Prohledat tento blog

pondělí 20. ledna 2014

Antimuslimský, antiunijní...




  Evropská Unie je (souhlasím s jedním komentátorem na Psu) někde mimo smysl takové instituce. Vznikají tam neo-socialistická uskupení i když se zatím neprojevila (neprohlásila, jak říká Jakub) ale o sociální smír nebo "blaho lidou" jim nejde. V každém přípafě se jedná o mnohá teplá místečka pro spoustu unijních úředníčků - a to je ta hlavní složka korupce. Proč se to maskuje starostí o jiné kultury, jiná, dosud nevídaná pohlaví atd. je jasné. Tyhle ve svém principu nesmyslné názory (jsou nesmyslné proto, protože vznikly shora, na něčí popud - nemyslím, že by nějací lidé "vymysleli" homosexualitu, ale vymýšlejí a propagují její ochranu (a propagaci!) NAD přirozenou mez. Totéž s průnikem jiných náboženství a kultur. Nic není ponecháno přirozenému vývoji, vše je DIRIGOVÁNO. 



   Např. zákaz žárovek nebo rtuťových teploměrů.  (přičemž y se jednoduše dalo říct - ponechme obě tuto kategorie přirozenému vývoji. Elektronické lékařské teploměry jsou sice daleko méně rozbitné, ale jsou mnohem poruchovější a nemají takovou životnost. Co se taky má pokazit na zatavené skleněné nádobce s trubičkou, cejchovanou ve stupních Celsia? Doma bych prosazoval teploměr klasický, kromě rozbití bezporuchový, v nemocnicích, kde se měří teplota denně i několikrát ať jsou oba druhy a běžná měření provádějmež  bezkontaktně bolometricky. Rychle a hygienicky.  U LED je to rovněž jednoduché. I kdyby z EU nepřišel zákaz žárovek, tak já mám už doma jen tři Edisonovy vynálezy. V mikrovlnce, v troubě a v lednici. Až skončí svou životnost, dám i tam LED - které jsou úsporné, je jim srdečně jedno, kolikrát denně se zapnou a vydrží déle, než já vydržím naživu. Takže LED by to u mě vyhrály i bez unijního Befehlu. 

    Prosazování čehokoliv tyhle úředníčky ("konstruktéry lidské společnosti") totiž živí. Kdyby EU neprosazovala takové novoty / nesmysly / škodlivosti, na provoz té praktické části by stačila snad méně než pětina současného úřednictva. Takže se vymýšlejí "gender studie", "třetí pohlaví" t.j. bezpohlavní výchova školách atd. A nám se vede fyzicky natolik dobře, že se těch zbytečných her buď přímo zúčastňujeme (tahle diskuze je ovšem taky součást JEJICH hry[;>) nebo je alespoň trpíme. 

   Někdo se nás snaží infikovat názory, že když nebudeme souhlasit s "právem" hosta si dělat u hostitele to, co se mu zlíbí je zlý rasista nebo xenofob. Případně obojí. 
Tím se nesnažím hrát na "národnú notečku". To je rovněž primitivní hra s fangličkami a voláním "Čechy Čechům!"  A dokonce sahá kamsi do minulého století ba i dál. 
Nesouhlasit s EU ale neznamená být nacionalista.

   Kdo je to Čech? Ten kdo má český původ? Kdo se tu narodil? Nebo ten, kdo tu bydlí? A jak dlouho tu musí bydlet, kolik generací, aby byl považován za Čecha? Tyhle otázky se dají veĺmi zjednodušit a zracionálnit. Čech je ten, kdo vyznává zdejší způsob života. Neškodí jiným. Rus, který se chová slušně (jsou i takoví a je jich opravdu dost a tvrdit, že je to pátá kolona je hovadina I.a kvality!) nebo muslim, který požaduje PRO VŠECHNY zavedení práva šaríja - i když se tu narodil? Představte si, že se takhle bude chovat třeba našinec v Emirátech. Tam může žít "po evropsku" jenom v hotelích a turistických destinacích, jinak s ním "vyběhnou" tak rychle, že se nestačí divit. Rok vězení pro manžele, kteří se políbili na veřejné pláži při pozorování západu slunce. Jistě, udělali chybu - tam se to nesmí. Ale trest byl, mám ten pocit, dost drakonický. Co kdybychom zakázali modlení na veřejnosti. Křesťanské, židovské i muslimské. To by bylo řevu, že?
   Takže na Jakubovu řečnickou otázku (on odpověď určitě zná, ale nelíbí se mu, chce ji slyšety ještě od jiných) zní ANO. Jsem. Antiunijní i antimuslimský. Pokud mě bude EU táhnout někam, kam se mi přirozeně nechce, jsem antiunijní. Pokud si tu budou muslimové (jsou tu hosté - ať už to vezmete jak chcete) vyžadovat práva, které tu nejsou zvykem, jsem antimuslimský. 
Respektive - jsem spíše islamofob. Je jich totiž hodně a množí se skoro jako myši. Pravděpodobně tomu přečíslení nedokážeme zabránit - tedy určitě ne "demokratickou cestou". A proto roste napětí a tak říkajíc "tajný ozbrojený odpor". Někdy se stane, že někdo předběhne události - A. B. Breivik - například. 
   A je smutné, že jediným opravdu zásadním postojem k "převracení" naší kultury na východní, primitivní, muslimskou, je Vladimír Putin. Šokující, ale pochopitelné. Kultuře, která je založena na tvrdé, rigidní víře, kde jedinec neznamená nic a slepá poslušnost (islámu) je striktně vyžadována, může rozumně oponovat jenom další, organizovaná moc. A tou současné ruské státní zřízení je. Demokracie? Ale jistě - ale jen odsud posud. Svoboda? Ale co by ne, pokud nějak neohrožuje stát. Tak velký stát asi nemůže být příliš demokratický. Demokracie by se brzy zvrhla v anarchii - s tou mají v Rusku své zkušenosti.

   Možná to vypadá, jako bych si s láskou vzpomínal na svá socialistická léta v tomhle státě. Ne, nebylo to dobré období, ale byli jsme na ně zvyklí. A po "převratu" (můj táta tomu nikdy jinak neřekl, tvrdil že při revoluci musí téct krev a na kandelábrech viset kontrarevolucionáři) jsme naivně čekali, že nám "ze západu" začnou přicházet jen samá dobra. 
   Omyl. Západ nás začal využívat (a využívá dodnes) jako rozšířený, hloupý naivni ale nenasycený  trh a zdroj levné, docela kvalifikované  pracovní síly.  Ideje svobody - ekonomické nebo myšlenkové - se jaksi rozpustily, nedorazily. Asi žádné nejsou. Takže byly nahrazeny složitě zdůvodňovaným mentorováním, jak se má "slušný" Evropan chovat aby si ten hrdý titul "Evropan" vůbec zasloužil. A my teď s rozčarováním zjišťujeme, že o ten titul nějak moc nestojíme.

   Proč? On neexistuje nějaký "Západ" nebo "Východ" - to jsou jen pomocná slůvka. Vektory - nebo spíše skaláry. Tak, jak jsem z  polovy Polák tak nemohu tvrdit, že Poláci jsou spravedlivý národ a že mají takové nebo onaké vlastnosti. Ano převážně jsou to větší (hlučnější) vlastenci a ctitelé tradic. Mají víc odvahy. Ale těch špatných (předsudků např.) mají, zdá se mi, víc, než Češi. Totéž se dá říct o Němcích, Rusech, Angličanech nebo Francouzích. Není žádná "železná opona mezi Východem a Západem - a vlastně ani nikdy nebyla. Byly jen sféry vlivu. Patřili jsem do rodiny "socialistických států" a to ostatní bylo nepřátelské, špatné. Teď patříme do rodiny "evropských svobodných států" a všechno ostatní je, když už ne zrovna nepřátelské, tak aspoň podezřelé.* 

   Ale pokud chceme přitakáváním na myšlenky multikulturalismu ("Proletáři všech zemí, spojte se!") nebo "geneder studiím" (absolutní rovnoprávnost žen - tedy naprostá stejnost?)  a regulací všeho možného od žárovek přes normy ohnutí banánů, povolené stavy prasat, výměry vinic až k alternativním zdrojům elektřiny udělat z Evropanů beztvarou masu zmatených (a tím pádem poslušnějších) lidí, JSEM ZÁSADNĚ PROTI. 

   Moje zásada byla, je a bude: Dívej se kolem sebe abys viděl, poslouchej, abys slyšel, porovnávej,  přemýšlej.  Nejlépe vlastní hlavou a jednoduše, selsky. Až pak se rozhoduj.  Tedy pokud ještě máš možnost se sám rozhodnout. Říká se tomu svoboda. A jak přičinliví evropští úředníčci (včetně těch nejvyšších!), tak ímánové, řídící rozhádané, ale přesto poslušné světové muslimstvo mají za úhlavního nepřítele Homo Sapiens - Člověka Rozumného, myslícího. 


Pouta s označením druhu?


Tedy člověka svobodného. Bez přívlastků.  


83 komentářů:

  1. StK, s většinou souhlasím, s něčím s výhradami.

    Ta "pouta", sakra, to byl byl náramek. Silikonové náramky jsou v různých barvách, tohle by mohla být bomba. Vlastní návrh? Vynikající! Výrobce náramků lze najít na netu, jen nevím jaká je minimální objednávka. Mám zájem!

    OdpovědětVymazat
  2. Jakube, program jednotlivých stran neznám, jen ze článků, co jsem uvedla, vyplývá, že se strany chtějí dohodnout na společném postupu při volbách, aby získaly co nejvíc voličů. Společným jmenovatelem má být požadavek zachování státní suverenity jednotlivých členských států v rámci EU a nová imigrační politika, ve smyslu víc restriktivní. Mimo aleance evropských pravicových stran zůstává britská euroskeptická Ukip. kterou vede Nigel Farage z obav, že by ztratila hlasy. Pak každá strana má své vnitrostátní problémy.
    Italská Severní liga po pádu Berlusconiho vlády ztratila hodně hlasů. Svého času její lídr Bossi vypracoval spolu s Finim imigrační zákon, který chce nyní levice změnit ve smyslu usnadnění pobytu ilegálních imigrantů, jejich integrace. Severní liga se staví negativně ke stavění nových mešit a modliteben.
    V Itálii se na příklad neklade otázka zavedení práva šarija, ale zato levicová Pd by chtěla zavést "ius soli" zákon o automatické získání italského občanství pro děti imigrantů, které se narodí v Itálii.
    Proti pravici se staví ostře levičáci, kritizují, že je rasistická, xenofobní, fašistická, populistická. pro slušné lidi "infrequentabile".
    Já nic podobného u Severní ligy tedy neshledávám a v květnu pro ni budu hlasovat, spíš než pro Berlusconiho FI. Dává větší záruky.
    (Přemístěno.)

    OdpovědětVymazat
  3. Já nebudu spokojen pokud euroústavně nebude zakotvena svíčková se šesti.

    OdpovědětVymazat
  4. Ano. Mám svůj názor, ale hluboce s ním nesouhlasím.
    Ius soli: ale já jsem se domníval, že v celé EU už platí - ? Včetně nás?!
    Náramek je oslnivý. Honem se toho chytnout, to bude šlágr!

    OdpovědětVymazat
  5. A Unie? Koneckonců byla přece - coby EHS, a ještě předtím Evr. společenství uhlí a oceli - založena jednoznačně a pouze na ochranu a posílení hospodářství a obchodu Francie a SRN. Tak v tom pokračuje, no... a my jí to baštíme. Co jinak. Protože od ní taky dost berem holt.

    OdpovědětVymazat
  6. Ještě pár vět, abych doplnila předešlý příspěvek, který StK laskavě přemístil na moji žádost zpod předešlého článku sem. Jak již jistě víte, ve dnech 22 e il 25 května se budou konat volby do evropského parlamentu a všechna politcká seskupení evropských politických stran se už připravují. Levicové strany se mají sejít na jaře v Římě, aby tam představily svůj společný program. Zrovna tak se organizují pravicové strany, iniciátorkou je Marine LePen, která již navázala spojení s G. Wildersem, rakouskou Fpo, belgickou pravicovou Vlaams Belang, švédskými demokraty. Z Itálie kontaktovala Severní Ligu a chtěla by získat pro aleanci i Hnutí 5 Hvězd, které také silně kritizuje imigrační politiku Unie a chtělo by uspořádat referendum o vyjití Itálie z eurozony.
    Stranou zůstávají britská euroskeptická Ukip, finská a dánská pravice z obav, aby je voliči nepletli s krajní pravicí, podle nich neofašistickou a populistickou.
    Podle britského the Economist, mají pravicové strany šanci dosáhnout v EP 25 procent křesel, což by byl nejvýznamnější výsledek od konce WWII.
    Jak je to v ČR, je tu nějaká politická strana, která by se přidala?

    OdpovědětVymazat
  7. Strana: Svobodní.
    Volitelní i když trochu zastydlí národní liberálové. A taky Piráti. Svobodné jsem volil, do parlamentu se však nedostali. Ale preference jim stále rostou.

    OdpovědětVymazat
  8. To Jakub:
    Jistě, velcí hráči si vždy vybudují kartelové dohody. Ale EHS aspoň neurčovala křivost banánů a povinný počet přijatých imigrantů. O šaríju se nezajímala vůbec.

    Jsem zvědav, kdy se začne ve větším měřítku útočit na židy. To je přece běžný postup, klasická forma eskalace. Důvod se najde.

    OdpovědětVymazat
  9. O situaci v Rakousku se zmiňuje krátce ve svém přehledu i Pergill.
    Podle Marine LePen budou volby do parlamentu referendem o EU.
    Měli byste se na ně připravit.

    OdpovědětVymazat
  10. Ale to se v mém pohledu už dávno děje - jenom elegantně, nepřímo: průběžnou podporou tzv. Palestinců. Co je to jiného? A jde to i z mé kapsy. A nevšiml jsem si, že by v programu/stanovách/prohlášeních jakékoliv strany bylo, že tohle nechce.
    Proč... no protože to 1) nikoho nikde nenapadne, 2) by to našeho bodrého většinového sebejistého chatařsky-pivařského voliče znepokojilo: ONI PODPORUJOU ŽŽŽIDY - ?

    OdpovědětVymazat
  11. Nevím, proč by se mělo útočit proti židům. Italské politické strany antisemitismus nepěstují, Liga je silně protiislámská, Marine LePen pak donutila otce, aby přerušil styky s maďarským Jobbikem (před tím jsem mylně napsala, že s ním jedná) a s řeckou stranou Zlatý úsvit, protože jsou ultrapravicové a rasistické..

    OdpovědětVymazat
  12. Evropa se chystá k volbám do evropského parlamentu a tvoří se politická seskupení stran stejného nebo podobného zaměření, která pak budou postupovat společně.
    Mají šance na úspěch euroskeptici, jak píše il Fatto quotidiano, počet evropských občanů, co mají EU politiky plné zuby stoupl na 43%!
    Myslím, že počet rapidně stoupne, až se dozvědí, že na křeslo prezidenta EK aspiruje nientedimenoche Martin Schulz, nynější předseda EP.
    Ohlásil to v pohovoru s novináři SD
    Martin Schulz will EU-Kommissionspräsident werden
    http://www.sueddeutsche.de/politik/nach-den-europawahlen-martin-schulz-will-eu-kommissionspraesident-werden-1.1866719
    Bezvadná předvolební propaganda, kolik evropských levicových fandů dá hlas svým národním levicovým kandidátům, když vyhlídka v případě vítězství je tento nacionalistický mocí posedlý skopčák v křesle nejvyššího reprezentanta Unie?
    Jen tak dál

    OdpovědětVymazat
  13. Pozor! Teď vás může ěpehovat i lednička v kuchyni.
    http://technet.idnes.cz/hacknute-lednicky-0mv-/sw_internet.aspx?c=A140119_231435_sw_internet_vse

    OdpovědětVymazat
  14. Unijní soudruzi, skoro všech barev, ať už ti rudí, nebo ti zelení, se chovají asi stejně smysluplně jako část posádky záchranného člunu, která chce prosadit cosi vůči zbytku tím, že ho rozhoupává, ale zapomíná přitom, že po jeho převržení je žraloci sežerou všechny a bez rozdílu. Zbytek by prostě měl ztratit zábrany, přestat brát ohledy na nějaké zvyky a slušnost a začít se konečně řídiy pudem sebezáchovy a dělají-li bordel, ohrožují-li ostatní, no tak je prostě bez milosti hodit přes palubu. Čekat pasivně jak stádo ovcí na to, jak to dopadne, je v podstatě trestuhodná blbost, ale asi tak nejvíc to odpovídá popisu současného dění.

    Já se domnívám, že je nejvyšší čas zabránit jim v tom převržení, protože čas onoho převržení se přibližuje o dost rychleji, nežli by všem zúčastněným (těm myslícím a schopným použít mozek) bylo milé.

    Pod unijní taktovkou:

    * Je dotačními zásahy a přerozdělováním čím dál tím víc deformován trh s čím dál tím víc produkty a v čím dál tím víc odvětvích. To jeto největší korupční i erozní zlo, protože hrozí pohřbením konkurence schopného hospodářství kdekoliv v EU.

    * Naprosto příšernou zahraniční politikou, jsou podporovány takové lidožroutské síly a režimy, že to jednomu připadá, jakoby těm unijním padouchům opravdu nešlo o nic jiného, než o co nejrychlejší ustavení globálního kalifátu na co největším kusu planety, především pak na území euroatlantického civilisačního okruhu.

    * Nevhodným zasahováním do vědy a výzkumu se podporují výzkumy nesmyslné, neužitečné, nebo rovnou fixlované.

    * Tiká rychle sílící muslimská imigrantská časovaná bomba.

    * Tiká časovaná bomba s místními "nepřispůsobivými". Platit někomu za rozmnožování a nic jiného je prostě jen a pouze nebetyčná blbost a určitě se to v dlouhodobém horizontu nevyplatí. Problém se nevyřeší, jen nabobtná do ještě hrozivější velikosti.

    K té zahraniční politice a k těm antiizraelským a antižidovským postojům vřele doporučuji najít si na webu ČT stránku pořadu Hydepark civilisace, na ní pak pořad s profesorem ekonomie z amerického Princetonu, Orleyem Ashenfelterem a při jeho sledování věnovat i pozornost jeho citaci prof. Roberta Johna Aumanna z Izraele, mimo jiné i nositele Nobelovky za ekonomii. Ten jasně říká, že unijní podpora palestinskému vzdělání, která ve skutečnosti podporuje vymývání mozků palestinských dětí, které jsou od útlého věku vedeny jen k vražedné nenávisti vůči všemu židovskému a izraelskému. Jenomže tím jsou ale jakákoliv mírová jednání v oné oblasti na 1-2 generace, fakticky nemožná, s tímhle tak akorát bombonosným materiálem, se prostě rozumně domluvit nedá. Musí se buď počkat, až vymře, nebo ho vymlátit.

    OdpovědětVymazat
  15. Neviděl jsem ten pořad ještě celý, ale zatím jediné z toho, co pan prof. Orley Ashenfelter vyslovil a s čím já se neztotožňuji, je když kritizoval americkou americkou vládu, že si chce pořídit 12 nových letadlových lodí. Že by se ty peníze daly utratit smysluplněji. Ano, daly, ale nesměli bychom žít ve světě, kde Čína je nesnesitelná už s jednou letadlovkou, kterou má. Bohužel se asi nenajde nikdo, kdo by jí jí potopil, aby dala pokoj, a tak asi bude v rámci parity nezbytné mít své letadlovky, přiměřeně silné a moderní, tomu Čína určitě rozumět bude, podobně jako svého času rozuměl paritním argumentům i soudruh Stalin. Dokud budeme žít v takovémhle světě, nejsou peníze na letadlovky vyhozené z okna, naopak, je to záruka míru v paritě.

    OdpovědětVymazat
  16. Jakubovi S.:

    Já jen upřímně doufám, že tyto eurovolby aspoň jasně naznačí všem těm unijním osmašedesátníkům, maoistům, cheguevaristům, anarchistům, zeleným melounům a další nesnesitelné verbeži a pijavicím, co nám otravují životy a veřejný prostor, že jejich čas je u konce a kam že se to (hodně do daleka) s těmi jejich debilními idejemi a nápady mají odebrat...

    Pakliže je vymetou skoro beze zbytku, v což bohužel ještě doufat nejde, tím líp pro nás pro všechny. Ale třeba se dočkáme příště.

    Budou se teď hajzlíci před volbami zaklínat fobiemi, extremismy a bůh ví, co je ještě napadne, ale je potřeba nesedat jim na lep a hodit je přes palubu. I když to mlčení zatím spíš nasvědčuje buď prázdné kase s předvolebními fondy, nebo i nedostatku nápadů, jak něco tak nepropagovatelného vlastně propagovat, případně kombinaci obojího. Mít na starosti jejich propagandu, byl bych hodně bezradný. Skoro není čeho se chytit, čehokoliv se člověk chytne, hrozí spíš připomenutím něčeho, co voliče spíš naštve a následně odpudí, pokud tedy ten volič také neusiluje o zavedení globálního kalifátu, pak ano, pak by ty výše jmenované soudruhy podporovat měl...

    OdpovědětVymazat
  17. Draku, taky mám za to, že to evropská levice nebude mít snadné. Poměry v jednotlivých zemích tak zas neznám, ale jak vyplývá z článku v SD Zeitung Schulz apeluje na německý nacionalizmus a ne na nějaké sociální otázky nebo podobně.
    Ve Francii má Holland a socialisti velké problémy. Holland se svým trojženstvím, nad kterým italské noviny a tv přímo jásají a dělají si z něj srandu jak můžou, pak se zvýšením nezaměstnanosti a zároveň daní, zvýšením deficitu státního rozpočtu. Kromě toho návrh nového zákona na upravení občanství a integraci imigrantů byl přijat s velkým řevem nejen pravice, ale i s rezervou samotných socialistů.
    V Itálii se nový tajemník levicové Pd radí s Berlusconim, kterého stále považuje za lídra největší opoziční strany, i když ho už vyloučili ze senátu, o novém volebním zákonu a o dalším postupu v parlamentu. Současná vláda, kterou vede Letta z Pd, už nadělala tolik bordelu s daněmi, že jsou z toho lidi zuřiví a jen se čeká, až si zabalí svých pět švestek a půjde domů. Představte si, že teď žebrají i v televizi, aby jim lidi přispěli peněžně na africké a azijské imigranty, protože jim nemají dát co jíst a ubytovat je.
    V Rakousku má pravice už dost eura a chtěla by z něj vystoupit.
    V ostatních zemích to nebude zas tak odlišné.
    Takže s čím se mohou levičáci vytasit?

    OdpovědětVymazat
  18. Netrapte se porád tou budoucností. I minulost je krásná. Třeba tahle.

    OdpovědětVymazat
  19. Ovšem ten velkolepý dojem širokého zvuku bez vady a hany je taky zásluha zvukového Mistra - a on dobře ví, proč tam potměšile ponechává ten potlesk... jo jo!

    OdpovědětVymazat
  20. Jakub samozřejmě jen tak žertuje...
    Asi ho budu muset začít mazat... [;>)

    OdpovědětVymazat
  21. Draku, právě ta parita když vy takhle tak my také tak, je nesmyslná. Například na přesilu v tancích byla odpověď nebezpečnými hračičkami jako Milan, Hot, Tow...a "neutronovou bombou" o které soudruzi ideologové lili do hlav, že byla vynalezena aby nás imperialisté vyhubili a zmocnili se našich vyspělých fabrik. "Ne neutronové bombě!" My někteří třenaže ještě se skořápkou na zadeli už v té době věděli, že je to trochu jinak a že právě tahle munice lokálního účinku a vyznačující se silným neutronovým zářením je přesně to co platí na tanky, jejichž pancíř vtině plnil úlohu druhé komponenty zbraně hubící posádku zpomalenými neutrony a indukovaným zářením. Geniální a vyrobitelné i v ráži 155 mm. Tellerovi v té souvislosti nemohli přijít na jméno.

    Důvodem stavby nových letadlových lodí je potřeba modernizace. A také se podpoří domází průmysl, zvlíšť vybraný. Primárním účelem etadlové lodě není boj s letalovou lodí. Na to jsou určeny jiné prostředky, tak jako tank primárně není určen k boji s tankem. Pořádaná divadelní představení s rámusenkami a dýmovnicemi pro generalitu spřátelených zemí a pro lid aby to co mu ukáží v TV mu zvedlo odhodlání nadšeně budovat socialismus v aktuálně předkládané verzi a čelit imerialistickému zachvátčikovi, měla do reality velmi daleko a všichni kteří nebyli úplně pitomí se modlili aby k něčemu takovému nedošlo.
    No, nakonec to dopadlo, že ti imperialisté ty fabriky, které za to stály, si koupili...

    Přijde Mojše k rabínovi a hořekuje. "Rebe, mně se nedaří, mně se strašně moc nedaří. Pořád musím myslet na to jak se mi nedaří, div mě to nestrhá."
    "Rabín se zamyslí a po chvíli povídá : "Představ si, že jsi kůň a tvůj život všechny nezdary nad kterými hořekuješ je jako těžce naložené vozy. Odpoj je, zbav se jich a uvidíš jak se ti uleví."

    OdpovědětVymazat
  22. To Schumi:
    Už jsem uniformu svlékl dost dávno, ale pokud mě paměť neklame, tankové bitvy byly vždy (Kursk, Rommel v Africe) a to i nedávno (Kuvajt a Pouštní bouře). Takže "tank versus tank" není zas tak nesmyslná představa. Ostatně ani ty letadlové lodi nelze nepostavit proti sobě. I když přímo na sebe primárně neútočí.

    "Ovšem na druhé straně... " jak říká Tovje.

    OdpovědětVymazat
  23. Prdlajz velkolepý dojem, skrzevá to co se propasíruje přes rouru. Můžu si jen představovat. Tohle potřebuje původní kvalitu bez komprese a neposlouchat na křapky z monitoru. Abych si vychutnal všechny nuance a ocenil mistra zvuku, musel bych to pojídat z jiného nádobí a jiným příborem. Tahle ochutnávka mě jen rozeslintala. Roura je problém, ale příbor už mám obstojný. V návalu audifilské obsesívní neurózy utratil za Vsonic GR02 Bass Edition. Třebaže "bass", připadají mi vyvážená. V hloubkách sice ne tak hluboce důrazná jako upravená The plug, jenže o mnoho prokreslenější, tam kde na The Plug slyším jen zadunění, slyším blánu kopáku a to samé u brnkání na kontrabas, nejen anonymní basování, ale i šmatání po strunách. K tomu zřetelné středy a tryskající stříbrné výšky. Doporučuju jako špuntafóny první volby a vstupenku do světa velkého zvuku. Už první ochutnání mě poslalo do kolen. Jenže nastal problém, že při citlivosti 15 db/mW nemilosrdně odhalují nedostatky přehrávačů, šum a veškeré provozní ruchy. Při tom zkoušení se mi nějak profoukly uši a i z Těch The Plug a ještě jedněch dalších "záložních na všední den" slyším to co jsem před tím neslyšel. Šum na pozadí, u oblíbeného diskmanu ruchy od motoru posuvu optiky. Sice slaboučké, ale jsou tam. A jakmile už vím, že tam jsou, tak na ně čekám a rozčilují mě a navíc mě dožírá, že nevím, kudy to elektrickou cestou leze do výstupu a jak to odstínit. Dřepěl nad schématem, prohlížel tišťák, nic nevymyslel. Přeci neznesvětím umění Mistra nějakým škvrkáním. Doufám v osvícení abych byl připraven.

    OdpovědětVymazat
  24. StK, a třeba u Okinawy...
    Já měl vždy originální třebaže ne až tak dobře oceňované nápady.Například v době když jsem sloužil socialistické vlasti, na otázku jak bych si počínal, kdybych jako velitel tankové čety narazil na soustředění sil nepřítele, má odpověď "Provedl bych jaderný úder hlavicí střední ráže" se nesetkala s oceněním jaké bych si představoval. "Uvedomtě si, že stě velitěl tankovej čaty!!!!!" Až mi zvonilo v uších. Co jsem měl vykládat o maršálských holích v tornistrách prostých vojínů, o vrcholném umění strategických velikánů....

    OdpovědětVymazat
  25. Odbočení : Nabízím k užití nové slovo. Chtěl jsem napsat "hodnota", leč překlepl jsem se a nasal "hovnota". Hned mě napadl hovnotový systém, hovnotící hledisko....

    OdpovědětVymazat
  26. Obuvníče,
    veškeré pokusy o naprostou dokonalost končí vždy šílenstvím!

    Dost, že slyším obracení not, šoupání nohama, dýchání jednoho astmatického hráče vpravo u středu - a vlevo má někdo z houslistů vrzavé boty. Nepočítám tři "překlepy" ve varhanách, falešné druhé housle, třepotalky v obou hlasech, nesynchronní smyčce, (ale nevím KDO TO BYL!), lehce falešná harfa atd., atp. Sedím nad tím koncertem už víc než dvanáct hodin a dokonalé to nebude nikdy!
    A pak to uslyší pětadvacet lidí a bude vymalováno.
    Proč jsem se nedal raději na popík!

    Vykašli se na dokonalost, poslouchej muziku!

    OdpovědětVymazat
  27. Hovnotu okamžitě zařazuji do arsenálu.

    OdpovědětVymazat
  28. Ano, to je genitální (/c/já už na kolejích na Lenince)!
    Jak sprosté, milý Watsone...
    To mě napadlo právě teď, přímo v hlavě. Ano. Genialitu neutajíš - že, Mistře Járo?
    A já mám napsat p l e a s e ! Což je ovšem englicky třeba There you are. No please! So there.

    OdpovědětVymazat
  29. Hele, vy dva či tři: na samém začátku studia dějin (výtvarných) umění je konstatování, že při každém popisu/hodnocení něčeho je dichotomie (řečeno prostě) obsahu a formy. Někdy určitá momentální či zásadní nedostatečnost formy vůbec nemá/nemusí vadit, patří k věci. U muziky v tomto případě pokládám za formu šumy atp. OVŠEM na druhé straně lehce zdůvodním, že můžou být relevantní (řečeno prostě) součástí obsahu. Pokud u hudby jde o něčem takovém vůbec mluvit. Lze, ovšem na třetí straně neznamená totéž jako na obraze. Ovšem na čtvrté straně vše má přelévavé hranice a vymezení, takže... amen. Ite, missa est.

    OdpovědětVymazat
  30. Stk, jupíí ! Nejsem v tom sám postiženej!!!

    Například z nahrávky klavírního koncertu Ivana Moravce slyším mistrovo bručení, supění, funění a chrunění. Poprvé slyšel na Kossech. Ale kam se hrabou Porty na Vsonic. Jak on to prožívá! Úžasné!

    Co těch pětadvacet? Většina si nevšimne. Jde o celkový dojem.
    Jsou interpreti jejichž výkon je přesný jako stroj. Jenže znějí jako stroj. Jsou interpreti, kteří tu a tam udělají chybičku,jenže je poslouchat je radost.

    OdpovědětVymazat
  31. Evropský hovnotový systém...

    OdpovědětVymazat
  32. Právě jst mě, pánové, přesvědčili, že jsem úplně hluchá. Doposavad jsem myslela, že jsem trochu tuhá na uši.

    OdpovědětVymazat
  33. Zdeněk Žíkovecký21. ledna 2014 v 19:22:00 SEČ

    Tak mě právě napadlo, jak na tuto oblast aplikovat jeden osvědčený formát agitačního hesla: "Neptej se, co může EU udělat proti tobě, ale co ty můžeš udělat proti EU."
    A vlastně i "Xenofobové všech zemí, spojte se!" by nebylo inherentně vůbec špatné, ale obávám se, že přílišná formální podoba s předchozí implementací by mu asi dávala znatelně negativní přídech.

    OdpovědětVymazat
  34. Zdeněk Žíkovecký21. ledna 2014 v 19:54:00 SEČ

    Naprosté dokonalosti lze přece dosáhnout počítačovou syntézou přímo z partitury. Ty zdánlivé chyby jsou tam záměně dodány proto, aby na to posluchači nepřišli. Přepokládám, že na to šoupání nohama, vrzavé boty a podobné ruchy má příslušný profesionální software bohatý sortiment speciálních plug-inů.

    OdpovědětVymazat
  35. Něco užitečné osvěty.
    Z vojenského hlediska je ruční granát příležitostná zbraň.Někoho však asi budou RG zajímat z trochu jiného hlediska - jako relativně snadno opatřitelné ilegální zbraně, které jsou v ozbrojených silách evidovány jen na počty (řadí se mezi munici a tak se nezaznamenávají a nekontrolují evidenční čísla, po spotřebování z nich prakticky nic nezůstane) a její přesný původ je tedy velmi obtížné vystopovat, ale které se zároveň dají lehce ukrývat a mají přitom velký ničivý potenciál. Cílem je čtenáři tuto zajímavou zbraň pouze přiblížit a nic jiného než upozornit na hranice jejích skutečných možností. U nás máme dostupné tři moderní ruční granáty, se kterými by jste se teoreticky mohly na území ČR setkat nejpravděpodobněji - československý ruční granát RG-4 z výzbroje AČR, sovětský F-1 a moderní československý URG-86, který sice z finančních důvodů dosud nebyl zaveden do výzbroje naší armády, ale zase ho čile vyrábíme pro zahraniční zájemce.
    A nyní dobrou noc a další důležitky příště milé ovčanstvo.
    4P

    OdpovědětVymazat
  36. Jistě EK.
    Zdá se, že časem tady ocitujete všechny "vševojskové" příručky a předpisy, co jich jenom je.

    Smysl?

    OdpovědětVymazat
  37. Ale dyť to je zajímavé, no - koneckonců jsem to o těch granátech netušil.

    OdpovědětVymazat
  38. Zdeňku Ž.,
    žádný sampler nedokáže doopravdy napodobit živý nástroj. Snad jedině v případě, že je zamíchán mezi jiné, živé nástroje v orchestru a je velmi slabý a nahalovaný - a posluchač má celkem, kvalitní hluch.
    Neuvěříte, ale hudba k SF filmům, zf´dánlivě suýntetická je téměř vždy hrána na orchestr - byť na divné nástroje, jako jsou skleněné tyče, rozeznívané nakalafunovanýma rukama hráče nebo hadicí od vysavače, kterou se točí ve vzduchu nebo koncertním křídlem, na které se hraje dvěma kartáči (rýžáky) a paličkami na velký buben. Nebo pouťovými balonky, na které se bubnuje prsty.
    Kromě těch skleněných tyčí (Film USA Vetřelec, hudba natáčena s Londýnskou filharmonií) jsem vše osobně zažil. A mnohem více. Třeba u sólové kytary podle vedlejších (parazitních) zvuků často identifikuji hráče. Teda známějšího hráče.
    Synťáky a samplery - to je levné zboží, levný zvuk vhodný tak pro Evu a Vaška nebo jakési trio ve vinárně III. cenové skupiny. Mnohé se dají dokonce i naprogramovat a +/- imitují i zvuk celého orchestru!
    Dokonce i sboru!!
    Strašné!!!

    ===
    Když jsem točil cikánské písně (vlastní tvorba i cikánské "tradicionály") v Heřmanické věznici, divili se muzikanti, že jsem jim zakázal tento nástroj používat. Mohli si z něj vzít tón, ale pak už na něho nesměl nikdo ani sáhnout. Naprosto by to totiž zničilo tu zvláštní, ale svým způsobem krásnou muklovskou muziku. Kytary, foukačka a zpěvy. Houslistu neměli, což byla škoda. Housle k té muzice (a k Cikánům) patří. Nejlepší zpěvák byl uhlazený Cikán s vysokoškolským (nedokončeným) vzděláním, který páchal složité účetní podvody. Tedy vlastně "bílý límeček". Ten znal všechny "cikánské", dokonce v několika nářečích.

    Na světě jsou holt divné věci.

    OdpovědětVymazat
  39. Před chvilkou mi došlo mailem od jednoho ředitele:
    Korespondence Brusel – Horní Bříza


    Brusel:
    Obdrželi jsem Vaší žádost na spolufinancování výstavby Domova pro seniory v rámci regionálního programu Východ. Jsme však nuceni Vás upozornit, že na str. 57 formuláře žádosti, kapitola „Vybavení“, jste opomenuli vyplnit kolonku „Počet židlí“.

    Horní Bříza:
    Kolonku „Počet židlí“ jsme nevyplnili schválně, poněvadž dotyčné židle zajistí místní důchodce p. Šebesta. Zcela zdarma totiž opraví židle vytažené ze sutin školy, která minulý týden spadla, když jsme se po 8 letech marných žádostí nedočkali žádné finanční podpory na její rekonstrukci. Tím zajistíme i úsporu bruselských fondů, což nás naplňuje dobrým pocitem evropské sounáležitosti.

    Brusel:
    Děkujeme za Váš zájem o úspory bruselských fondů , z Vaší strany je však tato starost zcela zbytečná, neboť úspory jsou v Bruselu logisticky řízeny třemi nezávislými výbory Evropské komise tvořené několika desítkami předních ekonomů. Ohledně nevyplněné kolonky „Počet židlí“ jsme pak nuceni Vám sdělit, že na základě pravidel Výboru pro komplexní posuzování žádostí je počet židlí neoddělitelnou součástí všech projektů týkajících se jakékoliv budovy. Proto musíme trvat na vyplnění kolonky „počet židlí“.

    Horní Bříza:
    Dobře, žádáme o 44 židlí.

    Brusel:
    Zaregistrovali jsme vaší doplněnou žádost o 44 židlí. Vypracujte prosím zdůvodnění tohoto počtu Vámi požadovaných židlí.

    Horní Bříza:
    Protože máme 11 stolů, každý pro 4 osoby. 11 x 4 = 44.

    Brusel:
    Obdrželi jsme Vaše zdůvodnění, musíme však konstatovat jeho nedostatečnost. Vypracujte prosím detailní posouzení využitelnosti jednotlivých židlí.

    Horní Bříza:
    Co to je ?

    Brusel:
    Koeficienty využitelnosti židlí na osobu a den pro jednotlivá roční období jsou uvedeny na str. 23 „Metodického pokynu pro podávání žádostí o podporu z evropských fondů“, který je k dispozici na příslušném ministerstvu každého členského státu EU.

    Horní Bříza:
    S tím nám polibte prdel a peníze si nechte. Domov pro seniory si postavíme sami z cihel ze zřícené školy.

    Brusel:
    Registrujeme změnu věcného záměru Vaší žádosti z „Domova pro seniory“ na „Líbání prdele“. Pro úspěšné schválení žádosti prosím vyplňte přiložené formuláře...

    Český humor ještě nezemřel. Přežijeme!!!

    OdpovědětVymazat
  40. Židle na osoboden / chair pro person-day (NE man-day!!!): to-je-vono!
    To je smutná sranda, co. Ale sranda!

    OdpovědětVymazat
  41. EK třeskoplácinfór...22. ledna 2014 v 6:45:00 SEČ

    StK řekl(a)...
    Jistě EK.
    Zdá se, že ...........
    Smysl?
    No, prostě plácám, někdo plácá o volbách v Tararingapatamu, členky IKS zajímá demográcie v Burundi, někomu zvoní v uších špuntosluchy..... a mně zvoní po výbuchu granátu, ale jen když si nevezmu hluchátka. Tak to je, i tak se omlouvám za plác.
    4P (čp)

    OdpovědětVymazat
  42. EK zajisté, tím, že se člověk zabývá cizími vzdálenými problémy,které brilantně virtuálně vyřeší, získává pocit vlastní výjimečnosti a příslušnosti k elitě lidstva, odpočine si od vlastních problémů, které je líný řešit. Ano, hovno si tím pomůže. Ale ten pocit!

    OdpovědětVymazat
  43. ZŽ, též mě napadlo toto elegantní řešení na ty nářky stran nežádoucích ruchů, ale s jistotou předpokládal, že mistr zvuku bude mít zásadní výhrady. Ne, že třeba elektrická Yamaha není úžasná, ale struny a dřevo nenahradí. Pro scénický doprovod sice dobré, ale při předtavě, že na tomhle třeba Rachmaninov...Ne, že bych byl znalec.

    OdpovědětVymazat
  44. Přátelé útulníci
    - člověk tu nic "nevyřeší", ale někdy se poučí v oboru, který není jeho (ale někdy dokonce i tam) a hlavně si ujasní svůj VLASTNÍ postoj. To je kupodivu dost důležité.

    OdpovědětVymazat
  45. Ano... A vy si, soudruzi, myslíte, že situace v Ruanda-Burundi je růžová? Není, soudruzi, není! - A s tebou, Ngo-dinh-Dieme, také zatočíme! Zatočíme, zatočíme! - Jak se tak točil, ztratil souvislost. Proto opakoval ještě jednou: Zatočíme!
    Už vás nebude moc, esli někdo, kdo si to pamatuje. Mně bylo dvanáct. Víte?

    OdpovědětVymazat
  46. Tak esli to může být aji linguistika, sémiotika ap., prego:
    discutio(ó) - původně, poslyšte, a uložte si to - rozrážím, tříštím, rozháním (třeba mraky, stíny, vlny); a pak hned přeneseně probírám - přetřásám, prohovořím (tady musím dokonavě), no - diskutuji; ale taky, a teď položte kafe - mařím! (MMCh, teď mě napadlo: nesouvisí s discus.)
    Discursus: pův. rozběh, rozbíhání, i šířeji - výtrysk třeba, Plinius Starší s přímo máchovskou imaginací úžasně píše: nubes rupta discursibus = mrak rozražený čarami - no nevidíte to zrovna? No a když se rozbíhají slova, věty, myšlenky, názory...ano, studenti, vám je to jedno, později doceníte, ale bude pozdě, nezbude vám než život praktický! - nu, pak je to rozmlouvání, rozmluva, výklad, áno, áno... inu, hrách na stěnu!

    OdpovědětVymazat
  47. StK, nebýt útulen a útulníků,nesetkal bych se s úžasnými lidmi a bez dovzdělávacích diskusí já bych nebyl já. Je mi potěšením být poučován.

    OdpovědětVymazat
  48. Jakubovi:
    Přiznávám se bez mučení - tu rozhlasovou scénku s výrokem "zatočíme, zatočíme..." si pamatuji. Hrozné. Ten Němec, co schovává lidem věci asi ještě nemá tu pravou moc a sílu a lhát se (prý) nemá. Ale lže se i tak.
    Takže tak.

    OdpovědětVymazat
  49. No... potěšením a mindrákem současně. U mě tedy.

    OdpovědětVymazat
  50. Já jsem také toho mínění, jako Schumacher, že útulna je na úrovni. Přispěvatelé tu hovoří k věci, klidně, bez animosity, každý má co říci, zbytečně nekecá a neuráží druhé.
    A člověk se tu dozví spoustu zajímavých věcí a zároveň je povzbuzován, aby sám hledal.
    A Obuvník píše pěkné články, to jsem mu chtěla říct už dřív.

    OdpovědětVymazat
  51. EK tabula rasa poškrabaná23. ledna 2014 v 7:05:00 SEČ

    Jooo "úroveň?? Spor empirismu a „vrozených idejí“ trvá. ALE genetika duševní život ovlivněnuje zděděnými vlastnostmi. Pokusy naznačují, že člověk není „čistý list“, nýbrž že je od narození specificky vybaven. Podle N. Chomského je každý od narození vybaven zvláštním mozkovým aparátem(LAD) pro vybudování řeči, zejména gramatiky. Proto nemohu někoho v plácání nikdy, nikdy....no co jsem to jen chtěl?

    4P soušky a souzY!

    OdpovědětVymazat
  52. MPL:
    Tento příspěvek (video jsem viděl před chvilkou)přináší něco neskutečného. Neplatí, že tady se nic převratného nedozvíte. Je to opravdu něco neskutečného. Stačí si pustit na 20 minut následující odkaz, který je z pořadu Na vlastní oči. Je to o tom, jak je možné vidět, i když má člověk zakryté oči. Prosím, zde to je:
    http://www.youtube.com/watch?v=uCB-D906l_4&list=FLLglpsxwAmLT5sUfcOGdJew

    OdpovědětVymazat
  53. Ad MPL:
    Nějak mi to nezapadá do kontextu, ale budiž. Znáte Anonymní jméno Kahuda? František Kahuda? Nebo: znáte se nějakým "moderním iluzionistou" a ten vám prozradil tajemství některých svých triků?

    Je to ale nakonec váš příspěvek a asi dobře víte, proč jste zůstal v té nejhlubší anonymitě. [;>))

    OdpovědětVymazat
  54. EK, pravidelně mi je připomínáno, že jsem popsaný až mě to děsí. při pomyšlení, že stejně jsou na tom ostatní. Například odlišnosti mezi mužským a ženským myšlením a z toho plynoucím jednáním.

    Lovecká tlupa. Je třeba dorazit mamuta lapeného v jámě. Jeden z lovců mu vyskočí na hřbet a zařve "Podej mi oštěp!" Případně jen "Oštěp!" Jasné, stručné, věcné. A teď si místo muže představme ženu. Vyskočí mamutovi na hřbet: "Jak dlouho mám čekat na ten oštěp, to si ho mám podat sama nebo co? Vy jste tak nemožní, že já s váma na ten lov vobec chodila, víte co já mám v jeskyni práce, to si ani neumíte představit. Jen těch kůží co mi tam nanesete, jak já to mám všechno stačit, vy si jen chytíte mamuta a chudák ženská aby všechno odřela zatím co vy se válíte u ohně s nacpanými břichy."

    Kromě toho je naprosto jasné,že když mám v uších sluchátka tak neslyším co se mi říká a je snad jasné, že když mám v uších sluchátka, tak si do nich pouštím nějaké zvuky a je tuplem jasné, že je absolutně vyloučeno abych slyšel co se mi říká. A když nevidím říkajícího ani mě nemůže napadnout, že něco říká. Že někde je jáma, v ní zapadlého mamuta je nutno dorazit oštěpem, když o jámě a mamutovi před tím nebyla řeč. Jak to, sakra, mám vědět. Jo, měl jsem se dovtípit....

    OdpovědětVymazat
  55. Ano, komunistický mystik Kahuda.
    Ovšem komunistické vytržení je (tedy kdysi částečně byla, zde už jen výjimečně u méněcenných jedinců) mystika, extatický stav duše jako každá jiná.

    OdpovědětVymazat
  56. StK, jistěže Kahudu znám. S tím velkým K. S malým jsem si pletl kahudu s rozhudou. V našem rodinném podání kahuda jsou rozmačkané například jahody se šlehačkou a cukrem podávané k lívancům, kdežto rozhuda je v základu pomazánka z tvarohu smíchaného s paprikou, cibulkou a podobně.
    Řečený Kahuda byl nějakou dobu ministrem školství a společně s jakýmsi Rejdákem se zabýval mentiony a podobnými vymyšlenostmi k přenášení informací na dálku a působení na hmotu. Dosahovali úžasných výsledků, které se nedostavovaly jen v případě, že byly podrobovány vědeckému zkoumání. Proto mám ad hoc vysvětlení, že kritické vědecké zkoumání paranormálních jevů vytváří tzv. mentionovou bariéru, která narušuje kontinuitu mentionového pole stejně jako nevíra v zázračná zjevení, která se v důsledku toho logicky a přirozeně zjevují jen tomu kdo v příslušný zázrak věří. Jako v případě onoho baráku, kde lecos vybuchovalo a hořelo a kvůli kterému bylo médii masírováno a burcováno obecenstvo, policie a další instituce aby nakonec vyšlo najevo, že se v síti mohlo naindukovat přepětí, které mohlo poškozovat citlivé spotřebiče už tak pracující na hranicích ekonomicky podmíněných parametrů součástek a obvodů, ale zcela zásadním řešením než hledat poltegristy a jiné nevysvětlitelnosti, bylo odchytit příslušného nezletilce, sebrat mu sirky a další inštrumenty a dát mu na prdel. A následně jeho mediální slávy chtivé rodiče nechat zacálovat veškeré náklady. Kterážto správným směrem orientovaná materiální zainteresovanost při vymítání poltegristů je velmi účinná metoda.

    OdpovědětVymazat
  57. O tom MARKovi KOMISSAROVi se toho na webu moc nedozvíte. Jen, že založil školu v New Yorku, kde učí číst hlavně slepé a pak že s těmi kurzy jezdí po světě vydělávat peníze.
    Byl také v Itálii V Římě, Bari, kde se předváděl a pak tam zorganizoval nějakou školu, kde za 10 hodinový kurz berou 400 euro.

    OdpovědětVymazat
  58. Ten případ
    "domku pod přepětím" jsem tehdy sledoval ze dvou odborných hledisek: Jednak elektrického, kde se objevovaly naprosto neuvěřitelné teorie různých rozumbradů a potom z žurnalisticko-propagandistického, kdy kamery, nastražené v domě "jak na sviňu" nesnímaly tehdy, když měly. Byla to přece nádherná kauza a bylo o čem psát. Ale - nebyl to nakonec pokus o pojišťovací podvod?
    ==================
    Realita všechno sráží do obyčejnosti.
    Napsal jsem před lety lidem, kteří se zbývají agrosymboly - kruhy v obilí, že bych s nimi na nějaké vyhlášené lokalitě spolupracoval, že jsem ochoten nastražit 2 - 3 automatické fotopasti s teleobjektivy a můžeme se pokusit mimozemšťany vyfotit při činu. Okamžitě se mnou přestali komunikovat. Tedy ti amatérští výzkumníci/záhadologové, mimozemšťané mě vůbec nekontaktovali. Bohužel.

    OdpovědětVymazat
  59. StK sranda byla jak kluci udělali kruhy a jiné obrazce, pak tam přijeli "experti" a neměřili "zvýšenou radiaci".

    OdpovědětVymazat
  60. Jo a ty fotopasti, no to je jasné. Rušiče mentionového pole....

    OdpovědětVymazat
  61. Obuvníkovi:

    Letadlové lodě se úspěšně a vzájemně svými letadly likvidovaly poměrně často a úspěšně například během 2. světové války. Vím, že parita se dá zajistit jak stejnou zbraní, tak i jinou, nebo jejich kombinací. Letadlové lodě ale mají pro velmoci, které chtějí mít možnost působit globálně, své nepostradatelné vnady a jsou proto v jejich arsenálu zatím ještě pořád nepostradatelné.

    Kdybych musel zcela přesně, jednoznačně a zcela vyčerpávajícím způsobem popsat a napsat úplně všechno, mělo by to minimálně dvě velice podstatné vady na kráse a účelnosti:

    * nikdy bych s tím nebyl hotov a

    * kdyby náhodou ano, nikdo by to nechtěl číst.

    Teller, syn maďarských Židů, byl velice schopný člověk, ale neutronovou bombu vymyslel nějaký pan Samuel Cohen, prý syn rakouských Židů... Jinak Tellerovi, co se jaderné fyziky a zbraní týče, vděčíme za mnohé, třeba za vodíkovou bombu, jestli mě paměť nešálí.

    A ano, těch 12 nových amerických letadlovek v době čínského vyšilování směrem za hranice, přichází v pravý čas a na to správné místo. Jsem bytostně přesvědčen, že to z mnoha dobrých důvodů nejsou peníze vyhozené oknem. Americké ekonomice (a nejenom jí) to prospěje z mnoha důvodů, ať už tím že se ty peníze za ně skončí v americké ekonomice, nebo i tím, že to aspoň trochu přispěje ke stabilisaci stále turbulentnějšího a stále víc nepředvídatelného světa.

    StK:

    Oba ty "kousky", které Jste vystavil, jsem si poslechl. Oba svědčí o tom, že to Vaše řemeslo umíte dobře. Přesto, že studiové nahrávky bývají čistější, mám "živé" nahrávky mnohem raději. Vůbec mi nevadí, že je tam víc ruchů, které do skladby nepatří a také víc chyb. Když se člověk přestane soustředit na kvalitu signálu, poslechu a další technikálie, a "zanoří" se spíš do obsahu samého, tak se ten hezký zážitek dostaví. U těch "studiových" záležitostí, které někdy bývají až nelidsky přesné, takové málem až "sterilní", se přes veškerou kvalitu a snahu zúčastněných, nedostaví prostě nic. Nevím proč, ale prostě to tak je. Jakoby ten kontakt s publikem sice poněkud škodil technické kvalitě, zato ale prohluboval kvalitu zážitku z díla.

    informaci:

    Z toho si nic nedělejte, sluch odchází postupně, plíživě a každému. Já si o tom mém už dávno nedělám jakékoliv iluze.

    Samplery / ZŽ a StK:

    Co se týče vyluzování zvuků, shodných s tím, nebo oním hudebním nástrojem, tak si myslím, že:

    * zatím ještě není možné vygenerovat zvyk, od opravdového nástroje k nerozeznání, ale

    * zároveň s tím také nepochybuji o tom, že se ten okamžik blíží a buď této schopnosti bude dosaženo o něco později dík brutálnímu růstu výpočetního výkonu, nebo to bude dříve, dík nějakému geniálnímu nápadu, který nám přinese nový HW, nebo SW, nebo oboje, co umožní toto a určitě i spousty dalších báječných věcí.

    StK, Obuvníkovi / Záhadologie:

    Myslím, že touha zabývat se záhadologií všeho druhu mi přešla za podobné situace, kdy jsem učinil nějakou nabídku angažovat se, které zůstala nevyužita za demonstrativního nezájmu protistrany. Zařadil jsem protistranu k velmi pravděpodobným šarlatánům a přestal se v tom hrabat. Je to vlastně jen business, naivních lidí jsou haldy a pořádné slušné práce, či příležitostí k výdělku, je málo no, tak co mají chudáci malí dělat? Do politiky každý nemůže a na vědu zase potřebujete pracovitost a přiměřeně schopný mozek :-)

    OdpovědětVymazat
  62. Draku, přinejmenším by se našel jeden který by si s potěšením početl. Místo letadlovek bych raději viděl utracení peněz za kosmický
    program, za srážkovač a podobně.

    Muziku rtaké radši na živo, studiové nahrávky pořízené všelijak jsou "neživé".

    OdpovědětVymazat
  63. ...vaše řemeslo umíte dobře - na téhle, jeho úrovni to je už zároveň kumšt. Ostatně Heléni měli pro řemeslo i dnešní pojem umění jedno slovo, o tom se tu mluvilo snad loni. Ostatně i římské a r s je původním významem obratnost, dovednost, umění n ě č e h o .
    No a du na neselhávající rozkoš - Posla z Liptákova. Tak - vzhůru dolů!ays

    OdpovědětVymazat
  64. S tou "atmosférou" ve studiu je to (většinou) tak: Pokud se točí "z jedné vody načisto a nechává se dílo v co největších celcích i s chybami, které jsou přítomny vždy, může být atmosféra zcela srovnatelná s live recordy. Když se to drobí, sestříhává "po taktech", tak "atmosféra" padá a u multiplaybacků už téměř žádná není. To je případ popíku. Z prefabrikovaných dílů se sestaví nějaký zvukový obraz, podle přání interpretů i autorů opět do prefabrikované podoby (požadavek zní třeba "tak, jak to dělají v Londýně") a protože i vkus většinového posluchače je tímto dlouho vychováván, bývá kousek úspěšný nebo neúspěšný podle momentálním popularity interpretů (hlavně zpěváků) a masivnosti prvního nasazení - rozhlasy, TV klipy, CD, internet. Postup, jak vyrobit hit je celá věda.

    U klasiky je jméno interpreta nebo autora na obalu CD nebo taky velmi důležitá veličina - většina posluchačů (snad 90%) totiž nerozezná lehce nadprůměrný výkon od výkonu špičkového. Opět rozhodují spíše kvality "promotion" než kvality nahrávky jako takové. (Za tohle dám ruku do ohně! Několikrát jsem se o tom přesvědčil - a tím ztratil poslední zbytky iluzí o soudnosti posluchačů.) Někdy se nahrávka dokonce samovolně "zlepší", dostane-li se jí dobré kritiky od kolegů (myslím tím slavné zpěváky a dirigenty, ne zvukaře [;>)).
    Má to kladnou zpětnou vazbu. Je to někdy až směšné. Ale to je vlastně veškeré "Umění", nazírané zespoda a z větší dálky. Protože, ať si říkají teoretici co chtějí, umění je to, co za umění prohlásíme. Jen zřídka je to skutečně přímý atak nějakého artefaktu na oči nebo uši.
    (U knih je tomu asi trochu jinak.)

    OdpovědětVymazat
  65. Vážení diskutéři,
    vrátila bych se, když dovolíte, k původnímu tématu. Jak víte, nepokoje, pouliční boje, tvrdé zásahy policie proti demonstrantům na Ukrajině pokračují. Demonstrace trvají už přes měsíc poté co prezident Janukovič přerušil předběžná jednání s Evropskou unií.
    Evropští politici, Merkelová a Barroso protestují u Janukoviče pro potlačování svobod a práv občanů vyjadřovat svůj nesouhlas, protestují proti novému zákonu, který tyto svobody prakticky ruší.
    To se zase nezdá vedení Ruské Federace, která by nelibě nesla vstup Ukrajiny do sféry evropského vlivu.
    Nabízí proto ukrajinské vládě výhodné úvěry, komě koupě jejich úvěrových papírů. A na druhé straně protestuje proti evropskému vměšování do vnitřních věcí Ukrajiny.
    Pro zajímavost. 14. ledna pak MZV Ruské Federace uveřejnilo na svých webových stránkách „doklad“ o situaci, pokud jde o dodržování nebo spíš nedržování základních lidských práv v jednotlivých státech Unie.
    Zpráva je dost podrobná, obsahuje 95 stránek a najdete ji ke stažení tady:
    http://www.mid.ru/bdomp/ns-dgpch.nsf/03c344d01162d351442579510044415b/44257b100055de8444257c60004a6491!OpenDocument

    V podstatě je evropským státům vytýkáno, že nechávají volně bujet rasové, xenofobní, nacionalistické tendence, včetně neonacismu a antisemitismu. Nerespektování osobních práv, včetně práva na privacy, omezování práv na svobodnou informaci.
    Itálie pak nerespektuje práva imigrantů na vstup na své území, práva na lidské zacházení, odmítá poskytnout dětem imigrantů právo ius soli. Repatruje ilegální imigranty, aniž by jim dala možnost najít si své umístění v jiné zemi Unie.
    České republice pak v podstatě vytýkají diskriminaci cikánů a nedostečnou péči o lidi zdravotně postižené. Konečně si to můžete přečíst sami, str.84-86.

    Rusko skutečně těžce nese snahy Urajiny odtrhnout se od matky Rusi. To se projevuje i na diskuzních forech , kde Ukrajincům vyčítají nevděčnost, nedostatek společného cítění náležitosti k jedné velké slovanské rodině.
    Vzájemné vztahy těchto dvou národů a států byly v minulosti dost bouřlivé, pokus něco načrtnout by zabral moc místa, proto vás odkazuju na obvyklou Wikipedii.

    OdpovědětVymazat
  66. Obuvníkovi:

    A Vy si myslíte, že já bych nerad viděl, jak Spokojené státy velkoryse financují rozsáhlý a dobře řízený kosmický program? Nebo jak dávají peníze do nějakého ještě úžasnějšího urychlovače, nežli je v CERNu, nebo ještě lépe, do něčeho ještě úžasnějšího, nač se třeba ani neodvažujeme pomyslet?

    Jenže žijeme v tom, v čem žijeme a bez pořádného klacku v tomhle světě moc neobstojíte. Hitler ani Stalin svého času na kecy nedali, dali až na ten pořádný klacek a nedělejme si iluze, navlas stejné je to i s těmi současnými padouchy, ne-li ještě horší, aspoň v některých ohledech určitě. Je dost možné, nebo dokonce pravděpodobné, že bez těch letadlovek, by časem mohlo být dost marné byť třeba i jen pomyslet na jakýkoliv výzkum či kosmický program...

    Jakubovi S.:

    Ano, Kocour má v sobě kumštýře, kumštýře citlivého, talentovaného, dost všestranného a universálního a hlavně s vytříbeným vkusem. To v dnešní době není bohužel ani samozřejmé, ani časté. Je to vidět třeba zrovna z jeho fotek, aspoň pro mě je to dobře rozeznatelné z nich. Je to vidět i z dalších věcí. A je to dobře pro něj samotného i pro to, co dělá. No a teď jen doufám, že nám z té chvály Kocour nezpychne :-) On by jí zasloužil i o dost víc, ale nerad bych si předčasně opotřeboval klábosnici a prsty ;-)

    Heléni i Římani byli velice zajímaví. V lecčems si myslím, že se jim nejen že nevyrovnáme, ale že rozdíl spíš roste, než by se zmenšoval. No ale to by bylo na déle a asi by to bylo dost neveselé.

    StK:

    No, s těmi lidmi to máte tak, že u lidí v drtivé většině případů vítězí buď láce, nebo značka, určitě ale ta největší sr..ka, co je k mání, nebo sehnání... Své by o tom měli vědět sociologové, a další. Máte ale pravdu, že většinou je to dost depresivní a neveselé téma.

    OdpovědětVymazat
  67. informaci:

    A Vy si myslíte, že by to Ukrajina s tou slavnou unií nějak "vyhrála"? A myslíte se, že by to slavná unie nějak "vyhrála" s tou Ukrajinou? Dle mého názoru je odpověď na obě otázky záporná.

    Ono by se v tom dalo hrabat a povídat si délem ale zkusím vybrat to podstatné:

    Ukrajina je podobně jako Čechy politicky rozdělena na 2 zhruba stejně velké tábory. Bolševický a prozápadní, či chcete-li prounijní. Tomu prvnímu, proruskému, jsou srdečně ukradené nějaké občanské svobody a podobné chiméry, ten chce mít především práci, kus žvance, prostě takové ty socialistické životní perspektivy a jistoty. Velmi se jim stýská po Brežněvovi a SSSR. Ten druhý je tábor je zase nacionalistický, chce Ukrajinu samostatnou, je antiruský, má Brežněva a podobných plné zuby. Naivně se domnívá, že vstup do EU je cosi bezvadného a úžasného, netuší, že EU je v dost ohledech záludnější a horší, než býval ten Brežněv. No a oba tyto tábory mají ve svých řadách poměrně dost lidí, schopných a ochotných tropit na veřejnosti pořádný čurbes, když je vhodná příležitost, jako třeba poslední dobou.

    To, co se teď děje je jakási propagandistická šarvátka mezi Ruskem a EU, probíhající momentálně spíše na ukrajinské půdě. Myslím, že kdyby se horké hlavy na obou stranách uklidnily, měly by rozumně dojít k závěru, že je to v podstatě zbytečné. Evropa, nechce-li k řeckému, španělskému a dalším průšvihům přidat i ten ukrajinský, by měla dost přibrzdit, je to pro ni totiž příliš velké a velmi špatně stravitelné sousto. Ukrajina, na druhé straně, nechce-li se dožít zklamání a průšvihů, vzniklých z neopodstatněných nadměrných očekávání, by měla brzdit také. Určitě by se jí nedostalo toho, co očekává. Tolik velí zdravý rozum, kterého se viditelně nedostává skoro žádné ze zúčastněných stran, bohužel. Nějakou dobu tedy budeme asi muset strpět mediální prostor zamořený zrovna tímhle a časem to doufejme utichne a objeví se nějaká jiná, doufejme, že duchaplnější zábava.

    Ruské argumenty jsou dost podobné takovým těm výkřikům z dob předlistopadových, jako: "A vy tam u vás mydlíte černochy...". Kdo by se unavoval tímhle čtením a proč? Nebaví mi číst to, u čeho předem dobře vím, co tam bude. Já si zase ze sovětské zaběhané praxe pamatuji, že Cikána, když ho někde policajti drapsli v sovětské civilisaci, tak ho policajt připoutal pouty k tyči v autobuse a nasměroval ho na severovýchod, na Sibiř. Takhle se štafetou dostal až na tu Sibiř. Když tam nakonec dorazil, byl vypuštěn. Když si do zimy našel práci, přežil, když ne, tak buď zmrzl, nebo ho sežrali vlci či medvědi. U nás bohužel Sibiř nemáme a medvědů a vlků je taky zoufale málo.

    OdpovědětVymazat
  68. Informace uvažuje o možnosti popsat vztahy Ukrajiny, Ruska a EU.
    On to už ve zkratce napsal i Drak. Jenže je to složitější, protože toto vše má svůj předchozí vývoj, svoji historii. Prognóza - to je právě pole pro Informaci a případně Jakuba. Mě tady zatím vychází mohutné mediální manipulace - a obrovské rozpaky na straně EU a USA. Putin totiž není pro Rusy (a asi i pro mnohé Ukrajince) představitelem komunismu. Klasický ruský komunismus už představuje jen Zjuganpov a spol. To, co se v matičce Rusi pěstuje teď je směs nacionalismu a kultu osobnosti. Car Putin je sousloví, které říká velmi mnoho. Chová se tak, je tak Rusy vnímán.
    Uvidíme, jestli nám Informace pošle něco "na nástěnku". Zatím to všechno vyadá na menší pouliční válku. A fungují tady ti, kteří se chtějí a nebojí rvát - možná na obou stranách. O ideje už ani tak moc nejde.

    OdpovědětVymazat
  69. Draku, jenže v tomhle jsou i jiné zájmy než je bezpečnost USA, demokracie, lidský práva atd. Zájmy vojenskoprůmyslového sektoru, který tlačí na politiky. Lobbying. V první řadě jde o prachy. To co vladimír železný vysvětloval ve "Volejte řediteli", platí nejen pro rozdělování koláče televizní sledovanosti. Jde o koláč peněz daňových poplatníků. Jak téměř všude jinde v takových případech dostávají předražené zboží. Viz "záchodové prkénko do bombardéru". Kromě toho víme, že přípravy na příští válku probíhají podle zkušeností z minulé války. A víme, že pak je lecos jinak. Generalita je přirozeně konzervativní a má ráda tradiční postupy a hračky, se kterými si tradičně hraje. Případ od případu podle svých vlastních zájmů si vynucuje i politické rozhodnutí o válce a míru. A politici většinou sami nic nevědí, nemají dlouhodobé cíle, proto není dlouhodobá politika a vše se řeší ad hoc. A to je drahé. Oblíbeným řešením je "Pošleme tam flotilu, jaká je právě volná? Pátá? Má natankováno? Tak ji tam pošlete a postup jako obvykle." Co se týče těch generálů, naštěstí nejsou všichni omezení, mnozí jsou pragmatickými realisty. USA pomalu ztrácejí moc nad světem (tak jako se vytrácejí prakticky žité "americké" hodnoty), kde roste vliv Číny jdoucí pomalu, systematicky a pořád. V souladu s tamní filosofií. Kapka za kapkou proděraví i kámen.

    OdpovědětVymazat
  70. A jak by bylo možno Rusku vládnout demokraticky? Kdo by byl suverénem, nositelem demokracie? Suverínem, nositelem demokracie může být nominálně i z podstaty věci (ne jak se s tím pojmem nyní zachází, co vše slyšíme nazývet demokratickým či nedemokratickým)jen lid. Je ruský a nejen ruský lid způsobilý být oním suverénem schopným si sám demokraticky vládnout?

    Je velmi rozšířenou chybou či spíše manipulací přičítat demokracii nějaký kvalitativní obsah, dobro či zlo. Demokracie je jen formou vlády, která může být naplněna jakýmkoli obsahem. Ostatně z podstaty věci, tzv. "západní demokracie" nejsou demokraciemi. De facto jsou to polykracie s různě namíchanými a různě silnými složkami. Bez ohledu jak se samy a navzájem nominálně nazývají a označují to či ono za nedemokratické, rozuměj špatné podle toho jaký zájem kde v čem mají a jak potřebují. Tak jak jiní kdysi užívali (zneužívali) pojmu "socialistický". Kdo se znelíbil, byl nazván antisocialistickým živlem a bylo s ním zatočeno. Protože co? Protože socialismus si rozvraqcet co? Nedáme. Pardon, demokracii, samozřemě, soudruzzz...ééé, dámy a pánové.

    Císař je nahý.

    OdpovědětVymazat
  71. Ona sice Schumachere opravdu
    "Častá krůpěj i kámen proráží"! ale s tím poklesem vlivu - v tom není jen USA. V tom je celá "západní civilizace".
    Ovšem na druhé straně: Její kořeny jsou strašně hluboko. Jakési dva tisíce let před námi. A Čína nenavazuje na svou tradici doopravdy. To jsou jenom vnější atributy - když zpřístupnila chrámy a Velkou Zeď. Podle posledních zpráv čínský dělník nebo i rolník bohatne. A chce se mít "jak v Americe". Takže vlastně sám dobrovolně přistupuje na principy té naší "hmotně zainteresované" kultury. Úspěchy v kosmickém výzkumu (Králík na Měsíci) a přehrada Tři soutěsky (o tibetské železnici nemluvě) jsou hlavně naleštěné mediální výstupy, ale ne základ hospodářství.
    Ale s přípravou na minulou válku souhlasím. To bude válka technologická, kybernetická. Drony, rakety s placatou dráhou letu, zásahy do počítačové komunikace nepřítele. Bez spojení není velení. (Kajďáci už několikrát - vím o dvou případech - narušili řízení dronů v Pákistánu a donutili je přistát mimo jejich území. Takže se pak mohly odborně prozkoumat. Rusové?) Takže se opět zdokonaluje...)

    Ale ty letadlové lodě jsou moc dobře vidět a působí impozantně. Jako "bububu" fungují docela dobře.

    OdpovědětVymazat

  72. "Pošleme tam flotilu, jaká je právě volná? Pátá? Má natankováno? Tak ji tam pošlete a postup jako obvykle. Ano, Tomahawky a pak Bé dvojky. Připravte prohlášení pro tisk a zpracujte mi podklady pro tiskovou konferenci. A k útoku vládních sil na neozbrojené civilisty v oblasti ovládané vzbouřenci. K tomu výbuchu. Jak to, že k žádnému nedošlo? Tak to nějak zařiďte, od čeho tam máme svoje lidi. Já se z toho zblázním! Ano, samozřejmě že chemické zbraně. Jak to, že tam žádné nejsou? To je nesmysl. Určitě zbyly nějaké z těch které jsme dodali starému režimu. Proboha ne! Vy jste se zbláznili, to tam nepište! Přineste mi burger. A dvojitou hořčici. A ať tam pohnou kostrou nebo jim nakopu prdel. Ne s kečupem, s hořčicí! To je zas den....

    Být vrchním velitelem ozbrojených sil je náročné.

    OdpovědětVymazat
  73. StK, to si dovedu představit.
    "Proveďte průnik do počítačové sítě!" "To bude dost těžkej problém, šéfe!" "Co žééé!?" No šéfe, oni žádnou nemají."

    Jestliže letadlové lodě mají být proto, že jsou moc dobře vidět a působí impozantně, kdyby každá druhá byla nafukovací, dost by se ušetřilo....

    OdpovědětVymazat
  74. No právě! Pro ty případy neexistence sítí jsou tu ty velké impozantní lodičky zvíci menšího letiště. A ta krásná letadýlka... [;>))

    Ale pozor - bipolarita trvá! Tedy spíše už pomalu "triplarita". Válka ve Vietnamu i v Zálivu byla míněna hlavně jako zkouška zbraní obou supervelmocí. Vietnam na 200%.
    A v Kuvajtu vyhrály americké tanky proto, že měly o pár kilometrů větší dostřel kanónů. Takže na dálku rozstřílely ty ruské a pak už se jenom paběrkovalo. Letectvo dtto. I když tam také rozhodovala "byzantská mentalita" - nás přece nebude žádný Rus učit lítat, Každý Iráčan (muslim) to přece umí už od přírody!

    Narazil jsem na tu byz. mentalitu u tanečníků. Kolik jich je odtamtud špičkových? Já neznám ani jednoho. Tančí, jak jim káže jejich přesvědčení. My jim přece nebudeme říkat, jak se to má dělat!!!

    OdpovědětVymazat
  75. Lhostejnost, podezřívavost, dokonce zavržení ve vztahu muslimského světa vůči performing arts (scénickým uměním vůbec) velmi sugestivně vylíčil jeden z mých bohů, J. L. Borges, v několikastránkové povídce-apokryfu: cestovatel do Evropy před staletími se snaží po návratu do Bagdádu (snad) vylíčit pojem d i v a d l o . Bezúspěšně. Sám nabyl dojem, že je to cosi zcela zbytečného, nesmyslného, podivného. (Artefakty - výbor povídek, Odeon kdysi.) Mimoběžky. Tanec? Leda snad - ale to je věc liturgicky-rituálně-folklórní - kruhové točivé sólové "tance" Turků.

    OdpovědětVymazat
  76. Jenže na druhé straně: Co je to vlastně "hadž", pouť do Mekky? S Kamenováním ďábla? A s modlitbami (deseti)tisíců?
    Mám někdy pocit, že z i z toho vznikla socialistická spartakiáda! A prvomájové či "VŘSR" listopadové průvody.
    To je přece pořád to samé - zařadit se veřejně a demonstrativně do stáda!

    OdpovědětVymazat
  77. Hadždž? Nejenom - projevit se jako jeho aktivní, iniciativní, vše shora schvalující částečka.
    Až třeba po žádost o popravu vlastní matky či otce.
    Před 14 dny uvedli opět Žert podle M. Kundery.
    Hadždž - to jsou čtyři hlásky, třetí a čtvrtá totožná, jako třeba v italštině. Jelikož tento zvuk přepisujeme dvěma písmenkama, musíme teda holt napsat čtyry...

    OdpovědětVymazat
  78. Kdo četl Karla Maye, ví kdo to byl Hádží Kara ben Nemsí. Il-maktúb bjinqara min aunwáno!

    OdpovědětVymazat
  79. Inšallah! Urozený Karl, syn Němce. Z Krušnohoří. Toť známo nám všem, ó jeho slavný krajane!

    OdpovědětVymazat
  80. Hádží Halef Omar ben hádží Abú'l Abbás ibn hádží Dávúd al Gossarah.

    OdpovědětVymazat
  81. http://vaclavek.blog.idnes.cz/c/189976/Hadzi-Halef-Omar-ben-hadzi-Abul-Abbas-ibn-Davud-al-Gossarah-Hajek.html [;-)))

    OdpovědětVymazat
  82. Už jsem pochopil, co mi na Židech vadí. Oni sami totiž vadí kdekomu.
    V "exkluzívním" rozhovoru pro největší židovský časopis v USA, "The Jewish Press", prý vysvětlil palestinský prezident Mahmúd Abbás, proč nemůže uznat Izrael jako židovský stát. Židé podle něj svými modlitbami ovlivnili Boha, aby poslal sněhovou bouři a aby se tak zdrželo plánované setkání amerického ministra zahraničí Johna Kerryho s izraelským premiérem. "Minulý měsíc vmontovali Židé do svých modliteb kabalistické myšlenky s tajným kódem, aby zimní bouře vnesla do Kerryho časového rozvrhu zmatek." Abbás podal prý americkým reportérům tento výklad:

    "Náhody neexistují. Tohle je jen náznak toho, co se bude dít, jakmile uznáme židovský stát. Židům se nedá věřit. Využijí svého vlivu na Boha, aby dostali, co chtějí. To by mohl dokonce jednoho dne nastat - nedej Bože - mír."

    Divíte se potom, že muslimáci chtějí židy zahnat do moře? [;>)

    OdpovědětVymazat

"Pravidla moštárny" jsou stejná jako v Hospůdce. Spammeři a trollové budou bez milosti likvidováni. Hlasatelé jiných (i opačných) názorů než má Kocour však nikoliv.

Jak se podepsat? >> Komentovat jako >> Název/Adresa URL >>Název a vepsat svůj nick nebo jméno. Pak >> Pokračovat a nakonec >> Publikovat. (Počkat, až to Drak nebo Kocour propustí na obrazovku.)