Prohledat tento blog

neděle 15. září 2024

Pravda, konspirace a víra







 

 Ivan Hoffman říká, že rozdíl mezi konspirací a pravdou bývá měsíc až rok. Já tvrdím, že pravda bývá někde mezi - a to ne vždycky. Pravda nebývá hezká - ale konspirace taky ne.


   Když vezmu všemožné informace o 11. září, o oficiálním vysvětlení a následnými alternativními teoriemi, musím spíše odmítnout ty teorie. Požít alternativní vysvětlení jakéhokoliv děje je sice možné vždy, ale Occamova břitva mnohé z nich vyloučí. 

   Nejsem ani náhodou stavař, tím spíše nerozumím dějům, které nastávají, když do mrakodrapu narazí velké letadlo. Jenže: Pokud mi někdo tvrdí. že ty budovy byly odstřeleny náložemi, zabudovanými už při stavbě, zpozorním. Někdo je tam musel zabudovat a nikdo z dělníků a stavebního dozoru si toho nevšiml a "neprokecl" se? Ta letadla, která narazila postupně do mrakodrapů byla nějaký filmařský trik, vymyšlený Davidem Copperfieldem na který naletěli všichni diváci, rozmístěná náhodně kolem? Na všech televizních záznamech je téměř totéž - liší se jenom úhlem snímání a kvalitou obrazu. Že se budovy sesouvaly zvláštním způsobem jako když zajíždí píst do injekční stříkačky? Stalo se někdy předtím, že do výškové budovy narazilo letadlo? Takový způsob demolice je sen všech firem, zabývajicich se odstřelováním výškových budov.

  Že se zřítila třetí budova je divné, ale alternativní vysvětlení uvádí jenom to, že do ní žádné letadlo nenarazilo - což nikdo netvrdí. Třetí letadlo narazilo do budovy Pentagonu. Prý to není možné, protože nízkoletící letadlo není na záběru pouliční kamery. Dal jsem si tu práci a našel, s jakou frekvencí snímků ta kamera pracovala. Jeden snímek za tři sekundy. Během průletu letadla v zorném poli objektivu prostě kamera neudělala žádný snímek, letadlo proletělo v té době, takže je to lichý argument. 

   Čtvrté letadlo, které mělo za úkol narazit do Bílého domu se zřítilo ve volné krajině, když se pasažéři na jeho palubě, kteří už měli informace o prvních letadlech rozhodli, že zkusí přemoci atentátníky, protože jinak stejně zemřou. Pilot atentátník viděl, že bude asi přemožen (nikdo neví přesně, co se na palubě letadla dělo) tak letadlo "zapíchl" do země.

  Jsou ale záznamy telefonních hovorů různých lidí, jak z hořících mrakodrapů, tak z letadla, které havarovalo kvůli rvačce v kabině. Zápisy radiového provozu mezi vojenskými letadly, radarové záznamy, jak se pohybovala letadla nad USA v onen kritický den. 

   Pokud by to byl pokus o pojišťovací podvod (to se mi zdá jako zvlášť povedená alternativní teorie) nebo záminka k rozpoutání války v Afghánistánu není možné, aby ty jednotlivé informace do sebe tak dobře zapadaly. V roce 2011 už přece existovaly mobily, videokamery a má je u sebe spousta lidí. A neváhá je použít.

   Situace se velmi zásadně liší od fingovaného přepadení německé rozhlasové stanice v Gleiwitz, které povedla malá skupinka německých speciálních sil SS a nechala tam jenom dva až tři mrtvé. Stanice v tu dobu jenom přenášela celostátní program. Jeden mrtvý byl technik, obsluhující stanici a další byl vězeň nebo vězni, oblečení v polských uniformách, jejichž mrtvoly měly dokladovat přepadení stanice polskou armádou. V tom, kolik mrtvých vlastně bylo se prameny liší. Nikdo jiný, nezainteresovaný na místě totiž nebyl a tudíž nemohl celou akci nějak prozradit. A mrtví, jak známo, nemluví. 
 
   Už na té jednoduché diverzní akci je patrné, že utajení je pro operaci pod cizí vlajkou nejpodstatnější. I v tomto případě se akce prozradila - ale až po válce. 

  Je jasné, že všechny důkazy o "jiném průběhu" 11. září by musely být připraveny předem nebo pořízeny velmi rychle. A bylo by jich potřeba spousta. Takže alternativní průběh by bylo nesmírně složité připravit a určitě by se něco z toho brzy provalilo.

   Protože dnes existuje internet a sítě GSM, které se neodváží žádná z válčících stran (třeba na Ukrajině) vypnout, protože by si nesmírně zkomplikovala komunikaci na vlastním území (bankomaty, styk mezi vlastními úřady a institucemi, např. obchody a dokonce i se zásobováním vlastních armád) je situace naprosto odlišná. Kde kdo (skoro každý) má dneska mobilní telefon s fotoaparátem či kamerou a tak je šíření informací na vlastním území i na území nepřítele víceméně volné. Jakákoliv  akce je zaznamenávána a šířena a tak se všechny vojenské operace, nejen pod cizí vlajku, velmi brzy stane známými všude. 

   Propaganda se tomu musela přizpůsobit a bojuje s tímto faktem tak, že rozšiřuje spoustu matoucích zprávy. Lidé tak neví, co je fakt a  co falešná informace - fake. Ostatně o totéž se pokouší i naše vláda (a všechny vlády Západu - i Východu). Do toho ještě zapadají pravdivé i falešné, vymyšlené zprávy opozice (dezoláti) a tak opravdu nelze zjistit, co je pravda. Dokonce ani za ten měsíc, jak předpokládá Ivan Hoffman.   

   S Covidem-19 to je celkem podobné. Napřed obrovská hysterie, Covid nás všechny vyhubí - nebo aspoň seniory. Ano, Covid tu byl, zabíjel stařenky a stařečky v domovech důchodců a občas se podepsal i u lidí středního věku - měli nepříjemné následky. Z mých známých nezemřel nikdo, ale dva měli opravdu těžký průběh a následky trpí dodnes. Zatím co po očkování neměl komplikace vlastně nikdo, nepočítám-li jednodenní bolest ramene. Z tehdejších informačních zdrojů jsem se dozvěděl, že následky očkování byly o dva až tři řády méně četné, než následky prodělaného covidu. Nechal jsem se očkovat dvakrát, ale potom už jsem si řekl dost. (Nebyl jsem sám a tak se musela zbylá vakcína odborně zničit. Další náklady.

   Ale ta epidemie C-19 byla i v severní Itálii, v Rusku i jinde. Lidé umírali. To je fakt, několikrát ověřený z různých nezávislých zdrojů. Je ovšem taky už prokázaný fakt, že naše vláda kupovala vakcíny a roušky velmi nevýhodně, od korporací, které vyčenichaly skvělý obchod. Pro ně byl dokonce tak skvělý, že dodnes nejsou ochotni odtajnit smlouvy. (von der Leyenová a spol.)

   Davová hysterie je skvělá situace pro takové situace. Nicméně se vzápětí objevili apoštolové, antivaxeři, kteří existenci Covidu popírali a když náhodou oni sami měli lehký průběh tak tvrdili, že to tak je u všech, že jen "nešťastným souběhem události" náhodou vymřela celá oddělení důchodců v domovech důchodců, kteří by za pár let stejně zemřeli přirozenou smrtí. Zato bohatě šířili memy o škodlivosti očkování a jeho doživotních následcích. Zvlášť pikantní byla tvrzení, že v očkovací látce jsou nějaké mikročipy, které umožní (někomu) ovládat ty očkované. Dezoláti ale ty nesmysly pilně šířili a nedali si to vymluvit. Víra silná jako ta luteránská. 

   Posléze ti se slabší imunitou vymřeli, projevil se přírodní výběr, následky očkování  už přestaly veřejnost zajímat a Covid-19 se stal jen jedním z druhů chřipky. Přímo "chřipečky". Přišla totiž válka na Ukrajině (Speciální Vojenská Operace) a pozornost "čackých žurnalistů" a politiků se obrátila tímto směrem.

   V poslední době se ve farmacetických koncernech patrně vymýšlí nějaká nová epidemie / pandemie, na kterou bude nutné "urychleně" vyvinout vakcínu (a to je drahé) a přeočkovat jí "celoplanetární" populaci - což by farmaceutům přineslo opět pohádkové zisky. Zatím se jim ale nedaří vzbudit všeobecnou hysterii a strach. To ale přijde.

   Mimo jiné - Covid se v nějaké modifikaci už podruhé (potřetí) vrátil, nemocnost vzrůstá u neočkovaných i očkovaných. Ta vakcína asi nechrání dost dlouho a domnívám se (já), že je to tak úmyslně nastaveno. Nebo možná  ne, Covid se projevuje i v Rusku a tam se očkovalo jinou vakcínou (Sputnik) a průběh šíření infekce je v podstatě stejný. O Covidu platí totéž, co u jiných nakažlivých respiračních nemocech. Omezit blízké tělesné kontakty a nosit roušku jako ochranu před kapénkovou infekcí. Chrání ale ostatní, ne nemocné a bacilonosiče. Japonci nosí roušky celý podzim a zimu jako gesto slušnosti k ostatním, které by mohli nakazit.

   Na našem KoZa je v současnosti Covid v pozadí, řešíme totiž, jestli se Evropa bude ochotna zapojit do války na Ukrajině přímo, což by znamenalo riziko použití jaderných zbraní ze strany RF. Je to velká snaha USA, aby tomu tak bylo a za Velkou louží by se místo války na jejich území jen tiše počítaly peníze za dodané zbraně. To, že v té válce se rozbije infrastruktura Ukrajiny a hlavně, že tam zemře sousta chlapů v produktivním věku (na obou stranách) a násobně více bude válečných invalidů je nějak "nezajímavé téma". Zajímavější je přece  hysterie s globálním oteplováním a zajišťováním absolutní svobody pro sexuální (i jiné, třeba rasové) odchylky. Zatím to vypadá trochu nadějně. V. V. Putin totiž minulý týden nařídil velké námořní cvičení ruských mořských, kosmických a leteckých sil "ve dvou oceánech a pěti mořích". Pochopitelně plně vyzbrojených jadernými raketami, které mohou nečekaně zasáhnout kterékoliv místo na Zemi. Zdá se že tohle hlasité "harašení zbraněmi" některé státy NATO dost vystrašilo a nebudou souhlasit s používáním raket dlouhého doletu do hloubi ruského území. A to je na závěr téhle úvahy zpráva dobrá. Aspoň ta.



Za vším hledej peníze!

7 komentářů:

  1. EKopohledu z druhéstrany17. září 2024 v 7:50:00 SELČ

    jen žádnou propagandu.
    …ale na druhou stranu….Davová hysterie je skvělá metoda pro takové situace. Nicméně se vzápětí objevili apoštolové, vaxeři, kteří existenci Covidu zbožšťují a když náhodou oni sami mají těžký průběh tak tvrdí, že to tak u všech, že jen "nešťastným souběhem události" s jistotou vymřou celá oddělení důchodců v domovech, kteří by za použití normálních postupů, (nedoporučených regulátorem) léčení za pár let stejně zemřeli přirozenou smrtí. S tím bohatě šířili memy o úžasné účinnosti očkování a jeho doživotních „následcích“. Zvlášť pikantní byla tvrzení, že v očkovací látce jsou výhradně super účinné látky, které umožní (všem) přežít ty neočkované. Lékaři radostně s celou farma-lobby ty nesmysly pilně šířili a nedali si to nikým vymluvit, no zisk na prvním místě, že. Víra silná nejméně jako ta luteránská. Prachy?

    A to je ten pohled z druhé strany podpořený příběhem o nucené podpoře dýchání za použití inkubátoru nákazy v hadicích a přístroji podpory dýchání s fatálním koncem. Padesáti procentní úmrtnost při aplikaci proti třiceti procentní bez ní, řeknete si dvacet procent? I u vás doma? Ssmutno.
    4p

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Používáte absolutní hodnocení. "Všem", "super účinné" atd. Bez kyslíku by jich zemřelo méně? Svinstvo v hadicích? Opravdu?
      Tohle na mě nezkoušejte - protože nikdo neví. Nikdo neurčí, na kolik to pomohlo a na kolik by pomohlo, kdyby se to nepoužilo. Tyhle teorie jsou nanic. Uvádím jenom případy z blízkého okolí. Vidět, slyšet napřímo. Ne přes média nebo sociální sítě.
      Ten zbytek je propaganda z té nebo oné strany.

      Vymazat
    2. P.S.: Nás Covid nenavštívil. Bylo to očkováním nebo přirozenou imunitou? Nebo tím, že jsem se nezúčastnil žádného večírku? Víte to? Já tedy ne.

      Vymazat
    3. Nic osobního, žádné dogma, jen použita pasáš z článku a zrcadlově otočené argumenty, jediné co se stalo určitě, že se značně velká část peněz přesunula z kapes většiny do kapes menšiny, inventůru si udělá každý podle svého, smrt je jediná jistota když zapomenu na daně.
      4p
      Podotek: tak dlouho šťoural do vosího hnízda až vyhořel VODNÍ RÁJ v Jihlavě, to je realita.

      Vymazat
  2. EKopohledu z druhéstrany17. září 2024 v 7:52:00 SELČ

    JO, a kde je to lepčí, v paneláku nebo v lese. Dávám les.
    4p

    OdpovědětVymazat
  3. Až budou všichni z paneláků s vámi v lese, tak budete mluvit jinak (ale při kručení v bříšku by se slabší kus poblíž mohl hodit)

    OdpovědětVymazat

"Pravidla moštárny" jsou stejná jako v Hospůdce. Spammeři a trollové budou bez milosti likvidováni. Hlasatelé jiných (i opačných) názorů než má Kocour však nikoliv.

Jak se podepsat? >> Komentovat jako >> Název/Adresa URL >>Název a vepsat svůj nick nebo jméno. Pak >> Pokračovat a nakonec >> Publikovat. (Počkat, až to Drak nebo Kocour propustí na obrazovku.)