Prohledat tento blog

sobota 3. června 2023

Ve jménu Božím, táhněte!

     

   Protože se nepodařilo dohledat videozáznam Cromwellovy řeči, bylo použito vhodných obrázků současných. Jejich výběr je pochopitelně čistě náhodný. Se současnou situací ve státě nemá nic společného, je to čistá metafora!

   Nejsem ani politolog ani ekonom. Skutečné  důsledky vládních rozhodnutí (které jsou velmi často odsouhlaseny parlamentem s převahou "pětikolky") tedy neumím předpovědět.

   Ale umím posoudit, jak tato rozhodnutí působí na široké občanstvo. Úsporná opatření, která je nutné  přijmout, aby náš státní dluh nepřekročil už tak nesmyslné hranice pravděpodobně nebudou ani stačit tak, Vláda se rozhodla šetřit na těch, kteří se v tomto okamžiku nemají jak bránit. Třeba na důchodcích, kterým seškrtala valorizaci, způsobenou velkým růstem cen. Na pracující si netroufla (stávky atd.) na policii a armády rovněž ne. Zbývají důchodci, kteří "stávkují" kontinuálně.

   Proč nastal tak velký růst cen? Válka na Ukrajině. Západ vyhlásil sankce. Třeba, že nebude brát plyn a ropu z Ruska, protože je agresor. Rusko. Ale bez plynu to nejde, tak bereme břidličný zpresovaný z USA. Drahý a málo. Naštěstí jsou tu překupníci. Koupí levně plyn z Ruska a draze nám ho prodají jako neruský, nepodléhající sankcím. S ropou totéž. Během plavby se zázračně změní na jinou, "nepodléhající" Pravda, o dost dražší. Země původu nepodléhající sankcím svou ropu vyveze, ale protože ropu potřebuje, tak doveze potřebné množství  z Ruska.  Na moři se zastaví dva tankery vedle sebe a vymění si vzájemně - dokumenty. Proč to přečerpávat, že ano. Ono se to sice dá analyzovat a jednotlivé druhy od sebe rozeznat. Ale stačí to smíchat nebo ty testy prostě nedělat. A všichni jsou spokojeni, My máme ropu (sice dražší), Rusko prodává víc než jindy za mírně zvýšené ceny a ani překupníci si nedají vzít svůj podíl.   

   S dovozem je to podobné. Sice nesmíme (my Západ) do Ruska dovážet některé technicky vyspělejší komponenty, ale do třetích zemí můžeme. Tak je tam vyvezeme (musíme slevit, aby se to prodalo,  a oni to sprostě prodají Rusku. A za dobu kdy platí ty stovky sankcí se do RF dovážejí i podobné komponenty třeba z Tcha-wanu. Proto má USA takový zájem podporovat "samostatnost" Tchaj-wanu i když veřejně prohlašují, že respektují nedělitelnost Číny. Nebo se ty komponenty a speciální materiály ruské závody naučí dělat samy a levněji. Jednoduše řečeno - sankcemi jsme si sami uškodili daleko víc, než jsme uškodili Ruské federaci. 

   Další způsob, jak si škodíme, je dovoz zbraní na Ukrajinu. Ukrajině jako "napadené zemi" darujeme naše starší zbraně s tím, že si následně koupíme modernější a tím pádem násobně dražší z USA. Nebo na Ukrajinu pošleme hotové peníze, které ale nemáme a musíme si je za nezanedbatelný úrok půjčit. Peníze na Ukrajině někam zmizí a nám zůstane dluh. Z Ukrajiny už ty peníze nikdy neuvidíme, protože je to dar a ne půjčka - a i kdyby to byla půjčka, tak s její návratností nelze počítat.

   Pod vedením EU, GB a USA děláme věci, které by rozumný hospodář nikdy neudělal. Vměšujeme se do sporu, který není tak jednoznačný, jak se všude píše a po kterém nám vlastně vůbec nic není. Nemáme s Ukrajinou, pokud vím,  žádnou smlouvu. Tyhle záležitosti mohu vnímat jako soukromá osoba nedostatečně přesně, ale naše vláda by je znát měla. Vlastně musí, když chce vést Českou republiku. Možná je i vnímá, jenže nátlak zbývající části Západu je veliký a předpokládám, že na naše představitele docela funguje. Proč, to se mohu jenom domýšlet. Buď na naši "věrchušku" mají nějaké kompromitující materiály, nebo si ji uplácejí. Nechce se mi věřit, že by o všechno byli takoví pitomci a do základu problému nenahlédli.

   Základ problému je jednoduchý. Po rozpadu SSSR a jeho zeslábnutí jak vojenském tak hospodářském se USA rozhodly, že budou jediným hegemonem na světě. 

   Takzvaný unipolární svět, který měl nahradit někdejší bipolární Východ - Západ. Ruská federace, která vznikla na troskách Sovětského svazu měla být rozdělena na jednotlivé státečky a oblasti a postupně, pomocí vměšování ze Západu vyvolávají  (tzv. "barevné revoluce", odzkoušené už předtím  v Africe, na Blízkém východě i jinde) kde je postup velmi podobný - podpora Západu protivládním skupinám. Ty jsou snad v každé zemi) a vyvolání bojů mezi nimi a vládou, která je prohlášena za diktaturu  se organizace jako OSN nebo NATO ochotně jmou hasit, dosadí nějakou tu  loutkovou vládu zcela poslušnou Západu. Napumpují do daného státu nějaké korupční peníze a začnou skupovat (levně, protože jsou přece "zachránci" mírového života) přírodní zdroje nebo i území. Pokud je v dané zemi více náboženství tak roznítí mezi nimi krvavé spory. 

   Příkladů je spousta. Libye, Sýrie, Jugoslávie, Irák, Afganistan, Ukrajina atd. Tam všude najdete stopy amerických poradců a americké peníze. Někde se "barevná revoluce" nepovede - třeba v Bělorusku nebo nepovede zcela - spor o Náhorní Karabach nebo vojenský převrat v Turecku, případně vojenská síla USA nestačí na udržení nestabilního stavu v zemi a USA tuto zemi s ostudou opustí - Afganistan.  
 
   A do tohoto "kvasu" neboli boje za monopolární svět pod kuratelou USA a satelitů (Velká Británie, Austrálie, poslední dobou i Japonsko a Tchaj-wan jsme byli Západem pomocí NATO a OSN zataženi.

   Evropa, snad vyjma Francie a Německa se sestává ze slabých států, které lze lehce ovlivňovat. Trochu se vymyká Polsko a hodně Maďarsko. Polsko má své plány se znovudobytím části Ukrajiny, zatím jenom ve fázi příprav. Pokud bude Ukrajina poražena (domnívám se, že bude) bude Polsko požadovat vrácení svých dávných držav. 

   Zvláštní, poměrně hodně hloupou úlohu hraje Pobaltí, kde se vlády Litvy, Lotyšska a Estonska za pomocí západu zmocnili národovci a snaží se zvýšit svůj vliv tím, že odmítají vše ruské. Finsko za příslib ochrany od NATO opustilo své klidné a v podstatě bezproblémové soužití s ruským medvědem a přiřadilo se ke státům, kterým Ruská federace vadí. Taktéž Švédsko, které má problémy s přistěhovalci z Afriky a asi se domnívá, že jim v tom členství v NATO pomůže.

    Česko je momentálně ve smečce pejsků, kteří štěkají na ruského medvěda a snaží se ho marně kousat do kožichu. USA se snaží svoji smečku posílit v Africe, Asii, Jižní Americe a kdekoliv jinde ve světě, jenže s nevelkým úspěchem. Kromě Ruska je těchto končinách už hodně let silným hráčem Čína, které je v současnosti v dobrém vztahu s Ruskem, protože si uvědomuje, že kdyby došlo k porážce a rozparcelování Ruské federace, byla by na řadě k ovládnutí USA právě ona. 


   Píši-li USA a Západ vůbec, mám vážné podezření, že se nejedná o oficiální vlády těchto zemí, ale o tzv. "deep state", nejsilnější vlivovou skupinu na zeměkouli.  Tvoří ji ty největší korporace: bankéři, zbrojaři a farmaceutická seskupení. To jsou nejvýdělečnější podniky na světě a proto skuteční vládci světa. A ti potřebují mít svět přesně takový, jaký jim vyhovuje pro jejich největší zisky. Těm buď vyhovuje nebo nevyhovuje NWO, nový pořádek světa. To jest to, co se v současnosti děje. 

Proto je dnes to množství různých veřejných vlivových organizací. Zelení a jejich odnože, genderoví bojovníci a jejich varianty, klimatičtí aktivisté a spol. TY organizace nežijí jen tak, z příspěvků vlád a obyvatel. Ty platí právě ti největší oligarchové světa a řídí jejich kroky tak, aby se celosvětová populace pokud možno dobrovolně podřídila jejich diktátu.  Nepotřebují lidi vzdělané (když tak v úzkém oboru své činnosti), svobodné (když tak v tom, jaké pohlaví budou momentálně předstírat), tvůrčí (proto mladým nabídneme obrovské množství hraček, aby neměli čas přemýšlet) ani činorodé (proto jejich činnost svážeme co největším množstvím předpisů). Dokonce oligarchům vadí i to, že by se lidé začali cítit jako jednotná  síla či rasa a proto se staví proti sobě víry a í kultury. Aby si lidé uvědomovali vlastní kulturu a minulost je pro oligarchy špatné. Proto se snaží přepisovat zpětně dějiny, stavět kultury proti sobě a vyvolávat spory a války. Ale jen tak velké, aby to neohrozilo jejich mega oligarchickou vrstvu.

   Pokud máte pocit, že tu popisuji Orwellovy dystopické romány  "1984" a "Farma zvířat" tak to tak není. K té podobnosti s Orwellem jsem došel z druhé strany, popisem světa, jak je vidět "nezbrojeným okem" neodborníka, jen tak ze sloupku u vrátek. Zjistil jsem tak, že George Orwell byl velký vizionář. Tyto tendence si uvědomoval již před osmdesáti lety. 

   Jenže já od mládí sbírám dystopickou, přesněji řečeno postkatastrofickou SF literaturu. A tam se většinou řeší, co se stane, když nastane nějaká katastrofa. Pád velkého meteoritu, smrtící pandemie, jaderná válka, vzpoura umělé inteligence  nebo něco podobného. Vždy tam musí zůstat naživu několik lidí, jinak by kniha neměla smysl. A popisuje se v těch příbězích, jak by mohl vypadat restart druhu Homo Sapiens. Přestože se autoři, kteří psali tyto příběhy neznali a byli z různých částí světa se ve většině shodli, beru tyhle knihy (a popisy skutečných událostí jako je ztroskotání na pustých místech) jako popis, studii člověka jako takového. Protože bez styku jedince se svým prostředím z něj odpadne ta tenká slupka "civilizace" a kultury a stává se z něj přirozený tvor, nahá opice.

   Ten pohled na člověka bez nánosu civilizačních zvyků lze studovat třeba i v ZOO u výběhů primátů. Najdete tam všechno. Rodinu, přirozeného vůdce, alfa samce, jeho konkubíny, jeho družinu, sestávající se z mladých samců, kteří chtějí mít postavení vůdce, ale zatím na poražení alfy nemají sílu, prostituci (za potravu), spiknutí a vůbec všechny ty lidské počiny tak jak je známe u lidí. 
Existují nejen tlupy, velké rody, jako u pralidí, ale i náznaky států, jak je popisují badatelé třeba v Africe u Velkého Příkopu, kdy se tlupy šimpanzů sdružují, aby vyhnaly ze svého teritoria jiné, nepřátelské tlupy. Čili válka.

   My lidé jsme jenom vymysleli smrtící zbraně, dopravní prostředky a informační systémy.  Jinak jsme stejní. Dokonce i kooperace, sdružování abychom lépe přežili je základní vlastnost nejen lidí. Zajímavé je, že šimpanzi a gorily mají i něco jako náboženství. Mají určité stromy, do kterých buší kameny. Chodí k nim po jednom a asi to potřebují. Možná je to něco jako modlitba u totemu. Jiné opice, hulmani,  zase před večerem pěstují něco jako sborový zpěv.

    Ale abych se vrátil k tomu, co jsem chtěl napsat a co vyslovil Oliver Cromwell v nadpisu článku. Naše vláda je vládou loutkovou, které nezáleží na obyvatelích, kteří je zvolili ale na nějakých jiných věcech, na které není vidět. Takže by měla jít, zhasnout a zamknout za sebou. Jak se s oblibou říká "není to moje vláda ani sněmovny, ba ani president." Hrají si svoji hru a nás k tomu potřebují jen jako stafáž.   

Příště se zastavím u práva získávat informace.   A o obrazovém pokrytectví. 






Poznámka nakonec:

   Deficit státního rozpočtu se v květnu vyšplhal už na 271,4 miliard korun. Původně Ministerstvo financí informovalo, že schodek za celý rok 2023 dosáhne maximálně na úroveň 295 miliard korun.



Lord protektor Oliver Cromwell: 
proslov "ochránce lidu" při rozpuštění zkorumpovaného parlamentu z 20.4.1653


"Je nejvyšší čas, abych skoncoval s Vaším vysedáváním na tomto místě, které jste zneuctili Vaším pohrdáním všeho ctnostného a poskvrnili Vaším praktikováním každé neřesti. Jste sebranka a nepřátelé každé dobré vlády. Jste banda nájemných lumpů a stejně jako Ezau byste svoji zemi prodali za kus žvance a stejně jako Jidáš zradili svého Boha za pár drobných.

Existuje aspoň jedna ctnost, kterou jde teď mezi Vámi najít? Existuje nějaká neřest, která Vám není vlastní? Věřící nejste o nic víc, než můj kůň. Zlato je Vaším Bohem. Kdo z Vás ještě neumlčel své svědomí za úplatek? Existuje mezi Vámi aspoň jeden, který by sebenepatrněji pečoval o dobro našeho společenství?

Vy špinavé děvky, copak jste svými nemorálními principy a podlými pletichami neznesvětili toto posvátné místo a z Božího stánku neudělali doupě zlodějů? Jste hnusně odporní celému národu. Byli jste sem lidem pověřeni pro nápravu křivd, což naplníte svým odchodem! Takže! Seberte si své saky paky a zavřete za sebou dveře.

Ve jménu Božím, táhněte!"


5 komentářů:

  1. Tohle je skvostný článek ze skvostných článků. Dovolil jsem přeposlat všem podobně smýšlejícím. Je neuvěřitelné, jak někteří lidé mají ten dar převést myšlenky v psané slovo.
    Děkuju.

    OdpovědětVymazat
  2. U mě jak přes kopírák. Včetně příloh. Znám. Cedulku "Pamatuj" mám staženou v barvě, nechám si vytisknout...

    OdpovědětVymazat
  3. Tu cedulku si ještě pamatuji, byla dvou jazyčná. Otec mi ji nikdy nedovolil ani v hlubokém socíku oddělat z knoflíku hlasitosti, jen barva vybledla, byla červená stále míň. PHILIPS "S RAFIKOU A MAGICKÝM VOKEM" Někdy si připadám jako to VOKO, zelenej.
    4p

    OdpovědětVymazat

"Pravidla moštárny" jsou stejná jako v Hospůdce. Spammeři a trollové budou bez milosti likvidováni. Hlasatelé jiných (i opačných) názorů než má Kocour však nikoliv.

Jak se podepsat? >> Komentovat jako >> Název/Adresa URL >>Název a vepsat svůj nick nebo jméno. Pak >> Pokračovat a nakonec >> Publikovat. (Počkat, až to Drak nebo Kocour propustí na obrazovku.)