Prohledat tento blog

pátek 24. listopadu 2023

Jsem unavený


ROBERT A. HALL





Je mi 68.

Pracoval jsem tvrdě od svých 18 let, kromě jednoho semestru, kdy jsem studoval a kromě půl roku, kdy jsem denně hledal zaměstnání.



   I přes některé zdravotní problémy jsem pracoval 50 hodin týdně a sedm nebo osm let jsem nebyl nemocný. Měl jsem dobrý plat, celou dobu jsem pracoval tak, abych se dostal tam, kde jsem dnes. V dané ekonomice je odpočinek v nedohlednu a já už jsem unavený.

Velmi unavený.

   Jsem unavený z toho, že se mi říká, že musím “vytvářet bohatství” pro lidi, kteří nemají moji pracovní morálku. Jsem unavený z toho, že slyším, že mi vláda může vzít peníze, které jsem si poctivě vydělal, aby je měla pro lidi, kteří jsou příliš líní na to, aby pracovali a vydělali si peníze také.

   Jsem unavený z toho, že se mi říká, že Islám je “náboženství míru,” a přitom si každý den mohu přečíst desítky příběhů o tom, jak muslimští muži zabíjejí své sestry, manželky a dcery, kvůli „rodinné cti“. Muslimové se bouří kvůli nějakým drobným urážkám, Muslimové vraždí Křesťany a Židy, protože oni nejsou “věřící”, Muslimové pálí školy pro dívky, Muslimové se neštítí odsoudit k trestu smrti ukamenováním dospívající oběti znásilnění za “cizoložství”, Muslimové mrzačí malým holčičkám jejich genitálie, to vše ve jménu Alláha, protože jim to nařizuje Korán a právo Šaría.

   Jsem unavený z toho, že se mi říká, že musíme být „tolerantní vůči jiným kulturám,” a že musíme naše peníze použít na stavbu mešit a v islámských školách v Americe a Kanadě tolerovat kázání nenávisti, zatímco žádná americká ani kanadská náboženská komunita nemůže postavit kostel, synagogu, nebo církevní školu v Saúdské Arábii a tam šířit lásku a toleranci…

   Jsem unavený z toho, že se můj životní standard snižuje kvůli globálnímu oteplování, o kterém se nesmí diskutovat.

   Jsem unavený z toho, že se mi říká, že drogově závislí jsou vlastně nemocní, takže jim musíme pomáhat, podporovat je, jednat s nimi ohleduplně a platit za škody, které páchají, protože nemocným se musí pomáhat.

   Jsem unavený z jednání politiků, kteří ze všech stran hovoří o nevinných chybách, hloupých chybách nebo chybách z mládí, když všichni velmi dobře víme, že si myslí, že jejich jedinou chybou bylo, že se nechali chytit.

   Jsem opravdu unavený z lidí, kteří nemají odpovědnost za své životy a činy. Jsem unaven z toho, že ze svých problémů obviňují kde koho, včetně vlády a nechtějí si přiznat, že si za tyto problémy mohou oni sami.

   Ano, jsem zatraceně unavený. Ale jsem také rád, že mi je 68.., protože už nebudu svědkem toho, co ti lidé udělají se světem. Jenom mi je líto, že se toho ale dožijí moje vnučky a můj vnuk.


Pozn.:

Tohle mi někdo poslal mailem. A je to prý zkopírováno z jiného blogu. Nevím z kterého, jinak bych sem dal jen odkaz. Tak jsem ho musel přepsat.

8 komentářů:

  1. Víte, ano. Je to nejdůležitější období dějin, protože v něm zkrátka žijeme. Ale zkuste se vžít do pocitů člověka, který se narodil třeba 1890. Neznal auta. Najednou místo aby se zamiloval a založil rodinu přijde první válka.Bortí se impéria a vznikají nové státy. Pak hospodářská krize. Střílí se do dělníků. Následně druhá válka..co můžeme vědět o tomhle prožitém životě, můžeme srovnávat? a ještě dříve...vysoká úmrtnost dětí i maminek umírajících po porodu, naprostá absence práv , člověka pověsili bez soudu, atd atd.Já vím. Protože jsme ale nezažili tamto a zažíváme tohle, řešíme taky tohle.
    Musím napsat, že i já jsem ze spousty věcí unavený. Ale když se umíte dívat i vnímat, jsou na tomto světě i neskutečně krásné věci. A i když všichni jednou umřeme neznamená to, že protože jsme smrtelní si to hodíme ve třiceti. Žijme!!!

    OdpovědětVymazat
  2. Víte, mně dojímá starost o to, že "Muslimové mrzačí malým holčičkám jejich genitálie" - od příslušníka "kultury", která holčičkám genitálie rovnou vykuchá.
    J. Hruška

    OdpovědětVymazat
  3. Mohl byste pane Hruško ten výkřik trochu rozvést? V Americe se něco takového provádí?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ach jo. To jste opravdu neslyšel, že tak zvaná "změna pohlaví" začíná kastrací? Jestli chcete, rozvádějte si to sám, mně se z toho zvedá žaludek.
      J. Hruška

      Vymazat
  4. To ale není nucená operace, to je blbost lidská. S muslimským zvykem odstranění poštěváčku to myslím nijak nesouvisí, tam je těch holek nikdo neptá. Tahle operace se provádí i v Africe a nemusí to být zrovna muslimská populace. (I když většinou je.)
    A to, že se to Evropanům nelíbí? Progres je progres. Hodně z těch "přeoperovaných" si po několika letech uvědomí, že to neměli dělat, ale už je pozdě. Pokud jsem četl, tak kolem 5 - 10% končí sebevraždou. Až ta móda pomine bude jich víc. To je přírodní zpětná vazba. Jednak nebudou mít děti, jednak se jich začnou "nepřeoperovaní" štítit.
    Tady bych trestal rodiče. Jednak za mizernou výchovu, jednak za povolení k operaci - i když teď je taková tendence, aby do toho rodiče nesměli mluvit. Příroda takto uzdravuje nemocnou společnost. Když by nebyla společnost tak bohatá, nikoho by taková patologie jako změna pohlaví (transgender) nenapadla.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No dobrá. Řekl bych, že by to mohl být dobrý úvod k vážnějším věcem. Tohle západní pokrytectví, spojené se snahou vylíčit islám jako něco odporného je totiž projevem západního myšlení, které už ani nedokáže pojmenovat podstatu problému.
      V podstatě jde o to, že islám přichází, aby nás sežral. Nedělá to proto, že je horší, než lidé bývají, ale proto, že jsme bohatí a z tohoto směru bezbranní. Byli by blázni, kdyby toho nevyužili. Pro názornost: Blboun nejapný byl vyhuben proto, že měl chutné maso, nebránil se ani neutíkal - ne "protože islám".

      Vymazat
    2. Z jedné vody……………. „západní pokrytectví“ živené nadbytkem a chráněné filozofováním podivných absolventů ještě podivnějších studijních oborů je jen uzavřením kruhu nekonečné hlouposti. Hloupí jsou však ti co se nebrání, jsou ukřičeni, polepeni přívlastky, zničeni, z ruštiny je pěkný výraz, UNIČTOŽENI. Boj s hloupostí je nekonečný, s křiváky bojujte křivě, bezohledně, nečekaně. Žádný prostředek vedoucí k úspěchu nevynechte, už vůbec ne zákeřný, ba právě na opak. Nečekají to. Pokud se nebudou bát přejít silnice nebo jít večer z hospody nic se nezmění. A hlavně s úsměvem jde všechno.
      4p

      Vymazat
  5. Pokusím se najít důvody, proč se ze Západu stalo něco nápadně podobného blbounu nejapnému. Budu je hledat tam, kde se většinou nehledají.
    1) Pan Chesterton napsal, že v dobách náboženského úpadku zdivočí zlo a škodí. Horší ale je, že zdivočí a zplaní také dobro a škodí ještě víc. Těžko hledat pro ilustraci tohoto jevu něco lepšího, než je dnešní doba. Kam se podíváme, tam škodí něco, co původně bylo dobrem. Těžko najít lepší ukázku, než je migrační krize. Ušlechtilí pohané si vážili ctnosti soucitu a křesťané ještě víc, jenže při tom obvykle nevybočovali z reality. Svatá Kateřina políbila useknutou hlavu popraveného zločince, ale ani jí nenapadlo zachránit ho před popravčím špalkem a přivést si ho do ložnice. Dneska ti, kteří mají soucit s lidmi, žijícími v bídě a nebezpečí a prosazují jejich příjezd k nám se nestarají ani o to, co budou tito lidé jíst, až zničí a vyžerou hostitelskou zemi.
    2) Další příčinu úpadku Západu vidím v tom, že důsledné odmítnutí boha vede ke ztrátě schopnosti myslet. Bůh je totiž normálem a měřítkem všeho a bez externích měřítek, ať už jim říkáme bůh, přírodní zákony či přirozený mravní zákon, účelně myslet nelze. Lze správně namítnout, že je na západě bůh odmítán už léta, ale úpadek myšlení se objevuje už teď. Příčiny vidím jednak v tom, že v minulosti byl bůh odmítán selektivně a také v tom, že často byly jeho zákony v teorii popírány, ale v praxi dodržovány. Dobrý příklad najdeme v Lewisovu popisu jednoho profesora: „Byl to takový drahoušek. Ve všech svých přednáškách zdůrazňoval, že morální zákony nelze uplatňovat, přestože v životě by radši šel deset mil pěšky, než aby zůstal penny dlužen“. Tyhle teorie můžete odmítnout, ale sám fakt, že totiž západní myšlení je v úpadku je nepopiratelný. Velká část toho, co toto myšlení v poslední době vyplodilo je sebevražedná.

    J. Hruška

    OdpovědětVymazat

"Pravidla moštárny" jsou stejná jako v Hospůdce. Spammeři a trollové budou bez milosti likvidováni. Hlasatelé jiných (i opačných) názorů než má Kocour však nikoliv.

Jak se podepsat? >> Komentovat jako >> Název/Adresa URL >>Název a vepsat svůj nick nebo jméno. Pak >> Pokračovat a nakonec >> Publikovat. (Počkat, až to Drak nebo Kocour propustí na obrazovku.)