Prohledat tento blog

neděle 4. června 2023

Probuďte se!



   Rozhlédněte se. Máte je kolem sebe. Ty, kteří nyní na zakázku nynějších vládnoucích schvalují zákony, píší učené elaboráty pro jejich použití, soudí a odsuzují za projevy nesouhlasu. Ty, kteří ve změněných poměrech by schválili jiné zákony, psali učené elaboráty pro jejich použití anebo tak jako i nyní aby pro potřeby oné moci překrucovali zákony stávající, soudili by a odsuzovali za projevy nesouhlasu proti změněným poměrům. Tak jako v minulosti, zde i jinde.


   Tak kupříkladu každý kdo by ruskou "speciální operaci" nazval válkou, byl by kaceřován, stíhán, souzen a odsouzen. Tím samým soudcem. Podle toho jak jak by hřímal ten samý prokurátor podle nových not shora. Všude by vlály ruské vlajky a trestán by byl každý, kdo by takovou strhnul. Každý kdo by na sobě či jinde vystavoval symboly Zelenského diktatury. A zástupné symboly zástupných symbolů na základě dobrozdání najatých znalců z oboru extrémologie. Vždy připravených vyargumentovat požadované.

   Hlavní média by dštila síru opačným směrem než nyní, opoziční by byla blokována. Nějaká učitelka by byla vyhozena a odsouzena za popírání ukrajinské agrese a genocidy na Donbasu.

   Zle by bylo naloženo s každým kdo by se jen slovíčkem otřel o sluníčko jasné, Vladimíra Vladimiroviče. Na základě udání těmi samými jako nyní.

   Rozhlédněte se, máte je kolem sebe. Tak jako dříve, tak jako v budoucnu. Ty samé.

   Podívejte se do zrcadla, koho tam spatříte. I vy jste herci na prknech politiky znamenající svět. Třebaže mnohdy a většinou statisté. Jenže jste tam. Teď a tady. Občas je vám přidělen nějaký štěk. I tak máte možnost volby.
  


Přemýšlejte o tom. O sobě. Teď a tady.

    
Schumacher






  Ty grafy přidává Kocour. Všimněte si zdroje. Občas se k nám dostane, patrně omylem, i něco na mainstreamu nezávislého. Žádný mediální prostor totiž není dost těsný. V dnešní době zvlášť. Není tedy moc moudré se nechat omývat jen hlavním proudem, ale občas si vyhledat i jiné prameny. Bývá to osvěžující. 



5 komentářů:

  1. Agentura Levada je placená "námi" - tedy západem, aby nám říkala to co chceme slyšet.
    V rusku byla zařazena na seznam zahraničních agentů hned po majdanu.
    Doporučuju její výsledky brát s rezervou.

    OdpovědětVymazat
  2. Ale tím spíše jsou tyhle výsledky zajímavé.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přirozené. V Rusku u starších "historická" paměť, sentiment Velké vlastenecké války ve vtahu k nacismu a Záladu, rodinná historie, že rodiče vyprávěli, u mladších prgmatické vědomí rizika odvedení na frontu. Na Ukrajině vyrovnané protože starším chybí historický sentiment nynějším příslušným směrem, a mladý je také nechce umírat, viz spousta uprchlých tady zde blízkých vojenskénu věku.
      Kromě toho, v obou případech v nějaké míře zkreslující faktor obavy říci pravdu. Tak i u nás.

      Vymazat
  3. 'Tím samým soudcem.'
    No to je tedy šlendrián když soudce soudí podle aktuálních zákonů a ne podle vlastní svévole :-)

    OdpovědětVymazat

"Pravidla moštárny" jsou stejná jako v Hospůdce. Spammeři a trollové budou bez milosti likvidováni. Hlasatelé jiných (i opačných) názorů než má Kocour však nikoliv.

Jak se podepsat? >> Komentovat jako >> Název/Adresa URL >>Název a vepsat svůj nick nebo jméno. Pak >> Pokračovat a nakonec >> Publikovat. (Počkat, až to Drak nebo Kocour propustí na obrazovku.)