Prohledat tento blog

sobota 13. května 2023

MATRIX TODAY

 Jak ovládá necelé procento lidstva ten zbytek

   Klimatičtí fanatici chtějí pro ochranu klimatu zrušit lidské svobody a snížit životní standard až o 75%. Tedy - nám ostatním, 99% populace. Jim, vyvoleným samozřejmě nikoliv. Protože oni musí být ve formě, aby mohli ovládat ten zbytek lidstva. Leč nejsou to jen klimatičtí alarmisté, ale i zbrojaři, kteří potřebují někde ve světě, co nejdále od místa kde žijí, krvavé a táhlé konflikty, které zažehují kdekoliv, kde je nějaká nespokojenost s vládou. A taky farmaceutická lobby. 

   Říká se těm válkám "barevné revoluce". Aby to nebylo tak jednoduše patrné, prosazují "ochranu menšin", to jest jakýchkoliv skupin lidí, kterým se nehodí stávající řád. Agresivní homosexualita, transgender, pedofilie, zoofilie, absurdní rasové požadavky - BLM, náboženské svobody, které požadují od většiny respekt ke svým praktikám a stavějí se proti obvyklým církvím. čím je taková skupina hlasitější, tím větší podpory se jí dostává od médií a od...
Teď jsem se ovšem zarazil.

  Já vlastně nevím, kdo tohle všechno financuje a tím pádem ovládá. Usmíval jsem se, když zesnulý Karel Gott mluvil o nějakých žido-zednářích, skrytých kdesi nahoře, mimo dohled a dosah médií a říkal si, že to přece musí mít nějaké přirozené, logické  vysvětlení. 

   Hledal jsem ho dlouho a čím více jsem se snažil, tím častěji jsem narážel na onu "vyšší moc". Volby jsou v našem světě sice zdánlivě svobodné, ale je dost způsobů, jak přesvědčit voliče, aby volili podle potřeb "deep-state". Korespondenční hlasování, kde se dají falšovat hlasy,  podplacená média, která preferují jednoho z kandidátů na jakoukoliv rozhodující funkci, policie a soudy, které na objednávku dehonestují podle deep-state nevhodného kandidáta atd. Někdy jsou ta obvinění naprosto absurdní, soudy nejsou schopny vynést spravedlivý nebo aspoň uvěřitelný rozsudek - třeba poslední obvinění Donalda Trumpa ze sexuálního harašení před mnoha lety, kdy si najednou  publicistka E. Jean Carrollová vzpomněla, že ji Trump obtěžoval, původně dokonce, že ji znásilnil. Neví sice, kdy to bylo, důkazy žádné nemá, ale na detaily si vzpomíná přesně. A soud rozhodl, že Trump je vinen a že má zaplatit odškodné 5 000 000 dolarů. Pro miliardáře Trumpa to sice není problém, ale dost mu to pokazí renomé - ať už zaplatí a tím nepřímo přizná, že je vinen nebo se odvolá a bude se dlouho soudit vlastně až do začátku volební kampaně. 

   A tak je to se vším. Všude jsou neviditelné hluboké proudy, které ovlivňují tu to, tu ono. Falešný svět, filmové 3D představení. Matrix. A nikde žádný Morpheus, který by vám dal vybrat mezi zdáním a realitou. Pokud se vám podaří zjistit jeden detail, další to negují. Informace nedostupné nebo falešné. Je to pohled do nějakého biologického stroje, břicha Levitana, kterému nerozumíte, kdo ho řídí a jak funguje.

   Tyhle myšlenky napadly už spoustu spisovatelů SF kteří na toto téma napsali spoustu knih, některé z nich velmi dobré. Ale v pochopení současného Matrixu nepomohou. Pro vlastní vrchní vrstvu Marixu platí starořímské "Chléb a hry!" Panem et circenses je latinské úsloví, které charakterizovalo přístup císařů v pozdním úpadkovém období Římské říše, kdy byla za jídlo a hry získávána přízeň prostého lidu, která pak byla  využita k jejich vlastním cílům. 


   Chleba zatím pro naše končiny celkem stačí, je třeba dodat hry.  A to jsou právě ty všechny možné menšiny, sice neškodné., ale lid se zabaví. A je třeba také vyrobilt nějaké strašáky, protože lidi, kteří se něčeho bojí se lépe ovládají. To věděli už staří šamani  primitivních kmenů a proto ústy velkého náčelníka vyhlašovali všelijaká tabu, která, když se nedodržela,  hrozila něčím strašným. Zakázaná místa, slova, potraviny a symboly. Pokud by nepřišla následná katastrofa ihned, měl si být přestupník jistý, že jej kletba dostihne později, kdy to už nebude očekávat.
 
   Na tomhle principu to všechno funguje i dneska. Máme určené hrozby, strašáky, které je třeba porazit, aby nás nezničily. K tomu slouží tabu: Co se nesmí říkat, jaké znaky se nesmí používat, co si nesmíme ani pomyslet. Co se naopak dělat musí, abychom nerozhněvali naše bohy. 

   Musíme proto přinášet oběti. Třeba méně jíst, rozhodně ne maso, méně jezdit autem, netopit, šetřit vodou, proudem, chodit pěšky méně se zabývat činnostmi, které nejsou vhodné - třeba získáváním informací z jiných, než šamanem prověřených zdrojů. Protože i špatnou, nepovolenou myšlenkou můžeš zhřešit. Hlavně nemluvit o těch svých hříšných myšlenkách s jinými členy tlupy. 

   Pomocí soustavy takových a pravidel vlastně žijí členové mnohých konfesí, stran i států. Křesťané, židé, muslimové, budhisté, komunisté, demokraté, klimatičtí alarmisté i příslušníci jiných církví a zřízení. Někdo pravidla dodržuje, protože se bojí, že by věřící kolem nich přišli na to, že jsou vlažní ve víře a provedli by veřejné zostuzení. Jiní zase proto, že je pohodlnější žít podle nějakého mustru než se orientovat v nepřehledném světě Matrixu. A některé ani nenapadne, že svět může vypadat jinak, kdyby vystrčili hlavu ze své bubliny. 

   Horší je, že ty skupiny s neslučitelným , nekompatibilním  "způsobem víry" jsou postavené jedna proti druhé. V podstatě zcela úmyslně, deep-state není jedna osoba. Těch neviditelných je víc a i na tom jejich Olympu se bijí o moc, jak správně předpokládali staří Řekové. Někdy by totiž stačilo upravit pár pravidel a křesťané by se klidně mohli smířit s komunisty nebo s muslimy. Ale tohle deep-state v žádném případě nemůže potřebovat. On ví, že heslo "Divide et impera." je správné, ověřené celými tisíciletími. 

   To vědí i podřízené složky našeho Matrixu. Proto je balíček, který má zabránit zadlužení republiky tak podivný. Někomu nadržuje a někoho poškozuje. Nechápu třeba proč se nemá platit DPH z tichých vín a ze sektů ano. Proč jsou knihy osvobozeny od DPH a noviny nikoliv. Atd. atp. A prostí poddaní se už vzájemně napadají, kdo dostal víc a kdo méně. Prostě "O peníze jde až v první řadě!" (c)
 Václav Klaus  Lid se zabaví rozmíškami mezi sebou a služebníci D-S mají zase na chvíli pokoj. Proč služebníci. Protože jsou na jedním z posledních stupňů neviditelného systému. Hlavy států a vysocí státní úředníci, kteří podléhají vyšším orgánům, jejichž jméno není radno vyslovit. Jsou, zdá se, méně významní než známí multimiliardáři. Jsou to loutky, které se ovládají pomocí peněz a případné dehonestace a následné prohry u voleb. Ty loutky jsou vice či méně talentovaní herci, kteří pro nás, zbytek světa, hrají trapnou "hru o trůny". Přitokm vědí, že poté, co odejdou z jeviště je čeká zasloužený odpočinek v šatně. Někteří ovšem nevydrží až do finále. Ale ani tak nemusí reálně zemřít jako Kaddáfí nebo Saddám. Budou zahnáni do zákulisí a pak s menší výslužkou propuštěni z Divadla světa (Theatrum Mundi) zadním východem. 



America first!

Že to tvrdil někdo jiný? Co na tom. Heslo a realita se mohou rozcházet takořka diametrálně. 



Jako komik byl docela fajn....


   Pokud vás při čtení tohoto textíku napadaly paralely z reálného světa, je to správně, Mě zase napadaly při psaní. Vlastně kvůli tomu tenhle trochu zmatený textík vznikl.

   Jenom si nejsem jist, jestli je ten náš MATRIX dotažený do konce. Jestli nás ovládá opravdu umělá inteligence. Co myslíte? AI nebo Homo sapiens?

14 komentářů:

  1. Řekl bych, že to nejpodstatnější článek neřekl. Všecno to šílenství podporují velké finance, protože jim umožňuje investovat. Sice do nesmyslů, ale to je jim nakonec jedno. Příklad: Zbouráme elektrárny a nastavíme větrníky. Až se ukáže, že je to nesmysl, zbouráme větrníky a postavíme elektrárny. Obojí se musí zainvestovat. Podobně jinde. Podrobně to probírá kniha Hybridní politika. Za sebe bych dodal, že možná to ani není úmyslem těch, kteří ty finance ovládají. Finanční pravidla, která nejde bez pádu systému změnit jim nedovolují nic jiného. Čapkovo Kapitalista: "já to nedělám pro sebe, já to dělám pro peníze" dostalo dost děsivý smysl.
    J. Hruška

    OdpovědětVymazat
  2. Myslel jsem, že to vychází z kontextu.
    Ale na druhé straně: Peníze samy o sobě nemohou nic "dělat". Jsou to jenom čísla. S penězi někdo zachází. Proč? Komu ku prospěchu?
    Někomu, kdo ty peníze rozmnožuje = získávají stále větší vliv. A ten vliv mu umožňuje lépe manipulovat s penězi a získávat větší ... atd.
    Kladná zpětná vazba. Každá zpětná vazba dosáhne svého fyzického vrcholu, saturace a dále se nic neděje, pokud se nezmění nějaké vnější podmínky. Systém.

    Vzpomenu na jednu SF povídku, kde na opuštěném ostrově vysadili malé roboty, které měly za jediný úkol replikovat se, tak když vyčerpaly všechny zdroje na ostrově začaly kanibalizovat jeden druhého, Silnější slabšího atd, Po nějaké době se výzkumníci vrátili a zjistili, že na ostrově je jeden jediný robot, který stojí uprostřed a už nemlže udělat nic, jen tam stojí. Nemá materiál, nemá ani energii.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jistě. Peníze jsou předmět, možná spíš symbol. Ovšem nějak se s nimi zachází a to má nějaké důsledky, často nečekané a nežádoucí. Lidé, kteří žijí ve skutečném světě musí reagovat na tyto důsledky. To, že se člověk dostane do vleku důsledků něčeho, co původně vypadalo úplně jinak je přece situace častá a běžná.

      Vymazat
    2. Nevím jestli jsem četl totéž nebo jen něco podobného, ale končilo to tím, že ten robot opustil ostrov a vyrazil k nejbližší pevnině.

      Vymazat
    3. https://www.databazeknih.cz/povidky/krabi-na-ostrove-4252

      Vymazat
    4. Vynálezce zapomněl, že má kovový chrup, tak ho onen kybernetický krab připravil o zuby a s tím i o život. Pak zmizel v moři a bylo praveno, že číhá tam na materiál....

      Vymazat
  3. Taky si to nepamatuji přesně, ale vtip snad byl v tom, že to byli suchozemští krabi. Tedy isolovaná skupina, populace.
    Ale ani o to nejde, jak to spisovatel zakončil. Podstatné mi připadá právě ta kanibalizace nejslabších, pak slabých, pak méně silných - až to skončí u jednoho kusu. Jako princip hromadění moci - tedy majetku, kovu.
    Kdybych to psal já, skončilo by to bitvou dvou posledních nejsilnějších, kteří by se natolik vzájemně poničili, že by tam byli dva, neprovozuschopní, mrtví. Program byl prostě vadný.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mám oprávněnou obavu, že ten program má tavnou pojistku, neco jako Woodův kov , ta reaguje a vrací šílení do výchozí pozice oprav, a tak do nekonečna.
      4p

      Vymazat
    2. 'Kdybych to psal já, skončilo by to bitvou dvou posledních nejsilnějších'

      Medle v takových situacích zbydou tři. Nejslabší a střední se spojí proti tomu nejsilnějšímu, a až ho to oslabí tak, že už nebude nejsilnější, tak se vždycky aliance přeskupí podle aktuálního poměru sil. Ostatně tak nějak to funguje i v Orwellově 1984.

      Vymazat
  4. Program robotů (v téhle SF) by musel mít "koaliční větev". Tím by se nebezpečně přiblížil k AI. Ale to se nedovíme - a možná to ani autor nepředpokládal.

    Nalezeno na síti:
    Poté co zástupci lidoopů viděli představení konsolidačního balíčku české vlády, začínají popírat, že jsou našimi předky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jak tak gůglím, tak to bude asi
      Anatolij Dněprov - Krabi na ostrově (in: Povídky z vesmíru)
      Názvy ostatních povídek v tomto sborníku mi nic neříkají, tak nevím jakou verzi jsem kde četl.
      (Existuje prý podle toho i krátký animovaný film
      https://www.csfd.cz/film/162836-krabi/recenze/
      )
      Teď jsem se díval na konec originálu (Крабы идут по острову); tam opravdu výsledný mechanismus zůstává na ostrově jako "obrovská neohrabaná hromada".

      Vymazat
  5. Morphea má v sobě každý z nás...

    OdpovědětVymazat
  6. Vlastně ano. Ale ne každý to ví. Ti, kteří neví pak dělají dav, statisty.

    OdpovědětVymazat
  7. Můj názor jako přes kopírák.

    OdpovědětVymazat

"Pravidla moštárny" jsou stejná jako v Hospůdce. Spammeři a trollové budou bez milosti likvidováni. Hlasatelé jiných (i opačných) názorů než má Kocour však nikoliv.

Jak se podepsat? >> Komentovat jako >> Název/Adresa URL >>Název a vepsat svůj nick nebo jméno. Pak >> Pokračovat a nakonec >> Publikovat. (Počkat, až to Drak nebo Kocour propustí na obrazovku.)