Prohledat tento blog

úterý 8. března 2022

Voloviny

Hej vy, osobo!

 
   Nové oslovení?  Pohlaví v občance totiž prý není nutné. Bylo prý pouze otázkou času, kdy někdo s podobným nesmyslem přijde i u nás. A je to tady! V rámci projednávání legislativy o občanských průkazech navrhl pirátský poslanec Ondřej Profant vypuštění údaje o pohlaví držitele. Důvod? Prý pro lepší ochranu osobních údajů. Podle autora návrhu řada osob neodpovídá běžné představě o mužích a ženách a je třeba ulehčit život trans a nebinárním lidem. Údajně existuje deset druhů pohlaví. Někteří ovšem tvrdí, že jich je přes šedesát. Jak tedy budou policisté, úředníci a další oslovovat konkrétního člověka? Třeba při zadržování jedné nebinární osoby poté, co se pokusila znásilnit jinou nebinární osobu?

   Navrhuji uzákonit oslovování "vole". Je to v našem národě zažité a už se tak oslovují i mladé dámy, což můžeme slyšet v restauracích, ve veřejné dopravě i na ulicích a ve školách.

Vůl je kastrátem a vlastně taky nemá pohlaví, takže by se mohl uznat vyhovujícím oslovením, neboť i v tomto případě nepředjímá pohlaví osloveného!




Podotek: 

   I za minulého režimu se lidé oslovovali "Soudruzi a soudružky!" nebo "Občané a občanky!"
Takže jsme nakonec opravdu pokročili. Chceme zrušit pohlaví. Jenom jestli si to to pohlaví nechá líbit! Jinak je to jenom prázdné gesto. Vzhledem k množství znásilnění myslím, že pohlaví takové nápady neakceptuje.

   Začínám chápat (i když ne s nimi souhlasit)  postoje skalních islamistů. Taky jim bouráme jejich zažitý svět. Takže proč se tak hrozně diví? Kdyby zůstali doma, nikdo by jim ta práva, třeba  šaríja, nebral. My se ale nikam nepřestěhovali, oni, k naší nelibosti ano. A chtějí abychom je nejen akceptovali, ale žili "po jejich". 

3 komentáře:

  1. Dnes se neříká "vůl", ale "transkráva".

    OdpovědětVymazat
  2. Fuj to jsou unapetitlich kreatury.

    OdpovědětVymazat
  3. Moc se mi nechce, ale, Fijalová kráva je pro mne čokoláda, Fijalová slova, těch se nenajíme.
    https://www.youtube.com/watch?v=rzkjp3nL7UY
    ........předtím se "nic nedělalo" a teď se "nedělá nic".....tak to je.
    4p
    připodotek :Sellier & Bellot a.s jede na plné koule.

    OdpovědětVymazat

"Pravidla moštárny" jsou stejná jako v Hospůdce. Spammeři a trollové budou bez milosti likvidováni. Hlasatelé jiných (i opačných) názorů než má Kocour však nikoliv.

Jak se podepsat? >> Komentovat jako >> Název/Adresa URL >>Název a vepsat svůj nick nebo jméno. Pak >> Pokračovat a nakonec >> Publikovat. (Počkat, až to Drak nebo Kocour propustí na obrazovku.)