Prohledat tento blog

neděle 9. července 2023

Oligarcha

Pohádka o Prigožinovi

Nevím proč, ale tenhle
člověk mi byl protivný
už od prvního pohledu




  Vidlák na Kydech asi podlehl optimismu typu k42. To za prvé. Ovšem pokud člověk sleduje hlavně propagandistický boj na obou (všech) stranách tak zjišťuje, že Rusko bude muset v hybridní válce dost přidat. Mnozí jsou vpředu.



   Protože až teď začínám rozumět kauze Prigožin.  Člověk, který chtěl vládnout nejen ministerstvu obrany, ale Rusku vůbec. Pomocí spousty tweetů generovaných jeho IT úderkami, spřízněných médií a fake news - a armády právníků. Oligarcha, který si ukousl větší sousto než mohl požvýkat. Zatím je na svobodě, ale isolovaný od svých výkonných částí. A ta jeho svoboda nebude podle mě trvat moc dlouho. To, že se vzdal vojenského řešení  mu asi nepomůže. 

   V Petrohradě už měl pod palcem několik čtvrtí. Způsob jeho boje byl klasická anti-propaganda: Chtěl získat moc, tak se ucházel o právo jako jediný multi-subjekt (měl spoustu podřízených) zajišťovat veřejné stravování. Když místní úřady nechtěly přistoupit na jeho podmínky, najednou se objevovali živí červíci v polévce, střepy skla v kompotu atd. Skupoval historické budovy a chtěl z nich udělat  moderní hotely atd. (Mimo jiné v jednom z Prigožinových domů na Něvském prospektu jsem předloni bydlel. Docela levně).

   Takže ty Prigožinovy hlasité až hysterické stesky na to, že mu ministerstvo obrany nedává dost střeliva a tak Bachmut jeho jednotky prostě budou nuceny opustit a přenechat Ukrajincům byly určeny hlavně veřejnosti, aby znevěrohodnily generály na ministerstvu. No to by byla pěkná ostuda! Ostatně - armáda "Wagnerovců" býla složena částečně ze zkušených a dobře zaplacených profesionálů - žoldnéřů a částečně z vězňů, kteří vstupem do vojenských jednotek Wagner dostali možnost se vykoupit z vězení. Tedy - pokud přežijí.


  Nyní "náhle" vydané zprávy o jeho výstavných domech, autech, připravených dvojnících, falešných pasech, zlatých cihlách atd. mohou být i pravdivé, ale slouží hlavně k tomu, aby u jednoduchých Rusů vzbudily závist. Tohle funguje všude, nejen v Rusku. 

  Vzpomeňte na ty kilogramy zlata, které byly při domovní prohlídce údajně zabaveny jednomu předsedovi vlády (Nečas) a jeho metrese, když na ně nalítla poštvaná kriminálka

Kým vlastně?! 

   A o těch kilogramech zlata se brzy přestalo mluvit. Zmizely. Uměl by to nějak věrohodně  vysvětlit hlavní vyšetřovatel Šlachta? Nebo státní zástupce Ibehej?
Nebyl nakonec ten Nečas opravdu "pan Čistý" jenom se nechtěl se účastnit velkých nepravostí a musel být zlikvidován? A ta jeho rujná samice na něj byla nasazena aby vyprovokovala celou kauzu a nakonec byla Nečasovi, který si mezitím rozbil manželství, ponechána jako náhrada do postele? No třeba jí bylo Nečase líto a rozhodla se o něj starat. Kdo ví?

   Že mám moc velkou fantazii? Že mi šibe? Možné to je. Ale když jsem dneska poslouchal pořad o Prigožinovi zdá se mi, že to může být kauza dost podobná. Žijeme ve světě, který si skládáme ze střípků, které nemusejí být pravé - a pravé nejspíš nejsou. 


Představa MATRIXU mě nepřestává pronásledovat. 
Chybí mi tu Neo s jeho dvěma tabletkami. 

3 komentáře:

  1. pravdepodobne je to pravda, otazka ale je, ci tak zle precital Putina alebo to bola nejaka dohoda.....navyse sa hovori, ze Wagnerovci funguju na zaklade tajnych ruskych sluzieb a nejde len o sukromny kseftik Prigozina. V kazdom pripade kedze to vyzera, ze bude zit dalej, tak ho asi Putin vyuzije v Afrike a pri moznom boji z Bieloruska (imho samozrejme). Ci tam boli nejake tie miliardy CIA o ktorych sa spekuluje a ktore mozno si "zasluzil" tym pochodom, to uvidime v dalsom.....kedze na jednej strane USA poslali Bielorusku promptne ziadost o vydanie Prigozina a na druhej strane ak ich napalil s tymi peniazmi, tak neviem ci sa dozije dlheho veku aj keby mu GRU a Putin odpustili

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ten "pochod na Moskvu" ale hlavně pomohl Putinovi. Rusové se sjednotil. Je vůbec zajímavé, jakou má podporu. To není propaganda, mluvívám s několika Rusy. Všichni říkají, že je to autokrat, diktátor, říkají mu "Car Putin", ale současně hned dodávají, že to dělá moc dobře a nebýt jeho, tak by už Rusko neexistovalo.
      "Kéž by nám Hospodin Putina ještě dlouho zachovati ráčil!"

      Vymazat
    2. "Kéž by nám Hospodin Putina ještě dlouho zachovati ráčil!" NÁM TAKÉ!
      Lepšího nepřítele si ani nemůžeme dovolit. A přátelé jsou prolhaní lumpové, tak.
      4p

      Vymazat

"Pravidla moštárny" jsou stejná jako v Hospůdce. Spammeři a trollové budou bez milosti likvidováni. Hlasatelé jiných (i opačných) názorů než má Kocour však nikoliv.

Jak se podepsat? >> Komentovat jako >> Název/Adresa URL >>Název a vepsat svůj nick nebo jméno. Pak >> Pokračovat a nakonec >> Publikovat. (Počkat, až to Drak nebo Kocour propustí na obrazovku.)