Prohledat tento blog

úterý 11. července 2023

Článek k summitu NATO nejspíš nenapíšu...











Tak jenom pár perliček, střípků.


* Zajímavý je ten zrcadlový nápis  NATO (OTAИ). Snad proto, aby byl čitelný ve zpětném zrcátku?

* Mezi novináři se uzavíraly sázky, jestli děd Bidet zakopne na schodech od letadla. Nezakopl. Mimo jiné díval jsem se na první dámu Francie a ta po těch schodech taky nesestupovala moc jistě. Inu, věk je znát!

* Letiště ve Vilniusu hlídá dvanáct baterií protiraketových komplexů PATRIOT. Svezli je tam z celé Evropy. Ten jejich strach z Ruska musí být velmi silný.

* Okolí budov, kde se jedná, hlídá 4 000 vojáků.  Nesmí se otevírat okna a používat kamery a dalekohledy. 

* Náš úhledný president generál PePa se ukázal být desolátem. Až se vrátí, dostane od liberálních demokratů za uši. Prohlásil, že by NATO nemělo rozmísťovat jaderné zbraně blízko hranic Ruska, že svět je už tak dost blízko jaderné katastrofy. A ještě, že by se na Ukrajině mělo bojovat nanejvýš do konce roku a pak by se stanovily hranice, které byly oběma stranami dosaženy a jednalo by se o míru. Nějak mi tam chybí bezpečnostní pásmo (šedá zóna) ale vem to nešť. 
Podstatné je, že Rusko prohlášení našeho prezidenta  označilo  jako "rozumné".  Jidášův polibek!

* Vstup Ukrajiny do NATO bez vyřešení situace na bojišti vyloučili dva velcí hráči. Německo a USA. Výzbroj bude kromě USA dodávat taky Francie - čeká, že k raketám dlouhého doletu někdo dokoupí francouzské stíhačky - nosiče těch modifikací SHADOW. Dokoupí? Těžko. Dostanou to od Zelenského "příkazem". 
Inu milí Frantíci - kdo chvíli stál stojí teď opodál.

* Mezi ostatními členy NATO se objevují poraženecké nápady, že by se s vyzbrojováním Ukrajiny mělo přestat, že sklady jsou prázdné a bude dlouhá léta trvat a mnohé desítky miliard stát, než se doplní.
 
Inu trvá to dlouho, je to drahé a pořád nic pořádného...

6 komentářů:

  1. OTAN = Organisation du traité de l’Atlantique nord. Francouzština je rovněž jednacím jazykem NATO...

    OdpovědětVymazat
  2. nevím jestli znáte
    C'est la peinture la plus fascinante que j'aie vue. Cette image est totalement étonnante.htm
    je to na dvě stránky ale druhá už na netu není a jsou tam všichni

    OdpovědětVymazat
  3. a je to propojeno s wiki, když se klepne o té osobě najdete vše. Škoda aby se to ztratilo

    OdpovědětVymazat
  4. Tuhle hříčku jsem měl v PC před několika lety. Už jsem ji někam založil. Je jich tam spousta ale tenhle odkaz už nefunguje. Škoda.

    OdpovědětVymazat
  5. Mne na tom udivuje ta propracovanost už tehdy. Zatím funguje pořád a občas dohledávám s její pomocí. Co mne ale udivuje Havel tam není.

    OdpovědětVymazat
  6. To, že Pavel řekl? Rozumné slovo vojáka. V tom případě jsem ochotný na něj trochu měnit názor.

    OdpovědětVymazat

"Pravidla moštárny" jsou stejná jako v Hospůdce. Spammeři a trollové budou bez milosti likvidováni. Hlasatelé jiných (i opačných) názorů než má Kocour však nikoliv.

Jak se podepsat? >> Komentovat jako >> Název/Adresa URL >>Název a vepsat svůj nick nebo jméno. Pak >> Pokračovat a nakonec >> Publikovat. (Počkat, až to Drak nebo Kocour propustí na obrazovku.)