém koutě světa tím víc. Pomalu reálně skoro není kam.

      Vymazat
  12. EKovstupnémdoslkadu26. dubna 2021 v 8:18:00 SELČ

    ......možná to tu už je, ale..............
    https://www.kupredudominulosti.cz/sandor-andor-proc-by-to-rusove-delali-takhle-blbe-neustalym-tlakem-na-rusko-mame-poradne-naslapnuto-ke-konfliktu-prestanme-se-hloupe-nalepkovat-a-zacneme-hledat-pravdu/

    Chcete do munskladu? Nas...!
    4p

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Není zase až tak nemožné, že ty nejhorší obavy pana Šándora jsou na místě.

      Na tomtéž serveru je k poslechu i velice zajímavý a poutavý, byť zároveň s tím i dosti depresivní popis současné společenské situace a atmosféry ve Spokojených státech Jefima Fištejna. Probíhá tam možná jeden ze střetů, jehož výsledek se může a pravděpodobně i projeví celosvětově.

      Vymazat
  13. A zase pojede spousta lidí k mořím.Loni to bylo taky tak a potom se z toho mohli všichni zbláznit. Víceméně jste mi tady odpovídali, že jsem příliš "starostlivá", míněno naivní a trdlo, když jsem se divila, že to povolili. Vsadím se, že se loňsko v následcích bude opakovat a to v daleko větší míře, vzhledem k mutacím viru. Naivně jsem se domnívala, že moře budou zakázaný! Kdepak! No, kdo chce kam...ale jak tomu přijdou lidi,co jsou ukáznění a bez moře se obejdou? Vůbec mě to už nebaví!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. EKosprasenívelkoměsta30. dubna 2021 v 7:10:00 SELČ

      Opakovat?
      Naivní představa o vlivu omezení na chování C-19 nezmění nic na opakování nákazy, bude se opakovat do té doby než „C“ zmutuje jako každý jiný, očkované, neočkované, bez přirozené imunity, bude kosit bez výjimky. Přírodní zákony fungují bez závislosti na přání jednoho poddruhu života ve vesmíru.
      Nás geronty nevyjímaje, věř a víra tvá, to je půl úspěchu! Peníze, moc, duševní bohatství, je jen jiný název pro výmluvu spasení…..
      Jo a pohled z lesa na upocené, upachtěné, ponížené, poskoky hlasatelů té jediné C – pravdy, udýchané, v roušce stojících u pokladen „supermarketů“ je poněkud smutný a zároveň směšný. Dovolená v Chorvatsku na liduprázdné pláži je proti fotbalové lize krása z nebes.
      4p.

      Vymazat
    2. EKo, nikomu nic nezávidím, ale tobě ten les jo! Uměl ses asi narodit.Nebo tvojí rodiče tě uměli zasadit.Ti moji mě zasadili do Prahy, což mi na stará kolena nepřipadá moc fajn. Hlídej si svoje pařezy, až nebude čím topit, bude se krást.

      Vymazat
  14. A ještě dodám - do Indie by měly jezdit zástupy českých milovníků mořských vlnek, tam dopadli nejlíp.
    Za komančů jsme nesměli pomalu ani k sousedům, a teď musíme nutně být všude! Viz dnešní článek na Seznamu.

    OdpovědětVymazat
  15. Udivuje mě, fascinuje, co všechno se dá považovat za "omezování osobní svobody". Táta jen tak tak přežil koncentrák, máma byla totálně nasazená. Byl docela hlad, když bylo náhodou nějaké přilepšení, tak se to oslavovalo.
    O cestování po válce nepadlo ani slovo. Cestovali jen lidé, po které to byla vnitřní nutnost, poznávat cizí kraje a přinášet domů zprávy. F.A. Elstner, Pařízek, Hanzelka a Sigmund ... Cestovat dalo práci. Pak začali cestovat ti bohatí, kteří si to mohli dovolit. S veškerým servisem. Teď cestují všichni. Bylo by to docela fajn, kdyby se těmi cestami poučili. Ale bydlet v hotelu a chodit každý den na pláž můžete kdekoliv, nemusí to být zrovna nějaká exotická destinace.
    Ale hlavně - tohle chtějí skoro všichni. Najednou. Stádo. Už jsem o tom psal.
    Není to základní lidské právo, základní svoboda. Jistě, jít žít jinam je základní svoboda. Ale záleží také na těch "odjinud", jestli mě chtějí. A jestli my chceme ty "odjinud".

    A práva další. Být odborně ostříhán, jít do hospody, do divadla na fotbal.
    Právo tímto počínáním riskovat nejen své zdraví, ale zdraví ostatních?

    Už dvěma generacím chybí nějaká podstatná omezení, se kterými by se museli vyrovnávat. Tak vřeští jak děcko, kterému odepřeli třetí zmrzlinu.

    OdpovědětVymazat
  16. Máš recht, Kocoure. Kázeň tady chybí nejvíc. Muset si něco odepřít, nejen kvůli sobě, ale kvůli ostatním. Co je mi do nich, že. Neznáme se přece. Taková indická mutace sem může přiletět ale taky kdejakým letadlem a to potom bude ródeo.Můj dospělý vnuk mi tuhle řekl - babičko, ty si nedovedeš představit, jak my to teď máme těžký, myslel tím pracovní povinnosti. A já myslela, že mě klepne.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. a nekleplo..........
      15.5 Barcelona EDA, 1-11.7. Split.Práce nečeká!
      je to těžké.
      4p

      Vymazat
    2. No vidíš,EDO, a já myslela, že doma sedíš v lese na pařezu a bafáš z čibuku. Uvidíme, jak se nám vrátíš, jestli vcelku nebo na kusy. Je to těžká práce?

      Vymazat
  17. A nutí někdo někoho jít do hospody nebo do kadeřnictví? Kdo se bojí, ať sedí doma ale ať nenutí ostatní, dělat totéž. Chtělo by to méně ebestřednosti a to na všech stranách.

    Kde si myslíte, že máte šanci se báječně nakazit:

    a) v super-hyper marketu, když vyhlásí akci a i přes omezení počtu osob, která ochranka nechá vstoupit,

    nebo

    b) v malém obchůdku o 100 m2, kam pustí 6 najednou osob maximálně?

    Za a) je jednoznačně správně, ale velcí byly jen kapičku omezeni, zatímco malé necháváme cílenými „opatřeními“ zdechat ve velkém. Je snad nedostatek „otroků“ do montoven?

    Především by to chtělo mít vládu, která bude hájit zájmy občanů před velkými hráči a ne naopak, kdy vláda šikanuje a drtí a tvrdě usmrňuje kohokoliv a cokoliv v zájmu těch hodně velkých a naprosto bezskrupulózních oligo a monopolů.

    Pomalu ale jistě to přestává být k žití.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. S tím lze jen souhlasit, nejhorší je však radostné souhlasné hýkání tzv. ohrožených skupin. Těch skutečně ohrožených, se zničenou nebo poškozenou imunitou, namátkou transplantovaní, těch je pramálo. Nejvíc povykuje jinak zdravá skupina, která se projevuje psychickými, ale i neurologickými symptomy, přiživovaná ve své hysterii mediální žumpou.
      Do další skupiny patří oprávněně ohrožení multimorbidní jedinci u nichž se projevuje přítomnost více chorob získaných geneticky nebo stylem života jedince, často ve vyšším věku, což vede např. k rozladám, sub depresím a depresím. Ty lze tolerantně chápat.
      A pak je tu skupina osob, která tento stav záměrně vyvolává a která z něj bez skrupule těží. Tato skupina mi osobně silně vadí, s tou vedu boj. Zároveň chápu ty, co to nechápou.
      Zařaďte se kam chcete já už Vás mám zařazený.
      Pěkný den a rychlost hoření nad 3500m/sec
      4p.
      ps. přej a bude ti....

      Vymazat
  18. Důležité, z internetu:
    Jedním z nejdůležitějších rozdílů mezi lidmi a zvířaty je to, že zvířata nedovolí, aby se největší idiot stal vůdcem smečky.
    Už chápete?
    4P

    OdpovědětVymazat

"Pravidla moštárny" jsou stejná jako v Hospůdce. Spammeři a trollové budou bez milosti likvidováni. Hlasatelé jiných (i opačných) názorů než má Kocour však nikoliv.

Jak se podepsat? >> Komentovat jako >> Název/Adresa URL >>Název a vepsat svůj nick nebo jméno. Pak >> Pokračovat a nakonec >> Publikovat. (Počkat, až to Drak nebo Kocour propustí na obrazovku.)