Prohledat tento blog

neděle 3. dubna 2022

OO SZK - Občasné otázky starého zmateného Kocoura

 
  Dostal se mi na dnes obrazovku záběr v města Buča. Cesta vede z města, údajně směrem, kterým ustupovala ruská armáda. Víc než deset mrtvých civilistů ležících střídavě na obou krajích silnice. jeden i s jízdním kolem. Zbraně nebylo vidět žádné.  Údajně "práce" ruských jednotek. 

Věřím tomu, co jsem viděl.  Nemám jiných zdrojů.

  Je to město Buče, je to z těchto dní a ti mrtví jsou místní civilisté. Jenom  mi vrtá hlavou proč...
Proč vyšli na ulici a proč je ruští vojáci postříleli. Aby, až se do města vrátí měli tak špatnou pověst a tím i mnohem horší pozici u místních? 

Nebo platí "Co Rus, to sadista?"

  Opravdu to nemá jiné vysvětlení? Možná by pomohlo, kdyby TV UA  udělala pár rozhovorů s místními lidmi, kteří přežili. Na lidech se pozná lépe, jestli lžou než na komentujícím ukrajinském hlasu MO - "mimo obraz".


Zdroj: ČTV, převzato z Ukrajinské TV

   Zdá se, že armáda RU tam dostala pořádně "na prdel". Pokud to je ruská technika. Za těch pár dnů už docela silně zrezivěla. A místní občané tam prošlapali mezi vraky viditelné pěšinky.
Že by ruská pomsta? Měli při ústupu ještě čas na pomstu na civilech?

   Pan generál Petr Pavel a pánové Michal Půr, Michal Kubal, Martin Schmarcz či Pavel Šafr mají pro dnešek splněno. Odsouzení Ruska je velmi přesvědčivé, ačkoliv se vsadím, že zprávy mají ze stejného zdroje jako já. Já si ale  ještě mohu klást byť nezodpověditelné otázky. Oni už nemohou. Vybočení z řady se strestá.

A jako obvykle dodatek:

Narazil jsem na popis syrské války z nikoliv amerického pohledu. Jsou tam zajímavé paralely a se současnou válkou o Ukrajinu, o vliv na Ukrajině.

5 komentářů:

  1. Zdeněk Žíkovecký4. dubna 2022 v 8:12:00 SELČ

    Co je na tom divného? Okupant z pudu sebezáchovy střílí po všem co se kolem pohne, protože každý civilista může být partyzánem. Proč nám asi rozstříleli fasádu Národního musea? Cizí voják, který ví, že ho domorodci nenávidí, má pochopitelně nervy v kýblu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak. Když jim Ukrajinci ty tanky rozstříleli, zahynulo jistě dost Rusů. Tak jenom hořeli touhou, pomstít své mrtvé, když nebyli k dispozici vojáci, tak si vylili zlost na civilech, příbuzných těch vojáků.
      Navíc pak museli důstojníci GRU a FSB zajistit likvidaci svědků toho masakru.
      Zřejmě nestačili všechny pohřbít, satelitní snímek z 34. března ukazuje příkop, který Rusové hloubí za kostelem, tam bylo nalezeno předevčírem asi 300 mrtvol. Ty se exhumují a soudní lékaři mají dokumentovat jejich příčinu smrti a zranění. Tolik statistů, kteří by se nechali pohřbít nemá ani Pallywood.
      Rusko má ovšem všechny možnosti, jak ty důkazy zpochybnit. Vzpomínám jenom na Davli, tam se v srpnu 1968 natáčel film "Most v Remagenu". Jako rekvizity tam byly i americké tanky Sherman a džípy, což ruská propaganda nafilmovala s komentářem "USA byly už v Praze".

      Vymazat
  2. Já vám rozumím. Ale není to náhodou z obou stran? (Byl jste někdy na vojně?)
    Krom toho - zjistěte si, jak je to s tou nenávistí civilistů. KOHO vlastně nenávidí ti obyčejní lidé (třeba z Mariupolu) když se odváží vylézt ze sklepa. Jistě, jsou to jenom jedinci. Ale je jich asi spousta. Ale - já tam nebyl a vy asi taky ne. [;>))

    OdpovědětVymazat
  3. Zdeněk Žíkovecký4. dubna 2022 v 10:19:00 SELČ

    Vojna není válka; nanejvýš umožní pochopit zprávy jako "Ruský plukovník se zastřelil, když zjistil, že jeho tanky nemají motory". Základní vojenské pravidlo bylo, že postačí mít dvě funkční sady vybavení. Zatímco probíhala inventura v jednom vozidle, venku se přenášely věci z předcházejícího do následujícího.
    První okupaci nepamatuji, jenom tu druhou, ale vím, koho nenáviděli moji rodiče a prarodiče, když se ukrývali ve sklepě při bombardování. Pochopitelně že nenáviděli okupanty, přestože ty bomby, které je bezprostředně ohrožovaly, byly spojenecké.

    OdpovědětVymazat
  4. EKIngia kwenye punda5. dubna 2022 v 10:17:00 SELČ

    Blb zůstane blb a Ingia kwenye punda, ať to čtete z obou stran. Co se domluvit a rozdat si to ručně. Dojedu.
    Metro nebo Blësk pak napíšou, banda dědků si domluvila rvačku na Olšanských hřbitovech, zasahovala policie ČR, Prahy i rychlá lékařská pomoc, no?
    4p

    OdpovědětVymazat

"Pravidla moštárny" jsou stejná jako v Hospůdce. Spammeři a trollové budou bez milosti likvidováni. Hlasatelé jiných (i opačných) názorů než má Kocour však nikoliv.

Jak se podepsat? >> Komentovat jako >> Název/Adresa URL >>Název a vepsat svůj nick nebo jméno. Pak >> Pokračovat a nakonec >> Publikovat. (Počkat, až to Drak nebo Kocour propustí na obrazovku.)