Prohledat tento blog

úterý 2. listopadu 2021

P jako pandemie, P jako Pinochet

„Medicínsky chápu, že v určité fázi je potřeba si vybrat mezi dvěma zly,“ dodal ovšem a vysvětlil: „Jedno je, že nízkou proočkovaností poškodím pacienta, který se přitom chránit chce. Druhé zlo je někomu něco nařídit proti jeho vůli, někam ho tlačit.“ řekl presumptivní ministr zdravotnictví a dodal „Vyhazovat někoho z práce proto, že není naočkovaný, je jednak nerealizovatelné, jednak strašně daleko od toho, kde já mám hranici,“ uvedl Válek.
   Lidé vedou vášnivé debaty o tom, zda mají v restauracích předkládat doklad o očkování nebo čerstvý test potvrzující bezinfekčnost. Jedněm stoupá tlak ve chvíli, kdy po nich restauratéři chtějí důkaz o očkování, druzí jsou roztrpčeni z toho, že po nich v restauraci nikdo důkaz o očkování nechce. A v diskusích na netu si obě skupiny vzájemně uštědřují ránu za ranou. Nadávají si, nenávidí se, ačkoliv se neznají a vystupují pod smyšlenýni jmény.  

Jak z té šlachtace vyváznout bez totálního znechucení? Přestat se koukat na televizi, poslouchat rozhlas a surfovat na netu? Do dokonalosti to dotáhnout asi nelze. 

   "Anivaxeři" jsou v boji za svou věc bezesporu aktivnější. Na Slovensku to leckde vypadá takto nebo takto.  Nikde jsem ale zatím nezaregistroval nějakou akci "vaxerů" proti antivaxerům. Asi jsou to jiné povahy. Ne, že by se v tramvaji či obchodě nenaskytl nějaký rozčilený stařík nebo stařenka, kteří vytknou svým nezarouškovaným spoluobčanům jejich přestupek. Ale je to spíše proto, že jim závidí "mládí a krásu" a nenošení roušky je jenom záminka. A někteří "nenosiči" na to evidentně čekají, aby se mohli pohádat. Jsou to vždy fysiognomicky podobné typy. Jiné u žen, jiné u mužů. Potížisti od pohledu.

   Nehodlám tohle "řešit", na tohle je tu příliš mnoho odborníků a někteří jsou i skuteční odborníci. Jenom mě dost fascinuje ta "vzpurná česká povaha". (Ono je těch "odpíračů jistý počet všude kolem. Ba i za mořem. Nebo v Rusku.) Místo, aby šli cestou nejmenšího odporu, kterou si vybere každý živý tvor, tak shánějí argumenty, stavějí se na odpor státní moci a to všechno hodně nahlas. Prostě "naši furianti". S veřejnou podporou právníků, kteří mají "svůj" výklad jakéhokoliv zákonu a jsou ochotni za ně jít do boje s jinými právníky, kteří zase obhajují stát. No - je to jejich živnost a taková reklama je téměř zdarma. Do toho jsou všude připouštěny do veřejného mediálního prostoru "mluvící hlavy", které s přibližnou odborností, nebo zcela bez ní, vykládají své názory, které se "liší" od oficiálních i od názorů jiných "mluvících hlav". To je aktuální status.

   Ten "statečný boj" našich i cizích furiantů mě fascinuje. Ne, že by naše i slovenská  věrchuška byla nějak moudrá nebo aspoň čitelná. Zákazy, často nesmyslné, se střídají s jejich odvoláváním - třeba proto, že budou Vánoce nebo volby. A politik přece musí být "oblíbený", jinak nebude zvolen. Jenže ty "skotské střiky" represí a uvolňování jednak unavují a jednak vedou k jakési otupělosti. Rozhodně pak nefungují jakékoliv výzvy, protože "lidé vědí svoje". Jak nás pomocí očkování bude ovládat Bill Gates, Čína, jak budeme vysílat na síti G5 a tak podobně. Bohužel, nejen technická vzdělanost ale i prostý selský rozum sleduje Gaussovu křivku inteligence a "většina" je vlevo od průměru. Vpravo od vrcholu její průběh strmě klesá.

   Pokud budoucí vláda nechce mít občasné pouliční demonstrace a revolty, měla by se pochlapit, změnit pomocí většiny v obou Parlamenutech Ústavu nebo patřičné zákony a zařídit povinné očkování. Zavést cenzuru médií - ne to nadnárodní, která slouží jiným pánům,  ale vnitrostátní.   Antivaxeři by sice vyšli do ulic, začali by podávat všelijaká trestní a jiná oznámení až do Brusele nebo do Haagu, ale pak by se situace uklidnila, doočkovala by se ta menší polovina obyvatelstva a analogicky, jako u jiných pandemnií, by se C-19 postupně vytratila.

   Jenže by by musela nová nastupující  vláda (tedy obě koalice) veřejně přiznat, že to byli právě oni, kteří dosluhující vládě házeli klacky od nohy - a tudíž odpovídají za určitou část těch 300 000 mrtvých. To se ovšem s praděpodobností hraničící s jistotou nestane.

   Může ovšem nastat jiná budoucnost. Epidemie bude přes dílčí pročkování růst (exponenciálně, tak jak to epidemie prostě dělají) a na Vánoce bude na ulicích prázdno, "protože lockdown".  Vláda dostane "kartáč" a někdo se pokusí, možná úspěšně, vyvolat předčasné volby. A v nich vyhraje "pán s knírkem". Podobným způsobem, jakým se dostal k moci Lenin nebo Hitler, Mussolini, Franco nebo Pinochet. 

   Lidé si prostě zvolí raději vládu pevné ruky a přestanu toužit po nějakých "osobních svobodách".

   Osobní svoboda je takový šperk, který se nosí v době blahobytu. Je k ničemu, když je třeba dát věci do pořádku, námořnicky řečeno, když musí "všichni k pumpám".

   Ona ta "osobní svoboda" je často nerozlišitelná od "osobní zvůle" - to když si jedinec uzurpuje svá práva na úkor ostatních. Neočkovat se, netestovat se a přesto chodit "mezi lidi" je vlastně případ křupanského sobectví. Je to stejné, jako jezdit opilý nebo zdrogovaný autem. Pokud by takový člověk jezdil po liduprázdných silnicích, byla by to zajisté zcela jeho věc. Mohl by "zrušit auto" nebo by se zabil sám, případně ty, kteří s ním do toho auta sedli přesto, že o jeho stavu věděli. Jenže na silnicích jsou i iní lidé, kteří dodržují pravidla, jsou střízliví a jenom chtějí dojet odněkud někam. A zdrogovaný blb je klidně vezme sebou na druhý břeh, kam se ještě zdaleka nechystali. 

   Je-li vyznavačů osobní svobody více než malé množství, nastává anarchie, po které obvykle přijde diktátor. Ten musí dát zemi aspoň trochu do pořádku, nastartovat rozvalené hospodářství, uspořádat snesitenné vztahy se sousedy a obchodními partnery, zavést právo a pořádek. Až se to povede, (pokud se to povede, případů z historie je málo) může po čase lid začít volat po větších osobních svobodách a právech. Ale - opatrně. Za rohem číhá jednak boj antagonistických skupin, kterých je v každé zemi dost a dost a které zatím mlčely ze strachu, jednak návrat anarchie - pokud je těch skupin hodně. 

Obé zemi vrátí na krušný začátek.




 

42 komentářů:

  1. Tak jsem si myslel, že vaxeři si nestěžují na antivaxery. Nic není zcela jednoznačné - i takoví se najdou:
    https://www.parlamentnilisty.cz/arena/nazory-a-petice/Zdenek-Joukl-Seniori-zahnani-do-kouta-682252

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Musím se chechtat - včera jsem poprvé navštívila hospodu, jak jsem psala, a že by po mně někdo chtěl očkovací průkaz? Ani náhodou. Celá ta poblázněná situace nakonec dopadne tak, že každému bude všechno fuk. Anarchie funguje samospádem.

      Vymazat
    2. EKoceněníDemenceroku4. listopadu 2021 v 6:13:00 SEČ

      ..co všechno se dá s demencí vyhrát? Dokonce i "Senior roku 2013 atd."
      4p

      Vymazat
  2. Nesouhlaím tak docela.
    Pokud se rozeběhnou těžké stavy (koronáč nějak zmutuje) a bude to třískat kolem, lidí, nakonec dostanou strach ze snmrti (asi 3% populace jsou "kamikadze" a strach mít nebudou) a nastane hysterie, nikoliv anarchie. I když jedno nevylučuje druhé. Viz situace na jaře loňského roku.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, máš recht, Kocoure. Hysterie je lepší. Ale zanechme katastrofy stranou, já po té svojí včerejší se dívám na svět úplně jinak, nastavuju v sobě rozhodnutí - žij dobře, chovej se správně k ostatním a starej se o to, aby sis ten zbytek, co tady ještě máš určený, prožila krásně. To je moje sobecký krédo!

      Astra

      Vymazat
    2. EKoohýbačíchhřbetu3. listopadu 2021 v 13:01:00 SEČ

      Astro Anonymní, buď fit, nenech se zahnat do kouta, ani prezident Interpolu v letech 1940–1942 to nedokázal úplně, nepřebírej odpovědnost za ty čurdy a geriky (to není hrubka, to je "ZNAK" osobnosti) a jak píšeš , ŽIJ KRÁSNĚ ! Dýchej volně.
      4P

      Vymazat
    3. Jsi velmi laskav, EKo. V Praze se volně dýchat moc nedá, ale já vím,jak to myslíš. Tobě se to nadechuje pod borovicema. Přeju ti to ovšem! Jdu funět do peřiny a nechám si zdát něco moc krásnýho! Včerejší hororový nemocniční dobrodrůžo jsem dneska zapila několika dorty, páč nejsem alkoholka.

      A

      Vymazat
    4. A.
      Za a)borovice ve hvozdech nerostou.
      B)žít se nám teprve bude až s Ministerstvem pro MRD (míst. rozvoj a digitali...):(

      Vymazat
    5. EKošpatnémvládnutí4. listopadu 2021 v 7:09:00 SEČ

      Vzdělaným a informovaným se špatně vládne z autoritativní pozice. Viz Forbes, Wionews a CNN.
      4p

      Vymazat
    6. EKO - Ó - nemůžu tušit, že máš nad hlavou hvozdy - apropos, co to je? Smíšený lesy?Borovici jsem použila proto, že je moje nejoblíbenější a krásně takový les v letním poledni voní. A nejen v letním poledni.

      A jinak, neustálý rozčilování na téma cizích blbostí už mi leze na nervy, není to zdravý rozčilovat se nad věcí, kterou jako samostatná jednotka nezměním.Vytyčila jsem si svoje priority a v tom jedu. Život je krátkej, tedy ten můj.Pokud nevstanou noví bojovníci - nic se nezmění. Já už se na všechno dívám z nadhledu - z bidýlka divadla Osud

      Vymazat
  3. JO, a než začnete hrozit a zatracovat, lidé ČTĚTE:
    https://sichtarova.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=778234
    4p

    OdpovědětVymazat
  4. V článku se mimo jiné píše:
    "Autoři tohoto textu pouze odmítají frenetická řešení ode zdi ke zdi, jako vysazovat a poté kácet kleč, nebo nutit lidem očkování, kterému lidé na základě celkem racionálních argumentů."
    Proti tomu se nedá celem nic namítat. On si to pánbůh nakonec nějak přebere. Jenže zase narazím na stejný fakt: Neočkuji se jen sám pri sebe. Pokud se neočkuji a netestuji, nemohu chodit mezi lidi protože jsem potenciální nemocný. Ne jednoznačně, ale je tu mnohem vysší možnost, že jsem roznašeč. A tak se mezi lidmi z prosté lidské slušnosti budu vyskytovcat co nejméně a s rouškou. (Nic moc, ale něco pomůže) a nebudu pořvávat na netu, v tisku nebo dokonce na náměstích. Se zmatečnými, politicky motivovanými příkazy vlády v tomhle případě nijak nepočítám. Tady souhlas s paní "Š". Jenže: Ona ta osobní svoboda se až příliš často kryje s pojmem "osobní egoismus" - sobectví.

    Sebedelší články o kleči jako příkladu jsou vždy zkratitelné na několik málo vět.
    Já bych proti tomu postavím citát z Bible: "Nečiň jiným, co nechceš aby oni tobě činili!"

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. 'Já bych proti tomu postavím citát z Bible: "Nečiň jiným, co nechceš aby oni tobě činili!"'
      A jak toto heslo souvisí s očkováním a rouškami? Těm neočkovaným nebo neorouškovaným přece nevadí kontakt s jinými neočkovanými a neorouškovanými.

      Vymazat
    2. To nevím, tady (já) nerozlišuji. Ale vím, že nenávist plodí nenávist a rozum přestává fungovat. Co se třeba děje, tuším, v Piešťanoch...
      https://www.seznamzpravy.cz/clanek/tohle-nebudeme-trpet-slovenska-policie-zasahla-proti-antivaxerum-179670

      Vymazat
  5. Na snaze omezit kleč ze 70 % na 40 % nevidím nic odezdikezdistického. (Ono obecně jak je čehokoli nad 50%, tak to často vede k problémům.)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ANO, bohatých je také málo, proto to je třeba glajchšaltovat, čti jednostranně obv. násilně usměrňovat, usměrnit k strohé jednotě TEČKY.
      4P

      Vymazat
  6. Pánové, zajímá vás ještě něco jiného než pláč nad "glajchšaltováním"? [;>))

    OdpovědětVymazat
  7. Život,cojiného. O tom, jak se nemoc šíří mezi očkovanými bez jakéhokoliv omezení si cvrlikají vrabci na střeše, ale sůdruh ministěr v souladu s metodikou budoucí vlády ještě stále mluví o tom, že je zapotřebí omezovat neočkované a neomezovat očkované. A tak se na velkých akcích musejí neočkovaní prokazovat PCR testem a očkovaní tam budou běhat i kdyby byli stokrát infekční. Zároveň je očkovaným v podstatě zakázáno chodit do karantény, je jim v podstatě zakázáno se testovat a chodí do práce i když mají doma uznaného infekčního člena rodiny. Tak snadné to je.

    A za tohle Babiš může. Je to stejná chyba jako když se loni spoléhal na málo funkční chytrou karanténu. Letos se spoléhal na málo funkční očkování. V obou případech pak dlouho nebyl ochoten uznat realitu za reálnou a když mu to došlo, bylo už pozdě. Loni jsem ho tepal právě za to, že chytrá karanténa je k ničemu. Letos ho tepu za to, že považoval očkování za samospasitelné a přitom už před čtrnácti dny to bylo z vládních dat poznat a poznal to jeden venkovský Vidlák spolu s provinčním matematikem Masterem.

    Tam nahoře v tom proticovidním týmu je jich celá banda. Všichni ti docenti, vědci, imunologové, biologové, virologové a další nejsou ochotní uznat, že Fajzr vyrobil šméčko. Že vakcína situaci málo řeší a spoléhání se na ní naopak situaci dramaticky zhoršuje. A protože už loni vláda řádně rozmělnila odpovědnost, řádně rozdělila a vymezila kompetence, tak tam teď není jediný chlap s gulama, který by vystoupil a řekl, že očkovaní bohatě stačí na to, aby epidemie běžela a i kdybychom nějakým zázrakem stihli všechny naočkovat, tak ještě rychleji vyprchává účinnost těm, co se očkovali na jaře a nikdo neví, jak dlouho ještě v této situaci může epidemie růst.

    Nedělám si iluze, že by to nějaký Válek či Fiala chápali. VIDLÁK
    4P

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Není lepší dát vzkaz na Vidláka přímo než tapetovat?
      Většina návštěvníků umí kliknout na odkaz.

      Vymazat
    2. https://www.vidlakovykydy.cz/clanky/epidemie-ockovanych-v-praxi

      Vymazat
  8. Z netů´´´´´ Chtěl bych jen upozornit všechny přítomné adoranty rovnostářství: Soudruzi - sociálismus, tak jak o něm tajně sníte a milujete vše a všechny toto alespoň maličko připomínající, zkrátka už nikdynky NEBUDE..... Tak se s tím už konečně smiřte, přestaňte tupě adorovat, závidět a nenávidět, snít o zlatých komunistech, pojďte normálně pracovat, rozmýšlet o svých životech, možnostech a sebekriticky se na své počínání v nich podívejte. A radujte se každý den z i z maličkostí, usmivejte se na sebe a třeba se jednou toho Švýcarska naši potomci tady dožijí. Napřed je ale nutné švýcarsky myslet, aby se později dalo také švýcarský žít..Opravdu musí začít každý sám u sebe, i když mu je to sebevíce nepříjemné....
    Vidlak

    OdpovědětVymazat
  9. Vidlák je youtuber. Musí zaujmout. Tak musí plácat něco "méně obvyklého".

    Bylo by lepší dát odkaz, než cizími(?) texty tapetovat, ne?

    OdpovědětVymazat
  10. Krásné slunné ráno, pánové. Koukám,jak pěkně jste si tady vyprali trika. Tapetování taky nemám ráda, protože mě zajímá,co vy na věc a ne co nějakej vidlák, který navíc je odpuzující exteriérem. S ním se nekamarádím, s vámi jo!

    Astra

    OdpovědětVymazat
  11. Ještě k té “plandémii”. Očkovat se bude, bez remcání v okamžiku kdy MZ převezme bez výhrad odpovědnost za účinky vakcín které budou řádně schváleny k použití. “Podepisování “ zřeknutí se nároků pacientem je nejen ponižující ale i nestoudné . Bez ohledu pro jak blahé cíle je vyžadováno . Chytří hloupí hubení tlustý všechno jedno. Třicet procent se stejně nenaočkuje děj se co děj.
    Už mrou i třikrát vopichaní. Žádná tečka ani čtečka nepomůže.
    4p
    C@Ek

    OdpovědětVymazat
  12. SDĚLENÍ:

    PRÁVĚ TEĎ MĚ PŘESTALO BAVIT TÉMA "PANDEMIE A OČKOVÁNÍ".

    PROTO VYHLAŠUJI TOTO TÉMA NA TOMTO BLOKU ZA T A B U.

    BUDE POVAŽOVÁNO ZA TROLLENÍ A MAZÁNO BEZ VYSVĚTLOVÁNÍ.

    OdpovědětVymazat
  13. Děkuju ti, Kocoure. Už jsem myslela, že sem nevlezu!

    OdpovědětVymazat
  14. Heč, já mám něco novýho na hubu.Trestpirátor v barvě nesnesitelně růžový a na něm je černě napsáno snad 100x LOVE LOVE LOVE A jsou tam namalovaný desítky pusinek. Budu neobyčejná, ojedinělá a sladká Pražka. Tahleta nová móda je pro dámy
    velice praktická, není poznat, která je stará a která ještě ne.Kdybych měla náladu, založila bych si na tom perfektní kšeft. Pro každé roční počasí bych vynalezla modely, ruce by mi ženský utrhaly. No, snad na to někdo přijde.Mohla by to být třeba i maska přes celou hubu - to by bylo až bude mrznout velice IN. A na krk by mohla vést i zdobná šálka. Pro pány by bylo sportovní provedení, jen netuším, co by měly nosit sexuální menšiny. :-))))
    Kocoure,už končím s tím blábolem, zatrhnul jsi to správně a dobře!

    Astra

    OdpovědětVymazat
  15. Drahá Energie.
    Předem mého dopisu příjmy srdečný pozdrav z místa kde tě máme dost. Nemůžeme pochopit nářky obyvatel Chytrákova se smlouvou od BE, že mají za tebe platit skutečnou cenu určenou burzou v Lipsku. Vždyť když ses denně prodávala jako přebytečná a proto levná nikdo z nich nenaříkal. Nebudu zdržovat, musíš proudit a my tě rádi uvidíme na displeji své zkoušečky v naši zásuvce. Tvoji cenu známe a na Chytráky se jistě rádi složíme.
    Tvůj zákazník z Blbákova.

    4p
    Podotek:už té soly do ryti začíná být až dost

    OdpovědětVymazat
  16. Jejda, já myslela, že to oslovení Drahá Energie patří mně!No to jsem ale trdlo.

    Chystej si louče, klouče! Materiálu máš kolem sebe dost. Já si jako liška mazaná budu svítit očima a hřát se pod peřinou.Ačkoliv moje nedbalá prozíravost odebírá energii od PRE - Pražská energetika - kde nás bylo pouze 8O tisíc - jsem s jejich službami nadmíru spokojená, posílaj, co maj a nikterak draho. Zatím. Už tam stojí fronty nebožáků, co krachujou.
    Posílám pozdrav do luhů a hájů. Nedělej si zbytečný vrásky. EKoelektrickýadmirále. Stejně bude všechno jinak.
    Astraostrá

    OdpovědětVymazat
  17. ...a je to tu, ČEZ PRODEJ z 1,95 na 3,56.a už Tvoji cenu známe a na zelné Chytráky se jistě rádi složíme.To vše od 1.1.2022 a "pětikopanice" to odnese za chytráky, zelňáky aj StBáky,jen placení zůstane Blbákům, že?
    Tvůj zákazník z Blbákova.
    4p
    pro Anonymní Astru

    OdpovědětVymazat
  18. Každý svého štěstí a tak dále. Já za to NEMŮŽŮŮŮŮŮ, na mě si zlost nevylejvej, já to mám jen náhodou a nikdy jsem s proudem nikterak nekalkulovala, jako někteří lidi, co furt jen koukaj, co by kde klofli za prebendy. V Blbákově bys ty žit nemohl, to nevyprávěj, máš tam zase jiné výhody, o kterých by se nám ve městech dalo jen snít.Zdravím tě s laskavostí sobě vlastní a zůstávám ti nakloněna, i když máš na mě vztek.tAKOVÁ JSEM PROSTĚ JÁ - ASTRA ANONYMNÍ ANDĚLSKÁ ASTRÁLNÍ .....

    OdpovědětVymazat
  19. Pořád mi to neleze z hlavy. Můžu jen konstatovat, že co jste si zvolili, to máte. Teď do budoucna nanovo, páč přijdou lidi neschopnější, ale dobře poučení od těch předchozích vykuků. Jak dobře krást.....Čtu, jak lidi nadávají na Českou spořitelnu, kterou šupáci prodali celkem nenápadně.Já, jako vlastenka, jsem strašlivý roky jejich zákaznicí - byla jsem zklamaná, jak je to možný, že to někdo dovolí udělat. Jde tady všechno od deseti ne k pěti, ale k nule.Pár stovek lidí se bude mít bájně a ten zbyteček si bude pěstovat bramboru za oknem.
    To není naše rodná - to je magorárna střižená sviňárnou.

    Astra nevinná

    OdpovědětVymazat
  20. “Psal jsem to tu už mockrát, naprosto chápu, jak vznikla v DE hysterie proti Židům, koncentráky, WW2. Naprosto chápu, proč si muslimský atentátník myslí, že ho čeká 72 panen. Naprosto chápu, proč dnes někdo chodí do kostela. Lidi jsou nekoneční dementi, schopní uvěřit čemukoliv. Jedno, jestli mají IQ 60 nebo 130, jedno, jestli uklízí záchodky v super-hyper nebo mají úspěšnou firmu.”
    ……taky to chápu , Astro nešetři, žij!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milý EKovýre,co se týká žití, to vím hodně dobře, jak na to, abych prospívala ve všech ohledech. Rozhodně to nebude trvat věčně, to je ale též jasný. Projevuješ pěkně svoji starost, děkuju.

      Astra

      Vymazat
  21. Žádné nabodeníčko zde, Kocoure? Ani se nikdo nevnucuje se psaním? To je docela smutný. Kovid nuda, vládá ještě větší, prezidet taky - jen ten podzim si hraje svou tísíciletou symfonii, to je krása. Každoroční absolutní nádhera.

    Když se podívám ze svého pokojného pokojového okna ven, vidím konečně mezi opadanými větvemi v stoleté lípě skoro na vršku - obrovské hnízdo hřivnáčů. Už snad deset let se sem odněkud ze zimní Itálie vracejí a vyvádějí tady za léto dvakrát svoje hřivnáčata. A všichni se sem vracejí, na jaře každý rok.Letos měli hřivnáči ale pech, jsou tady obrovské straky a ty vykrádají hnízda, aby měly dát co do hladových zobáčků svých dětí. Je to koloběh přírody nemilosrdný. Co se k tomu všemu dá dodat? Zkuste to!


    Anonymní Astra z Tahiti

    OdpovědětVymazat
  22. No nazdar ! Tady se to ani nehne! To je úroveň! To nikdo nemá čas na chvíli se zastavit v běhu? Kam to pořád spěcháte?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Do hrobů´´´´´´´4p

      Vymazat
    2. Hmmmm brrr - to já spíš letím do háje, tam je líp. Jsi morbidní, Ekoucho, to se mi nelíbí.....tak bzzzzz

      Vymazat
  23. A budeme opět lokat daun, což právě mně nevadí, jsem stejně furt doma, ale je to správně, to měli bývalí soudruzi udělat hned. Jenže to je jeden chytřejší než druhej a pak se dohromady diví.
    A nebaví mě, že se tady divím pořád jen já. Není si s kým pokecat. Kde jste? Co děláte, jak se máte?

    Toto bylo poslední hlášení, zmlknu též...co s vámi

    OdpovědětVymazat
  24. Bude článeček, bude. Ještě dvě reklamy a dopíšu ho. Bode o labelmanech.
    A co tak nějaký článeček napsat sama? Aby tu nebylo tak mrtvo..

    OdpovědětVymazat
  25. Já mám teď kolečko kontrol u doktorů - zítra to nejdůležitější - kontrola na onkologii. V pondělí zubařka - pětka vlevo dole je v léčení - poté kontrola oční a na závěr kontrola plicní - CHOPN to nevzdá. Jestli se z toho vzpamatuju a na něco nebo na všechno z toho neodejdu ke svým předkům, snad něco napíšu. O vánocích budu sama doma, už roky to neslavím, nebudu mít snad jako jediná ženská vlastně co dělat. Budu-li zdráva, budu vesela a něco usmolím. Takže momentálně nemám všech pět pohromadě.

    OdpovědětVymazat

"Pravidla moštárny" jsou stejná jako v Hospůdce. Spammeři a trollové budou bez milosti likvidováni. Hlasatelé jiných (i opačných) názorů než má Kocour však nikoliv.

Jak se podepsat? >> Komentovat jako >> Název/Adresa URL >>Název a vepsat svůj nick nebo jméno. Pak >> Pokračovat a nakonec >> Publikovat. (Počkat, až to Drak nebo Kocour propustí na obrazovku.)