Prohledat tento blog

pátek 7. ledna 2022

Poznámky ke komentářům Benjamina Kurase

 
   Benjamina Kurase si velmi vážím. Vzdor svému přesvědčení má své komentáře vyvážené. Nicméně i tak mě občas nepadne jeho myšlenky zestručnit, protože doba nás zahrnuje spoustou informací, komentářů a rozborů všemožných odborníků, takže nakonec nevíte, co vlastně čtete. Jestli je to reakce na zprávu nebo komentář na reakci. Původní, čistá neupravovaná zpráva je to málokdy, skoro nikdy.


   Osobnost Santa Clause se od původního svatého Nikolase alias Mikuláše mění s dobou. V anglosaském světě byl už dávno odsvěcen a sekularizován, letos poznáváme i jeho jiné osobní stránky. Kde začít? V Norsku. Tam v televizní reklamě na norskou poštu Santa láskyplně a něžně líbá osamělého muže, jemuž dává sebe jako vánoční dárek. Odpovídá tak na jeho dopis „Milý Santo, k vánocům chci jen tebe“. Reklamní spot je pojmenován „Když Harry potkal Santu“, podle populárního romantického filmu s Hanksem a Ryanovou. Reklama končí titulkem „V roce 2022 Norsko slaví 50. výročí možnosti milovat, koho chcete“.
 
Santa jakožto reklamní produkt je natolik nepodstatný, že je lhostejné, jaké je rasy, jakého genderu, jaký má kostým. Ba ani sociální původ se nezkoumá. Totéž platí o Dědovi Mrázovi, jeho komunistické kopii nebo sv. Valentýnovi. Cokoliv se stane reklamním produktem je možné předělat, zničit, obrátit proti svému původnímu smyslu. Tenhle aspekt nejistoty je podstatně zajímavější, než ty reklamní postavy samy o sobě. Ježíška jako dítě si zatím nikdo nedovolil zneužít, protože by progresivisté narazili sami na sebe. Obvinění z pedofilie stále hrozí!


 O žalobě na několik světových osobností, podané u mezinárodního trestního soudu ICC v Haagu v souvislosti s vakcínami. Žalující tým žádá Soud, aby zahájil vyšetřování. Jde mimo jiné o tato nařčení, k nimž nabízejí důkazy: Záměrně a podvodně přeháněné počty nakažených covidem, vzhledem k nespolehlivosti testů. Změna diagnózy na covid u nemocí jako chřipka, zápal plic a respirační infekce. Používání vakcín s nedokončenými testy bezpečnosti. Použití nové a pro lidi dosud neschválené vakcínové technologie mRNA, jejíž dlouhodobé následky jsou neznámé. Začlenění nanostruktur hydroxidu grafenu, na jejichž smrtelnou škodlivost ve vakcínách upozornil Dr Andreas Noack, následně zavražděný (jeho vraždu žádá žaloba vyšetřit). Neúčinnost roušek. Cenzura „neoficiálních“ informací. Klamání veřejnosti. Omezování svobod. A další desítky stran konkrétních případů. Zda se jimi bude ICC zabývat, není zdaleka zaručené, britský soud tutéž žalobu zamítl. A sám dr. Yeadon je vláčen médii jako „přední osobnost antivakcínových konspiračních teorií“, která „útočí na vakcíny vylhanými nebo neprokázanými údaji.“

   Tady se jedná spíše o jinou pandemii. Pandemiii nenávisti a přesvědčování zbytku o své jediné pravdě. Žalující strana patrně čeká, že žalovaní vyměknou a začnou nabízet "mimosoudní vyrovnání" - tedy úplatky. 


   V americké armádě údajně probíhá jakási čistka vojáků konzervativních, nepokrokových, či pravicových extrémistů, bílých supremacistů, nacionalistů, či jak se jim všelijak spílá. Co vadí? Účastnit se kampaně proti potratům. Být členem náboženské kongregace, která je proti homosexuálním sňatkům. Být zaujat proti transgenderismu. Navštěvovat konzervativní webstránky a stránky upozorňující na nebezpečí islamizace. Podporovat Donalda Trumpa. Kádrování řídí poradce ministra obrany Lloyd Austin Garrison, který už dřív proslul rčením, že kdo podporuje Trumpa, je rasista.

 Pověst americké armády bude nadále neposkrněná a její bojeschopnost dosti pofiderní. Chápu, že se museli stáhnou z Afghanistanu - talibánci se svým proslaveným vztahem k ženám a homosexuálům se pro USA stali neporazitelnými.



   May Aitchinson, vousatý reportér výšky metr osmdesát, si v několika londýnských obchodních domech vyzkoušel, zda ho pustí do ženských převlékáren, když se prohlásí za ženu. Povedlo se mu to ve čtyřech, včetně slavných Selfidges a Harrods

Co tomu říkají "biologicky korektní" ženy se tam asi nepíše. Co k tomu dodalo  hnutí #metoo? Nic? 
O to přece vůbec nejde. Mee#too přece jde o to vyrazit z bohatších mužů nějaké prachy za jejich těžko prokazatelná provinění před mnoha lety.


   Britská skautská asociace se omluvila za to, že dva roky soudně stíhala pomocnou vedoucí Mayu Forstaterovou za to, že vousatého transgenderového vedoucího Gregora Murrayho (transgenderovou vedoucí Gregorii Murrayovou?) omylem označila zájmenem „on“ místo „oni“, jak si on přál být nazýván, a tím poškodila pověst skautingu. První soud vynesl rozsudek, že „její názory si nezaslouží úctu v demokratické společnosti“. Po odvolání byla obžaloby zproštěna s tím, že „to neudělala schválně s úmyslem uškodit, a že nešířila lži o „nich“ (tedy o něm).

 A tohle tam nechávají vychovávat děti. Ale - pokud se ji  to povede a vzniknou jedinci duševně zmatení jak lesní včely, povede to ke snížení nárůstu populace a takových jedinců přibývat nebude. Pokud bude tak až jich bude  většina, národ vymře. Což je správně. 


   Chile si zvolilo komunistického prezidenta. Jmenuje se Gabriel Boric, je mu 35 let, vyrostl ze studentského radikálního neomarxistického hnutí jako jeden z jeho vůdců, a získal ve volbách 56%. V povolební řeči slíbil, že bude „tvrdě bojovat proti privilegiím menšiny“.

   Kterou menšinu má pan president na mysli? A kde na Gaussově křivce leží bod IQ průměrného Chilana? Ostatně - srovnal bych to s IQ průměrného obyvatele Kotlinky. Možná by se našly nějaké podobnosti.

=======================================================================

   Racionalita neboli rozumnost velí  izolovat se  od webů a blogů, které obsadily "kyselé prdele".
Po delší době čtení totiž s nechutí zjistíte, že vaše duševní Ph už je taky v kyselé polovině stupnice. 
A je tady určitá domněnka (psychiatr Cyril Höschl), že stres, strach a podobné pocity dokáží rozhodit i naši imunitu a stáváme se tak potenciálními příjemci různých nákaz, nejen koronáče. Prostě nastane překyselení organismu, hlavně pak myšlenkových pochodů.  Lidově - když se dlouho pohybujete poblíže hnojiště, začnete sami také zapáchat. 

   Původně "svobodomyslné" weby a blogy  se pozvolna stávají vytrvale negativistickými. A pokud lze věřit adminům,  že do obsahu nezasahují znamená to, že se celý segment internetu a nezanedbatelná část populace stává docela samovolně negativistickým. Některé to směřování schovávají pod kritiku jiných názorů a komentovaných zpráv, nejlépe poměrně hloupých, protože na ty se útočí nejsnáze. Jiné na to jdou přes názor "nezpochybnitelného odborníka" - pochopitelně ze svého tábora. Své bubliny. 

   Takže v zájmu zachování racionality myšlení nezbývá nic jiného, než je přestat číst. Rozhlas si pouštím jen k snídani, jakmile začne dopravní zpravodajství vypínám, neb nejsem šoférem respektive nemám auto. Počasí je podstatně podrobněji na netu. Následná vata v převážně podobě anglofonní hudby mne už také nebaví. Mám svůj archiv, který doplňuji už dlouhá léta a neměl jsem doposud čas si ho poslechnout aspoň z části. Kdybych ho měl poslouchat celý, musel bych se dožít hrubě přes sto roků. 

    Nekomentované, nefiltrované a neupravované zprávy se hledají těžko. Klidně bych si platil přístup na jednoduchý portál, kde by byly pouze textové informace bez toho, co si o nich myslí ten nebo onen. Něco podobného jako banner pod TV obrazem, jeden, maximálně dva řádky textu. Pochopitelně bez reklam!  Pro mou duševní rovnováhu by to bylo myslím docela dobré, nemusel bych dávat tak velký pozor na to, zda je to zpráva nebo komentář. Co místo toho? Knih jsem nakoupil za poslední rok dost na to, abych měl co číst.


   Říká se, že důchodci strádají isolací od společnosti. Pokud to tak chtějí? Ne? A co tedy  proti tomu dělají?

   U mě je to spíše naopak. Pracuji, natáčím, fotím atd.  Ale co se zbývajícím časem? (Není ho zas tak mnoho.) Číst si na netu? Negativní, kyselé páry "nenálady". Už tak pocitově "sedím na sloupku", ale to je příliš málo. Bude třeba se od názorů brblající většiny odvrátit, abych nakonec nezačal také kysele páchnout.  Nekomentovat, hlavně nekomentovat něco jinak, než ti ostatní. Ihned se totiž stáváte podezřelým až nežádoucím. Takže bude lépe se vyvarovat ironických nebo dokonce sarkastických poznámek na názory brblající většiny a nechat je, aby si sborově zazpívali "tesknotu", zavyli jako psi na vesnických dvorcích, když vyjde měsíc. Je jim přitom asi moc dobře, protože jinak by to nedělali.

Takže abych neprudil kyselé prdele, 
budu se raději vyjadřovat mimo jejich rajón. 



Něco málo od verpánku:

   Odpolední dopravní špička. Hustý provoz. Ke křižovatce se řítí hasiči. Sirény, výstražná světla. Prásk! Dvě auta jim nedala přednost. Třetí stačilo včas zastavit ještě na hranici křižovatky. Policisté kontrolují oba řidiče. Střízlivý. Třetí se kolem motá, radí, všechno komentuje. Táhne z něj marjána. Otestují ho, je silně pozitivní. Velké divení, že ti střízliví nezastavili, kdežto on ano. Ptají se ho jak je to možné. "Taky to nechápu," odpoví. Vždyť toho draka musel slyšet a vidět každej!"

 Schumacher

Žádné komentáře:

Okomentovat

"Pravidla moštárny" jsou stejná jako v Hospůdce. Spammeři a trollové budou bez milosti likvidováni. Hlasatelé jiných (i opačných) názorů než má Kocour však nikoliv.

Jak se podepsat? >> Komentovat jako >> Název/Adresa URL >>Název a vepsat svůj nick nebo jméno. Pak >> Pokračovat a nakonec >> Publikovat. (Počkat, až to Drak nebo Kocour propustí na obrazovku.)