Prohledat tento blog

sobota 7. srpna 2021

Kádrováci

 
  Celý život mě někdo kádruje. Kdysi na začátku to byly papírové vlaječky nalepené na oknech při slavných májových dnech. A mnohé jiné. Jsi pionýrem? Proč nejsi svazákem? Na tu "známkou solidarity" prostě přispět musíš, je to dobrovolně povinné. Nejít na provomájový průvod? - to byla téměř profesní sebevražda!


   Pak nastal 68. rok. "Ten člověk nepodepsal Dva tisíce slov!" Proč nechcete vstoupit do KAN? Až do srpna. Pak, po chvíli bezvládí se stalo neslušným o tom mluvit. Následně byl požadován souhlas s "bratrskou pomocí". A znova "Ten člověk podepsal dva tisíce slov!" Jak to, že není členem SSM?! 

   Kdo nosí roušku je ovce a konformista! Nechtít na koncertu určitého zpěváka, který horuje proti jakýmkoliv protikoronavirovým akcím je hnusná diskriminace. "Zvrácená společnost" si vynucuje konformitu!" Tak pravil promotér Aleš Trdlo na Parlamentních listech.

   Je to otázska úhlu pohledu - kdo je vlastně zvrácený. Jestli většinová společnost nebo nositelé osobní svobody. Protože osobní svobodu mohou požadovat gayové, lesby, narkomani, ale třeba i zoofilové, pedofilové nakonec i sadisté. A vrazi. Ona, podle nich  "zvrácená společnost", se nepřeje být ve svém způsobu života nějak šikanovaná, omezována nebo dokonce ohrožována takovými, podle jejího mínění zvrácenými lidmi. K osobní svobodě také patří možnost odmítnout na akci, kterou pořádám člověka, kterého tam nechci mít. 
A přitom jde jenom o peníze. O jeho peníze.

  Označovat si lidi s jiným názorem je asi neodstranitelná věc. Diskriminace čili rozlišování. Někdo to dělá podle sexuálních preferencí, někdo to vnímá rasově, jiný zase podle světonázorového přesvědčení nebo dokonce podle postoje k zdravotním problémům.
Je to stejné, jako když stádo krav odmítá  albína. Je prostě "jiný". Obecně se dá říct, že svoboda jednotlivce končí tam, kde začíná svoboda jiných jednotlivců - společnosti. Nikdo nenutí (zatím) aby se někdo nechal očkovat. Je to na něm. 

   Že nepožívá stejných výhod jako ti očkovaní (testovaní nebo s rouškami) je pochopitelné - většina se snaží chránit před zbytečným rizikem. Člověk bez řidičského oprávnění nesmí řídit auto. Člověk bez zdravotního průkazu nesmí pracovat ve stravování. Lékař bez patřičné atestace nesmí nejen operovat, ale ani předepisovat léky. A nakonec - člověk bez platné vstupenky nebude vpuštěn na koncert. Bez kalhot do restauravce,  žena bez šátku na hlavě do pravoslavného chrámu nebo, v muslimských zemích ani na ulici. 

   Takže ano, je to nová diskriminace, ale většina to tak chce. A právě proto tam končí svoboda jednolivce. Společnost nikomu nepřikazuje nosit kalhoty. Jenom se bez nich nesmí objevit na veřejnosti.  Nikdo se nemusí nechat očkovat ani testovat. Ale bez toho nebude mít umožněný vstup do určitých prostor nebo doknce zemí. Ať si různí Trdlové píšou kdekoliv cokoliv. 

   V Kotlince je k dnešnímu dni kompletně naočkováno přes pět milionů lidí, částečně pět a půl. Což odpírače zdvihá ze židlí a začínají horlivě nálepkovat, kádrovat. Nechal ses naočkovat, nosíš roušku, jsi hloupá ovce. Vlastně téměř komunista!

   Tu jejich nervozitu chápu, - stávají se menšinou. A jak je poslední dobou zvykem, vyžadují priivilegia, výhody. Stejně jako Romové, LGBT, svobodné matky atd. Čekám, kdy začnou privilegia požadovat i jiné menšiny. Třeba holohlaví.

   Společnost se prostě skládá z různých mešin. Budou-li mít nějaká privilegia všechny menšiny, budeme mít nějaká privilegia všichni a tak vlastně zaniknou. Vznikne rovnostářská společnost, kultura.                                                                                                                                                                                                 Neočkovaní a odpírači jakýchkoliv opatření začínají být v menšině a ta se bude ještě zmenšovat, protože hodně z těch, kteří ještě před nedávnem hrdě odmítali "být ovcemi" si uvědomí, že je pohodlnější a méně pracné se nechat naočkovat a s vaxinačním certifikátem si chodit kdykoliv kamkoliv až do doby, než epidemie skutečně pomine. Než přijde něco zcela jiného. 

   Jejich nervozita se zvyšuje a nálepkují / kádrují jako zběsilí. Ale i to časem pomine a budeme se vzájemně kádrovat či nálepkovat kvůli něčemu zcela jinému. Netroufám si odhadnout kvůli čemu. Jako nadějní kandidái se jeví sexuální menšiny nebo "oteplování planety". Případně problémy rasy. Cokoliv. Kádrování je věčné. Stejně jako blbost lidská.




Proč zrovna ovce? Proč ne mravenci nebo včely?


P.S.:   Každá akce způsobuje reakci. Budou-li ti, kteří se se stávající situaci neumí smířit, kterým sáhla na příjmy příliš ozývat, protestovat, demonstrovat a vůbec dělat rozruch, nakonec někoho napadne slovo segregace. Pak už mít důvod budou.

11 komentářů:

  1. Původní Češi, asi tak před 1953 zde žijící, byli všichni očkovaní, jako dítě. To se samozřejmě provozovalo i za komunistů, pracovní síly nebylo nikdy nazbyt. Nikdo se toho díťete neptal i rodiče neměli do toho co mluvit.
    To už alespoň ten křest nebo obřezání se provozovalo na přání rodičů, dítě také nemělo do toho co mluvit (na štěstí se tak dělo ve veku, kdy ditě jenom kvílí).
    Na druhé straně, mnohé rozšířené nemoci tak vymizely- TBC, spála, neštovice, tyfus.
    Máme kocoura, ten musel také něco vydržet: kdo chce mít pro zvíře cestovní pas, musí s ním ke zvěrolékaři a tam dostane sbírku vakcín a odčervovací tabletku. Jinak to zvíře nesmí přes hranici a to je podle mně správné.
    U lidí je těch nebezpečí více- nejenom infekce, ale i různé ideologie a kultury z nich mohou udělat problém. Proto potřebuje kdokoliv ještě neznámý, kdo chce přes hranice, vizum, což je potvrzení, že nebyl shledán nebezpečným. Do bytu si přece také nepustíte kdejakého hejhulu z ulice.
    O místní obyvatele se stará obec a ta také musí dbát na bezpečnost většiny. Problémoví obyvatelé musí být drženi mimo ty ostatní, které by ohrozili. Že se to nedaří, víme ze statistiky nakažených- vždy tam, kde se tihle outcasti objevují, ukáže se pár dní potom ta nákaza Politicky nežádoucí je ovšem, blíže ty problémáky definovat. Vědomě roznášet nákazu, bránit se očkování, to by měl být společensky nebezpečný čin, společnost se zde musí bránit.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. EKoporučíměvětru..9. srpna 2021 v 6:40:00 SELČ

      K tomu stačí jen dodat: "Někteří lidé se snaží změnit svět a vytvořit ho k obrazu svému. Něco velmi podobného kdysi zamýšleli a dělávali komunisti."
      4p

      Vymazat
    2. A píchneme do mreveniště Klausem...
      Vím, že zásadně rozlišujete mezi covidem a covidismem.

      O to právě jde. A stále málo lidí to stále dostatečně chápe. Covid je nesporně nemoc a z mého pohledu o ní mohu debatovat nanejvýš, nakolik je či není vážná nebo nebezpečná. A vím toho o tom už opravdu dost, abych mohl tvrdit, že nebezpečí covidu je nesmírně zveličováno. Je dnes už přece jasné, že je to prostě jen jedna z nemocí, které se lidé nemají extrémně bát. Ostatně potvrzuje to i moje osobní zkušenost – člověka z takzvané ohrožené skupiny. Tu nemoc jsem prodělal a proběhla řekněme jako běžná lehká chřipka.

      A covidismus?

      Ano, to je skutečně velmi nebezpečná nemoc. Je to metoda, která covid uchopila jako příležitost, jak zase z jiné strany ohrozit základní stavební kameny moderní západní společnosti. Na prvním místě svobodu, ale ne jen jako politickou kategorii. Třeba i svobodu pohybu, svobodu jednat podle vlastního uvážení v každodenních situacích. Covidismus je nemoc společnosti. A společnost jí onemocněla, protože se nechala zblbnout covidistickými aktivisty, jako jsou pánové Smejkal, Maďar, Kubek a mnozí další. Covid může v extrémním případě ohrozit jednotlivce. Covidismus ohrožuje všechny.
      4p

      Vymazat
  2. EKokolaboracisfalešnoubezpečností9. srpna 2021 v 6:22:00 SELČ

    Oč jde,o kolaboraci s falešnou bezpečností.
    No ANO !....protože hodně z těch, kteří ještě před nedávnem hrdě odmítali "být ovcemi" si uvědomí, že je pohodlnější a méně pracné se nechat "dle potřeby" a s "kolaboračním" certifikátem si chodit kdykoliv kamkoliv až do doby, než "dle potřeby" skutečně pomine. Než přijde něco zcela jiného. ....No ANO. Třeba s čertem, co jiného.
    Čurda s Gerikem (https://www.konzervativninoviny.cz/nasi-antihrdinove-ocima-eduarda-stehlika-viliam-gerik/) je pohodlná cesta do segregace s výmluvou předběžné opatrnosti ochrany společnosti.
    Fuj.

    OdpovědětVymazat
  3. Hurá, už mám nový počítač! S obrovským přičiněním Draka se včera dostavilo blaho a můžu zase mlátit do klábosnice o 106.Tedy až na to, že mám ypsilon a zet obráceně a musím to pořád opravovat. yvzk - Zvyḱ je železná košile. Takže dokud se to nepodaří napravit, můžu dost špatně psát delší texty a tak se nějak projevím až indy. Tedy jen do luftu posílám poydravz!

    Astra

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Astro, oprav si to jak libo..........já mám rád obrázkové návody https://znakynaklavesnici.cz/prepnuti-na-anglickou-klavesnici/
      4p

      Vymazat
    2. Přepínala jsem, nic se nezměnilo.Musím zavolat Draka...

      Vymazat
    3. Už je to všechno spravený a mydlím tady odpovědi na mejly. Vyhlašuju svoje co nejvřelejší díky Stelle, Drakovi a Kocourovi- nebýt jich - a hlavně Draka - všechno by bylo na draka!
      Je úžasně povzbuzující, když člověk cítí soudržnost a přátelství. Hurá!!!!!

      Vymazat
  4. Všechno pochází od tebe, Astro.
    St.

    OdpovědětVymazat
  5. Privilegia... očkovaným jsou plošně přiznávána privilegia aniž jsou testování na hladinu protilátek. Pro jistotu...

    OdpovědětVymazat
  6. ...hodně z těch, kteří ještě před nedávnem hrdě odmítali "být ovcemi" si uvědomí, že je pohodlnější a méně pracné se nechat očipovat a s čipem pod kůží...
    New brave world...

    OdpovědětVymazat

"Pravidla moštárny" jsou stejná jako v Hospůdce. Spammeři a trollové budou bez milosti likvidováni. Hlasatelé jiných (i opačných) názorů než má Kocour však nikoliv.

Jak se podepsat? >> Komentovat jako >> Název/Adresa URL >>Název a vepsat svůj nick nebo jméno. Pak >> Pokračovat a nakonec >> Publikovat. (Počkat, až to Drak nebo Kocour propustí na obrazovku.)