Prohledat tento blog

pátek 24. února 2023

Peking, únor 2023

   
Wang Wenbin





    Čína už dávno není země, kde kuliové ve slaměných kloboucích pěstují svou hrstičku rýže, aby přežili. Létají do kosmu, mají rozvinuté technologie, jejich armáda stále roste. V roce 2019 činila čínská populace 1,418 miliardy, je největší ze všech zemí na světě. Potřebuje životní prostor. 
Nějak na ni zapomínáme. V našich sdělovacích prostředcích jako by nebyla. Myslím, že je to veliká chyba.


Wang Wenbin: Ke vztahům Číny k RF a USA

   Vztahy mezi Čínou a Ruskem jsou založeny na nesouhlasu, nekonfrontaci a necílení na jakoukoli třetí stranu. Je to faktor přispívající ke světovému míru a stabilitě, což není důvod k obavám. Co je skutečně znepokojivé, je destruktivní role, kterou USA sehrály pro mír a stabilitu ve světě.

   USA jsou válečným štváčem č. 1 na světě. USA nebyly ve válce pouhých 16 let během své více než 240leté historie. USA představovaly asi 80 procent všech ozbrojených konfliktů po druhé světové válce.

  USA jsou také narušitelem suverenity č. 1 a zasahovat do vnitřních záležitostí jiných zemí. Podle zpráv se USA od konce 2. světové války snažily rozvrátit více než 50 zahraničních vlád, hrubě zasahovaly do voleb v nejméně 30 zemích a pokusily se o atentát na více než 50 zahraničních vůdců.

   USA jsou také zdrojem č. 1 antagonismu a blokové konfrontace. NATO pod vedením USA je zodpovědné za války v Afghánistánu, Iráku a Sýrii, které zabily více než 900 000 a vytvořily 37 milionů uprchlíků. Také to udělalo z kontinentu Eurasie méně stabilní místo. Dopad Quad a AUKUS iniciovaných Spojenými státy na bezpečnost a stabilitu v Asii a Tichomoří také vyžaduje ostražitost.

   Dokud bude v USA hegemonismus a agrese stále existovat, zbytek světa jen stěží získá mír, který si zaslouží.



Nemnoho slov, ale jasný postoj.


Kde jsem to jenom narazil na výraz Eurasie a Oceánie? Nebyl to George Orwell?

2 komentáře:

  1. Konečně to někdo řekl. Otevřeně, jasně, bez obalu a vytáček. A že to řekne někdo z Číny, to už je co říci.

    OdpovědětVymazat

"Pravidla moštárny" jsou stejná jako v Hospůdce. Spammeři a trollové budou bez milosti likvidováni. Hlasatelé jiných (i opačných) názorů než má Kocour však nikoliv.

Jak se podepsat? >> Komentovat jako >> Název/Adresa URL >>Název a vepsat svůj nick nebo jméno. Pak >> Pokračovat a nakonec >> Publikovat. (Počkat, až to Drak nebo Kocour propustí na obrazovku.)