Prohledat tento blog

neděle 2. června 2024

Kráska a hrdina


   Tak jsem se dneska odpoledne brouzdal internetem, většinou předvolebním, narazil jsem na dva adepty, kteří by rádi do Evropského Parlamentu. A jak jsem se tak díval do těch obličejů, napadlo mě, jací jsou to lidé, kteří usilují o naši důvěru. Nehodlám a ani nemohu posuzovat jejich skutečné pohnutky nebo dokonce jejich vhodnost pro dané funkce nebo snad dokonce jejich morální profil. Jen jsem se chvíli díval do jejich tváří. Protože obraz je přece jenom méně matoucí, než slova. Zkuste to taky. 



Danuše Nerudová. Podle svých vlastních slov mladá a pohledná. Uchazečka o funkci presidentky České republiky. Neúspěšná. Zvítězil generál Petr Pavel. Mužný zjev s bílým plnovousem. Krásně se vyjímá na poštovních  známkách a portrétech ve veřejných prostorách. Byl na obou stranách toho dnešního konfliktu.
Jak v KSČ, tak v NATO.Náš president mé bezesporu zkušenosti.




Na tomhle snímky z videa se pouští do jiného uchazeče, který o ní prohlásil něco, co se ji nelíbilo. Tady už není tak krásná.



 Pan Filip Turek. Majitel sbírky luxusních automobilů, kuřák doutníků - a piják zředěného Sava. Určitě se bude líbit mladým ženám, "Hrana." Hrdý pohled do budoucnosti. Nepěkně se vyjádřil o Danuši Nerudové. Ale prý je to pomluva. Řekla ona.



A ještě jednou pan Filip Turek. Tady už se nedívá tak odvážně jako na studiovém portrétu, sebekontrola už není tak dokonalá, ale nezapomněl na českou vlaječku na klopě. Ďábel se skrývá v detailu. 


   Dívám se do těch tváří a napadá mě, proč se vlastně ucházejí o onu funkci. Co je k tomu pudí. Jestli je to opravdu zájem o zastupování zájmů lidí v české Kotlince nebo něco jiného. Třeba plat poslance EP. Ani jeden z těch dvou nevypadá, že by ten plat skutečně potřeboval. A také, že jim opravdu záleží na blahu Čechů, Moravanů, Slezanů i ostatních obyvatel Kotlinky. 

   Úmyslně jsem nepátral po tom, co si o nich myslí novináři nebo jejich promotéři. Co o nich píše tetka Wiki. Jenom jsem se díval. Zkuste si také přečíst jejich tváře. Třeba je budete chtít volit. Nebo taky ne.

   Pokud se do těch tváří zadíváte opravdu pozorně, možná že budete mít stejně zvlášní pocit jako mám  já. Pocit neskutečnosti.



5 komentářů:

  1. Jenže - já mám ten pocit naprosté neskutečnostil i když čtu na některých webech diskuze. Chtělo by to asi rybářské boty a plynovou masku. Protože jejich prostoru se zmocnili lidé s úporným slovním průjmem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A už je toho na dnešek dost, to ta snídaně……a ssakra, nečekal jsem , že nejvíc sympatií ve mně vzbudí psychiatr.
      4p

      Vymazat
  2. Podotek: díval jsem se na jiný portrét jiné strany, chápete?

    OdpovědětVymazat
  3. Jestli vás stále baví takové knížky, tak by se vám mohla líbit i jedna z pasáží ve knížce Hrdina v kostce. Ne nadarmo je ústřední postavou jeden hrdina, za kterého se v rámci deskové hry můžete vydávat a užívat si onoho dobrodružství které je s tím spojené.

    OdpovědětVymazat

"Pravidla moštárny" jsou stejná jako v Hospůdce. Spammeři a trollové budou bez milosti likvidováni. Hlasatelé jiných (i opačných) názorů než má Kocour však nikoliv.

Jak se podepsat? >> Komentovat jako >> Název/Adresa URL >>Název a vepsat svůj nick nebo jméno. Pak >> Pokračovat a nakonec >> Publikovat. (Počkat, až to Drak nebo Kocour propustí na obrazovku.)