Prohledat tento blog

sobota 5. února 2022

Pár poznámek od verpánku

   Omikron, syn Covidův a potomek Delty řádí i v našem Ústavu a tehdy jsou povolávání do zbraně všichni odolní. Ukázalo se že pokročilé mládí před C-19  neochrání. Dva neočkovaní a jeden očkovaný museli zůstat doma v horečkách.      

  Zbyl tam poslední: přestárlý, třikrát přeočkovaný. Takže na tomhle blogu téměř ustal život. Ale je možné čerpat ze ševcovské moudrosti. 

Takže si poslužte!  


 Hrozí nám vyloučení z hlavního proudu evropské integrace? 

(k petici Ano pro Evropu)


  Podařilo se nám získat stenografický záznam z přednášky doc. Aleše Hrozného, Ph.D. :
Otázka je, jestli se do textu petice nevloudila chyba. Tou by se vše vysvětlilo.

   Ze závěrů parlamentní vyšetřovací komise, která byla ustavena aby objasnila to co se nezdařilo čtyřem policejním týmům, posíleným o ministrem vnitra o nadstrážmistra Chromého, totiž, jak nám sdělil její mluvčí Miloslav Odvážný, vyplývá zhruba toto: Telegrafista Bohumil Švankmajer, kterému Zdeněk Svěrák diktoval koncept petice pro pátera Tomáše Halíka, sestavený Jiřím Pehe, byl silně nedoslýchavý, my odborníci říkáme, že trpěl vetchosluchostí. 

 Na tom by nebylo nic až tak zarážejícího, protože dlouholetý klapot telegrafního aparátu na sluchovém aparátu telegrafisty udělá své. Proto také Švankmajer k posílení svého vetchého sluchu používal elektrické naslouchátko. Z Číny. Jak jinak než v kulturně a ekonomicky průmyslové... Evropě. Aha, ano, vyspělé. Jenže právě když mu Zdeněk Svěrák začal diktovat text petice, Švankmajerovi nešťastnou shodou okolností v naslouchátku došly vietnamské baterky. Proto se musel spolehnout na odezírání. To je třeba vysvětlit. Potíž je v tom, že Švankmajer, který si zkazil zrak čtením telegrafní pásky v chabém osvětlení úsporné žárovky, kromě vetchosluchosti trpěl i vetchozrakostí. 

  Jak říkáme my odborníci. Mínus dvacet šest na pravém a plus třicet dva dioptrií na levém oku hovoří za vše. V důsledku toho nerozpoznával dobře některé retné souhlásky, například písmeno "b". Ale i některé další, včetně samohlásek. Tak došlo k nezamýšlenému zkomolení textu, který po doručení všichni uvedení signatáři, jak je u nás zvykem, aniž ho četli, podepsali. Původní text totiž zněl "... z hlavního proudu evropské buzerace". Tím se vše vysvětluje.

Děkuji za pozornost.


======================================================

Jestli někdo chcete vidět skutečně drahá auta, doporučuji v sobotu navštívit Pařížskou ulici, kdy se jejich majitelé sjedou do synagog...

   To dá rozum, že do synagogy autem. Čím jiným. Třeba prší a vědí co udělá voda s kloboukem. A může pořádnej žid předstoupit před Nejvyššího se zkrabaceným kloboukem ?    

   Nemůže. A když neprší, no šli někdy Pařížskou? Viděli ty houfy foglů sedící na větvích a co pouštějí dolů ? No, řeknou, může pořádnej žid předstoupit před Nejvyššího s pokáleným kloboukem ? Nemůže. Pravda, může si na klobouk navléci igelitový pytlík. Může. Jenže viděli se někdy v klobouku s navlečeným pytlíkem, jak hrozně to vypadá ? Akorát lidi by ukazovali. 


   A potřebuje pořádnej žid aby na něj lidi ukazovali ? Nepotřebuje. Tak viděj. Tak mu nezbývá než jezdit autem. A může pořádnej žid parkovat v Pařížské ulici nějakým šajse autem ? Nemůže. Akorát lidi by si na něj ukazovali. A co kdyby ho viděl třeba obchodní partner, co by si pomyslel. Což pak v dnešní nejisté době je možno dovolit si přijít o obchodního partnera ? Není. A vědí, jaká s takovým drahým autem je štrapáce ? 
To že má být důvod k nějaké závisti ? To je důvod leda k politování, pane. Tak to je. 

Abych zdráv byl a i zdráv zůstal.


============================================================

Války vedou bohaté či s bohatstvím spojené vládnoucí "elity"

   Vždy vládnoucí, nikdy poddaní (třebaže nyní nazývaní občané). Nevím, jak by se vyvíjely dějiny jinak, ale domnívám se, že obě světové války, počínaje bolševickou revolucí v Rusku (kdo že podporoval toho plešatého chlápka s bradkou ?) byly neštěstím a možná že i jsou příčinou úpadku evropské civilizace. 

   Abych nebyl nekritický, pokud by se jinak nic nezměnilo, bez programové modernizace po bolševické revoluci a bez režimu tvrdé ruky, který tam byl, by Rusko ve druhé válce, třebaže nevíme jak by se vyvíjely meziválečné vztahy s Německem a s ostatními státy, je tu mnoho proměnných, možná neodolalo. Je otázka, jestli nebýt vítězství bolševismu v Rusku, by se vnitřní a vnější politika Německa utvářela stejně. Domnívám se, že ne, a že i by byl i jiný přístup ostatních mocností k nebolševickému "starosvětsky osvícenému Rusku, které by se neobávaly jeho expanze. 

   Hybateli dějin jsou velké síly, ale jsou klíčové maličkosti, které rozhodují jak a kam se ty síly napnou. Kdyby Lenin za svoji podvratnou činnost skončil na popravišti nebo trvalém vyhnanství na Sibiři, kdyby neměl podporu v zahraničí, kdyby nebyl propašován přes Německo, kdyby Hitlerovi nikdo nepomohl, nebo naopak pomohl jinak, kdyby Gavrilo Princip nezastřelil Ferdinanda, rád bych věděl, jakou záminku k válce by si kdo našel, hlavně Německo a jaký by byl další vývoj, kdyby přístup vítězných velmocí k Německu, především Anglie, nebyl z extrému do extrému, nejprve krvavé zničující reparace a pokoření, následované prolomením Versailleské smlouvy (nebylo to z obavy z bolševického Ruska?), nebýt "černého pátku" 24.10.1929 na NY burze, naopak kdyby byl úspěšný první atentát na Hitlera....

   Takových kdyby bychom našli nekonečně mnoho. Jenže teď je teď a musíme řešit co bude zítra a neutápět se v minulosti. Měli bychom se poučit a držet své "vládnoucí elity" zkrátka. Protože už víme. Jenže jak můžeme, když jsme poddaní, třebaže nám říkají "občané" ? Nikdo mi nenamluví, že nějaký muslimský holič v Íránu, židovský elektrikář v Izraeli, farmář v Oklahomě či dělník u Forda, a tak podobně všude ve světě (ne, Pergille, nezlob, to červené tlačítko opravdu nedostaneš, máš dost jiných hraček), nemají-li vymyté mozky, chtějí válku. 

   Nechtějí. Problém je, že za ně rozhodují jiní, které si více či méně svobodně a "demokraticky" vybrali. Vybrali? Asi tak svobodně a demokraticky jako třeba si tady svobodně a demokraticky můžeme vybrat čím svítit...

Sepsal Schumacher

==========================================================

Jo a v ústavu ustává život všeobecně. Takže mám volno - nehraje se, nezkouší se. A protože do hospod budou moci i neočkovaní, asi po čerstvé zkušenosti z Ústavu zůstanu doma.  Tam je to "Omikrokronfrei"

Abych zdráv byl a zdráv zůstal.

=====================================================

 Závěrečné naučení:  Byl jakýsi spor mezi Vladařem a někým.

   Není důležité o co šlo. Důležité je, že, že onen někdo přišel za Vladařem doprovázen věhlasnými profesory práva s tlustými zákoníky. Vladař trpělivě vyslechl požadavky a k nim se vztahující učená pojednání profesorů, doprovázená hojnými citacemi ze zákoníků. Pak zvolal „Stráže!“ Od té doby Vladaře již nikdo něčím podobným neobtěžoval. 




2 komentáře:

  1. Ekohlavněklídek2550Kč/MWh7. února 2022 v 6:52:00 SEČ

    Při dešifraci a přelkladu z kovidštiny došlo k vázným chbám. Zde předkládám skutečný překlad získaný ze skartovačky Kanceláře Prezidenta Republiky :Jo a u stavu ustává život všeobecně. Takže nemám volno - hraje se, zkouší se co zaměstnavatel vydrží. A protože do hospod budou moci i všichni zdraví, nejen TEČKAŘI, já asi po čerstvé 25.té dávce z Ústavu (OUNZ) zůstanu pro nepodstatné komplikace doma. Tam je to "antivaxerfrei"
    A sám dodávám z jiného zdroje,
    „Kdy v historii lidstva byla strana, která cenzurovala a pokoušela se lidi umlčet nebo je odstranit z veřejného života, na té správné straně?”
    4P

    OdpovědětVymazat
  2. Možná by to byl zajímavý příspěvek, kdybych porozuměl. Nestalo se.

    OdpovědětVymazat

"Pravidla moštárny" jsou stejná jako v Hospůdce. Spammeři a trollové budou bez milosti likvidováni. Hlasatelé jiných (i opačných) názorů než má Kocour však nikoliv.

Jak se podepsat? >> Komentovat jako >> Název/Adresa URL >>Název a vepsat svůj nick nebo jméno. Pak >> Pokračovat a nakonec >> Publikovat. (Počkat, až to Drak nebo Kocour propustí na obrazovku.)